Page 1

20 maj 2012 책rgang 2 udgave 5

vejl. pris. 15.00,-


INDHOLD 20.05.12

05 - Rart med lidt ferie Dette er sidste nummer af dansk basketinfo for denne sæson. Det bliver rart med lidt ferie, så vi er klar igen til efteråret!

10 - Året der gik Ib Johansen fra Horsens BC, har kigget tilbage på året der gik i dameligaen og kronet de bedste spillere i ligaen!

12 - Profile - Årets unge talent! Igen i år er årets unge talent at finde i Hørsholm, vi har taget en lille snak med Phillip Hertz m hans bedste sæson indtil nu!

14 - Børn&Unge! Girls Got Game Der er brug for god udvikling af spillere til dameligaen og campen Girls Got Game, hjælper unge piger, med første skridt på vejen!

22 - Fokus! Dameligaen 2012 og fremover Ib Johansen har taget et kig på års damelig og set frem mod næste sæson!

28 - Rookie2AllStar © Sauer Hvidholm

Season one, næste sæson venter! Svante evaluere sin første sæson i dansk basketball!


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende redaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Skribenter Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Svante Brink - svante@basketinfo.dk Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Thomas Sauer Hvidholm Bagside foto Bo Leihof Fotografer Henrik Olsen - henrik@necon.dk Michael Andersen - andersen.mich@yahoo.dk Bo Leihof - bleihof@gmail.com Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Reklamechef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


20.05.12

Rart med lidt ferie! Så er vi tilbage med det sidste nummer af dansk basketinfo for denne sæson. Finalerne er færdig spillet, med Bakken Bears og Sisu som vindere i henholdsvis Canal Digital Ligaen og Dameligaen. Vi har arbejde rigtig mange timer de sidste 8 mdr. for at sikre dig en god dækning af dansk basketball og denne dækning vil vende tilbage, når de bedste basketball ligaer i Danmark starter op igen, til efteråret. Det bliver rart med lidt ferie fra arbejdet på magasinet, med tid til at fokusere på familie, venner og arbejde/ karriere, noget som jeg tror alle der er tilknyttet dansk basketinfo er enige om. Vi lukker dog ikke helt ned, vores udviklingsarbejde med forskellige medier, samt vores nyhedsopsamling fortsætter sommeren over, så vi er helt opdaterede og klar, når sæsonen går i gang senere på året. Dette nummer af magasinet indeholder artikler og interviews fra DM– finalerne, fokus på udvikling i damebasket og som altid en opdatering fra vores alle sammens rookie, Svante, der giver sin evaluering på denne sæson. Tusind tak for denne gode sæson og god sommer!

Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør


INTRO 20.05.12

Nyt basketball forum Det er nu muligt at deltage i en fornuftig og konstruktiv debat på nettet. Siden www.dunk-it.dk giver dig mulighed for at dele din viden, dine holdninger og få afklaring på diverse rygter, i et godt og solidt forum. Det er gratis at være med og der skal lyde en stor opfordring til at tage dele i debatten og oprette en profil på siden.

Der er blevet set rigtig meget basket! Hver måned klikker godt og vel 1500 mennesker sig ind og læser magasinet her. Hver måned er der massere af interviews, nyheder og analyser fra dansk basketball og for at det er muligt ,kræver det en redaktion der går op i basketball med liv og sjæl, men også en redaktion som ser en masse basketball. Igennem de seneste 4 numre af magasinet, er de fire hovedpersoner hos dansk basketinfo blevet beskrevet, på introsiden her. Der er dog mange flere mennesker inde over magasinet hver måned og fra og med næste sæson vil der være dobbelt så mange mennesker til at gøre dansk basketinfo muligt. Hver uge bliver der set minimum 2 kampe fra dansk basketball og 2 udenlandske kampe på redaktionen og i mange tilfælde mange flere. Det bliver til en del hen over sæsonen, men det er det der skal til for at sikre dig den bedste dækning af dansk basketball!

Kort og godt! I denne måned er det Emmanuel ’Papi’ Tores som skal præsenteres. Papi har været en del af dansk basketinfo holdet siden begyndelsen, sommeren 2011. Til dagligt arbejder Emmanuel som mekaniker i Randers, men han fungerer også som kameramand, samt redaktionsmedlem hos dansk basketinfo. I denne sæson har Papi opereret lidt i baggrunden for dansk basketinfo. Næste sæson vil dog byde på meget mere arbejde fra ham, hvor han vil være med til at sikre dig den bedste dækning af dansk basketball.

Navn: Emmanuel Torres Nickname: Papi By: Randers/ Havanna Højde: 188 cm Kg: hmm. Yndlings hold: Pistons


Overaskende finaler Mange havde regnet med en 3 kamps finale i dameligaen, men flere blev overasket over at det tog 5 kampe for Sisu at blive danmarks mestre og imponeret over Hørsholms vilje til sejr, der førte til 2 sejre i serien!


25.04.12

Det var hele 5 kampe der skulle til for at finde vinderne af danmarks mesterskaberne 2011/ 12 i dameligaen. Sisu lagde hårdt ud med at vinde 7368, på hjemmebane. En spændende og intens kamp, som var lige det meste af vejen igennem! De fleste have regnet med at Sisu ville tage til Hørsholm og sikre sig deres sejr nr. 2. Forud for kampen var Sisu ubesejrede i denne sæson, men efterfølgende var stillingen i serien 1-1 og Hørsholm havde brudt den imponerede sejrsstime. Ud over at Sisu, er det kun Falcon og Virum der har vundet alle kampe i en sæson, og Virum er det eneste hold der har vundet alle kampe i en sæson, plus pokalkampe.

434 dage 22 time 21 min. og 15 sekunder, så lang tid var Sisu ubesejrede. På deres hjemmeside vælger de at sige at det er dem der har den længste sejrsstime i historien, hvilket heller ikke er utænkeligt. Imponerende rekord, men også dejligt for dansk damebasket at Hørsholm brød stimen og bragte spænding til finaleserien 2012. Sisu kom tilbage i serien igen i kamp 3, hvor de på hjemmebane løb luften ud af Hørsholm og vandt 90-64. En overbevisende sejr til hjemmeholdet. Bedste spiller hos Sisu var Stephanie Madden der hav-

de 19 point i kampen, 9 rebounds og 3 assist. Kiki Lund havde 17 point i kampen, og 6 assist og levede i høj grad op til sin rolle som anfører. For Hørsholm 79’ers var det Lauren Beckley der førte an pointmæssigt med hele 31 point i kampen. Desværre var det ikke nok for Hørsholm til at vinde kampen.

Overaskende kamp 4 Kamp nr. 4 blev spillet i Hørsholm, hvor hjemmeholdet ligesom i kamp 2, vandt med 10 point. Den endelige stilling blev 73-63, og specielt Therese Deemand og Lauren Beckley gjorde sit til at sikre sejren, med henholdsvis 23 og 22 point i kampen. På trods af nederlaget spillede flere spillere hos Sisu også rigtig godt, Stephanie Madden havde 24 point i kampen, mens Trine Duelund havde 12 point, som den næstmest scorende spiller. Kiki Lund spillede det meste af kampen, men var utrolig passiv pointmæssigt, det blev dog også til 3 assist og 4 steals til den generelt velspillende guard. Stillingen i serien var derved 2-2, og finaleserien stadig hel åben frem mod kamp nr. 5, som skulle spilles i Kildeskovshallen.

Danmarks mestre igen På trods af nederlaget i Hørsholm, var Sisu opsatte på at få endnu et mesterskab i hus, hvilket også lykkedes dem, efter 4 perioders basketball. Sisu var et bedre hold i kampen, som blev vundet 69-45. Kiki Lund havde 18 point i kampen som topscorer for Sisu, mens Therese Deemand fra Hørsholm havde 20 point. Det blev Sisu’ 18 mesterskab og derved forbliver de det mest vindende hold i dansk basketball nogensinde. Det var en fornøjelse at følge dameliga finalerne, i denne sæson og selv om Sisus hjemmekampe ikke var nær så spændende som kampene i Hørsholm, havde serien en god linje, med en masse god basketball. Dansk damebasket har et godt niveau, men hvis flere klubber kunne nå niveauet hos de to finaleklubber ville spændingen og fokussen på dameligaen helt sikkert forøges utrolig hurtigt. Resultatet af denne sæson blev Sisu som danmarks– pokalmestre. Hørsholm brød Sisus sejrstime og har forhåbentlig dannet grundlag for en tættere sæson til efteråret.


dameliga 25.04.12

Finalebillederne er taget og sponsoreret af Bo Leihof


“All in all A great year for us” Svendborg Rabbits blev nr. 2 igen i denne sæson og selv om der selvfølgelig er skuffelse at spore på Sydfyn, har det ifølge Craig Petersen været en god sæson! Tekst Simon Ravn

Foto Sauer Hvidholm

Svendborg startede sæsonen rigtig godt lå nummer 1 i tabellen, i hele efterårssæsonen 2011. Pokalfinalen blev også vundet og de fleste hold i ligaen frygtede at møde Svendborg i slutspillet. Holdet Svendborg kom op mod blev Team Fog Næstved, der tvang Svendborg ud i 5 kampe som Svendborg i sidste ende vandt. It was a season that started with many people not expecting much from us, we were also in doubt as to what was going to happen. Right from the start we knew, we had great chemistry on the team and had great leadership from several players. Things started off great as we won many games to start the season and had a great effort in the cup final. All of our playoff games were tough and we were fortunate to make the finals after 5 tough games against Næstved. It was a good finals series where we came up a bit short. But all in all a great year for us. Ifølge Craig Pederson var højdepunktet at vinde pokalfinalen mod Bakken Bears, mens den største skuffelse var at tabe i finaleserien mod samme hold. At vinde i Århus i kamp 5 og derefter tabe serien på hjemmebanen har måske endda været med til at drysse ekstra salt i såret.

Med sæsonen afsluttet er tiden nu nået til at se frem mod den kommende sæson, hvor Svendborg ifølge rygterne har problemer med økonomien, men også hvor et par af spillerne i truppen er på vej væk. I look forward to trying to build another team. We will lose some key players and others will have to step up. It will be fun. En positiv Craig Pedersen der altså ser frem mod næste sæson! Om det er økonomien der gør at nogle spillere ryger, eller om det er grundet egne ønsker, fra spillerne, har vi ikke kunnet bekræfte, men så længe Craig Petersen er positiv omkring truppen i Svendborg, skal det nok smitte af, på den nye kerne af spillere som han skal have til at spille sammen. Det bliver spændende at følge Svendborg i den kommende sæson og se hvordan Craig Pedersen får det hele til at køre i kaninhulen!


Årets unge talent Igen i år er det en Hørsholm 79’ers spiller, der er årets unge talent i basketligaen. Sidste år var det Jonathan Gilling der løb af sted med prisen, mens det i år er Phillip Hertz der kan rose sig af titlen. Tekst Simon Ravn Foto Henrik Olsen Igennem sæsonen har Phillip spillet et gennemsnit på 28,5 min. pr. kamp og har et point gennemsnit på 10,8 pr. kamp. Det er gået lidt op og ned, i nogle kampe er der blevet scoret 4-5 point mens der i andre kampe er blevet scoret over 20 point. Sæsonens højdepunkt pointmæssigt var hans kamp mod Team Fog Næstved i oktober måned, hvor det blev til hele 24 point på små 35 minutter. Phillip har udviklet sig meget igennem sæson. Dette er sket på baggrund af stor tiltro fra coach Skopbalj, men det har også krævet stort arbejde fra den 19 årige forward. Først og fremmest synes jeg det er en stor anderkendelse at få, at der er nogle der har lagt mærke til hvor meget jeg har udviklet mig i år. Men det er heller ikke kommet nemt, jeg har måttet træne stort set hver dag. Det giver mig også en selvtillid til at træne endnu mere, da folk lægger mærke til en. Titlen som årets talent er ikke noget der kommer til at stå på cv’et for altid, bemærker Phillip, men det er da noget man kan være stolt af. Hørsholm er kendt som et hold med god udvikling og Phillip er heller ikke bange for at fortælle hvad det er som Hørsholm gør så godt!

Hørsholm gør den gode ting, at de giver unge spillere mulighed for at spille med herreholdspillere samt de har trænere der ved hvordan man udvikler spillere. Det handler ikke kun om at træne alt det sjove, så som at spille 5 vs. 5, men det også det fundamentale som footwork, ballhandling, shooting off, drible osv. Grunden til jeg udviklede mig så meget i år, har noget været den øgede tillid fra min træner, som gav mig længere snor og det udnyttede jeg så. Selv om mulighederne for udvikling er store i Hørsholm, er det ikke helt sikkert af Phillip er at finde i klubben, når næste sæson starter. Hvor han har følere ude er uvist og ender talentet med at spille i Hørsholm igen til efteråret lyder det heller ikke til at det vil være et problem for ham. Jeg kan ikke sige om jeg stadig er i Hørsholm næste år, det må tiden vise. Men under alle omstændigheder, er det nye trænerteam et stærkt team. Nu har jeg selv spillet for Bogdan i mine ynglinge år, så jeg ved at han kan gøre et rigtigt stort arbejde både med træning, motivation, scouting og i kampene. Så forventer da en stor sæson af Hørsholm næste år, alt andet ville være underligt, da man går efter at vinde hver gang. —Afslutter Phillip Hertz med et smil på læben!


Profile 19.03.12 20.05.12

Phillips spil har været et højdepunkt i årets basketliga og ingen ville protestere hvis Phillip slår sine folder i den bedste række igen i næste sæson. Indtil videre kan han rose sig af en titel som årets talent, men fortsætter han sin udvikling skal det nok blive til meget mere!


Se listen over trænere og instruktører på www.girsgotgame.dk


Børn&Ungdom 20.05.12

Girls Got Game Der er brug for ny udvikling af spillere til dameligaen. Det kræver nye initiativer og tiltag der kan fremme evner hos unge spillere, samt give unge piger det fokus der skal til, for at nå toppen af dansk damebasket! Vi har taget en snak med Susie Heede som er en af hovedarrangørerne bag campen!

Tekst Simon Ravn Foto Bo Leihof Susie Heede og Trine Tims arbejder i øjeblikket på højtryk, for at gøre klar til danmarks største pige camp, ’Girls Got Game!’ Campen kommer til at foregå fra d. 2 til 6. juli 2012. Årgangene 1994 til 2000 kan melde sig til og skaberne af ’Girls Got Game’ er klar til at gå i spidsen i udviklingen af unge talenter, hen over sommeren 2012! Pige/kvindebasket i Danmark trænger til et kæmpe løft. Vi er i øjeblikket inde i en kritisk fase, hvor vi savner spillere såvel som trænere, med kvalitet. I de sidste 5 år har der været et fald, i aktive kvindelige basketballspillere mellem 13 og 18 år på 17% og i dag er der kun 1073 registrerede piger der spiller basketball i den pågældende aldersgruppe. Det er utroligt få, i betragtning af at basketball på verdensplan, er den største indendørs holdidræt for piger. Derfor har vi taget initiativ til en helt særlig sommer uge camp, for piger i alderen 10-18 år. Om denne camp kan ændre en hel masse på en uge, er usandsynligt, men den kan og vil; danne grundlag for god udvikling hos en masse unge piger, der drømmer om at opnå en hel masse indenfor basketball. Samtidig vil en masse kompetente kvindelige instruktører sikre at alle pigerne der deltager får sig en god og spændende oplevelse.

Girls Got Game Campen er kun for piger og alle trænere, instruktører og hjælpere er kun kvinder. Trænergruppen består af rutinerede danske trænere, og nogle rigtig dygtige spillere i udlandet, som kommer hjem for at være trænere og forbilleder for camp-deltagerne. Rollemodeller som kan gå foran i træningen ved campen, kan gøre en stor forskel. Trænerne på campen er spillere som er nået langt i deres karriere, ved hjælp af hårdt arbejde og ved at holde sig et mål for øje. Vi vil gerne vise vejen med træning af høj kvalitet - og vi vil gerne indgyde de unge piger mod til at udfordre sig selv og til at turde blive gode. Et sådant mod vil ligeledes være en vigtig ballast for dem i alle andre valg, de kommer til at tage livet igennem. Det er et af de bedste initiativer indenfor damebasket i denne sæson. Rigtig mange ønsker at dameligaen bliver udvidet både spillermæssigt og kvalitativt. Girls Got Game, er sandt og det er en camp du som ungt talent ikke må gå glip af, men også en camp som helt sikkert kommer til at danne grundlag for en masse dygtige basketball spillere.


Mestrenes mestre... Dette års finaleserie i Canal Digital Ligaen, stod traditionen tro, imellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Det blev en sejr til Bakken Bears, i kamp nr. 6, der afgjorde mesterskabet, der som Bakken Bears’ 12. sætter dansk rekord.

Tekst Simon Ravn Foto Heidi & Thomas Sauer Hvidholm

Det var Bakken Bears der forud for finalerne var favoritter. Selv om Svendborg vandt den første kamp der blev spillet i Århus, kom det ikke som den store overraskelse at det i sidste ende var Bakken Bears der trak det længste strå.

Andreas Jakobsen blev udskrevet fra hospitalet senere på aftenen med en kraftig hjernerystelse, der desværre afholdte ham fra at deltage i resten af finaleserien.

Kamp nr. 3 blev spillet i Århus, og blev vundet af Bakken Bears med cifrene 61-60. Adama Darboe havde mulighed for at afgøre kampen med en 3’er på buzzeren, men brændte sit skud til stor skuffelse for de mange fremmødte Svendborg fans.

At Andreas Jakobsen ikke deltog i kamp nr. 4, gav mere spilletid til Chris Nielsen, der var flyvende, i kampen i Svendborg idrætscenter. Bakken Bears vandt kampen 62-93, over et umotiveret Svendborg hold, der på ingen måde spillede som et finalehold.

Fokus blev i anden halvleg fjernet fra spillet, da Chanan Colman i en fastbreak situation ramte Andreas Jakobsen med sin albue. Der skal ikke herske tvivl om at det var et uheld, og Colman var tydeligt ked af at han kom til at ramme Andreas Jakobsen, som måtte forlade NRGi Arena i ambulance.

Kamp 4

Bakken Bears ventede på hjemmebane.

Kamp 5 Det skulle dog vise sig i Århus, at Svendborg ikke var færdig med spille basketball for denne sæson. Det var kun 2 point der adskilte de to hold til sidst, hvor kampen endte 63-65 til Svendborg Rabbits, foran 3434 tilskuere i NRGi Arena.

Chris Nielsen scorede 20 point i kampen og var klart kampen spiller. Chanan Colman spillede som den eneste Svendborg spiller, en god kamp og havde 19 point.

Adama Darboe havde 8 point bare i første periode og var med til at sikre Svendborg en føring på 14-18 efter 1 periode. Svendborg sad generelt på kampen i de første 3 perioder, men Bakken Bears havde ikke i sinde at forære Svendborg en sejr.

Det var en stor bakke fynboerne skulle over i kampen efter, hvor

Mikkel Plannthin startede med at give Svendborg 2 point, men deref-


CDL– finale 30.04.12


30.04.12

ter tog Bakken Bears også over og begyndte at hente ind på Svendborg Rabbits.

thew Kingsley der havde følgende kommentarer til, om han syntes det var fortjent Svendborg vandt kampen!

med…. Og når han spiller som han gjorde i dag, syntes jeg vi er et rigtig godt hold. Historien i finaleserien indikerede at Svendborg ikke kunne vinde på hjemmebane, alligevel var det en fortrøstningsfuld assistent coach der kiggede frem mod kamp nr. 6.

Josh Alexander var varm bag 3’eren med 7 minutter igen og bragte med 3 point stillingen på 43-58. 3 point fra Chris Nielsen satte gang i alle tilskuerne, som skabte en fantastisk stemning i arenaen.

Off course, why not? We had nothing to lose really, we were just, having fun, playing team basketball, and it is as simple as that. That’s why we win.

2 point af Martin Mariegaard under kurven bragte glæde til Svendborgs tilskuerrækker. De blev dog hurtigt overdøvet af Bakken Bears fans der virkelig havde fået tro på sejr og stod op, og støttede deres hold i de sidste minutter.

Troen på et mesterskab var også kommet tilbage til Matt Kingsley der troede på en hjemmesejr i kamp nr. 6. I think it will go in seven games now; theoretically we should win the next game at home!

Jeg tror godt at vi kan vinde på hjemmebane og hvis vi ikke kan, så har vi ikke fortjent at blive danske mestre, det det vi skal hjem og vise at vi kan, og det tror jeg også vi kan.

Med 10 sekunder igen var Svendborg foran med 4 point og Chris Nielsen satte 3 point. Stilling 63-64. Adama Darboe kom på linjen og satte 1 straffe ud af 2, og stillingen blev 63-65.

Assistent coach i Svendborg, Martin Mariegaard havde også et par kommentarer på kampen.

Kamp nr. 6, skulle vise sig at blive den sidste i denne sæsons finaleserie. Det blev en tæt kamp hvor Matt Kingsley var hjemmeholdets bedste spiller, med hele 28 point. Bedste spiller for Bakken Bears var Josh Alexander der havde 25 point i kampen.

Sidste bold i sidste angreb gik til Mads Nyboe der fik sit livs chance for at sikre Bakken Bears sit 12. mesterskab. Desværre gik bolden ikke igennem netmaskerne og Svendborg var tilbage i finaleserien.

Glade reaktioner Specielt Durell Vinson var glad over sejren i Århus, og forlod arenaen med store jubel råb. I spillergangen fangede vi Mat-

I 4 periode, syntes jeg vi stopper med at aflevere bolden, at de kommer tilbage i kampen var egentlig vores egen skyld mere end det var alt muligt andet.

Kamp nr. 6

Betydningen af sejren var også stor for Svendborg, der spillede rigtig godt og specielt Durell Vinson var vigtig; ifølge Martin Mariegaard.

Svendborg Rabbits sad på første halvleg af kampen, men efter pausen tog Bakken Bears over. Chanan Colman var meget passiv i kampen pointmæssigt, hvor han kun havde 3, til gengæld havde han 9 assist.

Det betyder rigtig meget at vinde her, for ellers havde vi jo fået sølv igen og det har vi ikke lyst til. Durell viser noget af den gejst i dag som egentlig er grunden til at vi skrev kontrakt med ham til at starte

Sidst i kampen var det helt lige, men Bakken Bears havde bare flere kræfter tilbage end Svendborg. Durell Vinson fejlede ud, hvilket betød at Svendborg sidste forsvarsværk var væk i afslutningsfasen.


Det var første gang i kampen af Bakken Bears kom foran, med 5 min igen, og føringen holdt til slut hvor Bakken Bears fik deres 12 medalje til klubben. Derved er Bakken Bears både danske mestre, men også nr. 1 på listen over flest mesterskaberne. Mestrenes mestre, om man vil! Kampen endte 76-79, efter en spændende finaleserie, med masser af overraskelser, god basketball og intensitet! Nicolai Iversen var rigtig glad for endnu en medalje til Bakken Bears og havde følgende kommentar på finalerne mod Svendborg, samt sæsonen som helhed! Holdet og jeg er rigtig glade for at have vundet DM og lige nu er det svært at være andet end positiv over sæsonen som helhed. Vi lærte en vigtig lektie i pokalfinalen, hvilket var ikke at tage noget for givet og respektere vores proces som hold. Jeg syntes vi virkelig vi viste at vi var det stærkeste hold og det i de afgørende kampe hvor "soldaterne" fra Bears trådte op! Bakken Bears har ret til at være glade over resultatet af denne sæson og spændende bliver det at se, om de kan gentage denne sæsons succes igen når den næste sæson går i gang til efteråret.


Dameligaen 2012 og fremover Dette års dameliga sæson er nu afsluttet. Det har været en god sæson, med spændende og overaskende slutspil, men på trods af det, bør man se på hvordan man kan fremme dameligabasketball hen imod næste sæson og udvikle den næste generation. Tekst Ib Johansen Foto Jørn Bonde 2011/2012 startede lidt som man forventede, SISU og Hørsholm lagde sig i toppen, mens BK Amager fik skader og Horsens Pirates tabte deres første kamp uden at spille, så de fik mere at se til end de regnede med. Langt hen af vejen blev de seedninger holdt, på nær Lemvig som var seedet 8 og BK Amager var seedet 3. Lemvig kom op i rækken og BK Amager dumpede ned, mens Værløse og Horsens Pirates blev i top fire. Men både Værløse og Horsens Pirates blev trods deres hjemmebane fordel slået ud, begge med 2 -0. Senere viste det sig at finalen blev mere spændende end forventet. Hørsholm som tabte til netop SISU i pokalfinalen ville det anderledes, og godt for dansk Damebasketball.

Finalen var bedst af fem kampe, de fleste regnede med at Hørsholm måske kunne stjæle en kamp, men den gik i fem kampe, med SISU som vinder. Så to top fire hold røg i første runde og finalen gik i fem kampe, dejligt! Det er dejligt og positivt med

flere og spændende kampe, og hvordan får vi en Dameliga hvor vi kan tilbyde spændende kampe, og samtidig få flere tilskuere til kampene. Netop Damefinalen blev set af rigtig mange tilskuere, så dameliga fansene er derude, men hvordan får vi dem til at komme, hver gang der spilles? Muligheder er der mange af og forskelligt fra spillested til spillested, er det helt klart at kampene skal ligge sådan at ungdomsholdene kan komme og se Dameligaspillerne! Det er jo dem de skal afløse dem indenfor nogle år.

Trænere til disse ungdomsspillere bør være i hallen sammen med ungdomsholdet, så de her kan stillet spørgsmål fra ungdomsspillerne og forklare sig. Derfor skal man prøve at lægge kampene før eller efter Damaliga kampene, så de er i hallen. Dameligakampene skal/bør ikke ligge på et tidspunkt som er sent på dagen eller aftenen.

Den spændende Dameliga som vi fik lidt af i den forløbende sæson, hvordan bibeholder vi den? En af tingene er lige og spændende kampe, gode amerikanske spillere, gode danske profiler! Skal vi stadig have to udlændinge, eller skal vi prøve med tre, eller måske bare én

US spiller? En amerikansk spiller mindre, kunne give mere luft i budgettet, til mere ungdomsarbejde. Vores fremtid ligger i vore egne rækker.

Vi kan ikke komme udenom landsholdet, det ligger på vågeblus, man skal ikke bare spille fordi man bliver spurgt, men det skal være attraktivt at spille og man skal brænde for det. Der kommer DBBF ind i billedet og må gøre det interessant at spille.

I tidens løb, har der været møder omkring Damebasketball! En af de ting som mangler efter disse møder er: et udvalg til at arbejde videre på fremtiden, man har U10, U12, U14, U16 og U18 pige landshold, men de skal videre på senior landsholdet. Derfor er det et must at have et udvalg som "kun" arbejder med Damebasketball. Den røde tråd starter i ungdom og fortsætter på seniorplan.

Klart der er mange meninger, men noget skal der snart ske, og helst hurtigt.


FOKUS 20.05.12


THINK! 20.05.12

Alle klubber i herre– og dameligaen har en hjemmeside. Taget den globale internet udvikling i betragtning, er dette ikke noget specielt, nærmere en selvfølge. Idéen med en hjemmeside fjernes dog hurtigt, når den ikke bliver opdateret!

Tekst Simon Ravn

Foto Wyke Graphic

Generelt er der et højt niveau, med hensyn til hjemmesider i de danske basketball klubber. Specielt Bakken Bears har udmærket sig på internettet, med deres gode flow på nyhederne og hurtige opdateringer af siden. Hvad angår design er det selvfølgelig en smagssag, men personligt syntes jeg Bakken Bears har ramt et let overskueligt og funktionelt design. Dette er der selvfølgelig også andre klubber der har, men igen er det en smagssag hvad man syntes bedst om. Flere klubber i ligaerne ligger stor ære i at holde deres hjemmesider opdateret, men andre falder i den helt anden grøft og opdaterer den slet ikke. Artikelserien her, er her ikke for at hænge nogen ud, og derfor vil der ikke gå kritik til nogle hold direkte. Der er dog nogle som burde tage sig sammen og få opdateret deres hjemmesider. Hvidbogen dikterer bødestraf til klubber der ikke har en opdateret omtale af sine spillere, samt referater fra hjemmekampe inden for en bestemt tidsramme. Dette krav er der flere hold der bør tænke over, at gøre noget ved frem mod næste sæson. I verdens største liga NBA, har ligaen for det første en rigtig god, flot og funktionel side. Denne side satte for flere år siden, standarden for alle klubsiderne i ligaen. Derfor har klubberne i ligaen i dag, forskellige hjemmesider, men med en opbygning der i bund og grund består af de samme komponenter. Om dette er en metode der bør bruges i de danske ligaer, for at højne niveauet et måske en mulighed. Om hjemmesiderne i de danske ligaer er et problem, er selvfølgelig muligt. Måske er de flotte, funktionelle og godt opdaterede! - og måske ikke!


Siggidur Einarsson forlader Danmark! Efter 2 år i det østjyske, først Horsens BC og senest Horsens IC, forlader Siggidur Einarsson Horsens og Danmark, for at prøve nye kræfter som ny udlært bygningskonstruktør. Dansk basketinfo har erfaret af Siggidur Einarsson allerede har forladt landet, og skal starte på sit arbejde i Norge. Igennem denne sæson har ”Siggi” spillet 13.40 min. som guard i Horsens, haft 4 point pr. kamp samt 0,7 assist og rebounds. Bedste kamp i forgangne sæson var i starten af sæsonen mod Falcon hvor den 188 cm. høje guard havde 17 point. Grundet tilgangen af den slovenske guard Davor Sattler i Horsens, er det ikke meget spilletid det er blevet til i denne sæson, men Siggidur har været stabil igennem hele sæson, når han har været på banen og har gjort det han skulle.

© Pressefoto

Om Siggidur kommer til at spille basketball på højniveau i Norge har vi ikke kunnet få bekræftet, men mon ikke han kommer til at spille lidt i sin fritid. Holdmæssigt har Horsens ikke offentliggjort nogen spillertilgange for den kommende sæson endnu og det bliver derfor spændende at se hvem der i fremtiden, kommer til at slå sine folder hos ’de gule!’

Dunkmesteren bliver hos 79’ers

© canaldigitalligaen.dk

Vinderen af dunk konkurrencen til All Star gamet 2012, Zarko Jukic bliver i Hørsholm. Zarko har igennem sæsonen spillet lidt under 12 min. pr. kamp, scoret 3,1 point og haft 1,5 rebound pr. kamp. Sportschef Jesper Krone udtaler om at få Zarko tilbage, Zarko var en af de spillere, der stod højest listen. Han viste sine evner i mange kampe sidste år, og jeg havde håbet, han havde spillet mere. Jeg er sikker på, at han vil få sin chance i år.

Zarko behersker alle facetterne i spillet, og han kan blive en meget vigtig spiller for os næste sæson. Det bliver spændende at se Zarko i Hørsholm igen i næste sæson, hvor også Rasmus Stolbjerg bliver i Hørsholm. Disse unge kræfter vil helt sikkert være med til at sikre god basketball hos 79’ers i næste sæson!


KORT NYT 20.05.12

Iversen taler ud! Efter finalerne imellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits tog dansk basketinfo sig en snak med Nicolai Iversen om denne sæson. I de fleste situationer er der altid noget man efterfølgende ønsker at gøre anderledes, eller bedre. For Iversen har det dog i denne sæson været en fornøjelse at spille, hvilket måske fjerner fokus fra de ting som ikke var så heldige! Jeg tror ikke rigtigt at jeg ville ændre på så meget. Det har været en fornøjelse og hele turen værd. Alle de gange man har trænet, trænet ekstra, trænet tidligt og spillet kampe, er alt sammen en rejse og den har været rigtig fed i denne sæson. Jeg er glad for at vi fik chancen for at give Nyboe og Smed en ordentlig afgang også må vi se om Thuesen ikke finder et hold og træne lidt med så han holder sig i form i Portugal. Der er dog altid noget man kan gøre anderledes, og det samme gælder for ligaens som helhed! © Sauer Hvidholm

Man kan altid gøre det bedre personligt, som Jens Jensen siger så er der altid lige en rebound der kan tages eller et par ekstra meter der kan løbes, så den vil jeg forsøge at leve op til. Som hold er vi på vej i den rigtige retning og jeg glæder mig allerede til næste sæson og hvad den bringer af spændende ting. I ligaen er der mange emner man kan tage op til revision, men dem gemmer jeg til spillerforeningen for basketball engang i fremtiden, måske bliver inviteret med til ligarådsmøde. Jeg har i hvert fald rigeligt med forslag, afslutter Nicolai Iversen!

Sami til Californien Aalborg Vikings unge talent Sami Eleraky, skal på college i USA, men det er ikke bare hvilket som helst college!

I denne sæson har Sami scoret 6 point pr. kamp, haft 5,8 rebound og næsten 1 block pr. kamp. Højden har selvfølgelig en stor fordel og har sikkert også været en af grundende til at Berkely har fået fokus på den 18 årige spiller, men Sami Eleraky har også god spilforståelse og dette vil helt sikkert kunne få ham frem i den internationale basketball verden. Det bliver spændende at følge Samis fremtidige udvikling og karriere.

© Bo Leihof

Det er University of California i Berkely der kommer til at stå for den 213 cm. høje centers uddannelse. Sami kommer til at spille mod massere af store talenter i Pac12 divisionen, som er en af de mest prestigefyldte divisioner i USA.


Season one Næste sæson venter! Sæsonen er nu slut, også for rookien der her kommer med sin sidste artikel fra denne sæson, i artikel serien ”Rookie2AllStar.” Højdepunkter og fremtidsforventninger og massere af basketball!

Sæsonen er ovre og Bakken er mestre, men må sige at jeg har nydt denne sæson som “nybegynder.” Den har været fuld af drama og oplevelser, opleverser som jeg kun kan glæde mig til at få endnu flere af, i næste sæson, glæder mig også til at komme lidt mere ud og rundt i landet og se endnu mere basket. I denne artikel vil jeg kigge tilbage på min første sæson og de største oplevelser

Min første kamp Det står stadig klart i mit hoved, pokal finalerne i den dejlige by Horsens, både den tekniske dame kamp og den tempofyldte herrefinale, som Rabbits snuppede. Jeg må sige at jeg næppe tror man kan havde nogen bedre start som basketball tilskuer end dette. Stor opbakning til alle holdene på trods af, at ingen havde direkte hjemmebane


Rookie2AllStar 20.05.12

Hverdagen

Næste sæson

Jeg må dog også sige jeg har oplevet basket hverdagen, i et koldt forum Horsens og en kamp mod Bakken Bears, som aldrig blev helt vildt spændene. På trods af det var en tæt kamp, men sådan er det jo med sport. Følelserne kan ikke være i kog hele tiden og alt kan ikke betyde lige meget, hvilket vel er menneskeligt nok, hvilket jeg også synes sportsfolk skal havde lov til at være!

Som tidligere nævnt glæder jeg mig til at komme endnu mere rundt i landet, at se endnu mere basket og møde endnu flere basket fans, der oprigtigt brænder for at støtte deres hold. Derudover glæder jeg mig til at skrive endnu flere artikler og måske lidt mere, end blot From Rookie2AllStar, hvem ved? Glæder mig også til at se hvem der spiller hvor og hvad vi ellers kan få af spænding

Finalerne Jeg havde desværre ikke mulighed for, at overvære hele finaleserien live i hallerne, men nåede da se et par kampe i Århus og hvilken stemning. Her kunne man virkelig mærke rivaliseringen og hvor meget tilskuer opbakning kan gøre. Forhåbentligt får jeg lov at opleve hele serien næste sæson og så må vi se om vi får lige så meget drama, som i år eller blot flere point!

Følg med igen til næste sæson hvor jeg vil forsætte eventyret ud i basketball verdenen.

\Rookie Out


Forlængelser og afsked i Bakken Bears Allerede nu er Bakken Bears i gang med at opdatere holdkortet og har allerede sikret sig et par af deres profiler fra denne sæson. Desværre betyder afslutningen på sæsonen også farvel til et par af holdets profiler igennem flere år! Tekst Simon Ravn

Foto Sauer Hvidholm

Specielt Chris Christoffersen, kan Bakken Bears være glade for at have sikret sig forud for næste sæson. Den 218 cm– høje bornholmer har spillet utrolig godt det seneste år og med 10 point og 6,1 rebound pr. kamp har han været en af de bærende kræfter på holdet. Chris Christoffersen er formentlig den spiller i ligaen som modstanderne bruger mest tid på at forberede sig på. Chris har enorm betydning og ændrer mange skud. Samtidig bruger modstanderne tit to spillere på at dække ham op, hvilket naturligvis giver mere plads til holdkammeraterne, siger sportsdirektør Michael Piloz. Ud over Chris Christoffersen er Bakken Bears sikre på at beholde Henrik Falsvig, Nicolai Iversen, Frederik Hougaard Nielsen og Chris Nielsen til næste sæson, hvilket der sammen med Chris Christoffersen sikrer en god og rutineret grundstamme på danmarks mest vindende hold. Bakken Bears kommer desværre også til at sige farvel til et par rutinerede kræfter i truppen, hvor Mads Nyboe, Martin Thuesen og Søren Krath, siger stop efter henholdsvis 7,6 og 5 DM– titler. I det hele er det 818 kampes erfaring som Bakken Bears mister, i de 3 spillere. Det bliver det største tab i nyere tid, når de tre spillere forlader Bakken Bears. Selvom der ikke tale om tre spillere, der dominerer pointstatistikkerne, er det tre spillere der er indbegrebet af Bakken Bears-ånden, af den træningsindstilling og den vinderkultur, der er i klubben. Spillere som dem kan ikke direkte erstattes, siger sportsdirektør i Bakken Bears, Michael Piloz. På trods af de store tab for klubben skal de nok klare sig, men måske det bliver nemmere for andre klubber at udfordre Bakken Bears nu hvor noget af rutinen er fjernet fra truppen.


Køb en annonce Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mail adresse. Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans. Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for! Deadline for af indsending af annoncer er d. 10 september 2012 kl. 20.00

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Reklameafdelingen Emmanuel Torres

Næste nummer Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 september 2012 kl. 22.00 Næste nummer udkommer d. 20 september på www.basketinfo.dk

Redaktionen Simon Ravn dansk basketinfo


dansk basketinfo 5.12  
Advertisement