Page 1

dansk basketinfo 20 december 2011 책rgang 1 udgave 3


Næstved i top Læs om Team Fog Næstveds bedste sæson, om fortid og fremtid! Side 7

100+ Horsens BC fik for første gang i sæsonen 100 point igennem netmaskerne. Side 8

Events 2012 Side 9

CDL - Top til bund Vi danner et lille overblik af stillingen i Canal Digital Ligaen. Side 10 Foto: HBC/Pressekontakt

CDL - Statistik 2011 Side 11

Kampprogram CDL Side 12-13

Dame all star 2012 Igen i år afholder dameligaen all star game, denne gang hos Falcon. Side 14

Forside billede: Henrik Olsen

2

Photo © Bo Leihof


Dameligaen - statistik 2011 Statistisk opsamling på udvalgte rekorden i denne sæson. Side 15

Dameligaen - Kampprogram Side 16

Øretæve i Svendborg Bakken Bears lagde pres på nr. 1 i ligaen, og gav Svendborg en øretæve af format! Side 17 Foto: HBC/Pressekontakt

Ravn & Papi på tur Læs hvad Ravn og Papi har oplevet igennem 2011, og find ud af om de fortsætter i 2012. Side 18-19

Nummer 1 Sisus damer ligger nummer 1, og det er ikke første gang i historien de gør det! Side 20-21

dansk basketinfo www.basketliga.dk 3

- radaktionen@basketliga.dk


På kanten af midten Horsens IC har ikke just haft deres bedste sæson, se hvad der gik galt! Side 23

Et liv i basket - Craig Petersen Læs om et liv i basketball, fortalt af Craig Petersen. Side 24-27

Vi siger tak!

Simon Ravn

Vi siger tak til alle de folk der har gjort det muligt for os at udarbejde dette nummer af dansk basketinfo. Side 29

Redaktør simonravn@basketinfo.dk

Emmanuel Torres

Der kommer mere

Skribent

Som sagt tidligere, er vi kommet for at blive, læs om hvad vi servere for dig i det kommende år! Side 30

torres@basketinfo.dk

Mikkel John Luigi Skribent

4


5


Vi er kommet for at blive!

Det er nu et halvt år siden vi udgav vores første net magasin. Allerede nu syntes vi på redaktionen at der er sket store fremskridt, og dette nummer af dansk basketinfo, er efter vores mening det bedste til dato. Vi har fået god kontakt med flere klubber, der har givet stor støtte, mht. interviews, billeder etc. Desuden er vi stolte af at kunne præsentere damebasket som en del af indholdet af dansk basketinfo. Hvorfor damebasket, tænker du måske? Svaret er ganske simpelt, fordi magasinet hedder dansk basketinfo, og damebasket er lige så vigtigt som herre basket efter vores mening. Flere har givet udtryk for at damebasket ikke er rigtig basketball, og at det er kedeligt. Jeg kan gå ud fra at folk der er kommet med disse udtalelser ikke selv har set damebasket, og derfor opfordrer jeg dem til at møde op til damebasket når sæsonen starter igen efter nytår. Med hensyn til herre basket, har vi ligesom i de to tidligere udgaver af dansk basketinfo, flere interessante artikler og interviews, som vi håber du vil nyde gavn af. Vi er stadig et selvstændigt magasin, og det forventer vi at blive ved med at være. Desuden er det hele opbygget omkring frivilligt arbejde, derfor er det ikke alt vi har haft mulighed for at dække i herre ligaen, og det beklager vi naturligvis. Men har du et tip til redaktionen om en nyheds historie, så er du velkommen til at kontakte magasinet. Tak fordi du læser med, og håber du vil hjælpe os med at sprede dansk basketball til hele landet!

De bedste hilsner, Simon Ravn Redaktør

6


Næstved i top I sæsonen 2005/06 så man for første gang Team Fog Næstved i basketligaen. Siden da har ligaen skiftet navn, flere hold er forsvundet fra ligaen, og nye er kommet til, men Næstved er her stadig, og i dag er de en del af toppen af dansk basketball!

Af: Simon Ravn

Siden de kom op i den bedste danske liga, har flere forskellige coaches stået i spidsen for holdet, både Jeppe Kjøller, Razic Vidak og Howard Frankel har forsøgt at skabe et vinderhold, men først i denne sæson er det lykkedes for Næstved at sætte sig igennem. Manden bag er ifølge sportsdirektør Andreas Larsen Geof Kotila. Geof Kotila har spillet en meget væsentlig rolle i at skabe et stærkt hold, først og fremmest pga. hans trænerfærdigheder, men også fordi at han har evnerne til at tiltrække gode spillere, da de gerne vil spille for ham.

Geof Kotila er vellidt blandt de fleste, også blandt modstandere! Geof har tidligere træner Bakken Bears, hvilke han også førte til guld! Men selv om Næstved har en dygtig træner, har det ikke været den eneste faktor i Næstveds fremskridt!

Næstved har igennem mange år været en by med en vis interesse omkring basketball. Klubben havde dog aldrig tidligere de rette forhold for at blive en topklub idet at organisationen og økonomien ikke var tilstrækkelig til det. For 9 år siden lavede jeg en plan for hvordan vi kunne udvikle vores basketballhold og ikke mindst det økonomiske og organisatoriske grundlag. Vores succes skyldes med andre ord at vi har været i stand til at skabe en god organisation og et attraktivt produkt for sponsorerne.

Næstved ligger lige nu nummer 3. i ligaen, hvilket selvfølgelig skyldes flot spil af holdet, men også en rigtig god opbakning fra organisationen bag. Selv om Næstved måske af nogle opfattes som dansk provins, er det dog en storby, når man snakker om dansk basketball.

Det kunne være rigtigt fedt og det kunne også være fedt for ligaen og dansk basketball. - Andreas Larsen

Forventninger til sæsonen er en topplacering i grundspillet, og en bronzemedalje er ifølge sportsdirektøren noget af det som Næstved går og drømmer om.

Som Andreas Larsen selv var inde på ville det styrke ligaen med et ekstra fast tophold! Om det skal være Næstved og om holdet får deres forventninger indløst, det må tiden vise.

Det er vores håb at der i nogle år ikke bliver talt om ”The Big 2” (Bakken Bears og Svendborg Rabbits), men i stedet om ”The Big 3,” hvor vi er det tredje hold.

Næstved er, en af dansk basketballs tophold, de har igennem denne sæson vist utrolig flot basketball, og vilje til sejr, og hvem ved, om vi i næste sæson skal se Næstved som en del af ”The Big 3.”

7


Hundrede +

Lørdag d. 26 november mødte Horsens BC, BK Amager. Før kampen lå BK Amager nr. 3, mens Horsens lå nr. 5, men da kampen var omme var Horsens klubben på 3. pladsen.

Af: Simon Ravn

Det er sjældent en klub i dameligaen når at score 100 point i en kamp, men i ovennævnte kamp lykkedes det Horsens, ved deres sejr på 101-63. Det var første gang i sæsonen, at en kamp endte med en score over 100 point.

Ligaens topscorer, Brittany Bowen, satte desuden rekord i kampen mod BK Amager, da hun blev noteret for 43 point i kampen. Det er dog stadig Amy Facers der holder rekorden i ligaen med 46 point i en kamp.

Horsens BC er en stærk klub, og har vist rigtig gode takter i denne sæson. Der mangler dog lidt endnu for at nå toppen, og udfordrer ligaens nr. 1, Sisu der er ubesejrede i dameligaen 2011.

Foto: HBC/Pressekontakt

8


FIBA 3X3 stævne i Herlev FIBA 3X3, Danmarks Basketball-Forbund og Herlev Basketball Klub inviterer til FIBA 3X3 stævne, i Herlev Hallen fredag den 6. januar 2012 kl. 19.00.

All star 2012 Dette års all star game for herre afholdes i Værløse hvor Canal Digital Ligaens bedste spillere mødes i den største showkamp i dansk basket. Se mere information på Canal digital ligaens hjemmeside.

Events 2012 9


Horsens IC, har skuffet mange, men med held, i form af dårligt spil fra de hold der pt. ligger under dem, har de formået at rykke op under midten i tabellen, selv om klubben tidligere har lagt til nedrykning.

CDL - top til bund

Så er efterårs sæsonen af Canal Digital Ligaen spillet færdig. De fleste hold har levet op til forventningerne og nogle har overasket. Stadig er der meget der kan ske, når grundspillet fortsætter i det nye år.

Will Harris var spået af flere til at blive sæsonens spiller, men den titel er blevet pillet fra ham, men han kan stadig nå at smide flere point igennem netmaskerne, når sæsonen starter op igen.

Af: Simon Ravn Aabyhøj, Værløse og Aalborg Vikings deler point, men stadig er det Aabyhøj der har lagt sig øverst af de 3. Det kan dog hurtigt ændre sig i det nye år, da Aalborg har spillet en kamp mindre end de andre, og derfor har mulighed for at komme længere op mod midten.

Svendborg Rabbits, har nok ikke overasket så mange, med den placering de har i tabellen. Hvad der måske har været lidt overaskende er at de kun har haft et nederlag i 15 kampe. Alligevel har de 2 point ned til Bakken Bears som ligger nummer 2.

Falcon er efterårets tabere, de startede meget godt, men med kun 6 point her ved pausen, så kan de nok godt begynde at forberede sig på at skulle være et af de hold der skal spille om nedrykning.

Flere gode spillere har valgt at spille for Svendborg i denne sæson, både Chanan Colman, Adama Darboe og Matthew Kingley har profil status i klubben og ligaen, men også rutinerede spillere holder til i det sydfynske i denne sæson.

Det har været en spændende sæson indtil videre og efter nytår kan man nok godt være sikker på det fortsætter!

Ligesom Svendborg Rabbits, har Bakken Bears ikke overasket det store i denne sæson. Klubben har fået Nicolai Iversen tilbage på holdet, og han har spillet utrolig godt. Og den tidligere Randers Cimbria spiller Chris Nielsen, har vidst sit værd for Bakken Bears. Hele Bakken Bears holdet er præget af en rutine uden lige, og det er et hold de fleste forståelig frygter.

Sisu var der måske ikke mange der havde regnet med skulle ligge i top 5, ved jul, men de har spillet godt, og derfor er det også berettiget at de ligger 2 point højere end Hørsholm 79’ers, som har spillet en ”okay” sæson, men som stadig har brug for at vise hvad de rigtig kan præstere.

10

1.

Svendborg Rabbits

15/1

30

2.

Bakken Bears

14/1

28

3.

Team FOG Næstved

10/6

20

4.

SISU

7/9

14

5.

Hørsholm 79ers

6/10

12

6.

Horsens IC

6/10

12

7.

Aabyhøj IF

6/10

12

8.

Værløse BBK

6/10

12

9.

Aalborg Vikings

6/9

12

10.

Falcon

3/13

6


I denne sæson er der indtil videre ikke blevet sat nogle historiske rekorder, derfor har vi udvalgt et par stykker, så vi har lidt sammenligning med de sæsonrekorder der er lavet indtil videre

I sæsonen 2007/08 satte Brandon Thomas fra Team Fog Næstved kamprekord, med 49 point i en kamp. Hans gennemsnit igennem sæsonen lå på 24,5.

Ryan White der spiller for Aalborg Vikings er ligaens mest scorende spilleder med et gennemsnit på 25,7 tidligere i sæsonen var det Will Harris der sad på tronen, men White sidder der nu, og agter at blive på toppen så længe som muligt.

I sæsonen 2008/ 2009 satte Bonell Colas rebound rekord, mens han spillede for Randers Cimbria med 25 point i en kamp.

Mest rebound tagende spiller i denne sæson er Jordan Glynn fra Team Fog Næstved der med et gennemsnit på 10,8 pg. Men han har tæt konkurrence fra Mike St. John som har et snit på 10,69.

I 2003/ 04 lavede Team Sjælland 147 point i en kamp, og det er højeste liga score nogensinde.

2011 Statistik 11

Alle profil billeder er taget fra canaldigitalligaen.dk

Højeste score i en kamp i denne sæson stod Horsens IC for, da de med 109 point, vandt over Aalborg Viking. Men det er en rekord der godt kan blive bedre!


Kampprogram - Canal Digital Ligaen Fra jul til slutspil

04-01 19:00

Aalborg Vikings

Horsens IC

Sted: Aalborg Stadionhal

04-01 19:30 05-01 19:00

Svendborg Rabbits Bakken Bears

SISU Team FOG Næstved

Sted: Svendborg Idrætscenter Sted: NRGI Arena

05-01 19:00 11-01 19:00

Falcon Hørsholm 79ers

Aabyhøj IF Værløse BBK

Sted: Bülowsvejshallen Sted: Fire Arena

12-01 14-01 15-01 15-01 16-01 18-01 19-01 19-01

19:15 15:15 15:00 15:00 19:00 19:00 18:30 19:00

Team FOG Næstved Falcon Horsens IC SISU Bakken Bears Værløse BBK Aabyhøj IF Team FOG Næstved

Svendborg Rabbits Aalborg Vikings Værløse BBK Hørsholm 79ers Aabyhøj IF Bakken Bears SISU Aalborg Vikings

Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted:

Næstved Hallen Bülowsvejshallen Forum Horsens Kildeskovshallen NRGI Arena Søndersøhallen Atletion - Store Stadionhal Næstved Hallen

19-01 19-01 21-01 21-01 21-01 22-01 22-01 23-01 26-01 28-01

19:00 19:15 15:00 15:00 16:00 15:00 15:00 19:00 19:15 16:15

Falcon Hørsholm 79ers Svendborg Rabbits Aalborg Vikings Hørsholm 79ers Horsens IC SISU Bakken Bears Team FOG Næstved Aabyhøj IF

Svendborg Rabbits Horsens IC Aabyhøj IF Bakken Bears Team FOG Næstved Falcon Værløse BBK Aalborg Vikings Bakken Bears Falcon

Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted:

Bülowsvejshallen Fire Arena Svendborg Idrætscenter Aalborg Stadionhal Fire Arena Forum Horsens Kildeskovshallen NRGI Arena Næstved Hallen Aaby Hallen

28-01 17:00 29-01 15:00 29-01 16:00

Aalborg Vikings SISU Værløse BBK

Horsens IC Svendborg Rabbits Hørsholm 79ers

Sted: Aalborg Stadionhal Sted: Kildeskovshallen Sted: Søndersøhallen

01-02 02-02 02-02 02-02 04-02 04-02 04-02 05-02 08-02 09-02 14-02 15-02

Hørsholm 79ers Team FOG Næstved Svendborg Rabbits Horsens IC Svendborg Rabbits Falcon Aabyhøj IF Værløse BBK Aalborg Vikings Bakken Bears SISU Aalborg Vikings

Aalborg Vikings SISU Værløse BBK Bakken Bears Hørsholm 79ers SISU Horsens IC Team FOG Næstved Aabyhøj IF Falcon Aabyhøj IF Team FOG Næstved

Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted:

19:00 19:00 19:00 19:15 15:00 15:15 19:00 16:00 19:00 19:00 19:00 19:00

12

Fire Arena Næstved Hallen Svendborg Idrætcenter Forum Horsens Svendborg Idrætscenter Bülowsvejshallen Aabyhallen Søndersøhallen Aalborg Stadionhal NRGI Arena Kildeskovshallen Aalborg Stadionhal


16-02 16-02 16-02 18-02 18-02 19-02 19-02 22-02 23-02 25-02 26-02 26-02 26-02 01-03 01-03 01-03 01-03 01-03

19:00 19:00 19:00 15:00 16:00 15:00 16:15 19:00 19:15 16:00 15:00 15:00 16:00 18:15 19:00 19:00 19:00 19:00

Falcon Horsens IC Bakken Bears Svendborg Rabbits Hørsholm 79ers SISU Aabyhøj IF Team FOG Næstved Bakken Bears Hørsholm 79ers Horsens IC Team FOG Næstved Værløse BBK Aabyhøj IF Horsens IC Falcon Aalborg Vikings Bakken Bears

Svendborg Rabbits Hørsholm 79ers Værløse BBK Horsens IC Bakken Bears Aalborg Vikings Værløse BBK Falcon Svendborg Rabbits Falcon SISU Aabyhøj IF Aalborg Vikings Hørsholm 79ers Team FOG Næstved Værløse BBK Svendborg Rabbits SISU

13

Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted: Sted:

Bülowsvejshallen Forum Horsens NRGI Arena Svendborg Idrætscenter Fire Arena Kildeskovshallen Aabyhallen Næstved Hallen NRGI Arena Fire Arena Forum Horsens Næstved Hallen Søndersøhallen Stadionhallen Forum Horsens Bülowsvejshallen Aalborg Stadionhal NRGI Arena


Dame all star

Igen i år bliver der afholdt dame all star game. Denne gang er det Falcon der afholder arrangementet, dagen efter herrerne afholder deres i Værløse. Du har derfor god mulighed for at tage en hel basketball weekend på Sjælland!

og dække kampen, og du er velkommen til at hilse på os i hallen. Entré til arrangementet er 35 kr. og kampen starter søndag d. 12 februar kl. 14.00, og du er mere end velkommen til at komme og bakke spillerene op, og se damebasket på højeste niveau!

Dame all star gamet afholdes ikke på helt samme måde som herre gamet. Hos damerne er det damelandsholdet der spiller imod de bedste spillere fra Dameligaen. Kampen i år, er kamp nr. 4, og forhåbentlig er det kun starten på historien.

Dansk basketinfo vil være til stede til all star gamet,

Stillingen i dameligaen 1.

SISU

13/0

26

2.

Hørsholm 79ers

10/3

20

3.

Horsens BC

8/5

14

4.

Værløse

6/7

12

5.

Åbyhøj IF

4/9

8

6.

Falcon

4/9

8

7.

BK Amager

4/9

8

8.

Lemvig

3/10

6

Se statistikker, resultater og læs referater for dameligaen fra sæsonstart til nu, dameligaens officielle hjemmeside. Kampprogrammet for dameligaen i det nye år, kan du finde på side 12 i dette magas Foto: HBC/Pressekontakt

14


Her under vil du kunne læse et par historiske rekorder for dameligaen, plus læse om de spiller rekorder der er i ligaen indtil videre!

Amy Facers holder rekorden for flest scorede point, 46 point i en kamp.

Brittany Bowen er dameligaens mest scorende spiller, med et gennemsnit på 25,3 point, og scorings rekorden for én kamp, med 43 point mod BK Amager i denne sæson.

Lindsey Hicks tog i sæsonen 2005/06 26 rebound i en kamp mod Aabyhøj, en imponerede rekord, men dog ikke umulig at slå!

Emily Hatch fra gennemsnitslig 14,4 kamp, tæt efterfulgt Jamie McFarlin hvis 13,9.

I 2005/06 scorede Falcon 111 point i en kamp mod Aabyhøj. Det er sjældent at der bliver scoret over 100 point i en kamp, og det er også kun lykkedes en gang i denne sæson.

Lemvig tager rebounds pr. er hun dog af gennemsnit er

Ligesom i Canal Digital Ligaen er det et Horsens hold der har scoret flest points. 101 point blev det til i en kamp mod BK Amager, samme kamp som Brittany Bowen satte sin point rekord.

15

Alle profil billeder er taget fra dameligaen.dk

2011 Statistik


Kampprogram - Dameligaen Fra jul til slutspil

14-01 13:00

Falcon

Åbyhøj IF

Sted: Bülowsvejhallen

14-01 14:30

BK Amager

Horsens BC

Sted: Amager Hallen

14-01 15:00

Lemvig

Værløse

Sted: Lemvig Arena

15-01 17:00

SISU

Hørsholm 79ers

Sted: Kildeskovshallen

21-01 13:30

Hørsholm 79ers

BK Amager

Sted: Fire Arena

21-01 14:00

Åbyhøj IF

Horsens BC

Sted: Aaby Hallen

21-01 14:30

Lemvig

SISU

Sted: Lemvig Arena

21-01 15:00

Falcon

Værløse

Sted: Bülowsvejhallen

28-01 13:00

Horsens BC

Lemvig

Sted: Højvanghallen

28-01 14:00

Åbyhøj IF

Falcon

Sted: Aaby Hallen

29-01 13:45

Værløse

Hørsholm 79ers

Sted: Søndersøhallen

29-01 17:00

SISU

BK Amager

Sted: Kildeskovshallen

04-02 13:00

Falcon

SISU

Sted: Bülowsvejhallen

04-02 14:00

Horsens BC

Hørsholm 79ers

Sted: Forum Horsens

04-02 15:00

BK Amager

Åbyhøj IF

Sted: Amager Hallen

05-02 14:00

Værløse

Lemvig

Sted: Søndersøhallen

18-02 14:00

Horsens BC

Falcon

Sted: Forum Horsens

18-02 15:00

Lemvig

BK Amager

Sted: Lemvig Arena

19-02 14:00

Åbyhøj IF

Værløse

Sted: Aaby Hallen

19-02 17:00

SISU

Hørsholm 79ers

Sted: Kildeskovshallen

25-02 13:30

Hørsholm 79ers

Falcon

Sted: Fire Arena

25-02 14:30

Lemvig

Åbyhøj IF

Sted: Lemvig Arena

26-02 13:45

Værløse

BK Amager

Sted: Søndersøhallen

26-02 17:00

SISU

Horsens BC

Sted: Kildeskovshallen

03-03 15:00

BK Amager

Falcon

Sted: Amager Hallen

03-03 16:00

Hørsholm 79ers

Lemvig

Sted: Fire Arena

04-03 13:00

Horsens BC

Værløse

Sted: Forum Horsens

04-03 17:00

SISU

Åbyhøj IF

Sted: Kildeskovshallen

10-03 13:00

Horsens BC

BK Amager

Sted: Højvanghallen

10-03 14:00

Åbyhøj IF

Hørsholm 79ers

Sted: Aaby Hallen

10-03 15:00

Falcon

Lemvig

Sted: Bülowsvejhallen

10-03 16:00

Værløse

SISU

Sted: Søndersøhallen

16


Øretæve i Svendborg

Svendborg tog torsdag d. 8 December, hjemme imod Bakken Bears. Der var dømt topopgør i Canal Digital Ligaen, og derfor var dansk basketinfo taget til Svendborg, for at overvære det der var planen, skulle blive en tæt og spændende kamp.

Det skulle dog vise sig at blive en ensidig kamp, med et stærkt spillende Bakken Bears hold, der gav Svendborg en ordentlig øretæve, så selv maskottens øre kom til at hænge.

Bakken Bears vandt kampen 60-100, med Joshua Alexander som topscorer med 20 point. Der var rigtig god stemning i Svendborg, der med 910 tilskuere på plads i Svendborg Idrætscenter, hold gang i hallen på trods af det passive spil fra hjemmeholdet.

Matthew Kingsley var bedste spiller for Svendborg med 17 point, og 2 rebounds, men med et Svendborg hold med et effektivitets niveau på 53%, mod Bakken Bears 123%, er det hele sagt.

Den største sejr i dansk basketball var imellem Bakken Bears og Hørsholm 79’ers, i 2002, hvor Bakken Bears med en 64 points føring vandt 112-48.

Bakken Bears satte 50 % fra 3’eren, og ingen af deres andre skudprocenter nåede under de 50% i kampen.

Øretæven mod Svendborg var dog ikke nær så stor, men alligevel en sejr Bakken Bears kan være stolte af! Bakken Bears har et rigtig godt hold i år, og indbyrdes er scoren imellem de to hold 1-1, så det bliver spændende at følge de to holds næste opgør d. 23 februar 2012.

Men allerede d. 8 januar 2012, vil du kunne se de to hold tørne mod hinanden i pokalfinalen i Forum Horsens!

17


Ravn & Papi på tur! Vi blev hjemme!

Dette er sidste udgave af dansk basketinfo i år, og derfor bringer vi her et lille sammendrag, over hvad vi har oplevet på tur igennem året!

Første udgave af dansk basketinfo udkom d. 15 juni 2011. Efter lang tids planlægning udkom 14 sider, med dansk basket, og første udgave af Ravn og Papi på tur.

Vi ved godt selv at første udgave af magasinet indholdsmæssigt og grafisk ikke var af særlig høj kvalitet, men det var alligevel en start. I magasinet fra juni, var Ravn og Papi på tur til DHB på Van del Park flyvepladsen, og se på drift!

En hyggelig dag hvor Ravn blev rød og Papi blev mørkere, og proklasse drifteren Jimmi blev tildelt titlen som Danmarks bedste drifter!

Vi ved godt at vores artikel serie ikke har noget med basketball at gøre, men det er faktisk også meningen. Formålet er at give et lille indblik i, hvad vi på redaktionen foretager os, når vi ikke er på arbejde, eller sidder og skriver om dansk basketball.

Nu hvor vi er nået til enden på 2011, har vi selvfølgelig en vi gerne vil takke for et fantastisk år, en støtte igennem bladets udvikling, trofast, og altid klar til at hjælpe os igennem alle de strabadser vi end måtte komme ud for. Det er selvfølgelig ”Maria”, vores Nissan Primera LX fra 1994! ”Tak for i år Maria!”

18


Det bringer os videre til anden udgave af dansk basketinfo der udkom d. 1 oktober 2011. Det var planen at bladet skulle udkomme d. 15. September, men vi valgte at udskyde den udgave af bladet, så vi kunne få 1 spillerunde med af denne sæson.

I udgaven fra 1 oktober, bragte vi artiklen, ”Road trip igennem Europa!” På 4 dage kørte vi igennem Europa. I artiklen skrev at vi kørte 4730 Km. Men efterfølgende opgørelse har vist at vi kørte 5300 km. Men, det er heldigvis kun en lille regnefejl.

Vi kørte igennem, Tyskland, Frankrig, Italien, Østrig og Tyskland igen. Papi blev anholdt 1 gang, og vi blev stoppet af politiet yderligere 3 gange. Hvorfor, har vi stadig ingen idé om. Men vi har papir på at vi er velkomne i Frankrig frem over!

Det var en fantastisk tur igennem Europa. En af ideerne bag turen, var også at køre uden brug af navigation, derfor blev turen også en anelse længere end planlagt, da vi gang på gang kørte forkert. Det viser sig at solen går ned i vest og står op i øst. En detalje vi aldrig vil glemme!

Næste års udgaver af Ravn & Papi på tur, vil byde på flere eventyr, hvilke kan vi ikke afsløre endnu. En ting kan vi dog sige. Ravn og Papi kommer tilbage i det nye år Tak for i år!

19


an er en stor del af "hemmeligheden". Og ligesom jeg, er han ikke så bundet af (dansk) tradition eller vanetænkning, og derfor kan han godt tænke de vanvittige tanker såsom EuroCup.

Nummer 1! Sisu damehold er det mest vindende hold i dameligaens historie. I de sidste 10 år er det dog ikke det store man har hørt til Sisu. Sidste år vandt holdet dog både ligaen og pokalturneringen, og igen i år har holdet vist flot spil, og er her ved vinterpausen stadig ubesejrede og ligger nr. 1.

EuroCup deltagelsen er meget vigtig, fordi den giver spillerne ekstra motivation til at træne hårdt.

Af: Simon Ravn Coach Holm mener dog selv at det er pigerne på holdet der gør forskellen.

DM finalerne i sidste sæson sikrede Sisu deres 17 mesterskab, da de vandt over Hørholm 79’ers. Men der var også 13 år siden at Sisu havde vundet DM. Det ser dog ikke ud til at Sisu skal vente 13 år på deres næste DM titel. Styrke, vilje og udholdenhed har igennem hele sæsonen, været kendetegnet for Sisu, hvilket også er passende, da det lige præcis er de ord, navnet Sisu står for.

Hemmeligheden er, som det plejer at være i sport, en blanding af hårdt arbejde og talent. Damerne i SISU træner meget og målrettet, især fordi vi vil være godt forberedt på vores stærke EuroCup modstandere. EuroCup deltagelsen er meget vigtig, fordi den giver spillerne ekstra motivation til at træne hårdt. Udover det, tror jeg, at vi arbejder systematisk, dvs. vores måde at spille på har ikke ændret sig i de sidste to år og kun udviklet sig lidt. Derfor forstår spillerne hvad vi forventer af dem.

En af hemmelighederne bag Sisus succes sidste sæson og i denne sæson er efter sportsdirektør, David Breuer mening, coach Hrannar Holm.

Sisu deltager i denne sæson i EuroCuppen, en enkelt sejr er det blevet til, og en masse erfaring som de kan tage med hjem til den danske liga, plus erfaring til næste gang holdet skal ud i Europa. En anden af Sisus fordele i ligaen er deres brede bænk, af dygtige spiller, der gør at spillere der ikke rammer dagen, kan udskiftes med en spiller der har samme niveau! Anfører for Sisu Camilla Blands gav følgende kommentar til hemmeligheden bag Sisus succes. Photo © Bo Leihof

20


Photo © Bo Leihof

Vores største udfordring denne sæson er at prøve alt som vi kan til at spille gode kampe mod stærke europæiske topklubber. Efter jul, når EuroCup er forbi, bliver vores største udfordring at holde motivationen høj og forblive skadefri. Men vi vil også prøve at overføre vores erfaring fra Europa til Danmark. Der er ingen tvivl om, at vi spiller med mere fysik i EuroCup end vi plejer at gøre i Dameligaen. Vores overordnede mål er at hæve vores niveau, og det bliver som sagt en udfordring at se, om det lykkes. Hrannar Holm.

Det er et Sisu hold der kæmper for at bevare sig selv i toppen, og et hold der helt sikker går en stor fremtid i møde hvis de bevarer den holdning de har til basketball, og fortsætter med deres udvikling af spillere i klubben.

Meget kan siges om Sisu basketball, men de er toppen af dansk damebasket, og bevarer deres titel som danmarks mest vindendende hold!

Vi har et meget bredt hold, som gør det muligt for os at udfordre hinanden til træning også. Vi kan matche den fysik til træning som vi møder til kamp, og det gør at vi er vant til at spille på et højt niveau. Vi har et hold med spillere som er gode til mange forskellige ting. Det betyder at vi er svære at lukke ned for, for hvis én spiller ikke rammer dagen så er der tit en anden der tager over.

Vores overordnede mål er at hæve vores niveau, og det bliver som sagt en udfordring at se, om det lykkes.

Selv om holdet lige nu ser ud til at være urørlige i denne sæson er der selvfølgelig hold i ligaen, der kan spille op med dem, og give dem modstand i kampen om DM-guld. Der er selvfølgelig Hørsholm der lige nu ligger nr. 2. Efter dem er det Værløse der følger men de har en del point op til bøde Hørholm og Sisu i toppen. 21


22


På kanten af midten Horsens IC har på ingen måde haft den bedste sæson i deres historie. Faktisk har det set ret dårligt ud for østjyderne. Hvad gik galt og hvad skal ske i Horsens?

Af: Emmanuel Torres karantæne efter spillerskiftet. Det virkede dog som om at klubben regnede med, at den ene spiller, skulle føre holdet ud af krisen, men det har kun gået ned ad bakke for Horsens siden. Det er dog ikke Davor Sattlers skyld!

Siden Horsens IC blev grundlagt i 1978, har de været en del af dansk basketball på højeste niveau. Men, der er ikke meget top niveau over det spil, de har vist i denne sæson.

Problemet virker til, at der i Horsens er masser af talent og gode spillere, men mangel på teamwork har fået det hele til at falde fra hinanden.

Flere faktorer har spillet ind, i Horsens nedtur i denne sæson. Klubben startede med at indkøbe en spiller, der viste sig at være ude af stand til at spille, pga. et manglende ledbånd.

Midt i efterårs sæsonen, valgte flere af spillerne på holdet, en time før en kamp, at melde ud at de ikke længere ville spille på ligaholdet, grundet manglende spilletid. Derudover har der igennem hele sæsonen, været rygter om uoverensstemmelser imellem spillere på holdet.

En ny point guard blev indkøbt og slovenske Davor Sattler, kom på holdlisten efter en kort

I de sidste kampe i efterårssæsonen har Horses dog spillet mere sammen som hold, og det har også ført til flere gode resultater. Men der skal mere til hvis holdet skal op og blande sig i toppen.

Horsens har et godt hold, men de skal snakke mere sammen på banen, og forsøge at skabe et bedre sammenhold udenfor banen. Om det lykkes bliver spændende at se efter jul.

Photo © Henrik Olsen

23


I 1989 kom Craig Petersen, til Danmark for at spille for Horsens BC. Den på daværende tidspunkt, 24 årige Canadier, havde kort forinden spillet på Simon Fraser University College, i British Columbia, som på dengang var en NAIA skole.

Igennem 4 år spillede Craig for Simon Fraser Uni, og det blev starten på en lang karriere indenfor basketball. En karriere der stadig er i gang, og en karriere der forhåbentlig varer mange år endnu.

Et liv i basket - Craig Petersen 24


D.13 juni 13, 1965 kom Craig Murray Arne Pedersen til verden. I dag er han bare kendt som Craig Petersen, coach for Svendborg Rabbits og tidligere spiller i Horsens BC og IC samt Bakken Bears.

Det blev til 5 år i Horsens BC, og 8 år i Horsens IC, hvor mange nok husker ham spille i midten af 90’erne, sammen med flere af de helt store spillere i dansk basketball.

What I remember most of the teams that I played on in HIC was the great team chemistry we had. It was a special situation where we had the core of the teams together for several years.

Peter Hoffmann, Ole Bentsen, Mark Collins, and Sonny Madsen var bare nogle af de spillere som Craig spillede sammen med I Horsens. I sæsonen 2003/ 04 spillede Craig sin sidste sæson i basketligaen.

I was afraid that I would pass the ball to the wrong guys!!! Modsat hvad mange havde troet valgte Craig at spille sin sidste sæson i Bakken Bears, Horsens IC’s måske største konkurrenter dengang.

I remember my first game of the year in Bakken was against HIC and I was afraid that I would pass the ball to the wrong guys!!! Otherwise, I was accepted very nicely in Bakken and really enjoyed my year there as well.

25


I have been lucky that we have been able to build onto the success and the visions that the club had before I arrived. Efter Craig stoppede med at spille på banen, har han været en af de vigtigste brikker på Svendborg holdet, nemlig som head coach.

I have been lucky that we have been able to build onto the success and the visions that the club had before I arrived. I have just been fortunate to work with a great club and dedicated players.

I 2010 fik Svendborg for første gang en dm medalje med hjem til Fyn. De har tidligere været tæt på. Men først i 2010 skulle lykkes for dem. Selv om Svendborg i denne sæson igen er favoritter, og ligger nr. 1 i ligaen, er det en ydmyg Craig Petersen, der ser frem mod enden af grundspillet og starten af slutspillet.

We are just playing one game at a time and hope that we can play our best at the end of the year. Svendborg er efterhånden blevet kendt som en basketball by, og har I de sidste år været en de af toppen af Canal Digital Ligaen, og har været vært for All star gamet.

We have many hardworking volunteer helpers... and a lot of interest from people in general. Altså en by med hjertet på rette sted, hvad angår dansk basketball.

26


Til og med 2013 har Svendborg kontrakt på Craig Petersen, det store spørgsmål er så om klubben vælger at forlænge med coach Petersen. Baseret på resultaterne som han har skaffet klubben igennem hans tid i klubben er det dog svært at tro at Craig skal ud og finde en ny arbejdsgiver. Vælger klubben at stoppe samarbejdet med Craig forlader Craig dog ikke Svendborg.

It is great to work with them, to see them develop is great and to see them as future elite players is exciting as well.

Craig er en dygtig træner, det der ikke nogen der kan argumentere imod. Det skyldtes selvfølgelig hans mange år på banen som professionel basketball spiller. Desuden er Craig jo en mand i sin bedste alder, så han ved hvordan livet er, og kan motivere unge, såvel som lidt ældre spillere til at spille basket, men samtidig også passe sin uddannelse, selv om basketball er en kæmpe del af ens liv.

Craig er om tidligere nævnt født og opvokset i Canada, og ligesom alle andre der er flyttet til et nyt land, er noget man mangler selvfølgelig sin familie.

Basketball has been the largest part of my life since I was 15 years old. I love basketball very much, but I also realize that there are many things that are more important.

I miss my family very much, but I get to visit once or twice a year and they come here as well, so that helps a lot.

Kloge ord af Craig Petersen, som er en legende i dansk basketball. En spiller vi alle kender, en spiller med et liv i basketball!

Ud over sit arbejde som head coach for Svendborg, arbejder Craig på Efterskole ved Nyborg, hvor han har arbejdet siden 2004, hvor han træner unge basketball spillere.

27


28


Vi vil gerne sige tak

Igennem udarbejdelsen af dette nummer af dansk basketinfo, har vi modtaget hjælp og støtte fra flere forskellige, og dem vil vi gerne takke!

Det er specielt mht. til vores billede materiale vi vil takke vores forskellige fotografer, der har gjort dette muligt. Det gælder, Henrik Olsen, Jørn Bonde og Bo Leihof. Uden jer ville det ikke have været muligt at udarbejde det magasin. Desuden vil vi gerne sige tak til de forskellige klubber der har medvirket i interviews og har været villige til at stille op til interviews, samt de klubber der har skaffet os oplysninger om div. arrangementer mv. Vi glæder os til at arbejde med jer frem over, og håber flere klubber vil medvirke i et samarbejde om at skabe bedre pressedækning af dansk basketinfo. Redaktion/ dansk basketinfo

I behøver ikke vente på det! Flere har kontaktet dansk basketinfo og spurgt hvornår vi får os en facebook profil. Svaret til det er at det gør vi ikke. Men ønsker du at kontakte os er du meget velkommen til at kontakte os via vores mailadresser, som du kan se på side 4. Om vi i fremtiden vil få en facebook profil, det kan ikke siges endnu. Men som det ser ud nu, er emnet ikke aktuelt for os. Redaktionen!

29


Der kommer mere!

Vi er efterhånden ved at blive lidt kendt for ikke at udkomme til tiden. Grunden til dette, er at vores plan for udgivelse blev udarbejdet før ligaens kampprogram blev frigivet. Selv om vi har liga programmet nu vil vi ikke give en dato endnu, men det bliver i midten af marts 2012. Efter vi har fået eget domæne på internettet, håber vi flere vil få adgang til magasinet, og vi planlægger også at udbygge vores internet afdeling af dansk basketinfo i det nye år. Næste nummer vil indeholde: Opsamling på sæsonen! Interview med en vi alle kender! Pokal og All Game 2012! Tak fordi du læser dansk basketinfo, vi glæder os til at arbejde videre i det nye år, på at give dig alsidig pressedækning af dansk herre- og damebasket! Vi ses!

Der skal tages forbehold for fejl- og manglende information, dansk basketinfo! 30

dansk basketinfo 3.11  
Advertisement