Page 1

01 FEBRUAR 2014 ÅRGANG 4 UDGAVE 2

VEJL. PRIS. 30.00,-


//DBJOmedia


INDHOLD 01.02.14

LÆS KORT OM POKALINALERNE OG SE BILLEDER FRA BEGGE KAMPE SIDE 16-19

Vejle fortsætter med at skabe gode forhold for deres spillere og nu kan de se frem til at deltage i Meyra Cuppen.

12 - DANSKERE I UDLANDET Mikkel Plannthin tog forud for denne sæson til Slovakiet for at forfølge drømmen som professionel spiller. Hør hvordan det går.

21 - RANDERS BYGGER VIDERE Patrick Nielsen fortæller åbent hvordan det går i Randers og om fordelingen af spilletid på holdet.

24 - ”I WANTED TO COME HOME!” Johnell Smith er tilbage i Svendborg. Ude godt men hjemme er bedst, og præcis derfor er han tilbage på Sydfyn.

28 - NYE MÅL Det handler om at sætte mål, nå dem og sætte nye mål igen. Sådan motiverer Hrannar Holm i hvert fald sine damer i SISU.

34 - SAMMENHOLD OG BASKETBALL Emily Hatch fortæller om Lemvigs sæson ude mod vest. Hvorfor hun er tilbage og hvad klubben gør rigtig kan du læse her.

SIMON RAVN/ DBJOMEDIA

10 - VEJLE VISER VEJEN FREM


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B DK- 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende Chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk Redaktion Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk Thomas Sauer Hvidholm Niels Fjord- Hansen Jesper Carstens Skribenter Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Nicky Nielsen—nickynielsen@basketinfo.dk Art Direction WYKE// Graphic Korrektur/ Kontrol Lasse Petersen Kommunikation og marketing DBJOmedia Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Forside foto © DBJOmedia/SimonRavn Bagside foto © DBJOmedia/SimonRavn Fotografer Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk, Heidi Sauer Hvidholm, Thomas Sauer Hvidholm, Jørn Bonde, Emmanuel Torres, Simon Ravn og Wyke Graphic. Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


DET GÅR BARE STÆRKT OM VINTEREN Man går og tror man har travlt i efteråret hvor sæsonen går i gang og man møder sine første store deadlines, på magasinet. MEN når man når til vinteren og specielt januar og februar opdager man at først her begynder de hårde måneder. Pokalfinaler, kampe i Basketligaen og Dameligaen og All Star Games i februar. Når man så samtidig sidder med dansk kørestolsbasket og turneringer der, planlægning, marketing og reklamer for DBJO, så begynder man at mærke at der kun er 24 timer i døgnet. ”Er det det værd?” For mig er det en fantastisk oplevelse at kunne stå op om morgenen og lave noget man elsker. Det er for mig ikke arbejde at skrive, tage billeder, udarbejde annoncer og grafik, det er en fornøjelse. Mit spørgsmål til alle jer læsere, går ud på om i også syntes basketball er værd at bruge tid på? Der er en hel del frivillige landet over, der hjælper i klubberne, til turneringer og stævner samt når DBBF har deres arrangementer. De personer mærker også at der kun er 24 timer i døgnet. Derfor vil jeg gerne spørge om du har lyst til at hjælpe til i din klub? De kan bruge din hjælp! Jeg er overbevist om at du ligesom jeg selv og som så mange andre også har det, vil glæde dig over frivilligt arbejde og faktisk slet ikke se det som arbejde når du først kommer i gang. Handler magasinet så om frivillighed i denne måned? Næh– det handler om alle de arrangementer og kampe vi har dækket den sidste måned. Alle de arrangementer og kampe der ikke kunne have fundet sted uden frivilliges hjælp. Tak fordi du læser med!

Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Chefredaktør

07


INTRO 01.02.14

BILLEDER AF DOMMERE I samarbejde med DBBF går DBJO nu i gang med at lave billedmateriale med de danske ligadommere.

meligaen gerne skulle være blevet fotograferet af DBJOs forskellige fotografer.

I forbindelse med uddeling af prisen for årets dommer i basketligaen og dameligaen og forskellige jubilæer har forbundet ofte været i mangel af billedemateriale af de danske dommere.

Hvis du ser DBJO i hallerne, og vi i perioder er mere optaget af at tage billeder af dommere end af selve kampen, betyder det ikke nødvendigvis at være dommerens egen skyld.

Derfor er dette nye projekt blevet påbegyndt og vil køre frem til vinteren 2014, hvor alle dommere i basketligaen og da-

dansk basketinfo vil i efteråret 2014 bringe en billedeserie med de bedste af de billeder projektet vil ende ud med.

MUSIK Hvad lytter du til når du går til– og fra kamp? I denne måned er det Patrick Nielsen fra Randers Cimbria der sætter numre på playlisten.

ÅRETS BASKETBALL FOTO

TOP 5 NUMRE PÅ PLAYLISTEN:

1. Volbeat - A Warrior’s call 2. LMFAO - Sexy and I know it 3. TopGunn - 21 4. Burton Cummings - My own way to Rock 5. Michael Buble - Crazy Love

Igen i år kan du deltage i konkurrencen om årets basketball foto.

Sidste år deltog rigtig mange i konkurrencen om landets bedste basketball billede og har du lyst til at være med igen, eller for første gang, så kan du her læse hvad du skal gøre.

Læs mere om Patrick og hans sæson på - side 21.

#

tanter fra konkurrencens partnere og offentliggjort d. 20 Maj i magasinet dansk basketinfo. Deadline for deltagelse er d. 1. Maj, 2014. Læs mere om regler og forudsætninger for at deltage i konkurrencen på basketinfo.dk

Send dit BILELDE, NAVN, ADRESSE, samt HVOR og HVORNÅR billedet er taget til: redaktionen@basketinfo.dk

Husk du kan finde os på facebook. Skriv DBJOmedia i søgefeltet og husk at ”Syntes godt om” inden du forlader siden igen så du på den måde kan følge konkurrencen.

Vinderen vil blive udvalgt af repræsen-

Vi glæder os til at se dit billede.

Du kan læse mange flere nyheder, interviews og analyser, eller deltage i debatten på DBJOs medier: www.basketinfo.dk # www.merebuepaa.com # dunk-it.dk # YOUTUBE.COM/DBJOmedia # FACEBOOK.COM/DBJOmedia - Vi løfter samlet, skriver for dig!


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

VEJLE VISER VEJEN FREM Grundlæggende træning af fundamentals for alle og massere af mulighed for at få kamperfaring, det er hvad der står på programmet i Vejle. En god kommunikation og professionel planlægning imellem ledelse og træner, har medført at forholdene for spillerne er blevet væsentligt bedre det seneste år i kørestolsklubben Vejle. Træningen er opbygget efter moduler og selvom der er spillere på alle niveauer, kan alle være med til samme træning fortæller cheftræner Simon Ravn. Alle indenfor dansk kørestolsbasket mangler mange grundlæggende fundamentals, og forståelsen for spillet, og derfor er alder næsten ligegyldigt. Vi træner fundamentals, teori, systemer og kondition til hver træning, og derved kommer man langt omkring og tempoet kan holdes højt, da det hele tiden er interessant at træne videre, når der hele tiden sker noget nyt.

Klubben har igennem længere tid går foran med at hive arrangementer til både byen men også landet. Senest har klubben sikret sig at Meyra Cuppen kommer til Danmark. Denne turnering bringer både store klubber og omtale til dansk kørestolsbasket. Ligesom med alt andet bider Vejle Roling Devils sig fast i hjulene indtil en afgørelse er truffet og målet er nået. Med stor hjælp fra vores sponsor Schütt und Jahn i Flensborg lykkedes det os at får Cuppen til Vejle. Havde Simon og holdet ikke gjort så store fremskridt på så kort tid, så havde man ikke fået en så stor turnering til Vejle. Det falder alt sammen tilbage på vores professionelle tilgang til alle vores projekter.

Strukturen forsøger man desuden at opbygge på en professionel måde, så der ikke er nogle tilfældigheder og selv små ting som timeouts, er ens, om det er til træning eller i kamp.

Ud over deltagelse i SH- turneringen, deltager Vejle i Meyra Cuppen og klubben har yderligere lavet aftale med Haderslev basketball om at skulle spille en opvisningskamp inden Harlem Globetrotters kamp til Marts i Haderslev.

På den måde ved spillerne også præcis hvad de skal til kampe, for træningen foregår på præcis samme måde.

Vejle går foran for dansk kørestolsbasket og forhåbentlig følger de andre klubber trop – snart!


11


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

DANSKERE I UDLANDET MIKKEL PLANNTHIN Mikkel Plannthin tog før denne sæson turen til Slovakiet, i hans første udlandseventyr og det går godt med hverdagen som professionel.

Et nyt land, nye mennesker, med et engelsk på et ikkeeksisterende niveau, samt en ny kultur, hvor basketball er større end i Danmark. Det er hvad Mikkel Plannthin nu lever med i Slovakiet og tingene er ved at falde på plads for den tidligere Svendborgspiller. Der er mange nye indtryk, og man skal vænne sig til en anden måde at leve på. Jeg synes egentlig ikke det har været så svært. Det jeg har skulle vænne mig mest til er, at deres engelsk er ikkeeksisterende, så det var lidt svært når jeg var ude at spise, handle eller skal spørge om vej.

hold og der er 3000 fans har det været en speciel oplevelse. Ellers er der generelt mere fokus på basketball i byen og landet, og man bliver ofte stoppet på gaden eller når man er ude at handle osv. Spilmæssigt har Mikkel haft en sæson der er gået op og ned i Prievidza. Han har spillet 24 kampe og snitter lidt over 6 point pr. kamp. Nogle kampe er det blevet til 15-16 point, mens det i andre ikke er blevet til point overhovedet.

Basketball er større i Slovakiet end i Danmark, og det har også imponeret Mikkel, der også må vende sig til at blive stoppet på gaden, som følge af hans status som professionel basketball spiller.

Det har været lidt op og ned i denne sæson. Jeg var småskadet i midten af sæsonen, men jeg prøver at gøre hvad jeg kan for at hjælpe holdet. Jeg har det fint med den måde jeg bliver brugt på. Nogle gange kunne jeg godt ønske mig at spille lidt mere, men jeg prøver at fokusere på de ting jeg selv kan kontrollere.

Når vi har hjemmekampe mod de store

Forskellene imellem Danmark og Slovaki-


13


et er til at få øje på. Både basketballmæssigt og prismæssigt i landet, når det gælder dagligvare og restaurantsbesøg. Begge dele noget af det Mikkel har lagt mærke til. Jeg tror de største forskelle er at det er så billigt her, jeg kan spise ude for ca. 25 kr., derud-

over er der som tidligere nævnt lidt af en sprogbarriere, og så er basketball mere intenst og professionelt. Når jeg kommer til træning ligger der træningstøj, og håndklæde i ens bås, der er proteinshake efter træning og massør til hver træning osv. Så det er sjovt at være "rigtig" professionel.

Mikkel er ikke kommet sovende til Slovakiet. Han havde en rigtig god sæson i Svendborg sidste år, og sammen med en sommer med landsholdet, fik han bygget yderligere på hans spilmæssige kompetencer, så han var klar til hans første sæson uden for Danmark.


DEN 4. POKAL I TRÆK For 4. år i træk kunne damerne fra SISU løfte pokalen. I år var de oppe imod Hørsholm 79’ers, som ikke kunne stille meget op mod dominansen fra Gentofte og deres pres kampen igennem.

KORT OM KAMPEN: Begge hold kom godt fra start i kampen, men allerede kort inde i 1. periode stod der klart at SISU var det bedste hold på banen. Specielt Kiki Lund leverede varen for de forsvarende mestre. Med 19 point og 4 rebounds i kampen blev hun igen i år kåret som ”årets Pokalfighter”. Bedste spiller fra Hørsholm var Ivana

Javanovic med 19 point, men også Amalie Bonde spillede en god kamp for Hørsholm. Spændingen i 2. halvleg af kampen var ikke specielt intens, men der var underholdning og god stemning hele vejen igennem, leveret af både spillere og de mange medrejsende fans fra begge lejre.


KAMPEN I TAL: Perioder: (23-10)(17-15) (23-14)(16-20) - 79-59. Hørholm: Ivana Javanovic 19 point SISU: Kiki Lund 19 point.

Billedeserie leveret af: DBJOmedia/ SimonRavn

17


OVERASKENDE AFSLUTNING Herrernes pokalfinale skulle i denne sæson vise sig at blive mere intens end hvad man kunne forvente. Efter en 1. halvleg som Bakken Bears dominerede, overtog Svendborg styringen af kampen og trak det længste strå til sidst.

KORT OM KAMPEN: Det virkede fra kampens start som om Bakken Beas ville få en nem dag på arbejdet. Svendborg virkede umotiverede, og det på trods af en fankulisse, der gjorde resten af ligaens fangrupper til skamme. Det var dog hurtigt Bakkens fans der kunne synge højest, og ved halvleg var sidste års mestre foran med 23 point. 2. halvleg blev dog en hel anden historie.

Svendborg begyndte lige så stille at kravle tilbage op af sejrsstigen.

Fantastisk spil af Johnell Smith og Antonio Porta gjorde det muligt for Svendborg at vinde 3. og 4. periode med henholdsvis 28-17 og 29-14. Derved vandt Svendborg Rabbits årets pokalfinale, efter 40 minutters kamp mod Bakken Bears om det traditionsrige


trofæ. De to bedste spillere i kampen var uden tvivl Johnell Smith og Brandon Penn. Selvom det statistikmæssigt lignede en enmandspræstation fra Johnells side, at holdet kom tilbage i kampen, var det en holdpræstation der førte holdet til sejr. Kampen endte: 87-84.

KAMPEN I TAL: Perioder: (16-28)(14-25) (28-17)(29-14) 87-84 Svendborg: Johnell Smith 35 point Bakken Bears: Brandon Penn 22 point.

Billedeserie leveret af: DBJOmedia/ SimonRavn

19


simon ravn

RANDERS BYGGER

VIDERE

tekst

foto svante brink/ DBJOmedia

Efter tilgangen af Thomas Quaade er tingene blevet ændret i Randers. Systemer er ændret, strukturen er anderledes og der er mindre rokering i kampen, så færre spillere kommer på banen, fortæller Randers profilen, Patrick Nielsen. Jeg synes der er en del der har ændret sig efter Quaade er kommet til. Vores systemer har ændret sig og vores måde at spille på har ændret sig, både til træ-

ning og i kamp. Vi spiller mere kontrolleret og spillet er bygget op på at færre spillere skal præstere og udfordre modstanderne.

Randers har siden deres tilbagevenden til Basketligaen været et hold der har arbejdet meget med profiler der kan gå til kurven selv. Alligevel har det altid været holdpræstationen og samarbejdet på holdet der har fremmet resultaterne. Med fyringen af Tat Tucker har også det ændret sig. 1- 1 præstationer er hvad man fokusere på nu.

Hvad angår systemerne, så tror jeg ikke, vi har nogle tilbage fra da Tat Tucker var her. Nogle af systemerne ligner de samme men har ændret sig til nogle slutoptions, hvor Charlie eller Chris skal klare det på egen hånd. Lidt NBA-agtig stil i mine øjne, at man skal læne sig op ad 1-1 præstationer. Heldigvis er de to så nok begge blandt top5 i ligaen til at gøre det. Det sammenhold der var i Randers i sidste sæson, var bygget op igennem årene efter nedrykningen, hvor holdet kæmpede sig tilbage til liga- 21


tekst

simon ravn

foto miriam ravn

en. Den selvtillid er stadig i klubben og skal ifølge Patrick stadig være den bærende kraft for holdet. Holdet har bygget videre på den selvtillid vi har skabt i klubben siden konkursen. Vi har alle troen på at vi er de bedste i landet, og selv når det ikke kører for os, så har vi en energi og tro der er svær at forklare, men den betyder at vi kan komme tilbage i kampe selv når det ser allersværest ud. Det viste vi bl.a. i SISU, hvor vi er nede med 28 point i 3. periode og nede med 17, da vi gik ind til 4. periode. Rigtige disposi-

tioner fra Morten Hansen og spillere på banen, som var klar til at give alt fik vi presset kampen i overtid. Vi kunne desværre ikke trække sejren hjem, og det må vi give SISU stor ros for, for de spillede virkelig en god kamp. I denne sæson får Patrick mindre spilletid end hvad han har været vant til. Fra at spille lidt over 20 minutter pr. kamp i sidste sæson er han nu ned på lidt under 14 minutter. Dette skyldes en breder bænk i denne sæson, da klubben har hentet rigtig mange importspillere, der tager spilletid fra Patrick, og mange

andre af Randers drengene. Vi har et meget bredere hold end sidste sæson. Vi er 12 spillere, som alle kan bidrage til hver kamp. Og så har klubben fejlet i 2 omgange med spillere de ikke var tilfredse med i Nick Fox og Kore White. Alligevel virkede det som om investeringer skulle forsvares, og set i lyset af hvor lidt de arbejdede til træning og ikke gav os en ”upside” i kampene, så synes jeg det var forkerte dispositioner at give dem så meget spilletid.


Vi har resultatmæssigt haft en rigtig fin sæson sidste 4 år nærmest konsekvent brugt mig til sidst i kampene, og derfor ved han også hvad jeg bringer. Jeg så gerne, at jeg fik mere spilletid, men jeg må bare være klar når jeg bliver sat på banen.

Typisk har det vist sig at Patrick har fået meget af sin spilletid i slutningen af kampene. Dette har været en succes for ham, og et tegn på at trænerteamet i Randers hele tiden har været klar over hans evner til at spille i ”crunch time”.

Selvom det hurtigt kommer til at lyde negativt når man taler om Randers sæson og disponeringen af spilletid, er det en Patrick Nielsen der i mange tilfælde er tilfreds med tingene. Holdet ligger igen i år, i toppen af tabellen og det på trods af en ellers tæt tabel, med mange gode hold.

At jeg så får spilletid i slutningen af kampen er jeg glad for. Det er trods alt de minutter, der er sjovest at spille når kampene bliver afgjort. Jeg håber trænerne bruger mig her, fordi de er klar over hvad jeg står for. Energi og godt forsvar. Morten ved jeg, stoler meget på mig sidst i kampene. Han har de

Vi har resultatmæssigt haft en rigtig fin sæson, men som ligaen har udviklet sig og taget fart på blot et år, så er det svært at blive en fast del af top-3. Jeg synes alle hold i top-8 er virkelig gode i år. Jeg ved ærligt talt ikke hvilket hold jeg helst vil møde i et slutspil lige nu. Jeg håber på vi kan holde 1. pladsen sæsonen ud, for vi

er klart stærkest hjemme i "junglen". Og hvis vi så kan komme i finalen i år, så er det naturligt man kan trække bedre spillere til klubben. På den måde kan det blive nemmere at holde sig i top 3.

I Randers handler det hele om at vinde. Der er op- og nedture og selvom klubben flere gange laver fejl og spillere måske kunne ønske sig en anden fordeling af spilletid, så går det fremad i klubben, som kun spiller sin 2. sæson i Basketligaen efter deres konkurs.

Forhåbningen af en finaleplads og fortsætter man med at spille med den selvtillid man har vist indtil videre, kan Randers ikke afskrives som eventuelt finalehold. 23


Årets pokalfighter og manden der går foran i Svendborg, Johnell Smith, er ikke bange for at fortælle hvorfor han er tilbage i Svendborg. Ude er godt, men hjemme er bare bedst!

Den folkekære Johnell Smith er igen i denne sæson at finde i Svendborg. En spiller der er vellidt af basket fans i hele landet, og en person de holder utrolig meget af på Sydfyn.

Tidligere er det kommet frem at Johnell ikke vendte tilbage pga. pengene, da han kunne tjene mere andre steder. Men et brændende ønske om at komme tilbage, var hvad der fik den 33- årige guard til at vende tilbage til Svendborg. It feels great to come back to Svend-

borg and win the cup. It’s a feeling that is hard to describe. Selvom det er svært for Johnell at forklare præcis hvad det er der gør det til noget specielt at komme tilbage, ligger han ikke skjul på at det er forholdet han har fået til folk i Svendborg der har givet ham lysten til at komme tilbage. Samtidig er det et sted hvor han har været glad og tilfreds, og hvor hans europæiske karriere startede. I came back because I was happy here. I’ve been lucky enough to trav-


TEKST

el the world and meet great people and experience different cultures. But at the end of the day no matter where I was my heart was always in Svendborg.

Svendborg gave me something money cant buy and that is comfort and the feeling of family. I won’t talk so much about it, but I was going through some hard times here and EVERYBODY from the players, coach, to the fans made me feel like no matter what, they had my back. I also came back to end my career where it

all started. Where I first got my European basketball experience. I wanted to come back HOME!

Den der går foran Siden afskeden med Svendborg I 2011, er det blevet til en enkelt pokaltitel i hans fravær. Efter hjemkomsten er det allerede blevet til en titel som pokalmestre og med en 3. plads i tabellen, ser det lovende ud for Rabbits. Ifølge Johnell selv er dog ikke bare ham der gør det muligt for Svendborg

SIMON RAVN

FOTO DBJOmedia

at vinde deres kampe. Det er et samarbejde, hvor alle deltager. I think it’s a 50/50 partnership. I help the team with leadership and my ability to get in the lane and set up our shooters and just no matter what happens on or off the court bringing the team together and keeping everyone with a positive attitude. Noget af det der gør Johnell til den spiller han er at han på banen er den samme person som udenfor 25


banen. En sympatisk spiller med et smil på læben, og som altid forsøger at være den bedste han kan være. I just want people to get to know me before they judge me that is all. I am “me” all day everyday 24/7. Whether I am on the court or off, I am the same!

I have one personal goal and it is the same every year. Go out and learn, and give my all every time I step on the court.

Johnell Smith er den der går foran i Svendborg. Både som spiller og som person er han en personlighed der går hånd i hånd med basketball i byen, og man kan håbe han bliver Målet for Svendborgs største profil i ved med at være en del af Rabbitsdenne sæson er det samme som hvert holdet og den danske liga mange år år. Det handler om at gå foran og give endnu. alt man har.

WHETHER I AM ON THE COURT OR OFF, I AM THE SAME!


tekst

simon ravn

foto DBJOmedia

NYE MÅL I SISU

Igen i denne sæson er det SISU der dominere dameligaen. Kun én kamp er blevet tabt og det på trods af, at holdet før sæsonen sagde farvel til flere startere.

SISUs mål om at have en fast grundstamme på holdet, sæson efter sæson er på sin vis nået. Men der skal stadig bygges videre på holdet, og nye mål skal sættes. Det mener cheftræner Hrannar Holm. Vi har faktisk skiftet mere end lidt på holdet i år, da hele 5 stamspillere forlod holdet inden sæsonstart, deraf tre, der var bland de seks, der startede alle kampene. Men vi har, som du siger, en blanding af unge og erfarende spillere, hvor de unge spiller en større rolle end tidligere. Målet var at se, hvad vi kan gøre med det hold vi har. På en bestemt måde kan man sige, at målet er nået, men på den anden side kan man aldrig opnår sine mål. For lige så snart målene er nået, sættes der altid nye. Det er måden at sikre at vi bevæger os i den rette retning. Tidligere har SISU deltaget i Euro Cuppen, hvilket har givet ekstra udfordring til et hold der før har været langt stærkere end resten af den danske liga. I år har pengene ikke været til det, og efter afgangen af flere profiler, er holdet ifølge Hrannar heller ikke stærkt nok til at kunne spille med i Europa. EuroCup kræver masser af arbejde,

penge, træning og et rigtig godt hold. Og det er helt klart, at EuroCup er den bedste udfordring vi har haft de seneste år, og uden nogen tvivl den udfordring der giver spillerne og klubben mest fremskridt. Men desværre har klubben ikke penge denne sæson og desuden er vi ikke som hold ikke stærke nok til at have rigtig gavn af deltagelsen. Pt. er vi gode nok til Danmark men ikke til Europa. Derfor kan man måske ikke sige at vi mangler EuroCup, men vi savner den i hvert fald. Et top hold er i min bog altid nødt til at deltage i internationale konkurrence, ellers vil der ikke være meget udvikling.

Vi ved godt, at vi ikke har de samme styrke som sidste par år, men vi vil alligevel opnå de samme resultater. Det kræver at spillerne arbejder hårdt hele tiden. Det ved de godt og det gør de også.

På trods af at holdet måske ikke er stærkt nok til at spille ude i Europa, er de mere end kvalificeret til at spille med i den danske liga. Selvom de har mødt modstand i perioder af kampe, er de stadig det stærkeste hold i landet, og har kunnet sikre sig sejre kamp efter kamp.

Selvom det går godt i SISU er der stadig ting der vil gør forholdene bedre for klubben og spillerne. Selvom et økonomisk overskud er på ønskelisten, er det vigtigste for Hrannar at få folkene i klubben til at møde op til hjemmekampene i Kildeskovshallen.

Når man er bedre end de andre er et generelt fokuspunkt, at skulle sikre at spillerne bliver ved med at være motiveret, til at træne og spiller kamp, så de ikke lige pludseligt glemmer at de ikke er uovervindelige, og sætter point til på baggrund af det.

Der er altid masser af ting man vil ændre. Alt kan være bedre. Selvfølgelig ville jeg gerne have, at klubben havde finansielle resurser til at vi kunne deltage i EuroCup, men desværre er det ikke muligt. En anden ting er, at jeg ville ønske mig, at flere SISU folk ville komme til kampene. Selvom vi

Det er heldigvis ikke kun mig der træner holdet, jeg har Thomas Ginnerup som hjælpetræner og Claus Bach som fitness træner. Sammen tænker vi på måder som, hvordan vi bl.a. kan variere både i træning og spil. Vi passer på at tingene bliver ikke for monotome eller kedelige. Men motivationen til at vinde er afgørende.

29


har spillet Danmarks bedste basket i fire år i træk og selvom vi har en af Danmarks største pige-afdelinger i klubben, så ser det ud som at folk kun kommer når vi spiller finaler eller EuroCup. Det vill være rart, at spille oftere foran en fuldt hus. Forhåbentlig sker det snart. SISU har i de seneste år siddet på alt indenfor dansk damebasket. Mesterskaber og Pokalturneringen er blevet domineret, og selvom resultaterne ikke har været at tage fejl af er damebasket bare ikke populært nok i Danmark til, at tiltrække nok mennesker til at fylde hallerne. Fastsatte mål, gode rammer og motiverende træning, samt en fast kerne af spillere har gjort det muligt at opbygge et fast tophold i ligaen. Med tiden kan man håbe flere klubber opnår samme niveau som SISU, så populariteten af sporten kan blive opbygget og så hallerne kan blive fyldte!


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

DANSKERE I UDLANDET CHRISTIAN BENZON I denne måned er det endnu engang blevet tid til at hilse på Christian Benzon, som efter sommerferien startede på University of Evansville. Det blev en hård sæsonstart for Christian Benzon. Han pådrog sig en ankelskade da han var med landsholdet over sommeren, og mængden af træning og kampe da sæsonen begyndte på Evansville har sat sit præg. Det har været en hård opstart og det har langt fra været let, med en ankel som blev spillet på men manglede en operation. Grundet skaden i anklen er det ikke blevet til mange minutters spil for den danske guard. 7,8 minutter og 2,1 point er det blevet til som gennemsnit, men det er ikke fokus for Christian. Det handler om at blive skadesfri og så derefter, at forbedre procenterne. Først og fremmest tænker jeg på min ankel lige nu fordi den begrænser mig, og derefter tænker jeg på mit skud. Dagligt oplever Christian nye ting, og får en masse oplevelser. Det at træne på højt niveau og arbejde hårdt hver dag for sine minutter på banen, er en oplevelse i sig selv. Der har været mange oplevelser. Jeg synes

jeg oplever nye og spændene ting næsten hver dag. College er et helt andet ”level” og jeg har aldrig trænet så meget før i mit liv. De er større, stærkere og hurtigere i USA, men jeg savner Danmark, uden tvivl. Især min familie! Mange spillere fokusere meget på hvad andre tænker om dem. Om det man gør er godt nok i andres øjne, men for Christian Benzon handler det om selv at være tilfreds og fortsætte med, at arbejde på at blive bedre. Det betyder ikke så meget for mig hvad folk husker mig for. Jeg vil bare gerne vide inden i, at når jeg er færdig, at jeg gav mig så meget som jeg kunne og arbejdede så hårdt som jeg kunne for at blive end bedre spiller og person. Christian Benzon er en af de talenter der spiller udenfor de danske grænser. Han repræsenterer sammen med mange andre dansk basketball. Når han kommer sig helt over sin skade, kan han helt sikkert nå sit mål om at udvikle sig til en bedre spiller og person, og repræsentere Danmark endnu bedre.

33


TEKST

SIMON RAVN

FOTO WYKE GRAPHIC

SAMMENHOLD OG BASKETBALL Langt ude mod vest hvor vinden blæser og motorvejen for længst er endt, ligger Lemvig. En mindre by, hvor alt ligger indenfor gå afstand. En by hvor alle kender alle og hvor flere spillere sæson efter sæson vender tilbage, for at spille basketball på byens dameligahold.

Emily Hatch som igennem flere år har været en af ligaens og Lemvigs helt store profiler, er en af de spillere der igen og igen er vendt tilbage til Lemvig. There is something special about this place. Initially, people just see the small, isolated, cold, town when they drive here for games. However, there is so much more to this place. The main reason I have come back one season after another is because of the community support and the relationships I have made while being in Lemvig. Sammenhold og en stille og rolig hverdag er hvad der gør byen attraktiv for

spillere. Dette også selvom byen er lille og vinden blæser lidt ekstra i denne ydre kant af Danmark. Emily kom tilbage for 3. gang forud for denne sæson og selvom hun er basketball spiller, handler det langtfra kun om basketball. It is not just about basketball in this town. I have grown to love the people, the closeness of the community and the fact that everyone keeps an eye out for each other. Although at times the town can feel too small, I have grown to love the peaceful, simple life, the fact that no one is in a rush, and the ability to walk anywhere. The families here have taken me in and made


tekst

simon ravn

foto wyke graphic

ketball in their physical activity classes. We try and make the visits fun for the kids and have even seen some of them in the stands at our games! So, although basketball isn’t the most popular sport right now, we do try and teach kids around this area about it.

En ny sæson, en ny træner Tidligere Lemvig træner, Thomas Johansen forlod forud for denne sæson klubben og overlod træner jobbet til Brianna Finch. Opgaven var at føre klubbens gode resultater videre fra de to seneste sæsoner, men opgaven har vist sig at være større end man lige skulle tro.

me feel part of their town. I have also become attached to the kids that I have coached in Lemvig and have had a blast watching some of them grow up. So although it is a small town, there are invaluable qualities that makes this place attractive to a foreigner.

Selvom der er en god fanskare i Lemvig, kan det ligesom i resten af landet mærkes at basketball ikke er den mest populære sport og at håndbold også præger udkants Danmark. Alligevel er der kun rosende ord fra Emily til dem der møder op til hjemmekampene, både forældre og fans.

We have a Senior Support group that includes parents and fans of the club. They make sure to cheer the loudest! Udover at forsøge på at spille god basketball til alle kampene i dameligaen, og glæde den faste fanskare, forsøger klubben også at få de helt unge i byen til at forstå hvad basketball går ud på. Dette ved at tage rundt og introducere sporten på byens skoler. In order to increase the support and basic knowledge of basketball, the foreign players in the Lemvig Basket club visit local schools and introduce bas-

Although we sure miss Thomas a lot here in Lemvig, there are many factors that have contributed to our placement this year. We not only have a new coach, but there are also many new players this season. It has been a learning process trying to figure out each other’s strengths and weaknesses and has also taken longer than expected. The other teams in the league are also very strong this year and offer great competition. So as of now we are taking it one day at a time and working each day to get better and stronger as a team. Der er kommet mange nye spillere til Lemvig i denne sæson. Alderen på spillerne variere fra 17 til 29 år, og de fleste har vist sig at kunne spille med på højeste niveau. Derfor er det svært at udpege den vigtigste spiller på holdet, da alle har noget at give af, og evner og kompetencer der gør noget godt for holdet. The younger girls in the club have

35


© JØRN BONDE

been doing a great job and have progressed well this year. For example, Okako Adika is one of our youngest players but proves she can keep up at a higher level. There are also many foreigners that bring something new to the table. Ivana has also been here for a while and knows the ins and outs of this club. Having someone who understands not only the club, but also the people in it, really helps to make this club function. So, as you can see, there are a variety of players who all bring something good to the table.

Mere end basketball Uanset hvor meget man forsøger at få Emily til at fortælle om basketball og

måden de spiller på i Lemvig, kommer man hele tiden tilbage til oplevelserne der er ved at være en del af Lemvig og bysamfundet. Der er ingen tvivl om at Emily brænder for sine venner og de bekendte hun har truffet mens hun har været i Danmark. Noget hun bestemt ikke vil glemme igen. One of the best experiences this year, and the past two years, has been getting immersed into the culture and local community. I love coaching the younger players in the club and have had so much fun watching them grow. I also go to “Sprogskole” in Holstebro with Ivana which, despite the early mornings, has been a blast. We have met people from all over the world and in the mean time, have learned some Danish! However, the best thing about

being here in Lemvig, and Denmark, has been the relationships that I have formed. I have met people that will forever be my friends and will never forget the experiences with those individuals and families. Forårs sæsonen er kun lige kommet i gang og med en 4. plads på nuværende tidspunkt, er der stadig gode chancer for at Lemvig når hele vejen til finalerne i denne sæson. Lemvig er ganske vist hvad man vil kalde udkants Danmark. Der er langt derud mod vest hvor vinden er kraftigere end så mange andre steder i Danmark. Vejr og geografi er dog ligegyldigt. I Lemvig har de sammenhold og kærlig til basketball. Spillerne kommer tilbage til Lemvig sæson efter sæson, fordi de i Lemvig har lige præcis det!


det sidste ord Palle Petersen, Vejle Rolling Devils Allerede i sommeren 2013 kom Palle Petersen med forslag om at indføre dobbeltlicens i kørestolsbasket. Dengang blev det klart afvist, men inden for den seneste måned har ligarådet ombestemt sig og Palle har fået sin vilje. TEKST OG INTERVIEW: DBJOmedia

Da vi i sommer havde en konkret "sag" hvor en spiller ikke fik lov til at spille under dobbeltlicens, syntes jeg at kørestolsbasket var på vej i graven, intet liv og slet ingen nytænkning. Nu blev det så besluttet, at vi skal have implementeret dobbeltlicens i kørestolsbasket fra næste

sæson. Allerinderst inde blev jeg da glad, men jeg spurgte også mig selv, hvorfor så nu? Hvad får dansk kørestolsbasket ud af denne nye mulighed? Lad os se fremad til rigtig mange gode oplevelser med kørestolsbasket. Sådan en dobbelt licens åbner døre, bygger ramper, så alle kan være med til at få en ”juhu” oplevelse med basket. Nu har de store klubber pludselig en mulighed for at stille med, måske to hold da vi har tilladt hvert hold at have to spillere med dobbelt licens, også indenfor i klubben. Hvilke fordele får det for din egen klub, Vejle Rolling Devils?

For Vejle klubben betyder det så pludselig, at vi nu er i stand til at stille hold til næste års FM turnering i hvert fald har vi da muligheden at få spillere nok til holdet. Så jeg ser frem til et år med kørestolsbasket, hvor man måske møder en eller to spillere med et højere niveau end det vi er vant til. Derudover er muligheden der pludselig også for, at de sidste mange års danske mestre Viborg Dunkers skal have sved på panden. I øvrigt er jeg da lidt stolt af, at have været med til denne historiske ændring i kørestolsbasket.

Følg med i dansk kørestolsbasket på basketinfo.dk og YOUTUBE.COM/DBJOmedia


Information 01.02.14—01.03.14

Næste nummer

Køb en annonce

Næste nummer af dansk basketinfo forventes at udkomme d. 1. Marts 2013.

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Følg med på basketinfo.dk Redaktionen Simon Ravn

Bare send det ind Har du en sjov historie, en artikel, video eller billeder med dansk basketball. Så er du mere end velkommen til at sende det til dansk basketinfo og de andre medier indenfor DBJO på mailadressen: redaktionen@basketinfo.dk Vi fordeler derefter indsendte til den platform der passer præcis til din historie, din video eller dit billede.

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet, og i udland. Derfor er magasinet ’dansk basketinfo’ den bedste måde, du kan nå ud til de danske basketball fans på. Skriv til redaktionen@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Deadline for annoncer er: 2014.02.20 - kl. 12.00

Evt. Spørgsmål sendes til: redaktionen@basketinfo.dk Kommunikationschef Emmanuel Torres

Vi glæder os til at høre fra dig!

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ...


Š All Rights Reserved. 2012 - 2014

dansk basketinfo 2.14  
Advertisement