Page 1

20 FEBRUAR 2013 책rgang 3 udgave 2

VEJL. PRIS. 30.00,-


INDHOLD 20.02.13

I’m not going to get every shot, but I’m trying to make as much as possible out of every opportunity. - Bonell Colas - Side 22-25

Læs alt om damernes all star game 2013. Interviews og overblik fra årets største dameliga event.

22 - Bonell Colas All Star MVP– Bonell Colas, har overasket mange i denne sæson. DBI har taget sig en snak med Randers’ store profil.

26 - Underholdende uden spænding Herrerne i basketligaen havde deres All Star Game i Aalborg. En showkamp med fokus på detaljer og finesser.

32 - Verdens længste dommerbord Igennem de næste måneder vil DBJO fokusere på dommergerningen og elementer relateret dertil. Vi starter ved dommerbordet.

34 - Rookie2AllStar Svante ser tilbage på den seneste måned i dansk basketball, og hans oplevelser på vejen mod expertise.

37 - Kampprogram Få overblik over den næste måneds basketball i dame– og basketligaen, og find ud af hvor du skal være, hvornår?

© SVANTE BRINK

14 - STADIUM ALL STAR GAME


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk

Skribenter Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Svante Brink - svante@basketinfo.dk Nicholas Terkildsen - nicholaslock@basketinfo.dk

Art Direction WYKE// Graphic

Forside foto Sauer Hvidholm Bagside foto Svante Brink Fotografer Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Henrik Olsen - henrik@necon.dk Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk

Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


21 timer Igennem den sidste måned er der blevet udført er stort stykke arbejde af rigtig mange mennesker. Både i forbundet, i klubberne og hos DBJO, og egentlig syntes jeg alle fortjener en stor ros. DBJO var med til at arrangere All Star gamet på Frederiksberg, og deri lå rigtig mange timers arbejde. Hvor mange timer, både fra vores side og fra alle andre frivilliges side har jeg slet ikke tal på. Aalborg lagde gulv til herrenes All Star Game, og også der var der massere af frivillige der hjalp til. Vi har været til All Star games, et hav af kampe, set en masse tv- kampe, og igen har jeg ingen anelse om hvor mange timer der er brugt. Jeg har dog regnet lidt på min egen transporttid, da den var lidt nemmere at holde styr på. 21 timer, er det blevet til. Det lyder måske ikke af meget, men forestil dig at du brugte et døgn om måneden, bare på at transportere dig til og fra arbejde. Grunden til at jeg nævner mit eget timeforbrug er ikke for at fremhæve min egen indsats, men fordi jeg ikke har været alene rundt. Flere og flere slutter sig til holdet omkring DBJO, og de har brugt ligeså meget tid- frivilligt, bare for at støtte op i arbejdet omkring basketball journalistik, og de fortjener ros! En del af det arbejde jeg her har omtalt, skulle gerne komme til udtryk i dette magasin. Tak til alle der har været med til at gøre det muligt, og tak fordi du læser med! Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør

07


INTRO 20.02.13

Den nye – eller? FOKUS I RESTEN AF SÆSONEN Som et nyt tiltag vil DBJO og i særlig grad magasinet her have et forkusområde, hvor emner indenfor kategorien ”dommergerningen” vil blive behandlet. Tidligere har det været populært at kritisere dommerne i dame– og basketligaen. Dette kan være på sin plads, men ren kritik uden konstruktivt formål, er der ikke behov for. Vi vil gerne skabe fokus på dommergerningen og ting tilknyttet

den, og høre dommernes mening omkring emnerne vi behandler. Vi mener der er behov for at behandle emnet på en konstruktiv måde, og forsøge at finde ud af hvorfor tingene er som de er, og stille så mange spørgsmål som muligt, til dem der får al kritikken, uanset om tingene omkring kampafviklingerne kører eller det modsatte. Dem der får kritikken uanset om et hold vinder eller taber, de danske liga- dommere!

Som du sikkert har bemærket er der en ny person der er bgyndt at rumstere hos DBI. Dette nummer er det 3. i træk hvor Nicky Nielsen fra Randers har været med til at kommentere på dansk basketball, og givet sit besyv med på diverse emner.

MEDIER DER SKAL BRUGES

En ny ordning hos DBJO er vores ambassadørordning, hvor basketball personligheder er med til at fremme vores mål, nemlig at skabe fokus på dansk basketball journalistik og dansk basketball, på en god og dækkende måde.

Når man kommer så meget rundt i landet som vi gør hos dansk basketinfo, møder man folk fra de fleste aviser, lokalradiostationer og også de nationale radio– og tv-stationer. Mange gange er folk dog slet ikke klar over at medierne er til stede ved kampene, i basketligaen og dameligaen.

Vores ambassadørordning går ikke ud på at få så mange personer med som muligt, men at få personer med, der brænder for sporten og som tør sige sin mening. Også igennem vores medier.

Hvordan skal folk så vide, at de kan læse om basketball på disse medier? Hos DBJO forsøger vi at gøre os synlige når vi kommer rundt, og forsøger at gøre opmærksomme på, at hvor vi kommer rundt, skabes der dækning. DBJO er medier der skal bruges! Vi er med hvor det sker!

Vi er glade for at kunne byde Nicky velkommen på holdet her på magasinet, og håber han ligesom os er klar på at dække noget basketball!

09


TEKST SVANTE BRINK

FOTO WYKE GRAPHIC

HVEM MØDER HVEM Basketligaens grundspil er ved at være slut og play-off nærmer sig med hastige skridt. Hvem møder så hvem i kvartfinalerne. At nummer 1 møder nummer 8, nummer 2 nummer 7 osv. er vi klar over, men hvem ligger på de forskellige pladser.

Nedrykningsspillet Lad os starte med det vi kan være sikre på. BC Aarhus og Aalborg Vikings møder hinanden i kampen om at blive i landets bedste række. BC Aarhus må undværer Arnar Jonsson og Hristo Petkov som begge er skadet, mens Aalborg Vikings virker til langt om længe, at havde fået styr på deres spil, hvilket bla. kunne ses i kampen mod Horsens IC. Det skal sikkert blive spændende kampe, men at gætte på hvem der vinder serien af de to hold, er svært på nuværende tidspunkt.

Nummer 1 mod nummer 8 At Svendborg Rabbits bliver 1’er, kan der ikke herske den store tvivl om, og efter alt og dømme bliver det Værløse BBK der ender på den sidste slutspilsplads. Værløse BBK har i det meste af sæsonen lagt i bunden af ligaen, men har alligevel med en vís sikkerhed lagt på 7-8. pladsen. I kampen imellem de to hold, er det på papiret Svendborg der tager sejren, men Værløse skal sikkert gøre alt hvad de kan, for at komme videre i slutspillet.

Nummer 2 mod nummer 7 Bakken Bears har haft en sæson med op- og nedture, men har alligevel formået at holde sig i den sjove ende at tabellen, hvor de kæmper om

2. pladsen mod Horsens IC. Bakken Bears har dog en kamp til gode. Hørsholm 79‘ers indtager 7. pladsen, i et midterfelt der stadig er ufatteligt åben.

Nummer 3 mod nummer 6 Horsens IC har måske været en af sæsonens største overraskelser, med deres helt nye hold, i forhold til sidste sæson. De kæmper stadig for at nå 2. pladsen, men 3. pladsen ser ud til at være dér Horsens IC ender i grundspillet. Deres modstander bliver højst sandsynligt ligaens anden store overraskelse, Randers Cimbria der før denne sæsonen af mange blev spået til, at ligge nederst i tabellen.

Nummer 4 mod nummer 5 SISU har holdt sig over midten, men har ikke rigtig blandet sig i toppen. At de ender som nummer 4 virker fuldt fortjent. Nummer 5 ser ud til at blive Team Fog Næstved. Team Fog Næstved der i starten af sæsonen havde store ambitioner, ambitioner som spillet på banen har haft svært ved at indfri. Alt i alt, flere spændene serier, som bestemt ikke er afgjort på forhånd. Hvem der så når videre til kvart-finaler og finaler og hvem der vinder guld, må vi vende tilbage til når de første serier er vel overstået!


11


DBJO var stolte af at være med til at præsentere årets All Star Game på Frederiksberg. Det var hverken kedeligt eller basketball på lavt niveau. Det var de bedste basketball spillere fra Dameligaen, og årets måske bedste kamp! Noget af det bedste basketball i denne sæson, blev spillet til netop All Star Gamet på Frederiksberg d. 9 februar. Falcon basket lagde gulv til eventet der har fået ny struktur og nye regler, for at fremme god basketball på alle områder at spillet, og den ønskede effekt blev nået! Allerede før kampen begyndte, var der basketball overalt i Bülowsvejhallen, hvor de helt unge fik mulighed for at blive trænet af All Star spillerne, til formiddagens camparrangement.


Tekst Svante Brink Foto Wyke Graphic


Anja Andersen, Ida tryggedsson Preetzmann og Maja Gerlyng var stået tidligt op, og sørgede for at de unge talenteter indenfor damebasket fik sig en god oplevelse.

Sarah Bersang var en af spillerne fra Horsens BC der var med til kampen. Der var hendes første og derfor var der også nervøsitet at spore hos den unge horsensianer.

Show på rette plads

Det var en meget spændende og fantastisk oplevelse. Der var lidt nerver på i starten, men når man lige kom ind og spille lidt, så faldt de lidt til ro igen og så nød man bare og være der.

Selv om fokus i dameners All Star game er på god basketball og ikke show, var der i forbindelse med kampen også gjort klar til årets 3pointskonkurrence. De to bedste skytter i ligaen, to udvalgt af trænerne og to udvalgt af DBJO, skulle traditionen tro skyde fra 3’eren, hvor det var Alexandra Chili der var bedst på dagen. Selve kampen endte med en sejr til Øst-holdet på: 85-80 efter en god 1. halvleg af udeholdet fra Vest, hvorefter Øst-holdet overtog styrringen i kampen i 3.- og 4. periode.

Horsens BC har ikke vundet en eneste kamp i denne sæson, og derfor var det også naturligt at spørge Sarah Bersang om forholdet imellem at tabe et All Star Game og at tabe i en ligakamp. Jeg synes godt de kunne have ondet os en sejr, så vi havde det med i bagagen, men jeg tror det er mest træls at tabe en ligakamp. For der er det jo ens eget hold og det er

jo nogen man spiller og træner med hver dag. Udvælgelsen ti l finalen i 3- points konkurrencen, fandt sted allerede før kampen begyndte. Det betød at der allerede var skabt stemning blandt de mange fremmødte, så de var klar da hovedeventet på dagen gik i gang. Det betød at den showrelaterede del af dagen ikke fjernede fokus fra hvad der virkelig gjaldt. Alexandra Chili havde efter kampen følgende kommentar på dagens arrangement: I’ve really been looking forward to it! It was a real honor to be able to compete in the contest, and now I can say I’m the best three- point shooter in Denmark. We were able to work with ourselves and make our own shoots and that was great for all the people.


Bare godt basket Sidste års MVP, Emily Hatch var forud for kampen storfavorit til titlen som kampens spiller, men da hun udgik i 2. periode pga. en flænge under øjet, måtte andre træde til, og nye kandidater til titlen dukkede op på vestholdet. Ivana Udovalieva scorede 15 point i kampen, og var bedste spiller for vestholdet, men også Sarah Schicher gjorde det godt med 14 point. Den absolut mest scorende spiller i kampen var Marie Malone der med 21 point og 8 rebounds modtog titlen som All Star MVP! Generelt for kampen var det dog, at der var fight, spænding og god basketball.

19


En anden spiller der både deltog i kampen og i 3- pointskonkurrencen var Helle Kristiansen, der havde en god kamp, dog uden at få hverken 3- pointstitlen eller sejren med hjem. Det var en rigtig sjov oplevelse. Det var sjovt at spille sammen med en masse spillere, man normalt spiller imod. Lærerigt også. Vi manglede Emily Hatch som blev skadet i anden periode og de var noget større inside end vi var. Så var vi heller ikke så gode til at komme foran vores mand, tror jeg. Fokus i kampen var på ”god basketball” og det var hvad man fik. For mange er damebasket en kedelig affære, men kampen på Frederiksberg modbeviste stærkt at damebasket ikke er værd at se. Der var spænding, fight og intensitet i kampen og dagen var noget helt specielt takket være alle de frivillige der støttede op omkring arrangementet, og de bedste spillere i dameligaen!

29


tekst simon ravn

foto svante brink

All STAR MVP LIGA PROFIL

Bonell Colas

Hvis man lægger op til en samtale med Bonell Colas, er det med at ha smilende center fra Randers Cimbria, har intet imod at fortælle sin his holdninger til de forskellige ting der sker i løbet af en basketball karrie Dagen derpå: Randers Statsskole lagde gulv til aftenens træning, da dansk basketinfo havde taget turen til Randers. Selv om det var en lille hal, og der kun var de 20 Randers spillere til stede, var stemningen man altid finder i Randers Cimbria til stede. En glæde over spillet; basketball, en glæde Bonell Colas også afspejler igennem sin adfærd. Bonell har i denne sæson ikke lagt skjul på, at han er glad for at være tilbage i det kronjydske, og rosende ord er der

rigeligt af, når det kommer til den klub, han kom til første gang, for 5 år siden. Everybody here is important, we like being out here, we like playing with each other and have fun and it get’s even sweeter when we win games. It’s just a positive thing to understand what it took to get here and valuing it! Randers is such a tight net, also with the basketball club! Guys volunteer, putting their heart into it for no money, and just help us in any way possible! You see the love here!

På trods af gode ting i Randers måtte klubben i 2010, efter at have vundet de første medaljer til klubben, sande at de stod overfor en konkurs. En tvangsnedrykning til 2. division tvang Bonell Colas til at finde ny klub, men da Randers rykkede op igen, frem mod denne sæson, var Bonell med det samme klar til at vende tilbage. I was in Hørsholm 79’ers last season, and to be honest it wasn’t a great experience. I had Milan Skobalj, who was


Profile! 20.02.13

you to be the top player and a great player, but the most important thing is being a great person off the court.

En sæson der ændredes Forud for denne sæson var der ikke meget optimisme at spore hos Bonell Colas. Han stod uden kontrakt, efter en sæson hvor han ikke følte han havde fået sit spil til at køre, og efter nogle år med rokering fra klub til klub.

ave god tid. Den sympatiske og altid store, eller at fortælle om sine re, eller en sæson. a great coach, and the thing I learned there was to be more efficient with the ball. I’m happy that Randers is back and it’s good for the league! I’m kind of proud of these guys to come back from playing in 2nd division, coming up to the league, and now we are competing in the middle of the league! I don’t know where this season is going to end, but it’s just exiting to see us getting better and to see that we are

coming more and more together. Men kan komme til basketball i Randers Arena med 5 års mellemrum, og det er de samme mennesker der står på de gule rækker og bringer stemning til spillet og lyd i hallen. En anden ting der er karakteristisk i Randers er god personlighed, og ifølge Bonell Colas vægter det også højere, end at være den bedste spiller. The first thing Morten (Hansen red.) told me when I came here was: I want

I was just kind of finding a way to get myself back playing, and I’ve just been fortunate to play at this level, and a lot of this credit goes out to the coaches I’ve been with and the players I’ve been around, and just the community, so I’ve just been real lucky right now! I perioden hvor Bonell var væk fra Randers, var det stadig vennerne i Cimbria der holdt ham oppe. I had guys recognized my style of play, that supported me when I had a down year, I had guys like Nicky and Chris Nielsen that would call me every day, and they would say things like: “We know what kind of player you are, come back to Randers!” They believed in what I could do, and also had a trust in me, and I just wanted to give it back! En vigtig del af en basketball spillers hverdag er accepten fra hans fans, og samtidig den support fansene yder til kampene igennem en sæson.

23


We’ve got great fans that support us every day, and it’s only right for me to go out there and play hard and give them the best “ball” that I can. I think that I should go out there, and lead the example by working hard and playing hard, and just by doing that I think I was fortunate get these MVPsand whatever…. I’m not going to get every shot, but trying to makes as much as possible out of every opportunity.

Talent I Randers Selv om der er hentet profiler til klubben I form af Bonell Colas, Miguel Ortega og Damian Ocana, ser Bonell Colas stort talent i ”de rigtige” Randers drenge, dem der var tilbage da klubben rød ned i 2. division. Casper has been playing great the last couple of games, getting big shot after big shot, and Mikes’ coming into his zone, and they are big guys for us, and the future of Randers basketball. When I think of Randers basketball, wherever they play, I think they have a big future, and my job is to make those guys better, trying to get them open shoots, giving the confidence so they can do what they do, and that’s just my role on the court trying to help these guys evolving on the court. Udvikling mens man har det sjovt. Det er en sætning der passer godt sammen med hvad men oplever i Randers. Både talenter og profiler på holdet, gør hvad de kan for at blive bedre, mens der er fokus på at basketball er et spil, og det skal være sjovt.


People are having fun coming into practice just trying to get better, and we are just trying to find out- what’s the best team we can be, just playing out there, getting all out, where everybody are giving it their all, the guys are ready to play and ready to step up!

“Handball is King!” Når en udenlandsk spiller kommer til Danmark, vil der typisk ikke gå længe før han finder ud af at håndbold er den store indendørs sport i landet, det samme måtte Bonell sande da han ankom til Danmark. I understand that handball is “King” and might always be “King” but it’s

also fun to know that basketball is fun! It was kind of weird when I first came here, I coached a lot of kids that were like “I want to play basketball” Now five years later, I come in, and see the same guys that I coached – grown up, teenagers with their girlfriends and still, they are coming in to practice! It’s really exiting to have such a connection with everybody! Also for them to see an American player >>der taler dansk<< Its exiting, but also for me going out there to play, and to know that they appreciate how hard I play. Bonell Colas er en spiller der har engageret sig i lokalsamfundet, og en spiller der altid er frisk på at tage en snak, uanset om det er basketball eller

andet der er på programmet. Hele interviewet med Bonell er godt opresumeret i følgende citat: “It’s not just all about the money here; it’s about loving the sport and love playing it!” Ord sagt af Bonell Colas, og ord der passer på hans måde at spille på. Hvordan sæsonen udvikler sig for ”Bo” og hvordan resten af karrieren indenfor basketball kommer til at se ud, må tiden vise. Som sagen er lige nu, er Bonell Colas dog ligaens helt store profil, All Star MVP og en af kræfterne der har sikret Randers en jævn placering i den bedste danske liga!

25


Tekst Simon Ravn

Foto Sauer Hvidholm

Underholdende

uden spænding Det var bestemt ikke køn basketball man kunne se, da Aalborg Vikings lagde gulv til herrenes All Star Game. Underholdende var det dog, og spillerne fra Øst og Vest gjorde hvad de kunne for at give de mange tilskuere en god dag!

Rigtig mange mennesker var mødt frem til en af årets største basketball begivenheder. Folk havde spændt forventning til hvad der skulle ske, og folk fik hvad de kom for at se. Massere af flotte dunks, både i dunkkonkurrencen og i selve kampen. Det var de bedste spillere i Danmark der var samlet i Aalborg, og det kunne ses. Traditionen tro, var forsvar ikke tilstede, og angrebsspillet kørte uden planlægning. Det var underholdende, men uden spændings moment, da det vigtige i kampen var de individuelle detaljer og ikke udfaldet af selve kampen.


Nicolai Iversen havde 2 point og 4 assists.

27


Zarko Jukic, der sidste år vandt dunkkonkurrecen, deltog også i Aalborg, og han var godt tilfreds med arragementet.

Det var meget sjovt, må jeg sige, altså god oplevelse, fed oplevelse. Dunk konkurrencen var sjov, 3'er konkurrencen var sjov, måske ikke så meget forsvar gennem kampen, men den var selvfølgelig underholdene. Jeg tror også tilskuerne nød det. Dunkkonkurrencen blev vundet af Anthony Jones, der efter at have hoppet over Aalborgs maskot, kunne overtage titlen som ”All Star dunk Champion” efter netop Zarko Jukic.

Det var fedt, - fortsætter Zarko Jukic, altså jeg havde nogle dunk i tanke, som jeg fik prøvet af fx. den bag om ryggen der ikke ville i, den ville jeg gerne havde lavet, men selvfølgelig han (Anthony Jones red.)har hjemmebanefordel og dommerne gav ham sejren. Mere har jeg ikke at sige til det. Kampen bar præg af turnovers og dårligt forsvar, hvilket også var forventet. Underholdningen var dog helt i top. Specielt Bonell Colas udmærkede sig med 30 point i kampen. Ud over Bonell, deltog Chris Nielsen i kampen. Chris Nielsen blev fanget efter kampen, hvor han blev spurgt om hvorfor han

ikke blev MVP. Det er jeg ligeglad om jeg er! Jeg er her bare for at have det sjovt og det har jeg haft! Om jeg vinder noget som helst er lige meget. Jeg har bare fået en god oplevelse og modsat normalt, så spillere man plejer at hade, dem kommer man pludselig til at holde af, så det er bare hyggeligt. Det blev Bonell Colas der tog titlen som MVP, men Chris Nielsen satte også fokus på de danske talentet der deltog i All Star Gamet. Vi er heldige at næste generation af danskere er atletiske, Zarko og Darko, de to brødre, de dunker jo lige så meget som amerikanerne, det er meget rart at vi danskere også kan få


Joe Benjamin havde 21 point i kampen


lov til at komme ind og dunke! Når NBA -All star kampen bliver spillet, er det også en rodet kamp, sådan er det bare! Man skal passe lidt på og man skal lige se hinanden an, så man ikke kommer ud i en skadessituation. Efterhånden som kampen forløb, syntes jeg også den blev mere seriøs! Det var vestholdet der vandt kampen med cifrene: 139-125. Ifølge Craig Petersen, lykkedes det helt igennem i Aalborg, at få samlet de bedste spillere i ligaen, og få en god dag. The guys had a lot of fun and a lot of nice plays. I think that the communications and some of the plays were quite nice, considering the players don’t know each other so well. I think it’s good for the fans to see a lot of All Star players together at the same time. In a regular game you have, maybe two or three players able to do something spectacular, but in an All Star game you have maybe 20, able to do something extraordinary! 3- points konkurencen blev vundet af Skyler Bowlin, der også i selve All Star gamet spillede fornuftigt, med 10 points og 2 assists. Det var det 10. All Star Game i Danmark. Det startede i Aalborg, og siden har det været hele landet rundt. Hvor All Star gamet skal afholdes 2014, er ikke afgjort endnu, men det er sikkert at det kommer til at finde sted, og at det skal forgå i den østlige del af landet.


verdens længste dommerbord Igennem flere år, har problematikken omkring dommerborde til ligakampe været diskuteret. Geert Sørensen, ligadommer og FIBA- kommisær fortæller igennem dette interview, hvordan tingene bør gøres, og hvorfor.

Debatten omkring reglerne opstår, da de internationale regler på flere områder ikke er gældende i Danmark. Sagen er dog den, at selv om basketligaen har sit eget regelsæt, tager dette ikke højde for problematikken omkring dommerbordet. De internationale regler er ganske simple og ville gavne dansk basketball, hvis de blev fulgt på dette område. Reglerne siger kort, at der skal være et dommerbord med en protokolfører, en assisterende protokolfører, en tidtager og en 24 sek. tidtager (samt en kommissær). Dommerbordet skal være placeret ud for midterlinjen i en afstand af 2 m. Flere steder i den danske liga kan man

se ”verdens længste dommerbord.” Et dommerbord der er så langt at spillere ikke får deres udskiftninger, trænere ikke får deres time-outs, og hvor officials eller dommerne får hele skylden. Der er flere problemer ved et langt bord. Umiddelbart er der de synlige problemer med udskiftning, time-out mv. og jo det er spillernes, coachens ansvar. Men oftest har de gjort opmærksom på, hvad de ønsker. Det bliver glemt fordi flere mennesker naturligt ”støjer”, når de løser andre opgaver end direkte relateret til dommerbordsopgaven. At udskiftningsspilleren ydermere er skjult bag statistik, PC’ere, printere,

DK4 oa. gør det bare ikke nemmere. Og støjen breder sig til hele kampafviklingen, når en time-out ikke bliver givet rettidigt. Skyld….. Tja???? I NBA ser man rigtig lange dommerborde og det samme gælder i ligaer her i Europa. Der er der dog andre regler der gælder, og også andre straffe forbundet med ikke at overholde disse regler. De fleste lande har både højere krav til officials og til arrangeringen af kampe i deres hjemlige liga. Oftest er det principielle problemer der skal løses, men når det er sagt, ses også lange borde her. Og selv med erfarne, dygtige og samarbejdede dommerbordsofficials, giver dårlig opstilling problemer her.


tekst simon Ravn

Jeg indberetter forkert opstilling og opstående problemer til FIBA, som almindeligvis kvitterer med bøder til klubberne. Skulle man umiddelbart tage og sammenligne med FIBA A/B niveau ville, der ved gennemførelsen af flertallet af danske kampe gives bøder i 10.000 kr. klassen. Vel og mærke bøder, der fordobles ved gentagelser. Selv om der er problemer, ser fremtiden bedre ud for dansk basketball, når man ser på problematikken med lange dommerborde. Der er selvfølgelig forskel på hvordan reglerne skal håndhæves efter om det er liga, eller 3 division, men retningslinjerne bør gøres tydeligere, og fokus fra forbundets side skal forstærkes.

Det ser ud som om, at man har erkendt noget bør gøres. Men der er nogen vej igen, før man i mine øjne, når et fornuftigt niveau. Mange års dårlige vaner og holdninger skal rettes til, men lidt har også ret, og man skal begynde et sted. Spørgsmålet om DBBF skal være bedre, rettes lige så meget mod os selv. Måske endda i højere grad. For det er os, der skal være bedre. Det er vores holdninger og de krav vi stiller til gennemførelsen, der skal løftes. Konsekvens er kun effektiv, hvis den er accepteret. Derfor er det et samarbejde mellem klubberne og DBBF, som skal fastsætte retningslinjer for det ønskede niveau. Det, der

foto svante brink

savnes i dag, er nok, at retningslinjerne – og konsekvenser – i højere grad er synlige for alle parter. Igennem de næste par måneder vil dansk basketinfo have fokus på forskellige emner der har relation til kampafvikling og dommergerningen. Behovet for fokus på de områder mangler på et fagligt og konstruktivt niveau indenfor dansk basketball. Lange dommerborde er blot et af disse emner, men et vigtigt emne, og afgørende for kvalliteten af spillet, og afviklingen af kampe i basket- og dameligaen.

33


ALL STAR OG FIGHT Februar måned betyder All Star i dansk basketball. I år var første gang jeg kunne overvære All Star kampene og det fest fyrværkeri af basketball, som det er.

All Star weekenden bød på flere gode oplevelser både på og udenfor banen, trods den forholdsvis lange rejsetid mellem Bülowshallen på Frederikberg og Aalborg Stadionhal, som sjovt nok ligger i Aalborg. Både herre og damernes kampe var yderst underholdene, hvor spillerne viste det bedste spil de kunne. Det var dog damernes All Star kamp, der var mest ”kamp” over. Udenfor banen var alle med tilknytning til All Star arrangementerne i godt humør, noget som ikke kunne andet end smitte af.

Herrenes All Star game blev som sagt afholdt i Aalborg, hvilket vil sige at jeg nu har været i samtlige af de jyske herre basketball haller. Svendborg Rabbits har jeg også besøgt enkelt gang, hvilket vil sige jeg nu kun mangler at være i diverse haller på Sjælland, før jeg har været i alle haller, hvor man finder de bedste danske herre hold. Næste mål være også at komme til alle det haller, hvor man kan finde det bedste danske dame basket. Men et projekt af gangen!

Tid til et hurtigt interview I et tidligere nummer skrev jeg om, at jeg gerne ville forbedre mine interview evner, når jeg var rundt i landet og dække den bedste danske basketball. Jeg synes selv det går bedre dog er der stadig en del ting jeg skal forbedre, men nu kan jeg da få fremstammet mere blot et enkelt spørgsmål på både dansk og engelsk. Folk er begyndt at genkende mig, og specielt spillerne i Horsens og Randers, og Hr. Craig Petersen er


Rookie2AllStar 20.01.13 20.02.13

med til at hjælpe mig på vej til at blive bedre til mit arbejde!

ført til flere godmodige drillerier og gensidig udveksling af hår tips.

En hår(d) duel

Hårduellen fortsætter i Randers, og nu hvor Nicky officielt er med på holdet omkring DBJO, skal det nok udvikle sig til mere fight på hår- fronten.

Arbejdet for DBJO har sendt mig meget rundt i landet og ikke mindst flere gange til Randers. Der har mine let rødlige lokker tiltrukket sig opmærksomhed fra en af Randers spillerne, måske den Randers spiller der tænker mest over hvordan hans hår ser og hvordan han ser ud ud. Her taler jeg ikke om Patrick Nielsen, men hans storebror Nicky. Dette har

Følg med i næste måned hvor ligaen er gået ind i play- off og jeg forsætter mine rejse ud i basket verdenen.

\Rookie Out 35


Kampprogram 21.02.13—02.03.13

basketligaen 21-02-13

19:15

Svendborg Rabbits

Bakken Bears

Svendborg Idrætscenter

23-02-13

15:00

Svendborg Rabbits

Værløse BBK

Svendborg Idrætscenter

23-02-13

15:00

Randers Cimbria af 2010

BC Aarhus

SKYLINE Arena Randers

23-02-13

16:00

Hørsholm 79ers

Bakken Bears

Hørsholmhallen

23-02-13

19:00

Team FOG Næstved

Aalborg Vikings

Næstvedhallen

24-02-13

15:00

SISU

Horsens IC

Kildeskovshallen

28-02-13

19:15

SISU

Svendborg Rabbits

Kildeskovshallen

28-02-13

19:15

Værløse BBK

Hørsholm 79ers

Søndersøhallen

28-02-13

19:15

Randers Cimbria af 2010

Horsens IC

SKYLINE Arena Randers

28-02-13

19:15

BC Aarhus

Team FOG Næstved

Aalborg Stadion

28-02-13

19:15

Bakken Bears

Aalborg Vikings

Vejlby-Risskov Idrætscenter

dameligaen 23-02-13

13:30

Hørsholm 79ers

Lemvig Basket

Hørsholmhallen

23-02-13

13:30

Falcon

SISU

Bülowsvejhallen

23-02-13

14:00

Horsens BC

Aabyhøj IF

Højvangshallen

23-02-13

14:30

BK Amager

Værløse BBK

Amagerhallen

27-02-13

19:00

SISU

Hørsholm 79ers

Kildeskovshallen

02-03-13

14:00

Horsens BC

BK Amager

Forum Horsens

02-03-13

14:30

Lemvig Basket

Aabyhøj IF

vestjyskBANK Arena

02-03-13

14:30

Værløse BBK

Falcon

Søndersøhallen


ORD FRA ISLAND Redaktionen i Island tager ordet!

I denne udgave af ”Ord fra Island”, vil vi sætte fokus på den nuværende førsteplads i Dominos Ligaen, nemlig Grindavík. Grindavík blev oprettet som sportsforening i 1935, men det var ikke før 1988 de første livstegn fra basketball klubben Grindavík lød, og ikke før 1994 den første titel blev hevet i land. Derefter har de formået at vinde guld 4 gange. Deres mesterskabsår var 1994, 1998, 2003 og 2012, hvilket betyder de er forsvarende mestre i denne sæson. Selvom de kun har vundet guld 4 gange, og dermed ikke bliver set på som et af de stærkeste hold i ligaen, har de formået at få en plads i top 5 næsten hvert år siden de kom til.

Der er fokus på deres effektivitet, og selvom de ikke har fået pokaltitlen længe har de gjort livet surt for de andre hold de har kæmpet imod.

Holdspil med mening Sikkert samspil, god team spirit og god kommunikation både udenforog på banen, er nogle helt klare egenskaber, som hjælper dem til at komme langt hvert år. For andet år i træk, har de muligheden for at få sejren hjem og få guldet tilbage på hylden i klublokalet Headcoach Sverrir Sverrisson har bevist at han er den rigtige mand til at lede dette team, og han har været en stor styrke for teamet, ved hans effektive spillestil. Han har formået at få teamet til at stå sammen, og når de hiver sejren i land,

er det altid overbevisende, med et gennemsnit på mere end 11 point over modstanderen i denne sæson. Set i forhold til hvor ungt holdet er, er det fantastisk at se den succes det har fået. Med 4 store konkurrenter, som hver har omkring 10 eller flere sejre fra ligaens oprettelse i 1951, må man sige at Grindavík er kommet for at blive, og med tiden, vil holdet blive en endnu farligere konkurrenterfor de andre hold i ligaen. Jeg håber dette gav et lille indblik i Grindavík basket klub, og herfra Islandsredaktionen lover vi, at vi i næste måned vil sætte endnu mere fokus på den islandsk basketball. Fra islandsredaktionen Bless Bless


Information 21.02.13—20.03.13

Næste nummer

Køb en annonce

Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 Marts 2013 kl. 22.00

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Næste nummer udkommer d. 20 Marts på www.basketinfo.dk

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans.

Redaktionen Simon Ravn

Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Vil du være med?

Deadline for af indsending af annoncer er d. 10 Marts 2012 kl. 20.00

DBJO er en samlet organisation af nogle af de bedste basketball journalister i Danmark. Har du lyst til at være med på holdet, er du velkommen til at sende en mail til redaktionen@basketinfo.dk Lige nu er der mulighed for at være med på: basketfans.dk! så har interesse i NBA, kan du få lov til at være med til at dække verdens bedste liga!

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Kommunikationschef Emmanuel Torres

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ... 39


dansk basketinfo 2.13  
Advertisement