Page 1

Dansk basketinfo 1 Oktober 2011 årgang 1 udgave 2

Iversen er tilbage! Bakken Bears starter op med Iversen tilbage på holdet Læs mere på side 6 & 7

Profil til 79’ers Han var årets spiller i 2008/ 09 og nu er han i 79’ers Læs mere på side 6

På tur i Europa! 4730 Km på 4 dage. Læs hvordan det gik for sig! Læs mere på side 11-14

Kampprogram Se kampprogrammet fra sæsonstart og frem til jul! Læs mere på side 8 & 9

1


Indhold: Velkommen til dansk basketinfo Side 4 Vi er tilbage igen! Dansk basketball begynder igen i en ny sæson! Dansk basketinfo er med fra start til slut!

Side 5 TV 2 Dækning af dansk basketball Fra i år af, er det ikke kun DK4 der sender basketball ud i dit fjernsyn

Side 6 Profil til 79’ers!

Side 7

Events 2011

Ud over kampprogrammet byder denne udgave af dansk basketinfo også på en lille oversigt over event frem til julepausen!

Den tidligere Cimbria og Værløse spiller Bonell Colas skal i denne sæson slå sine folder i Hørsholm 79’ers

Side 8 & 9 Kampprogram Oversigt over ligakampe, fra sæsonstart frem til jul! Så ved du hvornår du skal holde din kalender fri!

2


Side 10

Oprykker i toppen!

De er lige rykket op, og Falcon har allerede vist at de kan spille i den bedste danske liga!

Side 11—14

Ravn og Papi på tur!

Denne gang på Road trip igennem Europa! Motorvej, bjerge og politi!

Side 15

Skader og nedtur

Horsens IC er ikke kommet så godt fra start. Men der kan være flere grunde.

Side 16 & 17

Back to Bakken!

Simon Ravn—Redaktør

Årets spiller 2010/11, Nicolai Iversen tog sig tid til at tage sig en snak med dansk basketinfo om op og nedture og hvordan man bliver på toppen!

Side 18

Skribent Mail: simonravn@hicfan.dk

Claus Rasmussen

Der kommer mere!

Skribent/ Reklame Mail: info@hicfan.dk

Emmanuel Torres Research/ foto

Mikkel John Luigi Moderedaktør Korrekturlæsning

3


Vi er tilbage! Basketball på efterskole Af: Simon Ravn/ Redaktør

Sansestormerene i Århus, giver nu mulighed for at man kan komme på basketball efterskole!

Anden udgave af dansk basketinfo er nu ude. Siden første udgave har vi fået rigtig god respons, og er klar til at fortsætte med at bringe jer aktuelle og alsidige nyheder fra den danske Canal Digital Liga.

Det er Jens Jensen fra Bakken Bears der står i spidsen for uddannelsen som ifølge hjemmesiden er en mulighed for at kombinere lysten til basketball med et års efterskoleophold.

Sæsonen er lige gået i gang, og første spillerunde er vel overstået. Det selvfølgelig ikke til at sige hvem der ligner et tophold nu, og derfor vil jeg heller ikke komme med nogle bud i den sammenhæng.

Læs mere på: http://10klasse.sansestormerne.dk

Falcon har overasket de fleste her fra starten af, Horsens har skuffet, men sådan er det jo altid med basketball. Man ved aldrig hvad der sker, og det jo også det der skaber spændingen i sporten. Vi er pt. i gang med anden spillerunde, første TV– kamp har været vist, og folk har bakket godt op omkring kampene rundt om i hallerne, det kunne være sjovt hvis vi i år kunne få slået tilskuere rekorden fra 2005, og få flere danskere ind i de danske haller. Vi står foran en ny dejlig sæson og vi glæder os her på redaktionen til at hjælpe dig igennem Canal Digital Ligaen på bedst mulig måde. Der er flere aktuelle nyheder her i magasinet, men også flere tiltag vi har indført for at sikre at dette magasin fokusere på basketball, - lidt sjov og spas, og basketball! Vi er stadig få om at løse opgaven, men håber at alligevel er blevet løst tilfredsstillende! De bedste hilsner, Simon Ravn Redaktør 4

Dette billede blev fundet på en rundtur på ligaens hjemmeide. Se om du kan finde ud af hvorfor det er sjovt!


TV2 tager over Efter en del år med dækning af den danske basketball liga på DK4, som eneste udbyder af dansk basketball, overtager TV2 sport nu en del af byrden fra DK4 og kommer til at dække landsholdskampene, derunder EM og VM.

Af: Simon Ravn

TV2 sport A/s har indgået en aftale med FIBA på 3 år, hvilket sikrer dig at Em i 2013 og 2015, bliver dækket på dansk TV, og derudover vil også verdensmesterskabet i 2014, kunne ses på dansk tv. Men det er ikke kun tv- dækning kontrakten indeholder, men også online rettighederne, hvilket vil sige at nogle, eller måske mange af kampene vil blive streamet live på tv2sport.dk

”Vi glade for at kunne tilbyde vores seere de eftertragtede EMog VM-turneringer i yderligere tre år. Vi håber samtidig, at det vil være med til at styrke interessen for basketball i Danmark”, siger sportschef Lene Ugilt Hansen, TV 2 SPORT A/S.

Selv om mange er glade over

nyheden om TV2, kommer til at dække de forskellige internationale turneringer, viser erfaringen dog at selv om sportskanalen har rettighederne, er det ikke ensbetydende med at kampene vil blive vist på TV.

TV2 Sport har rettighederne på Euroleague, som er den mest prestigefyldte turnering i Europa, men på trods af dette er det ikke specielt meget basketball der er blevet vist. Men dette er dog ikke ensbetydende med at udviklingen vil fortsætte sådan. VM i sidst år blev set af næsten 1 milliard seere i verden, oplyser FIBA, og med den statistik er TV2 næsten nødt til at vise kampene der kommer i de næste 3 år, for selv om basketball kun er den tredje mest populære indendørssport i Danmark, er det alligevel en af de mest sete sportsgrene i verden.

Vi glæder os til at følge basketball på TV2, og selvfølgelig stadig Canal Digital Ligaens kampe på DK4! 5

Annoncér

Igennem bladet her, har du nok bemærket at der er reklamer og annoncer fra forskellige firmaer.

Du kan også få din reklame/ annonce i dansk basketinfo, det gør du ved at kontakte vores annonce afdeling på simonravn@hicfan.dk

Kilde: sport.dk4.dk Billede: basket.dk


Alle skal være med! Grundet at vi fokusere på sporten, og selvfølgelig lidt sjov og ballade, og at vi gerne vil ramme alle basketball interesserede er der nogle forbehold som der er taget! Redaktør/ Simon Ravn Bladet her vil være ikke religiøst, dvs. at der ikke vil blive givet udtryk for lykønskning for diverse helligdage, højtider mv. Grunden til det er at ikke alle læsere har samme religiøse overbevisning, og vi ønsker ikke at støde nogle, eller glemme nogle. Derfor vælger vi helt at undlade at nævne alle helligdage og højtider, men vi håber selvfølgelig at alle må nyde dem alligevel! Bladet her vil også være ikke politisk. Vi vil ikke bringe reklamer, nyheder der omfatter politik. Ikke alle læsere har samme politiske overbevisning, og derfor vælger vi ikke at fokusere på noget politisk. Den eneste undtagelse er når det gælder lovgivning der påvirker dansk basketball. Vi vil være objektive informerer, uden at støtte eller være modstandere af politiske beslutninger, eller et bestemt parti..

den danske liga, har han spillet i Randers, Værløse og nu Hørsholm, og hvis han fortsætter sit spil i Hørsholm som i de andre klubber, bliver han også at se på alle statistikkerne i denne sæson.

Profil til 79’ers Den tidligere Randers Cimbria spiller, Bonell Colas som blev kåret til årets spiller 2008/ 09 spiller nu i Hørsholm 79’ers. Colas er en dygtig spiller, og kan 79’ers udnytte hans potentiale fuldt ud, kan han måske blive en af ligaens største profiler.

Indtil videre har Bonell ikke spillet nogen kampe, hvad der holder ham ude, har Hørsholm ikke meldt ud, men sikkert er det at klubben får glæde af spilleren, da han kan bringe en hel del rutine til det unge Hørsholm team. Hurtigt overblik over spilleren

Da han spillede for Randers havde han et gennemsnit på 20,6 point pr. kamp. han holder rekorden for flest bloks i én kamp, og sidste sæson var han den i ligaen der tog næst flest rebounds, og lavede 19,78 point pr. kamp for Værløse basketball.

Bonell Colas er altså en spiller de andre hold skal frygte! I sin tid i

Bonell Colas er født d. 16. august 1982 i Miami Florida. Han er uddannet inden for sociologi på North Miami High School, og spillede i High School for Florida Gators. Han er 208 cm. og vejer 100 kg. Han spiller som forward, i Hørsholm 79’ers i denne sæson. Vi glæder os til at se Bonell i gang i dansk basketball endnu en gang! Kilde: gatorzone.com 79ers.dk

Vi håber at disse beslutninger vil være til gavn for jer læsere og at det vil sætte fokus på sporten over dem alle, så alle kan være med, og nyde dette basketball magasin, og hvad det står for.

6


Events 2011 Herunder vil der være events som du har mulighed i at deltage i, i 2011! Fra d. 24 Oktober og frem er der basketball i Danmark! Vi har hold fordelt ud over hele landet, og ud over liga kampene er der massere af aktiviteter i klubberne rundt omkring i det danske land. Til højre kan du se placeringen af de forskellige klubber i Danmark, og hvor du skal søge hen for at se og opleve dansk basketball op top niveau!

Bakken Bears møder d. 6 Oktober Næstved! En helt almindelig ligakamp, og dog. Billetindtægten går til Danske Hospitalsklovnene! Læs mere på bakkenbears.com og støt op om dette ”Charity game!” Billede fra bakkenbears.com

Virum holder også camp for de unge. Dette sker fra d. 20 til 22 Oktober 2011. Det er spillere i aldersgruppen 1998—2003. Læs mere på virum-basket.dk Er du i aldersgruppen 1993 - 2003, er der Camp i VejlbyRisskov d. 20 & 21 Oktober 2011. Læs mere på dgi.dk

7


Kampprogram Fra sæsonstart til Jul!

24-09 15:00

Aalborg Vikings

LIVE - Værløse BBK

24-09 15:15

Falcon

LIVE - Hørsholm 79ers

Sted: Bülowsvejshallen

24-09 19:30

Aabyhøj IF

LIVE - Team FOG Næstved

Sted: Aaby Hallen

25-09 15:00

Horsens IC

LIVE - SISU

Sted: Forum Horsens

27-09 19:00

SISU

LIVE - Bakken Bears

Sted: Kildeskovshallen

28-09 19:00

Hørsholm 79ers

LIVE - Aabyhøj IF

Sted: Fire Arena

28-09 19:00

Værløse BBK

LIVE - Falcon

Sted: Søndersøhallen

28-09 19:30

Svendborg Rabbits

LIVE - Aalborg Vikings

Sted: Svendborg Idrætscenter

29-09 19:15

Team FOG Næstved LIVE - Horsens IC

Sted: Næstved Hallen Broadcast: dk4

01-10 15:00

Aalborg Vikings

LIVE - SISU

Sted: Aalborg Stadionhal

01-10 15:00

Falcon

LIVE - Team FOG Næstved

Sted: Bülowsvejshallen

01-10 16:15

Aabyhøj IF

LIVE - Værløse BBK

Sted: Aabyhallen

02-10 15:00

Bakken Bears

LIVE - Hørsholm 79ers

Sted: NRGI Arena

02-10 15:00

Horsens IC

LIVE - Svendborg Rabbits

Sted: Forum Horsens

06-10 19:15

Bakken Bears

LIVE - Team FOG Næstved

Sted: NRGI Arena Broadcast: dk4

08-10 15:00

Svendborg Rabbits

LIVE - Falcon

Sted: Svendborg Idrætscenter

08-10 15:00

Aalborg Vikings

LIVE - Team FOG Næstved

Sted: Aalborg Stadionhal

08-10 16:00

Hørsholm 79ers

LIVE - Horsens IC

Sted: Fire Arena

08-10 16:15

Aabyhøj IF

LIVE - SISU

Sted: Aaby Hallen

09-10 16:00

Værløse BBK

LIVE - Bakken Bears

Sted: Søndersøhallen

11-10 19:00

SISU

LIVE - Svendborg Rabbits

Sted: Kildeskovshallen

13-10 19:00

Horsens IC

LIVE - Aalborg Vikings

Sted: Forum Horsens

13-10 19:00

Falcon

LIVE - Aabyhøj IF

Sted: Bülowsvejshallen

13-10 19:15

Værløse BBK

LIVE - Hørsholm 79ers

Sted: Farum Arena Broadcast: dk4

17-10 19:00

Bakken Bears

LIVE - Svendborg Rabbits

Sted: NRGI Arena

19-10 19:00

Team FOG Næstved LIVE - Hørsholm 79ers

Sted: Næstved Hallen

19-10 19:00

Værløse BBK

LIVE - SISU

Sted: Søndersøhallen

19-10 19:00

Aabyhøj IF

LIVE - Svendborg Rabbits

Sted: Aabyhallen

19-10 19:00

Aalborg Vikings

LIVE - Bakken Bears

Sted: Aalborg Stadionhal

20-10 19:00

Horsens IC

LIVE - Falcon

Sted: Forum Horsens

22-10 15:00

Svendborg Rabbits

LIVE - Værløse BBK

Sted: Svendborg Idrætscenter

22-10 15:15

Falcon

LIVE - Bakken Bears

Sted: Bülowsvejshallen

22-10 16:00

Hørsholm 79ers

LIVE - Aalborg Vikings

Sted: Fire Arena

23-10 15:00

SISU

LIVE - Team FOG Næstved

Sted: Kildeskovshallen

24-10 19:00

Horsens IC

LIVE - Aabyhøj IF

Sted: Forum Horsens

LIVE - SISU

Sted: Frederiksberghallen Broadcast: dk4

Sted: Aalborg Stadionhal

27-10 19:15

Falcon

28-10 19:00

Team FOG Næstved LIVE - Værløse BBK

Sted: Næstved Hallen

29-10 16:00

Hørsholm 79ers

LIVE - Svendborg Rabbits

Sted: Fire Arena

29-10 16:15

Aabyhøj IF

LIVE - Aalborg Vikings

Sted: Aabyhallen

31-10 19:00

Bakken Bears

LIVE - Horsens IC

Sted: NRGI Arena

01-11 19:00

SISU

LIVE - Hørsholm 79ers

Sted: Kildeskovshallen

02-11 19:00

Værløse BBK

LIVE - Horsens IC

Sted: Søndersøhallen

02-11 19:30

Svendborg Rabbits

LIVE - Team FOG Næstved

Sted: Svendborg Idrætscenter

8


03-11 19:15

Aalborg Vikings

08-11 19:00

SISU

09-11 19:00

Værløse BBK

09-11 19:00

Hørsholm 79ers

10-11 19:00

Team FOG Næstved

10-11 19:15

Svendborg Rabbits

12-11 15:00

Aalborg Vikings

12-11 15:15

Falcon

12-11 16:00

Hørsholm 79ers

13-11 15:00

Bakken Bears

14-11 19:00

Horsens IC

17-11 19:15

Aabyhøj IF

19-11 15:00

Falcon

19-11 16:15

Aabyhøj IF

20-11 15:00

SISU

20-11 15:00

Team FOG Næstved

22-11 19:00

Bakken Bears

24-11 19:15

Svendborg Rabbits

26-11 15:00

Aalborg Vikings

26-11 16:00

Hørsholm 79ers

26-11 16:15

Aabyhøj IF

27-11 15:00

Horsens IC

30-11 19:00

Aalborg Vikings

30-11 19:00

Værløse BBK

01-12 19:00

Team FOG Næstved

01-12 19:00

Falcon

01-12 19:00

Horsens IC

06-12 19:00

SISU

07-12 19:00

Hørsholm 79ers

07-12 19:00

Team FOG Næstved

07-12 19:00

Værløse BBK

08-12 19:15

Svendborg Rabbits

13-12 19:00

SISU

14-12 18:30

Aabyhøj IF

14-12 19:00

Værløse BBK

14-12 19:30

Svendborg Rabbits

15-12 19:00

Bakken Bears

LIVE Falcon LIVE Aalborg Vikings LIVE Aabyhøj IF LIVE Bakken Bears LIVE Falcon LIVE Horsens IC LIVE Svendborg Rabbits LIVE Værløse BBK LIVE Aabyhøj IF LIVE SISU LIVE Team FOG Næstved LIVE Bakken Bears LIVE Horsens IC LIVE Svendborg Rabbits LIVE Værløse BBK LIVE Hørsholm 79ers LIVE Aalborg Vikings LIVE Team FOG Næstved LIVE Falcon LIVE SISU LIVE Bakken Bears LIVE Værløse BBK LIVE Hørsholm 79ers LIVE Svendborg Rabbits LIVE SISU LIVE Bakken Bears LIVE Aabyhøj IF LIVE Horsens IC LIVE Falcon LIVE Aabyhøj IF LIVE Aalborg Vikings LIVE Bakken Bears LIVE Falcon LIVE Aalborg Vikings LIVE Team FOG Næstved LIVE Hørsholm 79ers LIVE Horsens IC -

Sted: Aalborg Stadionhal Broadcast: dk4 Sted: Kildeskovshallen Sted: Søndersøhallen Sted: Fire Arena Sted: Næstved Hallen Sted: Svendborg Idrætscenter Broadcast: dk4 Sted: Aalborg Stadionhal Sted: Bülowsvejshallen Sted: Fire Arena Sted: NRGI Arena Sted: Forum Horsens Sted: Århus Stadionhal, Atletion Broadcast: dk4 Sted: Bülowsvejshallen Sted: Åby hallen Sted: Kildeskovshallen Sted: Næstved Hallen Sted: NRGI Arena Sted: Svendborg Idrætscenter Broadcast: dk4 Sted: Aalborg Stadionhal Sted: Fire Arena Sted: Aaby Hallen Sted: Forum Horsens Sted: Aalborg Stadionhal Sted: Søndersøhallen Sted: Næstved Hallen Sted: Bülowsvejshallen Sted: Forum Horsens Sted: Kildeskovshallen Sted: Fire Arena Sted: Næstved Hallen Sted: Søndersøhallen Sted: Svendborg Idrætscenter Broadcast: dk4 Sted: Kildeskovshallen Sted: Århus Stadionhal, Atletion Sted: Søndersøhallen Sted: Svendborg Idrætscenter Sted: NRGI Arena Broadcast: dk4

Kampprogrammet er hentet fra www.canaldigitalligaen.dk 9


Oprykker i toppen Vi er kun lige igennem de to første spillerunder. Vi ved selvfølgelig ikke om den nuværende stilling kommer til at holde ret meget længere, men bemærkelsesværdigt er det at Falcon ligger i toppen, selv om de lige er rykket op i Canal Digital Ligaen! Af: Simon Ravn

I 1984 vandt de sammen med BMS bronze i ligaen, det var den sidste titel holdet tog inden den forlod landets bedste liga, for 25 år siden. Men klubben har hele fire gange vundet mesterskabet, sidst i 1978, det er altså en klub der har været i toppen af ligaen før. Der er altså ingen grund til at

tro at holdet ikke kan klare toppen af dansk basketball. Det er selvfølgelig mange år siden, vi sidste så til Falcon, men det er en traditionsrig klub, som tidligere nævnt har haft tradition for sejr. Allerede nu i starten af den nye sæson, har klubben vist flot spil, gode detaljer, og de har tilmed klaret sig uden deres måske største profil. Pga. Pape Ba, deres senegalesiske center, har ikke fået lov til at spille endnu, grundet problemer med udlændinge service, oplyser klubbens hjemmeside. Men når det hele falder på plads, bliver det spændende at se Falcon i aktion, med bedste holdopstilling. Sidste sejr holdet inkasserede var mod Værløse hvor de vandt 82-73. Men første kamp de vandt i denne sæson var imod Hørsholm 79’ers, hvor de vandt med 2 point, til

10

stillingen præstation virkelig rutinerede endte som grundspil.

71-69. En flot af oprykkerne der udfordrede det Hørsholm hold der nr. 4 i sidste sæsons

Det bliver spændende at se hvordan Falcon fortsætter deres kamp i den bedste danske liga, og hvem ved måske, vi skal vende os til at se Københavnerholdet som fast inventar i Canal Digital Ligaen.


Ravn & Papi på tur På Road trip igennem Europa

Det blev til 4730 Km på 4 dage, 1 anholdelse og politi kontakt yderligere 3 gange. Det har ikke meget med basketball at gøre, faktisk ingen ting, men det var nu en ret sjov tur som vi gerne vil dele med dig!

Tekst af: Emmanuel Torres

Foto af: Simon Ravn

11


Road trip igennem Europa! Som fuldtidsansatte var det ikke meget ferie det blev tid til hen over sommeren. Men vi fik dog fire dage hvor vi kunne komme af sted, ud i Europa!

Mandag kl. 10.15, vi kører af sted fra Randers! Vi nåede til den tyske grænse, hvor vi fik købt lidt proviant til turen sydpå. Vi havde ikke nogen bestemt destination på turen, men vi var enige om at vi skulle syd på! Derfor tog vi tilfældige motorveje mod syd, og endte, ved den Sweitz– tyske grænse. Men, ved grænse overkørselen, blev vi stoppe af politiet, hvor vi fik bud på at vende om. Om det var pga. af Papi’s Cubanske pas eller hudfarve, fik vi ikke præciseret, men da vi ikke kunne komme ind i Sweitz kørte vi til Frankrig i stedet!

Vi kom så til Frankrig, og lad mig starte med at sige; ”Hvor herrer bevare os! - Lorteland!” Men mere om det senere!

Attest udstedt af Fransk politi

13 timer i Frankrig, det var nok! Vi bestemte os for at køre til Italien, nærmere bestemt Milano! Vi fandt motorvejen, og kørte stille og roligt mod grænsen. Lige før grænsen blev vi stoppet af Fransk toldvæsen, der med politi eskorte førte os til en mindre bjergby, hvor Papi blev anholdt, og Ravn, måtte arbejde for fransk politi som oversætter imellem dem, og den danske integration i Kastrup, da danskerne ikke kunne forstå franskmændenes engelsk! Efter forhør af Papi, fotografering, fingeraftryk mv., blev Papi løsladt med en udskylning, og attest på at han havde fuld tilladelse til at rejse rundt i Frankrig. Hvorfor vi blev stoppet og Papi blev anholdt, står os stadig som en gåde!

12

Fransk politi eskorte, vi havde også e bag os!


Vi nåede de Italienske bjerge, og da vi ikke havde sovet fra vi forlod Danmark, var vi pænt trætte da vi nåede vores hotel lidt udenfor Venedig.!

Det var utrolig smukt i bjergene! I Italien fik vi vores første rigtige måltider, første øl og kaffe! Det var bare dejligt, efter rigtig mange timer i vores dejlige Nissan! Vi nåede videre til Østrig uden at blive stoppet af politiet. Og da vi på daværende tidpunkt var vant til at blive stoppet mindst hver 12 time, overvejede vi selv at opsøge politiet og sige vi var der!

Vi nåede frem til Tyskland, hvor vi igen blev stoppet af politiet, og ført tilbage til Østrig. Vi fik overbevist politiet om at vi intet ulovligt havde gjort, og at vi var lovlige borgere i EU! Hvilket vi også var og er! Vi kørte videre nordpå og kom igennem München, og så videre vest over mod Köln! Vi overnattede i Bilen lige uden for en sexshop, hvor der var jævn trafik ind og ud natten igennem, men vi sov godt og trygt i vores dejlige Nissan Primera LX som vi har døbt ”Maria!”

Papi ikke helt tilfreds med Ravns jokes!

13


Vi nåede på fjerde dagen frem til den danske grænse og der blev vi en sidste gang tjekket af tolden, hvor efter vi kunne fortsætte til Kronjyllands hovedstad Randers!

Vi gjorde det! 4 dage 4730 Km. Vi så motorvej, bjerge og politi, og det var enlig meget sjovt!

Vi skal nævne at vi igennem denne artikel ikke har forsøgt at betegne nogle kulturer, eller mennesker, som racistiske eller dårlige. Vi har kun fortalt historien her fordi vi syntes det var sjovt, og ikke fordi vi ønsker at starte en debat!

Vi skal også oplyse om at vi på intet tidspunkt overtrådte loven i de lande vi opholdt os i!

14


Manager for dit hold Canal Digital Ligaen starter op som managerspil d. 1 oktober 2011, samme dato som udgivelsen af dette magasin.

Du har mulighed for at sammensætte dit basketball hold, og spille mod andre basketball fans fra Canal Digital Ligaen. Vind forskellige priser, og vinderen vil blive

Skader og nedtur Horsens IC har i denne sæson på papiret et rigtig godt hold. Men skader og hvad der ligner rod i organisationen, har forsaget at holdet i sine 2 første kampe, har lidt nederlag.

Af: Simon Ravn Først var det Sisu der tog sejren fra Horsens IC, da Horsens hjemme tabte 82-95. I sæsonens første TV-kamp var det Team Fog Næstved, der lukkede Horsens drømme om en god sæsonstart, ved at slå midtjyderne med 96-80. Både Sisu og Næstved har gode hold, men det har Horsens også, men dårlig kommunikation på holdet har skabt problemer. Men holdet kan stadig nå at komme i gang, og blive et tophold i denne sæson.

præsenteret på DK4, som ”danmarks basketball ekspert nr. 1.” Det er basketvoice der udbyder spillet og allerede nu er der over 600 tilmeldte, som takket være Canal Digital Ligaen og basketvoice kan spille basketball manager på nettet!

Håber at alle i tilmeldte, kommer til at nyde spillet !

Det er målet at klubben ville ligge i toppen af denne sæson, men mange mener dog at det ikke er muligt for holdet. Skadet profil Lige før sæsonstart, blev Horsens IC’s profil Michael St. John plaget af nogle åreknuder, der medvirkede store smerter for spilleren, og holdt ham ude af flere af træningskampene holdet havde pre- season. St. John er nu blevet klar igen, og har været med i holdets sæsonstart, men nu har det vist sig at holdets helt nye point guard, Joe Zeglinski ikke har fået sit pas, og derfor ikke kan spille for Horsens. Derudover er spilleren blevet ramt af en skade. Vi har ikke kunne få et direkte svar på 15

Det hele foregår på www.basketvoice.com hvilken skade det er, men rygterne siger at spilleren har problemer med et ledbånd. Dette er grunden til at mange allerede nu har dømt Horsens ude af topspillet i denne sæson. Zeglinskis skade, ligger en stort pres på Matiss Sakne som kommer til at spille en stor rolle som guard for holdet. Matiss er en rigtig dygtig spiller der kan få rigtig mange gode ting frem i de andre spillere, men til tider kan der mangle lidt præcision. Alex Wittorff og Mads Nielsen kommer nok også til at få lidt mere spilletid nu hvor Zeglinski sidder på bænken.

Der er altså både skader og lidt rod i Horsens IC, men får de styr på det hele, og alle profilerne klar, har klubben et rigtig godt hold, der under den nye coach Arnel Dedic, kan komme til at udfordre topholdene i dette års


Her på dansk basketinfo forsøger vi at interviewe forskellige store spillere i dansk basketball! Vi forsøger at give dig kendskab til profilerne, både som spillere og som personer, vi er nu nået til Nicolai Iversen som er tilbage i det jyske!

Back to Bakken Af: Simon Ravn Efter en sæson i Italien og to sæsoner hos Svendborg Rabbits, vender lands-holdsspilleren Nicolai Iversen tilbage til Bakken Bears, hvor han er kendt som en stor spiller, respekteret af holdet og frygtet af modstanderne. Den 31- årige Bakken Bears spiller indvilligede i at tage en snak med dansk basketinfo om sin karriere, op og nedture samt hvorfor det enlig var basketball der vandt kampen over både fodbold og håndbold.

en tilfældighed. Men mon ikke jeg kunne have været en vanvittig god målmand i fodbold.

Det giver et vist perspektiv at finde ud af, man ikke er så god som man tror!

Nicolai Iversen har været kendt som spiller i Danmark i mange år, allerede som 18 årige startede han på landsholdsholdet, og den nu 31årige spiller kan nu se tilbage på 13 år på landsholdet.

Jeg syntes generelt at basketball er fantastisk hver dag og det gælder om at vinde så og hver gang mit hold vinder er det fedt.

Det har været en stor ære og repræsentere Danmark igennem tiderne og der har været mange gode oplevelser. Som spiller har det givet mig en ydmyghed, at møde så mange gode spillere fra andre lande.

Når man skal nå det niveau som Nicolai Iversen spiller på og blive ved med at holde det, kræver det som tidligere nævnt stort arbejde, men også støtte, og som enhver anden stor mand har Nicolai en stor kvinde bag sig.

Min største støtte er min kæreste Line som også er min personlige træner gennem hendes firma LHH Training. Hun er en stor del af grunden til at jeg præsterer på det niveau jeg gør igen og igen og igen og igen.

toppen. Næstved kommer til at bide sig fast, Arnel Dedic og Horsens IC kommer med ny energi og kommer til at bide sig fast og så håber jeg der bliver et stærkt hold i København.

Hårdt arbejde og en sund lyst til altid at lærer noget nyt og finde nye måder at forbedre sig på, det er Nicolai Iversen opskriften på at nå dertil hvor han er nået i dag. Hvis man altid tænker hvordan man kan hjælpe sit hold så er der en masse ting omkring basketball der bliver mere simple, så mit råd til unge spillere er at de skal arbejde med deres game og altid hjælpe holdet!

”Men mon ikke jeg kunne være blevet en vanvittig god målmand i fodbold.” Inden Nicolai startede sin basketball karriere var der også andre ting på sportsprogrammet end bare basketball, både fodbold, håndbold og svømning var en del af hans liv, men det blev alligevel basketball der trak det længste strå! De fleste af mine venner spillede basketball så det blev vel det ved

I den kommende sæson ligner, ser det ud til at Bakken Bears på papiret er det stærkeste hold i den danske liga. Men der kan måske være flere hold i denne sæson der kommer til at kæmpe i toppen. Der kommer flere hold med i 16

Michael Piloz – dansk basketinfo Jeg går, som altid efter at vinde og målet er selvfølgelig at vinde pokal og DM-finalen! Det er der sikkert også andre hold der vil, men så er det jo godt de kan få lov at spille imod bjørnene om det!


Bakken Bears virker i det hele taget som en klub der selv tror at de får en god sæson, og med meget stor sandsynlighed ender i en finalserie når vi når dertil til foråret. Inden vi slap Nicolai Iversen fra vort barske grip, var der en ting som vi gerne ville have frem, nemlig hvem han mener, er den største legende i dansk basketball. De to bedste danske spillere jeg har spillet med på landsholdet er Christian Drejer og Jonas Buur. Førstnævnte fordi han var så pissegod og Jonas Buur fordi han lærte mig "the ropes" så at sige! Det er helt sikkert store spillere som Iversen her nævner, og helt sikkert også iblandt de bedste spillere dansk basket har set!

http://Canaldigitalligaen.dk

”Jeg syntes generelt at basketball er fantastisk hver dag!” Nicolai Iversen er også blandt de bedste spillere, som både på banen og udenfor viser overskud, og holder overblikket. Det bliver spændende at se Iversen tilbage i Bakken Bears trøjen i denne sæson, og se om han sammen med resten af det århusianske hold, kan få opfyldt forventningerne til den kommende sæson.

Bliv Playmaker Folkene bag dansk streetbasketball turneringerne, giver nu dig mulighed for at få et kursus i at være playmaker, og arbejde for GAM3 til deres forskellige arrangementer.

PlayMaker uddannelsen er for unge i alderen, 16-21 år fra de områder, hvor GAM3 laver aktiviteter. Det er en gratis uddannelse som GAM3 tilbyder. Men det kræver at man deltager intenst og virkelig har et ønske om at gøre en forskel indenfor sportsevents! Få meget mere at vide på GAM3.dk, hvor du kan finde alle de oplysninger du behøver for at blive playmaker! Billede: GAM3.dk

17


Der kommer mere! Næste nummer af dansk basketinfo er planlagt til udgivelse d. 15. December 2011! Dansk basketinfo forsøger at dække hele den danske basketball liga. Både med aktuelle og mere alsidige artikler og nyheder! Der skal meget til for at lave et magasin som dette, men det er det hele værd, når man ser på hvor mange der læse bladet online! Næste nummer vil indeholde: Overblik inden jul! Interview med en vi alle kender! Kampprogram fra efter jul frem til slutspil! Vi håber du har haft glæde af dette nummer, og er klar til at læse det online igen, når det nye magasin når det udkommer i december!

Vi ses!

Der skal tages forbehold for fejl- og manglende information, dette er baseret på info på nuværende tidspunkt! - Dansk basketinfo! 18

dansk basketinfo 2.11  
Advertisement