Page 1

20 Januar 2013 책rgang 3 udgave 1

vejl. pris. 30.00,-


INDHOLD 20.01.13

Vores transision defence var bare ikke i orden, men under hele kampen synes jeg ikke det er der de vandt kampen. - Zarko Jukic - Side 24

Igen i år er det Falcon og Bülowsvejshallen der sætter rammerne om damernes all star game, her finder du de to holdopsætninger.

16 - Charles Parker En ny profil er hentet til Bakken Bears. dansk basketinfo har taget en snak med den nye mand i klubben!

20 - Pokalfinaler De danske pokalfinaler er nu spillet, og resultatet blev som ventet to vindere og to tabere, læs om begge kampe her.

34 - Rookie2AllStar Det er et år siden Svante fik sin første artikel bragt. Magasinets ”rookie” ser tilbage på sit første år som skribent!

36 - Kampprogram Få set så meget basketball som overhovedet muligt. Her kan du se den næste måneds kampe i basket– og dameligaen.

38 - Ord fra Island Islandsredaktør, Lasse Petersen giver et billede af den islandske kultur i denne måneds ”ord fra Island.”

© Emmanuel Torres / WGR

13 - STADIUM ALL STAR GAME


REDAKTIONEN dansk basketinfo Vestergade 8B 8700 Horsens www.basketinfo.dk

Ansvarshavende chefredaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Lasse Petersen - lassepetersen@basketinfo.dk

Skribenter Ib Johansen - ijo51@hotmail.com Svante Brink - svante@basketinfo.dk Nicholas Terkildsen - nicholaslock@basketinfo.dk

Art Direction WYKE// Graphic Forside foto Sauer Hvidholm Bagside foto Emmanuel Torres/ WGR Fotografer Heidi Sauer Hvidholm Thomas Sauer Hvidholm Henrik Olsen - henrik@necon.dk Michael Andersen - andersen.mich@yahoo.dk Miriam Ravn - miriamravn@basketinfo.dk

Kommunikations chef Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


når det hele

bliver væk Der har virkelig været stress på den seneste måned! Ligaopstart og Pokalfinaler, og så brændte min pc sammen. En uge før udgivelsen af dette nummer røg alt på harddisken, og derved også det magasin der allerede var under redigering til udgivelse! Derfor blev der rigtig stress på, på redaktionen, og deadline måtte udskydes, ikke bare en gang, men 4! Så som sagt– der var stress på! Det er nu lige meget nu hvor man ser tilbage på et produkt, der lever op til samme standard som normalt! Faktisk er dette nummer specielt… Hvorfor, tænker du måske? Det er fordi det er et år siden vi skiftede layout på magasinet, altså magasin nr. 10, siden januar 2012! Der er selvfølgelig sket noget af en udvikling, de seneste 12 måneder. Der er kommet flere med på holdet, DBJO blev oprettet i sommers, og vi får til stadighed mere og mere at lave for DBBF, hvilket også beviser at vores niveau stiger jævnt! Tænk sig om dansk basketinfo forsvandt ligesom indholdet på min harddisk? På trods af den kritik vi får på diverse fora, og på trods af dem der ikke syntes om vores arbejde… gør det så ikke en forskel, at have et magasin som dette? Redaktionen og jeg håber dette magasin vil give dig svar på dette spørgsmål, igennem vores arbejde den seneste måned!

Go’ læselyst! Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør

07


INTRO 20.01.13

3 døde computere og influenza Det er ikke så tit, at alt går galt på én gang– men, én ulykke kommer sjældent alene!

Dagen efter pokalfinalen, døde ”Cirus’” computer, hvilket betød stilstand på webfronten i et par dage.

Fredagen før pokalfinalerne, valgte harddisken på DBJOs hovedcomputer at stå af, hvilket betød at arkiv og magasin forsvandt.

For ikke at fortælle en halv historie, lagde rookien og Cirus sig syge med influenza da stressen for udgivelsen kulminerede d. 20 januar.

Heldigvis var der back-up på det meste, men desværre ikke dette nummer, hvilket er grunden til, at magasinet blev forsinket i udgivelse.

Når ja, og så døde vores fotograf Miriams computer også i løbet af den seneste måned. Vi har nu lært at tage daglig back-up!

Skal du være den næste på holdet? DBJOs medier udvider sig konstant, samtidig med at interessen for vores arbejde udbygges. Kunne du tænke dig at være med til at fremme dansk basketball journalistik, igennem DBJO? Du kan skrive om næsten alt, så længe det er relateret til dansk basketball kultur og basketball generelt. Du kan blive en del af en frivillig arbejdsplads, med rare og professionelle mennesker, der fører ideér ud i handling, og som brænder for sporten. Mangler vi folk hos DBJO? Ikke som sådan, men du er stadig velkommen, uanset om du vil skrive om, dansk, islandsk, europæisk, amerikansk, landsholds, ungdoms, NANO, svensk, norsk, Du bestemmer selv, så længe du vil være med! tysk, spansk, argentinsk….basketball………….

09


Tekst Simon Ravn & Nicky Nielsen

Foto Svante Brink/ WGR

Den nådesløse cimbrer På banen er han en sympatisk spiller og kan ikke betragtes som hverken nådesløs eller brutal! Men, når det kommer til at kommentere sit eget mandskab, er det en hel anden Nicky Nielsen, der kommer på banen for Randers Cimbria. Dette er hans kommentarer på de kronjydskes sæson, uden omsvøb, efter flere sejre og et nederlag til Svendborg Rabbits!

Jeg syntes det er pinligt at tabe på den måde, specielt når det er et Svendborg- hold vi kan vinde imod, og vi spilldede lige op med i de to første opgør. Desværre, går vi helt væk fra vores koncept, når vi har lidt modgang. Vi stopper med at spille som et hold, og udskiftninger er der slet ikke noget af, i de perioder hvor det ikke går godt, og hvor man burde forsøge noget andet. Martin Hansen spillede forrygende i optakten til sæsonen, men desværre har han overhovedet ikke fået chancen i år. Patrick har spillet helt fantatisk på det sidste, men han får langt fra nok tid på banen for tiden, når man går og tænker på hvor godt han gør det. Desværre har vi heller ikke rigtigt fået Mike tilbage i sin rytme, og vores

udskiftninger virker forudbestemte i stedet for at gå med hvad der er brug for. Hvorfor lade Patrick sidde ude i en længere periode når det kører for ham? Hvorfor formår vi ikke at fodre Bonell når han er så effektiv som han er? Hvordan kan Chris gå en hel 2. halvleg i Aalborg uden at røre bolden? Vi kan slå alle, men vi er ikke stabile nok. Enten spiller vi fantastisk eller elendigt! Der er nærmest ingen mellemvej

Mesterskabshold? Jeg vil mene at med tilgangen af Chris og Bonell har vi holdet der kan være i stand til at få medaljer, men vi har mange ting der skal arbejdes på først, og først og fremmest skal vi blive mere stabile og hæve vores bundniveau. For at have mulighed for at kæmpe om mesterskabet, så burde vi nok også begynde at forberede os på vores modstandere og ikke bare møde op! Der skal forberedelse til!


11


Igen i år er det Falcon basketball klub, der skal ligge gulv til damernes all star game. 3points konkurrence , profiler, massere af fans og flot basketball, er hvad dagen kommer til at byde på!

holdlister, med billeder af spillerne du kan se spille til kampen.

arrangementet får mulighed for at spille sammen på allerhøjeste niveau.

Den bedste træner fra hver landsdel, altså Jylland og Sjælland, er blevet udtaget, Hrannar Holm for ØST og Thomas Johansen for VEST. Da der kun er 3 ligaklubber i det jyske, er den nye regel at minimum 2 spillere fra hver klub skal udvælges.

Modsat herrens all star game, der er en showkamp, er all star gamet på Frederiksberg ikke en showkamp som sådan. Det skal ses som en mulighed for at se de bedste spillere på dansk grund, mødes og udfolde sig i en god basketball kamp, med fokus på teknik, spil og fight, og ikke bare flotte detaljer, sløjt forvar og turnovers, om man desværre ser meget af, i herrenes all star game.

Det showmæssige asspekt er dog også til stede ved arrangementet, da der før kampen vil være 3- points konkurrence, og dansk basketinfo er stolte af at kunne præsentere følgende spillere som deltagere i konkurrencen: Helle Kristiansen, Lemvig, Ida Tyggedsson Preetzmann, SISU, Alexandra Chili, Værløse, Emilie Fogelström, BK Amager, Julie Ravn, Horsens BC og Ivana Udovalieva, Lemvig.

Sjælland har lidt flere klubber at byde på, og derfor er det kun 1 spiller der minimum skal med fra hvert hold. På de nærste sider, vil du kunne se de to

En all star kamp i dameligaen, er der ikke for at vise detaljer frem og have det sjovt, men for at højne niveauet blandt danske damespillere, der ved

Arrangementet er blevet struktureret på en ny måde og med en forhåbentlig succes i øje, er der dannet grundlag for hvad der gerne skulle blive årets kamp hvert år, nemlig damernes all star game!

Det bliver et brag af en kamp når damernes all star game løber af stablen d. 9 februar 2013 på Frederiksberg!

13


Alexandra Chili Guard Værløse Elisabeth Brynaa Guard Falcon Ida Klussmann Guard Falcon Maja Gerlyng Guard Hørsholm 79’ers Camilla Blands Guard SISU Rikke Fabricius Forward Værløse Catharina Palm Jensen Forward BK Amager Therese Deemand Forward Hørsholm 79’ers Ida Tryggedsson Preetzmann Forward SISU Iben Soltau Forward SISU Trenice Jessica Fuller Center Falcon Marie Malone Center SISU

19


Ivana Udovalieva Guard Lemvig Sarah Bersang Guard Horsens BC Julie Ravn Guard Horsens BC Bianca Morsø Christiansen Guard Aabyhøj IF Helle Kristiansen Guard Lemvig Rebecca Houmøller Forward Horsens BC Maria Steen Jespersen Guard/ Forward Aabyhøj IF Mallory Moore Forward Lemvig Julie Høier Forward Aabyhøj IF Emily Hatch Forward Lemvig Kelly Meredith Center Aabyhøj IF

19

Sarah Schicher Center Lemvig


Tekst Simon Ravn

Foto Emmanuel Torres

Den nye mand i Bakken Bears

CHARLES PARKER Efter at både Chris Nielsen, Chad Tomko og Phil Dejworek fik ”sparket” i Bakken Bears, er der kommet nye kræfter til byen, bla. i form af amerikaneren Charles Parker. Dagen derpå: Da interviewet fandt sted, havde Charles Parker endnu ikke spillet med i en ligakamp for Bakken Bears. Det var desuden dagen for trænerskiftet i Bakken, da dansk basketinfo var på besøg i Vejlby Risskovhallen, hvilket i sig selv gav en speciel stemning, både under interviewet og til træningen bagefter. Charles Parker er en spiller der fremstår seriøst og venlig, og virker til at kunne gøre en forskel på hans nye hold. Der er

gåpåmod, både i hans kommentarer og i den måde tingene han siger bliver sagt på; og alt i alt, er Charles Parker en mand der er nem at snakke med.

Bakken Bears er dog blevet undersøgt en smule af den 27- årige forward, inden kontrakten blev underskrevet i december måned.

I come from a city with a population of 125-140.000 citizens. The area of the city is about the same as Aarhus, but there is a lot more to do in Aarhus, than back home.

Bakken Bears is a very relevant team; they’ve won a lot of championships the past 10 years. It’s a team with a very high level and work ethic, and they are very serious about winning. A lot of them are former national players, and for them to be able to be on that level, they need those values in order to succeed.

Det er ikke meget Charles Parker ved om dansk basketball generelt, men


Profile! 20.01.13

Ny mand midt i sæsonen! Det kan være svært for en ny spiller at komme til en ny klub midt i en sæson, men for Charles eller Charlie som han også bliver kaldt, er det ikke en helt uoverskuelig opgave! It’s definitely different. I’ve never done it before; I’m looking forwards to the challenge. I think that with the team we have, I’ll be easy for me to add to it. The size of our team, and the shooters around me, will be a help for me to adapt. Når man snakker om amerikanske spillere, snakker man mange gange elevation, og Charles Parker er en spiller der kan komme op i luften, hvis han vil. Det beviste han bla. i pokalfinalen mod Hørsholm 79’ers, hvor bolden også blev

dunket igennem netmaskerne. I feel like I’m getting older, so I don’t care too much about it anymore. Back in college that was what I was known for, so I have the ability. I’d definitely do better in a dunk contest, than in a three- point contest! But there are a lot of high jumpers out there, but I’ll dunk the ball if the opportunity shows itself.

Internt i Bakken My best match- up in Bears is Andreas Jacobsen and Frederik Hougaard. Freddy gets on my nerves in defense, because he hustles a lot, and Andreas is a great shooter, and a tough match-up. Skyler Bowlin fra Horsens er blevet en kendt mand i dansk basketball, da han er en af de få amerikanske spillere, der

fordeler bolden på banen, og hellere afleverer, end tager bolden til kurven selv. Charles har ifølge sig selv nogle af de samme egenskaber, men han spiller ”bare” basketball! I’m just playing; I gave a lot of assist when I came to the club, playing for Dejworek, that’s now gone. But I can play multiple positions, and I’m sure that people will see that I play the ball when the time is right and I play aggressively when I have to. Steffen Wich har nu taget over som træner og pokaltitlen er kommet til Bakken Bears endnu en gang. Selv om den nye træner i Bakken Bears er i gang med at ændre en masse ting mht. spilstil og attitude, mener Charles Parker ikke han skal ændre noget, for at falde til og blive en del af holdet!

17


I don’t think I have to change anything. I just want to get better. I’m athletic; I’m fast; but in general I want to be better at dribbling the ball and shooting from the 3 pointer!

Fremtid i Bakken Bears I den foregående sæson spillede Charles Parker i Keflavik, Island, hvor han imponerede med sine statistikker, og tilspillede sig titlen som “pokalfighter.” Charles har en meget ydmyg holdning til sin præstation i Island, og selv om han udmærket er klar over sine kompetancer på banen, er både starten på kampe og publikums tilstædeværelse, af afgørende betydning! I hope to make the same stats this season as the one from last season In Iceland. In the cup final in Iceland I was very energetic, I started out with a dunk in the first two minutes, and the crowd got wild, and it’s going to be fun to play in front of the audients in Bakken Bears.

portant, but it needs to be in a balance. There is times when plays brake down, when you need to improvise, but I think that it’s something we are going to do more in the future. It’s not that it was Phil (Dejworek) that was taking it away from the team, but we’ve needed improvisation in the last couple of games. Der er ikke store forventninger på Steffen Wich, som ny træners vegne, og det virker heller ikke som om Charles har store forventninger på sine nye holdkammerater vegne. Til gengæld er der store forventninger til sig selv, nu hvor det er Bakken Bears der betaler hans løn. I was a cup champion last season! I won’t be satisfied if we don’t win the championship and the Cup! And that’s because it’s Bakken Bears I’m playing for. I know that I play hard, and I do everything I can for the team to win, scoring, passing, rebounding, defense, it doesn’t matter, I do what I have to do to win!

Charles er klar over ”importspilleres” betydning for et hold. X- og O spillet er nedgraderet i Bakken Bears, men det er som regel de udenlandshentede spillere der har den store rolle på et hold, i pressede situationer og hvor ”gameplanen” fejler!

Charles har allerede fået den første medalje om halsen for Bakken Bears, i pokalfinalen mod Hørsholm 79’ers. Han blev ikke pokalfighter i denne omgang, men der er stadig mange kampe tilbage i denne sæson, og måske endnu en finale når sæsonen når mod dens ende til marts.

When we talk about American players, whether you pass the ball or score, those are the players usually there to help break down the defense, if the X’s and O’s don’t work. A game plan I necessary, and good X’s – O’s are im-

Charles Parker er den nye mand i Bakken Bears, og med egenskaber som hans, både holdningsmæssigt og spilmæssigt, kan der måske komme store ting ud af ham, for Bakken Bears!


SISU sejr endnu engang Igen i år blev pokalfinalerne afholdt i Forum Horsens og med arrangementet i tanke, er der ikke noget at sige til at Horsens er byen der skal stå for arrangementet igen de næste 3 år, og SISU klagede heller ikke over en sejr, da dagen var omme! Den første kamp på finaledagen var imellem Lemvig Basketball Klub og SISU, nr. 1 og 2 i ligaen. SISU har et utrolig godt hold i denne sæson, og kun Hørsholm 79’ers har truet klubben rigtigt i denne sæson. Lemvig sluttede stærkt i sidste sæson, og fik klubbens første medaljer, og formen fra sidste sæson er blevet videreført i det nye år. Det blev dog en meget énsidig kamp. Man kunne mærke at SISU har været ude i Europa og spille i denne sæson, og deres bundniveau har rykket sig endnu en tand, efter deres EuropaCup

deltagelse sluttede, og de nu kan koncentrere sig 100% om den hjemlige liga. Dette måtte Lemvig lide under i pokalfinalen, hvor Emily Hatch, deres store profil, ikke virkede til at komme i gang i kampen, og hvor SISUs procenter talte for sig selv. Kampen endte 45-80, altså en 35. pointssejr til SISU, hvilket siger alt om kampen. Allerede efter første periode var stillingen: 11-29 til SISU, der spillede kampen som udehold, men følte sig helt hjemme! Hrannar Holm, SISUs coach var også helt

tilfreds med kampens udfald, som han så sikret allerede efter 2. periode. Vi havde en plan om at starte meget, meget bredt i forsvaret og holde dem nede i første halvleg. Alt gik faktisk op som vi havde planlagt, så jeg er faktisk meget glad for første halvleg og da alt gik som vi gerne ville, vidste jeg faktisk vi ville vinde kampen. SISU er det mest vindende hold i dansk basketball hsistorie, og man kan måske stille spørgsmålstegn ved, hvordan de bliver ved med at finde motivation til


Tekst Simon Ravn & Svante Brink

Foto Sauer Hvidholm/ Emmanuel Torres

fortsætte deres høje niveau i dameligaen? Det er det som er motiverende. Når man vinder, så er der en følelse som er god og tilfredsstillende. En man søger at få igen og igen og igen, det er det som er motiverende at blive ved at vinde, og vi har sat pres på, at det er vores mål at vinde! Slutter Hrannar Holm. Det var også i SISU kampens spiller skulle findes. 19 point scoret af Marie Malone sikrede hende titlen som pokalfighter. Derudover havde

21


Marie Malone (19 point) i kamp med Emily Hatch (12 point)


Kiki Lund (9 point) overfor Karina Pedersen (5 point)

Marie Malone 10 rebounds og 3 blocks. Den bedste spiller for Lemvig var pointmæssigt Emily Hatch med 12 point og 11 rebounds. 10 af disse rebounds blev taget i forsvaret, hvilket også statistisk viser, at kampen for Lemvigs vedkommende blev spillet i forsvaret, mod et aggresivt SISU hold. Positivt var det dog at se et hold som Lemvig i finalen. Både pokalfinale og finaleserie i ligaen, blev i sidste sæson spillet imellem SISU og Hørsholm 79’ers, og selv om der sikkert ville være kommet en spændende kamp ud af et opgør imellem de to klubber igen i dette års finaler, var det rart at se andre hold nå frem til den sidste kamp. Der er ingen tvivl om at SISU er selvskreven til finalerne i ligaen igen i denne sæson, men om det er Lemvig de skal møde igen dér, bliver det spændende at se. Det var en fornøjelse at se de mange dygtige spillere slå sig løs i Forum Horsens, og med de mange tilskuere til stede, tyder det på, at damebasket er ved at slå igennem i det danske rige!

Katrine Dyszkant (5 point)


Endnu en t

DBJO havde 7 mand til stede ved pokalfinalerne, hvilket sikrede den mest intense dækning af pokalfi den pressemæssige side, kan den danske basketball kultur glæde sig over, at store medier som Jyllan møde op, og give dækning af finalekampene. Hørsholm 79’ers som var Bakken Bears’ modstanderne i kampen, havde ikke været i en finale siden sæsonen 1988/ 89. Selv om Hørsholm gerne ville slå Bakken Bears i en kamp som denne, var der bare ikke energi til mere end en periode, mod de forsvarende danmarks mestre. Første periode var dog fyldt med energi fra begge hold.

Hørsholm formåede at spille bolden rundt i deres angreb, og 7 point fra Brenton Butler, der senere viste sig som kampens spiller for Hørsholm 79’ers, førte til 22 point mod Bakken Bears’ 24. Altså en tæt første periode i en af årets vigtigste kampe. Kampen endte dog 69-106, og Bakken Bears kunne endnu engang hive pokalen med hjem til Vejlby- Risskovhallen. Det var også en Bakken Bears spiller der blev pokalfighter, nemlig Morten Sahlertz, der

med 21 point, også blev kampens topscorer. Pokalfigtheren er efter tradition kåret af den tilstedeværende presse. Tidligere års finaler, har været problematistiske i denne sammenhæng, da stemmerne der afgør kampens spiller, samles ind allerede før 4. periode begynder. I år, var denne problemstilling dog ikke aktuel, da Morten Sahlertz igennem hele kampen viste sig som banens bedste spiller.


Tekst Simon Ravn

Foto Emmanuel Torres/ WGR

itel til Bakken Bears

finalerne nogensinde. På ndsposten og P3, valgte at

Zarko Jukic blev fanget efter kampen, og han var tydeligt glad for at have deltaget i Hørsholms første pokalfinale i nyere tid! Det føltes godt. Bakken er godt hold. Hvad kan jeg sige? Vi var måske ikke helt klar. Vi har et godt 1. qtr. men kommer lidt bag ud i 2. qtr. jeg ved ikke, tough kamp. Vores transision defence var bare ikke i orden, men under hele kampen synes jeg ikke det er der de vandt kampen. Udmærket setup, masser af tilskuer. Det var fedt.

Alt i alt var det en glimrende kamp for Bakken Bears, men fra sidelinjen var spændingsmomentet i 2. halvleg ikke tilstedeværende, da Bakken Bears allerede der var foran 34-54 efter 2. periode. Ros skal dog lyde til de mange medrejsende fans fra Hørsholm, der på ligefod med Bakken Bears’ fanskare bragte stemning i Forum. På baggrund af de mange fans’ engagement i kampen, var det en fantatisk kamp at overvære, på

trods af den spilmæssige dominans fra Bakken Bears. Med sejren i pokalfinalen, viste Steffen Wich også at han har styr på tøjlerne bag Bakken- vognen, og at fremtiden ser lys ud for klubben, på trods af deres nederlag til lavere placerede klubber i tabellen i denne sæson. Chris Christoffersen var godt tilfreds med resultatet, men fokuserede også på at det er en holdinsats der får et

25


hold til at fungere! Vi havde noget vi skulle vise i dag. Det er vigtigt for os at få en god start, og så er det godt for et hold, at alle kommer ind og er en del af det! Jeg ved ikke om vi vinder med så meget her i resten af vores kampe, men det er det her spil vi sigter efter at køre med. Højt tempo og godt forsvar, det er det vi gerne vil have, og det er det der virker! Hele bænken er med, og alle bliver indvolverede, og på den måde bliver vores spil rigtig godt! Horsens IC og alle dem der var inde over pokalarrangementet i Horsens, gjorde dette års finaler til en proffessionel affære. Spillerne fra alle hold der deltog, gjorde desuden hvad de kunne for at give deres fans noget at fejre, og det kan man ikke andet end respektere, selv om de to mest vindende hold i dame- og basketligaen, vandt relativt let.

Robert Fields (12 point)

For at opsummere det hele meget enkelt, så var pokalfinalerne det bedste arrangement i 2013, indtil videre!

De mange fans, der skabte den gode stemning


Zarko Jukic overfor Chris Christoffersen


Tidligere liga-MVP, Nicolai Iversen havde 5 point og 3 rebounds


vi skal sælge os selv anno 2013

del 3

I de seneste 2 udgaver af magasinet dansk basketinfo, har der været fokus på flere forskellige marketingsmæssige elementer, der kan være med til at styrke den danske basketball kultur, både økonomisk og tilskuermæssigt! Hvad er konklusionen på de forskellige elementer der er blevet berørt og hvilke eksempler er der på succes? SIMON RAVN, giver i følgende artikel et teoretisk svar på disse spørgsmål!

29


Dameligaen - DBBF - WYKE// GRAPHIC


Vi skal sælge os selv - anno 2013 Tekst Simon Ravn

Hjemmesider, kampprogrammer, indpakning og tiltag fra klubberness side, hvorfor er det så vigtigt? Hvorfor er det så vigtig at vi sælger basketball kulturen? Hvorfor er det så vigtigt at skabe interesse for sporten?

Dansk basketball står overfor en af dens største udfordringer nogensinde. Nemlig, at få folk til at få interesse for sporten og derefter at vedholde folks interesse. Det betyder at ”indpakningen” af produkter, f.eks. tekstmateriale udgivet af klubber og forbund, optimeres og gøres mere salgsbare, som behandlet i foregående artikel. Hvis produktet ”basketball” ikke bliver solgt, så vil udviklingen af kulturen i Danmark gå i stå, og pengekasserne vil ikke just blive større! Men er det ikke også ligemeget? Hvis folk alligevel ikke har interesse i dansk basketball, er udvikling vel helt ligegyldig? Vi der elsker sporten, vil dog gerne se bedre basketball for hver sæson der går. Vi vil gerne have et landshold der kan

spille med blandt de bedste nationer, og vi vil utrolig gerne kunne sammenligne os med i første omgang den svenske basketliga, og i sidste ende NBA. Det svenske forbund har formået at sælge basketball som produkt i Sverige. Det har for det første betydet bedre basketball i Sverige, men Sverige har også formået at få den første spiller i NBA, en ting Danmark stadig ikke har opnået, på trods af ønsker derom! Sverige og NBA kan ikke sammenlignes når man snakker spilniveau. Men, Sverige er nået meget længere end Danmark, bla. igennem marketing. Danskerne vil generelt ikke være dårligere en svenskerne til noget som helst, og hvorfor dansk

basketball alligevel står tilbage i forhold til vores naboland, er svært at forstå.

Et eksempel til efterfølgelse Bakken Bears er blevet nævnt rigtig mange gange i denne artikelserie. Nogle vil måske være trætte af at høre om hvor godt, Bakken Bears gør det igen. Men, det ændrer ikke på, at de sætter eksemplet for resten af Danmark. Bakken Bears har i denne sæson haft problemer internt mht. spillere og trænere, og alligevel har de formået at fastholde deres tilskuertal, finde nye profiler og vinde pokalfinalen. Det har kun kunnet lade sig gøre, fordi man har sikret sig proffessionelle folk til at


tage sig at klubbens aktiver, og de pressemæssige sider af klubben. Åbenhed har været nøgleordet i Bakken Bears, og samlet med en stærk organisation er det første skidt på vej mod proffessionelitet. Der er også andre klubber der kan roses for deres egenskaber mht. salg af et produkt, deriblandt Team Fog Næstved, der dog har haft svært ved at få spillet til at fungere på banen i denne sæson. Horsens IC har derimod fået spillet til at køre i denne sæson, hvilket har betydet højere tilskuertal, og flere sponsorator til klubben. Selv om det er klubberne der skal sikre sig tilskuere og midler til udvikling, er det dansk basketball forbund, der skal gå foran for at sikre en landsdækkende

niveaustigning på alle områder! I dameligaen er dette allerede begyndt. Det kan ses på f.eks. Stadium All Star Game, der afholdes på Frederiksberg. Der har forbundet valgt at deltage i år, hvilket har betydet mere omtale af arrangementet end nogensinde før, og en organisering af eventet, der sikrer et bedre produkt. Jo flere arrangementer DBBF deltager i, og støtter med deres proffessionelle medarbejdere og partnere, jo bedre vil dameligaens niveau blive. I basketligaen, er der ikke nær så meget at gøre som i dameligaen. Og dog! Klubberne der er størrer økonomisk og medlemsmæssigt. Det betyder derfor også at der er flere opgaver og problemer at løse. Det kræver midler og frivillige, og igen- at basketball bliver solgt som

et produkt, hvilket kan sikre disse ting. Denne teoretiske gennemgang af dansk basketball, er ikke udarbejdet for at kritisere danske klubber, forbund eller andre. Grunden til at den er blevet udarbejdet, er for at skabe fokus på de områder hvor tingene kan gøres bedre, og hvor der rent teoretisk vil være en belønning ved tiltag og forandring. Allerde nu gøres der et stort arbejde med dansk basketball, og alle der er inde over dette arbejde er de vigtigste personer for dansk basketball overhovedet. Støt dem, og bliv en del af arbejdet og vær med, til at sælge dansk basketball, fordi: Vi skal sælge os selv!


Et år er gået!

Et år er gået og jeg ser tilbage på hvor meget, der faktisk er sket på det år, i min basket verden. Så igen, pokalfinalerne er vel overstået og det markere samtidig, at det er et år siden jeg begyndte på basketinfo og ikke mindst Rookie2Allstar, og hvilken udvikling jeg har været igennem!

For et år siden kunne jeg kun de allermest grundlæggende regler, og selv dem kneb det med at holde styr på. Nu vil bestemt ikke kalde mig nogen All Star endnu, der er stadig masser af regler jeg ikke kan og der mangler stadig en del spilforståelse, men hvad har jeg så oplevet over det seneste år? Her kommer nogle highlights!

kamp så godt ved jeg faktisk ikke, men den symboliserer meget godt det jeg vil kalde basket- hverdagen. Kampen og omgivelserne var måske ikke noget særligt, kampen endte som man kunne forvente med en sikker sejr til Bakken og man var aldrig rigtig i tvivl om resultatet men spillet gjorde alligevel at man morerede sig.

En basketball hverdag

Finale Kamp

En af de kampe der stadig står meget klart for mig, er en kamp mellem Horsens IC og Bakken Bears. Kampen var en tv-kamp, men derudover ikke noget særligt, en hel almindelig basketball kamp, i et koldt Forum Horsens! Hvorfor jeg så husker denne

Noget andet der står meget klart, er Svendborg Rabbits sejr i Århus, i sidste års finale serie. En fantastisk kamp der først blev afgjort til allersidst og hvor tilskuerne bakkede deres hold helt sindssygt op.

Basket weekend Det sidste highlight jeg vil dele, var en meget intens basketball weekend. I alt nåede vi at se 5 kampe på 3 dage. Kampene vi nåede at se var om fredagen, en pokal- semifinalen mellem Bakken Bears og Horsens IC. Lørdag kom vi lige til kamp start mellem Svendborg Rabbits og Aalborg Vikings, mens søndag var dagen hvor vi gav den gas med Værløse mod Falcon, en damekamp, Værløse mod Randers Cimbria, og til sidst SISU mod Aabyhøj. Det var måske kun den ene af kampene der så var noget specielt, nemlig min første hundredepointskamp, en kamp mellem Værløse og Randers Cimbria.


Rookie2AllStar 20.01.13

å sidder jeg her på dansk

Det der lige så meget gør, at jeg kan huske den weekend er hele turen, i min på det tidspunkt ikke helt færdig byggede, meget gule bil. En omvej omkring Sydfyn og en meget flink planteskole, der lånte os værktøj til at rede turen mere eller mindre, og min bagklap.

2013 Hvad bringer det næste år så for mig. Det ved jeg jo af gode grunde ikke endnu. Masser af basketball er dog sjovt nok rimelig sikkert, derudover skal jeg også havde øvet mine interview ”skills”. I er måske stødt på et enkelt interview jeg har lavet, enten her i bladet eller på

merebuepaa.com og det er da ikke det værste arbejde nogensinde, men det er bestemt heller ikke det bedste! Følg med i næste nummer hvor jeg vil skrive om mine oplevelser ved både herrenes og damernes allstar game’s som også vil være mine første allstar games.

\Rookie Out

35


basketligaen

20-01-13

16:00

Værløse BBK

Aalborg Vikings

Søndersøhallen

21-01-13

19:00

Team FOG Næstved

Bakken Bears

Næstvedhallen

24-01-13

19:00

Horsens IC

Hørsholm 79ers

Forum Horsens

24-01-13

19:15

Team FOG Næstved

Svendborg Rabbits

Næstvedhallen

26-01-13

15:00

BC Aarhus

Hørsholm 79ers

Aabyhallen

26-01-13

15:00

Randers Cimbria af 2010

SISU

SKYLINE Arena Randers

27-01-13

15:00

Horsens IC

Aalborg Vikings

Forum Horsens

27-01-13

15:00

Bakken Bears

Værløse BBK

Vejlby-Risskov Idrætscenter

30-01-13

19:00

Hørsholm 79ers

Team FOG Næstved

Hørsholmhallen

30-01-13

19:00

Værløse BBK

Randers Cimbria af 2010

Søndersøhallen

30-01-13

19:00

Aalborg Vikings

Svendborg Rabbits

Aalborg Stadion

31-01-13

19:00

SISU

BC Aarhus

Kildeskovshallen

31-01-13

19:15

Bakken Bears

Horsens IC

Vejlby-Risskov Idrætscenter

02-02-13

15:00

Hørsholm 79ers

Aalborg Vikings

Hørsholmhallen

05-02-13

19:00

SISU

Bakken Bears

Kildeskovshallen

06-02-13

19:00

Svendborg Rabbits

BC Aarhus

Svendborg Idrætscenter

06-02-13

19:00

Team FOG Næstved

Randers Cimbria af 2010

Næstvedhallen

07-02-13

19:15

Aalborg Vikings

Værløse BBK

Aalborg Stadion

13-02-13

19:00

Aalborg Vikings

BC Aarhus

Aalborg Stadion

13-02-13

19:00

Team FOG Næstved

Horsens IC

Næstvedhallen

13-02-13

19:00

Randers Cimbria af 2010

Hørsholm 79ers

SKYLINE Arena Randers

13-02-13

20:30

Værløse BBK

SISU

Søndersøhallen

16-02-13

15:00

Aalborg Vikings

SISU

Aalborg Stadion

16-02-13

15:00

BC Aarhus

Hørsholm 79ers

NRGi Park

17-02-13

15:00

Horsens IC

Svendborg Rabbits

Forum Horsens

17-02-13

16:00

Værløse BBK

Team FOG Næstved

Søndersøhallen

18-02-13

19:00

Bakken Bears

Randers Cimbria af 2010

Vejlby-Risskov Idrætscenter


Kampprogram 21.01.13—20.02.13

dameligaen 26-01-13

14:30

Værløse BBK

Lemvig Basket

Søndersøhallen

26-01-13

15:00

BK Amager

Horsens BC

Amagerhallen

26-01-13

16:00

Falcon

Hørsholm 79ers

Bülowsvejhallen

27-01-13

17:00

SISU

Aabyhøj IF

Kildeskovshallen

02-02-13

13:30

Falcon

SISU

Bülowsvejhallen

02-02-13

14:00

Horsens BC

Aabyhøj IF

Højvangshallen

02-02-13

14:30

Lemvig Basket

Hørsholm 79ers

vestjyskBANK Arena

03-02-13

14:30

BK Amager

Værløse BBK

Amagerhallen

13-02-13

18:30

Værløse BBK

SISU

Søndersøhallen

13-02-13

18:30

Lemvig Basket

Falcon

vestjyskBANK Arena

13-02-13

19:00

Hørsholm 79ers

Horsens BC

Hørsholmhallen

13-02-13

19:00

Aabyhøj IF

BK Amager

Aabyhallen

16-02-13

15:00

Hørsholm 79ers

BK Amager

Hørsholmhallen

16-02-13

16:00

Falcon

Aabyhøj IF

Bülowsvejhallen

17-02-13

13:45

Værløse BBK

Horsens BC

Søndersøhallen

17-02-13

17:00

SISU

Lemvig Basket

Kildeskovshallen


ORD FRA ISLAND Redaktionen i Island tager ordet!

Islandsredaktionen har i den seneste måned haft nok at se til. Med jul, nytår, ferie og vinter, var der rigeligt at holde øje med, men vi formåede alligevel at få en god måned ud af det. Hvad har vi så oplevet? Ja der har ikke været så meget aktivitet på basketball siden mellem jul og nytår, så vi har haft tid til at fokusere på lidt historie om islandsk basket, statistikker og en masse spændende om nytår. Angående nytår, fik vi af vide at nytår på Island, ville være en oplevelse vi sent ville glemme, da islændinge har det med at gå amok med fyrværkeri.

Som de danskere vi er, tænkte vi at overdrivelse fremmer forståelse. Ikke desto mindre fik vi os en gevaldig overraskelse. Nytåret blevet ringet ind af den første raket som lød d. 27. december, og så gik de ellers i gang. Fra de mørke timers frembrud stod himlen ofte under belysning, og d. 31. december blev et sandt lysshow af dimensioner. Festen startede allerede, for alvor, kl. 22, og fortsatte ellers til 02.00 med mere fyrværkeri fyret af, end man kan forestille sig. Det var flot, det var stjerneklart og det var sindssygt. Men hvor var det fedt. Det blev toppet af med en gang nordlys som lyste op over himlen, i sammenhold med fyrværkeriets lysshow. Er der sket noget nyt? Det et utroligt men sandt.

Sæsonens førende hold, har haft en masse modgang i de seneste kampe, og den tidligere nr. 4, Þór Þórlákshöfn har sneget sig forbi, og ligger på en førsteplads. En stor overraskelse for mange, da de normalt vis ikke bliver spået til at komme så højt. Dette har også været en positiv overraskelse for os, her på redaktionen, da det pludselig åbner op for en helt ny kamp om førstepladsen. Vi ser frem til at kunne bringe jer yderligere info om ligastillingen, og sætte mere fokus på de islandske hold. Men indtil næste måneds fokus på et islandsk hold, vil vi her fra islandsredaktionen ønske en god ånd til de danske og islandske basketkampe. Fra islandsredaktionen Bless Bless LP!


Information 21.01.13—20.02.13

Næste nummer

Køb en annonce

Deadline for næste nummer af dansk basketinfo er d. 15 februar 2013 kl. 22.00

Allerede nu kan du sikre dig en annonce i danmarks største basketball magasin, ved at skrive til nedenstående mailadresse.

Næste nummer udkommer d. 20 februar på www.basketinfo.dk

Hver måned har dansk basketinfo læsere i alle aldre og i hele landet og derfor er magasinet her en af de bedste måder du kan nå ud til de danske basketball fans.

Redaktionen Simon Ravn

Skriv til torres@basketinfo.dk og find den annoncestørrelse du har brug for!

Kom og hils på!

Deadline for af indsending af annoncer er d. 10 februar 2012 kl. 20.00

Hvis du kan se at dansk basketinfo er på besøg der hvor du ser basketball, så kom og hils på! Vi sætter en ære i at komme ud og møde folk, og det gælder ikke kun dem der bestemmer i klubberne, men også jer der er til kampene! Ris og ros er velkommen, og vi vil gerne høre den fra dig!

Redaktionen

Annoncer skal sendes til torres@basketinfo.dk

Kommunikationschef Emmanuel Torres

Vi giver dig basketball journalistik , på en helt ny måde ... 39


dansk basketinfo 1.13  
Advertisement