Page 1

20 januar 2012 책rgang 2 udgave 1


dansk basketinfo www.basketinfo.dk

REDAKTIONEN

Ansvarshavende redaktør Simon Ravn - simonravn@basketinfo.dk

Redaktion Emmanuel Torres - torres@basketinfo.dk Svante Brink - svante@basketinfo.dk

Art Direction WYKE// Graphic

Webmaster Claus Rasmussen - webmaster@basketinfo.dk

Forside foto Bo Leihof - boleihof@hotmail.com Bagside foto Henrik Olsen

Fotografer Henrik Olsen Jørn Bonde Bo Leihof

Kontakt redaktionen@basketinfo.dk


INDHOLD 01.12

04 - Vi dækker resten! Vi er tilbage med dansk basketinfo, og stolte af at være med til at dække resten af dansk basketball!

07 - Sisu bare bedst Sisu vandt dette års pokalfinale. 12. gang i klubbens historien pokalen skal til Gentofte!

10 - Tæt Pokalkamp Svendborg og Bakken Bears er Danmarks to bedste hold pt. Men det var Rabbits der ramte dagen!

16 - All Star game 2012 Vi bringer en oversigt over de profiler vi mener kan gøre en forskel i årets all star game!

18 - Kort Nyt Læs kort nyt fra Canal Digital Ligaen og Dameligaen i en af vore nye tiltag i dansk basketinfo

20 - From Rookie 2 All Star Vi har headhuntet en Rookie, som giver dig sin fortælling om hvordan man bliver basketball all star!


Dækker resten! Nu har dansk basketinfo kørt igennem 8 mdr. og vi syntes selv vi har udviklet os meget siden start. Vi er stadig i opstartsfasen, og forsøger stadig at finde den form hvor vi bedst kan kommunikere vores journalistik. I dette nummer syntes vi selv vi er nået frem til noget der ligner den faste form, som bladet vil fortsætte med at komme i. I denne udgave har vi været en tur til årets pokalfinaler, hvor vi bringer en artikel fra både herre og dame finalen. Vores mål hos dansk basketinfo er selvfølgelig at dække dansk basketball. Vi forsøger dog at dække de mere alsidige nyheder, mens de fleste andre dækker ”her og nu” nyhederne. Derfor forsøger vi at stille de spørgsmål andre ikke stiller, og dække de vinkler som andre måske til tider overser! Som en del af vores koncept vil vi også begynde at bringe en artikel serie med en ny skribent, jeg har headhuntet til lige præcis dette projekt.

Du kan læse meget mere om projektet, i første artiklen af serien, ”from rookie 2 all star!” Ud over nye tiltag på siden har vi fået et par nye folk med, som vi senere hen vil præsentere, så du ved lidt om de folk der bringer dig dansk basketinfo. Som afslutning vil jeg besvare et spørgsmål som mange stiller, nemlig, ”hvorfor går jeg med stok?”, og svaret er ganske simpelt, ”fordi jeg ikke kan gå uden, det er ikke for sjovt!” Dansk basketinfo forsøger at være til så mange kampe som muligt i Canal Digital Ligaen og Damligaen, vi syntes selv vi er der hvor tingene sker, og i stedet for at skrive det samme som alle andre, så dækker vi resten! Tak fordi du læser med!

Vi ses der hvor det sker! Simon Ravn Redaktør


20.01.12

Harris på vej væk? Igennem længere tid har der på diverse fora, og i flere medier, gået rygter om at William Harris, fra Horsens IC, skulle være utilfreds med sin klub, og at han desuden skulle være på vej væk fra klubben.

Tekst Emmanuel Torres Foto Henrik Olsen Dansk basketinfo kom i december måned i besiddelse af en sms, som Will angiveligt skulle have skrevet. I sms’en fortæller han om at han er træt af ledelsen i klubben, og træt af at skulle cykle 3 km. i al slags vejr, for at komme på internettet, og komme i kontakt med sin familie. Vi har snakket med Will Harris der afkræfter rygterne i Horsens IC. People have told me about those rumors as well, I do not know where it came from. I have not said anything like that. A few weeks ago I was having a tough time here, being away from home and missing my family.

Will afkræfter altså rygterne der vedrører ham selv. Men hvad med de rygter der gælder hans fremtid og behandling i klubben? The club is very good to me and they do their best with trying to make me feel comfortable here. I am happy here in Horsens and very happy to be playing for HIC.

Rygter er rygter af en grund, nemlig at det som regel kun er den halve. Will Harris er som han selv siger glad for at være i Horsens, og han slutter vores samtale med følgende citat: I am looking forward to putting on a good performance for the 2nd half of the season! Altså en Will Harris der ser frem til at spille i Horsens her i anden halvdel af sæsonen.


08.01.12

Sisu er bare bedst Det mest vindende hold i dansk damebasket Sisu, mødte Hørsholm 79’ers i årets pokalfinale, der blev spillet i Forum Horsens. Sisu havde før kampen 11 pokaler hjemme i skabet i Gentofte, mens 79’ers havde 4. Tekst Simon Ravn Foto Bo Leihof Sisu har spillet EuroCup i denne sæson og har efterhånden tilvænnet sig et højt tempo, hvilket de viste i første periode af pokalfinalen. Kampens fighter blev Kiki Lund fa Sisu der i første periode havde 3, 3 point scoringer. Den opstart dannede grundlaget for den store føring som Sisu havde, da kampen endte. Igennem 2 periode lagde Hørsholm et godt niveau, men Sisu var over dem hele vejen igennem, og de formåede på trods af et aktivt Hørsholm hold at gå til pause med stillingen 27-35. Hvis man kigger på statistikkerne for de to hold, er det tydeligt at se at Sisu har fået sig en rigtig god rutine, spillere og coaches imellem. Stort set alle spillere kom på banen, og spilletiden var godt fordelt. Derfor gik Sisu heller ikke i stå i kampen, på noget tidspunkt. Hørsholm derimod valgte i kampen at lade få spillere få meget spilletid, hvilket rent faktisk resulterede i at, de i starten af 3 periode gik helt i stå.

I perioden scorede 79’ers kun 6 point. Rent tidsmæssigt tog det 4. minutter for Hørsholm at komme på tavlen i perioden. Mathilde Gilling lukkede perioden med 2 point på buzzeren, til stillingen 33-50, i det der var gået hen og blevet en ret énsidig kamp.


15-15 var cifrene i perioden, og selv om de to hold scorede lige mange point, var det Sisu der sad på spillet i perioden. Vi spurgte Hrannar Holm fra Sisu om hvad sejren i Forum Horsens betød!

It shows us that we are on the right way with the team. Winning the Cup was the second of four goals of the season, winning a EuroCup game was the first, so we are reaching our goals. En af hovedårsagerne til Sisus succes er Kiki Lund, der i 4. periode af pokalkampen satte sin 6. 3’er i kampen. Kiki havde 22 i kampen, og var 6 for 10 på 3’eren.

Winning the Cup for SISU, for the 12th time is great because Cup and Danish championsip titles are how history measures how strong the club is, and every single one counts. Hrannar Holm

At komme tilbage i en 4. periode mod Sisu med stillingen 33-50, sker sjældent, og heller ikke i pokalfinalen skete det. Dog fik Hørsholm lidt mere fart over feltet, og begyndte at score point igen.

Sisu viste hvorfor de er ubesejrede i dameligaen, og hvorfor det er dem der har domineret dansk damebasket igennem historien. Holdet har tradition for flot basketball, og det var præcis det de viste i pokalfinalen.


POKALFINALE 08.01.12

Kampen endte 48-65, efter flot basketball fra begge hold, men med et Sisu hold, der bare var for stor en mundfuld for Hørsholm, på trods af at Sisu ikke engang spillede på deres højeste niveau, og lavede mange uprovokerede fejl igennem kampen. Hrannar havde følgende kommentar til Sisus dominans både i pokalkampen og i ligaen.

Winning the Cup convincingly against Denmark’s number two team, shows us that the gap between us and the rest of Denmark is not getting smaller, at the moment. Sisu og Hørsholm er de to bedste hold i Dameligaen. Lige nu ligger Sisu nummer 1. og noget tyder på de kommer til det sæsonen ud. Siden pokalfinalen har Sisu og Hørholm spillet mod hinanden igen i ligasammenhæng, og igen var det Sisu der løb af sted med sejren, 76-63. Det var en overbevisende sejr, og det beviser også at Sisu var de rigtige vindere af pokalfinalen, og at de ikke bare var heldige på dagen. De to hold kommer helt sikkert til at møde hinanden igen i denne sæson, og der må vi se om Hørsholm 79’ers kan svare igen på Sisu magtovertag, i dansk damebasket.

Lifting up the cup and receiving gold is a strong feeling that motivates players to continue to work hard.


Tæt pokalkamp Det var 3. gang Bakken Bears og Svendborg Rabbits mødte hinanden, da pokalfinalerne 2011/ 12 blev spillet i Forum Horsens. Bakken Bears havde før kampen 9 pokalmedaljer på CV’et, mens det kun tidligere er blevet til en enkelt Svendborg Rabbits pokalsejr. dansk basketinfo var til stede da pokalfinalerne for herre udspillede sig, d. 8. januar 2012. Tekst Simon Ravn Foto Henrik Olsen We don’t have the capability to win against Bakken Bears with 40, but obviously they have, and they’ve

certainly proved so… in our last match. I hope we get a good game… and a win! - Craig Petersen før kampen. Den gode kamp som Craig bad om, var også den kamp han fik. Selv om Bakken Bears sidst de to hold mødtes, vandt med 40 point, blev pokal finalen tæt, og det var kun 2 point der adskilte de to hold til sidst, da buzzeren lød. Svendborg har med kampen I Horsens, været I pokalfinalen 4 gange. Alle gange har anfører Martin Mariegaard været med, så derfor spurgte vi ham om hvad det betød for Svendborg at vinde sin anden pokal I historien.

Det er fantastisk, at slå Skovbakken, det jo det vi går og drømmer om. Der er ingen tvivl om at Svendborg og Bakken Bears er de to bedste hold i ligaen. Så at slå dem er bare en fantastisk følelse. Sidst de to hold mødte hinanden i ligaen, rullede Bakken Bears hen over Rabbits, og derfor spurgte vi Mariegaard om den kamps betydning for finalen. Det har vi egentlig ikke brugt så meget energi på, det ser selvfølgelig utrolig dårligt ud i statistikkerne, men vi slog dem også med 13 i Skovbakken i første kamp, og det troede vi på vi så kunne gøre igen, og det går vi ind og viser i dag.


08.01.12

we could easily have gone oh shit, but nobody did that, we didn’t give up, and that’s the big key. Da de to hold mødtes, sidst I Svendborg var det uden holdets anfører Mariegaard, og hans tilstedeværelse I kampen var vigtig for Rabbits da han holder sammen på holdet. Martin’s leadership means a lot for our team, the fact that he was here today means a lot.

Craig Petersen var også godt tilfreds med sit hold efter kampen, selv om der til tider var lidt rod I Svendborgs angrebsspil.

Som Mariegaard var inde på, er Bakken Bears og Svendborg Rabbits de to stærkeste hold, men Svendborg har ikke samme bredde på bænken som Bakken Bears. Derfor er det vigtigt for Svendborg at de spillere de har, er dygtige, og forstår hvad deres coach har I tanke.

We fought and sometimes that’s more important than playing nice. We got to fight, course they know how to fight.

We have players that know how to play, and they really try to complete some of the concepts that I have.


Selv om det var Svendborg der løb af sted med sejren, kan Bakken Bears sagtens være stolte over deres præstation I finalen. Flere spillere gjorde det godt. Tidligere Svendborg spiller Nicolai Iversen, spillede en solid kamp. I nogle situationer var han måske en anelse passiv, men i det store hele gjorde han det godt for Bakken. Den tidligere Randers Cimbria spiller Chris Nielsen, blev kåret som årets pokalfighter, for andet år I træk. 20 point blev det til for den 193 cm. høje forward, der spillede en rigtig fin kamp, og sørgede for at Bakken Bears kunne holde presset på Svendborg Rabbits igennem hele kampen. En anden spiller der gjorde det godt for Bakken Bears var Josh Alexander, der lavede 17 point I kampen. Martin Thuesen måtte desværre se kampen fra bænken, da han var skadet.

Ændringer der virker En vigtig ting som Svendborg havde ændret fra kampen mod Bakken Bears før jul, var at de ikke gav op da de kom bag efter med 5 point I 1. periode. Today we got down by 5, and we could easily have gone oh shit, but nobody did that, we didn’t give up, and that’s the big key.

Arrangementet Pokalfinalen blev afholdt I Forum Horsens, hvor Horsens IC havde sammensat et fint program, med underholdning for både store og små. Specielt pause underholdningen for de helt små, fangede vores opmærksomhed. Der kunne børn på under 10 år, få lov til at dreje rundt om en bold 5 -10 gange, og løbe en halv bane og score på et layup. Så fik de også lært en af


08.01.12 deres første drikkelege, til et af årets største basketball arrangementer.

Flot basketball I starten af kampen, virkede Svendborg en anelse smånervøse, men det satte ikke en stopper for Durell Vinson der startede Svendborgs pointløb, med et flot dunk. Han nåede at dunke 2 gange i første halvleg, en ting der sikkert også har givet Rabbits holdet en smule ekstra selvtillid I kampen.

Der er ingen tvivl om at Svendborg og Bakken Bears er de to bedste hold i ligaen. - Martin Mariegaard

Generelt spillede begge hold rigtig flot, men det var Svendborg der spillede bedst, og som fortjent kunne tage pokalen med hjem til Sydfyn for anden gang i klubbens historie. Vi kan håbe at alle pokalfinaler vil blive spillet som denne fremover.


THINK! 20.01.12

Lige rammer Hele verden snakker om ligestilling, og også indenfor sport ønsker de fleste, både mænd og kvinder at der skal være ligestilling. Men skal en mindre dameliga sammenlignet med en herreliga, have samme rammer omkring f.eks. en pokalfinale? Tekst Simon Ravn Foto Bo Leihof Efter en herre finale bliver der kastet konfetti, og sprøjtet champagne i store mængder ud over spillerne imens det ene hold jubler over sin sejr. I damefinalen, er det dog kun et enkelt eller 2 konfettirør der bliver affyret.

Damebasket er ikke nært så populært som herrebasket i Danmark, men er det okay at deres jubel og oplevelse ved at vinde en pokalfinale, skal begrænses? Der er selvfølgelig et stort rengørings arbejde forbundet med en jubelseance i herreligaen, men bør der ikke være lige forhold for vindere af samme turnering, selv om kønnene er forskellige? Sisu fik champagne, og de fik også lov til at juble, men rammerne var langt fra de samme i omklædningsrummet.

Skal man overveje at en herre og en dame pokalfinale kan afholdes i forskellige haller, evt. to haller der ligger ved siden af hinanden. Eller skal man kigge på muligheden for at holde en længere pause mellem dame og herre kampene og give tid til en evt. rengøring? Flere af disse tanker og ideer kommer fra forskellige tilskuere der overværede kampen i Forum Horsens. Tænk over hvad du mener om emnet, for måske er det et problem at der er forskel! - og måske ikke!


Årets kamp Siden d. 7. februar 2004, har der i Danmark været afholdt all star games. En kamp hvor de bedste spillere samles og hylder basketball, og viser hvordan man skal spille spillet over dem alle!

Igen i år afholdes der et all star game. Denne gang er det Værløse der ligger hal til, og ligesom tidligere all star games, er det en kamp du bør overvære. Forud for kampen er stillingen imellem øst og vest fuldstændig lige, og derfor vil dette 9. all star game, give det ene hold mulighed for at ligge sig i spidsen.

Vest-holdet Igen i år er Svedborg en del af vest-holdet, og da Svendborg før jul lå nr.1, regner vi med at Rabbits coach Craig Petersen, der skal trække i trådene for vest-holdet. De to bedste hold i Canal Digital ligaen ligger spillere til vest-holdet, og derfor er der også rigtig mange profiler som kommer til at slå sine folder i showkampen. Pokal Fighteren Chris Nielsen som spiller for Bakken Bears, kan forventes at være blandt de spillere som vest-holdet består af. Tilbage i sin tid i Randers var han en utrolig vigtig spiller, som viste stort talent som holdets shooting guard, og han er måske den bedste spiller som er ’opfostret’ i Randers Cimbria. Siden hans ankomst til Bakken Bears i 2009 har han fået mere og mere rutine, og selv om han stadig er en ung spiller iblandt garvede bjørne som Chris Christoffersen, Martin Thuesen og Jens Jensen, er han en spiller, som allerede nu har skrevet sit navn ind i Bakken Bears historien.

Chris Nielsen er bare én af de spillere som du bør holde øje med til all star gamet, og hvem ved, måske han laver en duble, og kan kalde sig både pokal fighter og årets all star, når kampen er færdigspillet den 11. februar. En anden profil som vi ved kommer til at deltage i gamet, er Mikkel Plannthin fra Svendborg Rabbits. Han er af mange set som en af de bærende kræfter i sin klub, og som en af ligaens helt store profiler.


ALL STAR 11.02.12

Mikkel Plannthin er udvalgt for 2. gang i sin karriere, en udmærket statistik af en spiller der kun har været at finde i ligaen i 4 sæsoner.

Øst-holdet Selv om holdene øst for Storebælt har haft lidt svært ved at følge med Bakken Bears og Svendborg Rabbits, har Team Fog Næstved gjort et rigtig flot stykke arbejde, og ligger på en solid 3. plads i ligaen med 20 point. Derfor kan det forventes at det er Geof Kotila der skal lede de to hold d. 11. februar. En af ligaens faste amerikanere Mickey Dennis, som har spiller sin 7. sæson i dansk basketball, er en af de spillere du kan se frem til at give den gas for øst-holdet. Mickey er en utrolig rutineret spiller, som har godt overblik på banen, og viser stor spilforståelse, desuden formår han at bringe det bedste frem i sine medspillere. Det bliver interessant at følge ham når han går på banen, og viser hvordan spillet skal spilles. En anden spiller som forventede coach Kotila skal regere over i all star weekenden er hans egen center spiller i Næstved, Peter Johansen.

Peter Johansen har siden 2002, spillet i den bedste danske liga for både, BF Copenhagen, Team Sjælland, BK Amager og nu Team Fog Næstved. Den 31 årige Johansen er derfor en rutineret herre, der fylder godt under kurven, og som nok skal skabe problemer for vest-holdet. I år har Canal Digital Ligaen valgt at trække tiden ud mht. til offentliggørelsen af spillerene til all star gamet, og derfor har vi ikke været i stand til at fokusere på nogle spillere som vi ved er udvalgte. Vi har valgt at fokusere på 4. spillere som kan spille rigtig flot basketball, fremhæve andres spil, og som vi mener er selvskrevne til årets all star game!


The big number 3

I sidste udgave af dansk basketinfo gav Andreas Larsen fra Næstved udtryk for at de gerne ville være kategoriseres sammen med Bakken Bears og Svendborg Rabbits. Et ønske der helt sikkert er blevet forstærket efter de d. 12 januar, vandt over Svendborg Rabbits! Peter Johansen (13 point) var en vigtig brik for Næstved i den sejr, men også Corin Henry (25 point) gjorde sit til at Næstved skulle vinde kampen over de ny kronede pokal mestre.

Svendborg var ikke helt skarpe på dagen, og selv om både Chanan Colman og Adama Darboe lavede 17 point hver, var det Næstved der var bedste hold, og kunne skrive en sejr på 83-77 i logbogen. Chanan Colman der spillede en god kamp for Svendborg lavede desværre for ham selv og hans hold 5 fejl i kampen, og måtte sidde på bænken i slutningen af kampen, hvor han virkelig var savnet for resten af sit mandskab. Om Næstved skal betegnes som ”The big number 3” vil tiden vise, men de gør et godt stykke arbejde for at nå op på højde med ”the big 2”, Svendborg Rabbits og Bakken Bears!

Dame all star Det danske dame all star game spilles snart, og denne gang er det Falcon der ligger hal til.

I sidste udgave af dansk basketinfo, fortalte vi, at det i kampen ville være ligaens bedste spiller, imod landsholdet. Dette er ikke tilfældet og vi beklager den forkerte information som blev bragt. De to hold i kampen vil være udvalgte profiler fra øst og vest Danmark. Næsten samme model som bruges i herrernes all star game. Det bliver sikket en fantastisk kamp som kommer til at udspille sig d. 12. februar på Bûlowsvej på Frederiksberg, så få købt dig den billet og mød op til årets all star game for damerne. Læs meget mere på dameligaens officielle hjemmeside: dameligaen.dk

© WYKE

”The Big 3,” hvor vi er det tredje hold kunne være rigtigt fedt og det kunne også være fedt for ligaen og dansk basketball ”- Andreas Larsen!


KORT NYT 20.01.12

Gode takter i Værløse Basketball Klub Det er anden sæson i træk at Værløse er med i Canal Digital Ligaen, og de har vist gode takter og ligger midt i tabellen.

Værløse har arbejdet hårdt for den placering de holder lige nu, og har slået hold som er fast inventar i ligaen, f.eks. Horsens IC. En spiller der efterhånden har været i den danske liga i en del år, Mads Vægter har spillet en rigtig god sæson for Værløse og ligger på et snit lige omkring 18,9 point pr. kamp.

©Bo Leihof

De to nye amerikanere der kom til Værløse efter nytår har også vist sig at være en god investering for klubben. Reginald Delk har været et offensivt es, med et gennemsnit på 24 point i sine 2 kampe for klubben indtil videre. Den anden amerikaner Chris Sprinker har ligesom Delk gjort det rigtig godt, og ligger med omkring 23 point pr. kamp. De fleste regner efterhånden med Værløse i slutspillet, og ovennævnte spillere skal nok gøre sit for at holdet når det, igen i denne sæson.

Arnel Dedic fortsat træner! I en artikel til Horsens folkeblad har Arnel Dedic tidligere udtalt at han overvejede at stoppe som træner i Horsens IC, da han ikke mente holdet havde motivation, og ikke ville lytte til ham.

© WYKE

Efter samtale med klubben kan dansk basketinfo fortælle at Arnel bliver i Horsens IC. Arnel ragede en karantæne til sig i en 2. div. kamp, hvor han var coach for Horsens IC’s 2 hold, og vil være ude indtil d. 21 januar. Han vender dog tilbage på sidelinjen for Horsens

efter hans karantæne udløber. Om Arnel kan få Horsens IC i gang i Ligaen må tiden vise, Horsens har indtil videre tabt til alle hold i ligaen i denne sæson, med undtagelse af Aabyhøj der har tabt til Horsens i begge de to holds opgør. Horsens IC har et godt hold, men der skal mere motivation til, og mere orden til på banen, hvis de skal have en chance for at komme længere end første runde at slutspillet, eller at få lov til at deltage i det hele taget!


Jeg er basket rookie! Eller okay jeg er ikke helt grøn, for har da spillet det lidt i folkeskolen, men ellers har jeg intet kendskab til det. Jeg kan ikke rigtigt nogen af reglerne eller nævne nogle aktive profiler fra ind eller udland. Tekst Svante Brink Foto Simon Ravn

Dette er min guide, til hvordan man kommer i gang, hvor jeg vil fortælle om mine oplevelser med sporten, og komme med min formulering af reglerne, sådan at flere måske kan forstå dem, også de lidt mere kringlede dele af regelsættet.

I den første artikel her vil jeg fortælle om overværelsen af min første basketball kamp nogensinde. Jeg vil forsøger at forklare spillets grundlægende formål, og point systemet i sporten.

Formål med spillet To hold spiller mod hinanden med fem spillere på hver hold. Spillet går ud på at score i modstandernes kurv og forhindre dem i at score i ens egen kurv.

Point Man kan score fra et til tre point pr. mål. Der bliver givet 2 point for en scoring indenfor 3 points linjen, 3 point hvis man skyder fra 3-pointområdet (bag trepointslinjen 6,75 meter fra kurven). Man må gerne lande inden for 3points linjen, hvis man blot står bag 3 point linjen i afslutningsøjeblikket. Rører man 3– points linjen med fødderne, mens man er på vej op i skuddet, tæller scoring kun 2 point. Straffe kast giver et point pr mål.

Min første kamp Det er søndag den 8. Januar, eller helt præcis søndag morgen, som jeg tillader mig at kalde det kl. 11. Det er dagen for de danske pokalfinaler i basket for både dame og herre, samt dagen hvor jeg for første gang skal se professionel basket live. Starter med lidt morgen mad og optakt på tv, inden jeg tager af sted til kampene. Betaler 70 kroner i indgang og for et fint stempel på min hånd, en ganske fornuftig pris i forhold til andre store sportsgrene i Danmark. Jeg finder bladets flinke chef redaktør, der giver lidt adfærdsinstruktioner, så jeg kan bevæge mig lidt mere frit omkring til de to kampe. Finalen på dame siden er mellem Hørsholm 79'ers og SISU. Fra min plads kan jeg for første gang opleve sporten, hvor tem-


Rookie2AllStar 20.01.12

poet er højt og underholdningsværdigen stor. I mine øjne er basket en tilskuervenlig sport som er meget show præget, omend Forum Horsens er lidt død under den første kamp. At jeg ikke rigtig forstår reglerne gør ikke så meget igen. Jeg får mig et lille grin når dommerne gestikulerer de forskellige fejl og udskiftninger til dommerbordet, og når det gælder grin så er basket spillere heller ikke uden humor. Da Kiki Lund bliver spurgt om hvad prisen som Årets Pokalfighter betyder for hende, ud over at hun for et nyt ur, svarede hun med et smil "At jeg også for en ny kop." De mange små pauser, ved time out og halvleg bliver brugt godt på cheerleaders og publikums konkurrencer. I pausen mellem de to kampe vælger jeg at teste hallens pølse med brød. Den var udmærket, men kunne være bedre.

Herre finalen Ved kampen imellem Bakken Bears og Svendborg Rabbits, og en ny plads på tribunen fundet. Nu skal der ses det der i manges øjne er ’rigtig’ basket. Hallen er begyndt at live mere op. Der er kommet flere tilskuer, som mere organiseret klapper i takt og råber slag sange. Jeg kan hurtig konkludere at tempoet er højere og spillet mere fysisk i denne kamp end hos kvinderne, samtidig med at der bliver dunket når muligheden byder sig. Dog virker spillet på herre siden ikke helt så teknisk.

Svendborg Rabbits sineshorts, det så lidt komisk ud. Nu hvor jeg har overværet min første basket kamp, som egentligt er kampe, må jeg sige at sporten har bidt sig lidt mere fast i mig, og at man klart skal overveje at tage ind og se en kamp hvis man ikke har gjort det. Dog forstår jeg ikke helt reglerne omkring fejl og straffekast, derfor vil jeg kigge nærmere på det i min næste artikel samtidig vil jeg også kigge lidt på sportens historie.

Afslutning: basket dag nr. 1 Dagen runder jeg af med en gang NBA på DK4. Side note; under indløbet på banen taber nummer 13 fra

Proces oversigt!

All Star


Holdet der ikke vil dø! For omkring 2 år siden gik Canal Digital Liga klubben Randers Cimbria nedenom og hjem, men efter en tur i 2 div. og en ny begyndelse mht. økonomien, har Randers spillet sig til en topplacering i 1. division, med ønske om at spille om oprykning når økonomien er til det.

måtte se sig slået efter kampen med stillingen 9680, noget der på ingen måde passede coach for Stevnsgade Igor Gavrilovic, der hvis en konkurrence blev lavet, sikkert ville vinde titlen som danmarks mest aggressive træner.

Tekst & Foto Simon Ravn

Randers lagde låg på Stevnsgade ligesom de har gjort ved alle hold i 2. division sidste år, og flere hold i 1 division i år.

Vi var en tur i Randers d. 14. januar og se 1. divisions basketball, da Randers Cimbria tog imod Stevnsgade.

Der mangler dog noget mere rutine på holdet, samt en rigtig leder, der kan organisere spillet og holde sammen på det unge hold.

De fleste der har fulgt Randers Cimbria, både da de var i Canal Digital Ligaen og nu hvor de er på vej mod top basketball igen, vil sikkert være enige i at det spil som bliver spillet i dag, på ingen måde ser kønt ud, i forhold til da Randers blev nr. 3 i grundspillet kort forinden deres konkurs. Men de fighter, og det har resulteret i fine resultater.

Randers har meget at arbejde på, men de kæmper for deres sag, og drømmen om at komme i Canal Digital Ligaen kan spejdes i horisonten for Kronjyderne.

Til kampen d. 14. januar, var det Stevnsgade der

Hvornår ”drenger’n” fra Randers kan få lov til at deltage i toppen af dansk basketball er ikke til at sige, men et er sikkert, de vil ikke dø, og Randers vil altid kæmpe for at spille med blandt de store.


Tak for det! Flere har ytret sig positivt om dansk basketinfos sidste nummer fra december 2011. Vi er glade for at folk kan bruge det vi laver, og kan se idéen med vores arbejde. Vi vil dog også gerne have lidt konstruktiv kritik fra dig, og derfor opfordrer vi dig til at skrive din mening til redaktionen, på redaktionen@basketinfo.dk Designet i bladet, har ændret sig meget siden sidste udgave, og grunden til det, er at vi stadig eksperimentere med hvilken form der er bedst passende til indholdet. Det vigtigste for os er indholdet af magasinet, men indpakningen er også utrolig vigtig, og derfor vil der sikkert også ske ændringer i layoutet hen over de kommende måneder. Vi er selv stolte af vores arbejde, men ved også godt at vi ikke er perfekte, og det er også grunden til at vi hele tiden vælger at forny os selv, i stedet for at holde fast i noget, vi godt selv kan se, kunne være bedre.

© Henrik Olsen

Vi håber du forbliver tilfreds med det arbejde vi udfører, og fortsætter med at tjekke ind på basketinfo.dk og læse de seneste artikler fra dansk basketinfo.

Redaktionen dansk basketinfo


dansk basketinfo 1.12  
Advertisement