Page 1

BOLET LITERARI

Lluís Roda

BO-LET I VI (cançó)

I Per a ningú és cap secret Que, en un moment que ets distret, Sense fer-li un torniquet, Se’t pot escórrer l’anguila. Ara, enguany, toca el bolet, Que és la punta del floret. S’assembla molt al xumet Que, per menjar-lo, al xiquet, Molt li convé, el pitet. L’anguila sempre es movia, Com pilota d’un trinquet; El bolet s’està quiet, Com si fóra un minaret, Des d’on canta el muetzí Dient que ja sóc ací Per fotre’t el dinaret, Que no hi calen merlets, Sols dolçaina i tabalet, I en acabar timonet O copa de Freixenet. També pot beure al gallet Si al got li queda un culet O ella es fa amb el barralet. Millor que cap cabaret!, Oferint el cacauet

1


BOLET LITERARI

Lluís Roda

I llonganissa amb bolet. I com si fóra amulet, Em llevaria el barret, Fins i tot els calçotets, La camisa, nu complet, Ensenyaria el carnet, Però primer pel bidet Passaria l’alfabet, I si tinguera un beset, Ballaria jo un ballet, Fins i tot un minuet, Que em sentiria un masclet, De tan potent el coet; Que a elles, no els cal forquilla Per fotre’s la peladilla: Moltes li diuen “confit”, A totes dic: “Bon profit!” Que, després d’aquest convit, Hi ha qui resta...: esquifit. Vol humitat el bolet, Tenir el seu llogaret. Dret i llarg, sense esquelet, Es foten també el fuet, De tan estret, al complet! El que dic no és un pamflet Que demà siga obsolet Quan faça figa el bolet, Que, per fer-se el cigarret, Primer cal traure el paquet, Que tots som fills i besnéts!, Que la sort del gobelet Ix quan se sacsen els daus,

2


BOLET LITERARI

Lluís Roda

I són llançats al tapet Com si fóra un got de llet, Com fan les vaques als bous!?: Com fa el tramús al parrús!, Que per a aquest pastisset No cal ser un gran genet, Sols fer ús del martinet, D’aquell que usa l’enclusa, Mes, si equivoques l’indret, Cura no s’escape un pet: Que..., hi farem! Cap retret... A la base hi ha els bolets De l’imponent Miquelet. No és una torre marrana, Ni mora ni cristiana, Sinó molt valenciana (Que el bolet no és patufet). No és botifler el bolet!, Que és lliure com un maulet. Volia fer un sonet, Però m’ha eixit un sainet: Estic tocat del bolet!

II Catarroja fou la vila, De l’any passat de l’ànguila. I sucós i llefiscós, Amb un llenguatge directe, Li la clavares pel recte, Calent del tot com un gos!

3


BOLET LITERARI

Lluís Roda

A fer el mos del bolet Ens hem trobat ara a Otos, convé que no ens posem xotos!, Perquè el forat és estret! Vicent Andrés Estellés escrigué: “El coixinet”, Que ningú se senta ofés Si ara faig jo aquest bolet! Car un bolet literari No és resar el rosari, Que quan buides el bolet És quan restes satisfet. Amb lentes passes d’eruga, Escàpola, trau el cap, Molt llépola, la tortuga, I a penes hi ha cap arrap. Que el musclo mostra la molla A la humitat que la salva, Aquella joia bivalva! Però és tingut per excés Clavar l’espasa pel ses, Siga bou o siga vaca. Jo preferisc l’egua a l’haca! III Ha abandonat la campana, Empalmat sota sotana, Toca el rector l’esquellot, Amb una fe renovada Per si pilla algun pebrot O una imberbe musulmana.

4


BOLET LITERARI

Lluís Roda

Que si resulta discret Menjar-nos ara el bolet, D’aquesta espècie humana Ningú n’està satisfet. Que si les monges fan vots, Que en castellà diuen “votos”, De castedat s’ha prenyat, Qui en el poema regira, Cercant-li sempre el forat, Que posats a Otos tots xotos, Hi ha qui en trauria les fotos!

5

BOLET LITERARI  

per Lluís Roda

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you