Page 1

dogodkov

julij / avgust 2011

ponudba izdelkov po še posebej ugodnih cenah

ZANIMIVOSTI IN NOVIČKE

POPOLN VODNIK PO DOGODKIH

ZA RAZVEDRILO

Kaj se dogaja v krajih, kjer je doma najboljši sosed?

V Mercator Centrih bomo z vami praznovali, se veselili in učili

Nagradna križanka, horoskop, recept ...

Oglejte si posebno prilogo z ugodnostmi za imetnike kartice Mercator Pika


Kazalo

Uvodnik

Uvodnik/kazalo

2

Ne zamudite

3

Razvade iz Mercatorja

4

Mercator Center Ljubljana

8

Mercator Center Šmartinska

9

Mercator Hipermarket Rudnik

9

Maxi

10

Mercator Center Domžale

11

Mercator Center Kamnik

12

Mercator Center Postojna

12

Mercator Center Nova Gorica

13

Mercator Center Koper

14

Mercator Center Koper ll

15

Mercator Center Jesenice

16

Mercator Center Škofja Loka

16

Vrtiljakovo razvedrilo Mercator Center Kranj Primskovo Mercator Pika

17 18 19

Mercator Center Kranj Savski otok

23

Mercator Center Novo mesto

24

Mercator Center Trebnje

25

Mercator Trgovski center Grosuplje

25

Mercator Center Velenje

26

Mercator Center Slovenj Gradec

27

Mercator Center Ravne na Koroškem

27

Mercator Center Celje

28

Mercator Trgovski center Supermesto

29

Mercator Center Ptuj Špindlerjeva

29

Mercator Center Maribor Tržaška

30

Mercator Center Maribor Pobrežje

31

Mercator Center Murska Sobota

31

Produkcija: Poslovni sistem Mercator, d.d., Dunajska cesta 107, Ljubljana Oblikovanje: Birt d.o.o. Velenje / Tisk: Tiskarna Set, d.d., Ljubljana Distribucija: Pošta Slovenije / Naklada: 300.000 / Brezplačni izvod / Pridržujemo si pravico do spremembe programov prireditev. Za morebitne napake se opravičujemo in vas prosimo, da se obrnete na nas t: 01 560 17 71. Fotografije: Shutterstock, SXC

2

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011

Čas za uživanje in počitek! Sonce, voda, hribi, potovanja, pikniki, koncerti, kino pod zvezdami … Vse to je poletje. Vsako leto znova letni čas, ki ga večina od nas izkoristi tudi za nabiranje novih moči, predvsem pa v njem veliko več časa preživi v naravi, med prijatelji, na dogodkih na prostem. Poletje je tudi koledarsko že nekaj dni z nami, česar smo vedno znova veseli. Začele so se tudi šolske počitnice. Šolarji so za dva meseca odložili šolske torbe in skrbi, starši so se zagotovo skupaj z njimi veselili uspeha v šoli. In sedaj je res čas za počitek, za dopust. Že veste, kam jo boste letos mahnili na oddih? Marsikdo ve, drugi se raje prepustijo odločitvi tik pred zdajci. Vsekakor pa bomo tudi v tem poletju veliko dni preživeli doma. Zato bo tudi v naših Mercator Centrih in Hipermarketih to poletje pestro, saj vsi naenkrat nikoli ne odidemo na zaslužen oddih. V njih boste našli vse, kar boste potrebovali za počitnice, pa tudi nešteto drobnih in večjih stvari za vaš dom. Poletje je tudi čas, ko so naši vrtovi in sadovnjaki polni zdravih pridelkov. Če jih nimate doma, jih boste dobili pri nas. Če jih imate, vam bomo ponudili vse za vlaganje in vkuhavanje, da boste shrambo napolnili tudi za zimo. Priporočamo vam, da to poletje svoje telo spočijete tudi z zdravo, lahko hrano in zdravo, osvežilno pijačo. Tekočine vam res ne sme manjkati, vsaj kakšne dan v tem poletju pa upamo, da se bomo hladili in osveževali tudi skupaj, saj naša akcija »Osvežite se« teče dalje. In tako bo vse do septembra. Da boste to poletje preživeli zdravo, se bomo trudili na oddelkih naših živilskih trgovin – tam ne bo manjkalo zdravih pridelkov in izdelkov, pridelanih tudi doma, v naši deželi, kar jim daje še posebno vrednost. In seveda vam bomo pred začetkom šole ponudili vse, kar potrebuje vaš šolar. Ne le, da boste na enem mestu dobili vse, potrudili se bomo, da bodo cene prijazne. Poleti pri najboljšem sosedu ne bo čutiti, da je kaj drugače kot ostale dni v letu. Vedno bomo pripravljeni na vaš obisk! Tudi zato smo tudi v juliju in avgustu v naših Centrih pripravili niz prijetnih, poučnih in zabavnih dogodkov. Na nikogar nismo pozabili, potrudili smo se, da bo naš program všečen tako najmlajšim kot odraslim. Čeprav bodo poleti počivali tudi Lumpiji, bodo kakšen dan tudi z nami. Na Štajerskem koncu pa bomo poleti lahko spoznavali pestro kulturo in ustvarjalnost ljubiteljskih kulturnih društev. To poletje bo še posebej veselo v treh Centrih, kjer bomo praznovali rojstni dan. Če boste doma, se nam le pridružite! Ob koncu vas še enkrat vabimo, da prelistate poletno, dvojno številko Vrtiljaka, ki vam bo izdal, kaj vse vam pripravljamo tja do začetka septembra. Obenem vam želimo lepe počitnice, kjerkoli jih boste preživljali. Naj bodo varne in polne drobnih dogodkov, ki vam bodo dali energijo v zadnji tretjini letošnjega leta. Užijte vsak poletni dan posebej!

Vaše uredništvo


Ne zamudite Osvežite se!

Najboljši sosed praznuje

Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

V letošnjem poletju bodo kar trije Mercator Centri za leto dni starejši. V vseh pripravljamo veselo in zabavno rojstnodnevno zabavo s pestrim programom in številnimi ugodnostmi za kupce. Pridružite se nam! Mercator Center Koper praznuje 13. rojstni dan Sobota, 16. julij, od 9. do 13. ure

Mercator Center Ljubljana Torek, 12. julij, od 16. do 19. ure Četrtek, 25. avgust, od 16. do 19. ure Petek, 26. avgust, od 16. do 19. ure Sobota, 27. avgust, od 9. do12. ure Mercator Center Jesenice Sobota, 2. julij, od 9. do 12. ure Mercator Center Maribor Tržaška Torek, 5. julij, od 16. do 19. ure Mercator Center Murska Sobota Sobota, 9. julij, od 9. do 12. ure Mercator Center Velenje Sobota, 16. julij, od 9. do 12. ure Mercator Center Kranj Primskovo Torek, 19. julij, od 16. do 19. ure Sobota, 13. avgust, od 9. do 12. ure Mercator Center Koper I. Sobota, 23. julij, od 9. do 12. ure Mercator Center Novo mesto Torek, 26. julij, od 16. do 19. ure TC Ptuj Supermesto Sobota, 30. julij, od 9. do 12. ure Mercator Center Celje Sobota, 6. avgust, od 9. do 12. ure

Partnerji prireditev:

Vabimo vas, da se nam pridružite na praznovanju 13. rojstnega dne, kjer vas bomo poleg zabavnega programa za velike in male razvajali s promocijami in degustacijami naših dobaviteljev. Dišalo bo po dobrotah z žara, ki bodo ob živi glasbi domače skupine Roxie še bolj teknile. Z nami bodo nagajivi Lumpiji, zabavali vas bodo klovni, zavrteli pa bomo tudi kolo sreče in izžrebali tri srečne dobitnike, ki bodo sodelovali v naši rojstnodnevni nagradni igri za skuter, kolo in tobogan. Vsem kupcem, ki boste na dan praznovanja opravili nakup v izbranih Mercatorjevih prodajalnah s kartico Mercator Pika, bomo podarili dvakrat toliko pik, kot bi jih sicer prejeli glede na vrednost nakupa. Vabljeni!

Mercator Center Ljubljana praznuje 12. rojstni dan Četrtek, 25., petek, 26. in sobota, 27. avgust Vabljeni na večdnevno praznovanje rojstnega dne Mercator Centra Ljubljana, ki vas bo ob svoji obletnici razvajal s številnimi presenečenji, izvrstnim glasbenim programom, pestro ponudbo hrane in pijače, degustacijami, promocijami in zabavo na napihljivih igralih za najmlajše. Vsem kupcem, ki boste v času praznovanja opravili nakup v izbranih Mercatorjevih prodajalnah s kartico Mercator Pika, bomo podarili dvakrat toliko pik, kot bi jih sicer prejeli glede na vrednost nakupa. Kot se za rojstni dan spodobi, ne bo manjkala niti rojstnodneva torta, v nagradnih igrah vas čaka obilica praktičnih nagrad, še posebej pa bo privlačna tista, ki vam jo podarjamo v kuponski nagradni igri, katere žrebanje bo v soboto. Veselo in zabavno bo, zato bodite z nami!

Partnerji prireditev:

Mercator Center Murska Sobota praznuje 12. rojstni dan Sobota, 23. julij, od 9. do 13. ure

Vabimo vas na praznovanje, kjer bomo poleg zabavnega programa za velike in male pripravili razvajanja s promocijami in degustacijami naših dobaviteljev. Dišalo bo po morskih dobrotah in jedeh z žara, kar bo ob živi glasbi še bolj teknilo. Prav tako ne bo manjkala rojstnodnevna torta! Zabavale vas bodo Lumpi maskote in glasbeni gostje. Če se boste na rojstnodnevno zabavo pripeljali s posebnim lokalnim avtobusom, boste poleg brezplačnega prevoza prejeli tudi kupon za Mercatorjev zajtrk. Kupon za Mercatorjev zajtrk bodo med 9. in 12. uro prejeli tudi vsi kupci pri nakupu nad 20 Eur. Ta dan boste v Hipermarketu pri nakupu z Mercator Pika kartico prejeli dvakrat toliko pik kot bi jih sicer prejeli glede na vrednost nakupa. Vabljeni!

Podravkine igrarije S Podravko na družinski izlet čez lužo v Disneyland! Pridite tudi vi, z vso družino, na Podravka igrarije v izbrane Mercator Centre. Družno zmagajte in si v velikem finalu Podravka Igrarij, ki bodo v sklopu Podravkinega družinskega festivala potekale 3. septembra v Thermani Laško, priborite družinski izlet v magični Disneyland. Tistega čisto ta pravega, za male in velike prijatelje Miki Miške in Jaka Racmana.

Mercator Center Domžale Torek, 5. julij, od 9. do 11. ure Mercator Center Kranj Primskovo Petek, 8. julij, od 15. do 17. ure Mercator Center Ljubljana Sobota, 9. julij, od 9. do 11. ure Mercator Center Koper Petek, 15. julij, od 16. do 18. ure Mercator Center Celje Sobota, 16. julij, od 9. do 11. ure

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

3


Kruh, hlebec, polbeli, 500 g, Mercator, Pekarna Grosuplje

0,74 EUR akcijska cena za kos 0,94

EUR redna cena za kos

Pecivo Brioši, pakirano, 400 g, Mlinotest

1,48

3,49 EUR akcijska cena 4,73

EUR redna cena

Torta, Sacher, postreženo, nepakirano, 175 g

1,79 EUR

akcijska cena 2,29 EUR redna cena

EUR akcijska cena za kg 1,88 EUR redna cena za kg

21%

26%

ceneje

Sladoled, Don Vito in Mecroche, Premium, 1000 ml, Ljubljanske mlekarne

5,99 EUR

21%

ceneje

Sorbet, limona, Premium, 500 ml, Incom

1,99 EUR

ceneje

Pršut, San Daniele, narezek, 70 g, Citterio

3,09

EUR akcijska cena 4,14 EUR redna cena

25% ceneje

Eko ponudba v Mercatorju Jabolka Gala, eko, 600 g

Motovilec Bio, eko, 100 g

25% ceneje

4

Korenček Bio, eko, 1 kg

25% ceneje

25% ceneje

Akcijska ponudba velja od 1. julija do 31. avgusta 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC / vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.


2,39 EUR akcijska cena 3,17EUR redna cena

Turistična pašteta, navadna ali pikantna, 50 g, Delamaris

0,59 EUR akcijska cena 0,69

EUR redna cena

24% 1,66 EUR akcijska cena 2,34

EUR redna cena

1,89 EUR

akcijska cena 2,52 EUR redna cena

25%

ceneje

Napitek, soja, kalcij, 1 l, Valsoia

Riž, Scotti, hitro kuhan, več vrst: Cantonese, Mediterranea in Paella, 250 g

ceneje

Napitek, soja, 1 l, Valsoia

1,66 EUR akcijska cena 2,08

EUR redna cena

Minister za zdravje opozarja, da prekomerno pitje alkohola lahko škoduje zdravju.

Oreščki mešani z rozinami, 200 g

Renski Rizling, belo vino, 0,75 l, P & F Jeruzalem

4,39 EUR akcijska cena 5,29

EUR redna cena

29%

20%

ceneje

Sir, gorgonzola, sladka, 200 g, Igor

20% ceneje

ceneje

2,28 EUR akcijska cena 2,87

EUR redna cena

Steklenica za vodo, 750 ml, s priponko za pas, več barv

20% ceneje

15,59 EUR

akcijska cena 19,54 EUR

redna cena

Opis: brez BPA, izdelana iz prosojnega kopoliestra Tritan, ne poliva in ne pušča, dvižni ročaj s karabinom za pripenjanje na športne torbe, se ne navzame vonjav.

Steklenica za otroke, 300 ml, potovalna, več barv

21% ceneje

Akcijska ponudba velja od 1. julija do 31. avgusta 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.

12,99 EUR akcijska cena 16,59

EUR

redna cena

Opis: brez BPA, 100% ne poliva in ne pušča, uporabna z eno roko, samodejna zatesnitev

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

5


Bazen Barbie, igrača

16,99 EUR

7,99

Olje za sončenje EUR Hawaiian tropic, akcijska cena ZF 15, 200 ml, 10,99 EUR redna cena Tanning Research USA - Hawaii

Kocke Lego City Power boat transporter 4643

21,99 EUR

Komplet za opazovanje vodnih živali

1,08

Svinčnik Stabilo, za levičarje in desničarje, 2 kos Barvice Stabilo, za levičarje in desničarje, 12 kos

Detergent EUR Frosch za ročno akcijska cena pomivanje posode, 1,36 EUR redna cena dve vrsti: aloe - vera balzam in citrusi, 500 ml, Werner&Merz

17,99 EUR

2,15 EUR 11,25 EUR Globus Falcon, dim.: 25 cm

17,55 EUR

20%

27%

ceneje

ceneje

Nahrbtnik My Melody, anatomski ali trolley

40,99 EUR Zvezki My Melody, A4, več vrst

1,09 EUR

Nahrbtnik Target Skelanimals, anatomski

46,95

Zvezek Skelanimals, A5, črte, karo

0,75 EUR

Zvezek Skelanimals, A4, več vrst

Peresnica My Melody, trojna, polna (18 barvic, 24 flomastrov, 8 dodatkov)

6

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011

EUR

Peresnica Skelanimals, polkrožna

11,85 EUR

1,55 EUR

18,99 EUR

Akcijska ponudba velja od 1. julija do 31. avgusta 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.


Doza za kavo cvet, dim.:13,5x19,5 cm

Kozarec, 3 - delna garnitura, prostornina: 30 cl, Bormioli Rocco Steklen krožnik, z dekorjem, dim.: 25 cm dim.: 35 cm, Rosenthal

2,49 EUR

5,99 EUR 14,99 EUR 19,99 EUR

Doza za piškote cvet, dim.: 20x13x7 cm

2,49 EUR

Plastičen pladenj cvet, dim.: 33 x 4 cm

2,49 EUR

1

Okrasna dekoracija, različne barve in motivi, dim.: 26 x 21cm, trije listi v setu

2 Okrasna 3D

dekoracija, različne barve in motivi, dim.: 31,5 x 31,5 cm Okrasna dekoracija obešalnik, različne barve in motivi, dim.: 13,5 x 16 cm

3

Pogrinjek, dim.: 35x 45 cm, moder Servet, dim.: 40x40 cm, moder

2,89 EUR 2,59 EUR

Steklen vrč, z mero in pokrovom za shranjevanje, prostornina:1 l, Bormioli Rocco Ribež za sir, zelenjavo in sadje, s stekleno posodo in pokrovom za shranjevanje, dim.:21x13 cm, Bormioli Rocco

Prt, dim.: 138x180 cm,

12,99 EUR

Prt, tekač dim.: 45x138 cm,

11,49 EUR

11,67 EUR

akcijska cena 15,77 EUR

26%

redna cena

ceneje

2

7,39

EUR akcijska cena 9,99 EUR

redna cena

2,95

3

EUR akcijska cena 3,99 EUR

redna cena

1

7,49 EUR

Skleda za sušenje solate, več barv

9,79

EUR akcijska cena 12,30 EUR redna cena

12,79EUR

20% ceneje

Akcijska ponudba velja od 1. julija do 31. avgusta 2011 oz. do razprodaje zalog v MC Ljubljana, MC Šmartinska, HM Rudnik, MC Nova Gorica, MC Postojna, MC Koper, MC Koper II, MC Kranj Savski otok, MC Kranj Primskovo, MC Kamnik, MC Jesenice, MC Domžale, MC Škofja Loka, MC Novo mesto, MC Trebnje, MC Grosuplje, MC Ravne na Koroškem, MC Velenje, MC Celje, MC Slovenj Gradec, MC Maribor Tržaška, MC Maribor Pobrežje, TC Super mesto Ptuj, MC Ptuj Špindlerjeva, MC Murska Sobota in HM Brežice.

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

7


Mercator Center Ljubljana Cesta Ljubljanske brigade 33, Ljubljana / t: 01 51 39 952 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 9. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Dogodki v pritličju:

Sobota, 6. avgust, od 10. do 14. ure Zaključno žrebanje Knorr nagradne igre Za vas bo kuhal Tomaž Vozelj, ki je profesionalni kuhar in predstavnik Društva kuharjev in slaščičarjev Slovenije. Pridite in se pustite navdušiti! Petek, 12. avgust, ob 14. uri Ledo vas vabi na promocijski dogodek in zaključno žrebanje

Torek, 5. julij Dobavitelj Perutnina Ptuj se predstavi Nori na Poli! Pridi in postani zmagovalec. Za nagrado prejmeš rumeno majico z napisom »Poli Nr.1« Sobota, 9. julij, od 9. do 11. ure Podravkine igrarije S Podravko na družinski izlet čez lužo v Disneyland! Letošnje poletje bo zelo veselo, saj je Podravka spet pripravila obilo zabave za vso družino. Pridite tudi vi na Podravka igrarije v izbrane Mercator prodajalne. In to v družinskih »kompletkih« z mamico, atijem, sestrico ali bratcem, da se boste pomerili v Podravkinem veselem labirintu, spretnosti vožnji in ostalih zabavnih igricah. Družno zmagajte in si v velikem finalu Podravka Igrarij, ki bodo v sklopu Podravkinega družinskega festivala potekale 3. septembra v Thermani Laško, priborite družinski izlet v magični Disneyland. Tistega čisto ta pravega, za male in velike prijatelje Miki Miške in Racmana Jake, in to čez lužo!

Torek, 12. julij, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

Četrtek, 25., petek, 26. in sobota, 27. avgust

Mercator Center Ljubljana praznuje 12. rojstni dan Vabljeni na večdnevno praznovanje rojstnega dne Mercator Centra Ljubljana, ki vas bo ob svoji obletnici razvajal s številnimi presenečenji, izvrstnim glasbenim programom, pestro ponudbo hrane in pijače, degustacijami, promocijami in zabavo na napihljivih igralih za najmlajše. Vsem kupcem, ki boste v času praznovanja opravili nakup v izbranih Mercatorjevih prodajalnah s kartico Mercator Pika, bomo podarili dvakrat toliko pik, kot bi jih sicer prejeli glede na vrednost nakupa. Kot se za rojstni dan spodobi, ne bo manjkala niti rojstnodneva torta, v nagradnih igrah vas čaka obilica praktičnih nagrad, še posebej pa bo privlačna tista, ki vam jo podarjamo v kuponski nagradni igri, katere žrebanje bo v soboto. Veselo in zabavno bo, zato bodite z nami! Sobota, 27. avgust Zaključno žrebanje nagradne igre Kras Sežana

Četrtek, 25. avgust, od 16. do 19. ure Osvežite se na napihljivih igralih!

Petek, 26. avgust, od 16. do 19. ure in sobota, 27. avgust, od 9. do12. ure Osvežite se na napihljivih igralih!

8

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Mercator Center Šmartinska Šmartinska 102, Ljubljana / t: 01 54 75 000 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 9. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Petek, 8. julij, od 16. do 20. ure Osvežite se s sladoledom in osvežilnimi napitki promocija in degustacija Vas zanima, kako lahko sami pripravite sladoled in okusne osvežilne napitke? Pridite k nam in pokazali vam bomo! Torek, 5., četrtek, 21., in četrtek, 28. julij Sončna kozmetika / promocija Zavarujmo svojo kožo pred nevarnimi sončnimi žarki! Od petka, 1. julija, do petka, 8. julija Dopust je tu / promocija Bliža se čas naših letnih dopustov, zato vas bomo spomnili, kaj ne sme manjkati v vaši potovalni torbi! Petek, 1. julij, do srede, 31. avgust Fotografski natečaj Utrip poletja 2011 Sodelujte v fotografskem natečaju in si prislužite lepo nagrado. Tri najlepše, najboljše fotografije po izboru žirije bomo nagradili, pridružite se nam. Vsa navodila vam bodo na voljo v pisni obliki v HM Šmartinska na oddelku akustike. Torek, 9. avgust, od 16. do 20. ure in četrtek, 11. avgust, od 9. do 13. ure Uživajmo poletne dni Zaščitite kožo pred nevarnimi sončnimi žarki ter nevarnimi žuželkami. Brezskrbno v šolo Imate že vse za vaše šolarje? Obiščite nas in skupaj bomo napolnili torbo ali nahrbtnik s šolskimi potrebščinami za novo šolsko leto.

Mercator Hipermarket Rudnik Jurčkova cesta 223, Ljubljana (Supernova) / t: 01 28 37 000 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure Sobota, 2. julij Zavarujmo svojo kožo pred nevarnimi sončnimi žarki promocija Predstavili vam bomo pestro izbiro sončnih krem z različnimi zaščitnimi faktorji za vse tipe kože in za nego po sončenju. Sobota, 9. julij Vikend sladoleda promocija Uživajmo proste poletne trenutke s sladoledom, ki nas osveži, nam pogasi žejo in nas hkrati posladka. Ponudili vam bomo številne okuse različnih proizvajalcev. Sobota, 16. julij Gremo na dopust promocija Končno je prišel čas težko pričakovanih dopustniških dni. Da bi ga preživeli čim lepše, vam bomo v našem hipermarketu pripravili nabor izdelkov, ki ne smejo manjkati na vašem jedilniku. Ob nakupu posameznih izdelkov boste prejeli darilce dobavitelja. Sobota, 23. julij Osvežimo se s svežo melono kulinarična prireditev Sveže sadje v vročih dneh nas odžeja in nam napolni naše lačne želodčke. Hkrati nas obogati z vitamini, zato vam bomo ponudili svežo melono, ki prija v vsakem trenutku. Sobota, 30. julij Vse za vlaganje promocija Končno nam bo narava napolnila tudi shrambe. Pripravili vam bomo izdelke, ki jih boste potrebovali pri vlaganju vaše zelenjave in sadja. Sobota, 6. avgust Gremo v hribe Za vse , ki se boste v mesecu avgustu odpravili v hribe, bomo pripravili izdelke, ki vam bodo pri vašem podvigu okrepili telo.

Sobota, 13. avgust Sladoledi za vse okuse Da ne pozabimo okusa po poletju, vas v našem hipermarketu čaka pestra izbira sladoledov za vse okuse. Pridite in poskusite, morda med njimi spoznate kakšnega, ki vam bo še posebej prijal. Sobota, 20. avgust Počitnice se bližajo koncu Za mirnejši vstop v novo šolsko leto vam bomo ponudili pestro izbiro šolskih potrebščin po akcijskih cenah.

Sobota, 27. avgust Počitnice se poslavljajo od nas promocija in degustacija Da kljub temu, da bo počitnic vsak čas konec, ostanemo še naprej dobre volje, nas bo posladkala slaščičarska delavnica Kranjski Kolaček. V našem hipermarketu vam bodo predstavili različne dobrote iz njihove slaščičarske delavnice.

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

9


Trg republike 1, Ljubljana, t: 01 47 66 812 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 17. ure, nedelje in prazniki: zaprto

Prenavljamo za vas! Kljub prenovi pritličja, I. in II. nadstropja ter obeh gostinskih lokalov v pritličju (zaprto od 30. junija do ponovnega odprtja), bo Maxi v poletnem času obratoval po ustaljenem delovnem času. Maxijeva kletna etaža z živili ter lokali v kletni pasaži so vam s ponudbo na voljo vse poletje! In ne spreglejte, da vam je primerljiva ponudba, ki ste jo sicer vajeni iz Maxija, na voljo v parfumeriji Beautuque v Mercator Centru Šiška in na Cigaletovi ulici 2 v Ljubljani, velika izbira poletnih oblačil pa vas pričakuje v Modiani Mercator Centra v Šiški, Modiani Vič in v Modni hiši na Nazorjevi ulici v Ljubljani. Maxijeva restavracija 2000 in Aperitiv bar v pasaži obratujeta normalno vse poletje, zaradi prenove se do ponovnega odprtja zapirajo: Maxi slaščičarna, restavracije Romansa in M holidays v ponedeljek, 1. avgusta 2011. Od ponedeljka, 1. avgusta, do sobote, 20. avgusta, bo na letnem dopustu tudi restavracija Maxim.

Paprika, nadevana, postreženo, nepakirano, cena za kg Mercator

6,79 EUR akcijska cena 8,08 EUR

redna cena

Koroška žemlja, bela, postreženo, nepakirano, 60 g, Pekarna Maxi

0,22 EUR akcijska cena 0,30 EUR

redna cena

25% ceneje

Kruh biga, bela, postreženo, nepakirano, 500 g, Pekarna Maxi

1,09

EUR akcijska cena za kos

1,45

EUR redna cena za kos

2,18

EUR akcijska cena za kg

Zavitek, zelenjavni, postreženo, nepakirano, 360 g, Mercator

0,89 EUR akcijska cena 1,20 EUR

redna cena

EUR redna cena za kg

ceneje

Sir, Grana Padano, cena zakg

25% ceneje

12,58 EUR akcijska cena 15,75 EUR redna cena

20% ceneje

10

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011

Maxi Romansa Zavitek losos postrvi s porom in kozicami na gobovi rižoti 6,50 EUR

Ne spreglejte! Dvojne pike v juliju: petek, 1. julij in sobota, 30. julij 2011 Dvojne pike v avgustu: ponedeljek, 1. avgust in sreda, 31. avgust 2011 Vračilo parkirnine: dve uri parkiranja v I. in II. kleti pri nakupih nad 60 Eur Kam po počitnice? V času Maxijeve prenove se bo 1. avgusta zaprla tudi poslovalnica M holidays. Počitnice pa bodo seveda še vedno zelo blizu. Prijazni potovalni svetovalci vas pričakujejo v poslovalnicah M holidays v Mercator Centru v Šiški in v Domžalah, kjer vam bodo z veseljem uredili vašo rezervacijo turističnih aranžmajev v Sloveniji in tujini iz raznolike ponudbe domačih in tujih organizatorjev potovanj. Ne pozabite na svojo kartico Mercator Pika, saj lahko plačujete do 12 obrokov brez obresti ter pri tem zbirate in unovčujete bonitetne pike. Poiščite svoj dopust! M HOLIDAYS MC LJUBLJANA CESTA LJUBLJANSKE BRIGADE 33, 1000 Ljubljana Tel: 01 5005 902, mcljubljana@mholidays.si Delovni čas: ponedeljek – sobota 09.00-21.00, nedelja 09.00-15.00 M HOLIDAYS MC DOMŽALE CESTA TALCEV 4, 1230 Domžale Tel: 01 7218 976, mcdomzale@mholidays.si Delovni čas: ponedeljek – petek 09.00-21.00, sobota 08.00-21.00, nedelja 08.00-13.00

2,90

24%

Maxi Slaščičarna in kavarna Mono čokoladna torta in Mono mango čili torta 3,80 EUR


Mercator Center Domžale Cesta talcev 4, Domžale / t: 01 72 18 941 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 13. ure,

Poletje na valovih glasbe V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil, sledilo pa bo muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbenih skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih! Petek, 1. julij, ob 17. uri Kitara za prave rokerje! Petek, 15. julij, ob 17. uri Žvižgači, trobente in rogovi Petek, 29. julij, ob 17. uri Tolkala Petek, 12. avgust, ob 17. uri Nanulce Petek, 26. avgust, ob 17. uri Šejker Sobota, 2. julij, od 10. do 13. ure Lubenice, lubenice, pa ne kar tako Priznani kuhar Iztok Butkovic vam bo pokazal, kako se prijetna osvežitev lahko spremeni v pravo umetniško delo. Izrezoval bo lubenice in ustvarjal prelepe podobe. Vse pa boste lahko tudi kupili. Torek, 5. julij, od 9. do 11. ure Podravkine igrarije S Podravko na družinski izlet čez lužo v Disneyland! Letošnje poletje bo zelo veselo, saj je Podravka spet pripravila obilo zabave za vso družino. Pridite tudi vi na Podravka igrarije v izbrane Mercator prodajalne. In to v družinskih »kompletkih« z mamico, atijem, sestrico ali bratcem, da se boste pomerili v Podravkinem veselem labirintu, spretnosti vožnji in ostalih zabavnih igricah. Družno zmagajte in si v velikem finalu Podravka Igrarij, ki bodo v sklopu Podravkinega družinskega festivala potekale 3. septembra v Thermani Laško, priborite družinski izlet v magični Disneyland. Tistega čisto ta pravega, za male in velike prijatelje Miki Miške in Racmana Jake, in to čez lužo! Sobota, 27. avgust, od 10. do 12. ure Pozdravljena, šola! Vsi otroci ste vabljeni na našo zabavo, kjer se bomo ob igri veliko naučili ter se sladkali s sadnimi kupami, palačinkami in banana Carmelado!

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

11


Mercator Center Kamnik

Mercator Center Postojna

Kovinarska 36, Kamnik / t: 01 83 08 787 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Tržaška cesta 59, Postojna / t: 05 72 14 708 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure

Poletje na valovih glasbe

Sobota, 2. julij, ob 18. uri Nora zabava s Claudio Pevka Claudia bo s svojima škratoma s petjem in veseljem ustvarila pravo poletno vzdušje. Pridite, zabavno bo!

V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil, ki mu bo sledilo muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbenih skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih!

Sobota, 9. julij, ob 18. uri Gusarji / igrana predstava za otroke

Petek, 1. julij, ob 17. uri Kitara za prave rokerje!

Sobota, 16. julij, ob 18. uri Klovn na obisku / otroška animacija

Petek, 8. julij, ob 17. uri Topotalke

Sobota, 23. julij, ob 18. uri Počitnice z Bloom – Winx klub zabava Plesno-glasbena animacija za otroke z maskoto Bloom, ustvarjalnicami in nagradno igro.

Petek, 15. julij, ob 17. uri Žvižgači, trobente in rogovi Petek, 22. julij, ob 17. uri Zveneča plastenka Petek, 29. julij, ob 17. uri Tolkala Petek, 5. avgust, ob 17. uri Brenkala Petek, 12. avgust, ob 17. uri Nanulce Petek, 19. avgust, ob 17. uri Frizerska kalimba Petek, 26. avgust, ob 17. uri Šejker

Sobota, 6. avgust, ob 18. uri Čarodej Maris Pridite na nastop čarodeja, ki zna s svojimi čarovnijami pričarati tudi žive živali, na primer, začaranega goloba spremeni v čisto pravega zajčka. Sobota, 13. avgust, ob 18. uri Ovčka na večerji / igrana predstava za otroke Sobota, 20. avgust, ob 18. uri Sladko veselje v Mercatorju Vsi obiskovalci našega centra ste vabljeni na carski praženec in milk-šejk, otroci pa še na ustvarjanje pisanega kolaža poletnega dne. Sobota, 27. avgust, ob 18. uri Spet nazaj v šolo / otroška animacija

Četrtek, 7. julij, ob 8. uri Julijska roštiljada Vse obiskovalce vabimo na julijsko zabavo, kjer boste lahko prisluhnili zvokom zabavne glasbe ter poskusili krompirjevo solato in sveže pečena rebrca! Četrtek, 4. avgust, ob 8. uri Dunajska fešta Vse obiskovalce vabimo na dunajsko fešto, kjer boste lahko prisluhnili zvokom zabavne glasbe ter poskusili odlične dunajske medaljone s pomfrijem! Četrtek, 18. avgust Dobavitelj Perutnina Ptuj se predstavi Nori na Poli! Pridi in postani zmagovalec. Za nagrado prejmeš rumeno majico z napisom Poli Nr.1. Sobota, 27. avgust, od 10. do 12. ure Stara pot v šolo Poučna glasbena predstava. Iztekajo se čudovite počitnice,kjer ni manjkalo zabave in veselja, sedaj pa moramo počasi spet nazaj v šolske klopi in vrtec.

www.svilanit.si

Občuti svežino poletja

po letja

nova kolekcija plažnih brisač

12

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Mercator Center Nova Gorica

Sobota, 27. avgust, ob 18.30 uri Stara pot v šolo otroška poučna animacijska prireditev Vsako soboto, med 10.30 in 12.30 uro Poletje na valovih glasbe ustvarjalne delavnice V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil in sledilo bo muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbeni skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih!

Industrijska cesta 6, Kromberk / t: 05 33 43 300 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 9. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 9. do 15. ure

Sobota, 2. julij, ob 18.30 uri Ovčka na večerji igrana predstava za otroke

Sobota, 2. julij Kitara za prave rokerje!

Sobota, 9. julij, ob 18.30 uri Čopkometer Glasbeno-animacijska predstava Mojce in Kaličopka.

Sobota, 9. julij Topotalke Sobota, 16. julij Žvižgači, trobente in rogovi

Sobota, 16. julij, od 10. do 12. ure Domača zabava Ob zvokih harmonike vam bomo postregli morskega psa na žaru s tržaško omako.

Sobota, 23. julij Zveneča plastenka

Sobota, 16. julij, ob 18.30 uri Miki in Mini gresta na morje Glasbeno-plesna animacija za otroke

Sobota, 30. julij Tolkala Sobota, 6. avgust Brenkala

Sobota, 23. julij, ob 18.30 uri Predstava čarodeja Romana Freliha otroška animacija

Sobota, 13. avgust Nanulce

Sobota, 30. julij, ob 18.30 uri Zakaj teče pes za zajcem lutkovna predstava

Sobota, 20. avgust Frizerska kalimba

Sobota, 6. avgust, od 10. do 12. ure Mercatorjev piknik peka sardelic ob spremljavi harmonike

Sobota, 27. avgust Šejker

Sobota, 6. avgust, ob 18.30 uri Gusarji igrana predstava za otroke Sobota, 13. avgust, ob 18.30 uri Klovn Žare otroška animacija Sobota, 20. avgust, od 10. do 12. ure Mehiška zabava mehiške tortilje ob spremljavi mehiške glasbe Sobota, 20. avgust, ob 18.30 uri Dino in cirkuške vragolije Dino bo obiskal cirkus, kjer ga bo sprejel navihani klovn. Dina bo naučil cirkuških spretnosti, na cirkuško zabavo pa bosta povabila tudi vse otroke. Skupaj bomo hodili po vrvici, vrteli krožnike in zaplesali na cirkuški preprogi na katero bodo padali milni mehurčki.

www.mholidays.si 080 2 080 Zaradi razprodanega izleta s katamaranom Prince of Venice v Benetke, smo za vas pripravili NOVO UGODNO PONUDBO!

Mercator d.d., Dunajska cesta 107, 1000 Ljubljana

DRUÆINSKA ZABAVA V MAGI»NEM MORSKEM SVETU ODHODI: 23.7., 20.8.2011 Maribor, Celje, Ljubljana, Sežana; 23.7., 27.8., 10.9.2011 Kranj, Ljubljana, Nova Gorica; 6.8., 3.9.2011 Novo Mesto, Ljubljana, Sežana. ČAS POTOVANJA: 1 dan ČAS ZA PRIJAVO: 14 dni pred odhodom oziroma do zasedenosti prostih mest NAJMANJŠE ŠTEVILO POTNIKOV: 45

»SEA LIFE«, LIDO DI JESOLO, Italija Italjansko letovišče, peščena plaža, »SEA LIFE«, Aqualandia…

Odhod avtobusa iz dogovorjenega mesta. Nadaljevanje vožnje po avtocesti do Jesola, obmorskega letovišča v Italiji. Ogled novega ogromnega tematskega akvarija –»SEA LIFE«, ki se ponaša z več kot 5.000 morskih bitij. Po ogledu akvarija priporočamo obisk AQUALANDIE (za doplačilo), ki je veliko več kot klasični vodni park. Poleg 26 vodnih atrakcij so na voljo še spektakularne prireditve, cirkus, najvišji tobogan, bungee, aerobika,… Priporočamo tudi uživanje na dolgi peščeni plaži znanega italijanskega letovišča, sprehod po najdaljši nakupovalni ulici, polni restavracij, trgovinic,... ki je dolga kar 13 km. Proti večeru se bomo odpravili proti domu, kamor je prihod predviden pozno ponoči. Obiščite spletno stran: www.visitsealife.com/Jesolo CENA VKLJUČUJE: prevoz s sodobnim turističnim avtobusom po programu, vse cestnine in parkirnine, vstopnina v akvarij »SEA LIFE«, osnovno nezgodno zavarovanje, vodenje, organizacijo izleta in DDV. MOŽNA DOPLAČILA (vodniku na poti): vstopnica v vodni park Aqualandia 27 � (odrasli) na osebo in 23 � (otrok od 1 m do 1,4 m višine), otrok do 1 m višine ne plača vstopnine. Opomba: Vsi odhodi so predvideni skozi Ljubljano. Vstope je potrebno najaviti ob prijavi na prodajnem mestu. V terminih, ko bo odhodov več, bodo potniki morda primorani zamenjati avtobus v Ljubljani. Sedežni red se lahko spremeni.

30% ceneje*

: EB REDNA cENA NAjMANj 45 OS O pRI pRIjAVI 49 � NA OSEB

cENA S pOpU

STOM*:

3 3 , 90 � !

i najmanj 45 oseb

na osebo pri prijav

OTROŠKI POPUST: otrok do 2,99 let 10 �

*Cena s popustom velja ob le predložitvi nalepk z določenim številom zbranih nalepk. 1 kupon velja za 1 osebo. Nalepke lahko zbirate od 03.05. do 23.08.2011, kupone z nalepkami lahko unovčite do 06.09.2011. Več informacij in podrobnejši opisi ponudbe, doplačilih, popustih ter prijave v poslovalnicah M holidays. Rezervacije aranžmajev so možne v času trajanja akcije. Ponudbe so omejene in veljajo do zasedenosti prostih mest. Obstaja možnost, da bo aranžma pred iztekom akcije razprodan. Splošni pogoji, ki so sestavni del programa so vam na voljo v poslovalnicah M holidays in na spletni strani www.mholidays.si. Ker lahko nastanejo morebitne kasnejše spremembe ali pride do napak v tisku, so točni podatki, o katerih ste obveščeni v trenutku prijave na aranžma. Odpoved aranžmaja je možna v skladu s splošnimi pogoji. Zbranih nalepk za aranžma se v primeru odpovedi aranžmaja ne vrača. INFORMACIJE in REZERVACIJE v poslovalnicah M holidays: nasproti vhoda v blagovnico Maximarket (01/241 41 02), v MC Ljubljana (01/500 59 02), MC Domžale (01/72 189 76), MC Novo mesto (07/393 02 18), MC Celje (03/426 80 80), MC Maribor (02/333 52 00), MC Ptuj (Supermesto 02/749 53 54), MC Nova Gorica (05/334 33 84), MC Slovenj Gradec (02/881 29 50), MC Koper (05/663 69 50), MC Kranj Primskovo (04/201 99 82) in MC Velenje (03/426 49 05).

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

13


Mercator Center Koper Dolinska cesta 1a, Koper / t: 05 66 36 830 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 15. ure

Sobota, 2. julij, ob 10. uri Glasbeno-instrumentalni nastop skupine Resonanca Glasbena skupina, ki oživlja spomine na stari, dobri rock and roll v akustični verziji. Sobota, 9. julij, ob 10. uri Vipavski tamburaši Petek, 15. julij, od 16. do 18. ure Podravkine igrarije S Podravko na družinski izlet čez lužo v Disneyland! Letošnje poletje bo zelo veselo, saj je Podravka spet pripravila obilo zabave za vso družino. Pridite tudi vi na Podravka igrarije v izbrane Mercator prodajalne.

Sobota, 16. julij, od 9. do 13. ure Mercator Center Koper praznuje 13. rojstni dan! Vabimo vas, da se nam pridružite na praznovanju 13. rojstnega dne, kjer vas bomo poleg zabavnega programa za velike in male razvajali s promocijami in degustacijami naših dobaviteljev. Dišalo bo po raznih dobrotah z žara, ki bodo ob živi glasbi domače skupine Roxie še bolj teknile. Nagajivi Lumpiji bodo plesali in se slikali z otroci, zabavali vas bodo klovni, zavrteli pa bomo tudi kolo sreče in izžrebali tri srečne dobitnike, ki bodo sodelovali v naši rojstnodnevni nagradni igri za skuter, kolo in tobogan. Vsem kupcem, ki boste na dan praznovanja opravili nakup v izbranih Mercatorjevih prodajalnah s kartico Mercator Pika, bomo podarili dvakrat toliko pik, kot bi jih sicer prejeli glede na vrednost nakupa. Vabljeni!

Sobota, 6. avgust, ob 10. uri Kulturno društvo Alojz Mihelčič iz Harij predstavitev domače obrti, igranje na ljudske inštrumente in ljudsko petje Brštulin Bande. Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Poletni kuharski utrinek Pridružite se nam na predstavitvi in pokušini kulinaričnih dobrot, ki teknejo predvsem v poletnih mesecih. Dogodek bo popestrila tudi primerna glasba. Petek, 26., in sobota, 27. avgust, od 9. do 20. ure Praznik kruha Razstava, degustacije in 10 % popust na izdelke Pekarne Grosuplje. V petek, ob 10. uri, animacija za otroke – z nami bo pek Matevž, v soboto, ob 9.30 uri, prikaz izdelave pletenic. Vsak torek, med 17. in 19. uro Poletje na valovih glasbe ustvarjalne delavnice V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce glasbenih instrumentov, sledilo pa bo muziciranje. Torek, 5. julij Kitara za prave rokerje! Torek, 12. julij Topotalke Torek, 19. julij Žvižgači, trobente in rogovi Torek, 26. julij Zveneča plastenka Torek, 2. avgust Tolkala Torek, 9. avgust Brenkala Torek, 16. avgust Nanulce Torek, 23. avgust Frizerska kalimba Torek, 30. avgust Šejker

Sobota, 23. julij, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

Modiana d.o.o., Dunajska 110, 1000 Ljubljana

Osvežite svoj poletni slog!

DO

Prehitite poletne razprodaje in od 17. 6. do 31. 7. 2011 izkoristite do 50 % popust na posebej označena moška, ženska in otroška oblačila ter obutev iz kolekcije pomlad/poletje 2011 v prodajalnah Modiana in Modna hiša Maribor. Popust velja na označene artikle. Popust se obračuna na blagajni. Akcije/popusti se med seboj izključujejo, razen popusta TO! in Četrtkovega popusta za upokojence. Popust TO! in Četrtkov popust za upokojence se obračunata od končnega zneska računa, v katerem so že upoštevani morebitni akcijski popusti. Posamezna prodajalna ima v ponudbi izdelke v obsegu svojega asortimenta. Aktivnost ne poteka v prodajalnah Outlet.

14

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Vrtiljakove novice

Mercator Center Koper ll Kolodvorska cesta 4, Koper / t: 05 66 26 904 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Petek, 1. julij, od 17. do 19. ure Hladni napitki za vroče dni Da Vam bo ob vročih dneh malo hladneje, vabimo vse obiskovalce na osvežitev z ledeno kavo in drugimi osvežujočimi napitki.

V družbi mladih tamburašev Tamburaški orkester Vipavski tamburaši spada med najboljše tamburaške orkestre v Sloveniji. Sestavlja ga 14 srednješolcev in študentov, delujejo pa pod vodstvom dirigentke Neže Žgur. Iz skromnih začetkov pred enajstimi leti, je ta dejavnost začela bogato roditi in tako imajo v Vipavi svoje tamburaško društvo, ki združuje tri orkestre (starejšega, mladinskega in otroškega).

V repertoarju orkestra so vse zvrsti glasbene literature: originalne tamburaške skladbe, priredbe slovenskih in tujih ljudskih skladb, sakralne skladbe ter priredbe zimzelenih in popularnih melodij. Samo v letu 2010 so Vipavski tamburaši prejeli zlato priznanje s pohvalo, (96,30 točk) na 30. srečanju tamburaških in mandolinskih skupin v Ljubljani in pa Zlato plaketo »Tambura Paje Kolarića« na mednarodnem tekmovanju tamburaških skupin v Osijeku, obakrat pod vodstvom Neže Žgur. Ne zamudite njihovega nastopa v Mercator Centru Koper, v soboto, 9. julija.

Sobota, 16. julij, od 9.30 do 11.30 ure Palačinke posladkajte se v naši družbi

Torek, 26. julij, od 15. do 19. ure Osvežitev z lubenico Pridite in poskusite, koliko osvežitve nam v vročih poletnih dneh lahko nudijo lubenice.

Sobota, 20. avgust, od 9. do 13. ure Piknik v Mercatorju Peka različnih dobrot na žaru ter obdaritev s porcijo čevapčičev pri nakupu v supermarketu nad 30 evrov.

Živžarije – gusarske norčije: zabavno sladko predpočitniško druženje v MC Koper II

Ponedeljek, 29. avgust, ves dan Nagrajevanje nakupov v Supermarketu

Pustite se razvajati v Mercatorju.

Na parkirišče pred nakupovalnim centrom Mercator Centra Koper II je v petek, 17. junija popoldan, priplula gusarska barka s številno posadko. Ker je bila gusarjem lokacija pred centrom zelo po godu, so zasidrali svoje plovilo in se odločili za popoldansko druženje s koprskimi otroki. Znano je, da so gusarji zelo kreativni, kar se je izkazalo tudi na tem srečanju: gusarska glasbenika Andrej in Anja sta prepevala, igrala in odigrala

lutkovno predstavo, drugi del posadke pa je pomagal otrokom izdelati gusarsko kapo, bojno zastavo, oster meč, gusarsko privezo in gusarki nakit. Izkazal se je tudi glavni kuhar posadke Siniša, ki je napekel na desetine gusarskih palačink. Ker so pa tudi koprski otroci zelo nadarjeni, so se predstavili s petjem in plesom. Otroški pevski zbor Osnove šole Koper se je predstavil s tremi skladbicami. Sledila je predstavitev portoroške plesne šole Art Dance: pogumne piratke so odplesale do gusarskega zaklada, mladi hip-hoperji so navdušili posadko na gusarki barki in za zaključek se je predstavil še hip-hop solist Urban. Gusarska posadka je imela še prijetno darilo za vse otroke: slikarke so jim narisale unikatne gusarke tatooje. Popoldan se je prevesil v večer in gusarji so razpeli jadra na svoji barki ter odpluli novim dogodivščinam naproti. Obljubili so nam še: prihodnje leto nas ponovno obiščejo na naših tradicionalnih predpočitniških Živžarijah!

Skutina torta s svežim sadjem

Za sladkosnede s stilom. Dobrote Kranjskega kolačka boste našli v vseh večjih Mercatorjevih živilskih prodajalnah.

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

15


Mercator Center Jesenice

Mercator Center Škofja Loka

Spodnji plavž 5, Jesenice / t: 04 58 33 914 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Kidričeva cesta 43b, Škofja Loka / t: 04 51 10 100 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Poletje na valovih glasbe V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil in sledilo bo ... muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbenih skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih!

Poletje na valovih glasbe V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil in sledilo bo muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbenih skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih!

Petek, 1. julij, ob 17. uri Kitara za prave rokerje!

Sobota, 9. julij, ob 10.30 uri Topotalke

Petek, 15. julij, ob 17. uri Žvižgači, trobente in rogovi

Sobota, 23. julij, ob 10.30 uri Zveneča plastenka

Petek, 29. julij, ob 17. uri Tolkala

Sobota, 6. avgust, ob 10.30 uri Brenkala

Petek, 12. avgust, ob 17. uri Nanulce

Sobota 20. avgust, ob 10.30 uri Frizerska kalimba

Petek, 26. avgust, ob 17. uri Šejker Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Ansambel Gruden /glasbeni nastop

Sobota, 2. julij, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

Srečni človek cena: 22,95€

cena: 29,95€

Obljuba dela dolg cena: 10,90€

16

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011

DZS, d.d., Letališka 30, Ljubljana

Skrivnost


Vrtiljakova nagradna križanka

Horoskop Oven 21.3.-20.4. / Na začetku julija boste kalkulirali, koliko si v resnici lahko privoščite v tem poletju. Nikar ne bodite tako strogi do sebe in svojih bližnjih. Včasih si je namreč treba dovoliti več in tvegati, kar ni v vaši navadi. V družbi boste zelo zaželeni, povsod se boste znašli v središču pozornosti. Zato lahko tistim, ki ste v vezi, avgusta malce ponagaja partnerjevo ljubosumje. Bik 21.4.-20.5. / Zapleti iz preteklosti še vedno vplivajo na vaše življenje. V tem poletju boste veliko časa nehote namenili razmišljanju o njih. Šele, ko jih boste razumeli, se vam bodo odpirale možnosti, da dokončno razčistite z njimi. Šele proti koncu meseca julija boste boljše volje, saj se bodo stvari začele odvijati tako, kot ste si zamislili in zaželeli. Dvojčka 21.5.-21.6. / Na poti do boljših življenjskih rezultatov vas omejuje marsikatera težava. Preveč pričakujete od ljudi, ki vas obdajajo. Odločite se, da ste svobodni in se ne obremenjujte več z drugimi. Nujno potrebujete sprostitev, zato si vzemite kakšen dan le zase. Nepremišljena dejanja vas znajo drago stati. Rak 22.6.-22.7. / Preteklo obdobje je bilo za vas precej težavno in polno ovir, zato bo to poletje za vas čas, ko boste prihajali k sebi in se trudili biti čim boljše volje. S pomočjo prijateljev vam bo to tudi uspelo. Na ljubezenskem področju upoštevajte tudi razum, ki vas tokrat ne bo pustil na cedilu. Nekdo, ki ga opazujete že dlje časa, vam bo avgusta močno prirasel k srcu. Lev 23.7.-23.8. / Nekomu se boste sredi julija zelo zamerili, čeprav sprva sploh ne boste vedeli, kaj ste naredili narobe. Vse boste lahko popravili, le iskreno opravičilo in tehten premislek o vašem dejanju bo potreben. Imeli boste veliko notranje moči, vendar se boste vseeno počutili nekoliko utesnjeni. Zdravje bo dobro. Devica 24.8.-23.9. / Nekaj nejasnosti je vezanih na poslovno področje, kjer bo poleti zelo napeto. Utrujala vas bo monotonija pri delu in doma. Avgusta vam bodo planeti olajšali številne odločitve. Spoznali boste, da v bistvu delate prav. Samske to poletje čakajo odlične možnosti za nova poznanstva in ljubezen. Če ne doma, pa na dopustu. Tehtnica 24.9.-23.10 / Naveličani ste vsakodnevne rutine, zato vas bo že na začetku julija mikalo potovanje v oddaljene kraje. Zberite pogum in pojdite, saj vam zagotovo ne bo žal. Prišli boste do spoznanja, da ste v preteklem obdobju preveč gledali na to, kaj si mislijo drugi in se premalo postavili zase. Bodite bolj samozavestni!

Med prispelimi pravilno rešenimi križankami bomo izbrali srečneža, ki prejme praktično Mercatorjevo darilo. Pravilno rešeno geslo križanke pošljite najkasneje do 20. avgusta na naslov: Poslovni sistem Mercator d.d., Dunajska 107, 1000 Ljubljana s pripisom “Za Vrtiljakovo nagradno križanko”. Žrebanje bo 22. avgusta 2011 v prostorih podjetja Mercator d.d. na Dunajski cesti 107 ob prisotnosti tričlanske komisije. V žrebu sodelujejo samo kuponi s pravilnim geslom. Izid žrebanja je dokončen. O prejemu nagrade bo nagrajenec obveščen po pošti v roku 14 dni. Pravilno geslo križanke junij je: Torkovi popusti. Srečena nagrajenka je ga. Vika Ciper iz Vodic. geslo ime, priimek naslov

Škorpijon 24.10-22.11. / Delo vam ne bo preveč dišalo, toda čas dopusta šele prihaja, življenje pa mora teči svoj vsakdanji ritem. Spoznali boste, da je zelo pomembno sodelovati z drugimi. Morda se vam bo zdelo, da se stvari odvijajo prepočasi, toda prav v teh trenutkih boste spoznali najboljše poti. Bolj pazite nase! Strelec 23.11.-21.12. / Skrivnosti, ki so spale, lahko v mesecu juliju pridejo na dan, zato bi bilo dobro, da si pripravite zaledje in se zaščitite pred težavami. Vezani boste rabili več svobode in si jo tudi vzeli, ne glede na partnerja, ki mu to verjetno ne bo všeč. Pomembno je, da se z njim odkrito pogovorite, saj lahko drugače pride do resnih sporov in celo razveze. Ne igrajte se z ognjem! Kozorog 22.12.-20.1. / Precej nemirni boste, težko boste komunicirali z drugimi. Proti koncu meseca julija boste spoznali osebo, ki bo kasneje še veliko vplivala na vaše odločitve. Čeprav boste sprva precej nezaupljivi, boste kmalu ugotovili, da gre za resnično dobrega prijatelja. Pazite na svoje zdravje. Prepih in klimo naprave niso za vas. Vodnar 21.1.-20.2. / S težavami se ne boste preveč obremenjevali, zato vam julij prinaša veliko pozitivne energije. Vaši bližnji se bodo čudili, da ste tako razigrani in veseli, saj ste drugače precej resna osebnost. Topli dnevi bodo na vas vplivali zelo dobro, sploh ob morju. Previdni bodite pri zapravljanju prihranjenega denarja, jesen ne bo radodarna. Ribi 21.2.-20.3. / Energije boste imeli več kot dovolj za vse, kar ste si ob počitku zadali za letošnje poletje. Brez težav se boste soočali z manjšimi preprekami, ki jih boste rešili taktično in diplomatsko. Soočite se z notranjimi strahovi in naredite korak, s katerim odlašate že dlje časa. Doma se boste veliko pogovarjali o prihodnosti. Z razlogom, kajne?

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

17


Mercator Center Kranj Primskovo

Četrtek, 14. julij, ob 10. uri Morska fešta v Mercatorju Vse obiskovalce vabimo na pravo morsko fešto s sardelicami ter poletno glasbo, naše najmlajše pa vabimo na kreativno otroško delavnico, kjer bomo izdelali in poslikali pisane tropske ribice!

Cesta Staneta Žagarja 69, Kranj / t: 04 20 19 926 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Sobota, 16. julij, ob 10. uri Iz morske soli poučna ustvarjalna delavnica Vsi vemo, kaj je sol. Vsi vemo, kako sol pridobivamo in zakaj jo uporabljamo. Mi pa bomo izdelali risbice, jih premazali z lepilom ter posuli s solnimi kristali različnih debelin. Čudovito slano bo.

Poletje na valovih glasbe V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil in sledilo bo muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbenih skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih! Petek, 1. julij, ob 17. uri Kitara za prave rokerje! Petek, 8. julij, ob 17. uri Topotalke Petek, 15. julij, ob 17. uri Žvižgači, trobente in rogovi Petek, 22. julij, ob 17. uri Zveneča plastenka Petek, 29. julij, ob 17. uri Tolkala Petek, 5. avgust, ob 17. uri Brenkala Petek, 12. avgust, ob 17. uri Nanulce Petek, 19. avgust, ob 17. uri Frizerska kalimba Petek, 26. avgust, ob 17. uri Šejker Četrtek, 7. julij Dobavitelj Perutnina Ptuj se predstavi Nori na Poli! Pridi in postani zmagovalec. Za nagrado prejmeš rumeno majico z napisom Poli Nr.1 Petek, 8. julij, od 15. do 17. ure Podravkine igrarije S Podravko na družinski izlet čez lužo v Disneyland! Letošnje poletje bo zelo veselo, saj je Podravka spet pripravila obilo zabave za vso družino. Pridite tudi vi na Podravka igrarije v izbrane Mercator prodajalne. In to v družinskih »kompletkih« z mamico, atijem, sestrico ali bratcem, da se boste pomerili v Podravkinem veselem labirintu, spretnosti vožnji in ostalih zabavnih igricah. Družno zmagajte in si v velikem finalu Podravka Igrarij, ki bodo v sklopu Podravkinega družinskega festivala potekale 3. septembra v Thermani Laško, priborite družinski izlet v magični Disneyland. Tistega čisto ta pravega, za male in velike prijatelje Miki Miške in Racmana Jake, in to čez lužo!

Torek, 19. julij, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Četrtek, 28. julij, ob 10. uri Poletna roštiljada Vse obiskovalce vabimo na poletno zabavo, kjer boste lahko prisluhnili zvokom zabavne glasbe ter poskusili dobrote iz roštilja! Otroci pa ste vabljeni na kreativno slikarsko delavnico, kjer bomo risali poletne motive! Sobota, 30. julij, ob 10. uri Morski konjiček ustvarjalna zabavna predstava Nekje na dnu morja, v družbi čudovitih školjk in pisanih ribic, živi konjiček. Ker je njegov dom morje, ga kličemo morski konjiček. Skoraj čisto pravega bomo izdelali tudi mi in ga odnesli domov, kjer nam bo delal družbo. Četrtek, 4. avgust, ob 10. uri Pasuljada v Mercatorju Vsi obiskovalci vabljeni v naš Center, kjer Vam bomo ponudili odličen Mercatorjev pasulj. Da bo še bolj teknil, bo poskrbel narodno zabavni trio, da pa našim najmlajšim ne bo dolgčas, smo pripravili otroško kreativno delavnico, v kateri bomo skupaj poslikali kamne.

Sobota, 13. avgust, od 9. do 12. ure Osvežite se na napihljivih igralih!

Četrtek, 18. avgust, ob 10. uri Hladna osvežitev Vse obiskovalce vabimo v naš Mercator, kjer se boste osvežili z zelenjavno solato s hladnim jogurtovim prelivom. Za pravo vzdušje je poskrbljeno, pa tudi otroci bodo uživali v kreativni otroški delavnici, kjer bomo slikali poletne motive! Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Ansambel Resonanca / glasbeni nastop

18

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

19


20

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

21


22

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Vrtiljakove novice

Da bodo noži ostri in ključi vedno pri roki Mercator Center Kranj Primskovo se ponaša z novo pridobitvijo. V torek, 14. junija, smo v njem odprli vrata novega oddelka Brusilnica nožev in izdelava ključev. Lično opremljena brunarica, ki stoji ob glavni ulici v Mercator Centru Kranj Primskovo, nudi brušenje vseh vrst nožev, sekir in tudi nekaj vrst škarij. Posebno so ponosni na tehnologijo za brušenje keramičnih nožev. Poleg tega vam ponujajo nakup novih, kakovostnih nožev. Če boste v dilemi,

kakšnega izbrati, da bo dolgo oster in v vaše veselje pri uporabi, vam bodo znali tudi svetovati. Izdelava ključev pa je naslednja storitev, ki vam jo zagotavljajo mojstri na oddelku. Med potjo se ustavite in dodatni ključ, ki ga je vedno pametno imeti v žepu, vam bodo izdelali skorajda mimogrede. Direktor Maloprodajnega območja gospod Urban Plestenjak je ob odprtju nove pridobitve vodju Brusilnice čestital in mu zaželel obilo uspeha in veliko zadovoljnih strank.

Mercator Center Kranj Savski otok Stara cesta 25, Kranj / t: 04 20 18 900 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Poletje na valovih glasbe V poletnih dneh se bomo prelevili v izdelovalce preprostih glasbil, sledilo pa bo muziciranje. Ne verjamete? Prav vsi boste sodelovali v naši veliki glasbenih skupini. In kakšno ime si bomo nadeli? Morda Bend pri najboljšem sosedu? Ko pošteno zvadimo program, sledi nastop na Talentih! Petek, 8. julij, ob 17. uri Topotalke Petek, 22. julij, ob 17. uri Zveneča plastenka Petek, 5. avgust, ob 17. uri Brenkala Petek, 19. avgust, ob 17. uri Frizerska kalimba Petek, 26. avgust, ob 17. uri Šejker Sobota, 2. julij, od 10. do 12. ure Lumpi palačinkar otroška zabava

Sobota, 9. julij, od 10. do 12. ure Vse za piknik - prodajni dan Obiskovalcem v našem Centru bomo pripravili pravo ponudbo programa »vse za piknik« in jih pogostili s pokušino dobrot za piknik. Ta dan bomo z darilom presenečenja nagradili vsakega stotega kupca. Sobota, 16. julij, od 10. do 12. ure Ledena osvežitev Vse obiskovalce vabimo na Ledeno osvežitev v naš Mercator, kjer se bomo zabavali ob glasbi ter se ohladili z ledeno kavo. Otroci pa se bodo na otroških delavnicah sladkali s sladolednimi kupami ter si priigrali kakšno nagrado! Sobota, 20. avgust, od 10. do 12. ure Stara pot v šolo poučna glasbena predstava Iztekajo se čudovite počitnice,kjer ni manjkalo zabave in veselja, sedaj pa moramo počasi zopet nazaj v šolske klopi in vrtec.

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

23


Vrtiljakove novice

Mercator Center Novo mesto Podbevškova 4, Novo mesto / t: 07 39 30 214 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure

Sobota, 2. julij, ob 11. uri Gusarji animacijska predstava Gusarji se nikogar ne bojijo in za zaklad so pripravljeni storiti skoraj vse. Tokrat je zaklad nekaj čisto posebnega. Da bi izvedeli, kaj se skriva v Mojčini skrinji, se je potrebno boriti čisto do konca.

Sobota, 9. julij, ob 11. uri Miki in Mini gresta na morja zabavna animacija Bil je vroč dan. Mini se je hladila z limonado in brala knjigo. Med vrsticami jo prešine:« Zakaj pa ne bi knjige brala ob morju, na ležalniku?« Pokliče Mikija in mu predlaga pustolovščino na morju. Kaj vse bosta Mini in Miki vzela s seboj na pot, pa boste izvedeli v predstavi.

Vrteli smo 5. Kolo življenja Društvo onkoloških bolnikov Slovenije je ob svojem srebrnem jubileju skupaj z Mercatorjem v soboto, 4. junija 2011, organiziralo že peto kolesarsko dirko »Kolo življenja«. Nekaj več kot 40 kolesarjev in kolesark, med katerimi so bili ozdraveli člani in članice Društva onkoloških bolnikov Slovenije, zdravniki Onkološkega inštituta Ljubljana, Univerzitetnega kliničnega centra Maribor, znani Slovenci in Slovenke ter Mercatorjevi zaposleni, so prekolesarili pot od Ljubljane do Maribora, ustavili pa smo se tudi v Celju.

Na spremljevalnih prireditvah v naših Mercator Centrih v Ljubljani, Celju in Mariboru je potekal bogat razvedrilni program z mnogimi znanimi Slovenci in Slovenkami. V Celju in Mariboru je občinstvo s svojim pozitivnim nastopom razveseljeval raper Darko Nikolovski. V Mariboru pa se je dogodek zaključil s koncertom pevca Vilija Resnika, ki simbolično predstavlja vez med onkološkimi bolniki in zdravniki, saj je dolga leta delal kot medicinski tehnik na Onkološkem inštitutu Ljubljana.

Del poti so kolesarili tudi Robert Koren, kapetan slovenske nogometne reprezentance, Grega Skočir, pevec skupine Big Foot Mama, Martin Janežič – Buco, bobnar skupine Sausages, Maja Matevžič, nekdanja teniška igralka slovenske reprezentance, Mojmir Ocvirk, predsednik Triatlonske zveze Slovenije, Marko Baloh, slovenski ulatramaratonski kolesar …

Karavana, ki je letos vrtela Kolo življenja, je s svojim zgledom dokazala, da za tiste, ki zbolijo, obstaja pot do ozdravitve in kakovostnega življenja. Predvsem pa, da lahko računajo na pomoč mnogih dobrih ljudi, tudi tistih, ki so bolezen že premagali.Zato je Mercator s ponosom sodeloval v akciji.

Sobota, 16. julij, ob 10. uri Pisane hobotnice Zabavajmo se z nizanjem pisanih lovk. Vsaka hobotnica bo imela veliko lovk, a bodo vse drugačne barve. Vabljeni, da se nam pridružite pri ustvarjanju.

Torek, 26. julij, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Velika zabava s čarovnikom in sladkanje s palačinkami Otroci, vabljeni na čarodejno zabavo; naš čarovnik je pripravil obilo zabave, skupaj z Vami bo čaral, žongliral, plesal, pel, imeli bomo tudi karaoke! Skupaj se bomo sladkali tudi z odličnimi palačinkami! Sobota, 27. avgust, od 10. do 12. ure Dober dan, zdravje! Brezplačne meritve krvnih vrednosti z Mercatorjem in Društvom za zdravje srca in ožilja Slovenije

Pripravljen je po tradicionalnem dolgem postopku z naravnim kislim testom, zato dolgo ohrani svežino.

24

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Mercator Center Trebnje Stari trg 48, Trebnje / t: 07 34 82 060 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure Vsako soboto v juliju, od 8. ure dalje Eko tržnica Sobota, 2. julij, ob 10. uri Mercatorjeva poletna pravljica Otroci, pridite v naš Center in skupaj s pisateljico soustvarite pravo poletno pravljico. Sobota, 9. julij, ob 10. uri Cirkuške mojstrovine in palačinke Vabljeni na predstavo Cirkuške mojstrovine, kjer bomo žonglirali, čarali, dresirali živali … Obilo smeha in zabave! Skupaj pa se bomo sladkali z odličnimi palačinkami. Sobota, 16. julij, ob 10. uri Mornarčki se igrajo Dve polji naprej, dve polji nazaj, pa brez preskakovanj. Igrajte se z nami prijetno igro, kjer bodo po označenih polji švigali sem ter tja veseli mornarčki, ki jih bomo izdelali sami. Glavno besedo pa bo seveda imela številčna kocka. Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Mali potujoči cirkus Klovn Zupi bo otrokom v predstavi pokazal cel kup vragolij, ki se jih je naučil v cirkusu: kako udomačiti kokoško, kako na palici vrteti čisto prave keramične krožnike in kako žonglirajo konjički. Po predstavi sledi še zabava z baloni za vse male in velike gledalce! Sobota, 27. avgust, ob 11. uri Gusarji animacijska predstava Gusarji se nikogar ne bojijo in za zaklad so pripravljeni storiti skoraj vse. Tokrat je zaklad nekaj čisto posebnega. Da bi izvedeli, kaj se skriva v Mojčini skrinji, se je potrebno boriti čisto do konca.

Mercator Trgovski center Grosuplje Brvace 1a, Grosuplje / t: 01 78 88 666 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure Sobota, 2. julij, ob 10. uri Pisane hobotnice Zabavajmo se z nizanjem pisanih lovk. Vsaka hobotnica bo imela veliko lovk, a bodo vse drugačne barve. Vabljeni, da se nam pridružite pri ustvarjanju. Sobota, 9. julij, ob 10. uri Mali potujoči cirkus Klovn Zupi bo otrokom v predstavi pokazal cel kup vragolij, ki se jih je naučil v cirkusu: kako udomačiti kokoško, kako na palici vrteti čisto prave keramične krožnike in kako žonglirajo konjički. Po predstavi sledi še zabava z baloni za vse male in velike gledalce! Sobota, 16. julij, ob 10. uri Cirkuške mojstrovine in sadna kupa Vabljeni na predstavo Cirkuške mojstrovine, kjer bomo žonglirali, čarali, dresirali živali. Čaka vas obilo smeha in zabave! Skupaj se bomo posladkali tudi s sadno kupo. Sobota, 20. avgust, ob 11. uri Čarobni klobuček Tinček je imel čarobni klobuček, s katerim je spravljal v smeh vsakega, ki ga je srečal. Nekega dne pa mu je veter odpihnil klobuk in Tinček je postal zelo nesrečen. Dolgo časa je iskal svoj klobuček, in ko ga je s pomočjo otrok in lune le našel, ga je bila spet ena sama sreča. Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Nastop čarodeja Tonija animacija

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

25


Vrtiljakove novice

Mercator Center Velenje Šaleška cesta 1, Velenje / t: 03 42 64 964 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 15. ure Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic, med počitnicami ob nedeljskih dopoldnevih ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru. Lumpiji vam želijo lepe in brezskrbne počitnice! Sobota, 2. julij, ob 11. uri Diši po morju Pekli bomo sardelice, otroci pa si bodo lahko na ustvarjalni delavnici izdelali svojo jadrnico.

Uvod v počitnice z Nino Pušlar Čeprav se 18. junija še niso začele, smo v Mercator Centru Velenje pripravili prireditev z naslovom »Pozdravljene počitnice z Nino Pušlar«. Prikupna pevka je s svojim nastopom poskrbela za pravo zabavo, ki se je niso udeležili le šolarji, ampak tudi nekoliko starejši. V tekmovanju v igricah se je šolarjem pridružila tudi Nina Pušlar, ki se je še pred nastopom z tekmovalci dobro ogrela. Najmlajši obiskovalci so navijali za svoje favorite, starši in ostali obiskovalci Mercator Centra Velenje pa so potem družno z njimi uživali v nastopu simpatične rdečelase Nine, ki je poskrbela za pravo poletno zabavo. Za Nino je sicer zelo delovna pomlad.

Sama pravi, da je bila polna glasbe, odličnih koncertov in predvsem najboljše publike. Nenapovedano je presenetilo število ogledov jesenskega singla Odhajam z vetrom, ki je pred kratkim preseglo 100.000 in še kar pridno raste. Na FaceBook-u Nino spremlja že skoraj 20.000 fenov, ki so vsak teden priča zanimivim in interaktivnim objavam. Pred Nino pa je tudi zelo delavno in glasbe polno poletje. Slišali in videli jo boste lahko po vsej Sloveniji. Pred dnevi je predstavila tudi remix svojega aktualnega singla »Bilo lepo bi«. Poletni energiji naravnan remix, ki ga je mojstrsko zmixal Blaž Vrečko - RECONCEAL, vas bo spremljal na poletnih zabavah in bo po pričevanju DJ-ev stalnica plesišč.

Sobota, 9. julij, ob 11. uri Piknik v Mercatorju Poletni dnevi budijo vse naše čute, ko zadiši po jedeh z žara. Zato vas tudi vabimo na piknik. Da bodo dobrote z žara še bolj teknile, bomo dogajanje popestrili z glasbo. Otrokom bomo pripravili tudi kotiček, v katerem bodo lahko ustvarjali in se zabavali.

Sobota, 16. julij, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 20. avgust, ob 11. uri Sladko poletje Pogostitev s sadno kupo, ledeno kavo in otroška delavnica Poletni dan.

Sobota, 27. avgust, ob 11. uri Varno v šolo z Lumpiji Otroci se boste lahko še zadnjič pred ponovnim odhodom v šolo zabavali z Lumpiji. Skupaj boste ponovili prometna pravila na prometnem poligonu, na katerega se boste lahko odpravili s kolesom ali peš in morda celo skupaj z Lumpiji. Animatorji vam bodo pomagali reševati situacije, v katerih se velikokrat znajdete na poti v šolo. Za dodatno zabavo pa bodo Lumpiji poskrbeli še z velikim skakalnim gradom. V svojo družbo vas vabijo vedno zabavni in poučni Lumpiji!

-10 % AKCIJA

26

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Mercator Center Slovenj Gradec Ronkova 4a, Slovenj Gradec / t: 02 88 12 938 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic in pravljic, med počitnicami ob nedeljskih dopoldnevih ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru. Lumpiji vam želijo lepe in brezskrbne počitnice! Sobota, 2. julij, ob 10. uri Piknik v Mercatorju Poletni dnevi budijo vse naše čute, ko zadiši po jedeh z žara. Vabimo vas na piknik. Da bodo dobrote z žara še bolj teknile, bomo dogajanje popestrili z glasbo. Otrokom bomo pripravili tudi kotiček, v katerem bodo lahko ustvarjali in se zabavali.

Mercator Center Ravne na Koroškem Dobja vas 126, Ravne na Koroškem / t: 02 87 05 063 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Sobota, 16. julij, ob 10. uri Diši po morju Pekli bomo sardelice, otroci pa si bodo lahko na ustvarjalni delavnici izdelali svojo jadrnico.

Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Pozdravljena, šola! otroška kreativna delavnica Otroci, pridružite se nam na otroški delavnici, kjer se bomo skozi igro, ob slastnih palačinkah, veliko naučili.

Sobota, 9. julij, ob 10. uri Mercatorjeva poletna pravljica Otroci, pridite v naš Center in skupaj s pisateljico soustvarite pravo poletno pravljico. Sobota, 16. julij, ob 10. uri Sladko poletje Pogostitev s sadno kupo, ledeno kavo in otroška delavnica Poletni dan. Vrtiljakove novice Sobota, 30. julij, ob 10. uri Diši po morju Pekli bomo sardelice, otroci pa si bodo lahko na ustvarjalni delavnici izdelali svojo jadrnico.

Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Mehiški dan Vabljeni na Mehiški dan v naš Center, kjer bomo za Vas pripravili odlične mehiške tortilje! Pričarajmo si okus po Mehiki kar doma! Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Varno v šolo z Lumpiji Otroci se boste lahko še zadnjič pred ponovnim odhodom v šolo zabavali z Lumpiji. Skupaj boste ponovili prometna pravila na prometnem poligonu, na katerega se boste lahko odpravili s kolesom ali peš in morda celo skupaj z Lumpiji. Animatorji vam bodo pomagali reševati situacije, v katerih se velikokrat znajdete na poti v šolo. Za dodatno zabavo pa bodo Lumpiji poskrbeli še z velikim skakalnim gradom. V svojo družbo vas vabijo vedno zabavni in poučni Lumpiji!

Poletna akcija «Osvežite se« gre naprej Letošnje poletje bo še naprej minevalo v znamenju akcije Osvežite se!, s tem, da jo še nadgrajujemo. V mesecu juniju smo ob naših akcijah po mestih, kjer je doma najboljši sosed, uvedli nove animacijske igre, s tem pa bomo nadaljevali tudi julija in avgusta, ko bodo dnevi najbolj vroči. Obiskovalci Mercator Centrov so preizkusili svojo srečo na »Black Jack« avtomatu, ki je delil nagrade naši dobaviteljev Uniona, Laškega, Fructala, Radenske in po novem tudi Orangine. Obiskovalci so dobili vsak po 5 žetonov in svojo srečo preizkusili s potegom ročke na avtomatu. Mnogi so tovrstno srečo preizkušali prvič, zato je bilo še toliko bolj zanimivo, ob dobitkih pa prav prešerno. Naš animacijski poletno otok svežine je junija že obiskal Slovenj Gradec, Kranj, Novo mesto,Velenje, Ljubljano, Celje, Domžale, Koper, Maribor, Kamnik, Novo Gorico, Škofjo Loko, Jesenice in Lesce, kjer smo med obiskovalce podelili lepe nagrade. Kot že rečeno se bomo v mnoge Centre vrnili prav v teh vročih poletnih dneh, osvežitev na naših otokih, ki jih ne morete zgrešiti, pa bo zagotovo prijala tudi, če bo kakšen dan deževalo in bo narava poskrbela za dodatno osvežitev. Se vidimo tako julija kot avgusta! vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

27


Mercator Center Celje Opekarniška cesta 9, Celje / t: 03 42 68 000 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 9. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure, Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic in pravljic, med počitnicami ob četrtkih ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru. Lumpiji vam želijo lepe in brezskrbne počitnice! Vsako soboto v juliju in avgustu, od 9. do 13. ure Ekološka tržnica

Sobota, 16. julij, od 9. do 11. ure Podravkine igrarije S Podravko na družinski izlet čez lužo v Disneyland! Letošnje poletje bo zelo veselo, saj je Podravka spet pripravila obilo zabave za vso družino. Pridite tudi vi na Podravka igrarije v izbrane Mercator prodajalne. In to v družinskih »kompletkih« z mamico, atijem, sestrico ali bratcem, da se boste pomerili v Podravkinem veselem labirintu, spretnosti vožnji in ostalih zabavnih igricah. Družno zmagajte in si v velikem finalu Podravka Igrarij, ki bodo v sklopu Podravkinega družinskega festivala potekale 3. septembra v Thermani Laško, priborite družinski izlet v magični Disneyland. Tistega čisto ta pravega, za male in velike prijatelje Miki Miške in Racmana Jake, in to čez lužo! Četrtek, 4. avgust, ob 17. uri Prifarski muzikanti glasbeni nastop Prifarski muzikanti so ansambel, ki je svojo glasbeno pot začel pri Fari v Kostelu. S pesmijo in vižami ohranjajo bogato in raznoliko slovensko ljudsko izročilo. Poseben zvok dajejo skupini večglasno petje, tamburaški instrumenti, violina, harmonika in še nekateri tradicionalni instrumenti. Skupina se je v slovenskem prostoru uveljavila kot odličen reprezentant na področju etno glasbe, v programu pa so tudi zimzelene melodije, dalmatinske, ruske, irske in druge popularne skladbe.

Galerija Mercator Centra Celje Od petka, 24. junija, do torka, 12. julija Razstava likovnih del likovnikov KUD »Svoboda« Celje Od petka, 15. julija, do torka, 23. avgusta Razstava »Mravljica tihožitje 2011« Likovna dela - slike udeležencev IX. uličnega slikanja Tihožitja, ki je potekalo v soboto, 4. junija 2011, od 9. do 12. ure v Lilekovi ulici v Celju, v sodelovanju s trgovino za ustvarjalne Mravljica Celje, nekaterimi celjskimi cvetličarji ter Šolo za hortikulturo in vizualne umetnosti Celje, pod mentorstvom pedagogov: Mojce Sodin, Romane Špes, Nade Natek in Emila Špesa. Cvetličarji so ob ulici in na ulici pripravili cvetlične aranžmaje, ki so jih celjski in drugi ljubiteljski slikarji ujeli v podobe na svoja platna. Otvoritev razstave v petek, 15. julija, ob 19. uri Sobota, 9. julij, ob 10. uri Sladko poletje Pogostitev s sadno kupo, ledeno kavo in otroška delavnica Poletni dan.

Sobota, 6. avgust, od 9. do 12. ure Osvežite se na napihljivih igralih!

Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Varno v šolo z Lumpiji Otroci se boste lahko še zadnjič pred ponovnim odhodom v šolo zabavali z Lumpiji. Skupaj boste ponovili prometna pravila na prometnem poligonu, na katerega se boste lahko odpravili s kolesom ali peš in morda celo skupaj z Lumpiji. Animatorji vam bodo pomagali reševati situacije, v katerih se velikokrat znajdete na poti v šolo. Za dodatno zabavo pa bodo Lumpiji poskrbeli še z velikim skakalnim gradom. V svojo družbo vas vabijo vedno zabavni in poučni Lumpiji! Od torka, 30. avgusta, do nedelje, 4. septembra Z igro do prvih turističnih korakov s Turistično zvezo Slovenije Otroci so s svojimi vzgojiteljicami celo leto spoznavali zeleno okolje v katerem živijo. Kaj so pri tem ustvarili, pa si boste lahko ogledali na razstavi. Lumpiji turisti tudi vabijo otroke v Mercator Center Celje v petek, 2. septembra, med 9.30 in 11.30 uro, na skupno spoznavanje Slovenije.

28

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011


Mercator Trgovski center Supermesto Supermesto Ptuj, Ormoška cesta 30, Ptuj, t: 02 74 95 300 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Brezplačne meritve krvnih vrednosti V poletni sezoni, julija in avgusta, meritev krvnih vrednosti ob petkih ne izvajamo. Ponovno vas vabimo v mesecu septembru.

Mercator Center Ptuj Špindlerjeva Špindlerjeva 3, Ptuj, t: 02 74 95 360 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic in pravljic, med počitnicami ob sobotah ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru. Lumpiji vam želijo lepe in brezskrbne počitnice!

Vsako soboto v juliju (razen 30. julija) in avgustu, od 9. do 12. ure Vabimo vas na Mercatorjev piknik s kulturnim programom izbranih lokalnih društev Kulturno-umetniška društva nam bodo bogatila poletje. Povabili smo jih v naš Mercator Center; v poletnih mesecih vam jih bomo predstavljali vsako soboto dopoldne. In ker je poletje je čas piknikov in jedi, ki jih pripravimo na prostem, smo za vas pripravili tudi tople prigrizke z žara. Ob nakupu vas bomo nagradili s slastnim zajtrkom.

Vsako soboto v juliju in avgustu od 9. do 12. ure Vabimo vas na Mercatorjev piknik s kulturnim programom izbranih lokalnih društev Kulturno-umetniška društva nam bodo bogatila poletje. Povabili smo jih v naš Mercator Center; v poletnih mesecih vam jih bomo predstavljali vsako soboto dopoldne. In ker je poletje je čas piknikov in jedi, ki jih pripravimo na prostem, smo za vas pripravili tudi tople prigrizke z žara. Ob nakupu vas bomo nagradili s slastnim zajtrkom.

Sobota, 2. julij, ob 10. uri Mladi harmonikarji Nastopili bodo harmonikarji iz različnih krajev Slovenije in tudi nagrajenci različnih harmonikarskih tekmovanj ter mladi virtuozi, ki se radi udeležujejo nastopov in pokažejo svoje znanje.

Sobota, 2. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Rogoznica plesni nastop

Sobota 9. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Beltinci

Sobota, 23. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Stoperce / plesni nastop

Sobota, 16. julij, ob 10. uri Tamburaška skupina Smej glasbeni nastop

Sobota, 30. julij, ob 10. uro Tamburaška skupina Efekt

Sobota, 23. julij, ob 10. uri Ljudski pevci iz Kicarja pevski nastop

Sobota, 9. julij, ob 10. uri Ljudski pevci iz Kicarja Sobota, 16. julij, ob 10. uri Mladi harmonikarji / glasbeni nastop

Sobota, 6. avgust, ob 10. uri Pevci iz Cirkovc Sobota, 13. avgust, ob 10. uri Ljudski pevci iz Kicarja Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Folklorna skupina Marko

Sobota, 30. julij, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje.

Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Vinogradniški pevski zbor iz Murske Sobote

Sobota, 6. avgust, ob 10. uri Mladi harmonikarji glasbeni nastop Sobota, 13. avgust, ob 10. uri Folklorna skupina iz Stoperc Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Pevci iz Cirkovc pevski nastop Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Gorički Lajkoši

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

29


Mercator Center Maribor Tržaška Tržaška cesta 14, Maribor / t: 02 33 35 000 odpiralni časi: od ponedeljka do petka: od 8. do 21. ure, sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 14. ure Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic in pravljic, med počitnicami ob sredah ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru. Lumpiji vam želijo lepe in brezskrbne počitnice! Brezplačne meritve krvnih vrednosti V poletni sezoni, julija in avgusta, meritev krvnih vrednosti ob ponedeljkih ne bomo izvajali. Ponovno vas na našo preventivno aktivnost vabimo v mesecu septembru. Vsako soboto v juliju in avgustu, od 9. do 12. ure Vabimo vas na Mercatorjev piknik s kulturnim programom izbranih lokalnih društev Kulturno-umetniška društva nam bodo bogatila poletje. Povabili smo jih v naš Mercator Center; v poletnih mesecih vam jih bomo predstavljali vsako soboto dopoldne. In ker je poletje je čas piknikov in jedi, ki jih pripravimo na prostem, smo za vas pripravili tudi tople prigrizke z žara. Ob nakupu vas bomo nagradili s slastnim zajtrkom.

Sobota, 2. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Efekt / plesni nastop

Torek, 5. julij, od 16. do 19. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota 9. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Marko / plesni nastop Sobota, 16. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Stoperce Folklorna skupina KPD Stoperca šteje 13 plesnih parov, ob spremljavi diatonične harmonike, violine in kontrabasa pa plešejo vzhodno štajerske, prekmurske in koroške plese. Sobota, 23. julij, ob 10. uri Folklorna skupina Rogoznica plesni nastop Sobota, 30. julij, ob 10. uri Pevci iz Cirkovc Pod okriljem Prosvetnega društva Cirkovce deluje tudi skupina ljudskih pevcev (koscev). Pojejo že od leta 1985. Člani izhajajo z Dravskega polja – iz Spodnjih Jablan, iz Stražgonjce; iz kmečkih družin, v katerih je bilo več otrok. Prav v krogu družine so se srečali s prvimi pesmimi. Sobota, 6. avgust, ob 10. uri Tamburaška skupina kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev Tamburaši Kulturnega društva Peter Dajnko Črešnjevci nastopajo že vrsto let. Skupina goji tradicionalno tamburaško glasbo. Veliko nastopajo doma in v tujini. Sobota, 13. avgust, ob 10. uri Vinogradniški pevski zbor Murska Sobota pevski nastop Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Gorički Lajkoši Nastopila bo originalna skupina, ki igra na domače inštrumente in poje. Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Štajerski frajtonarji Predstavili se bodo mladi glasbeniki, ki imajo za sabo že veliko nastopov in tudi priznanj za svoje uspešno delo.

VSAK TOREK B A RVA N J E

Center Murska Sobota

Plese 1

NOVO V MERCATORJU! Vozni red: Odhod

Prihod

Mercator center Plese

7:50

7:55

D*

2 M.Sobota AP

Mercator

8:50

8:55

D

3 M.Sobota AP

Mercator

9:50

9:55

D

4 M.Sobota AP

Mercator

10:50

10:55

D

5 M.Sobota AP

Mercator

11:50

11:55

D

1 Mercator center Plese

M.Sobota AP

8:00

8:05

D*

2 Mercator

M.Sobota AP

9:00

9:05

D

3 Mercator

M.Sobota AP

10:00

10:05

D

4 Mercator

M.Sobota AP

11:00

11:05

D

5 Mercator

M.Sobota AP

12:00

12:05

D

(ZAJETO PRANJE, FEN,DODATEK)

Odhod

Prihod

Režim vožnje: D* - vozi od ponedeljka do petka ob delovnih dneh (ne vozi ob praznikih) D – vozi od ponedeljka do sobote ob delovnih dneh (ne vozi ob praznikih)

30

/ vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011

Režim vožnje

1 M.Sobota AP

Režim vožnje


Mercator Center Maribor Pobrežje

Mercator Center Murska Sobota

Puhova ulica 1, Maribor / t: 02 42 14 080 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 21. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 13. ure

Plese 1, Murska Sobota, t: 02 53 00 800 odpiralni časi: od ponedeljka do sobote: od 8. do 20. ure, nedelje in prazniki: od 8. do 12. ure

Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic in pravljic, med počitnicami ob nedeljah ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru. Lumpiji vam želijo lepe in brezskrbne počitnice!

Obvestilo o spremembi rednih tedenskih prireditev in dogodkov Lumparije Dragi otroci in starši! Obveščamo vas, da Lumparij, otroških kreativnih delavnic in pravljic, med počitnicami ob torkih ne bomo izvajali. Ponovno vas bomo v Lumparije povabili v septembru.

Brezplačne meritve krvnih vrednosti V poletni sezoni, julija in avgusta, meritev krvnih vrednosti ob sredah ne bodo izvajali. Vabimo vas ponovno v mesecu septembru. Vsako soboto v juliju in avgustu, od 9. do 12. ure Vabimo vas na Mercatorjev piknik s kulturnim programom izbranih lokalnih društev Kulturno-umetniška društva nam bodo bogatila poletje. Povabili smo jih v naš Mercator Center; v poletnih mesecih vam jih bomo predstavljali vsako soboto dopoldne. In ker je poletje je čas piknikov in jedi, ki jih pripravimo na prostem, smo za vas pripravili tudi tople prigrizke z žara. Ob nakupu vas bomo nagradili s slastnim zajtrkom. Sobota, 2. julij, ob 10. uri Mladi harmonikarji glasbeni nastop Sobota 9. julij, ob 10. uri Ljudski pevci iz Černelavec Sobota, 16. julij, ob 10. uri Gorički Lajkoši / glasbeni nastop Sobota, 23. julij, ob 10. uri Pevci iz Cirkovc / pevski nastop Sobota, 30. julij, ob 10. uro Štajerski frajtonarji glasbeni nastop Sobota, 6. avgust, ob 10. uri Tamburaška skupina Efekt Tamburaška skupina Efekt deluje od marca 2010. Sestavlja jo sedem članov. Na različne glasbene instrumente igrajo priredbe znanih slovenskih in tujih skladb. Sobota, 13. avgust, ob 10. uri Mladi harmonikarji glasbeni nastop Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Ljudski pevci iz Kicarja Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Tamburaška skupina kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev glasbeni nastop

Brezplačne meritve krvnih vrednosti V poletni sezoni, julija in avgusta, meritev krvnih vrednosti ob četrtkih ne bodo izvajali. Vabimo vas ponovno v mesecu septembru. Vsako soboto v juliju (razen 9. in 23. julija) in avgustu, od 9. do 12. ure Vabimo vas na Mercatorjev piknik s kulturnim programom izbranih lokalnih društev Sobota, 2. julij, ob 10. uri Tamburaška skupina kulturnega društva Peter Dajnko iz Črešnjevcev

Sobota, 9. julij, od 9. do 12. ure Osvežite se! Vabljeni na otok osvežitve, kjer si boste z malo spretnosti priigrali lepe nagrade in poskusili nove, osvežilne napitke, ki vas bodo osveževali celo poletje. Sobota, 16. julij, ob 10. uri Pevci iz Cirkovcev / pevski nastop

Sobota, 23. julij, od 9. do 13. ure Mercator Center Murska Sobota praznuje 12. Rojstni dan Vabimo vas na praznovanje rojstnega dne našega Mercator Centra, kjer vas bomo razveselili z glasbo, petjem, igro za otroke. Razrezali in med vas razdelili bomo tudi rojstnodnevno torto. Med drugim bomo postregli sveže pečene girice, ki bodo ob originalni primorski glasbi šle dobro v slast. Organizirali smo novo lokalno avtobusno povezavo iz avtobusne postaje do Mercator Centra, ki vozi tudi ob sobotah. Na dan praznovanja rojstnega dne Mercator Centra prejmemo potniki lokalnega avtobusa kupon za Mercatorjev rojstnodnevni zajtrk! Prisrčno vabljeni! ob 10. uri / Otroška ustvarjalna delavnica

in igralnica z Lumpi maskotami

od 9. do 12. ure / Nastop glasbene skupine PRO ART MANDOLINA pred Mercator Centrom od 12. do 13. ure / zabava vas Kuhar Jaka Od torka, 28. junija do nedelje, 3. julija

Z igro do prvih turističnih korakov z Turistično Zvezo Slovenije

Otroci so s svojimi vzgojiteljicami celo leto spoznavali zeleno okolje v katerem živijo. Kaj so pri tem ustvarili, pa si boste lahko ogledali na razstavi. Lumpiji turisti tudi vabijo otroke v Mercator Center Murska Sobota, v petek, 1. julija, med 9.30 in 11.30 uro na skupno spoznavanje Slovenije. Sobota, 6. avgust, ob 10. uri Gorički Lajkoši / glasbeni nastop Sobota, 13. avgust, ob 10. uri Ljudski pevci iz Černelavc / pevski nastop Sobota, 20. avgust, ob 10. uri Štajerski frajtonarji Sobota, 27. avgust, ob 10. uri Tamburaška skupina Smej / glasbeni nastop

vrtiljak dogodkov / julij, avgust 2011 /

31


Mercatorjeve ugodnosti

Ne zamudite zaključka bonitetnega obdobja!

Pike lahko unovčite v živilskih prodajalnah Mercator, M Tehnika, Pohištvo, Gradnja, Hura, poslovalnicah M holidays, gostinskih lokalih Mercator, prodajalnah Intersport, Modiana in Beautique ter franšiznih prodajalnah.

Spoštovani imetniki kartice Mercator Pika, 31. julija 2011 se izteče bonitetno obdobje. Do vključno tega datuma lahko unovčite zbrane pike. Če vam bo na kartici ostalo 35 pik ali več, vas bomo avtomatično vključili v nagradno žrebanje. Žrebanje bo potekalo septembra 2011. Vljudno vas vabimo k nakupom s kartico Mercator Pika tudi v naslednjem bonitetnem obdobju, ki bo potekalo od 1. 8. do 31. 1. 2012. Hvala za zaupanje in veliko lepih trenutkov. Razred

Skupna vrednost nakupov v EUR

Število zbranih pik

Boniteta v%

Vrednost bonitete v EUR

A

360

90

3

11

B

1.000

250

4

40

C

2.400

600

5

120

D

5.000

1.250

6

300

Zbirajte lepe trenutke s kartico Mercator Pika. Pristopnice so na voljo na vseh prodajnih mestih Mercator in v vseh prodajalnah partnerjev v sistemu kartice Mercator Pika. Dodatne informacije poiščite na www.mercatorpika.si ali pokličite brezplačno telefonsko številko 080 2 080.

Zbirajte lepe trenutke

Vrtiljak dogodkov julij in avgust 2011  

julij / avgust 2011 Kaj se dogaja v krajih, kjer je doma najboljši sosed? Kaj se dogaja v krajih, kjer je doma najboljši sosed? Nagradna kri...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you