Page 6

MWD Charlotte Lina Winnaar eerste prijs Artikelwedstrijd 2017, opleiding Maatschappelijk Werk en Dienstverlening

“Voordat ik aan de opleiding MWD begon had ik niet een bepaald beroep voor ogen. Wel wist ik dat ik mensen verder wilde helpen op een niet te zakelijke manier. Ik ben een mensen-verkenner, geïnteresseerd in wat anderen beweegt, hoe ik relaties kan verbinden, maar ook hoe processen zich ontwikkelen. Maatschappelijk Werk en Dienstverlening is een allround opleiding waarmee ik veel kanten op kan. Gaandeweg ben ik steeds meer mijn pad gaan zien.

6

gens mij nog zo veel méér mee! Want er zijn veel blogs en meningen over wearables en over de inzet van deze technologie, maar er is weinig onderzoek. Ik heb lang gezocht naar een richting die bij me paste, maar toen voelde ik: dít is het, hier wil ik mee verder, hier kan ik echt wat toevoegen.

Het onderwerp gezondheidszorg en techniek interesseerde me al langer. Tijdens de minor e-Coaching heeft de digitale wereld van de hulpverlening mijn interesse gewekt. Ik ben toen ook actief aan de slag gegaan met het coachen van mensen via Pluform, een digitaal platform. Ik ben zeer geïnteresseerd in innovaties binnen het sociaal werkveld, met name in moderne technologieën. Want die veranderen niet alleen onze maatschappij maar ook de begeleidingsbehoeften van mensen. Bij Hogeschool Saxion heb ik tijdens de minor e-Coaching meerdere gastcolleges mogen volgen. Het gastcollege van Marco Farfan over wearables en het gastcollege van Laurens Ekkel over persuasive technology hebben mij enorm geïnspireerd.

De meerwaarde van e-coaching binnen het sociaal werkveld heb ik onderzocht door meerdere professionals te interviewen. Onder professionals blijkt veel verdeeldheid te bestaan over het inzetten van nieuwe technologieën in de begeleiding en het wel of niet inzetten van online hulpverlening. Professionals zien meestal wel dat online begeleiden goed kan werken, maar zijn ook bang dat het face-to-face contact helemaal zal verdwijnen. Uit de resultaten van het onderzoek kwam naar voren dat sommige professionals het face-to-face contact prefereren, omdat ze dat zélf fijner vinden. De professionals kunnen hierdoor de behoefte van de cliënt over het hoofd zien. Het inzetten van technologie kan juist heel waardevol zijn voor zowel de professional als de cliënt. Wearables zijn een goed voorbeeld van zo’n nieuwe technologie die veel kan betekenen in het hulpverleningsproces.

Wearables zijn kleine apparaatjes die op het lichaam gedragen worden en allerlei data kunnen meten en registreren. Zulke draagbare gadgets kunnen actief worden ingezet om praktisch advies te geven. Ik dacht tijdens deze gastcolleges: hee, wow, hier kan je vol-

Na mijn afstuderen ben ik begonnen met een eenjarige masteropleiding Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn bij Hogeschool Leeuwarden. Volgend jaar wil ik het liefst aan de slag als change agent binnen een organisatie die bezig is met innovatie en die

Topartikelen 2017

Topartikelen 2017 Social Work HU  

De topartikelen van studenten Social Work bij de HU.

Topartikelen 2017 Social Work HU  

De topartikelen van studenten Social Work bij de HU.

Advertisement