Page 1

Nieuwjaarsbrieven lager (bovenbouw)


Liefste‌.. Bij een nieuw jaar horen wensen, van gezondheid en geluk. Vooral dan voor die mensen, die me helpen stuk voor stuk. Bij een nieuw jaar horen wensen, en soms zelfs een fijn festijn, waarop heel veel mensen, toosten met een glaasje wijn. Bij een nieuw jaar horen wensen, liefst vol kleuren, ook veel licht, die breng ik het beste, met een vrolijk en blij gezicht. Bij een nieuw jaar horen wensen, heel persoonlijk en speciaal, voor jullie „t allerbeste! voor mij blijven jullie ideaal!


Ik droom voor jou een jaartje vol geluk ik zou van harte willen dat dit een beetje lukt, maar.. dromen hoor ik zeggen zijn dikwijls toch bedrog daarom heb ik in zoverre mijn liefste wensen nog. Ik hoop dat je gezond blijft in het nieuwe jaar ik maak er met jou het beste van zo wordt het wonderbaar.


Liefste‌.. Een spetterend feest! Een schitterend feest! En ik sta nu met mijn nieuwjaarsbrief precies middenin! Ik wens je het allerbeste wat je maar kan dromen en het is daarbij van harte ook, voor iedereen, graag en gul gegund. Dat je vol vuur zou blijven vertellen, over dingen die je ooit hebben geboeid. Dat je elke dag blijft hopen op een betere tijd die langzaam open bloeit! Dat we in goede gezondheid elkaar nabij mogen blijven. En dat ik nog vele jaren mijn nieuwjaarsbrief voor jou kan schrijven.


Ik zou je een e-mail kunnen zenden, want dat is vandaag erg in. Maar nu „t jaar begint heeft een zelfgeschreven briefje vast veel meer zin. Ik wens je: veel dagen van geluk, vreugde, liefde en zonneschijn. Vergeet verdriet en zorgen, glimlach bij elke morgen. Ik wens dat je leven mag, nog duizend jaar na deze nieuwjaarsdag!


n spl itp e

Ik wens je voor 2012 tevredenheid en gezondheid, levensvreugde en oprechtheid. Ik wens je vele avonturen met een gelukkig einde, verwachtingsvolle ochtenden, nachtelijke rust en blij ontwaken. Verder nog veel rozen op uw pad en warm water in uw bad. Enfin, prends le temps de vivre car le temps passe vite et ne revient jamais. Hou uw wangen nu maar klaar voor een zoentje hier en daar. Dat jij en ik het komende jaar goed mogen zijn voor anderen en voor elkaar.


Als ik nu een tovenaar was, dan deed ik wondere dingen: ik maakte al uw dromen waar, u zou van vreugde zingen. U zou gelukkig zijn dit jaar, dit jaar werd één reuzefeest! Maar ach, ik ben geen tovenaar, en ik ben het nooit geweest. Ik kan dan ook alleen maar wensen: „t allerbeste voor het nieuwe jaar. En ik meen het lieve mensen geloof me nou, „t is echt waar! Op school wil ik mijn best wel doen en thuis een zonnetje zijn. Ik beloof het met een dikke zoen, o, is dat nu niet fijn?

In „t diepste hoekje van mijn hart heb ik voor jou een plaatsje apart dat ik vul met lieve gedachten. Ik schenk die vandaag, hartstikke graag, misschien kleuren die dan jouw dagen en nachten. Ik schenk je het rood van de liefde en daarbij het groen van de hoop. Het geel van „t geloof in de mensen en „t zuiverste wit, dat is nergens te koop. Ik geef je het blauw van de lentelucht en het paars van de zomerse hei. Ik schenk je het grijs van een onweerslucht, maar die drijft gelukkig voorbij. Je krijgt ook nog het bruin van de herfstgloed en „t oranje van een licht in de nacht. Kleur met die tinten elke dag van het jaar in een schitterende vuurwerkpracht. Breng kleur in het leven tover alles vol sfeer dan wordt het volgend jaartje weer goed als weleer.


Wat je nu zal horen, Klinkt misschien wel raar. „t Zal je vast bekoren: „t alfabet van „t voorbije jaar… A is de aandacht die ik van jou kreeg. B van bezorgdheid die jaar na jaar steeg. C van cadeautjes met prachtige kleuren. D van dankjewel, dat deed je opfleuren. E is „t lekkere eten van elke dag. F wordt fantasie met een vrolijke lach. G is de gezondheid die ik je wens op dit feest. H van je hart, dat klopt voor mij het meest. I van ik, want ik ben wie ik ben! J van joepie, voor de liefste ouders die ik ken. K zijn de kleertjes, netjes gestreken. L staat voor liefde, die jullie nooit zal ontbreken. M van mama, op wie ik steeds kan rekenen. N van nota, die je moest ondertekenen. O van „o‟, wat ben jij lief! P is van papa, jij blijft toch mijn hartendief. Q daar is niets van geweten. R van rust, die je zeker niet mag vergeten. S is de straf die ik soms wel verdiende. T van je troost, wanneer ik griende. U is een letter die je vindt in „thuis‟. V is de vreugde, bij ons hier in huis. W zijn woorden die ik nooit meer vergeet, X is de letter waar ik echt niets op weet. Y is een ijsje, als vriendelijk gebaar Z staat voor een “zalig Nieuwjaar”!


Omstreeks deze tijd van „t jaar, staan velen met hun briefje klaar. Ze wensen zus, ze wensen zo, ieder krijgt een speciaal cadeau. Ik wens jullie 7 regenbogen, die al jullie tranen zullen drogen. Ik wens voor jullie zoveel fijne dingen, dat jullie steeds kunnen lachen, dansen en zingen. Ik wens jullie de mooiste dromen, waar elfen, vlinders en engeltjes in komen. Ik wens voor jullie een warme zonnestraal, dat wens ik jullie allemaal. Maar ik zie het jullie al denken, ik ben nog niet helemaal klaar. Want wat ik jullie nog moet schenken, is een gelukkig Nieuwjaar!


Liefste….. Eén maal één is één: een jaartje ging weer heen. Twee maal twee is vier: en jaar nu vol plezier. Drie maal drie is negen: voor elke dag een zegen. Tien maal tien is honderd: het wordt vast heel bijzonder. Vier maal twee is acht: met een zon die altijd lacht. Duizend maal miljoen: voor jou nu nog een dikke zoen!


Liefste‌.. We staan weer aan het begin van een nieuw jaar. Het moment om al mijn wensen aan jullie te vertellen, daarvoor sta ik graag klaar. Ik kan wensen verzinnen van hier tot aan de maan, geloof me vrij. Maar wat ik jullie het meeste wens, komt van uit het diepste in mij. Ik wens dat het licht van deze kerstster jullie dromen mag verlichten en jullie nachten mag verhelderen zodat jullie uitgerust elke nieuwe dag warmte kunnen uitstralen voor iedereen die jullie mogen ontmoeten.


Voor „t nieuwe jaar is nummer 2012 bedacht. Als je nu al eens wist wat dat jaar bracht. Stel dat het in de sterren stond geschreven. Dat je vooraf wist wat je zou gaan beleven. Zoiets zou pas verschrikkelijk akelig zijn! Hoewel voor de juiste lottonummers best wel fijn! Maar verder zou niks verrassing wezen, Alsof je alles eens eerder had gelezen. Maar, nee hoor, zo‟n nieuw jaar ligt niet vooraf vast. En dit wordt niet zomaar het tweeduizend en twaalf uit de kast. Wat jij ervan maakt, dat heb je zelf in de hand. Nou ja, toch voor een groot deel, want… Een stevige portie geluk, dat helpt voor alle mensen. En dat is nu precies wat ik jou vandaag wil wensen. Plus: elkaar graag zien, veel lachen en geen gemor. Bij „t begin van „t nieuwe jaar heb ik heel wat beloften klaar ik zal altijd lief zijn, braaf en zoet… Wacht eens even, dit gaat niet goed… Nee zoiets kan ik niet beloven, jullie zouden het toch niet willen geloven! Daarom dit jaar, iets nieuws, Kaboe! Doe maar even je ogen toe. Je krijgt van mij een grote primeur Een boeboekwens, goed voor „t humeur. Let maar op, hier komt hij… Ik wens ons een keutelleuk, zonnebloempittig, kersentaartlekker, vuilnisbeltspannend, pantoffelbedgezellig, vliegkriebelstintelend, biezelbosgroen, kakadoriswijs, vlierbessenwijnsprankelend jaar toe!


De leerlingen moeten zelf hun brief maken door sommige zinnen zelf in te vullen.


Nieuwjaarsbrieven bovenbouw  

de nieuwjaarsbrieven 4 - 5 - 6 van de scholengemeenschap Heule-Kuurne

Nieuwjaarsbrieven bovenbouw  

de nieuwjaarsbrieven 4 - 5 - 6 van de scholengemeenschap Heule-Kuurne

Advertisement