Page 1

#MENTFORFEST // VOLUM 1 2016


MENT FOR BORDDEKKING


Å dekke til fest. Å skape god stemning og hyggelig atmosfære ved å samle gode venner. Familie. Sette sammen en smaksrik meny. Finne det perfekte lokalet. Passe stort og passe intimt. Gruble over hvem som skal sitte sammen. Kanskje lillebror har hørt historiene til tante Esther et par ganger før og bør få sitte ved noen han har noe mer til felles med? Er det ikke slik at min venninnes samboer også samler på sommerfugler? Og så; kronen på verket: BORDDEKKINGEN. MENT mener at god stemning tas inn gjennom alle sansene: ikke bare smak og lukt, men også syn og følelse! Kjenne kvaliteten av en krøllete linserviett, sollyset som brytes gjennom et krystallglass, og hvor lekkert det smaker når maten blir servert på utsøkt porselen. Gjennom produkter fra MENT kan du skape unike steminger sammen med blomster, levende lys, deilige fargekombinasjoner og naturmaterialer. I denne katalogen har vi samlet sammen det vi håper kan inspirere til både hverdag og fest! På side 60 kan du også lese om da vi fikk med oss tre gjestedekoratører til Lysaker Gjestgiveri hvor de tilbrakte dagen med å dekke bord #mentforfest!

3


MENT FOR BORDDEKKING 1.GRØNT ER SKJØNT s. 7 2.HVITT OG TREHVITT s.18 3.MENU MONTMARTRE s.26 4.FROKOSTBLUES s.32 5.KAKTUSKOS s.38 6.FÅBERGBOHEMEN s.47 7.FOIE GRAS s.56 MENT FOR GJESTEDEKORATØRER HANA s.62 ANYA s.72 MARTHE s.80


5


1

GRØNT ER SKJØNT


10

Bordet er dekket med tallerkner fra Krum-serien, sukkertøyskåler og tekopper i gjennomfarget porselen. Midt på bordet kroner Kraken flaske i petrolium og lys lågen. I vinduet henger det pærevaser i fargene honning og jade og i karmen er Krum egg-vase dekorert med en eucalyptus.


Duk og linservietter fra Libertine, blomster fra Primaflor, bordkort og meny fra Spring Calligraphy


12


14


LIMESORBET til ca 6 personer

4 dl sukker 4 dl vann 3 dl limesaft Raspet sitronog limeskall for dekor

Blande sukker og vann i en kjele på medium varme. La det putre litt til sukkeret er oppløst og det har blitt litt tykkere. Fjern kjelen fra varmen og la laken kjøle ned noe. Blant alt sammen og hell over i en idfast form. Putt i fryseren og rør i sorbeen hver halvtime for å sørge for at isen ikke krystalliserer seg og blir steinhard. Dropper du dette ender du opp med en isklump. Rasp litt i alle hjørnene av formen og rør rundt i midten, dA ser du med hvert intervall at sorbeen tar form. Rør hver halvtime i 7 timer – eller til ønsket konsistens. Dekorer med raspet sitron- og limeskall når sorbeten skal serveres.


2

trehvitt


19

Bordet er dekket med Krum tallerken og kaffekopp brukt som vannglass, Bestemor perleskül, Kraken kagge og flaske med trekork, Stolt kanne med hank og store pÌrevaser. Bord fra Woud og salt- og pepperbøsse fra Libertine. Bordkort er laget av Spring Calligraphy og blomster er fra Primaflor.


22


Tell the truth, work hard, an


nd come to dinner on time. Gerald R. Ford


3

menu montmartre


28

Krükebolle med lokk i fargen mørk jade, Krum tallerken i beige, bestikk fra Folk & Røvere og bordkort laget av Spring Calligraphy.


Stolt med hank i fargen kongle, Kraken flaske med trekork i petrolium, sm책 glassvaser fra Libertine.


31


4

frokostblues


Bord dekket med kopper og sk책ler fra serien Beite, Krum tallerkner og tekopper brukt som vaser. Duk og bilde p책 vegg fra Libertine, blomster fra Primaflor.


35


36


5

kaktuskos


41

Bordet er dekket med Krum tallerken , Beite trefjøl, Bestemor sukkertøyskål og Krum kaffekopp i fargen beige. Kraken kagge og flaske med trekork og Stolt kanne med hank til dekor. Salt- og pepperbøsse, linservietter, glass og t-lysestaker fra Libertine. Bordkort er laget av Spring Calligraphy og blomster er fra Primaflor.


44


“People who love to eat are


e always the best people.� Julia Child


6

f책bergbohemen


51

Bordet er dekket med Selters tallerken og asjett, Bestemor sukkertøyskül og Krum tekoppp.Ellers er bordet dekorert med Krum mugge i fargen gusj, krükebolle i G35 og Krum gulvvase i lys petrol. Bordkort er laget av Spring Calligraphy og blomster er fra Primaflor.


52


56


7

foie gras


60

Bordet er dekket med Krum tallerken, stor- og liten Bestemor stjernesk책l og Krum kaffekopp brukt som vannglass. Bordkort er laget av Spring Calligraphy, servietter fra V채xbo Lin og blomster er fra Primaflor.


MENT FOR GJESTEDEKORATØRER


En strålende solskinnsdag i mai fikk vi med oss 3 sprudlende, kreative og inspirerende damer med til Lysaker Gjestgiveri på Fåberg. Her fikk de tildelt hvert sitt rom og frie tøyler til å dekke til selskap MENT for fest! Lysaker Gjestgiveri sto opprinnelig ved elven Lysaker i Oslo og ble bygget i 1770. Huset ble drevet som gjestgiveri frem til 1816 og i 1979 ble bygget revet og bygget opp igjen på Norsk vegmuseum. Den vakre tapeten som finnes i stuene er en kopi av tapeten som ble avdekket under rivingen av bygget, og det var i disse rommene at kreativiteten fikk utfolde seg da jentene fikk leke seg med porselen og blomster! Velkommen til bords!

63


HANA Hana jobber til daglig som interiørkonsulent og trives best når hun kan være sosial og invitere til middag med mengder av hjemmelaget mat! Når vi spør henne hva hun synes er den største utfordingen med å dekke bord så ler hun og forteller at det er å ikke dekke på og fylle bordet med så mye lekker mat og dekor at gjestene ikke ser hverandre over bordet! Hana elsker at hun kan få jobbe med det hun liker best hver eneste dag, nemlig interiør, og da vi inviterte henne med til Lysaker tok hun utfordringen med det fargesterke rosa rommet på strak arm, siden dette er en farge hun aldri hadde valgt selv! Det syntes vi var veldig sporty, og Hana fylte bordene med overflod av spiselig dekor, linstoffer og andre naturmaterialer. Rett og slett en fest for både gane og øyne! Vi spurte Hana hvem hun helst ville invitere til middag, og hennes svar var: “Enhver som setter pris på litt hjemmelaget mat og liker å være i lag med mitt selskap” - Så da tar vi det som en invitasjon! Du kan selv besøke Hana på hennes fantastiske instagramkonto @_hana_style_ - den ble kåret til årets beste av Bolig Pluss for 2015!


67


Bord dekket med Krum mugge i fargen gusj, tekopper i gjennomfarget porselen i lys rogn og Kraken kagge i mørk grü. Blomster er fra Primaflor.


70

Krum mugge og Stolt kanne uten hank i sort. På bildet til høyre er bordet dekket med produkter fra Beite-kolleksjonen, Kraken flaske med kork og i vinduskarmen står Krum egg med erteblomster i. Duk fra Växbo Lin og blomster er fra Primaflor.


73

Til venstre: Mugge, tekopp og tallerken fra kolleksjonen Krum. P책 bildet over er bordet dekket med produkter fra Beite-kolleksjonen. Duk fra V채xbo Lin og blomster er fra Primaflor.


74

Kraken flaske med kork og Krum egg med erteblomster i. Blomster er fra Primaflor. Høyre side: Kraken kagge og Krum tekopp.


ANYA Anya er ei ekte friluftsjente som trives aller best ute i skogen eller oppe på fjellet. Der henter hun inspirasjon, og da har hun også med kameraet sitt og tar fantastiske bilder som hun deler på instagramkontoen sin @kviitkrull_ og noen av dem selger hun igjennom nettsiden sin kviitkrull.no. Tapeten i det blå rommet som Anya fikk boltre seg i er nesten som bildet hennes “Sky” og det inspirerte henne til å dekke et rom dedikert til sjø og himmel. Med favorittfargen blått og grått skapte hun et overflødighetshorn av et kaffeslabberas, og hennes drøm er å fylle stolene med kreative, sprudlende kunstnere hvor energiske samtaler gjør at man glemmer tid og sted.


77


79

Stolt kanne uten hank i fargen krekling. På bildet til venstre er bordet dekket med produkter fra Krum-kolleksjonen, Jørn Ørn, Bestemor kråkebolle og Stolt kanne med hank. Blomster er fra Primaflor.


80

Stolt kanne med hank og bildet “SKY” fra kviitkrull.no. På bildet til høyre er bordet dekket med Jørn Ørn og Bestemor kråkebolle. Blomster er fra Primaflor og kaffekolbe fra Libertine.


82

Krum kaffekopp i fargen isblü og liten og medium tallerken fra samme kolleksjon. Pü høyre side er kagge og flaske med kork fra Kraken-kolleksjonen. Blomster fra Primaflor.


84


MARTHE Marthe elsker bøker. Og familien sin. og gården i Stryn. Og så er hun helt rå på å ta nydelige stemningsbilder som hun deler med omverdenen på Iinstagramkontoen @marsipanogsmilefjes og på bloggen marthebo.no. Da Marthe kom inn i det brune tapetrommet utbrøt hun umiddelbart; “Dette er jo helt perfekt!” Og det var det vi hadde tenkt også - at det var noe “Marthete” over dette rommet. Og her fikk hun utfolde seg med yndlingsfarger i grønntoner og sart rosa kombinert med et vell av favorittblomstene. Vi spurte Marthe hvor hun aller helst ville dekket til fest, og da var svaret kontant; “På en strand i Lofoten en vindstille midtsommernatt med bølgeskvulp, midnattsol og måkeskrik.” Ja, det skulle vi også gjerne vært med på!


88

Detalj av valmuer i Krum mugge. På høyre side: Krum kaffekopp i fargen mint og medium tallerken fra samme kolleksjon, Beite tallerken i mørk grå og trefjøl i bjørk fra samme kolleksjon og mintfarget Bestemor sukkertøyskål. Blomster fra Primaflor og servietter fra Libertine.


Frisk ertesuppe 2 ss smør 2 sjalottløk 1 hvitløkfedd 6 dl kyllingkraft/hønsebuljong 500 g frosne små grønne erter 4 ss crème fraîche, rømme eller Nýr frisk dill brønnkarse (kan sløyfes) salt og kvernet pepper Smelt smøret i en kasserolle og fres løk og hvitløk myk og blank i smøret. Tilsett buljong og erter og la det hele få et skikkelig oppkok. Kjør suppen jevn med en stavmikser og smak suppen til med salt og pepper. Server suppen med en skje crème fraîche (eventuelt rømme eller Nýr)

91


92

Blomster fra Primaflor, meny og borddkort laget av Spring Calligraphy og linservietter fra Libertine.


#MENTFO

TUSEN TAKK TIL LYSAKER GJESTGIVERI FOR GJESTFRIHETEN OG BJØRN HET // VÄXBO LIN, FOLK & RØVERE OG LIBERTINE FOR LÅN AV VARER TIL STYLI // OG IKKE MINST; TAKK TIL RAGNAR HARTVI


ORFEST

TTERVIK FOR MAT OG OPPSKRIFTER // TAKK TIL PRIMAFLOR FOR BLOMSTER ING // TAKK TIL SPRING CALLIGRAPHY FOR FANTASTISKE BORDKORT OG MENYER IG FOR AT DU FOREVIGET ØYEBLIKKENE VÅRE!

Ment for borddekning  
Ment for borddekning  
Advertisement