Page 1

Tafelmeppen Voorbereiding: Speel met twee spelers. Kies met welke kaarten met tafelsommen jullie gaan spelen. Zoek daar de kaarten met antwoorden bij. Leg minstens tien tafelsommen open op tafel. Maak van de kaarten met antwoorden een blinde stapel. Eventueel kan een ingevulde tafelkaart geraadpleegd worden bij het zoeken naar tafelsommen met antwoord.

Doel: Memoriseren van de keersommen van de tafels 1 t/m 10 Materiaal: - 10a. Tafelsommen - 10b. Getalkaarten (antwoorden) - 2 vliegenmeppers - 9 kaarten met een kikker De kaarten van 10a. en 10b. kunt u vinden in de kist Rekenmaterialen oefenlessen groep 5&6.

Beschrijving:

Draai om de beurt een kaart van de stapel open. Zoek zo snel mogelijk een tafelsom bij het antwoord en mep op dit kaartje. Wie het eerst op een juiste tafelsom mept, krijgt een kikkerkaart. Gelijk gemept? Niemand krijgt een kikkerkaart. Na elke ronde wordt de gedraaide kaart onderop de stapel gelegd. De kaarten met de tafelsommen blijven liggen. Winnaar is de speler die het eerst vijf kikkerkaarten verzamelt. Vereenvoudiging: Leg de kaarten met antwoorden open op tafel. Maak van de kaarten met tafelsommen een blinde stapel en speel het spel.

Verdieping: Wie de meeste kikkerkaarten heeft, moet één kikkerkaart inzetten door deze op een willekeurige kaart te leggen. Komt de opengedraaide kaart nu overeen met de kaart onder de kikker, dan krijgt de speler die als eerste mept een nieuwe kikkerkaart én de ingezette kikkerkaart. Komt de opengedraaide kaart niet overeen met de kaart waar de kikker op ligt, dan krijgt de eerste die mept op de juiste kaart een nieuwe kikkerkaart en gaat de ingezette kikkerkaart gaat weer terug naar de speler die hem ingezet heeft. Hebben de spelers evenveel kikkerkaarten, dan worden geen kikkerkaarten ingezet.

Tafelmeppen


Tafelmeppen

Tafelmeppen - Kikkerkaarten

Tafelmeppen  

Memoriseren van de keersommen van de tafels 1 t/m 10

Tafelmeppen  

Memoriseren van de keersommen van de tafels 1 t/m 10

Advertisement