Page 1

ACTIVITATS 1er trimestre ACTIVITAT 1 WEB 2.0 És una versió d'una xarxa informàtica mundial que permet la distribució de documents per Internet, amb un navegador web. Es tracta d’una Web que conté les eines necesàsies per conèixer i crear informació. En la web 2.0 els usuaris també són generadors de continguts. O millor dit, una evolució d'Internet on estem passant de continguts publicats per empreses o professionals (o sigui publicats per empreses de comunicació) a continguts editats pels propis usuaris. La web 2.0 va ser creada l’any 2004 com a plataforma oberta, construida sobre una estructura basada en la participació dels ususaris, però estàtica amb els documents que no s’actualitzen. Es pot utilitzar per a treball en empresa i en aula de classe, per a textos cooperatius, etc. Les seues funcions concretes són: 1· Fortaleciment de la inteligencia col.lectiva. 2· Busqueda de la simplicitat. 3· Software no limitad a un dispositiu. 4· Experiències enriquidores dels usuaris. 5· Reds socials. 6· Estructura de la participació. Com per exemple: On veiem alguna com Youtube (on pots pujar, compartir videos, comentar videos, donar a entendre si t’agrada o no amb el seu botó que es troba a cada vídeo, descubrir videos de gent i de cançons, etc) Són cuasi totes les reds socials, i a més són part de la web 2.0 ja que s’actualitzen (cambien el disseny una mica) més o menys a la mateixa vegada. . LINDA LÖWER 4.2


ACTIVITAT 2 CLOUD COMPUTING: Cloud computing és una expressióen anglès que podem traduir de diferents maneres: serveis en el núvol, informàtica en el núvo,l núvol de Comput. o núvol de conceptes, En definitiva, és un sistema nou que ens ofereix Internet que consisteix a utilitzar la xarxa per a magatzemar informació, per treballar sense programes instal·lats en cada ordenador (com a la viquipèdia) Els usuaris poden accedir als serveis disponibles "al núvol d'Internet" sense ser experts en la gestió dels recursos que fan servir. Tècnicament la informació s'emmagatzema de manera permanent en servidors d'Internet i s'envia a cachés (el que permet que es veguin els continguts) temporals de client, sempre que la web no l’elimine per il.legalitats. Es poden oferir serveis en xarxa per a tot tipus d’informafomació (com videos, imatges o textos), hi han webs per a tot. Complementa els seus centres de dades internes amb l'agilitat i rendibilitat d'una cloud (on s’emmagatzemen les informacions que la gent penja a l’internet) pública, que aprofita les inversions ja realitzades. El seu objectiu és impulsar la innovació a l'empresa. Les solucions de cloud d'VMwareumple compleix: * vCloud és una iniciativa de computació en núvol de VMware que permetrà als clients migrar a treballar en la demanda del seu "núvol interna" així ho veuran millor. L'objectiu de la iniciativa és proporcionar la potència de la computació en núvol amb la flexibilitat que permet la virtualització. • Presta nous serveis de TI (line roducte és una sèrie de calculadores gràfiques desenvolupades per Texas Instruments) que impulsen el creixement de l'empresa. Crea i implementa més ràpidament serveis per a que diferenciïn l'empresa de les altres. • Transforma TI en una font d'innovació. Allibera els recursos de TI i reinverteix en serveis que avançen cap a la obtenció dels objectius de l’ empresa. • Garanteix l'eficàcia, agilitat i fiabilitat de TI. Proporciona els acords de nivell de serveis empresarials per a les les aplicacions de nivell 1 i protegeix el negoci fins i tot en entorns de cloud diversificats. S’organitza així:


(continuem...) A escoles, grans finques d’oficines o hospitals (per exemple), es a dir grans edificis públics on es nessecita l’internet s’utilitza un altre aparell conector per accedir a l’internet tothom d’adintre, que tinga la velocitat correcta i que sigui més econòmic, a diferència dels connectors comprats per menys cuantitats de dispositius en espais més petits, com per a exemple, a les cases es fan servir normalment els ruters wifi (30 euros), ADSL o pendrives, aquestes conecten amb el Costomer HQ, que són les companyies a les que paguem per obtindre la nostra connexió a Internet (vodafone, orange, uno, movistar, telefonica, etc) i aquests l’aconsegueixen d’on s’obtenen aquestes ones, per antenes, etc. I cuan accedeixes a notes funciona una mica així:


És a dir; (Per fora dels núvols) Tenim programes ja instal.lats a l’ordinador, has de tenir almenas un a l’ordinador per poder nos (han sigut instal.lats per Internet) descarregar nosaltres personalment el nostre buscador preferit, amb les seves tipus de finestres i rapidessa (primer núvol), com Internet Explorer, Mozilla Firefox o Google Chromme (el més nou i ràpid), en ells podem buscar per buscadors com: Google, ask.com, etc ( Segon núvol), on trobem págines webs amb de vegades petits buscadors, poden ser de jocs, videos, música, de roba… (depés del que cerques pel buscador), aquest representa el tercer núvol.


ACTIVITAT 3 Symbaloo http://www.symbaloo.com/mix/lindalowerescritorio


ACTIVITAT 5 S.O. Linkat, origen i característiques principals: Es una RPM basat, és una distribució de Linux Desenvolupat pel Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya ( del govern autònom de Catalunya), és un projecte educatiu. El Projecte està Supervisat per El Departament d'Educació i desenvolupat per la UTE (Unió Temporal d'Empreses) ITSCAT conjuntament amb Novell. Està basat en openSUSE i utilitza GNOME com a entorn d'escriptori per defecte, tambéconté aplicacions lliures. El RPM manetja i administra els paquets en el seu sistema Linux. El S.O distribueix el departament d'Educació i instal.la en els equipaments. Derivat d'openSUSE 9.1, però amb programes actualitzats com Firefox o OpenOffice.org. Abans ja s'avia creat la versió 1.0 el 12 de Setembre del 2006. Abans ja s'avia creat la versió 1.0 el 12 de Setembre del 2006. Existeixen tres versions: 1.0 (amb 1.0 i 1.1), 2.0 (amb 2.0 i 2.1) i 3.0 (3.0).

Apple: Apple, fundada l'1 d'abril de 1976, i incorporat com Apple Computer, Inc 3 gener 1977, és una empresa multinacional nord-americana amb seu a Cupertino, Califòrnia, la segona major companyia de tecnologia del món per ingressos després de Samsung Electronics i el tercer major fabricant de telèfons mòbils del món després de Samsung i Nokia, s’ha convertit en la marca més valuosa del món. Dissenya, desenvolupa i comercialitza productes electrònics de consum, programes informàtics i ordinadors personals, és la segona major companyia de tecnologia de la informació del món si parlem d’ingressos després de Samsung Electronics. És ben reconeguda pel fet d’aver creat: el reproductor de música iPod, el telèfon intel · ligent(smartphone) iPhone i l'ordinador tablet iPad. INclueix el IOS(sistema operador del telèfon mòbil), el OS X (que conté el millor escriptori virtual, un nou notificatori de reds socials, exclusiu de Mac, etc), iTunes (navegador de música, serveix a més per a que el iPod tingui música i la puguis escoltar), el navegador web Safari, l'iLife, i el iWork (creativitat i tipus de productivitat).

S.O WINDOWS: És una sèrie de sistemes operatius d'interfície gràfica d'usuari(que utilitza elements gràfics que permeten interactuar de forma molt més intuïtiva amb un sistema informàtic que no pas el clàssic sistema per línia de comandes) desenvolupat, comercialitzat i venut per Microsoft. Microsoft va introduir un sistema operatiu anomenat Windows el 20 de novembre 1985 , com shell del sistema operatiu gràfic per a MS-DOS(MicroSoft Disk Operating System) en resposta al creixent interès en les interfícies gràfiques d'usuari (GUI).


Microsoft Windows va arribar a dominar el mercat de les computadores personals del món, amb més del 90% del mercat, superant a Mac OS, (introduït en 1984). A l'octubre de 2013, les versions més recents de Windows per a ordinadors personals, dispositius mòbils, ordinadors de servidor i els dispositius integrats són, respectivament, de Windows 8.1, Windows Phone 8, Windows Server 2012 R2 i Windows Embedded 8. Ara aquest Windows 8.1 té un nou format més modern de pantalla principal, més mòbil, còmoda i ràpida amb accesos més directes creats amb icones. Les versions passades s’anomenen: Windows 7, Windows 7 Starter, Windows 7 Home Basic, Windows 7 Home Premium, Windows 7 Professional, Windows 7 Enterprise,Windows 7 Ultimate, etc.

ACTIVITAT 6 Activitat 6.1 En aquest punt sen’s demana un text i que sapiguem treballar amb orientació de la pàgina Word, aprofitaré per estudiar Català, a més m’agrada; * Al noucentisme, corrent cultural i polític, es van donar tres fets importants:


· Es va donar a coneixer Eugeni d’Ors, un ideòleg del moviment, que publicà els/uns glosaris a “La Veu de Catalunya”. · Josep Carner va publicar una obra, Els fruits saborosos en el que fa un recorregut per les diverses etapes de la vida de la persona (en relació), amb les caract. de les estacions de l’any (tipus de fruita) que es donen. · Es va fer el primer Congrés de la Llengua Catalana. El neocentisme va donar continuïtat a la tasca iniciada per el Modernisme de renovar la cultura catalana per fer de Catalunya un país autònom, modern i europeu. Els Intel.lectuals noucentistes col.laboraren amb la classe burguesa catala en el projecte de transformació de la societat. Altres qüestions: · Fabra fou un gramàtic que s’encarregà de la reforma lingüística amb l’ordenació de les normes linguístiques. · El món clàssic es prengüé com a cultura: ordre, disciplina, perfecció, bellesa formal i Intel.ligència, contraposició per l’exaltació dels sentiments, l’espontaineïtat i la llibertat formal. · Els principis del noucentisme es duïen a terme al lloc on hi havia indústria, per tant, la burguesia catalana va ser una de les impulsores del mioviment. 6.1.2 La mida i tipus de lletra: Publicado el 26/12/2012 LCDM, Nega y Toni. La mazorka. S-Pain A.C.A.B. Para mi gente, como Allende ¡Venceremos! Tengo la rabia de 100.000 estudiantes helenos. Escupo veneno, hago pleno, piso firme el terreno. Blasfemo, mezclo alcohol y Ibuprofeno. Jodo a tus varemos. Conduzco sin frenos esta locomotora, tu quieres vivir en los estates, yo en Pandora. Clase trabajadora, heridas, cicatrices. La lucha necesita de estrategia, no de bíceps. Fuerzas motrices, de mis raíces no reniego. En mi funeral sonará seguro el Himno de Riego. Fluyo como Tego, estreno, subimos el mercurio. Jodete, estamos buenos como Pilar Rubio. Sonata en el Tempo del Tigre Te. nemos una bala de plata para Esperanza Aguirre. Mensaje vacile, no creo en deidades: me cago en Semana Santa, el obispo y los cofrades. Que es lo que falla mami, cada vez que monto un tema la A.V.T. monta una mani. La globalización burguesa es que empresarios sin moral follen niñas tailandesas. Anuncios de compresas, sopas sobre Endesa. Aspirantes a princesa, lo siento nena. 6.1.3 L’alineació de text i format: Al neocentisme, corrent cultural i polític, es van donar tres fets importants:


o Es va donar a coneixer Eugeni d’ors, un ideòleg del moviment, que publicà els/ uns glosaris a “La Veu de Cat.” o Josep Carner va publicar una obra, Els fruits saborosos en el que fa un recorregut per les diverses etapes de la vida de la persona (en relació), amb les caract. de les estacions de l’any (tipus de fruita) que es donen. o Es va fer el primer Congrés de la Llengua Catalana. El neocentisme va donar continuïtat a la tasca iniciada per el Modernisme de renovar la cultura catalana per fer de Catalunya un país autònom, modern i europeu. Els Intel.lectuals noucentistes col.laboraren amb la classe burguesa catala en el projecte de transformació de la societat. o Fabra fou un gramàtic que s’encarregà de la reforma lingüística i de la consolidació o El món clàssic es prengüé com a cultura: ordre, disciplina, perfecció, bellesa formal i Intel.ligència, contraposició per l’exaltació dels sentiments, l’espontaineïtat i la llibertat formal. o Els principis que s’avien plantejat es duïen a terme al lloc on hi havia indústria, per tant, la burguesía catalana (una de les impulsores). 6.1.4 El pàrraf sagnat: Llegó el agente secreto más buscado el Nega me entrenó la KGB, después lo hizo Al Qaeda quieren mandarnos inspectores de Naciones Unidas, porque mi rap se ha declarado arma de destrucción masiva contraataca la brigada del maíz somos personas non-gratas en Washington y en Telaviv Los Chikos del Maíz no me tiran sostenes ni saldré en la MTV, ni el los 40 ni en Kiss FM tu tienes grupis? Yo rehenes tengo la frase socialismo o barbarie tatuada en los genes nos quieren dar caza porque suicidas descargan mi música en los campos de Gaza historias de parque, de plaza, POESÍA danzo con la melodía, sigo en el punto de mira, Scotland Yard y la CÍA… 6.1.5 Llistes numerades: Gent: 1. Pepe 2. Pepa 3. Joan 4. Mar 5. Frederic Aprovats: 1. Mar 2. Joan Suspesos (de major a menor nota): 1. Pepa 2. Pepe 3. Frederic Fan la prova ‘cangurs’: 1. Mar WHEN


Wednesday, Dec. 11th, 9pm WHERE

Ies Menendez y Pelayo

Activitats 1er trimestre  
Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you