Page 1

Alex Ametlla Marquès Tècniques i Tecnologies de les Arts Grup E2


Índex

Concepte

pg 2

Procés Fabricació del feltre

pg 3

Preparació prèvia

pg 5

Embolcallament de peces i emplenada de motlles

pg 6

Extracció

pg 8

Cosit

pg 9

Peca final

pg 10

Fitxa tècnica

pg 11

1


Concepte Abans que res cal saber que aquesta obra ha estat concebuda des d’un punt de vista molt experimental. Quan vaig començar a pensar en la obria que volia realitzar i el material emprat se’m varen presentar alguns problemes, com que el resultat requeria una rigidesa superior a la que te el feltre ja acabat i en segon lloc la extensió de les peces de feltre que necessitaria per a la realització. La meva intenció era poder fer un registre d’objectes molt diversos des dels punts de vista ja estudiats del motlle i del encofrat. Per això en alguns casos tenia que embolcallar utensilis amb el feltre i en altres emplenar motlles de guix o encofrat de fusta. Per al meu projecte estava previst fer moltes peces per poder crear una instal·lació de objectes buits fets amb feltre que recordessin el objecte del que provenien però tenint un significat propi. Aquestes peces avien d’anar disposades tant pel terra de forma dispersa com per l’aire penjats a mode de mòbil aprofitant el poc pes de la llana. Per poder assolir aquesta idea vaig estar investigant amb materials i tècniques diverses per endurir i fixar el feltre, al final vaig utilitzar el làtex amb el qual aconseguia el resultat que desitjava.

2


Procés El primer pas per a la confecció de les peces era la fabricació del feltre a partir de la llana, s’havia d’aconseguir un feltre mol fi, ja que possiblement al embolcallar quedes sobreposat en varies capes. Mitjançant plàstic de bombolles, aigua calenta amb sabó i pressió vaig anar fent molts retalls de feltre de diferents mesures i formes. 3


Posteriorment s’havia d’aclarir cada un dels retalls per treure el sabó i acabar el procés d’enfeltrat. Després es deixa eixugar estès.

4


El següent pas es el de protegir els originals i motlles amb plàstic celofan de cuina, ja que el làtex s’enganxa a tot i no es important la perfecció de les formes ja que la peça ha de tenir entitat pròpia, no ha de ser una copia amb un material diferent.

5


Una vegada ben protegida la peça o el motlle, amb el feltre fet prèviament es varen anar fent les peces, embolicant completament, embolicant parcialment i creant una fina capa en un motlle per desprÊs premsar-la amb fang a mode d’apretada

6


Una vegada embolcallat es pinta el feltre amb una mescla de lĂ tex amb aigua i es deixa assecar vint-i-quatre hores com a mĂ­nim, desprĂŠs segons la duresa que desitgem repetirem el pintat les vegades que faci falta.

7


Una vegada sec s’ha de retirar el feltre del motlle o de la peca embolicada, per el motlle es molt senzill ja que només s’ha de retirar el fang i el motlle per l’altre costat, seguidament treuen el celofan i ja. Per altre banda les peces embolicades requereixen en la gran majoria la obertura del feltre tallant-lo per 8

extreuen la peca


Per acabar s’han cosit els talls d’extracció de les peces i s’han cosit les meitats de les peces de motlle fetes per parts.

9


Conjunt de peces acabades.

10


Fitxa tècnica Materials: Llana blanca i là tex. Mides: diverses peces de diferents volums i mides.

11

dossier feltre  

Creació de peçes de feltre i làtex

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you