Page 1

Størst i distriktet!

Nr. 34 Torsdag 13. september 2018 Løssalg kr. 30 Årgang 32

l Nr. 2 Torsdag 18. januar 2018

l Løssalg kr 30,- l Årgang 32

Vil profilere Meløy

Hjelper fattige barn En fantastisk flott parkenfest på Ørnes Det var svært god oppslutning om arrangementet i den nye Rådhusparken. Side 10

Ingeniørstudent fikk høythengende stipend

TAKEAWAY Alle dager 13.00 - 22.00

Restauranten holder STENGT på grunn av renovering. Vi gleder oss til nyåpning!

Tlf: 76303234

Uteområdet innbyr til aktivitet

Side 3

Halsa skole feirer 50 årsjubileum Side 8

r o f t f ø Et l d r o j f Glom le sko

Side 4 og 5

MELØY: En trist og nedslitt skolegård i Glomfjord er forvandlet til en flott arena for lek og aktivitet. Dette ble behørig markert med en flott fest for elever, lærere, foreldre og andre interesserte tidligere denne uken. 7 0 9 0 0 3 4 6 5 0 0 15

Side 4 og 5


2

Torsdag 13. september 2018

Meløyavisa redigeres etter Vær varsomplakaten. Personer som føler seg urettferdig behandlet kan klage avisen inn for pressens faglige utvalg (PFU)

Telefon 75 71 95 50 Tipstelefon 41 68 66 82 E-post post@meloyavisa.no www.meloyavisa.no

PFU

er et klageorgan oppnevnt av Norsk Presseforbund. PFU behandler klager mot pressen i presseetiske spørsmål. Adr: Prinsens gate 1, 0101 Oslo

Grunnlagt 1986

Lokalavisa for Meløy – Rødøy og Gildeskål

Bella Napoli blir ny MELØY: Etter seks år i familiebedriften Bella Napoli ønsker Levent og Belinda å gi restauranten en total ”makeover”.

God drift

Ekteparet har drevet restauranten i seks år og har med glede sett at driften har gått bedre og bedre for hvert år. – Spesielt de to siste årene har vi hatt en god økning, sier Levent, som synes det er spennende det de holder på med nå. Han opplever at lokalbefolkningen støtter godt opp om og bruker restauranttilbudet. – Da får vi også lyst til å gi noe tilbake, sier han, som sammen med resten av familien er godt i gang med forberedelsene før håndverkerne går i gang.

Bente Haldorsen bente@meloyavisa.no

MA møter ekteparet som er i gang med arbeidet bak stengte dører. De to forteller at restauranten holder stengt på ubestemt tid, mens renoveringen pågår.

Takeaway

Levent og Belinda kan likevel love at de i denne perioden vil ha åpent for Takeaway. – Våre kunder kan altså bestille og hente mat med seg hjem, smiler Belinda som gleder seg stort til å glede både gamle og nye kunder med en ny og fin restaurant.

GLEDER SEG: Familien Sallabas; Levent, Elina, Celin og Belinda ser frem til å få et nytt og moderne restaurantlokale.

Wipa ene-eier på kafeen MELØY: Den Lille Café på Ørnessenteret eies nå hundre prosent av Wipa Nilsen (45). Hun overtok samtlige aksjer fra 1. september. Bente Haldorsen bente@meloyavisa.no

Firebarnsmoren som opprinnelig kommer fra Thailand er utdannet kokk og har lang erfaring innen yrket, blant annet fra kantinedrift i Kongsberg. Hun har bodd tjue år i Norge og av disse fem år i Meløy.

ANSATTE:Wipa har flere ansatte. Her med Ruchira som er en av de kundene vil treffe når de er innom. smiler Wipa, som har seks ansatte i små og store stillinger med seg på laget.

Egen kafé

Wipa er glad for å kunne kalle kafeen sin egen og hun vil drive den videre i den stil folk kjenner kafeen. Med hjemmebakte kaker og mye godt på menyen.

ENE-EIER: Wipa Nilsen (45) overtok som eier av kafeen den 1. september. Det at hun har thailandsk bakgrunn vil folk også merke.

– Jeg vil kjøre buffet hver torsdag, og da blir det også thaimat,

Planer

Kafee-eieren er glad i folk og håper at både gamle og nye kunder tar turen innom. På sikt er

planen å få flyttet kafeen ned på gateplan, men hun vet ikke når det blir. – Frem til da vil vi jobbe og stå på for at kundene skal få god mat og trives hos oss, sier den blide damen.


3

Torsdag 13. september 2018

Kristine fikk høythengende stipend MELØY: Som én av fem studenter i hele Nord- Europa har ingeniørstudent Kristine Sandaa (23) fra Neverdal fått et stipend som gir henne fantastiske utviklingsmuligheter innen sitt fag.

Mange muligheter

Kristine er oppvokst på Sandå som den eldste i en søskenflokk på tre. Barneskolen gikk hun på Neverdal og senere ble det Ørnes for ungdomsskole og videregående skole. Egentlig hadde hun satt tannlegestudiet øverst på lista, men besluttet senere at ingeniørstudiet passet bedre for henne, både med tanke på interessefelt og det at ingeniørtittelen gir henne mange muligheter i jobbvalg, både i inn- og utland.

Oppmuntret hjemme

Kristine har foreldre som alltid har oppmuntret henne til skolegang og veiledet henne, noe som førte til at hun satset på å få med seg realfagene som igjen har gitt henne valgmuligheter i videre studier. Hun forteller at hun i tredjeklassen på videregående deltok på ”Jentedager” både på universitetet i Tromsø og på Norges Tekniske-og Naturvitenskape-

Endring av forretningsadresse Inkon AS, Kystveien 10, 8150 Ørnes, har fått ny adresse: Steingårdsveien 4, 8149 Neverdal.

MarkedsPla

Perfectime Ingvild Selfors Lillevold, Nedre Flatåsen 3B, 7099 Flatåsen, har fått ny adresse; Stakmyrveien 4, 8160 Glomfjord.

MarkedsPla

Endring av styre Sentrumsgården borettslag, Gammelveien 11,13,15,17,19,21,23,25, 8150 Ørnes. Styrets leder er Jim Andre Follå, og styremedlemmer er Ann-Kristin Dagfinnsen Stormo, Elfrida Helene Morsund og Roger Marken.

FlaxKryss FlaxKryss

Subsonic Society Audio AS, Kleften, 8186 Tjongsfjorden. Styrets leder er Rolf Inge Sleipnes og styremedlem er Aksel Owe Olsen.

FlaxKryss

Gildefjell AS, Elias Blix’s vei 122, 8130 Sandhornøy. Styrets leder er Gunnar Vollan og styremedlem er Inger Helen Klokset.

Mårnes Grunneierlag SA, 8130 Sandhornøy. Styrets leder er Knut Tønder Bergseth. Nestleder er Kjell Atle Andreassen og styremedlemmer er Tor Eivind Nilsen, Svein Arne Bruvoll og Terje Håkon Størkersen.

Bente Haldorsen bente@meloyavisa.no

Nå er den heldige studenten reist til Seattle for å studere ved University of Washington. Som masterstudent skal Kristine blant annet forske på hvordan man bedre kan fjerne naturlig organisk materialer fra drikkevann. Oppholdet er på bort imot et år og Kristine føler seg priviligert. Gjennom Valle Scholarship and Scandinavian Exchange Program mottar hun i tillegg til dekte reisekostnader en god lønn under oppholdet. Det hun setter mest pris på er at de aller beste fagfolk på feltet i USA stiller som hennes veiledere. Av de data som kommer frem skal hun avslutningsvis skrive masteroppgave til hjemme-universitetet på Ås.

Næringsnytt MarkedsPla

Selsøyvik Holding AS, 8196 Selsøyvik. Aksel Owe Olsen er styreleder mens Jarle Solemdal er styremedlem. Neverdal Enspire Skole AS, Nyveien 20 A, 8149 Neverdal. Styrets leder er Elisabeth Karlotte Olsen Nygård, nestleder er Einar Erlang Sandaa og styremedlemmer er Britha Helen Solbakken, Pål Einar Olsen, Leif-Erik Limstrand og Laila Freding. Fonndalen AS, Fonndalen, 8178 Halsa. Styrets leder er Håvard Aunan, og styremedlemmer er Nils Ole Kristensen, Hilde Johnsen Venvik og Elisabeth Lastad.

TIL USA: Som én av fem studenter I hele nord Europa har Kristine Sandaa (23) fått et stipend som gir henne priviligerte muligheter i USA. lige Universitet i Trondheim. – Disse to besøkene gjorde en forskjell, sier Kristine, som har vært opptatt av miljø og klimaendring helt fra hun var i 16 årsalderen. – Det var vel ikke en eneste dag hvor ikke temaet ble tatt opp rundt middagsbordet hjemme, ler Kristine som ikke var gamle jenta da hun meldte seg inn i Miljøpartiet De Grønne.

Ingeniør

Som ingeniør kan Kristine være med på å bidra til å finne bærekraftige løsninger som kan gjøre endringer når det kommer til klima. Det var nok dette faktum som var avgjørende for henne da hun søkte ingeniørstudiet. I tillegg spilte også Anne Mari Jensen, hennes mattelærer på videregående skole en stor og viktig rolle for hennes studievalg. – Hun var bare kjempedyktig og støttet meg mye, sier Kristine.

Norges Grønne Universitet

Siden 2014 har NMBU- Norges Miljø -og Biovitenskapelige

Universitet på Ås vært hennes hverdag og studiested. På det som også er kjent under navnet Norges Grønne Universitet har Kristine valgt vann- og miljøteknikk samt bedriftsøkonomi som sitt spesialfelt. – Det er veldig spennende fag hvor vi er innom vannfysikk, ser på vannets egenskaper og forsker på drikkevannsrensing, sier Kristine som har mange jobbmuligheter etter endt studie. Alt fra jobb i kommune til private konsulentselskap.

Praksis

Allerede har Kristine smakt litt på hvordan livet som ingeniør utarter seg. I et år arbeidet hun femti prosent ved siden av studiene i firmaet Multiconsult i Oslo. – Det er Norges største konsulentfirma. Her fikk jeg førstehånds erfaring i hva det vil si å jobbe som sivilingeniør, sier neverdalsjenta, som også har arbeidspraksis fra Statkraft i vår egen kommune. Hun forteller at hun har hatt sommerjobb der og opplevde et flott og lærerikt miljø. – Jeg jobbet både på fjellet,

skoget og tok vannprøver, forteller Kristine, som også fikk med seg mange små drypp av kunnskap når de småpratet over kaffebordet. – Jeg har vært veldig heldig som har hatt mulighet til å få relevant sommerjobb. Det er det ikke alle som får, sier hun, og legger til at hun vil savne det gode miljøet på Statkraft.

Fremtiden

Kristine, som nå reiser til sitt tredje opphold ”over there” gleder seg stort og ser frem til å bo i USA og studere det faget hun brenner for. Hva fremtiden bringer, vet hun ikke, men hun har et ønske om å jobbe, enten på Østlandet eller kanskje utenlands i noen år. – Men jeg er veldig glad i Nord Norge og hjemkommunen min, så hvem vet, kanskje bygger jeg meg hus oppi Åsen ovenfor mamma og pappa. Der er det verdens beste utsikt, avslutter Kristine, som fra hun var liten har fått høre at dersom hun skulle gjøre noe måtte hun gjøre det ordentlig. Det rådet har hun fulgt.

Fusjon/kreditorvarsel Gildeskål forskningsstasjon as, Øya 49, 8140 Inndyr, er overtakende foretak og innfusjonerer NAP Marine AS, Karivika, 8140 Inndyr. Eventuelle krav/innsigelser må meldes foretaket innen seks uker regnet fra 05.09.2018. Endring av navn, adresse og formål RR-Eiendom1 AS, har endret navn til Roy Rognan Eiendom AS, og har adresse Stokkåga 5, 8145 Storvik. Formålet er å drive utleie av fast eiendom med mer, samt leie/kjøp/salg av utleieobjektene. Nyregistrering Brimo Invest AS, Reipåveien 46, 8146 Reipå. Selskapets formål er investering i fast eiendom, herunder utleie, drift og forvaltning samt kjøp og salg av fisk og fiskeprodukter. Kapitalen er på 100.000 kroner og styrets leder er Morten Johan Røshagen og styremedlem er Brian Brun. Endring av navn og styre Kilvik Næringsbygg AS, Tor Føynsvei 7, 8160 Glomfjord. Nytt foretaksnavn er Kilvik Næringspark AS. Styrets leder er Geir Ludvik Olsen og styremedlemmer er Torleif J. Skotheimsvik, Leif Martin Hansen og Nick Ludvig Olsen. Endring av kapital LA Bye Eiendom AS, c/o Leif Arne Bye Chr. Tidemannsvei 209, 8150 Ørnes. Kapitalen er på kr. 200.000,-


4

Torsdag 13. september 2018

Åpningsfest til t MELØY: Glomfjord skole i flerspann med SU, FAU og dugnadsklare foreldre, samt et entusiastisk elevråd med gode ideer har forvandlet en litt trist og nedslitt skolegård ved Glomfjord skole til en arena med lek og aktiviteter for alle. Tor Oscar Lillevold toolille@online.no

Det ble en flott og verdig åpningsseremoni ved Glomfjord skole, da FAU, og skolens ledelse inviterte til fest. Med lærere, foreldre, elever og småsøsken som ikke enda er i skolealder lett krydret med gamle avgåtte lærere i sin beste alder, som Lana Hestad og Jens Arntzen, som har vært med på det meste i skolens regi gjennom en årrekke hadde møtt opp for å feire, måtte det bare bli helt topp.

Fra idé til virkelighet

Tilbake i 2017 ble det sådd et frø som i løpet av året har vokst til en rose i full blomst. FAU i samarbeid med SU begynte et tankeeksperiment, som etter hvert ble en oase av gode forslag om hva som kunne eller måtte gjøres med skoleplassen. Elever ble involvert og gjennom elevrådet ble deres tanker smidd samen med forslag fra så vel rektor og FAU. Etter litt fram og tilbake ble det dannet en arbeidskomite av tre foreldre, Marie Nikolaisen, Linn Mikalsen og Line Svartis,

FULL AKTIVITET i skolegårdens midtpunkt, det store klatrestativet med utfordring til både store og små. som fikk i mandat å legge fram et realistisk forslag til hva som var mulig å gjennomføre av de mange gode forslag som var kommet inn. Husker og klatrestativ stod høyt på lista og kanskje en mindre rutsjebane. Likevel ble liksom ikke dette nok. Noe mer måtte gjøres for å løfte opp en kjedelig grå asfalt. En lun og fin skoleplass omkranset av skolebygg og SFO måtte pyntes opp. Hva ville være aktuelt å få til, som passet for alle elevgruppene ved skolen, og som samtidig ikke sprengte et presset budsjett.

Glomfjord skole som er 1-10 skole måtte ha et differensiert tilbud, men som på samme tid fikk elevene til å gjøre noe sammen på tvers av alder og klassetrinn. Mens husker og klatrestativ ble bestilt i løpet av vinter/ vår og forarbeidet til dette ble gjort nå i sommer og avsluttet ei drøy uke etter skolestart, ble elever og foreldre invitert inn i et storstilt arbeid med å tegne og male på asfalten, alt fra abc-løype til diverse paradiser og sjakkbrett med store brikker for utebruk.

Åpningsseremoni

I dag, mandag, er det fest i

MYE FOLK: Det ble etter hvert ganske så folksomt i skolegården med skuelystne elever, foreldre, småsøsken og besteforeldre, og det var tydelig at alle likte det de så.

skolegården. Kaker bakt på dugnad, kaffe, saft og grillpølser til alle, var med å sette standarden for en vellykket åpning av «nye Glomfjord skoleplass» På det legendariske «Dytteberget» ble det av rektor ved skolen Trude Ottesen delt ut blomster til de i foreldregruppa som hadde vært mest sentrale i forarbeid og gjennomføringen av dugnaden. Med bidrag fra kommunen på 500 000 kroner og ekstramidler fra en vellykket hundreårsfeiring i 2017, var alt på plass til åpningsfesten. At dette er et løft for Glomfjord skole er sikkert, men like sikkert og viktig er det at det er lagt opp til en utforming av leker og aktiviteter som når alle elevene. Det er høytid, når vi ser elever fra barnetrinn og ungdomstrinn ved skolen, spiller langball sammen. Her løfter alle i lag og da blir det som i sangen som elevene framførte, at vi er venner og heller ikke skal mobbe kameraten min. Det blir liksom ikke plass til dette, når tilbudet som det vi i dag ser ved Glomfjord skole, er både variert, utfordrende og samlende. Marie Nicolaisen, leder for

STOLTE: De to kanskje mest sentrale aktørene i prosjekt «ny skoleplass» ved Glomfjord skole, leder for FAU Marie Nicolaisen og rektor Trude Ottesen smiler stolt foran det store klatrestativet med en prislapp på drøyt 200 000 kroner. FAU, ønsket ellers å takke alle som har bidratt, både foreldre og elever. Uten dem og en respektabel innsats fra alle hadde ikke dette vært mulig. Vi som var til stede likte det vi så og ønsker skolen lykke til i fortsettelsen.


5 5

8. juni 2017 2017 Torsdag 28. september Torsdag 13. september 2018

Meløy kommunestyre

Lærevillige livreddere terningkast 6

Meløy kommunestyre

Kan havne på Robeklista Rødøy kommunestyre

le orientere om økonomien i MELØY: – Vi kan havne noen måneder kommunestyret. Regnskapet for 2016 viser at på Robek-lista, sa 2,2 millioner kroner i underGildeskål kommunestyre skudd fra 2014 ennå ikke er dekrådmann Hege Sørlie ket inn, og dermed kan vi havne da hun orinterte om på Robek-lista i noen måneder, sa rådmannen. Hun poengterte økonomien i komsamtidig at det ikke var noen munestyret i forrige dramatikk i dette, men at det uke. ville ordne seg utover året. Hanne Hammernes hanne@meloyavisa.no

Meløy kommunes økonomi er som været; ustabilt, men vi mister ikke trua, sola skinner og det blir sommer til slutt, sa rådmann Hege Sørlie da hun skul-

– Vi blir av og til slått tilbake av en skur, men vi minster ikke trua – sommeren kommer uansett. Vi er kanskje midt inni pinseria, som varer ekstra lenge, kanskje opp mot ti år, sa hun. Ting tar tid. Endringsprosjektet er godt igang, men resulta-

GILDESKÅL: Nylig holdt MA at han er imponert over gjengen som deltok på kurset. Jan-Ove Edvardsen fra – Det er fornøyelig at det er så mange Rødøy kommunestyre Gildeskål Røde Kors et ikke med gang. Vi som hartene lyst vises til å ta vare påen hverandre. vil legge fram flere saker utover Og de er lærevillige folk, sier Edvardsen repetisjonskurs i bruk av høstenatsom om langsiksom forteller helehandler 12 personer deltok hjertestarter. tige strategiske planer både for på oppfriskningskurset. lege, omsorg, skole og kommu-

Hanne Hammernes

nal drift forøvrig, sa rådmanHjerte/lungeredning

nen.videre Hun at pekte på flere posiHan sier de trente på komtive trender noe allerede, mente presjon/innblåsing, som erogalfa omat hjertestarteren det vil gå bra til hvis vi Det er Saurnesklubben på Nygårdsjøen ega innen er slutt tilgjengelig. fortsetter å tar jobbe som er initiativtaker til kurset. At Saurnesklubben dettesmartere på alvor for sykroner. for denne kunnKarin Willumsen forteller at klubben nes han færre er kjempeflott samlet inn penger og kjøpte to hjerte- skapen må repeteres jevnlig for at man startere i 2011. Siden den gang har de skal kunne bruke den og gjøre de rette arrangert flere kurs. grepene når det er snakk om å redde liv. I området ved Nygårdsjøen er det to Fornøyelig hjertestartere. Den ene er plassert på elSERVERSOMMEREN KOMMER: RådING: Elever Kursleder Jan-Ove Edvardsen sier til dresenteret og den andre ved Fjordbua. mann Hege Sørlie orienterte om fra kommunens økonomiungdomsskolen og sammenpå denogmed været;satte ei og pris annen LÆREVILLIG GJENG: Kursleder Jan-Ove Edvardsen medlignet en flink lærevillig gjeng. servering av pinserie innimellom. Foto: Karin Willumsen kaker og saft hanne@meloyavisa.no

Gildeskål kommunestyre

GRILLING: Det blir ingen skikkelig fest uten grilldamer. Fra venstre Anniken, Tone, Tale og Ida.

Underforbruk Får ikke fotball beholde Samarbeider om overskuddet MELØY: Årsregnskapet til Meløy utvikling KF viste et underforbruk på i overkant av 8,5 millioner kroner for 2016. Regnskap og årsmelding ble lagt fram for kommunestyret og godkjent.

MELØY: Meløy eiendom KF hadde et overskudd på kr. 1.081.300,- i regnskapet for 2016. Dette overskuddet ble vedtatt overført til Meløy komINITIATIVTAKER: munes disposisjonsfond selvleder om det Sportslig i Meløy kunne vært ønskeligFK fraSvein foretakets side Fredriksenå overføre dette til årets regnskap. med trenerutvikler Stig Flere politikere var oppe på talerstolen Johansen fra Bodø/ MELØY: Alle fond er tomme og og mente at det kun Glimt ble aktuelt gjøre og Kjell åNikolaisen Nordland handlingsrommet for kommunens dette i år på grunn av denfra økonomiske Fotballkrets. drift er lik null. Det er en kort opptilstanden til kommunen. Ordføreren summering av status etter at årsmelpåpekte imidlertid at den tilstanden vil ding og regnskap 2016 ble senbehandkomme å vare i mange takler attildet er litt kaldt år ogframover. hustrig på MELØY: Nyligformøttes let av kommunestyret. Et merforbruk treningsøktene på vinterstid, samt lange trale personer innen meløy- kjøreavstander til hall og trening. Han på 400.000 kroner i investeringsbudfotballen å diskutere et sjettet dekkesfor inn ved bruk av KLPunderstreker at dette ikke er nye utforfondet. dringer, noe Noen Meløy slitt ILDSJELER: Påsamarbeid. en åpningsfest som denne må det deles utmen blomster. vil FK alltidhar peke segmed ut fremtidig og kanskje ha viktigere roller enn andre i forhold tili dugnad mangeog år.organisering. Men egentlig skulle kanskje alle hatt en blomst når vi ser på resultatet.MELØY: Fra Olav-Andre, Robert, Petter, Prognosen viser at dersom – høyre DetteRuben, er ting vi vil komme til livs, leder for FAU Marie Nicolaisen og rektor Trude Ottesen. en kjører samme drift resten av året vil Initiativtaker til møtet var sportslig leder sier Fredriksen som ønsker å snu disse komme ut ved medhjelp et merforbruk på holdningene av konsekvenser, i Meløy Fotballklubb, Svein Fredriksen. en MELØY: Kommunestyret harmed seg rundt 4 mill. kr. Vedog et strammere merforbruklinjer tydelige kontrakter Som støttespillere hadde han vedtatt å øke lånerammen for fra prosjekårsslutt vil overføringene til for de spillerne som virkelig vil. trenerutvikler Stig Johansen Bodø/ ved tet ny vannforsyning Grønøy med driftsfond bli redusert. Nå må det sies Glimt og Kjell Nikolaisen fra Nordland 1.300.000 kroner. De vedtok også å at dette er relativt usikre prognoser. Fotballkrets. Rekruttering inngå avtale med grunneier på Storøy Det kan komme inntekter som vier i dag Rekrutteringen innad i Meløy dårom garanti har godeksempel oversikt ble overdet (blant lig og som drattannet frem Vil mer for vannforsyning til hans ikke hyttefelt i Olavågen mot fotballen at kommunen KLP) og som bedre resultatet, Ressurspersoner innen i Mel- fra at det i høst, etterkan årets sesong, kun er fårmøtte grave opp i hans rådmannen i sinUNDERHOLDNtertialrapport øy forgrunn. å ta del Tiltaket i treffet som for- skriver tre 16 åringer som skal videre. Vi ønsker ING: av drar elever finansieres gjennom påstørre selvkosttatt til orientering komhåpentligvis skal føre lån til en entusi- som disseble velkommen til oss, sierHer Fredriksen fra 7 klasse i gang område vann. det vedtatt asme og mer samarbeid mellom klubbene munestyret. og legger til Samtidig at alt for ble mange blir borte allsangen, med ikke økning i avgift vann og avløp i kommunen. Svein Fredriksen er klar på 10% underveis. Noe som for igjen fører til at det bare sang, men også siste at han ønsker at Meløy FK kan få overta for er for litehalvdel spillereavi 2017. denne aldersgruppen innøvde dansetrinn. ungdommene fra 15/16 års-trinnet. til å kunne bygge et lag. MELØY: på vil Glomfjellet ved – De somVeien virkelig noe, må inn under Synken vil være stengt en ukeettil, vår paraply. Da kan vi bygge lag hvor Gruppe skriver kommunen på sine nettsider Alleerhusstander i Meløy Etter møtet intensjonen å prøvehar å få spillere fra hele kommunen kan komme MELØY: den 6. juni. av denne perioden fåttgruppe tilsendt denskal nyestyre brosjyren «På til en som et samarbeid sammen og Italøpet fotballen i Meløy til nye nå vil det bli vurdert nødvendige siktur i Meløy». En lettfattelig oversikt på tvers av klubbene, med representant høyder, sier Fredriksen. ringstiltak. Det ble klart etter befaring over flotte turmål i vårervidstrakte fra hver klubb. Håpet da at samholdet av representanter fra Statkraft og kommune. Enten dubli liker å ferdes Dårlige holdninger styrkes og at det vil faste retningslinALLSANG: Meløy kommune 6. ikke juni. skjul på at han langs fjæra, til sjøsfor eller fjells, er løfte det Fredriksen legger jer samt mulighet å itilfellesskap Eleverersamlet Statkraft og kommunen minner for enhver smak i brosjyren. ikke fornøyd med tingenes tilstand i noe fotballen i Meløy til et nytt nivå. Ved til allsang på at det erHan samtidig om stor sier snøsmelting tur som er beskrevetlafinner du Meløy Fotballklubb. til MA at hver – Dere er ressursene, dere inspiredet ærveri hele at rasfaren på også OCR-kode som kan skannes de harGlomfjellet, mange flinkeog spillere som virkelig re aven hverandre, inspiratoren sitter rett dige «Dyttedenne tiden av er åretflere ogsåsom er stor meravinformasjon hver tur. vil, men at det bareved ønsker inn ved for siden deg, sa Stigom Johansen helt berget». åFykantrappene. spille på vår og sommer og som ikke til slutt.

Tomme fond

Økning i vann og avløp

Mer penger til vann

Ennå stengt

På tur i Meløy

- Fortsetter sin suksess i Meløy og Rødøy! XL-BYGG Arnulf Hansen oppretter faste kjøreruter og bringer byggevarene dine rett hjem. Vi tilbyr alt av byggevarer og interiørprodukter til meget konkurransedyktige priser, levert hjem med bil eller båt, eller klappet & klart i nært samarbeid med våre dyktige håndverkere i Meløy og Rødøy: Ravik & Mathisen AS Snekker Seljevoll AS Krogvoll Entreprenør AS Gjerøy Maskinstasjon Tømrer Gunnar Urskog Tømrer Åsmund Våtvik Nordnorsk Montasjeteknikk

tlf. 41 56 71 91 tlf. 99 03 43 15 tlf. 99 69 89 52 tlf. 90 19 47 86 tlf. 97 95 76 42 tlf. 41 51 12 74 tlf. 40 42 22 22

SPØR OSS - DET VIL LØNNE SEG! Velkommen!

8185 Vågaholmen e-post: post@arnulfhansen.no tlf. 75 09 89 00

SAMARBEID: Sentrale personer innen


Torsdag 13. september 2018

6

5 100 FOR

00

ERICA / CALLUNA

Ved kjøp av ett produkt kr 34,50 pr. stk

149 OKSESMÅSTEK BENFRI

KJØTTKAKEDEIG

Nordfjord, 400 g, 50,00 pr. kg

00

LAKSELOIN / TORSKELOIN / TUNFISK

Frys, Kuraas, 149,00 pr. kg

20

69

00

180-360g. 69,00 pr. pk. 191,67-383,33 pr. kg

5

00

BERLINERBOLLER

Bringebær / Vanilje, Mesterbakeren, 63 g, 5,00 pr. stk

00


Torsdag 13. september 2018

7

GIR DÆ

-30% PÅ BARNEMAT

25 PÆRER / KLEMENTINER

00

TOMAT

Løsvekt, 25,00 pr. kg

Løsvekt, 19,00 pr. kg

149 POLARLAM LAMMELÅR I SKIVER Gilde, ca 2,0 kg, 149,00 pr. kg

19

00

99

00

POLARLAM FÅRIKÅLKJØTT Gilde, ca 2,5 kg. 99,00 pr. kg

Gjelder i Nordland til og med 16.09.2018 - Kun til private husholdninger. Vi tar forbehold om eventuelle trykkfeil og at noen varer kan være utsolgt.

00


88

Familie &Venner

Torsdag 23. august 2018 2018 Torsdag 13. september

Familie &Venner

Ka skjer kor:

Familie &Venner

SEPTEMBER

Debatt Debatt

Emine Wærnes, 9 år Hurra for flotte, snille, stae og kreative Emine fra Ørnes som fylte 9 år den 8.september! Vi gleder oss til bursdagsfeiring sammen med deg og resten av familien. Mange klemmer fra onkler, tanter, søskenbarn, oldeforeldre, morfar og mormor.

Storstilt bursdagsDebatt feiring på Halsa skole

Her kan lag og foreninger melde inn sine arrangement med tid og sted. post@meloyavisa.no Tlf/sms 41 68 66 82 Torsdag 13. september Seniorkafé Hvor: Kløverstua, Spildervika Når:18.00 Torsdag 13. september Valpekurs-Meløy Hundeklubb Hvor: Grusbanen i Mosvolddalen Når:18.00

Fredag 14. september Loppemarked Hvor: Tidemannbrygga, Ørnes Når:17.00-20.00 Fredag 14. september Halsa skole 50 år - festforestillinger Hvor: Halsa skole Når:12.00 og 17.00 Lørdag 15. september Loppemarked Hvor: Tidemannbrygga, Ørnes Når:10.00-17.00 Lørdag 15. september Grønøymartnad Hvor: Grønøy samfunnshus Når:12.00-15.00 Lørdag 15. september Cosplay Workshop v. Melina Edvardsen Hvor: Biblioteket, Ørnes Når:10.00-13.00 Lørdag 15. september Høstfest ute/inne Hvor: Frodos Pub Neverdal Når:22.00

siste

Onsdag 19. september Digital festival Hvor: Biblioteket Ørnes Når:10.00 Torsdag 20. september Pensjonistkafé med Quiz Hvor: Råkkhuset, Ågskardet Når:13.00-15.00

VELKOMMEN: Rektor ved Halsa skole, Mona Mork, ønsker hjertelig velkommen til åpen skole og festforstilling i morgen, fredag.

MELØY: I morgen inviterer rektor Mona Mork ved Halsa skole til storstilt bursdagsfeiring med åpen skole og festforestilling.

de representerer. Vi har fire fortellere som skal gi oss smakebiter fra skolens historie. Den siste forestillingen vil være selve festforestillingen etterfulgt av servering som foreldrene har sørget for. De har bakt kaker og stiller opp som frivillige under arrangementet, forteller Mork. Med lydanlegg og stoler fra Halsa samfunnshus håper vi det blir fullt hus på begge forestillingene.

siste

Hanne Hammernes hanne@meloyavisa.no

I anledning skolens 50-årsjubileum inviterer elever, foreldre og lærere til en hel dag med storstilt feiring. Ordfører og skoleledelse er invitert sammen med hele bygda og andre interesserte.

To forestillinger

Klassetrinnene har fått ansvar for hvert sitt ti-år, og vil framføre både sang, dans og fortellinger som handler om skolen. Elevene vil være kledd i tidsriktige klær for det ti—året

Åpen skole

Hele fredagen blir det åpen skole med en utstilling av gamle skoleting. Da kan gamle elever og andre interesserte komme og ta en titt på skolen slik den er i dag både utvendig og innvendig. – Vi er så heldige å ha et flott nærmiljøanlegg som er blitt til i samarbeide med idrettslaget og som blir flittig brukt både i skoletiden og på fritiden. – Jeg har snakket med folk som ikke har vært her på 30 år, sier

Mork som gleder seg til å presentere dagens skolehverdag for alle. – Vi har hatt bare seks rektorer utenom meg i løpet av disse femti årene, forteller Mork. Mange av de ansatte har jobbet ved skolen hele sitt yrkesaktive liv, og det er hos de vi blant annet har hentet skolens historie, ved å la de fortelle. Vi har også hatt flere ektefeller som har jobbet her side om side opp gjennom årene. Den aller første rektoren var Per Anrtzen som satt fra 1968 helt til 1993. Han ble avløst av Marit Grimstad som satt i vel ett år. Johan A. Hegge hadde to perioder som rektor med noen års mellomrom. Leif Karl Gunnarsen var i ett år, mens Ole Setvik var rektor i tre år. Min forgjenger, Kyrre Klausen, var rektor fra 2003 til 2011, da jeg begynte, forteller Mork, som oppfordrer alle interesserte til å ta seg en tur innom skolen både på forestilling og til en liten skolevandring.

Lørdag 22. september Grunnkurs Foto-Gildeskål Fotoklubb Hvor: Inndyr Når:Info senere Søndag 23. september Make-Up kurs og Fotoshoot med Synnøve Sorthe Hvor: Råkkhuset, Ågskardet Når:16.00 Tirsdag 25. september Kurs i lefsebaking - Randi Aag Hvor: Kantina Meløy Kulturhus Når:16.30 28.-30. september Dansehelg alder 10-18 år Hvor: Kulturfabrikken, Ørnes Lørdag 29. september Aktivitetsdag Ung Husflid Hvor: Sundsfjorden Når:10.00-14.00

Faste aktiviteter:

Husflidkveld Hvor: Bolga skole Når: Torsdager kl. 19-22 Husflidkvelder Hvor: Husflidloftet på Halsa Når: Torsd. kl. 19 - 21 Basseng Aktiviteter i varmebasseng m. instruktør Hvor: Meløy Fritidsbad Når: torsdager fra 19-20 Meld fra til Meløyavisa når faste aktiviteter skal endres.


1919 199

Onsdag4.16. mai 2018 Torsdag 31. Fredag mai 2018 Torsdag 16. august 2018 Torsdag august 2018 Torsdag 13.2. september 2018 Torsdag 12. juli 2018

ØRNES Byggmix 75 75 27 95 Den lille Cafe 75 75 46 19

9 9 19 9

STYRK DET LOKALE NÆRINGSLIV!

-Handle lokalt!

Dybvik Møbler 75 75 42 77 Dybvik Sport 75 75 44 86 Jacob Klette Optik 75 75 49 10 Jensen Service 75 75 49 30 Meløyavisa 41 68 66 82 Meløy Varetaxi 90 20 67 64/ 90 28 74 60 Meløy Elektro 75 72 02 00 Meløy Energi 75 72 01 70 Mix MixØrnes Flipper Kiosk 90 13 14 14 Pernilles 75 75 46 90 Prix Ørnes 75 75 40 44 Ringo Oasen 75 75 02 00

Vikingen Pub & Spiseri 75 75 26 54 Vitus Apotek Meløy 75 75 48 44 Willumsen AS 75 75 45 22

ØRNES

GLOMFJORD ENGAVÅGEN

Ørnes Blomster 75 72 08 00

Coop Prix 75 75 22 80

Ørnes Blikk AS 75 75 41 40

Fabiola 75 75 45 48 / 48 13 99 58

MELØY

Glomfjord Hotell 75 75 25 00

Coop Meløy 75 75 11 52

Ørnes Hotell 75 75 45 99

Hairlines Frisør 75 75 25 40

REIPÅ REIPÅ Leif Brun&Sønner

Montèr Solhaug 75 72 14 40

Meløy Næringsutvikling 75 71 91 00

Ørneskrysset Bensin&Service 75 75 43 08

Coop marked 20 75 75 17 01

Bygger`n Reipå BYGGERIET 75 75 59 00

Velkommen til hyggelig handel!

HALSA Byggtorget Halsa 75 72 02 50 Spar Halsa 75 75 06 29 Montèr Solhaug 75 72 14 40

BOLGA Bolga Kro AS 91 88 48 85

NEVERDAL Joker Neverdal 75 75 51 11 Sandaa Gartneri 75 72 10 10

RING 416 86 682 FOR PRISTILBUD

Tip Top parfymeri Gull Sølv 75 75 44 21

PROFILER DIN BEDRIFT HER?

Tidemann Bil AS 75 72 10 80


10

Torsdag 13. september 2018

UT PÅ TUR: Pasienter og pleiere fra Ørnes sykehjem på tur til parkenfest sammen med familie og venner. «Tur på hjul» er en del av folkehelsearbeidet i Meløy.

SANG: Barnekor er bestandig et hyggelig innslag. Her en liten gruppe sangglade jenter som framfører sangen «har du fyr».

NYTER STUNDEN: Pensjonist Hallstein Boltland koser seg på konsert med barnekorene fra Fore.

Folkefest i vakkert høstvær MELØY: I et fantastisk høstvær med sol fra skyfri himmel inviterte Trivselspatruljen 8150 og Ørnes Grendelag til parkenfest for store og små i Rådhusparken. Tor Oscar Lillevold toolille@online.no

Allerede tidlig på dagen strømmet det på med folk som ville oppleve nyparken. For å toppe det hele kom et feststemt opptog fra sykehjemmet med beboere og ansatte for å delta på festen. En flott gest for de av de eldre som fortsatt er sterke nok til å delta på et slikt arrangement.

Drivkreftene bak

MA tok en prat med Anita Taraldsen fra trivselspatruljen og Line Bang fra grendelaget som sammen stod bak arrangementet. De kunne fortelle at dette egentlig var en ide som ble født allerede i 2017 på et folkemøte på Ørnes der trivselspatruljen sammen med grendelaget ønsket å lodde stemningen blant publikum for å høre befolkningens ønske for områdene både ved rådhuset og stedets to handelssentra. Tilbakemeldingen var ganske lik det de to lagene hadde kommet fram til. Etter å ha mod-

HÅRFINT: «Sydenfletter», et populært innslag. Her er det Bethlem som lager flotte fletter til Mathilde.

KLARE TIL DYST: representanter for Triveslspatruljen 8150, Ørnes grendelag og kokkelaget klar til innsats. net en tid og vokst i omfang av gode ideer og løsninger for et vellykket arrangement, var det enighet om å sette inn mer dugnad og økonomiske midler, i og rundt rådhuset og områder som grenser opp mot dette.

sjelden eller aldri er uenige, verken i handling eller gjerning. Styrken og det at patruljen har lyktes med mange gode prosjekt er vel nettopp det at man jobber godt i lag med felles mål.

Krafttak

For å nå noen av de mål som er satt i forhold til beplantning, benker og lekeapparat for barna måtte det gjøres et krafttak. Både festen i parken og andre arrangement, som over tid vil gi penger nok til å gi noe tilbake for både store og små, og også for de i kommunen samlet, som besøker rådhuset og handelssentret i forskjellige ærender.

Foruten trylleshow og vakker barnekorsang framført av Fore barnekor og Fore barnegospel, var det fletting av rastafletter, salg av sunn smoothie, styltegåing, og mye mer for barna. For de som hadde sløyfet frokosten kunne det kjøpes «Ørnesburger» og hjemmelagde kanelsnurrer, og kanskje en tur på klinebenken fristet noen.

Kommunens rolle

Ørnesburgeren

Damene som ble intervjuet trakk begge fram kommunens rolle i dette som hele veien har vært positiv, både i forhold til opprigging, økonomisk garanti for innleid tryllekunstner og tilrettelegging. Ellers legger Anita til at trivselspatruljen som består av seks damer i sin beste alder er en, la oss kalle det, vennegjeng som

Aktiviteter

Burgeren er det verd å trekke fram. En hjemmelaget variant med base i kjøtt fra både elg og hval, samt bacon pluss litt hemmelig krydder. Dette himmelske kjøttstykket plassert mellom hjemmelagde hamburgerbrød levert av brødrene Berbusmel, taler for seg selv. Til sammen 201 stykk brød av beste kvalitet.

NAM NAM: Smoothie er topp sier de to smilende jentene Vårin J. Hansen og Amanda Nilsen. De vi spurte, mente at dagens burgervariant presentert for første gang her på parkenfesten, var flere ganger bedre enn det meste av burgertyper.

Musikk

I totiden var det annonsert konsert med dansebandet «Outsiders» som består av Werner Solbakken, Vidar Solhaug og Arvid Marken, musikere som er godt kjent for alle som har tatt turen på dansefest, enten nord eller sør i bygda gjennom snart et halvt århundre. De som ikke våget seg ut på dansegulvet

i fullt dagslys kunne få sitt danseønske oppfylt utover kveldet med musikk fra dansebandet «De Skuelystne». Da MA forlot var det rimelig fullt i «rådhusparken» og flere strømmet til. Et vellykket arrangement som sikkert ga en del penger til bruk for gode formål for stedets innbyggere. Hvordan festen forløp vites ikke, men med ca. 300 betalende publikummere og med klinebenken strategisk plassert under en bjørk ble det nok trøkk og romantikk utover kvelden og natta.


11

Torsdag 13. september 2018

Ønsker meg mange bøssebærere

Næringslivet der du bor

Gildeskål

Antonsen Regnskapsbyrå AS Tlf. 75 75 74 34 Coop Storvik Tlf. 75 75 61 69 El - Team AS Tlf. 94 84 46 35 Myrvang Service / Superdekk Tlf. 95 82 52 12

Ønsker du å profilere din bedrift i disse spaltene... For informasjon / pris kontakt Meløyavisa tlf. 41 68 66 82 post@meloyavisa.no

Næringslivet der du bor

Rødøy TRENGER FRIVILLIGE: Leder for Tv-aksjonens kommunale aksjonsgruppe, Lisbeth S. Amundsen, oppfordrer til å ta kontakt hvis de kan tenke seg å være endel av nasjonale dugnaden som TV-aksjonen er.

MELØY: Leder for årets TV-aksjon, varaordfører Lisbeth S. Amundsen, ønsker seg mange bøssebærere til årets TV-aksjon som går av stabelen søndag 21. oktober. Hanne Hammernes hanne@meloyavisa.no

Årets aksjon går til Kirkens bymisjon. De ble valgt blant de 12 søkerne til årets store innsamlingsdugnad. – Vi sliter hvert år med å fylle alle rodene og for å få ansvarlige for hver krets, men vi håper å komme i mål også i år, sier Amundsen. Hun er leder for aksjonsgruppa i Meløy som ellers består av Per Frøskeland og Greta Solfall.

Det er formannskapet i Meløy som har ansvaret for å tilrettelegge for TV-aksjonen, og det er organisert med en ansvarlig i hver krets som skal koordinere «sine» bøssebærere. Siden årets aksjon skal gå til Kirkens bymisjon, hadde det vært en idè å engasjere konfirmantene, kanskje, sier Amundsen. Hun forteller at det er artig hvis skoler og barnehager lager sine egne små innsamlingsaksjoner. Materiell som plakater, bøsser osv., fås hos den kommunale aksjonskomiteen.

Mindre alene sammen

Kirkens Bymisjon har valgt aksjonsnavnet «Mindre alene sammen», der formålet er formulert som «Et møtested kan endre liv. Flere møter kan endre et helt samfunn». – Vi gleder oss til å invitere alle i Norge til en stor dugnad for at flere får delta i en meningsfull

hverdag, gode fellesskap – og får ly for natten, sa generalsekretær Adelheid Firing Hvambsal i Kirkens Bymisjon til NRK, etter å ha fått beskjed om at organisasjonen får TV-aksjonen.

Verdens største dugnad

De siste årene har det enkelte år kommet inn rundt 200 millioner kroner til TV-aksjonen. TV-aksjonen i Norge kalles gjerne verdens største dugnad. Siden starten i 1974 har innsamlingsaksjonen utviklet seg til et stort nasjonalt løft.

Ta kontakt

– Har du lyst å være med på denne dugnaden i Meløy, enten som bøssebærer eller som ansvarlig for ditt distrikt, er det bare å ta kontakt direkte med meg, så kan jeg videreformidle, avslutter Amundsen. Hun treffes på telefon, 900 47915.

Angel Olsen Eftf. Tlf. 75 09 67 13 Gjærøy Maskinstasjon Tlf. 75 09 64 34 / 901 94786 Reiol-Jensen Foretak -Vila Midnattsol-8188 Norvernes http://www.villamidnattsol.no reijense@online.no Tlf. 97 73 33 17 Rødøy Elektro AS Tlf. 75 09 69 00 / Fax. 75 09 69 01 Vågeng Elektro ANS Tlf. 95 99 80 76


12

Torsdag 13.september 2018

Den norske kirke i Meløy

KUNNGJØRINGER

Ekstra årsmøte Det blir avholdt ektra årsmøte i

Glomfjord Grendeutvalg

på Tidemannbrygga, Ørnes Fredag 14. september kl. 17 – 20 Lørdag 15. september kl. 10 – 17

Møterom Glomfjord hotell.

Spørsmål? Ring Laila på tlf. 986 85 276 eller Vivian på tlf. 461 65 389 Salg av kaffe og kaker Auksjonsbord som går over begge dager Betaling med kontanter, kort eller Vipps Alle hjertelig velkommen!

Arr. Speidernes Interesseforening

KURS I TAIJI Helgekurs 28. - 29. september Sjekk tidspunktene: www.taijimeloy.no eller send sms til 900 74 056

TAIJI Meløy

tirsdag den 18. september 2018 kl. 18.00 Dagsorden 1. valg Enkel Servering

For styret Frank Andersen

Pårørendeskole Er du pårørende eller nær venn til en person med demenssykdom? Pårørendeskolen i Gildeskål/Meløy starter kurs mandager uke 42 - 46 samlinger fra kl. 18.00 – 20.30 På kurset får du kunnskap om demens og treffer andre pårørende i samme situasjon og fagpersoner med kompetanse på området.

For nærmere opplysninger og påmelding kontakt: Gunn Gjelseth, gjegun@Gildeskål.kommune. no Tlf 75760750 (mand) Ingvild Solbakk, solingv@meloy.kommune.no Tlf 48184836(mand) Påmeldingsfrist 5. oktober

Søndag 16. september Meløy kirke kl. 12:00 Gudstjeneste ved Simone Schiebold Høsttakkefest. Utdeling av 4- og 6-årsbøker Organist: Miroslav Mintchev Tirsdag 18. september Ørnes menighetshus kl. 16:00 Diakonisamling Søndag 23. september Ørnes menighetshus kl. 11:00 Gudstjeneste ved Simone Schiebold Organist: Miroslav Mintchev Bolga bedehus kl. 16:00 Gudstjeneste ved Simone Schiebold Høsttakkefest. Utdeling av 4- og 6-årsbøker Organist: Miroslav Mintchev Tirsdag 25. september Halsa kirke, menighetssalen kl. 11:00 Diakonisamling Søndag 30. september Halsa kirke kl. 11:00 Gudstjeneste ved Rolv Olsen Høsttakkefest. Utdeling av 4- og 6-årsbøker Halsa barnekor deltar Organist: Miroslav Mintchev Søndag 7. oktober Fore kirke kl. 11:00 Gudstjeneste ved Simone Schiebold Utdeling av 4-årsbøker ved BUR Fore barnegospel deltar. Organist: Miroslav Mintchev

Meløy søndre frikirke Søndag 16. september kl. 11.00 Gudstjeneste Halsa Frikirke Leif Halsos taler. Kirkekaffe. Mandag 17. september kl. 19.00 Bønnemøte Halsa og Osa Frikirke Alle velkommen til våre samlinger!

Søndag 16. september kl. 12.00 Gudstjeneste Mandag 17. september kl. 19.00 Bønn for Meløy i frikirka på Korsnes. Velkommen! Sion -et sted å møte Gud.

Velkommen!

Arrangør Hukommelsesteamene Gildeskål og Meløy

www.taijimeloy.no

TIPS OSS

post@meloyavisa.no

Trekningsliste Vinnere av Andeløpet 2018,

Nordland fylkeskommune har ansvaret for fylkesvegene, avgjør hvilke prosjekter som skal gjennomføres hvert år og gir politiske føringer for utvikling av fylkesvegene. Det er Statens vegvesen som normalt planlegger, bygger, drifter og vedlikeholder fylkesvegene på vegne av fylkeskommunen. Fv. 475

Vegarbeid i Noviktunnelen Statens vegvesen skal på vegne av Nordland Fylkeskommune utføre vedlikeholdsarbeider i Noviktunnelen. Når det jobbes i tunnelen må vegen holdes stengt. I perioden 4. september – 16. september gjelder følgende: Tunnelen blir stengt fra 18.00 til 06.00 med følgende åpningstider: 20:30 -Slipp av trafikk 23:30 til 00:00 -Fri ferdsel 03:00 -Slipp av trafikk 06:00 -Åpning av tunnel. Endringer vil kunne forekomme. For oppdatert trafikkinformasjon kontaktes Vegtrafikksentralen på telefon 175.

søndag 9. september:

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Har du sjekket ut vår nettavis?

Ta en titt, davel! Oppdateres daglig.

www.meloyavisa.no

Adele Gjerstad Brun, kr. 9.999,Martine Karlsen, sykkel til 5.000,- gitt av Dybvik Sport og Svartisen VVS Adrian Rasmussen, gavekort 2.500,gitt av Møbelringen Elisabeth Olsen Nygård, gavekort 1.000,gitt av Prix Frode Vederhus, gavekort 1.000,gitt av Ørnes Blomster Mary Wiik Henriksen, gavekort 500,gitt av Pernille`s Hans Petter Kroknes, gavekort 500,gitt av Tidemann Bil

Vi har farget tretjære, linolje og terpentin. Se hele vårt utvalg på espegard.no

Naturens egen trebehandling

TIPS OSS

post@meloyavisa.no


Torsdag 13. september 2018

FlaxKryss KV.OPPBENAVN VARINGSSTEDET EN BRUN

LIG

KTIG

RE

GRØNNSAK

ID EST

FlaxKryss LEI

LEGGER TIL SIDE PENGER

KAN MAN VISE VED MOTTAK

EN ANNA

KVITRET

LANG

SKRATTE

LIGAEN

TEMAET

I ORDEN

ELV I NORGE

AVFALLET

IRLAND

DATOEN

HER OG ???

IDET

GRUVEUTTR. SJEF

MANNSNAVN

TONE

EN HALLIWELL

RØYKSTUE

TRASKE

MANNSNAVN

FISKEN

FlaxKryss NUMMER

LUKKE OPP

EN ABID

TRO

FUGLER

LANGSOMT

TRÅDER

BRUK STOKK!

BESETNING

DYR

DIGER GUDINNE

SLITE

TA TILSPRANG

MILITÆRFYR

SKIP AMBOLT

LUFT

FRUKT

DYRART. I HAVET

VISE

UNORMALITET

MANNSNAVN

BIB.NAVN

DE MAN HAR PÅ JOBB

FOT

DOVEN GUD

PADLE KLAR

LAKKE

GRESK BOKSTAV STED I TYSFJORD

KV.NAVN

FØRE

?? GEES (band)

SJARM

KV.NAVN

PÅ DØR

TALLORD

JØKEL

RYKTE

PLAGG

KOMMUNE GREPET

GUD

Æ

KLOKKEN

ASKE

EN BRUN

SANGERNE

= PERU

SLETT

MANNSNAVN

PERIODE GRESSHOPPE (Disney)DIS

FUGL

DRETT

EN COCKER

DYRET KLOKKEPRON.

ARTE

EN PÅ ENGELSK

DYRET

ENKELTE

REGNE

MOSJON

TIDL. FOTBALLSPILLER

SMERTE

SINGLE

BØR

DD

SJARM

BIL

YRKESUTØVER

IDSSS

NER

13

MAN

FUGL

LEVER

STILNE

PENGESTØTTE

OPPTRE FOR FØRSTE GANG

ANMODER SVENSK KOMMUNE

NEVNTE FUGLEN

MUSIKKPROSJEKT

GJØN

RYDDE

FORNEMMET

BUET

VEKST

NORMEN PROD.ANLEGG

LÆRSTROPP

FLATORMER

MAMMA

AVDRAG AVIS

NEST SIST

Navn:.............................................................................................. A B A N Adresse:.......................................................................................... B A N D Postnr.............................Poststed:................................................. G E R E O A E A I E M A R K E AD ST D A S T A B S S E R S J A N T A SNT T AL A T R BA E JE AI T E ER N T SÅ KL E I EGL EL E N S F E R O S T R I V D A P S T A K N E R V E B S N E K K E R V E R K S T E D Y R L I E N S A A EJ O N O EED N S K O L E R E T T E S N O R E N A T E M R B T T K O K E R S I A O TL S R E M E L Ø Y O L U E L I E R E R T S T I M M YT K N E T E O G E K K O S T N A S AØ R N E L RA NO D S KAY ES T E U E T E R I S K O R A S E R I R E A B N O R M I T G R Y T O E L E K T R O N S EEE T S BENSINSTASJON

ENER

DRIKK

FORFATTER

VOKSE

TYPE

NATRIUM

HAVLINJEN

GUD

MÅNE

EN RITA

STOFF

LADET PARTIKKEL

BÅT

DYR (flert.)

PLAGG DELTA

ØGLE

HOLDE MUNN

FUGE

EUROPEER

ØYNER

MØTES

sendes til: VKRYSSORDLØSNINGEN A I A b, 8150 Ørnes. MELØYAVISA, Havneveien 15 K AKonvolutt S S merkes: I S Kryssord T E ogNdatoTpå dagens avis. Frist for innsending: 10 dager fra dags dato. E NKopier P E P K A godtas ikke. I 3 heldige L A vinnereAoffentliggjøres S L A i avisen K mottar hver i posten. Dog E R 1, 2 eller R 3lodd I E K G G J E D D E N Heldige R 30. E august L E Å P N Evinnere ÅArild R Elliassen, S TÅsveien 10, T 8140 R Inndyr I M 3 lodd: 2Rlodd: Finn M. Nystadnes, Glomfjord J OboksE32, 8161 A L 1 lodd: Signe Lovise Moldjord, Doktorgården, 8110 Moldjord Ø G L E N P S I L E D E G O R E N I D R B H E R A R E R E T S A L R Y G G E T ODDE


Torsdag august Torsdag Torsdag 13.23. 30. september august2018 2018

14 14

ELEKTROINSTALLATØR

MASKINENTREPRENØRER

Jeg leser MELØYAVISA PÅ NETT...

non

KUN Tømrer - snekker betong - og flisarbeider

99,-

Rut Nyheim, Creative

Tlf. 75PR.MND. 72 04 50 / www.solhaugbygg.no

Vi har levert nyheter til

el - Her får jeg mediM MELØY våre ... NYHETER HVER DAG!

øy

og distriktet rundt i snart 30 år!

Vi utfører alt av elektriske installasjoner! Tlf:75 51 00 00

Følg oss på www.bravida.no

Ring oss på tlf:

Godkjent maskinentrepenør 48 27 48 27 Lastebiltransport Containerutleie

Kristen Halsan

Garasjeveien 5 8160 Glomfjord

75 75 25 91 48 27 48 27 Grunnarbeid Rivningsarbeider

bodo@bravida.no

Tips oss på tlf. 416 86 682 PLASTRØR / GJENVINNING

Godkjent maskinentreprenør Vei, vann, avløp Kranoppdrag Lastebiltransport / Containerutleie Flytting av utstyr Levering av masser

Profilér deg i

DITT DISTRIKT du også! Ta kontakt på tlf. 41 68 66 82 eller annonse@meloyavisa.no

GODKJENT MOTTAK AV BILVRAK!

NBF

Vi i Meløyavisa setter pris på å kunne formidle store og små nyheter til våre lesere. Vær med å sette ditt preg på lokalavisa ved å gi oss tips om hendelser som fortjener spalteplass.

- hold deg oppdatert, du også

Priser: 1/1 år kr: 890,1/2 år kr: 490,1/4 år kr: 320,Studenttilbud kr. 650,- pr.år. Vi har også avisen som pdf - utgave.

Følg oss på

Registrer deg på www.meloyavisa.no Bestill på tlf: 41 68 66 82 mail: post@meloyavisa.no www.meloyavisa.no

Hvert år trekker vi ut 2 stk. iPad-mini blant våre abonnenter!

Meløyavisa

Ledig annonseplass! Vi formidler store og små nyheter

- der du bor!

Gjør det enklere for kunden å finne deg... TORSDAG 26. JANUAR 2017 NR.3

LØSSALG KR. 30,-

ÅRGANG 31

www.meloyavisa.no

Vi handler som aldri før

Vi spiser stadig mere

meløyavisa

Hjkhfjdhu dfgjfut lfjlfkdgjij jjsdøfgjlkk dfjgdg. J jfjkjsj jg irtu JDFHJ jkhfghjdf fjhksdhg sljkfhgskjhgsjfdhgskjghsjkh. SIDE 4

Vi formidler store og små nyheter

- der du bor!

Det ersomen avVivår kultur Vi handler aldridel før spiser stadig mere

SALG AV PLASTRØR OG GATEGODS/KUMLOKK. Kontakt oss for henting av bilvrak og priser på plastrør etc.

Meløyavisa tar pulsen på det som skjer i ditt nærmiljø!

TORSDAG 26. JANUAR 2017 NR.3

TAKST/EIENDOM

LØSSALG KR. 30,-

ÅRGANG 31

www.meloyavisa.no

- Og interessen for papiravisa er fremdeles sto de fleste aldersgrupper.

Profilér deg i Det er en del av vår kultur DITT DISTRIKT du også! Det sier professor Sylte Strutle til M.A.

hele Les n sake ide 2. på s

Hjkhfjdhu dfgjfut lfjlfkdgjij jjsdøfgjlkk dfjgdg. J jfjkjsj jg irtu JDFHJ jkhfghjdf fjhksdhg sljkfhgskjhgsjfdhgskjghsjkh. SIDE 4

- Og interessen for papiravisa er fremdeles sto de fleste aldersgrupper.

Det sier professor Sylte Strutle til M.A.

Arnold Midthun tlf: 911 69 123 - 906 52 177

heleMeløyavisas redaktør, Bente Haldorsen kan fortelle at jklgsklgkfjj lfjgdlsøfjg lkfjgflkfjf klfjgjsj jj Les n fjsfhlgjhjhjlh jkdhffjhg jhjfhsjhgfkhgsl jfhjfhdjfhgjfdghj hfjsljfhkfjhg jhfhsfljgj jfghjhsjhg jfhsjh jfhgsjhg sdlkfhgjhg kjfhkshg jkfhgsjkdgh sdjkfghsjkgh slkfjh jfhrettreuh ughhrg 2. jfshgfjhg sake idesjfhjghf kjhjkhfdjhg djg h jgfghjhg or e jrhjerhgjgh jhgjfhg jfhgf jhgjfhg sjhgsjfh fjhgj jdhg jdfhg hgjhg på s og at mange abonnerer på nettutgaven, samtidig registrerer vi at aldersspekteret er stort blant de som fremdeles vil ha begge deler.

BLIKKENSLAGER

Beslagarbeid, Pipebeslag Beslagarbeid, Pipebeslag, Takrenner, Liftutleie. Takrenner, Ventilasjon, Ventilasjon, Liftutleie.

VI TILBYR FØLGENDE TJENESTER / PRODUKTER Massetransport og gravetjenester 8 & 16 tonn gravemaskin

Ta kontakt for fagarbeid!

Blanding av betong på byggeplass LED lysprodukter Graveskuffer/utstyr/HK-fester Landbruksdekk

Vi monterer jordskruer for fundamentering av plattinger, skilt, boder, lekeplasser gjerder osv.

KONTAKT OSS FOR TILBUD Mosvoldveien 16, 8150 Ørnes - 41300998 - post@aasmo.no - www.aasmo.no

Meløyavisas redaktør, Bente Haldorsen kan fortelle at jklgsklgkfjj lfjgdlsøfjg lkfjgflkfjf klfjgjsj jj fjsfhlgjhjhjlh jkdhffjhg jhjfhsjhgfkhgsl jfhjfhdjfhgjfdghj hfjsljfhkfjhg jhfhsfljgj jfghjhsjhg jfhsjh sjfhjghf jfshgfjhg jfhgsjhg sdlkfhgjhg kjfhkshg jkfhgsjkdgh sdjkfghsjkgh slkfjh jfhrettreuh ughhrg kjhjkhfdjhg djg h jgfghjhg or e jrhjerhgjgh jhgjfhg jfhgf jhgjfhg sjhgsjfh fjhgj jdhg jdfhg hgjhg og at mange abonnerer på nettutgaven, samtidig registrerer vi at aldersspekteret er stort blant de som fremdeles vil ha begge deler.

Ta kontakt på tlf. 41 68 66 82 eller annonse@meloyavisa.no


15

Torsdag 13. september 2018

BONDENS MARKED: Grønnsaker fra Steinvei gård var tilsalgs i tillegg til at Skaret gård solgte kjelost og gomme.

MANGE fant veien til Åpen gård denne flotte søndagen da været virkelig spilte på lag med arrangøren.

VELKOMMEN: Skaret gård på Meløya var vertskap for de fem bøndene på øya som arrangerte «Åpen gård».

Over 100 innom Åpen gård

MELØY: For 30. året på rad står Norges Bondelag for “åpen gård” arrangementene, i hele landet. Hanne Hammernes hanne@meloyavisa.no

Forrige helg var det på Reipå, og sist helg var Skaret gård på Meløya vertskap for Meløy landsbrukslags arrangement for andre gang. – Vi sa ja i fjor etter å ha tenkt oss litt om, sier Ellinor Ann Skaret, som overtok gården i fjor sommer. Det blir naturlig nok en del utstyr og snart

rotete på en gårdsplass så det er ikke bare bare å “åpne fjøsdøra”. Men det var litt lettere å si ja i år siden vi visste hva vi gikk til. Og så er det jo ekstra stas i år å vise fram tunet vårt siden vi nylig har hatt en større renovering av driftsbygningen. Jeg  synes det er viktig med markedsføring av landbruket, og et slikt arrangement er en flott arena for å få vi vist fram noe av hva vi bønder holder på med.  Folk fikk se forskjellige dyr og traktorer, det var leker for store og små, grillmat og salg av møsbrømlefser, vafler, grønnsaker og tradisjonsmat som gomme og kjelost for å nevne noe. – Vi hadde også natursti og

et nydelig vær som satte ekstra spiss på arrangementet, som jeg håper kan bli en tradisjon hvert år, avslutter Skaret.

BLIDE: Elfrid Tvenning og Berit Johansen sto for salg av vafler og møsbrømlefse og erfarte at salget gikk strålende i det flotte været.

TRELAST/BYGG/SNEKKER FELLESKJØPET

Godt utvalg i

MOTORSAG Motorsager ARBEIDSTØY Arbeidstøy SNØFRESER/GRESSKLIPPERE

Snøfreser/gressklippere Utstyr og fòr til hund og katt Oljeprodukter Jord og jødsel Skadedyrbekjempelse Vaskemidler med mere, NORGES STØRSTE BYGGEVAREKJEDE

Montér Solhaug Halsa 8-16 10-13

TILBUD / TJENESTER

Velkommen til hyggelig handel!

ØRNES Tlf: 99 30 83 29 Åpningstid: Mandag - fredag 08.00 - 17.00 Lørdag 10.00 - 14.00

Tlf. 75 72 14 40 post@solhaugbyggevare.no monter.no

R.Nyheim/Creative

Montér Solhaug Ørnes 8-17 10-14


TIPS OSS!

Telefon: 41 68 66 82 e-post: post@meloyavisa.no

Avgang fra Ørnes: Sørg. 07.15 Nordg. 09.30 Sørg. NORDKAPP

Nordg. TROLLFJORD

LØRDAG 15. SEPTEMBER

Sørg. FINNMARKEN

Nordg. KONG HARALD

SØNDAG 16. SEPTEMBER

Sørg. POLARLYS

Nordg. LOFOTEN

MANDAG 17. SEPTEMBER

Sørg. VESTERÅLEN

Nordg. SPITSBERGEN

TIRSDAG 18. SEPTEMBER Sørg. RICHARD WITH

Nordg. NORDLYS

ONSDAG 19. SEPTEMBER

Nordg. NORDKAPP

Sørg. NODNORGE

TORSDAG 20. SEPTEMBER Sørg. TROLLFJORD

Nordg. FINNMARKEN

FREDAG 21. SEPTEMBER

Nordg. POLARLYS

Sørg. KONG HARALD

Nå er “Rødøyfjord” tilbake i tjeneste etter omfattende reparasjon ved Måløy Verft AS. Høstfesten på Neverdal trakk enormt med folk, og stemningen var på topp. Korpsmusikk og sang bidro til at det ble en flott dag for de som kom innom. Torsdag var det igjen tid for “Seniorsurf” på biblioteket på Ørnes. Oppmøtet var over all forventning. Tyve seniorer skrev seg på liste denne formiddagen.

Lærerik forestilling

Hvem er dette? (Se dagens avis)

MELØY: Det var en lærerik og viktig forestilling som nylig ble fremført for elevene ved Enga skole. Julie Alida Steindal

VIKTIG BUDSKAP: Søstrene Holand besøkte Enga skole med et viktig budskap.

8 -1

Det var søskenparet Kristin og Anna Holand, i regi av Den Kulturelle skolesekken, som med latter, dans, sang, skuespill og informasjon bidro til en viktig og lærerik stund for de unge. I sin markedsføring skriver søstrene at de ønsker å lære ”generasjon prestasjon” å gi litt mer fan. Forestillingen handlet om følelser og tanker og hvordan man kan takle ”kjipe” følelser, samt hjelpe andre i en slik situasjon. Søstrene og deres fremføring ble godt tatt i mot av elevene fra 8.-10. trinn. Elevene mente at temaet var bra og at tanker og følelser er noe som angår alle.

1. 2. 3. 4. 5. 6. 7.

Hvilken britisk regissør, kjent for blant annet ”Dr. Strangelove” og ”2001: En romodyssé”, dør i 1999? Mahmoud Ahmadienejad ble i 2009 president i hvilket land? Hvilken bil merket en økende popularitet etter TV-serien ”Breaking Bad”? Hva kalles det hvis en ishockeyspiller skyter, slår eller forandrer retning på pucken fra sin egen banehalvdel og pucken går over motstanderlagets mållinje? Hvem sa ”Liverpool kan ikke legge seg bakpå og ri på null-null, fordi de har sluppet inn et mål”? Jorden er den eneste planeten i solsystemet hvor du finner vann. Fleip eller fakta? Hvor gammel var Magnus Carlsen da han ble stormester i sjakk, som gjorde ham til den nest yngste spilleren gjennom tidene?

1. Stanley Kubrick. 2. Iran. 3. Pontiac Aztek. 4. Icing. 5. Øyvind Alsaker, fotballkomentator. 6. Fleip. 7. 13 år.

FREDAG 14. SEPTEMBER

ØRNES BEGRAVELSESBYRÅ AS

Vakttelefon: 97 02 07 31 Terje Isaksen 95 04 86 45

Ellen Seljevoll 99 59 42 61

mail: terjeellen@gmail.com

Gammelveien 3 8150 Ørnes Org.nr: 919 896 442

Meløyavisa nr. 34 - 2018  
Meløyavisa nr. 34 - 2018  
Advertisement