__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

melic Mitjà d’Expressió Jove de Mislata núm. 101 • setembre - octubre • 2010

El món al teu ordinador Possibilitats audiovisuals a Internet

www.mislatajove.org

www.facebook.com/mislatajove

www.tuenti.com Alberto Centre Jove


2

tecnologia

El món al teu ordinador Possibilitats audiovisuals a Internet En els darrers anys, Internet s’ha convertit en molt més que una tecnologia, ara Internet és un mitjà de comunicació, és més, és la unió de tots els mitjans comunicatius audiovisuals i multimèdia. La major part de nosaltres consultem els periòdics digitals, les televisions o ràdios per Internet o, fins i tot, les xarxes socials i blogs per a informar-nos. A més, tenim la possibilitat de consultar càmeres web amb imatges en directe, vore sèries en línia, llegir còmics o relats tan sols per Internet, escoltar música... El desenvolupament d’Internet ha comportat una allau de continguts audiovisuals de la qual no en som conscients.

Els mitjans a la xarxa

Quasi tots els mitjans que ja existien abans d’Internet han tret el seu format digital (premsa, televisió, ràdio, telèfon, etc.), amb millores basades en la interactivitat o poder donar a conéixer una notícia en menys temps.

Els mitjans fets per a la xarxa

Els blogs i les xarxes socials són, tal vegada, els dos elements que més han canviat la forma d’informar-se i comunicar-se a Internet, i de poder utilitzar tot tipus de material audiovisual. Però ni’hi ha molt més: Pel·lícules a la carta: al 2001 es va concretar el primer servei d’este tipus i, encara que no ha desbancat les baixades il·legals, la industria seguix investigant com dur-ho a terme. Curts a la xarxa: el curt s’ha convertit en el gènere estrella, qualsevol pot apujar el seu curt a youtube, vimeo... Fins i tot s’han fet festivals en línia, com Festival online minuto y medio o “Festival Hispavista”. Cibersèries: no parlem de sèries de televisió que podem vore a la xarxa, sinó de les fetes expressament per a ser vistes a Internet. Cada vegada són més i en tenen més èxit. La més famosa: Cálico electrónico.

Laura López

Un exemple ben pròxim de televisó i ràdio per Internet Mislata ràdio

Mislata Ràdio és un clar exemple d’una ràdio que ha decidit ampliar els seus oients amb l’emissió també per Internet. A banda de l’emissió en el dial 88.8 FM, també ho fa en directe a través del web www.mislataradio.com.

Mislata televisió

Fa poc que l’apagada analògica va desterrar Canal 25 de les freqüències de UHF, però ara la podem trobar per Internet al web www.mislatatv.es. No és emissió en directe o sense interrupció, sinó que es tracta de videonotícies classificades per temes i actualitat.

Sèries creades en Internet o per a Internet.


tecnologia | llibres

Tablet PC Un dels avanços que estan realitzant els fabricants és amb la portabilitat i la facilitat de maneig dels ordinadors portàtils. Un Tablet PC és un ordinador portàtil, però més manejable perquè no disposa de teclat ni de ratolí (encara que ni’hi ha models que permeten la connexió d’estos dispositius externament, no són necessaris). El gran element visible és la pantalla tàctil, i que ens permet interactuar amb l’ordinador. Este format és més còmode d’utilitzar ja que es pot recolzar al cos amb un braç com una carpeta mentre amb l’altra es fa ús d’ell, o bé com un portàtil tradicional: sobre la taula o a les cames. Com a major exponent de Tablet PC està l’IPad, de què ja es va parlar recentment ací tot i que no és l’únic. Existixen Tablet PC d’altres fabricants com el WePad, més gran que l’IPad però més potent, o l’iFreeTablet desenvolupat per la Universitat de Còrdova. Este últim, l’iFreeTablet ha nascut amb el propòsit de ser, a banda d’una tableta PC corrent, un sistema de control d’altres dispositius o electrodomèstics de la casa. A més, han desenvolupat un sistema de control per a persones discapacitades sense necessitat d’aparells extra. Vicente Cubas

Dos casos únics Patxi Zubizarreta Ed. Alfaguara

El protagonista de la novel·la és un investigador privat, ja jubilat, que s’ha enfrontat a dos casos únics: “El misteri de la dona serp” i “Jentzi”. Tots dos són relats exòtics, enigmàtics, però a la vegada són molt commovedors i estan narrats amb gran sensibilitat. A més, el misteri que els envolta fa que estos dos contes ens atrapen des del començament fins al final, i perseguixen amb una frenètica carrera la resolució del misteri. Al 1964 va nàixer el nostre escriptor a Ordizia (Guipúzcoa). És llicenciat en Filologia Basca i des de molt jove ha tingut molt d’interés per la literatura, de fet, ell ha dit en algunes ocasions que “la cigonya el va portar en el pa i un llibre a sota del braç”. Al llarg dels anys ha escrit nombroses obres la majoria de les quals les ha escrites per al món infantil i juvenil de les quals algunes s’han traduït al castellà, català, com és el cas que ens ocupa o al gallec. Per a Patxi, l’escriptura és el seu mode de viure intensament, i el seu interés per la literatura per a jóvens li bé per la gran quantitat d’històries per contar i la gran quantitat de coses per plantejar.

Que vida más triste. www.quevidamastriste.com

3


4

editorial | sumari

editorial

A poc a poc, Intern et s’imposa a la res ta de mitjans de co Utilitzem les xarxes municació. socials en lloc del tel èfon, l’adreça electr compte de la carta, ònica en llegim els periòdics per Internet i ara, a comencem a vore la po c a poc, televisió a través de l’ordinador. Els diferents mitjans de comunicació s’han adonat d’este fet i ara dem seguir molts pro pogrames i sèries a tra vé s d’Internet, perdre’s programa ja no és un un problema, pode m vore’l en l’horari llguem a la pantalla que vude l’ordinador. Fins i tot dins de la televisió, Internet oc upa el seu espai, els mes de zapping busq prograuen continguts en po rtals com youtube, formats que apareixe copien n en el web o comp ren sèries d’Internet fer La Sexta amb Qu com va é vida más triste. Sense anar més lluny, ara pots escoltar Mi slata Ràdio (www.m radio.com) o vore víd islataeos a Mislata Televisió en Internet (www.m es), llegir la versió dig istatv. ital del Melic (www .mislatajove.org/me sabentar-te de tot el lic) o asque es fa en els Centr es Joves de Mislata a no sols del web (w través, ww.mislatajove.org) , sinó del facebook facebook.com/misla (www. tajove) i del tuenti (A lberto Centre Jove).

rii ar ma ssu um 02

portada

tecnologia | llibres

04

editorial

al límit

06

s t a t i c i l e ! F ! ! a r u a L i o t r e b l A

11

m scouts | junior salo esplais

música | discos

14

09

consell joventut

entrevista

12

07

opinió

institut | espai forma’t

10

05

teatre

entrevista

08

03

13

agenda | sudoku

expressa’t L’equip de redacció i correcció del Melic vos desitja un bon camí junts!

Març ventós i abril plujós fan al maigCálico florit i gloriós. | Abril plujós i maig ventós, fan l’any ric i profitós. Electrónico. www.calicoelectronico.com

15


al límit

S’han acabat les festes... Una altra vegada arriba setembre, els exàmens de recuperació, la tornada a les classes... I el fi de les festes estiuenques. Em passe les vesprades veient les fotos del tuenti, ai, quins records, la revetla del poble, quin pet que em vaig agarrar. Ahh, i les festes de bous del poble del costat, eixa borratxera també va ser bona o la dels Carnestoltes de Rafel, no recorde ni com vaig arribar a casa. I ara... Tornada a la rutina, quin rotllo. Sí, s’ha acabat l’estiu i és hora de plantejar-nos els nous propòsits per al curs que comencem, però podries resumir el teu estiu en una paraula? La majoria de les festes populars han anat canviant amb el temps. Han deixat de ser un lloc de reunió i disfrute d’amics i amigues per a passar a recordar-les per la borratxera més gran o el millor botelló en què he estat. Alguna vegada t’has plantejat conéixer les festes populars del teu poble sense necessitat d’emborratxar-te? De segur que descobrixes activitats, concursos, etc., que no sabies que existien i on pots participar sense necessitat d’abusar de l’alcohol, el teu cos t’ho agrairà. Recorda, menys graus menys problemes. ee-photos.com Castillo: www.all-fr

ALTERNATIVES: CONSULTORI

Sóc un xic de 17 anys i tinc nóvia des de fa un. Este estiu intentàrem fer-ho per primera vegada una nit de les festes del poble. Els dos havíem begut i estàvem molt calents, però després no vam poder fer res. Per què ens va passar açò? Abans de res cal deixar ben clar que el sexe i les drogues no fan una bona combinació. En el cas concret de l’alcohol, sí que és veritat que en un principi pot ser un facilitador per a establir el primer contacte, ja que amb unes copetes et sents més desinhibit i més llançat. Però també cal recordar que, com a bon depressor del sistema nerviós central que és, ralentitza totes les funcions del teu cos i determinats nivells d’alcohol dificulten les relacions sexuals, a més d’exposar-te a situacions de risc com no utilitzar el preservatiu, obligar o que ens obliguen a fer coses que no volem, etc. D’altra banda, si és la primera vegada que els dos manteniu relacions sexuals, vos recomane que busqueu el moment adequat, on els dos estigueu relaxats i podreu disfrutar del moment. “Tindre relacions sexuals anant cegos pots acabar molt malament, podem passar de la protecció (embarassos, bogeries), omplir-nos de pors i angoixes innecessàries o sentir-nos fatal per haver-ho fet amb qui no volíem i de la forma menys prevista” www.kolokon.com.

Et recomanem: www.kolokon.com

Tuenti:

Menys graus

www.abiertohastaelamanecer.com

Mª José de la Cruz Carolina Gómez

SMSEMAIL

Envia’ns el teu comentari, pregunta, su ggeriment a l’adreça upc@ mislata.es o telefonant al 963 990 347, pregunta per Lourdes o Mª José resole m tots els teus dubtes.

UnaMalviviendo. flor no fa estiu, ni dues primavera | Una oreneta no fa estiu, ni dues primavera. http://malviviendo.com

5


6

teatre

L’Escola Municipal de Teatre al Concurs de Teatre Vila de Mislata Concurs de teatre Vila de Mislata del 24 de setembre al 17 de desembre al Teatre del Centre Cultural.

 

        

Des de fa quatre anys, a l’Escola Municipal de Teatre la conviden a inaugurar amb algun dels seus treballs escènics el cèlebre concurs de teatre Vila de Mislata. Enguany, Ês el grup LABORATORI 2010 l’encarregat d’obrir el concurs, amb l’obra PAL. Huit alumnes actors i/o actrius coordinats i dirigits per Juan Pablo Mendiola han aconseguit tancar un cicle de formació i ens han mostrat com a resultat un treball escènic de gran qualitat artística estrenat el Dia Mundial del Teatre de 2010.

PAL

(PATOLOGIES AUDIOVISUALS LATENTS) El curs come nçar Matr ícula obert a à el 13 d’oct ubre de 2010 . a part ir del 20 de setem bre.

paraules... ...del director

El treball que veurem ĂŠs el resultat de quasi dos anys d’investigaciĂł, de proves que hem fet al grup laboratori de l’escola. Ha sigut un procĂŠs de creaciĂł molt ric, en què tots hem posat d’alguna manera molt de nosaltres mateixos. Hem provat en moltes direccions; crec que en este temps hem recopilat material per a fer treballs molt diversos. Al final , el procĂŠs ens ha portat cap a PAL. PAL (Patologies Audiovisuals Latents) fa insistència en com el llenguatge del vĂ­deo s’ha anat ficant en les nostres vides, es mescla tant amb la nostra realitat que comencen a sorgir algunes malalties com a conseqßència d’açò. Però per a curar estes malalties sorgix un centre d’investigaciĂł, dirigit per un doctor obsessionat per curar els cinc pacients que hi’tenen ingressats. Cinc pacients amb diferents patologies, com “mal de raccordâ€?, “encuadre esquivoâ€?, “doblaje involuntarioâ€?... Però no sabem quines sĂłn les verdaderes intencions d’este investigador. La veritat ĂŠs que ha sigut un autèntic luxe poder treballar amb cada un dels alumnes que conformen el grup, perquè s’han tirat a la piscina des del primer moment. Juan Pablo Mendiola

Un segon de vídeo està compost per 25 fotogrames. 25 fotografies en eixe segon ens donen una sensació de realitat. El vídeo Ês un element quotidià, hui en dia quasi tots portem una càmera a la butxaca integrada al nostre telèfon. Proposem una història de ciència-ficció, en què un grup de persones són seleccionades per un centre d’investigació per a trobar una solució a un nou tipus de malalties, les Patologies Audiovisuals. El Doctor A. que està al càrrec del projecte oculta una cosa. Res Ês el que pareix. Intriga i humor esguiten esta història en què afloren enveges, amistats, desitjos no complits‌ Tot contat per mitjà de l’ús d’un nou llenguatge que ja coneixem tots, el llenguatge audiovisual. Juan Pablo Mendiola

...dels actors i actrius

Hola sóc Fanny. Estefanía V punt, per favor! Així comence una de les escenes. Este Ês el paper mÊs difícil que he interpretat en la meua curta carrera com a actriu, per què? Perquè PAL significa moltes coses, Ês un repte en molts sentits, personalment tot el tema tècnic, micròfons, projector, crear una pantalla, usar cà meres, aconseguir un pla americà, un primer pla, un pla detall , i tot a contrarrelotge Ês complicat. Va mÊs enllà de ser un mosso de mudances, una adolescent efusiva, o una xiqueta entretinguda en la seua bambolla. És mostrar a un públic desconegut, i a un sector que no ho Ês tant, una cosa que ningú esperaria, ser jo mateixa. Esta obra, en cada representació torna a sorprendre’m, com si fóra la primera vegada que la veig, com si no coneguera cap dels meus companys amb què tantes hores he compartit. Per a mi Ês un projecte únic i una gran oportunitat. El que mÊs m’agrada de PAL Ês quant ha evolucionat, el seu creixement constant i que et fa pensar. Des d’ací recomane a tots que vinguen a vore-la, i que la recomanen!

PAL Ês una obra plena de dedicació, esforç i entusiasme, una obra que conta la història d’unes persones amb unes malalties estranyes, que es tracten de curar en un centre estrany. Esta obra en la qual hem treballat dos anys ens posa a prova a nosaltres ja que no sols Ês actuar, tambÊ hem d’incloure el maneig d’aspectes tècnics i integrar-los dins dels personatges. És una obra que em fa sentir orgullós del treball de Juanpa, del dels meus companys i del meu, i que m’impulsa a voler fer-ho millor.

EstefanĂ­a Valera. Actriu

Ă“scar Navarro. Actor

Són les set del matí, comença el dia, desdejunis i de camí al col¡le de la xiqueta, repasse el text mentalment. Tornada a casa, treball i dinar fugaç per a prendre el cafÊ al teatre. Concentració, directrius i vestua-

És un espectacle amb molt de contingut tecnològic; Amb nomÊs dues càmeres, un projector i huit actors donen vida a un espectacle  divertit i didàctic. Jo estic content de poder haver  experimentat esta bogeria i arriscada proposta de Juan Pablo Mendiola.

ri, llest per a assaig sobre escenari, notes, notes... I mÊs notes. Descanse, un pastisset i alguna anècdota. Es van unint mÊs actors, equip tècnic i passe general ... notes, notes.... Eixim del teatre, ja Ês tard, acudits i tornada a casa... Balanç mental de l’assaig en general , sopar i fullejada al text. Queden 10 dies per a l’estrena i demà tinc metge... Ufff, ho deixarÊ d’ací a 11 dies, el verí del teatre mantindrà latent la malaltia. Són les set del matí, sona el despertador.... Albert Casanova. Actor

Joan Ballester GarcĂ­a. Actor

Quan en les falles manen els ninots, els que ensalcremem som els fallers. | Falles plantades, escoles tancades. Sin contar elefante. www.sincontaralelefante.com


entrevista

7

l grup a a t s i ntrev

S A T E R GAR

E

En un futur... en una ps em veig tocant A: D’ací a un tem ... pa el e r-m anya orquestra per a gu grup fins al és seguir amb el S: La meua idea enys portem alm , bé ig ve m estem ara ho ert? Co nc co al. fin er .. Un no es im ts. pr to e r pe És el vostr quint, ... Crec que parle el ció és en te int es a o perar; eix 5 ja n’hem fet el grup? fas no et pots su S: Què va! No, Qui componeu st Producitar, perquè si ho Pre lim t r, en po ca ia Ós da e: Al a atr t toca començar sent qu no ho sé... Hem ncert a Campocal ser ambiciós... a, però Sergio: Vam r, la Retsu, en un co era el nostre solist Sa s la ca a e , Lu eix ns jo. i tio rò s pe Mislata, és a di ca r ja, Guille, Lu de la música a i llavors va entra ta a Pare Santon eu na isla ns go M pe a rra è í Ta ac a Qu i s re roble haver de se’n va anar a viu suficient? lictivos. I ara es pegaren i vam té suport i ajuda s estava en Conf va ser fallit perquè res... e qu xí Adrián que aban Ai . ex Àl scar: No, per a b un vocal nou, , Adrián i O endre-ho... sp io am t su íem rg an ur ov Se ha pr ri, no t Ad tem r, ien es , Ósca es cançons? era l’ajuda sufic en el grup Guille S’ha S: Mira, si tingu nteu en les vostr . co jar e sa qu as actualment estem a el r és pe è Qu s a Quart d’anar-nos-en fin ? ò de la música i Àlex i jo. Què vos inspira lt poc amb tot aç pte mo om fa pr at s nç mé , però me Jo co . ETAS? asi cap lletra em pareix molt bé començar GARR A: Jo no faig qu al de la Canaleta tiv e dr fes el vin Quan i com va va a. sic an la mú quan vam co niments, com qu em dedique a fer riosament va ser lt pun. tots estos esdeve mo s.. n tre só lle , Oz ... fet s res de S: Començar se ha o dir e vol poc Mag O: Però si qu s cara que això no Barón Rojo o fa nerts va vindre mé ra... néixer Adrián, en nys així: <<Tu ve per a estos conc Bé, sí, alguna alt me ). : s, o es s A all mé mé (Ri A . r , ... se s.. als ble ue va tu po se teix ines són les Adrián: Sí, opiedad>>... Mislata que del ma S: Sí, es nota qu ille, però eres de nuestra pr gent de fora de r a València en sol compondre Gu pe s les te pa’ca, que ya s mé tre t lle en les nim , Jo No sé eixe sentit. en... va ser un esdeve l·laborem tots en però no em pagu c. bo, en veritat co en bo en les any, any i mig, cre I un ... à tal general. i far lo Ja : bil . tri ar ertix més diners t.. Ósc c a poc, assajan a fix bé he fet algun es ací a Mislata s’inv po e tem a tam qu ls, ha ec hi So ix Cr s. ert : no cte nv A c, no s’i de tot un po S: ...autodida molt poder la gent jove que cançons contem jar ens va costar la 3a edat que en altre un I el baix per a assa era rò . pe ar, c.. m, cle po tam ans tocàve explosió nu que quasi res. que parla d’una trobar-lo i tal... Ab amb el skate park Hi ha una cançó rla que en ssa el mateix que pa Pa i és , S: ja i ar” ) cle em nu ... tin ba rotllo ltres també pa que es titula “Bom ent... a una bomba en han tancat (nosa però bo... O: Pur entretenim e corren si esclatar em en conqu ns ja tocava abans, ps pe t ri, ta tem lita Ad ne els rea pla im l En .. ten de ra. tal ara i ho to nv ció sica, i tampoc ca uc mú en str la S: Sí, país seria la de vant... més A: No hi ha molt de suport a da un bé en alg tam em rò tir i pe e t, . Només dr ça tot més avan certs, compon e, en comparació perquè ara està per a la gent jov ha GARREi ... re l’amos res n’h vo -v alt a ar b r en pe am s ” om cidir an nnectats uns païso s un dia de “festes co ge ve ? e m Per què vàreu de qu l no ca el a Peta, nificat o història . eu a la Canalet TAS? Té cap sig bientàs que hi ha muntar l’any pas2 d’octubre toqu molt boEl a estar tan ic es bl er pú rd r co se naleta Peta es va de s de Ca ixe ar la ss cu de pa les , xò e Ai poc, crec ieu qu A: És com ho ve molt de temps tam i? o siga que no té ar t, i tota la en , sa sc ció ixa l’e cu en la de bv nes... (Rialles) lt su de da l’Ajuntament la rretas és la part ÏA, que ja de ga n UA bo pé , ZH de uè UZ ste e rq d’e up qu pe , gr ts . és el S: No í per això.. ls esdevenimen de A: Més que res realitat no és aix L’organització de tocar i ara tocaré , el l ta. ssa re’ res vo ere nt de mi s s’i A e esta d’ací; però en ne ... qu ga tenia moltes m canvien ega més la gent cas se li va ocórrer Co arr Lu a ... nc itnt ert s’e an nc us me rg co tip ple l’o el no e los O: Sim rras, però emple i la gent qu teloner per a obrirli va ocórrer de ga ntre Jove, per ex Ce em va dir que se les coses... que més za. ltre i ltres és el concert s... ho sé... d’un dia per a l’a A més, per a nosa r. El va triar Luca se S: va ò aix r, se ar, tot açò no és Cl S: ció i tal... ... ara ne ep S: Sí, això va pr mla nivell té, digue e haurà costat, ... qu ria tò ine ag his im té an anem m’ no , qu No sé l. compte encara, ni polític ni socia ens donem més ç del concert... i plaan ara I bo os av , r-v ca un na I nifi A: No té trastorn me pla no el repertori fet, tots d’acord d’a ns i veiem com es im eu nio ten tàv reu es no o... al les ra -h a fin ca dir al en l Però uns bé, que tot ca S: En realitat, quedar. s o menys. Tenim em nosaltres tam qu mé í nifi ac tà es és a així i vos el vàreu m ide no te però la tots. per a 9 o 10 és veritat que es Col·laborem entre que ens donaria S: Sí, però també 45 minuts llargs, rdes que e som més heavys gu qu ne ara co i s , on ck ro nç ca vista, molt dive rd més per a ha s s. Tocarem més rgix un altre àcies per l’entre en on so e gr s nç s qu ca en el te t nt si ol i to ge M l; b la tal e am y me rem que agrad oltíssima sort sortoquem més heav les nostres i espe a, la veritat, i m el 2 s el canviem... si tid en iem no ve e s qu en jo t, í en avan nom no et dic bé pressa en eixe vinga a vore. que vos isca d’ac ZHUAÏA que tam tampoc ens corre so vagen a vore UZ ue e gix la idea, però llg qu vu i als e. I ta : br isla A tu M d’oc RRETAS a ies, fins a gent... tema. Ara dius GA a la gent. I i Oscar: Gràc cal agradar-li a eix poc més i li sona rgio, Adrián un Se ix ne co ’ns se no cara. leta Peta més en llavors. Lucia Funes ara amb la Cana

Qui treballa a la primavera, prepara un bon estiu. Primavera arribada, ovella esquilada. Pendiente de |título. www.pendientedetitulo.com


8

opinió

L Gómez, aura 23 anys

Utilitz que res e poc Internet, més veure a per a buscar in a la TV. L lguna cosa que formació i dia i a la a TV la veig més m’haja perdut , so nit A Intern , solc veure-hi s bretot al miget em co èries i pe nn l·lí buscar a lguna co ecte quan em fa cules. sa o en e falta tes. La te ston le Internet la veig al men es morjador i on siga pe portàtil. rquè tinc

TV

@

No tinc més la TV, veig . Norer tant s i pel·lícules dia. A p r o d ordina -hi sèrie tres hores al Centre s da vore m’agra t, la veig une te una hora al l Tuenti. n c e e n sar e lm n a m per a u t em co Interne Jove, sobretot nys n, 14 a

Isha

Passe més temps en l’ordinador que a la TV, en Internet el que més use és Facebook i Tuenti per a mantindre el contacte amb gent de fora de València i d’Espanya. La tele la veig unes tres hores al dia i si veig la tele no estic en internet. A la TV veig sobretot sèries que m’agraden principalment a la nit i Internet l’utilitze quan tinc temps. Les sèries les veig en directe o en webs en línia

Anna Melchor, 28 anys La tele solc tindre-la encesa inclús quan estic en Internet, pràcticament tot el temps mentre estic a casa, mentre en desdejune, dine o sope, mentre estic amb l’ordinador o mentre faig les tasques de casa. En cap de setmana menys. En la TV veig els informatius i els programes d’entreteniment, encara que no els concursos perquè no m’agraden. En Internet entre en els portals de notícies i blogs. A Internet passe dos hores al dia a casa, sense contar les del treball que són pràcticament totes ja que el meu treball requerix treballar amb Internet. Tant TV com Internet les veig al saló-menjador. La tele amb la televisió i Internet amb el mòbil, portàtil personal o telèfon mòbil.

r Jessica, 22 anys Empa 19 anys m fa b el ’ e , s o è ran i al perqu llit am Med rnet bada al om vullga coltar e t n I tom més -lo c sn, es it i Veig ode estar e’l i posar ics pel m en a la n les our pos s am l·lícu còm més l, poder m b els meu èries que poc i pe s dos o i s n e m t portà rn parlar a tele veig s de tot u la nit un nectada a t a l l o o t so A La eig cc n seu Preferisc Internet a la TV , etc. eig vídeos Tele la v el dia esti al carrer. a c i perquè tinc el que s n a t c L a s o t mú ernet v i vu . t s ll qu e i an vull, és més ràpid i e n s u a a n g u u o e t q r q n dir r s I ecte. A la TV veig s t a é y n sc e la ne en sobretot notícies i sèries m de dia i Inter iàries, me cuina, qu empre a al e mi gd ia i a Internet el que e u s d l q em perd de la tele. Veig a ores a sis hores jador i a l i Internet egades al unes dos hores la TV i h s e r tres o hores Internet. La TV la t casa men cinc ues v veig a la nit a la TV del unes la veig al ns de ma molt poq sal o ó a la meua habitació, a Int ernet em connecte a tele televisio bitació i njador. est ones a la vesprada amb ha me les el portàtil. meua Use més o menys les dues coses per igual però preferisc Internet perquè em permet elegir què vore en cada moment. La TV la veig més a migdia i Internet quasi a qualsevol hora, però sobretot per la nit, em connecte a la meua habitació o en llocs públics com els Centres Joves. A la TV el que més veig són informatius i algun programa d’entreteniment, per Internet informació de tot tipus: xarxes socials, música i pel·lícules. No seguisc cap sèrie, de fet l’única sèrie que val la pena és Las Chicas de Oro.

Francisco Serna, 33 anys

Nelo Gómez, 20 anys

Patricia Hinarejos, 18 anys Preferisc vore la TV, es veu millor i de vegades Internet va lent, solc vore sèries com Glee o Física y Química o programes com La Ruleta de la Suerte. Internet el gaste sobretot per a vore sèries antigues o capítols que m’he perdut, descarregant-los o veient-los en línia. La tele la veig de tres a quatre hores al dia, principalment al migdia i a la nit, i Internet unes sis hores, sobretot de vesprada.

Flor en abundor a la primavera, bona espera. | Per Nadal calor i per Pasqua fred, fan l’any bo i dret. Tú tardor antesensmolabas. www.tuantesmolabas.com


instituts | espai format

9

L’IES Martín i Soler de nou al carrer amb bicicleta Un any més, alumnat i professorat de l’IES hem eixit al carrer per tal de promocionar l‘ús de la bicicleta i reivindicar infraestructures i camins segurs per anar per dins de Mislata. Enguany, n’érem més que mai, quasi arribem a un centenar d’alumnes. En el recorregut visitàrem tots els centres educatius de Mislata i els hi lliuràrem un manifest convidant-los a participar en esta marxa en anys vinents: la celebrem des de fa cinc anys, el 22 de setembre, que és el Dia Europeu sense Cotxes. Volem agrair a l’Ajuntament i, en particular a la Policia Local, la seua col·laboració en l’organització d’este acte festiu. Hi vam anar de visita i ens va rebre la regidora de Medi Ambient: els convidàrem a participar en estos actes mentre l’alumnat aprofitava la visita per a demanar carril bici. Des d’ací, volem proposar la realització d’una sèrie d’actuacions per a poder circular amb bici amb seguretat per Mislata, no només la creació d’un carril bici per l’interior de la ciutat, sinó també mesures per a facilitar la pacificació del trànsit, com ara els carrers amb velocitat màxima de 30Km/h, o els ciclocarrers, que ja existixen en altres localitats: pares, mares i professorat dormiríem més tranquils, perquè l’alumnat, a peu o amb bici, estaria més segur. Manoli Catalá, Jordi Pérez i Eva Ballester Professors de l’IES Músic Martín i Soler

Els nous ensenyaments universitaris substituïxen les actuals llicenciatures i diplomatures per títols de Graus. Esta nova estructura permet reorientar, flexibilitzar l’organització de l’ensenyament cap a la construcció d’un Espai Europeu d’Educació Superior (EEES). Els nous títols de Grau tenen de manera general 240 crèdits a impartir en quatre anys; els 60 primers crèdits corresponen a ensenyances comunes de les noves cinc grans àrees de coneixement: Arts i Humanitats; Ciències; Ciències de la Salut; Ciències Socials i Jurídiques; i Enginyeria i Arquitectura. Les cinc branques recullen tots els títols de Grau. Hi ha titulacions que tenen directrius europees i poden tindre un nombre més gran de crèdits. Dins d’este grup se situen

les titulacions d’àmbit de Ciències de la Salut (Medicina 360 ECTS i Veterinària 300 ECTS) i l’Arquitectura 300 ECTS més treball fi de carrera. Els universitaris poden canviar de carrera dins d’una mateixa àrea de coneixement. La primera part de les ensenyances de Grau tenen continguts i competències comunes i després es complementen amb l’especialització necessària en cada Grau. Aquells alumnes que estiguen estudiant una carrera en el moment d’implantació de les noves ensenyances de Grau comptaran amb un període de transició per a evitar possibles prejuís, així com la possibilitat d’adaptació al Grau. Les antigues titulacions aniran desapareixent gradualment fins a la seua total desaparició. Les sigles ECTS (Sistema Europeu de Transferència de Crèdits o Europeten Credit Transfer System). Sonia Espinosa · Educadora PMIE

FITXA DE SUSCRIPCIÓ

melic

NOM:

COGNOMS:

ADREÇA: DNI/NIE:

CP: POBLACIÓ: DATA NAIXEMENT:

CORREU ELECTRÒNIC:

Becarios. www.telecinco.es/becarios La primavera la sang altera. | Oreneta arribada, primavera començada.

Si vols rebre el Melic a ta casa, cal que emplenes la fitxa de suscripció i que la faces arribar a qualsevol dels centres joves de Mislata

?

on trobar més informació


10

consell

VI Edició Octubre Jove El Consell de la Joventut de Mislata va presentar,

EXPOSICIONS

per sisé any consecutiu, un gran nombre d’activitats

“EN JAPÓN SE COME CON PALILLOS” de Sandra Sasera De l’1 al 22 d’octubre al Centre Jove del Mercat. “NEMASTE”, de Vicente Pulido Del 16 al 30 de novembre al Centre Jove del Mercat. Inauguració 16 de novembre a les 20.00 hores.

i propostes per als jóvens de Mislata. El sisé per al Consell, encara que el primer any de l’actual directiva presidida per Sergio Muñoz i que han posat els seus millors desitjos perquè tot isquera el millor possible. Octubre Jove 2010 estigué format per un gran nombre de propostes dirigides al sector juvenil i associatiu, no sols del nostre municipi sinó de tota la Comunitat Valenciana. Sergio Muñoz ens conta que enguany s’ha aconseguit involucrar encara més entitats juvenils que en altres edicions, per la qual cosa està àmpliament satisfet. Aprofita per a agrair-los el seu suport i la seua aposta per la participació juvenil del nostre municipi. Algunes de les propostes ja heu pogut disfrutar-les, però altres encara estan pendents de realitzar-se; Ja que este Octubre Jove s’ha allargat al novembre i pareix que acabarà convertint-se en una Tardor jove. I és que la caiguda de les fulles i l’arribada del fred no aconseguirà acovardir les ganes de fer i de disfrutar dels nostres jóvens mislaters i mislateres. Ací teniu totes les propostes d’esta VI edició. Esperem que vos haja agradat i el que queda per gaudir que vos agrade molt més.

Inauguració Octubre Jove 01 d’octubre des de les 20.00 hores al Centre Jove del Mercat.

CONCURSOS Primer Concurs de Grafit del Consell de la Joventut de Mislata Lloc recollida esbossos: Centre Jove del Mercat. Termini inscripcions i recepció esbossos: Des del 20 de setembre fins al 20 d’octubre. Lliurament de premis: 25 d’octubre de 2010 a les 20.00 hores. Exposició esbossos: Des del 25 d’octubre de 2010 fins al 27 d’octubre de 2010 al Centre Jove del Mercat. Realització mural grafit: 31 d’octubre de 2010. IES Molí del Sol. Concurs fotogràfic RÈCORDS DE MISLATA Lloc lliurament de fotografies: Centre Jove del Mercat i per correu electrònic a info@elconsell.com. Emplaçament exposició: Seu Noves Generacions Partit Popular. Plaça Constitució. Termini inscripcions i recepció fotografies: Des de l’1 fins al 15 d’octubre. Exposició fotografies i votació popular. Del 25

melic

Han col·laborat en este número: Agnés Talaya, Alberto Llopis, Ana Campos, Ana Mª Rodríguez, Biblioteca Pública Municipal Mislata, Carlos Catalá, Carolina Gómez, Cèlia Palatsí, Cristina Moreno, Diego Bravo, Empar Medrano, Eva Ballester, Flor Battagliero, Isabel Martínez, Jaume Bronchud, Jesús Borja, Jordi Pérez, Junior Shalom, Laura López, Lucia Funes, Mª José de la Cruz, Manoli Catalá, Mariam Cardona, Patrizia Madrid, Pere Peris, Ricardo García, Rosa Cuartero, Scouts de Mislata, Sonia Espinosa, Vicente Cubas, Ximo Cádiz.

d’octubre fins a l’1 de novembre de 2010. Lliurament de premis: 1 de novembre de 2010 a les 19.00 hores. Primer concurs narrativa fantàstica de Mislata Lloc de recollida d’obres: Centre Jove del Mercat. Recepció d’obres: Des de l’1 d’octubre fins al 15 de novembre. Lliurament de premis: 26 de novembre de 2010 a les 20 hores. Al Centre Jove del Mercat.

TALLERS AL CENTRE JOVE DEL MERCAT Taller de risoteràpia. Data i horari: 22 d’octubre de 2010 de 18 a 20 hores. Aforament: 20 persones. Taller de xapes. Data i horari: 8 d’octubre de 2010 de 18 a 20 hores. Aforament: 20 persones. Taller de patchwork. Data i horari: 20 i 27 de novembre de 10 a 14 hores. Aforament: 10 persones. Taller de pintura de miniatures. Data i horari: 30 d’octubre i 6 de novembre de 10 hores a 18 hores. Aforament: 10 persones. Taller de reciclatge. Data 16 de novembre de 11 a 13 h. Taller de prevenció de violència de gènere per a associacions: “Conéixer per a canviar la mirada”. Data: 29 d’octubre de 2010 de 18.30 a 21 hores.

Equip de redacció: Consell de la Joventut de Mislata, Regidoria de Joventut. Redacció: Centre Jove del Mercat C/ Major, 36 - 46920 Mislata Tel. 963 990 340

www.mislatajove.org Edita:

ACTIVITATS OBERTES Marató Fitness Esportiu. Lloc: Av. Gregorio Gea. Data: 23 d’octubre de 2010 de 10.00 hores a 14.00 hores. La Canaleta Peta. Lloc: aparcament de La Canaleta. Data: 2 d’octubre de 2010 des de les 18.00 hores. Baptismes de busseig. Lloc: Piscina d’hivern de Mislata. Data: 24 d’octubre de 2010 des de les 16.00 hores fins a les 20.00 hores. Concurs de paelles. Lloc: Parc de La Canaleta. Hora: Des de les 10.00 hores fins a les 17.00 hores. Data: 17 d’octubre de 2010. Lunàtica. Lloc: Parc de La Canaleta. Hora: des de les 16.00 hores fins a les 18.00 hores. Data: 17 d’octubre de 2010. Gala de Ball. Lloc: Teatre Centre Cultural. Data: 06 de novembre de 2010. Hora: Des de les 19.30 hores. Menys graus més ball. Lloc: Pavelló del Quint. Data: 23 d’octubre de 2010 des de les 21.30 hores fins a les 01:00 hores. 3 contra 3 bàsquet. Fes-li una cistella a les drogues. Lloc: Pavelló del Quint. Data: 23 d’octubre de 2010 des de les 21.30 hores fins a les 01.00 hores. VI Edició de Premis del Consell. Data: 13 de novembre. Hora: 21.30 hores.

Correcció i traducció: Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de Mislata Impressió / maquetació: DISEÑARTE - Goaprint, S.L Tel. 963 692 811 PATERNA Tirada: 3.500 exemplars

AJUNTAMENT DE MISLATA REGIDORIA DE JOVENTUT

REGIDOR DE JOVENTUT: JAUME LÓPEZ BRONCHUD

Col·labora per correu electrònic:

melic@mislatajove.org

Enjuto Crema més el sol d’abril , que el de tot l’estiu. Mojamuto. | Si per l’abrilwww.enjutomojamuto.com sents tronar, ordi i blat no faltarà.


entrevista

Entrevista a

Manuel Corredera

Manolo, Alcalde o Diputat?

És vostè jove?

Les dues coses. Alcalde de Mislata i Diputat per València i per a assolir millores en la província i també en la nostra ciutat, clar.

Sí, i tant! Tinc 45 anys, uns quants més que quan vaig arribar a l’ajuntament (amb 35 anys), però me sent més rejovenit… Malgrat que puguen aparéixer les “canes”, jo crec que un mai no vol deixar de ser jove. Bo, o en el meu cas, de sentir-me jove.

L’edició del Melic és una d’eixes millores. Sí, clar. No m’estendré per no avorrir a ningú, però la Dipu el que fa és donar suport a la nostra revista de joventut, encarregantse de la seua edició i ajudant que l’Ajuntament s’allibere d’eixe pagament. Però a més la Dipu promou altres mogudes. Des que sóc diputat hem aconseguit que molts projectes arriben a Mislata, com el concert de “Mago de Oz” o “Sona la Dipu DJs” i encara queden molts per arribar.

Quins projectes té la regidoria de Joventut per davant? Bé, doncs sé que uns quants, que no paren de treballar i de proposar coses. Jo crec que teniu tanta voluntat de fer coses precisament per eixa joventut que teniu, però un dels projectes més bonics que està a punt d’arribar és la remodelació del Centre Jove Túria que crec que vos sorprendrà a més d’un i d’una.

Saps que el Melic ha arribat a 100 números? Sí, sí. Fou el primer número en què ha col·laborat la Dipu. A més férem una festa molt nombrosa i amb molts amics de la revista en el Centre Jove d’El Mercat, una fantàstica exposició i doní la meua enhorabona a totes les persones que l’heu aconseguit. Des de Jaume, el regidor de Joventut, fins a l’última persona que fa ja anys escriguera les primeres línies, crec que feu un molt bon treball en equip.

Gràcies per la seua atenció. Gràcies a vosaltres i a seguir informant! I enhorabona per l’aniversari del Melic.

Hay ahí. www.cuatro.com/hay-alguien-ahi El bon any ha de ploure per tres sants:alguien per Setmana Santa, per les Lledanies i per Tots Sants.

11


12

scouts | junior salom | esplais

a t a l s i M e Scouts d

nces, tots dies de vaca ze in qu ns i em ans sensacio lata passàr va deixar gr up outs de Mis s sc gr en s re e el st t, qu no os es d’ag terans del pament més Durant el m as. Un cam ns als més ve el fi s yu ut la en Ta m a s, ls més inoblidable rds. Des de grat ts bons reco secció. t s’han inte da ca de també mol ts ta l’Ajuntamen vi duti de s ac es re s lt ac le sa pl de ferta de n amb no disfrutàrem continuara riculats en l’o r, at gu m se ns r, ve gu ets i jó up i se Dotze xiqu el nostre gr ha complit rmalitat en SE MOJA” amb total no EN BI M . s ríos” TA rs TA im cu “MISLA ójate por lo rant el pròx ariat en rius t nacional “M nt bi lu àm vo d’ l de ta ojecte t ambien El nostre pr a voluntaria tivitats. No esentat com pr . ls te ia ec ics i més ac uv oj fl am pr es el us m x te no ts de ei is b cr amb es Scout am néixer Scou var els ecos rar i conser s! Vine a co altra Ronda re a pe tu cu un t re en a av en r m és pe quem m encem nova s a fer… Vis tembre com Colònia de guts amb re se El 25 de se sa ca a ucativa: La ar-nos va secció ed no la Colònia a de podem qued un ec rà es farà càrr rup activa G e el qu ) ts ! er ta ou en la sc (g Mis equip de t per al 2011 5 i 8 anys. L’ cipal noveta s pots etes d’entre qu Com a prin xi i s ia. També en et gida a xiqu de la Morer ió. a ac aç ar pl ep la pr a Castors diri seua a 19.30 h allant en la rano t. rada, de 17 ja està treb i Empar Med te a la vesp V grupo scou ab ss di Diego Bravo pe da ca : im esa X , ti os en -n tu ar el ob Pots tr axv.com i en ww.impees trobar en w

Vuelve a vivir grandes aventuras con el

Junior Salom

Tornar a començar, un any més! Hola, esplaiers! Després d’un llarg estiu toca tornar a la rutina... Però nosaltres tornem amb les piles recarregades. Perquè no ens trobàreu molt a faltar, a l’agost ens en vam anar de campament a Navalón (València), amb els Esplais de Quart i de Manises. Per als qui no van tindre la sort de vindre, direm que va estar ambientat a les Galàxies, i cada dia viatjàvem a una diferent. Ho vam passar genial! Plens de ganes i amb un muntó de noves activitats, reprenem un nou curs ple de sorpreses. Com a novetat, podem dir que hem afegit un nou grup d’edat, per la qual cosa ens dividirem en quatre grans grups. D’altra banda, seguim com sempre! A la mateixa hora, al mateix lloc. Si encara no ens coneixes i tens entre 6 i 14 anys, vine a visitar-nos, no te’n penediràs!

La niña repelente. www.frikibot.com Per l’abril , aigües mil . | En abril , tot pardal fa son niu.

Cada dissabte de 10.30 a 13.30 h al Centre Jove del Mercat. Tuenti: Esplai Tabalet.


a n a m t e s e d p a C

música | discos

13

e i d in

m r o d i n e B a La segona edició del Festival Low Cost suposava una important aposta per consolidar una potent proposta de música independent a una localitat turística poc relacionada, aparentment, amb la música independent. I la sensació en acabar el festival és que a Benidorm li para molt bé l’indie als seus carrers i a les seues platges. Una de les sorpreses en arribar al Festival Low Cost de Benidorm és el mateix recinte de concerts. Situat al cèntric Parc de l’Aigüera de la ciutat benidormera, un espai verd envoltat per les característiques edificacions de la ciutat. La ubicació de dos dels escenaris aprofiten l’estructura dels amfiteatres construïts al parc, i l’escenari gran està situat a la plaça de bous. D’esta peculiar disposició es deriven pros i contres. Com a principal avantatge, la visibilitat dels escenaris i el fet de poder descansar a les grades mentre hi escoltes música. Però, d’altra banda, la disposició de les estructures dificulta el trànsit i la mobilitat entre escenaris, cal triar amb antelació el concert que vols vore ja que accedir a l’escenari comporta temps i paciència, especialment a l’escenari de la plaça de bous. Pel que fa referència a allò estrictament musical el festival lluí a gran altura. Us conte el que vaig vore-hi: Love of lesbian fou la primera parada al festival, un dels plats forts de l’indie estatal en la primera jornada de festival. I la veritat és que només entrar a la plaça és podia sentir com bullia un recinte ple amb la banda catalana del moment. Sense dubte, els grup liderat per Santi Balmes està tancant un any redó. Los Planetas. Els granadins estan en un moment dolç i madur, els seus directes oferixen

totes les garanties de qualitat. L’ús dels audiovisuals guanya protagonisme a la posada en escena en un concert que comptà amb dos parts prou delimitades, una primera més flamenca amb temes d’ “Una ópera egipcia” i “La leyenda del espacio” i una segona on s’obrin a clàssics com “Segundo premio”, “El artista madridista” o “Rey sombra” per a tancar amb “Alegrias del incendio” i dos bisos d’excepció “Un buen dia” i “Pesadilla en el parque de atracciones”. Els danesos The Raveonettes agafaren el relleu d’Editors (cap de cartell internacional de la jornada) a l’escenari gran. Directe interessant amb melodies xules i una posada en escena àrida i crua, que pot agradar molt o resultar monòtona. “Last dance” pujà les sensacions. Niños Mutantes. Els granadins s’enfrontaren a un auditori ple i entusiasta i això contagià els granadins que signaren un molt bon concert combinant temes del seu darrer disc Las noches de insomnio amb èxits de la seua dilatada carrera. Montevideo obrien dissabte l’escenari gran de la plaça de bous i ho feren amb gran entusiasme, amb directes temes pop com “Orillas plutonianas” o “Saldremos de ésta”. Compliren bé amb la tasca de calfar l’escenari per a les actuacions que venien darrere, ni més ni menys que Lori meyers, Placebo, Vive la fete. Una plaça de bous de gom a gom esperava l’eixida dels Lori Meyers. Els de Granada, un dels plats forts de la jornada, no varen decebre ningú. Gran concert on feren sonar realment bé tant els temes del seu Cuando el destino nos alcance com els ja clàssics de la banda. Festival de hits a càrrec del Noni i els seus, ben celebrat per l’entusiasta públic. Placebo va oferir a la plaça de bous de Benidorm un directe impressionant i demolidor

en un escenari on destacava una mega pantalla amb projeccions que acompanyaven visualment genial els temes. Brian Molko es mostrà en plena forma, simpàtic i amb molta reciprocitat a l’entusiasme del públic. Brillant concert que ens retorna la grandesa d’esta banda. M’acomiadí del Low cost amb els britànics 1990’s que amb clàssica formació de guitarra baix i bateria divertiren el públic congregat amb complicitat i simpatia, encara que el so i la interpretació de les cançons no foren especialment brillants. Balanç musical molt positiu d’este primer Low cost Benidormer. Concerts de llarga duració per a tractar-se d’un festival i bona sonoritat. El cartell confeccionat amb grans referències de l’indie estatal, interessants propostes internacionals reforçades amb bandes de prestigi com Placebo o Editors i grups de classe mitjana amb interessants propostes, tingué una fantàstica concreció pràctica. A més a més, quan el cansament apretava, l’existència de grades facilitava el descans sense haver de renunciar als concerts. Si en la pròxima edició es milloren els accessos i trànsits als escenaris (especialment l’entrada i l’eixida a la plaça de bous) i s’introduïx una major diversitat en la restauració (únicament hi havia possibilitat de comprar productes Telepizza), pot consolidarse com un dels festivals més atractius de la temporada. Estarem atents a l’edició del 2011 perquè Benidorm ja té el seu cap de setmana indie a l’estiu.

Trek: Phase II. www.startreknewvoyages.com/episodes.html L’abella per l’abril dónaStar la cera i l’ovella la pella. | Pasqua nevada, primavera gemmada.

Pere Peris


14

agenda | sudoku

Agenda

VALENCIÀ

del Premi de fotografia “La Senda ández Hern Miguel ” Poeta TEATRE de tres La Senda del Poeta és una activitat . Azules de Vila Flores las y Teatre de Delafé XXVIII Concurs ixer la coné a dóna que e dies de senderism Lloc: Sala Data: 4 de novembre de 2010. Mislata z, i ánde Hern el Migu a poet del a . Fins vida i l’obr Entrades: Mirror - València. Hora: 22h. Del 24 de setembre al 17 de desembre turisme de a nativ alter una s jóven als a del e brind 15,10 euros. www.ticktackticket.com a desembre, cada divendres al Teatr ntar la cultural. Amb la finalitat de fome sentaCentre Cultural tindran lloc les repre cipants parti s jóven dels creativitat artística ta. Les El Barrio cions del Concurs de Teatre de Misla en expugu què en i espa Audi un s Lloc: i d’oferir-lo 1 euro, Data: 19 de novembre de 2010. entrades estaran a la venda, per particuseua la i cies vivèn s h. seue 22 : les ar Hora ibició press tori Marina Sur – València. amb una setmana d’antelació a l’exh ocat els lar visió del recorregut s’han conv Entrades: 30 euros de les obres. Més informació: Poeta del a Send “La premis de fotografia www.ticktackticket.com www.esplaimislata.es/cultura i 30 14 tre d’en s jóven a it dirig 2010”. Va tres fotode m màxi un nten prese que ín anys Dani Mart FORMACIÓ . Es conLloc: Sala grafies abans del 22 de novembre Data: 26 de novembre de 2010. òdroms roc en s i cinc euro Curs d’animació 0 i1.50 antic de i des : 22 h. Entra cedirà un primer prem Inici de Mirror, València. Hora una. cada s Fi de sol·licitud: 2/11/2010. om, euro ixa.c 300 de rvica nor w.se d’ho s (ww mencions l’activitat: pades: 29,80 euro l’activitat: 8/11/2010. Fi de .es .ivaj a). www Caix ó: La maci inals infor Term Més rsioni- 902 33 22 11, 14/11/2010. Organitza: Centre Excu r. ixebe Bena i cia Valèn sta de València. Lloc: …I RECORDA CONCURSOS Més Informació: www.ivaj.es Certamen 1r Concurs de Grafit – Soberata Misla Fotogràfic de ntut Jove la d’orientació de ell Cons Curs: “La carrera “Instant entre 14 i na Frank. Podran participar jóvens com a recurs en l’animació Decisiu 2010” entre s obre s ” seue les juvenil i infantil 35 anys que entreguen de Inici tubre. El Fins al 22 d’octubre Fi de sol·licitud: 16/11/2010. el 20 de setembre i fins al 25 d’oc : vitat l’acti de euros, i de 2010 a les 20 hores. l’activitat: 23/11/2010. Fi guanyador tindrà un premi de 300 latajove.org irsion Excu re cadas- Més informació: www.mis s Cent : euro nitza 50 28/11/2010. Orga hi haurà dos mencions de géber. a la final sta de València. Lloc: València i Bena cuna. Els tres grafits que arriben de Literatura Breu .es del Sol. Premis Juvenils .ivaj Molí www l’IES ó: a maci obra infor seua Més pintaran la 2010. org inforMés informació: www.mislatajove. Fins al 29 d’octubre de 2010. Més org ove. lataj mació: www.mis

CONCER TS

Més informació:

www.joves.net

SU DO KU INSTRUCCIONS: Per a resoldre este joc de lògica d’origen japonés sols cal seguir les regles següents: 1. Has de col·locar tots els números de l’1 al 9 a les caselles buides del SUDOKU. 2. Cada línia “horitzontal” o “vertical” ha de contindre estos 9 dígits i no poden repetir-se’n. 3. La mateixa regla s’aplica a cada una de les 9 Vicente Cubasel regions (quadrats de 3x3 caselles) que formen quadro gran de cada joc.

Desalmados. Per l’abril , aigües mil . | En abril , tot pardal fa son niu.

http://desalmados.com


expresa’t

15

Sant Sebas tià

Estes son algune s fotos del Viatge que vam realitz d’octubre. Podr ar este pont eu vore més foto s en la Nostra ga leria de la web

.

Jesús Borja

ISABEL MARTÍN

EZ - Rei Jaume

s

- Madre e hijo

Concurs

dor del llibre relat guanya el im n ver que te Ja Lauren Oli e d ” o rt ie va relacionat “Si no desp 100 que esta ic el m ràcters al t amb 150 ca sortejàvem za it al re i 0 ero 10 amb el núm màxim. os n 100sti riencias p x 0 0 i 1 s r i pnsar q “kero vv q m hgan smos difernts ria ls m a z l a e r s d i 00v viviera1 s”. 100error ntacte amb osarem en co p s en . t en rar-li el llibre Pròximam ita per a lliu en B a es an V

Peta a t e l a n a La C Festival La actuaren al ps que tos dels gru Estes son fo d’octubre. es d’este m ta Pe a et al Can

F.U.K

SENSE

AVÍS

SMSEMAIL així, este és el teu espai. De segur que ets un poc artista. Si és a, grafit, fotografia, poesi ix, (dibu Fes una foto a la teua obra latajove.org indicant escultura...) i envia’ns-la a melic@mis al Melic. “expressa’t”. Pots aparéixer a tot color

LOS GARRETAS

Donació de Sa ng ABRIL

- Dilluns dia 19 al Centre de Salut Mi slata 2 (C/ Ortega y Ga sset, 3-5) de 17 a 20.30 hores.

ORES

LOS RADIAD

AÏA

UZZHU

- Dimarts dia 20 al Centre de Salut (Av. Buenos Aires ) de 17 a 20.30 ho res.

MAIG

- Dilluns dia 17 al Centre de Salut Mi slata 2 (C/ Ortega y Ga sset, 3-5) de 17 a 20.30 hores. - Dimarts dia 18 al Centre de Salut (Av. Buenos Aires ) de 17 a 20.30 ho res.

ElL’abella Huésped. www.youtube.com/watch?v=pwfg-f4_LnQ per l’abril dóna la cera i l’ovella la pella. | Pasqua nevada, primavera gemmada.

+ informació: 963 868 100 http://centro-tran sfusion.san.gva.e s


El passat 22 de juliol vam fer la festa de presentació del Melic número 100 amb l’actuació en directe d’artistes locals i ambientada amb una exposició retrospectiva sobre la revista al llarg dels anys.

REMET: Regidoria de Joventut Ajuntament de Mislata C/ Major, 36 46920 MISLATA

Ajuntament de Mislata Regidoria de Joventut

Publicació subvencionada per: Llig-lo i abans de reciclar-lo passa’l!!!

Acadèmia Valenciana de la Llengua

Profile for Revista MELIC

Melic 101-Setembre-Novembre 2010  

Mitjà d'expressió jove de Mislata

Melic 101-Setembre-Novembre 2010  

Mitjà d'expressió jove de Mislata

Profile for melic
Advertisement