__MAIN_TEXT__
feature-image

Page 1

Melic-84

7/12/07

10:59

Página 1

Mitjà d'Expressió Jove de Mislata núm. 84 • DESEMBRE • 2007

“Botelló” vs begudes saludables T’apuntes al repte?

Entrevista a Ochorizo Nova secció sobre rol i altres jocs

…/

Els Centres Joves de Mislata a la xarxa!


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 2

02 melic DESEMBRE

2007

Editorial Arriba desembre, i amb ell, el màgic Nadal i tot allò que comporta: un tant de regals, mantegades, torró, tornades a casa, emocions… i un altre tant de superficialitat. És el mes perfecte per a fer un editorial un poc diferent, meditabund, peculiar… En l'extrem sud de la Comunitat Valenciana, a uns 200 quilòmetres (aproximadament) de Mislata, es troba la turística Torrevieja. D'allí és Pablo, un estudiant establit a Mislata (ciutat que adora). A Torrevieja, si prens la carretera principal, pots arribar fins al port, que tanca un trosset de l'immens mar. La mar. Bé, perquè Pablo proposa que podeu anar una vegada, a vore la mar, a vore què vos pareix. Molt bé. Després podeu anar una segona vegada. Després una tercera, una quarta, una quinta i fins i tot una sexta si voleu. I llavors responeu: la mar, és sempre la mateixa? El nostre amic conta que ha passat moltíssimes hores mortes mirant la mar – des d'albes fins a capvespres passant per abrasadors sols de migdia – sap perfectament que la mar, per molt que ho parega, mai és la mateixa. Perquè vaja – direu -, és un muntó d'aigua que a vegades s'agita i amb el cel damunt, que pot ser gris o blau, depenent del seu estat d'ànim. Però llavors estaríeu mentint, perquè ni eixa aigua és la mateixa ni el cel que la cobrix roman ací quiet. La mar està en contínua renovació, i, amb ella, tots els elements de la naturalesa. El canvi no l'ha inventat l'home, l'home s'ha adaptat al canvi. La nostra ment no està feta per a la immutabilitat, això seria prou avorrit. El que fa que ens agrade eixir de festa a les nits és saber que eixa vegada pot ser diferent, que pot millorar. Si ens n'anàrem de festa sabent que eixa vegada seria com les altres, per a què ho faríem? El canvi existix i és necessari. Ací el teniu. Queda demostrat. El Melic és un projecte que funciona, i quan una cosa funciona, què fer? Per a molts, conformar-se; per a nosaltres en absolut, perquè entenem que el primordial és mantindre's en contínua renovació. L'any que ve el Melic vos sorprendrà amb un nou format tipus magazín: innovador, més dinàmic i jovial, i sobretot, més directe. De moment, ací teniu el núm. 84 del Melic. Disfruteu d'ell de principi a fi, perquè vos assegurem que mereix realment la pena; disfruteu del tacte de cada una de les seues pàgines, dels seus continguts, de la seua lletra i estil… perquè el Melic està a punt de renàixer. FELIÇ ANY A TOTS I A TOTES.

melic Han col·laborat en este número: Agnés Talaya, Albert Ferrer, Ana Campos, Ana Mª Rodríguez, Biblioteca Pública Municipal Mislata, Carlos Catalá, Carlos Sáiz, Centre Transfusió C.V., Cristina Moreno, Jaume Bronchud, Laura López, Mª Elisa Plano, Mariam Cardona, Pere Peris, Quique Soler, Rosa Cuartero, Sergio Muñoz, UPC AEPA-Mislata, Ximo Cádiz, Ximo Mancebo.

Equip de redacció: Consell de la Joventut de Mistala, Regidoria de Joventut.

Redacció: Centre Jove del Mercat C/ Major, 36 - 46920 MISLATA - Tel. 963 990 340

Edita:

AJUNTAMENT DE MISLATA

REGIDORIA REGIDOR

DE JOVENTUT : JAUME

DE JOVENTUT LÓPEZ BRONCHUD

Correcció i traducció: Oficina de Promoció del Valencià de l’Ajuntament de MISLATA Impressió / DISEÑARTE - Goaprint, S.L. Maquetació: Tel. 963 692 811. PATERNA T i r a d a : 4.000 exemplars

Col·labora per correu electrònic:

melic@mislatajove.org

Concert de Sango

Taller de risoteràpia

Divendres 21 desembre, 20h. Centre Jove del Mercat Pel camí curt però construint el seu propi túnel. Alguns anys per discrets senders entre cafés-teatre i xicotets clubs de València, han dut a aquest jove cantautor de 28 anys, Sango, a autoeditar el seu primer album “Ad libitum”. En ell es creuen el so clàssic de la troba amb l’aire flamenc d’unes lletres que transfiguren l’univers personal de Sango en tragi-càlids paisatges per on caminen els seus personatges.

Objectiu: en este taller es prohibix no riure. Sota este lema es pretén, mitjançant l’humor, crear un clima divertit per a eliminar tensions i crear un ambient relaxat i comunicatiu. En este taller no podràs parar de riure. Places: 25 Duració: 6 hores Lloc de realització: Centre Jove Túria. Professorat: Associació Tacatà Teatre. Horari: dimecres 26 i dijous 27 de desembre de 18 a 21 h. Preu: gratuït.

Cinefòrum “El diario de Bridget Jones” Dijous 3 gener, 18h. Centre Jove del Mercat Bridget Jones és una xica de 30 anys, fadrina, convençuda de que tot el món s’ho monta bé excepte ella. Té poques ambicions: solament vol perdre pes i trobar l’amor verdader. Però sembla una missió impossible. La seua vida sentimental està en perpètua crisi. Així que, com a propòsit d’Any Nou, Bridget decideix començar a controlar la seua vida y enceta el seu diari. Després de la pel·lícula hi haurà un col·loqui amb els xics i xiques de l’espai salut

Exposició fotogràfica de l’Instant Decisiu Fins a l’11 de gener Centre Jove del Mercat Amb les obres guanyadores dels premis del certàmen i les fotografies seleccionades pel jurat.

Taller: Còctels s.a. Objectiu: conéixer les principals tècniques i secrets en l’elaboració de còctels divertits i saludables que de segur ens faran triomfar en estes festes. Places: 15. Duració: 6 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Projectes Culturals Educatius i Turístics S.L.U. Preu: gratuït.

Taller: Crea les teues xapes Objectiu: en este taller podràs crear i confeccionar les teues xapes a partir dels teus propis dissenys. Una bona manera de personalitzar la roba o la motxilla amb xapetes exclusives. Places: 15. Duració: 2 hores. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Ismael Rumbeu Daviu. Horari: dijous 27 de desembre de 18 a 20 h. Preu: gratuït.

Juguem al tenis amb la Wii Objectiu: comença l’any fent esport de forma divertida i imaginativa. Participa en un apassionant torneig de tenis amb la videoconsola Wii. Viuràs l’emoció del tenis agafant el comandament com una raqueta per a imitar tot tipus de colps, des de la dreta o el revés fins a globus o deixades, donant-li la potència que tu vullgues només movent el comandament. Taller 1: dimecres 2 de gener de 18.30 a 20.30. Places 20. Taller 2: dijous 3 de gener de 18.30 a 20.30. Places 20. Campionat: divendres 4 de gener de 18.30 a 20.30. Lloc de realització: Centre Jove del Mercat. Professorat: Imagina’t altre món. Preu: gratuït.

Tot el que vosté sempre va voler saber sobre el rol i mai es va atrevir a preguntar Per Sergio Muñoz Lorenzo, membre de l'associació juvenil Fenris. Amb este títol m'agradaria inaugurar esta secció d’“El Melic”, que espere siga fixa. En ella es tractaran temes relacionats amb els jocs de rol, estratègia, simulació i cartes. I quina millor manera de començar que explicar què són els jocs de rol, estratègia, simulació i cartes. Durant la meua llarga experiència amb este tipus de jocs, una vegada i una altra m'he entropessat amb gent que no parava de confondre un tipus de jocs amb altres, més concretament, gent que nomenava joc de rol a tot allò que s'eixia del parxís, l'oca, les dames i els pocs jocs que poguera conéixer. Els jocs de rol: este tipus de jocs normalment vénen en format de llibre, i es caracteritzen perquè en ells els jugadors adopten un paper (o rol) que prèviament han creat seguint les regles del llibre. Un altre dels jugadors, que serà el director de joc (també anomenat “Màster”), idearà una trama o aventura que els jugadors, interpretant el seu paper, hauran de resoldre. El símil que jo utilitze sovint és el d'una obra de teatre en què no hi ha guió, sinó que els personatges indaguen en una trama o aventura que han de resoldre interpretant el més fidelment possible el seu personatge. Seguim amb els jocs d'estratègia: si hi ha un joc d'estratègia per definició eixe

és els escacs, però milers d'anys han donat per a la creació de nombrosos jocs en què no sols té cabuda l'estratègia

bèl·lica, sinó que també podem trobar-hi estratègia històrica (civilització), estratègia econòmica (“maxi bourse”), política (“Political Game”). Sense deixar de costat que tot joc entrama una estratègia concreta.

JOCS

En els jocs de simulació potser serà on podem vore menys diferències i potser caure en la confusió, són jocs de tauler que solen tractar temes que no enquadren bé en les altres categories i que tracten d'introduir en els jocs de societat activitats que entrarien en esports, etc. Exemples d'este tipus de jocs serien el Speed Circuit (Fórmula 1), jocs sobre les olimpíades i altres temàtiques diverses. Podem distingir dos tipus de jocs de cartes: els de cartes col·leccionables, el màxim exponent de les quals és l'arxiconegut Magic TG, obra del professor de matemàtiques Richard Garfield; i els de cartes no col·leccionables com són el Munchkin (que recomane encaridament), Anima o Cálico Electrónico (sí, com ho sentiu, ara també en joc de cartes). La importància dels jocs en l'educació és inqüestionable, cosa a què ja se n'han adonat els distints professionals, donant lloc que gent com la de l'History Channel hagen creat tant jocs d'ordinador (“Rome, les seues grans batalles”), com de cartes col·leccionables (“Anachronism”), a fi d'introduir els xiquets-es i els jóvens en el coneixement de la història. Espere tractar més detingudament estos conceptes per desenrotllar-los com cal en pròxims números del Melic. Així que sense més m'acomiade i… fins a la pròxima partida.


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 3

melic 03 DESEMBRE

TEATRE

2007

S’obri el teló i apareixen...

VOL-RAS I JUJA-TEATRE El 14 de desembre del 2007 se celebra la clausura del XXV CONCURS DE TEATRE VILA DE MISLATA. La caiguda del teló d'esta edició es realitzarà a càrrec de VOL-RAS, companyia catalana de teatre gestual que va nàixer el 1980 a Barcelona i que s'ha donat a conéixer al gran públic pel seu estil propi. En esta ocasió, VOL-RAS es disposa a invitar-nos a fer un viatge ple d'humor i d'enginy i amb gest poètic també. Un espectacle sense paraules, amb una banda sonora rica, colorista i una ambientació exquisida. Tots els ingredients en què es maneja esta companyia són frescos i rics a fi que el públic assidu del concurs de teatre de Mislata puga batre'ls al seu solaç sense necessitat de protecció estomacal i integrar-

los en un menú d'alt vol per al que no cal cinturó de seguretat, sinó només deixar-se portar per estos indòmits i genials actors en un BON VOYAGE. I és que BON VOYAGE a més d'un viatge és una diversió. Una diversió on la realitat i l'imaginari es mesclen en un pols d'acció humorística i teatral. Una diversió per un món on l'únic passaport obligatori és deixar-se portar per l'atenció sentida del fet teatral i l'exquisit sentit de l'humor d'esta veterana companyia. A més d'un viatge i una diversió, BON VOYAGE és un vol irrepetible. I després del vol amb VOL-RAS és el moment d'aterrar amb JUJA –TEATRE (companyia valenciana) en L'ACTE DE LLIURAMENT DE PREMIS. Un aterratge on l'humor continuarà present, esta vegada agermanat amb els nervis, amb les expectatives frustrades o complides, amb els aplaudiments i ansietats, amb les rialles i els somriures dels nominats als premis d'esta vint edició. Ana Campos

El Consell de la Joventut de Mislata presenta la seua campanya anual de prevenció del VIH/Sida “Condonea’t Plaer Sense Risc” Coincidint amb el “Dia Mundial de la lluita contra la Sida”, el Consell de la Joventut de Mislata (CJM) i l'Entitat Prestadora de Serveis a la Joventut El Rollet; juntament amb la UPC de Mislata, el Consell de la Joventut d'Espanya (CJE), el Consell de la Joventut de la Comunitat Valenciana (CJCV) i el Ministeri de Sanitat i Consum, assumix per segon any consecutiu la posada en marxa de la Campanya de Prevenció del VIH/SIDA.

De 10 a 15 hores. Carrer Hospital, s/n (al costat de l’Hipermercat Mas i Mas). De 17 a 20 hores. Carrer Major, 36 (al costat del Centre Jove del Mercat).

Gràcies a la col·laboració del Pla Nacional sobre la Sida, el CJM dóna suport a l'aposta per la realització d'una nova campanya del CJE, que amb el lema “condonea’t plaer sense risc” pretén conscienciar els jóvens del municipi de la importància de l'ús del preservatiu en les seues relacions sexuals.

El taller començarà a les 18.30 hores i acabarà a les 20 hores, en finalitzar es repartirà material de la campanya als assistents.

La majoria dels jóvens tenen informació relacionada amb el VIH/SIDA, les seues vies de transmissió i les mesures de prevenció. No obstant això, la percepció del seu propi risc de contagi del VIH i d'altres malalties de transmissió sexual és molt baixa, existint encara una identificació important del risc amb determinats col·lectius.

Descripció de l'activitat: El Consell de la Joventut de Mislata i L’Entidat Prestadora de Servicis a la Joventut posaran a disposició dels jovens del nostre municipi una unitat mòbil en què es farà el repartiment del material de la campanya durant el dia 28 de novembre. Els horaris i localització seran els següents:

A més, ambdós entitats amb la UPC de Mislata treballaran l'educació afectivosexual el dia 28 de novembre al Centre Jove del Mercat (carrer major, 36 de Mislata).

Durant els dies 28, 29 i 30 de novembre de 17.00 a 21.00 hores es passaran els curts de la campanya al Centre Jove del Mercat d'una forma contínua durant tota la vesprada i es posarà a disposició de qui acudisca al visionat distint material de la campanya.

En esta sopa de lletres s’amaguen les següents paraules: ENFERMEDAD • VIH • SEROPOSITIVO • CHANCRO • SIFILIS • PRESERVATIVO • LUBRICANTE • INFORMACIÓN • PREVENCION • COMUNICACIÓN • PREJUICIOS • HIGIENE • CONDONEATE • ANTICUERPO • INFECCIOSA • INMUNODEFICIENCIA • SIDA • CONTAGIO • RESPONSABILIDAD • PORTADOR • SANGRE • RIESGO • VIRUS

Es facilitarà als tercers i quarts d'educació secundària i primers de Batxiller els curts de la campanya així com una fitxa didàctica per a treballar-los. Amb això es pretén treballar la campanya de prevenció a les aules. El Consell de la Joventut de Mislata també facilitarà als centres que col·laboren una mostra del material per a repartir entre l'alumnat. Per a més informació de la campanya de prevenció del VIH/Sida es pot consultar en el web del consell www.elconsell.com.

dilluns 17.30 i 22h.


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 4

04 melic DESEMBRE

ESPAI SALUT

2007

“Botelló” vs

begudes saludables

Situem-nos en la nit del dissabte en qualsevol de les places, parcs o pàrquings de discoteques, de qualsevol lloc de la geografia espanyola. Podem trobar-nos amb grups fent “botelló”. Què és açò? Direm que és una reunió de gent, al carrer, prenent begudes d'alta graduació. Es tracta d'un fenomen on, majoritàriament estudiants, compartixen el seu espai d'oci, es relacionen, coneixen gent nova, compartixen experiències, etc. Entre les raons que donen aquells que realitzen “botelló” és que és econòmic, no necessita llargues planificacions, en una vesprada tot està solucionat, i a més assenyalen la falta d'espais d'oci. Però s'obliden de les conseqüències socials que comporta, brutícia, soroll, baralles, etc. Però el "botelló" no és una cosa nova, des de fa dècades es realitza a Espanya, el que ha canviat és la manera de concebre’l. Hui en dia, s'ha posat de moda el “Binge Drinking”, caracteritzat per consumir grans quantitats d'alcohol en curts espais de temps, fins a caure, durant les nits dels divendres i dissabtes.

Els/les jóvens “queden a beure” com a activitat d'oci nocturn durant els caps de setmana, sense necessitat de repetir-ho fins a la pròxima festa, però no són conscients dels greus riscos que esta pràctica comporta per a la salut. Però no tot el món té com a opció d'oci el “botelló”, hi ha moltes altres maneres de passar-ho bé. Des de l'Espai Salut, us proposem una alternativa que reunix algunes de les característiques del “botelló”, però que no perjudica la teua salut, són els “Còctels Saludables”. No necessita planificació, en una vesprada aconseguixes el que necessites, és econòmic, més que en una tenda, és divertit passar un estona amb els teus amics preparant estes exòtiques begudes, i el millor de tot, no danya la teua salut. L'equip de l'Espai Salut, invitàrem el passat 30 de novembre, a tot/es els/les assistents al concert de Lucita la Vela al Centre Jove del Mercat, a tastar estos deliciosos còctels. Si no vas tindre oportunitat de provar-los, passa't pel Centre Jove del Mercat i et contarem com preparar-los. Sorprén la teua gent estos Nadals amb una forma diferent de divertir-se.

D’esquerra a dreta: Carol Pallardó, Cynthia Morillas, Mara Martínez, Sandra Ortega, Eva Rangel i Paco Muñoz

UPC AEPA-Mislata

MEDI AMBIENT om sabeu, el món en què vivim necessita energia per funcionar. Els transports, les indústries, els edificis, les vivendes... s’alimenten bàsicament d’energia obtinguda de combustibles fòssils com el petroli (del que obtenim la benzina), el carbó o el gas (que cremem per generar llum). Estos recursos produïxen gran quantitat de gasos “d’efecte hivernacle”, que són els gasos que produïxen l’escalfament accelerat de la terra (com per exemple el CO2). A més, són recursos, que produïxen energia NO-Renovable, són fonts d’energia que s’esgotaran prompte si seguim consumint-los a este ritme. Esta emissió de gasos massiva que genera el nostre estil de vida provoca el que s’anomena Canvi Climàtic, tota una sèrie d’alteracions climatològiques degudes al calfament de la terra amb conseqüències molt greus per a les persones, la fauna i la flora. Al 1997, representants de 172 països es reuniren a Kioto (Japó) i signaren un acord pel que es comprometien a reduir, en un 5% les emissions globals de gasos d’efecte hivernacle entre 2008 i 2012. Al mes de desembre de 2007 a l’illa de Bali (Indonèsia), els països que es reuniren a Kioto, tornaran a fer-ho per decidir noves reduccions d’emissions contra el Canvi Climàtic. Però per prendre decisions, els països volen dades demostrables sobre les conseqüències del calfament global. I l’organisme més important que estudia estes conseqüències és el IPCC (Panell Intergovernamental sobre el Canvi Climàtic, en anglès). L’IPCC és el grup de científics de les Nacions Unides (ONU) que des de 1990 estan documentant científicament les conseqüències del canvi climàtic. Este grup redacta cada 5

C

T’apuntes al repte? o 6 anys un informe de les seues investigacions. L’últim el van presentar a l’abril de 2007 a Brussel·les (Bèlgica), al novembre estigueren a la ciutat de València per a presentar-lo als representants polítics que han de prendre mesures a la Cimera de Bali.

I què diu l’últim informe del PCC? Segons l’organització ecologista Greenpeace, que va estar present a la reunió de València, l’informe és una nova prova que el calfament excessiu del planeta i les seues conseqüències són responsabilitat dels hòmens. Algunes d’estes conseqüències són: - La falta de aigua que s’estendrà i probablement afectarà milers de milions de persones. - Les glaceres, font de subministrament d’aigua en moltes parts del món es perdran,

sobretot a Europa, Àsia i Sud- Amèrica. - Patirem fenòmens meteorològics extrems: sequeres molt dures, ones de calor molt intenses, inundacions... les persones pobres i les més majors seran les més afectades. - És probable que el canvi climàtic ajude a l’extinció massiva d’espècies d’animals i plantes en uns 60 o 70 anys. - En moltes parts del planeta, influirà en la producció de cereals, font principal d’aliments i provocarà fam i misèria. Però l’informe també té una part positiva ja que defén que si aconseguim un canvi radical de les nostres fonts d’energia, aconseguirem estabilitzar este calfament del planeta i les seues conseqüències. Per tant, hem de repensar el nostre estil de vida: podem seguir vivint còmodament amb menor despesa

energètica? Dependrem del petroli, el carbó o el gas fins que s’esgote?

Eixe canvi és el nostre repte! Per ajudar-nos a complir-lo, ací teniu alguns consells 1. Utilitza el transport col·lectiu (bus, tren, metro, tramvia) en compte de l’automòbil. Per als trajectes curts el millor és la bici o anar a peu. Per a viatges, l’avió ha de ser l’última opció. 2. Tanca bé les portes i finestres per evitar que la casa, la classe... perden calor. 3. Apaga completament l’ordinador, l’equip de música o el televisor. La funció “Stand-By” (la llum roja) també consumix energia!! Desconnecta el carregador quan no el gastes. I compra productes amb bateria, no amb piles. 4. Aprofita la llum natural al màxim. 5. Compra, sempre que pugues, productes de temporada i de la zona. El transport de mercaderies és un dels principals productors de CO2. Segur que mai ho havies pensat! 6. Si tens calefacció a casa, 20º és la temperatura ideal. És necessari anar en pantaló curt per casa a l’hivern? 7. Reduïx el consum de productes envasats, reutilitza els envasos o finalment Recicla-l’s! La gestió de les deixalles genera gran quantitat de CO2, quant menys generem millor per al planeta. 8. Estalvia aigua! És un be escàs i imprescindible. Ajuda a evitar el calfament de la terra i el seu procés genera CO2 (captació, distribució i depuració). 9. Informa’t bé del problema i del que tu pots fer. Ensenya-ho als altres. Aplica-ho a la teua vida diària i participa en iniciatives contra el Canvi Climàtic. I tu, vas a continuar com fins ara o t’apuntes al repte? http://energia.greenpeace.es


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 5

melic 05 DESEMBRE 2007 EDUCACIÓ

LA DIGNITAT MORAL I ÈTICA DE GENT QUE PAGA LA PENA Des de fa molts anys (si es vol, cursos escolars) el Col·legi Santa Cruz té la immensa sort –encara que, diuen els entesos que la sort es busca o, millor dit, es guanya- de compartir enriquidores experiències amb els amics de l’exemplar ONG de Mislata AHUIM. En l’actualitat, pensem que moltíssima gent de la població sabrà de què estem parlant: dels abnegats veïns d’esta part de l’Horta Sud que (literalment) es desviuen ajudant als qui més ho necessiten i que majoritàriament (mal)viuen oblidats de la civilització en els camps de refugiats de Tinduf (Algèria) des que –per la manca de responsabilitat del nostre país quan es produí la Marxa Verda- els espanyols ens retiràrem vergonyosament del Sàhara. El buit de poder fou aprofitat pel veí marroquí que tornà a ocupar el territori alié fins als nostres dies. La dignitat dels sahrauís els dugué a exiliar-se en massa a Algèria on viuen enmig del desert i de la desídia dels respectius governs democràtics que des de 1975 s’han anat succeint a casa nostra i de la deixadesa de la comunitat internacional. Circumstància

M. BELO, Premi Nobel de la Pau, amb membres d’AHUIM i el Santa Creu (2006)

que ha provocat que les condicions de vida d’estos antics compatriotes nostres (no oblidem que encara parlen el castellà molts d’ells) siguen francament deplorables. Dit açò, cosa que era necessària per introduir-nos en la pell dels significats

voluntaris d’AHUIM, afegirem acte seguit que este col·lectiu de gent normal i corrent de Mislata abandera per mèrits propis la dignitat moral i ètica que, en general, ha perdut gran part de la nostra societat. Com si de tràgics herois foren, es dediquen –amb l’ajuda

de l’Ajuntament...- a posar a l’abast dels xiquets d’aquell país nord-africà (diguem-ho ja amb totes les paraules: país) tots els mitjans mèdics i assistencials possibles per atendre com cal les malalties cròniques que arrosseguen. Fa goig i íntima satisfacció vore com estos voluntaris s’ho deixen tot per atendre en condicions veritablement humanes a aquells que res tenen (facilitat-los l’escola –al Santa Cruz, òbviament-, atenció sanitària acurada i l’estima i la comprensió de qui mai no s’acomoda). Des d’estes breus i sentidíssimes línies animem els meravellosos amics d’AHUIM a seguir obrint no sols camins d’enteniment entre pobles, sinó el cor dels valencians, perquè el que fan resignadament i calladament els encimbella (ens eleva també com a societat) diàriament fins assolir amb mereixements propis l’unànime aplaudiment dels qui els coneixem i, alhora, col·laborem braç a braç per aconseguir la desitjada solidaritat entre iguals.

Albert Ferrer

CORRESPONSALS 07/08 Daniel Chicote i Cristina Rubio (IES núm. 4). Paco Muñoz i María Sánchez (Sagrado Corazón). Mirka Durán (Santa Cruz). Marta Latorre (IFPS MIslata). Mila Ortega i Pere José (IES Martí i Soler). María Villar i Silvia Olmos (IES La Morería). Mirka, Mª Elisa, Mila, María Villar, Sílvia, Dani, Marta, María Sánchez, Cristina.

XVI Mostra de Pallassos de Xirivella Des de fa ja 14 anys cada mes de novembre a Xirivella arriben l'alegria i les rialles de mà dels més grans especialistes en matèria de diversió, són els pallassos, que amb les seues bromes i acudits fan somriure a tots i

són capaços de fer-nos oblidar per uns moments les nostres penes i els nostres problemes. Com ja és habitual, este festival acull les actuacions d'artistes nacionals i internacionals i enguany no ha sigut menys, perquè a més de molts espanyols també hi hem pogut vore pallassos de llocs molt llunyans com Argentina, Brasil, Itàlia i Bèlgica. Durant les setmanes que ha durat la mostra s'han realitzat també altres activitats relacionades amb el món dels pallassos com ara cursos, tallers i exposicions de fotografia. En definitiva, molt prop de nosaltres i a un preu molt assequible, de vegades gratuït, hem pogut endinsar-nos en un món màgic i disfrutar juntament amb els més menuts dels mags de l'humor i de les rialles. Si enguany t'has perdut la Mostra pren bona nota que el pròxim 2008, com de costum, al novembre tens una cita amb els pallassos a Xirivella. Text i fotografies: Ana Mª Rodríguez


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 6

06 melic DESEMBRE

2007

WELLINGTON AMB SALSA ESPANYOLA

CUINA

LLIBRES Amb la col·laboració de la:

Ximo Mancebo Professor de cuina

La nit que Wendy va aprendre a volar Andreu Martín. Alzira, València: Bromera, 2007. Colección Espurna.

Ingredients per a 22 persones com tapeta • 500 g de pits de pollastre • 100 g de bacó • 50 g de foie gras • 2 cullerades soperes de mostassa • 400 g de pasta fullada • 1 ou • 1 got de fons fosc • 300 g de bajoquetes

Elaboració: Salpebrar la carn i daurar-la en una paella amb oli d'oliva. Estendre la pasta fullada i posar sobre les tallades el bacó, el rellomello untat amb foie gras i mostassa i enrotllar. Col·locar en una placa de forn greixada i pintar-ho amb ou batut. Coure 10 min. a 250° i 20 min. a 180°. Servir amb la salsa espanyola i els fardellets.

MÚSICA

Andreu Martín, coautor de la popular sèrie del detectiu Flanagan, ens oferix esta novel·la policíaca, en què la protagonista és una dona jove, mosso d’esquadra. El mateix dia que complix 23 anys realitza un servici en què s’ha produït un assassinat. També eixe mateix dia descobrix que el seu nóvio, i també company de treball, s’ha enamorat d’una altra persona. L’acció començarà a adquirir un ritme vertiginós i Wendy intentarà ella sola continuar amb la investigació i descobrir l’assassí. Per tal d’aconseguir-ho correrà seriosos perills que l’acostaran inclús a la mort. Este assassinat derivarà en una història amb vincles a l’Alemanya nazi, la maçoneria, els jutges i el descobriments de peces antigues que el mort guardava en sa casa. La novel·la ha sigut guardonada amb el Premi Bancaixa de Narrativa Juvenil 2006.

El Circuit ja està ací Fem un repàs als grups participants del Circuit de Música Jove 2007 i als concerts que esta proposta musical ens ha tret i traurà a Mislata

El Circuit de Música Jove 07 ja està tocant a diferents pobles de l’Horta. Així el 20 d’octubre, 20 Minutes Later, Gryal i Condename van actuar al Parc de la Canaleta de Mislata. El concert el va obrir el grup de mescla de tendències 20 Minutes Later, que porta any i mig treballant en la formació del grup i en el repertori propi que van interpretar al concert. El grup local Gryal va prendre el relleu amb el seu metal melòdic, tocant temes d’“Apocalipsis”, el seu primer treball, i alguns nous temes que formaran part del seu pròxim

Sango

Donació de sang

projecte: “Camelot”. El tancament el va posar Condename, que acompanyen els seus espectacles amb diversió i rialles, tot allò que es puga per fer passar una bona estona musical i visual. Poc més d’un més després, el 30 de novembre, el Circuit torna a Mislata. Esta vegada és el torn del grup Lucita la Vela, que va tocar al Centre Jove del Mercat. Este grup fa una proposta de ful-fusion i di-fusion amb lletres humanistes que busquen contar històries. Ells mateixos ens ho diuen: “qui vaja a vore una actuació nostra es trobarà amb un grup que fa música per semipensar. Degusta paraules i acords per plasmar en les seues actuacions l’encontre amb l’humà”. Però hi ha molts més artistes que toquen a més pobles (cada grup tocarà a dos pobles diferents). Està la sonoritat retro de The Sexy Circus, que acaba de editar el seu primer treball amb quatre de les seues cançons inspirades en el pop-rock clàssic. Skakis, un jove grup de Meliana que fa ska amb tocs de punk i reggae i que ja han actuat a Xirivella dins del Circuit. Liderada pel brasiler Marcelo Brands està Chill Out Brazil, creat amb l’objectiu de mostrar la música brasileira en els seus més amplis vessants: bossa nova, samba, jazz, reggae… D’altra banda, tenim un dels grups més nombrosos, Jaleo. Esta banda és una de les més originals de l’escena musical de València per la seua mescla d’estils: funk, rock, reggae, jazz, R&B...tant en castellà com en valencià. Fusions d’estils que els donen un caràcter molt peculiar. Si no has pogut anar encara a cap concert del Circuit ni vore cap d’estos grups, no et poses trist, et proposem vore Sango el

Desembre

21 de desembre al Centre Jove del Mercat de Mislata. Sango, que es pot emmarcar dins de la línia més clàssica de la cançó d’autor, tocarà temes del seu primer i recent disc “Ad Libitum”.Este recull 11 cançons de les més de 100 que té, Sango ens conta com va fer esta selecció: “Vaig escollir estes cançons per diferents motius. Algunes per afecte i antiguitat, com “El Soberano de los Mares”, altres per frescor i joventut, com “Sirena de Roca”, i altres perquè crec que arriben més fàcilment al públic. A més, “Latidos de Mariposa” la vaig posar perquè crec que compositivament és una de les millors cançons que he fet.” Per a Sango, el directe és sempre més emotiu i vital i on més es poden vore la veritable força de les seues cançons, les lletres de les quals les descriu com “laberints poètics fets de riu, et porten en si mateixes sense enfonsar-te’n, a no ser que vulgues. Els ritmes desmantellen els gèneres convertint-se en pura vibració.” Laura López Lucita la Vela

Gener • Dimecres dia 2 autobanc a la Plaça Músic Ibars de 17 a 20.30 hores.

• Dilluns dia 17 al Centre de Salut Mislata 2 (C/Ortega i Gasset, 3-5) de 17 a 20.30 hores. • Dimarts dia 18 al Centre de Salut (Av. Buenos Aires) de 17 a 20.30 hores.

• Dilluns dia 21 al Centre de Salut Mislata 2 (C/Ortega i Gasset, 3-5) de 17 a 20.30 hores. • Dimarts dia 22 al Centre de Salut.(Av. Buenos Aires) de 17 a 20.30 hores.

Més informació: 963 868 100

http://centro-transfusion.san.gva.es


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 7

melic 07 DESEMBRE

Entrevista a OCHORIZO ENTREVISTA “Tenim moltíssimes històries dignes de contar als néts” pre seriós, polític o ofensiu. És una altra forma de fer rock reivindicatiu. Nosaltres parlem d'esmoladors, mosques, cervesa, pollastres, tortugues ninja, barcos pirates… Es pot estar pegant un crit brutal sobre un riff heavy de guitarra i estar parlant de fregar la creïlla a la platgeta.

Parlant de grups simpàtics i divertits, com oblidar-nos d'Ochorizo? Un grup que emana bon rotllo pels quatre costats, és a dir, pels seus quatre components: Hombrefu (Marcos, bateria), T8man (Carlos, baix), Nüel Man (Manolo, guitarra) i Boloncho (Fran, veus). El grup va nàixer com a idea el 2002, però no va començar a formar-se i a assajar fins al 2003, què va passar eixe any? Realment 2003 és l'any en què es va formar el grup, el que passa és que la idea de la creació de l'ochorizismo va sorgir el 2002, però ens ho vam prendre a conya. Al final la conya es va fer realitat i hui en dia por tem quasi cinc anys. A més, al desembre celebrem el nostre concer t número 100, unabogeria! D'on ve eixe nom tan peculiar? Ochorizo és la fusió de dos paraules: huit i xoriço. Amb el huit tenim una espècie

d'obsessió. Ve del creador de tota esta història, el déu ochoman, el que va decidir convertir quatre xicots a l'atzar en els quatre superherois del freak metal, els seus predicadors en este món. I el xoriço és la base d'una bona alimentació. Cal menjar xoriço per a estar al límit com nosaltres. Qualifiqueu la vostra música com FreakMetal, què significa eixe estil? La base de la nostra música és metall. El freak metal és un nou concepte. És la forma que tenim de dir a través de les nostres cançons que el rock dur no té per què ser sem-

Porteu poc més d'un any amb nou disc (La Invasión del Imperio Ochomano), quines diferències vau notar al gravar este segon disc? Principalment temps. La maqueta la vam gravar en dos vesprades. Per a "La Invasión del Imperio Ochomano" es van emprar tres setmanes de gravació, dos de mescla, algun dia de masterització i moltes hores d'assajos, reunions i decisions. Estem molt contents amb el resultat, per això, després d'un any, seguim presentant-ho per tot Espanya, ho hem reeditat en Fnac i Media Markt i gravarem un videoclip d'un tema del disc. Tant de bo sentim esta evolució cada vegada que gravem alguna cosa nova. Què li diríeu a la gent perquè vaja a vorevos als concerts? Que s'ho van a passar p... mare. Que òbriguen la seua ment i vinguen a passar una bona estona. El directe és el plat fort d'Ochorizo. Pots trobar disfresses, pirotècnia, confeti, graellada de xoriços, espases d'Albacete, pollastres, mosques... i tots els frikismes que pugues imaginar. Intentem crear una interacció amb el públic. És una miqueta més que música en directe.

SU DO KU

concurs

El MELIC sorteja un MP3 de 512 Mb.

Resol el Sudoku, quan el tingues: Retalla’l, ompli les teues dades en la fitxa i passa pel Centre Juvenil Túria a entregar-lo abans del 16 de desembre.

La revolución sexual Elefant records, 2007 L’esperat nou treball de La casa azul ha irrumpit amb força en l’actualitat musical. Guille Milkyway, al costat dels humanoides de la casa azul, ha aconseguit clavar-se en les llistes de vendes i, a més a més, ha posat el cartell de no hi ha entrades als primers concerts de la seua gira. Guille es manté fidel a la seua proposta, tretze temes de pop electrònic amb melodies divertides i contagioses, uns acurats arreglaments i unes intel·ligents lletres que evidencien l’àmplia cultura musical del productor i compositor barceloní. El single “La revolución sexual”, “Triple salto mortal” o “Esta noche sólo bailan para mí” són bona mostra del característic univers musical de Guille Milkyway (estos temes es poden sentir al myspace del grup). El nou treball de La casa azul confirma la imaginativa i fresca proposta de Guille Milkyway. Imprescindible per als amants del pop efervescent. www.elefant.com www.myspace.com/lacasaazulband

La habitación roja Posidonia Mushroom pillow, 2007

www.ochorizo.es Concierto núm. 100. Divendres 28 de desembre a partir de les 22:00 hores en la sala Wah Wah (c/Campoamor, 52, València). IV Festa del pijama, amb gravació del concert en cedé i vídeo. Laura López

Pere G. Peris i Llorca

El que més ens agrada és el contacte amb els chorifans. Trobar-te davant de tu a 80 u 800 persones ballant i cantant les teues cançons és brutal. Fa que tot l'esforç, les hores i els diners invertits valguen la pena. I amb 100 concerts et podem assegurar que tenim moltíssimes històries dignes de contar als néts. Els viatges tenen moltíssim encant, és una convivència entre els quatre components del grup, el staff (els col·legues que es vénen amb nosaltres a tirar-nos una mà, són els millors) i els milers de persones que hem conegut. Com ens va la festa...

SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU

La casa azul

La habitación roja acaba de publicar un mini cedé encapçalat pel single “Posidonia”, tret del seu darrer llarga durada “Cuando ya no quede nada” (Mushroom pillow, 2007), i sis temes inèdits, tres d’ells gravats a Chicago amb Steve Albini. El mini cedé és un coherent complement de “Cuando ya no quede nada”, cançons elèctriques i directes com “Las palabras no funcionan” , “Jack Frost”, “No somos nadie” i “Como antes del final”, l’intens instrumental “Metrópolis” i un tancament suau i melòdic amb “El amor y otros monstruos”. Sis nous temes que mantenen el nivell de qualitat al que ens té acustumats el quartet de l’Eliana, i que configuren un perfecte acompanyament per a l’esplèndida Posidonia. www.lahabitacionroja.com www.mushrompillow.com

Què destacaríeu d'estos anys com a grup?

SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU SUDOKU

2007

Per a resoldre este joc de lògica d’origen japonés només cal seguir les regles següents: 1. Has de col·locar tots els números de l’1 al 9 a les caselles buides del SUDOKU. 2. Cada línia “horitzontal” o “vertical” ha de contindre estos 9 dígits i no poden repetir-se’n. 3. La mateixa regla s’aplica a cada una de les 9 regions (quadrats de 3x3 caselles) que formen el quadro gran de cada joc. Exemple: De la col·locació dels números 5 que apareixen encerclats es deduïx que el 5 de la tercera fila horitzontal només pot estar en una de les dos caselles marcada amb una X de la regió superior esquerra. Si observem ara el 5 marcat amb un quadro, veiem que queda eliminada la possibilitat de repetir-lo en eixa línia vertical i en eixa regió. Només quedarien les opcions marcades amb un punt en les regions superior i inferior de l’esquerra, per a col·locar-hi els 5 que queden.

El regal d'este concurs ha sigut donat per:

PC BOX C/ Regatxo, 3 baix 46920 - Mislata Tel. 963 136 177 www.pcbox.com


Melic-84

7/12/07

10:59

Página 8

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

Què fer?

AGENDA ELABORADA PELS CENTRES D’INFORMACIÓ JUVENIL DE MISLATA

Activitats, espectacles, premis, concursos… Condicions generals a tots els viatges: eixides de d’Alzira, Xàtiva, Gandia i València. Si sou un grup de 20 amics o més, s’envia un autocar al vostre poble per a arreplegar-vos. Els viatges són per a majors de 18 anys, sense límit d’edat. Més informació i contractació: Alzira, Tel. 962 402 690. Centre Sociocultural d’Alzira, Pl. General Dolz, 18. 46600 Alzira (València). Fax: 962 418 529, contacta@alzirajove.com, www.alzirajove.com.

PREMIS I CONCURSOS Concurs imatge-eslògan per a la Campanya per a la prevenció de la transmissió del VIH. Federación de Mujeres Jóvenes. Poden presentar-se a la convocatòria persones individuals o grups, sempre menors de 30 anys. La proposta guanyadora serà la imatge de la campanya per a la prevenció de la transmissió del VIH de la FMJ en el seu programa subvencionat pel Pla Nacional de Sida 2008, i es premiarà amb 300 euros. La proposta ha de tindre imatge i eslògan, i complir els següents requisits: el públic objectiu de la campanya són dones i hòmens jóvens entre 18 i 30 anys; l’objectiu de la campanya és la sensibilització per a la prevenció de la transmissió del VIH a les relacions sexuals; la imatge i l’eslogan ha de contemplar la realitat de les dones jóvens; el llenguatge, imatge i continguts seran no sexistes; es valoraran les propostes que trenquen amb els prejudicis sexuals. El termini de presentació serà fins al 31 de gener de 2008 inclós. El treball, en paper o qualsevol format digital es presentarà a la Federación de Mujeres Jóvenes, c/ Almagro 28, baix. 28010 Madrid. Més informació: Federación de Mujeres Jóvenes. mujeresjovenes@eresmas.com. www.mujeresjovenes.org XIII Concurs Cartell Carnestoltes 2008. Ajuntament d’El Pinós. Convoquen les regidories de Cultura i Joventut; pot participar qualsevol persona que tinga entre 14 i 30 anys, amb un màxim d’un treball per persona. El tema i la tècnica seran lliures però amb al·lusió a la celebració del Carnestoltes. Lloc de presentació: Centre Sociocultural, c/ Perfecto Rico Mira, 28. 03650 El Pinós (Alacant), fins al 18 de desembre a les 13’00 h. Premis: Un premi de 350 euros, dos accèssits de 100 euros i un premi especial de 120 euros. Més informació: Ajuntament d’El Pinós, Casa de la Cultura Tel. 965 478 329, www.pinoso.org. i als Centres Joves de Mislata. Centre Jove Túria, c/ Túria, 13. Tel. 963 837 141. Centre Jove El Mercat, c/ Major, 36. Tel. 963 990 340. I Concurs de fotografia “Rincones de Pinoso”. Organitzat per les regidories de Cultura, Joventut i Turisme de l’Ajuntament d’El Pinós, es poden presentar a este concurs qualsevol persona, individualment o en equip, residents en territori nacional, i amb un màxim de dues obres. El tema versarà sobre El Pinós, en el seu aspecte turístic, cultural, de monuments i imatges més representatives. Les imatges es presentaran en sobre tancat a la Casa de la Cultura d’El Pinós, al carrer Perfecto Rico Mira, 28, en dies hàbils, de 9 a 15 hores, fins al 27 de desembre de 2007. Premis: tres premis de 400 euros cadascú. Més info: Ajuntament d’El Pinós, Casa de la Cultura Tel. 965 478 329, www.pinoso.org. i als Centres Joves de Mislata. Centre Jove Túria, c/

FITXA DE SUBSCRIPCIÓ

melic

NOM:

COGNOM:

ADREÇA:

CP: POBLACIÓ:

DNI/NIE: CORREU ELECTRÒNIC: Per als qui participen en el Concurs.

DATA NAIXEMENT:

TELÈFON: MÒBIL:

JA REP EL MELIC A CASA (indiqueu-ho possant una creu)

Túria, 13. Tel. 963 837 141. Centre Jove El Mercat, c/ Major, 36. Tel. 963 990 340. XI Concurs Nacional de poesia “Maxi Banegas”. Organitzat per la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament d’El Pinós, i pot participar qualsevol autor major de 16 anys. Els poemes enviats hauran de ser inèdits i originals, i només es podrà presentar una obra per autor. Hi haura una categoría especial per a xiquets-es entre 10 i 15 anys; hi haurà diferents premis segons l’edat i el premi (primer, segon, tercer...). Tots els treballs hauran de presentar-se a la Casa de la Cultura, carrer Perfecto Rico Mira, 28, 03650 El Pinós (Alacant), fins al 18 d’abril de 2008. Més info: Ajuntament d’El Pinós, Casa de la Cultura Tel. 965 478 329, www.pinoso.org i als Centres Joves de Mislata. Centre Jove Túria, c/ Túria, 13. Tel. 963 837 141. Centre Jove El Mercat, c/ Major, 36. Tel. 963 990 340. XI Concurs de Fotografia Jove. Organitza l’Ajuntament de Xixona a través de la Regidoria de Joventut, i poden participar tots els jóvens que ho desitgen, residents a la Comunitat Valenciana, entre 16 i 35 anys, amb el màxim d’un treball per cada autor, que serà inèdit. La tècnica, el procediment i el tema serà lliures. Els treballs hauran de presentar-se al Centre d’Informació Juvenil fins al dijous 13 de desembre a les 13 hores, juntament amb una fotocòpia del DNI. També es pot presentar per correu a: Centre d’Informació Juvenil, Casa de la Cultura, c/ Mare de Déu de l’Orito, 62. 03100 Xixona, (Alacant). En este casa, només s’admetran els treballs que porten mata-segells fins al dia 10 de desembre de 2007 inclusivament. Hi haurà un únic premi de 600 euros. XVIII Concurs de Targetes de Nadal. La Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de Xixona organitza este concurs de targetes de Nadal al qual es pot presentar qualsevol jove de la Comunitat Valenciana, que haja complit els 16 anys el dia de finalització del termini de presentació de les targetes. Les targetes es poden realitzar per qualsevol procediment, excepte el pastel. El tema ha d’estar relacionat amb el Nadal i els seus costums principals. Les targetes han de tindre una superfície de 30 x 15 cm. Les obres s’han de lliurar al Centre d’Informació Juvenil, Casa de la Cultura, c/ Mare de Déu de l’Orito, 62. 03100 Xixona (Alacant). El termini d’admissió finalitzarà el dijous 14 de desembre de 2007 a les 13.00 hores. Si s’envia per correu, només s’admetran els treballs amb mata-segells fins al dia 10 de desembre inclusivament. El premi a la targeta guanyadora estarà dotat amb 600 euros. Més informació: Casa de la Cultura de Xixona, Centre d’Informació juvenil. Més informació: Casa Cultura Xixona Tel. 965 626 054.

CURSOS Cursos de l’Escola Valenciana d’Aire Lliure, EVALL, del Centre Excursionista de València. L’Evall és una Escola reconeguda i homologada com a escola de formació d’animadors juvenils de temps lliure, per la Generalitat Valenciana i per l’IVAJ. Alguns dels cursos estan completament oberts al públic en general i amb crèdits per a universitaris. Els pròxims cursos seran: - “Iniciació al senderisme”. Dates: 19, 21, 23 i 28 de febrer i 1 i 2 de març del 2008. Servei d’Extensió Universitària: 3 crèdits / 30 hores.

Si vols rebre el Melic a ta casa, cal que òmpligues la fitxa de subscripció i que la faces arribar a qualsevol dels centres joves de Mislata

- “Fotografia als espais naturals”. Dates: 19, 21, 23, 26 i 28 de febrer i 1 i 4 de març del 2008. Servei d’Extensió Universitària: 3 crèdits / 30 hores. - “Espais naturals i excursionisme”. Dates: 25 i 27 de febrer i 2, 5, 8 i 9 de marc. Servei d’Extensió Universitària: 3 crèdits / 30 hores. Per a més informació podeu adreçar-vos a: EVALL – Formació, www.centroexcursionista.org, Pl. Tavernes de Valldigna, 4. València. Tel. 963 911 643. La matrícula dels cursos és a través del web de la Universitat de València: www.uv.es Curs de Monitor/a de temps lliure infantil i juvenil. Les regidories de Joventut d’Albal, Alfafar, Benetússer i Sedaví promouen la realització d’este curs homologat per l’IVAJ, amb el qual pots treballar en escoles d’estiu, campaments, viatges organitzats, tallers, etc. Està adreçat a jóvens a partir de 17 anys (complint els 18 abans d’acabar el curs). Preu: 130 euros. Duració: 250 hores (125 h. lectives i 125 h. de pràctiques). Professorat del curs: Federació de Cases de Joventut de la Comunitat Valenciana. Inici de les classes: 26 de gener de 2008. Finalització de les classes: 3 de maig de 2008. Horari: els dissabtes de 9 a 14 hores i de 16 a 21 hores. Lloc de les classes: Alfafar i Benetússer. Inscripcions: fins al 18 de gener de 2008. Per a més informació i inscripcions: Centre d’Informació Juvenil (CIJ) d’Alfafar, c/ Del Sol, 10. B, Tel. 963 182 438. CIJ d’Albal, c/ Mestre Ramón Sanchis Rovira, 9 B. Tel. 961 220 023. CIJ de Benetússer, c/ Cervantes 70, B. Tel. 963 764 043. Casal Jove de Sedaví. Av. De Madrid, 3 B. Tel. 963 765 749. Curs de productes ecològics. L’objectiu és analitzar les relacions existents entre l’economia de mercat i el medi ambient, veient com els nostres hàbits de consum influïxen en problemes socioambientals, i buscar alternatives en l’oferta actual de productes ecològics. Adreçat a jóvens de 18 a 35 anys. Dates: 11, 12, 13 i 14 de desembre de 2007, de 18.30 a 20.30 hores a les aules de l’edifici de la Regidoria de Joventut de l’Ajuntament de València, c/ Campoamor, 91. 46022 València. El curs té 20 places i és gratuït. La inscripció es fa en l’Edifici de la Regidoria de Joventut, c/ Campoamor, 91, 2ª planta. 46022 València. Tel. 963 525 478 ext. 7117 –7118. El curs l’impartix el “Grupo Entorno”. Pots trobar el full d’inscripció a: www.valencia.es o www.juventud-valencia.es (model A).

ESPECTACLES Malgama: circontemporáneo y compás. Del 26 al 30 de desembre de 2007, de la Companyia Varuma Teatro, a L’Altre Espai. Dramatúrgia i direcció de Jorge Barroso. Este espectacle, que ja ha passat entre d’altres per la Mostra internacional de Pallassos de Xirivella barreja el circ contemporani, la música en directe i el flamenc, per a relatarnos la història de Malgama, un ser nascut en el pou de l’oblit... Duració: 55 minuts. Preu: 16 euros. Dia de l’espectador: diumenge; per a descomptes consultar en taquilla. (Carnet jove i Carnet + 26, 50% de descompte). Venda d’entrades: a la taquilla i a Servientrada de Bancaixa, Atrápalo.com i El Corte Inglés. Més informació: L’Altre Espai, c/ Platero Suárez, 11, baixos. 46009 València. Tel. 963 651 750 i a http://teatres.gva.es.

?

On trobar més informació

x a r x a JOVES.net

PAPER RECICLAT 100%

ACTIVITATS Campament de Nadal. “Boscos d’Enguera”, organitzat pel Grup Jove del Centre Excursionista de València, tindrà lloc els dies 26, 27, 28 i 29 de desembre de 2007 a l’alberg El Teularet; el campament comença el 26 de desembre, eixint des de la rotonda del Gulliver, a València, i acaba el 29 de desembre al mateix lloc, a les 18’00 h, què inclou?: el transport, monitors del grup, pensió completa, material per a tallers i assegurança. Preu: 132 euros. Inscripció: fins al 21 de desembre, a la Seu del Centre Excursionista de València, de dilluns a divendres de 12.00 a 14.00 h i de 17.00 a 21.00 h, excepte els divendres que tanquen a les 20.00 h. Acampada de reforestació 07. Organitza la Colla Ecologista l’Arrel, d’Ontinyent. Serà els dies 15 i 16 de desembre de 2007. L’eixida serà des de l’Estació del Nord de València, amb tren Regional (preu 7’85 euros). (Cal estar a l’estació mitja hora abans de l’eixida del tren). Hi ha preparats dos itineraris diferents, un per a ciclistes i un altre per a caminants, que coincidiran a Fontanars dels Aforins per a dinar (el dia 15 de desembre). Es pernoctarà a l’alberg dels Caçadors, al Pla de les Simes. El diumenge 16 de desembre es farà la reforestació. Per a confirmar la teua participació has de telefonar al número 667 739 859 i demanar per Ferran. Cal telefonar a partir de les 14.30 hores. Més informació dels itineraris, etc., a este telèfon o al Centre Jove Túria, c/ Túria, 13. Tel. 963 837 141. Escapades de Cap d’Any. El Centre Sociocultural d’Alzira et proposa quatre opcions per a viatjar este cap d’any. 1. Macro-cotilló Expo ’08: del 30 de desembre a l’1 de gener de 2008. L’Ajuntament de Saragossa organitza un Macrocotilló a la plaça del Pilar amb música en directe, carpes, etc. Preu: 205 euros (215 euros en habitació doble). Habitacions de 2 i 3 places, amb WC i dutxa. El preu inclou: autocar, allotjament, sopar del 31/12/07, guia acompanyant i assegurances. Allotjament en hotel cèntric. 2. Còrdova: del 30 de desembre a l’1 de gener. Preu: 195 euros (205 euros en habitació doble). Habitacions de 2, 3 i 4 places, amb WC i dutxa. El preu inclou autocar, allotjament, sopar del 30/12/07, desdejuni i sopar del 31/12/07, desdejuni de l’1/01/08, visita guiada pel centre històric (no inclou entrades a monuments), guia acompanyant i assegurances. Allotjament a l’Alberg de la Joventut de Còrdova. 3. Toledo: del 30 de desembre a l’1 de gener. Preu: 205 euros (215 euros en habitació doble). Habitacions de 2, 3 i 4 places. El preu inclou: autocar, allotjament, sopar la nit de Cap d’Any, visita guiada pel centre històric de Toledo (no inclou entrades a monuments), guia acompanyant i assegurances. Allotjament a hostal al centre de Toledo. 4. Granada: del 29 de desembre a l’1 de gener. Preu: 235 euros (245 euros en habitació doble). Habitacions de 2 i 3 places, amb WC i dutxa. El preu inclou autocar, allotjament, sopar del 29/12/07, desdejuni i sopar del 30/12/07, desdejuni i sopar del 31/12/07, desdejuni de l’1 de gener, visita guiada pel centre històric (no inclou entrades a monuments), guia acompanyant i assegurances. L’allotjament es farà a l’alberg de la joventut de Granada.

Profile for Revista MELIC

Melic 84 - Desembre 2007  

Mitjà d'expressió jove de Mislata

Melic 84 - Desembre 2007  

Mitjà d'expressió jove de Mislata

Profile for melic
Advertisement