Page 1

Augustus 2012 Joh 3:16

Zijn jullie nog niet weg??

Want God heeft zoveel liefde voor de wereld, dat Hij Zijn enige Zoon heeft gegeven; zodat een ieder die in Hem gelooft, niet verloren gaat maar eeuwig leven heeft.

Deze vraag krijgen we met regelmaat. Logisch, want als het aan onze planning had gelegen, hadden we er al gezeten. We zien er naar uit om naar Brazilië te gaan en onze kinderen het land, de wijk, school en de projecten te laten zien. Hoe zullen ze erop reageren? Een land dat zo anders is dan Nederland. Rijst met zwarte bonen, gebrabbel in een vreemde taal, wc-papier niet meer in de wc gooien maar in een emmertje? Het naderend afscheid is iets dat we graag willen overslaan. We werken nu al ruim anderhalf jaar naar ons vertrek toe. Dan wil je ook wel een keer gaan. Maar met periodes overvalt ons soms de pijn van het afscheid en gemis dat zo meteen komt. Wat doen we de kinderen, familie en vrienden en onszelf aan door zover weg te gaan? Dat doet pijn. Maar we kunnen er gelukkig over praten en dat is fijn. Als we uit eigenbelang weggingen was het anders geweest. We gaan erheen omdat we weten en hebben gezien hoe schrijnend de situatie in kinderlevens daar is. Als we dat doel voor ogen houden en we kijken weer even een filmpje uit Brazilië, dan weten we waarvoor we gaan.

TFC PR: Roel Tromp 06-50506807 roeltromp@home.nl Kerken: Jasper Klapwijk 06-29090780 info@acebikes.nl Presentaties: Marcel Kuckelkorn 06-44192959 marcelkuckelkorn@live.nl Vertrouwenspersoon: Almiralda Bijker 0523-264303 almiraldabijker@home.nl Kinderen: Ina Datema 0523-265130 inadatema44@gmail.com Gebed: Zwanet de Roo 0523-649019 pietderoo@ziggo.nl

Status visum De verwachting is dat we ons visum half september hebben, maar het blijft onzeker. Elke week checken we de site van het consulaat om ons visumproces te volgen. Het blijft in processing. En net vorige week kwam er toch een mooie aanbieding voorbij! Vertrekdatum 27 oktober. Een aanbieding waarbij we €2000,- konden besparen op onze vliegtickets. Maar ja, wat is wijsheid? Als we geen visum hebben kunnen we niet weg. We hebben toch besloten om te gaan boeken, met uiteraard de mogelijkheid om de tickets om te boeken. Het scheelde te veel geld. Nu maar hopen dat het visum op tijd is...


Taalles Blijft u vooral bidden voor de taal.;-) Als je denkt: “nou, dit gaat lekker”, kom je daarna weer in een dip waarbij je denkt: “ik leer het nooit”! We moeten zeker een paar uur per dag leren, maar wat is dat lastig als je met z’n allen lekker thuis bent en het gauw gezellig is om andere dingen te doen. Maar ja, elke keer weer een ander excuus om niet te kunnen leren. We moeten het onder de knie krijgen. Je voelt je zo onzeker en onhandig bij aankomst, als je geen zinnig gesprek met iemand kunt voeren. Met alleen maar vriendelijk lachen kom je er niet. We zijn wel een goed duo. Melchior heeft overal maling aan en praat gewoon wat hij weet. Lukt het niet met praten, dan gaat hij verder met gebaren. Sijnette pakt het vrij vlot op, maar heeft veel minder lef om het uit te spreken in gezelschap. Dus samen komen we er wel uit.

Elke woensdagavond Portugese les.

Bart, Daan en Marit, die fietsen hebben gewassen.

Spontane acties van kinderen Er is in het begin van het jaar een periode geweest dat we erg druk waren, en dat de nieuwe informatie op onze site daarom beperkt was. En toch willen we nog een paar dingen daarvan met u/jou delen. Dat zijn de spontane acties van kinderen. Zo kregen we een mailtje van een klein meisje dat haar zakgeld had opgespaard en tien centjes had voor de arme kindjes. En er was een jongetje van zes dat gitaar ging spelen voor zijn deur om geld voor ons op te halen. Ook waren er drie kinderen die fietsen gingen wassen om ons te helpen. Dit raakt ons zo! Het zijn niet alleen de grote bedragen waar we blij van worden, maar ook dat we merken vanuit welk hart het gegeven wordt. Heerlijk!

Vakantie De vakantie die we mochten hebben op de Herstelweek was in één woord: Super! De lol die we er vooraf al om hadden om met z’n zessen te gaan kamperen in een driepersoons Kip caravan, dat was al leuk. En wat een luxe dat de ouders van Sijnette de caravan voor ons hadden neergezet. Toen we er eenmaal zaten, waren we blij dat vrienden van ons op de dag van vertrek hadden gebeld of we niet een tentje mee wilden, dat gaf toch wel even wat meer ruimte. Het was bijzonder om met zoveel christenen uit allerlei kerken bij elkaar te zijn en God groot te maken. De kinderen hadden alle vier hun eigen samenkomst. Met veel zang, dans, knutselen en nog veel meer. Gaaf om te zien dat, hoe klein ze ook zijn, hun hart zo open staat. Je kunt er zo gauw rommel in stoppen, maar ook zoveel mooie dingen. Tieners, die zo geraakt waren in hun hart... We hebben genoten van de diensten en de gesprekken die we hebben gehad met mensen. Of het nou op het veldje was, onder het tanden poetsen, of tijdens de afwas, het was zo goed!


Trainingen Nu we toch nog eventjes in Nederland zijn, hebben we besloten om ons aan te melden voor de Bijbelschool. Normaal gesproken zijn het tien modules, maar ze zijn ook los te volgen. We hebben ons aangemeld voor twee losse modules, dat betekent zes avonden training. Vanaf vijf september zullen we daarmee starten. Ook staat het eerste weekend van oktober nog een huwelijksweekend gepland.

Financiën Dat we er nog niet zijn, mag wel duidelijk zijn. We denken dat, wanneer je geheel afhankelijk bent van giften, je nooit weet hoe het zal lopen, maar wie weet dat wel? Weet u hoe het met u zal gaan, met uw baan, financiën of gezondheid? Wij voelen ons enorm gezegend met de losse giften die binnen komen en de maandelijkse donateurs. Hartelijk dank daarvoor!

MelchiorSijnette Buit

Wilt u ons werk steunen?

kijkmeeinbrazilie

U kunt u gift overmaken op ING 679323406 Care Brazil inz fam.Buit

Aisha & Joah & Lissa & Matteo Aisha: Het is leuk om naar Brazilië te gaan. We hebben dan een geheime taal. Ik vind het niet leuk dat ik iedereen moet missen. De vakantie was leuk. De diensten waren cool en we hadden een eigen band. Het was heel leuk om elke avond ook naar mijn dienst te gaan en één keer hebben we broodjes bij het kampvuur gebakken. Ik mocht in de grote dienst op het podium zingen.

Joah:

Het is leuk om naar Brazilië te gaan omdat ik er nieuwe vrienden

kan maken en omdat we met een heel groot vliegtuig gaan. In de vakantie hadden we een leuke klas. We gingen een zwaard en schild maken. Ook hebben we veel gezongen met drumstel en gitaar.

Lissa:

Ik vind het leuk om naar Brazilië te gaan, omdat ik de arme

kindjes eten kan geven. Niet leuk vind ik het dat Jaap en Jennie er niet steeds zijn.

Matteo:

Ik vind alles best! Ik begin nu al lekker te praten, maar wat ze

nu met Brazilië bedoelen?! "Ik ook leuk" zeg ik dan, maar ik heb geen flauw idee waar we naar toe gaan.


Presentaties In de gemeente het Lichtpunt in Assen-Kloosterveen hebben wij een presentatie mogen houden. Gezegend zijn we met zoveel positieve gesprekken en giften van mensen die daaruit voortgevloeid zijn. Dank aan God! Ook op camping de Blekkenhorst konden wij gedurende het vakantieseizoen tijdens de sing-inn een presentatie geven en werd er gecollecteerd voor ons. Ook hier hebben wij fijne opbouwende gesprekken gehad.

De school in Brazilië waar de kinderen naar toe gaan.

School

Escola Betuel

De vakantie is maandag weer voorbij. Het is omgevlogen. We hebben er lekker van genoten. Leuke dingen gedaan, veel gezwommen en af en toe een dagje in de pyjama tussendoor, heerlijk als niks moet en alles mag. Lissa zal komende maandag voor het eerst naar de basisschool gaan. Ze gaat toch nog starten in groep 1. Wat gaat de tijd hard. Het is zo’n pittig meisje, maar wat een heerlijk kind. We gaan haar gezelligheid hier overdag missen. Het zal stil worden. Ik merk dat het gemakkelijker is om de kinderen voor te bereiden op wat ze achter moeten laten, dan op alles wat in Brazilië op hen afkomt. Het land is zo anders dan het hier is. Zo ook met hun nieuwe school, Escola Betuel. De kinderen gaan in Brazilie van 13 uur tot 17 uur naar school. Elke dag een korte dag, zoals ze het hier zeggen. Daarnaast zullen we ze zelf les moeten geven in het Nederlands. Het is belangrijk dat ze dat goed blijven praten en kunnen meekomen op school in Nederland als we op verlof zijn. Best een uitdaging, maar met hulp van lesprogramma’s op Internet komt het vast helemaal goed.

Gebed Wilt u bidden voor: Een goede geestelijke opbouw in de laatste maanden voor ons vertrek. Dat de visumaanvraag in Brazilië nu soepel en snel mag verlopen. Voldoende financiële middelen om alles mogelijk te maken. Dat we de taal gemakkelijk oppakken. Voldoende adoptieouders voor de kinderen in Brazilie die opgevangen worden.

Wilt u danken voor: De fijne vakantie in Stadskanaal. De gezegende uitwerkingen van de gehouden presentaties. Dat onze kinderen de veranderingen zo goed oppakken.

 De lieve familie en vrienden die om ons heen staan en ons steunen. Wilt u regelmatig een e-mail update met punten om voor te bidden en om voor te danken? Meld u dan aan bij de e-mail gebedskring. U ontvangt dan een mail met gebedspunten. Stuur een e-mail naar pietderoo@ziggo.nl.

Met papa een indianenhut maken.


Dit meisje heet Lauane.. Zo’n kind gun je toch elke dag een bord eten en een dikke knuffel ...en nog veel meer?! Padrinho worden? Een kind ondersteunen kan voor € 29,- per maand. Past € 29,- niet in uw budget? Dan kunt u gebruik maken van DUO-sponsoring. Samen met een bekende van u, een kind sponsoren voor € 15,- per kind per maand. U krijgt dan toch alle gegevens, net als uw duopartner, van het kind.

Zie de komende Brug. Hier staat alle informatie in.

De Brug magazine U kunt zich gratis aanmelden voor het magazine de Brug, dat drie keer per jaar uitgegeven wordt. Een schitterend blad met daarin alle laatste ontwikkelingen over het werk in Brazilië. Ook is het blad online te lezen op de site: www.careforbrazil.nl. Wilt u de Brug ontvangen? Stuur dan een mail naar: info@kijkmeeinbrazilie.nl

nieuwsbrief augustus 2012 kijkmeeinbrazilie.nl  
nieuwsbrief augustus 2012 kijkmeeinbrazilie.nl  

Nieuwsbrief van Melchior en Sijnette Buit die met hun 4 kinderen gaan werken in Brazilie voor de stichting Care for Brazil.

Advertisement