Page 1

GRATIS!

SNEAK PEEK IN HET GLOEDNIEUWE MAGAZINE

vv

WIN!

Exclusieve Minecraft boeken!

Een nieuw avontuur

Leef je uit met het enige echte officiële Minecraft-magazine in de wereld!

ONTDEKKEN MAKEN OVERLEVEN


Dit is ons team! We hebben in alle uithoeken van het land gezocht en de grootste avonturiers, verkenners en krijgers verzameld om hun kennis met jou te delen. Dit zijn de teamleden die jou gaan helpen!

sparks

Sparks houdt van alles! Echt waar! Nou… behalve monsters en het donker dan.

Sparks wil alleen maar dingen maken. Ze is een bouwer, architect, redstone-expert… en vijf keer zo enthousiast als gezond voor je is. Sparks houdt gewoon van allerlei dingen! Ze houdt van haar vrienden! Ze houdt van dieren! Ze houdt van uitroeptekens! Als je planken voor haar craft, zweert ze dat het de beste planken zijn die ze ooit gezien heeft, en dat je haar beste vriend bent en, oh, het was precies wat ze wilde en… ze gaat niet huilen hoor. Snif, echt niet. Het enige waar Sparks niet van houdt, zijn de donkere en kermende beesten die in de duisternis leven. Daarom bouwt ze het liefst onneembare forten, omgeven door vallen. Ze houdt van lavaruimtes! Ze zijn zo kleurrijk en branderig!

Scout Als je op gevaar, onzekerheid of een vervelende situatie stuit, is Scout degene die je bij je wilt hebben. Ze mag dan wel rustig en relaxed zijn, als je het woord ‘gevaar’ zegt, gaat er een lichtje in haar ogen branden. Best gek eigenlijk. Heb je het over levensgevaar, dan brult ze

2

meteen: ‘Ik ben hiervoor in het leven geroepen!’ Ze pakt dan haar zwaard en rent de deur uit! En dan komt ze meteen terug om te vragen tegen wie ze eigenlijk moet vechten. Misschien mag Scout met haar enthousiasme af en toe de hele groep in gevaar brengen – explosief, vuurspuwend en met scherpeklauwengevaar – maar zij is degene die alles weer op zijn pootjes terecht doet komen.

Fen is Scouts huisdier. Pas op: deze wolf BIJT!


Inleiding

Bear Bears paranoïde blik is bijna niet te zien door de camouflageverf.

Bear is de taaiste survivalexpert die de wereld ooit heeft gekend… ongeveer dan. Hij heeft zich uit de meeste benarde situaties weten te redden met slechts zijn keiharde doorzettingsvermogen... waarna die situaties zich vaak nog benarder gingen voelen. Bear grijpt alles aan om in survivalstand te gaan. Hij is wel eens uit een plantenbak gesprongen om mensen erop te duiden dat je waakzaam moet zijn. Het was alleen een beetje vreemd dat hij toen zei: ‘Wéés de plant!’ Bear gaat elke uitdaging aan, hoe stompzinnig deze ook mag zijn. Hij is onverantwoordelijk, onverdraaglijk, maar hij weet wel van wanten!

Monty is netjes gekleed, met een vlinderdasje, en vindt altijd nieuwe manieren om zijn maag te vullen.

Monty De eeuwige student Monty heeft een missie: alle geheimen van de wereld ontrafelen. Hij is gefascineerd door dieren en planten, en de heerlijke dingen die je daarvan kunt maken.

Laat je niet misleiden door die lach: Scout is een felle tante!

Als Monty bezig is met deze uiterst belangrijke missie, of met zijn hongergevoel, vergeet hij vaak de wereld om hem heen. Hij beseft dan niet waar hij is, of welk gevaar een proefmonster van het ecosysteem van de Nether oplevert, of hoe groot de kans is dat Scout hem te grazen neemt als hij haar wolf weer wil ontleden.

3


Ontdekken

VERKENNINGSGUIDE

MET SCOUT

Oceaanmonumenten Durf jij de gruwelen van de oceaanbodem te trotseren? Neem dan meteen een duik!

4


Ontdekken Ik vergeet nooit de eerste keer dat ik een oceaanmonument tevoorschijn zag komen in het duistere diepe water. Het was behoorlijk gevaarlijk met die bewakers in de buurt, maar ik kon het niet laten om in het verzonken bouwwerk op zoek te gaan naar geheimen. Verkenners die niet oppassen, leggen al snel het loodje als ze de oceaanmonumenten leeghalen zonder de risico’s te kennen. Gelukkig voor jou was ik een paar dagen op deze mysterieuze locaties. Ik ga je alles vertellen om daar te kunnen overleven!

Door hun gevaarlijke stekels zijn de bewakers een soort dodelijke kogelvissen.

5


Zo vind je ze!

1

STERKE LAMPEN

Oceaanmonumenten worden verlicht door zeelantaarns, die zo fel zijn dat je ze aan de wateroppervlakte kunt zien. Als je ‘s nachts gaat varen, zie je de lantaarns diep in het water.

2

DIEPE DUIK

Je hebt meer kans om oceaanmonumenten te vinden als je in een diepeoceaanbiotoop bent. Je kunt ze ook vinden in oceanen en rivierbiotopen, maar die zijn zeldzaam. Neem meteen een duik!!

3

VOOR EEN KAART

Sommige dorpelingen, zoals cartografen, geven een oceaanverkenningskaart voor 12 tot 20 smaragden en een kompas. Deze kaarten leiden mogelijk naar een monument.

Duik het diepe water in, dan zie je ze misschien: uitgestrekte piramideachtige gebouwen, door onbekende handen gemaakt. Marsh, Mojang

VAN BINNEN ■ Elk oceaanmonument heeft twee vleugels vanuit het centrale gebouw. Binnen vind je minstens zes kamers, waarvan één op het gebouw, met een oude bewaker. ■ Elk monument is uniek. Het aantal kamers en hoe ze verbonden zijn, is altijd anders. ■ De vleugels zijn allebei één lange ruimte, door een gang aan de achterkant met elkaar

6

Ingang

verbonden. Elke vleugel heeft een gevaarlijke oude bewaker.

SCHAT

Als je het overleeft en de weg naar het centrale gedeelte weet te vinden, krijg je grote beloningen. In het midden van de schatkamer, die een hoger plafond heeft dan de andere ruimtes, ontdek je 8 goudblokken met blokken van donker Prismarien eromheen.


ontdekken Let op: er is hier een oude bewaker.

ZO OVERLEEF JE

1

Drankjes

Je houdt het niet lang uit in het donker of als je zuurstof opraakt, dus zorg dat je drankjes des nachtzichts en des wateradems inslaat als je op avontuur • Nachtzichts gaat in een oceaanmonument. • Wateradems

2

Beetje magie

Omdat oceaanmonumenten gevaarlijk zijn en je onder water veel langzamer beweegt, gebruik je Bescherming-, Scherpte- en Waterloperbetoveringen om snel te lopen, klappen op te vangen en veel schade toe te brengen.

• Scherpte

• Waterloper

• Bescherming

KEN JE VIJAND

EXPERT TIP

Soms kun je bewakers horen die onder water inktvissen aanvallen. Volg deze geluiden om een oceaanmonument te vinden.

Oude bewaker

Grote, gevaarlijke jongens die lasers uit hun ogen schieten. Is dat nou echt nodig?

Bewaker

Als deze beesten in het nauw zitten, vallen ze aan met gemene stekels.

7


HET IS FEEST!

1

Minecraft-feesten zijn natuurlijk het allerleukst! Organiseer een knallende blokkenfuif met deze creatieve knutselwerkjes.

2 Serveer oranje drankjes om net te doen alsof je uit de Nether drinkt.

4

Knutselwerkjes: Charlotte Stowell Fotografie: Laura Ashman (LauraAshman.co.uk)

5

8

6

Rood en oranje snoep werkt het best in de TNTdoosjes.

Als je vierkante borden gebruikt, ziet het er nog meer Minecraftiger uit.


De wereld van Minecraft EERST HEB JE

DIT NODIG We gaan je niet precies vertellen wat je allemaal moet doen. Gebruik gewoon je fantasie en creativiteit! Deze spullen heb je nodig om het te maken... • POTLODEN • KARTON • KARTONNEN DOOSJE • SCHAAR •  GEKLEURD PAPIER • VERF • IJSSTOKJES • LIJM •  KEUKENROL

Wees creatief! We willen de foto’s van je Minecraftfeestje graag zien. Stuur je creaties naar minecraft@meisenmaas.nl. We zetten de leukste inzendingen in ons tijdschrift.

1

GHAST-PINATA

Vul de Ghast-piñata met snoep en sla hem kapot met je diamanten zwaard. Wie de meeste snoepjes pakt, heeft gewonnen.

2

DIAMANTEN ZWAARD

Maak het zwaard met karton en gekleurd papier, maar maak een stuk hout aan de achterkant vast, zodat je op de piñata kunt slaan.

3

3

STRAW BUDDIES

Maak inktvissen en spinnen en zet ze vast aan de bovenkant van een rietje. Kijk uit voor spinnenbeten als je een slokje neemt!

We gebruiken een diamanten zwaard om onze piñata kapot te slaan, maar je kunt ook met andere Minecraft-voorwerpen experimenteren.

5

CAKEPLAATJES

Maak je favoriete mob van een vierkant kaartje en gekleurd papier en maak hem dan vast aan een rietje. Steek hem dan in een cakeje.

4

TNT-SNOEPDOOSJE

Dit is echt de bom! Stop deze geweldige TNT-doosjes vol met snoep en gebruik bijvoorbeeld zuurstokken om de lont te maken.

6

NAAMBORDJES

Maak portretten van je favoriete mobs en plak ze op kaartjes met het officiële Minecraft-logo en met daarop de naam van een vriend in blokletters.

9


PRIJSVRAAG

WIN! Met deze officiëlle Minecraft gids wordt je binnen de kortste keren een Minecraft expert!

officiële SURVIVAL GIDS MAAK KANS OP 1 VAN DE 10 BOEKEn

Minecraft: De geheimen van de Survivors is gevuld met tips die geen enkel ander boek kan geven! Je ontdekt veel manieren waarmee je jouw spel kunt verbeteren inclusief nieuwe strategieën die je helpen bij het bouwen, het vechten en het overleven.

Beantwoord de volgende vraag om mee te doen: Hoe heten de wezens die slechts drie keer voorkomen in oceaanmonumenten? A. OUDE BEWAKERS B. JONGE BEWAKERS C. OUDE KNAKKERS Stuur je antwoord naar minecraft@meisenmaas.nl met in de onderwerpregel ‘Minecraft prijsvraag 1.2’. Vermeld je naam, leeftijd, adres en telefoonnummer. Je mag meedoen tot 3 oktober 2017. Alle lezers van Minecraft het Officiële Magazine mogen deelnemen aan de prijsvraag. Deelname is uitgesloten voor werknemers en familie van werknemers. Alle voor 17 oktober in Nederland en 12 december in België ingestuurde antwoorden worden in de prijstrekking meegenomen. De eerste vijf personen die worden getrokken en die het juiste antwoord hebben gegeven, winnen een exemplaar van de zes boeken die op deze pagina staan afgebeeld.

10


EEN GLOEDNIEUWE SERIE OFFICIËLE MINECRAFT BOEKEN

OFFICIEEL PRODUCT

ALLES OVER

VERKENNEN ALLES OVER

CREATIVE

NU VERKRIJGBAAR IN DE WINKEL EN ONLINE © 2017 Mojang AB and Mojang Synergies AB.


Maken

EXPLOSIEF BOUWWERK MET SPARKS

Pirateneiland Vestig je op een pirateneiland en ga de zee op voor spannende avonturen!

iraten zijn te gek! Houten benen, haken in plaats van handen, ooglapjes, grote oorbellen. Dat is toch schitterend?

P

Toen ik de rest van mijn team mijn drie uur durendepresentatie liet zien over hoe cool piraten zijn, zeiden ze dat ik ze iets tĂŠ leuk vond. Wat weten zij er nou van? Toen Scout me voor het eerste rondleidde op dit eiland, bezweek ik bijna van enthousiasme. Denk aan alle geweldige avonturen die je hier kunt beleven! Ik heb weken niet geslapen en dacht aan alle dingen die je nodig hebt voor de perfecte piratenhaven. Deze plannen ga ik met jou delen, zodat je zelf je geheime basis kunt maken.

PIRATENGALJOEN

Een piraat zonder schip is gewoon een oude man op het strand die raar praat. Niet doen dus. Laten we een mooi schip maken!

12


Maken HANDELSPOST

Blijkbaar zijn piraten dol op afdingen! Op de volgende bladzijde zie je hoe je de perfecte plaats om te handelen bouwt.

WERKEND TNT-KANON

Ben je fan van dingen die ‘boem’ doen? Dan hebben we hier een explosieve verrassing voor je een: een TNT-kanon!

13


Maken 2 uur

1

2

3

4

Simpel

Handelspost Om met je mooie basis andere piraten hun overgebleven oog uit te steken, heb je een handelsplaats nodig waar spelers kunnen verzamelen, chatten en handelen. Maar met al die schurken moet je handelspost ook veilig zijn en veel opslagruimte hebben om je spullen veilig en netjes op te bergen.

Met slechts ĂŠĂŠn deur kun je makkelijk in de gaten houden wie komt en gaat. Een sparrenhouten deur ziet er goed uit in vestingen omdat deze geen raam heeft.

14

SLIMME OPSLAG Organiseer je buit om alles te kunnen vinden. Gebruik verschillende kisten om verschillende dingen op te slaan en plaats een voorwerplijst met dat voorwerp boven elke kist.

Houten blokken op elkaar vormen een pilaar.

Voeg kisten ter afleiding toe om inbrekers in de maling te nemen. Ze gaan graag naar grote kisten toe, die je maakt door twee standaardkisten naast elkaar te plaatsen.


Maken OP NIVEAU WONEN Dit bouwwerk is makkelijk in een hogere toren te verwerken als je geen ruimte meer hebt. Herhaal de eerste verdieping zo vaak als je wilt en zet er dan een dak op.

uitgehouwen steen keistenen trap

9b lok ke n

donkere eikenhouten trap

eikenhouten planken 4 blokken

5 blokken keistenen muur

8b lok ke n

12 blo kk en

Keisteen is goed voor vloeren, omdat het vaak voorkomt en goed oogt naast houten blokken.

keistenen platen

Zorg dat je veel kisten hebt om je schatten te bewaren.

donker eikenhout

en kk o l b 10

n ke lok b 9

donker eiken houten hek

Een donkere eikenhouten trap is perfect om een bar te maken.

Rechtermuisklik op je schep om van een grasblok een pad te maken.

4 blokken

Voeg aan het eind een houten valluik toe voor een openklappend deel.

12 blo kk en

5b lok ke n

witgekleurd glas

15


Ontdekken

Oceaan avontuur ALLEMAAL INSTAPPEN! MAAK JE KLAAR VOOR EEN...

We voeren op de zeeën van Minecraft terwijl we werkten aan onze Oceaanavontuur-special. Deze pareltjes kwamen we tegen...

JOUW BOUWWERKEN

Het Koningsdambouwwerk heeft een compleet interieur.

MROCEANTRAVEL › KONINGSDAM MrOceanTravel heeft tientallen schepen in Minecraft gemaakt, maar deze is het meest nauwkeurig.

MrOceanTravel maakte duizenden foto’s en video’s op de echte Koningsdam om het schip na te maken. De echte Kronshlot werd door marinekadetten als trainingsschip gebruikt.

IGLATMB › KRONSHLOT De boegspriet en ongebruikelijke mastindeling van deze Russische zeilboot maken de Kronshlot interessant.

16

SPARKS ZEGT...

Jemig, jemig, jemig! Kijk eens naar deze geweldige bouwwerken. Ze zijn schitterend! Boten en schepen maken is altijd leuk, maar deze blokkenbouwers doen mijn zeespiegel pas echt stijgen. Kom op: ga het strand op en bouwen maar!

Seanquaid bouwde dit vliegdekschip omdat een vriend van de familie op zo’n echt schip zat.


Ontdekken DOE HET OOK!

Het bouwwerk van Gaulight is ongelooflijk gedetailleerd.

Bouw een onderzeeër of een ander vaartuig dat onder de oppervlakte voortbeweegt.

JOUW SKINS THE_NYAN_ CAT_00 AQUAMAN MINAMIJAPAN HAAI

MIFF RINGO STARR IN YELLOW SUBMARINE ELVENJEDI ATLANTIS

GAULIGHT › THE MAIESTAS We vonden het geweldig om deze Griekse trireem over het water van Minecraft te zien glijden.

SUPERBEAR275 KAPITEIN FAINE DEEP ONE

SEANQUAID › USS DWIGHT D EISENHOWER Seanquaid begon in november 2014 aan dit bouwwerk met een schaal van 1:1. Hij maakte verschillende versies van de romp, totdat hij dit prachtexemplaar vervaardigde.

SOOOFA WATERMEISJE

LADY AMARANTH GEMASKERDE PIRATENVROUW

17


Uitdaging

Lekker ! n e t i u b r a a n

Dag veilige thuishaven...

het binnen zat en aan el ve te ik t da nd Bear vo deze uitdagingen t ef he j Hi s. wa krijgen. Ik hoop experimenteren te t ui um ri to ra het labo d... enge buitenwerel verzonnen om me e di in t ur be ge elends dat er niets verv

1 Omlaag

2 Overnachten

MAG IK HIER EEN TUKKIE DOEN? Met deze uitdaging ga je op verkenning, maar je kunt alleen slapen in dorpen die je onderweg vindt. Hoelang hou je dat vol?

3 Bosvruchten

18

JE EIGEN GRAF GRAVEN

VEGETARISCH DIEET

Eigenlijk is recht naar beneden graven hartstikke gevaarlijk. Hoe dicht kom jij bij de onderkant voordat je het loodje legt?

Laat die arme diertjes toch eens met rust! Wees zelf geen beest en probeer te overleven met alleen fruit.

MONTY


-A DV E R T E N T I E -

VERDIEP JEZELF IN VERGEVORDERDE SURVIVAL-STRATEGIE MET DE MINECRAFT SURVIVAL KIT

VERKRIJGBAAR VANAF 12 SEPTEMBER 2017

© 2017 Mojang AB and Mojang Synergies AB.


GLOEDNIEUW OFFICIEEL MAGAZINE

ghast n

enderma

Opgelad creepere

* coole gevechtskaarten * enge Nether poster

* oude bewakers gesnapt

* tipS & tricks van de experts

minecraft.meisenmaas.nl

* mega Creeper sticker

© 2017 Mojang AB and Mojang Synergies AB. MINECRAFT is a trademark or registered trademark of Mojang Synergies AB.

NU IN DE WINKEL!

Mini Minecraft magazine  
Advertisement