Page 1

Vil selv! Kan selv?

tilbud til IVÆRKSÆTTERE i Trekantområdet 2010

Billund

Fredericia

Hedensted

Kolding

Middelfart

Vejle


‘‘

Sådan... kommer du i gang

Det skal være trygt at være iværksætter. Derfor har Trekantområdets erhvervskontorer forenet kræfterne i en fælles indsats for at hjælpe nye virksomheder godt på vej. I denne folder får du et overblik over den store vifte af tilbud, som du kan benytte dig af, hvis du overvejer at springe ud som selvstændig. Flere af tilbuddene er ganske gratis. Det eneste, du skal investere, er nogle få timer af din tid. Og de er med garanti givet godt ud. Hvorfor tage springet alene, når nogen vil forære dig en faldskærm?

Indholdsfortegnelse: Informationsmøder.......................................................2 Uddannelse..............................................................3-4 Rådgivning & sparring....................................................5 Lokaler......................................................................6

‘‘


Skal - skal ikke?

- der afklarer dine muligheder

‘‘

Informationsmøder

Det tager kun et par timer, men de kan blive vigtige i dit liv som selvstændig. Vores gratis informationsmøder giver dig et godt udgangspunkt for at komme videre. På mødet får du værdifuld information og værktøjer, der betyder, at du er bedre rustet til at komme i gang og undgå fejltagelser. Du får også en introduktion til de muligheder for rådgivning og hjælp, der findes for iværksættere. Informationsmøderne er for alle. De arrangeres i samarbejde mellem A-kassen DANA, Kursuscentret under Vejle Handelsskole og dit lokale erhvervskontor.

Kalender 2010 06.01 18.01 25.01 24.02 01.03 04.03 17.03 24.03 21.04 28.04 03.05 19.05 23.08 30.08

Auditoriet - Slagteriet, Havneparken 2, Vejle House of Innovation, Jernbanegade 27, Kolding Videnpark Trekantområdet, Vesterballevej 5, Fredericia Auditoriet - Slagteriet, Havneparken 2, Vejle Arena Syd, Idrætsvej 3, Vamdrup Middelfart Erhvervscenter, Hans Bangsvej 40, Middelfart Tørringhus, Jernbanegade 14, Tørring Den Jyske Sparekasse, Nytorv 10, Give Grindsted Erhvervsskole, Tinghusgade 22, Grindsted Auditoriet – Slagteriet, Havneparken 2, Vejle House of Innovation, Jernbanegade 27, Kolding Auditoriet - Slagteriet, Havneparken 2, Vejle Auditoriet - Slagteriet, Havneparken 2, Vejle House of Innovation, Jernbanegade 27, Kolding

01.09 22.09 06.10 11.10 27.10 03.11 08.11 17.11 24.11 29.11

Juelsminde Rådhus, Tofteskovvej 4, Juelsminde Borgerservice, Tybovej 2, Egtved Videnpark Trekantområdet, Vesterballevej 5, Fredericia House of Innovation Jernbanegade 27, Kolding Auditoriet - Slagteriet, Havneparken 2, Vejle Billund Rådhus, Rådhuscentret 1, Billund Middelfart Erhvervscenter, Hans Bangsvej 40, Middelfart Hedensted Rådhus, Niels Espes Vej 8, Hedensted Den Jyske Sparekasse, Nytorv 10, Give Arena Syd, Idrætsvej 3, Vamdrup

Tidspunkt: kl.19.00-21.30 Tilmelding: Til erhvervskontoret i den pågældende kommune. Se bagsiden.

2

‘‘


Iværksætterkurset

‘‘

økonomi, markedsføring, IT, sprog

Uddannelseshjulet er et fleksibelt uddannelsestilbud til dig, der har planer om at blive selvstændig. Med hjulet lærer du at drive din egen virksomhed. Kurserne giver dig konkrete værktøjer til udvikling af din forretningsplan, og driften af din virksomhed. Du har også mulighed for at få afdækket adfærdstræk i relation til udvikling af din virksomhed. Følg undervisningen når du har tid - fleksibilitet er nøgleordet. Undervisningen tager udgangspunkt i din egen forretningsplan. Før du tilmelder dig, gennemgår vi sammen din situation og sammensætter et forløb baseret på dine ønsker og behov. Erfarne undervisere og eksterne rådgivere leder dig igennem forløbet. Undervisningen forløber hver tirsdag fra kl. 17.00 til ca. 20.30 på Kursuscentret, Boulevarden 19D, 7100 Vejle. Kontakt Kursuscentret for mere information på telefon 7216 2895 eller www.vejlehs.dk.

3

‘‘

Uddannelseshjulet


- efter kurset?

Når man starter som selvstændig, er det en rigtig god idé at deltage i et iværksætterkursus, så man får nogle redskaber at arbejde med. Det er lige præcis det, kurset giver dig. Som fotograf tænker jeg nok mere i billeder end tal. Så jeg har haft meget ud af iværksætterkurset med hensyn til udarbejdelse af forretningsplan og markedsføring og det at sætte mig selv nogle mål. En anden vigtig ting er, at jeg har fået et større netværk.

Iværksætterhjulet sætter fokus på og giver overblik over de centrale emner, man skal forholde sig til som iværksætter. Når jeg ser tilbage, så blev jeg mere bevidst om, hvilke områder jeg var god til, og hvilke jeg havde mindre kendskab til og derfor skulle sætte ekstra fokus på. Undervisningen foregik om aftenen i en behagelig stemning og med god afveksling mellem undervisning, eksterne oplæg og konkrete øvelser.

Anja Gejpel Photography, Trelde v/Fredericia

Jacob Høg Nyborg PROCESSOR, Vejle

‘‘

Hvad siger deltagerne

Jeg fik tænkt en masse igennem, fordi der i undervisningen blev gået til benet, og på en meget konstruktiv måde blev sat spørgsmålstegn ved vores hensigter og idéer. Hvis ikke før, så vidste jeg i hvert fald efter kurset, hvor jeg har mine svage og stærke sider. Sanne Friis ”Dit Lille Malerfirma”, Stouby

4

‘‘


Gratis rådgivning

‘‘

Billund: På www.billund-erhvervsfremme.dk finder du en

samlet oversigt over arrangementer for iværksættere og andre virksomheder i Billund Kommune. Vi afholder løbende møder i vores iværksætternetværk og har en rådgiver-database, som du kan bruge efter henvisning fra erhvervskontoret.

Fredericia: Gratis konsultationer inden for revision, jura,

forsikring, kommunikation, reklame og bankspørgsmål. Rådgiverne er i Videnpark Trekantområdet på faste tidspunkter hver uge. Videnparken tilbyder også kurser og foredrag, blandt andet to årlige iværksætterhold i samarbejde med Middelfart Erhvervscenter og Skattecenter Middelfart. Se www.videnpark.dk.

Hedensted: Hedensted Erhverv tilbyder sparring om start af virksomhed. Her er der også viden om lokaler og kontorfællesskaber til iværksættere. Hedensted Erhverv koordinerer et iværksætternetværk, og er første indgang til Væksthus Midtjylland og STARTmidt. Læs mere på www.hedenstederhverv.dk.

5

Kolding: Gratis Rådgivning i House of Innovation hver torsdag fra 16.00-18.00. Professionelle rådgivere svarer på fagspecifikke spørgsmål og giver dig sparring på din idé - ganske gratis. Bestil tid i forvejen eller mød bare op. Kontakt Business Kolding på telefon 7633 2111 eller lb@businesskolding.dk.

- dine sparringspartnere Middelfart: Professionel sparring - uanset om du overvejer at starte egen virksomhed eller er i gang. Ring på telefon 6441 4060 og aftal et møde, så vi kan hjælpe dig på vej.

Prøv også vores populære Iværksætterhold hvor vi besøger andre iværksættere. Her deltager også professionelle rådgivere inden for økonomi, jura og salg. Se www.middelfart-erhverv.dk.

Vejle: Find en samlet oversigt over arrangementer og værktøjer for iværksættere på Vejle Erhvervsudviklings hjemmeside, www.veu.dk. Læs også om din mulighed for at få tilknyttet en mentor og få sparring med erfaring. Åbne Faciliteter er et tilbud for opfindere og andre med gode ideer. En gang om måneden sidder et panel klar til at give sparring på ideen og hjælpe videre. Tilmelding hos Vejle Erhvervsudvikling. Alle er velkomne.

‘‘

Der er hjælp at få


Lokaler & faciliteter

Fredericia: I Videnpark Trekantområdet kan du sparre med andre iværksættere og få hjælp, råd og støtte af Videnparkens personale og professionelle virksomhedsledere. Her er fællesfaciliteter såsom mødelokale, kantine og lokaler fra 10-70 m2. www.videnpark.dk Kolding: House of Design er for iværksættere og nyere virksomheder inden for design. Med arbejdsstationer, atelier, værksteder og mødelokaler i rå og rustikke rammer samt mange services såsom rådgivning, kurser og projekter med fokus på netværksdannelse. www.houseofdesign.biz Kolding: House of Innovation

- det naturlige sted at starte. Et udviklende og innovativt miljø med energi og synergi via netværk og samspil og med high class reception, mødefaciliteter, kantine og fleksibel udlejning af åbne og lukkede kontorer. www.houseofinnovation.dk

Middelfart: Middelfart Business House er et højteknologisk kontorhus, hvor både iværksætteren og den etablerede virksomhed har mulighed for at arbejde og udvikle sig under optimale betingelser. www.mibu.dk Middelfart: MAD House er et unikt innovationsmiljø og den ideelle ramme for idéskabelse og virksomheds-inkubation. Her er både etablerede og nye virksomheder med vækstpotentiale. www.madhousedenmark.dk

- i trygge rammer

‘‘

Netværk med andre iværksættere Vejle:

Slagteriet - Udviklingspark Vejle er et dynamisk fællesskab for vækstorienterede mikrovirksomheder, der har erkendt vigtigheden af at udvikle sin virksomhed i et professionelt miljø med ligesindede, hvor der er nem adgang til viden, sparring, netværk, rådgivning m.m. Se mere på www.slagterietvejle.dk

Vejle: Spinderihallerne – Center for kultur og erhverv – danner rammerne for kreative og kulturelle iværksættere i Vejle. Hallerne udgør et spændende miljø for nutidens kreative erhverv inden for eksempelvis design, reklame, produktudvikling, kunst og kultur. www.spinderihallerne.dk Hedensted: Hedensted Erhverv samarbejder med flere privatejede iværksætterhuse og kontorfællesskaber i hele kommunen. Lejerne tilbydes gode rammer, netværk og hjælp til at realisere deres vækstplaner. Kontakt Hedensted Erhverv for at få overblik over mulighederne. Ring til dit lokale erhvervskontor. Hør mere om disse og eventuelle andre tilbud – vi hjælper gerne. Du finder telefonnumrene på bagsiden af denne folder.

6

‘‘


‘‘

Billund ErhvervsFremme Jorden Rundt 1 7200 Grindsted Telefon 7972 7202 www.billund-erhvervsfremme.dk

Middelfart Erhvervscenter Hans Bangsvej 40 5500 Middelfart Telefon 6441 4060 www.middelfart-erhverv.dk

Business Kolding Akseltorv 8 6000 Kolding Telefon 7633 2111 www.businesskolding.dk

Vejle Erhvervsudvikling Banegårdspladsen 6, 1. sal 7100 Vejle Telefon 7681 1900 www.veu.dk

Hedensted Erhverv Niels Espes Vej 8 8722 Hedensted Telefon 7975 5287 www.hedenstederhverv.dk

Videnpark Trekantområdet Vesterballevej 5 7000 Fredericia Telefon 7622 1100 www.videnpark.dk

‘‘

De lokale erhvervskontorer står i samarbejde med a-kassen klar til at hjælpe dig i gang .....

Kursuscentret, Vejle Handelsskole Boulevarden 19D 7100 Vejle Telefon 7216 2895 www.vejlehs.dk

DANA er skræddersyet til dig som selvstændig. Vi står på spring med service, der rækker langt udover selve a-kasseydelsen. Vi brænder for Danmarks selvstændige. Målet er at være dit sikkerhedsnet, så du kan bruge al din energi på din virksomhed. Vi er specialister i de udfordringer, du møder i din dagligdag, fx: • Hvordan du sikrer dig og din familie bedst muligt • Hvordan a-kassereglerne fungerer for dig • Hvordan du udarbejder en forret ningsplan • Hvordan du bliver medlem af en sparringsgruppe og får et værdifuldt netværk. • Hvordan du sparer op til pension Telefon: 7021 7535

www.dana.dk

Iværksætter i Trekantområdet  
Iværksætter i Trekantområdet  

Folder med tilbud til iværksættere i Trekantområdet i 2010

Advertisement