Issuu on Google+

MEGAN PETTNER Architecture Portfolio


MEGAN PETTNER Architecture Portfolio


MEGAN PETTNER Contact 724.877.9865 pettner.1@osu.edu 1176 State Route 168 Darlington, PA 16115

Education The Ohio State University Bachelor of Science in Architecture 2015-2019 Blackhawk High School Diploma 2015

Skills Microsoft Office Suite Adobe Illustator Adobe Indesign Adobe Photoshop Rhinoceros 3D Revit


TABLE OF CONTENTS

01 |

Fun House 4-9

02 |

Snake House 10-15

03 |

Collision House 16-21

04 |

Sketches 22-25


4


01

Fun House

ARCH 2410 | DOW KIMBRELL | SEPTEMBER 2016 | NO SITE

The idea of the Fun House project is to create an experience as people move through the space. The project initially started as a sphere that was then twisted, pulled, and dematerialized at the top to create the desired effects. The entrance, located at the bottom of the project, opens up to a large space with a floating dome at the top. This space is lit by the by the small amount of light allowed to enter through the dome. By travelling up the ramp around the interior, people can access the top of dome and experience the light effects from the lattice structure on top.

5


Section A

6

Section B


Section C

7


The cage-like top on this project creates an experience as people move up through the space. They first experience a glimpse of light seeping down through a floating dome, urging them to explore further. Once they reach the top of this dome they experience the patterns and lightness.

8


Plan

9


10


02

Snake House ARCH 2410 | DOW KIMBRELL | OCTOBER 2016 | LAKEFRONT SITE

Snake House is a project for a retreat house located on a lakefront slope. Through the deformation of triangles, I created a truss-like structure, which flows down the site like a snake. This structure is able to break up the house into separate pavilions, while connecting it to allow the flow of circulation. Based on whether each face is solid or glass allows different levels of privacy to be achieved. Public spaces are located at the top of the hill, and as circulation flows down through the site, the spaces begin to be more privatized, ending with the most private spaces of the house, the bedrooms. The relationship of the building to the landscape—the winding shape, elevated pavilions, and pavilions sunken into the ground—and multiple shear facades also allows residents to experience views back on the house itself, as well as the landscape.

11


The idea of this project came from Buckminster Fuller’s Montreal Biosphere. The truss-like structure can be unrolled as in the dymaxion map. I used the idea of the unrolled sphere to create the floor plan for this project. Snake House unrolls down the site to the water’s edge.

Plan

12


Perspective 1

13


Section A

Section B

14


Perspective 2

15


16


03

COLLISION HOUSE

ARCH 2410 | DOW KIMBRELL | NOVEMBER 2016 | URBAN SITE

Collision House is a duplex project located in a site with buildings constraining it on three sides. I focused on the collision of boxes to create different interior and exterior views. The project also sets up expectations and false views in multiple places. Many boxes look like they may go all the way through the building, only to be proven false. Public versus priate spaces organize the circulation. As you move up through each unit, the spaces begin to get more private, with the most private spaces being located in the small boxes hanging on at the edges. From all of these different spaces within the units, people can experience internal views down onto each of the floors, as well as views out onto the exterior of the project. The site features shifting planes to mimic the shifting of floors within the units, as well as smaller “boxes,� which act as barriers to privatize the space, seating or places for children to climb on.

17


Plans

18


A

B

19


Section A

One difficulty in this project was addressing how light enters the building and site due to the constraints of neighboring buildings. By lifting the project off of the site, light can enter the ground beneathe the building, as well as the glass facades and light wells that are raised up. This isometric section demonstrates where light will enter the units.

20


Perspective 2

21


St. Paul’s Cathedral, Interior of Dome 3.12.16

22


04

Sketches

LONDON CULTURE AND CITY | AIMEE MOORE | MARCH 2016 | LONDON

In March of 2016, I had the opportunity to take part in a study tour class and travel to London, England for 10 days. As part of this class I learned about the architecture, history, and culture of the city in a structured class before travelling there. I was able to capture my experiences through a variety of sketches.

23


Big Ben, Westminster 3.18.16

The Great Court, British Museum 3.14.16

Royal Pavilion, Brighton 3.19.16

24


Westminster Abbey 3.18.16

25



Portfolio