Page 33

FILM | SIda 33

tre superhjältefavoritfilmer

"Framtidens soffhäng säkrat" SerIer netflix går från klarhet till klarhet när det gäller att producera påkostade tv-serier. Senast i raden är Marvels daredevil som hade premiär på streamingtjänsten i början av april. Daredevil (nu på Netflix)

Precis som i de filmer som Marvel lanserat de senaste åren utspelar sig seriens handling i Marvel Cinematic Universe. Det är ett fiktivt universum som följer en gemensam tidslinje och binder samman alla karaktärer. I serien får vi följa advokaterna Matt Murdock och Foggy Nelson i New York några år efter Chitauris invasionsförsök. Vi får tidigt veta att Matt förlorade sin syn i en bilolycka när han var liten. Sedan dess har han lärt sig att behärska sina övriga sinnen till en extrem nivå och fått förmågor som kan göra skillnad i samhället.

guld i återuppbyggnaden av den demolerade staden. Med pengar kommer makt och i toppen av hierarkin sitter vår hjältes antagonist, vars namn vi inte nämner.

"Välgjord, intressanta skådespelare och humor"

"Med pengar koMMer Makt"

Matt inser det och bestämmer sig för att bekämpa brottslighet om nätterna. I de första avsnitten utkristalliserar sig det onda i form av karaktärer knutna till byggföretaget Union Allied. De täljer

Jag har historiskt sett inte varit ett Marvel-fan. Jag kan inte minnas att jag har läst en enda serietidning i mina yngre år, men från och med att den första Iron Man-filmen släpptes 2008 är jag fast. Efter att ha sett de första avsnitten av Daredevil håller jag fast vid mina åsikter. Välgjord, intressanta skådespelare och en humor som tilltalar mig. Med tanke på att ytterligare fyra Marvelserier kommer ha premiär på Netflix de kommande två åren känns framtidens soffhäng säkrat. Tobias Norrfors

1

The Dark Knight Del två i Christopher Nolans trilogi om den mörka riddaren Batman är enligt mig den bästa superhjältefilm som någonsin har producerats. Heath Ledger gjorde en av sina sista skådespelarinsatser i livet och gjorde det med en sådan bravur att ropen efter en postum Oscar var många.

2

Iron Man

Tony Stark är mannen som har allting och lite till men det är först när han befinner sig nära döden som han inser att han kan göra skillnad i världen. Med sin smått otroliga ingenjörskunskap räddar han först sitt eget liv och tar sig sedan an resten av världen.

3

X-men

Jag har svårt att bestämma mig för en film så jag rekommenderar er att se alla som har släppts de senaste 15 åren. I den första trilogin får vi följa de klassiska karaktärerna bekämpa ondskan under ledning av Professor X. I de filmer som släppts de senaste åren tar skaparna oss tillbaka till hur X-men kom att uppstå.

efterlängtad uppföljare Avengers: Age of Ultron (biopremiär 22 april)

Det har gått ganska precis tre år sedan The Avengers visades på bio. Filmen som samlade några av de mest populära actionhjältarna från Marvels universum blev en enorm publiksuccé. I skrivandets stund är det den tredje mest inkomstbringande filmen i världen. I den efterlängtade uppföljaren Avengers: Age of Ultron är karaktärerna Iron Man, The Hulk, Black Widow, Thor och Captain America tillbaka. Det har passerat en och annan skurk sedan Chitauri försökte invadera New

York, men trots frånvaron av S.H.I.E.L.D har Avengersteamet lyckats behålla kontrollen och freden. I ett försök att upprätthålla ett långvarigt lugn på jorden återupplivar Tony Stark ett fredsbevarande program kallat Ultron, en självlärande artificiell intelligens. Precis som i mina egna katastroftankar om människans överlevnad i en värld med artificiell intelligens går allting väldigt fel. För vad tror ni händer när Ultron inser att det största hotet mot fred är människorna själva? Tobias Norrfors

"Det största hotet mot fred är människorna själva" MegaFonen.nU - nÖJet Är pÅ VÅr SIda

Profile for Megafonen Skellefteå

Megafonentidningen nr 4 2015  

Läs Megafonentidningen online här. Nöje, mode och mat i Skellefteå. Tema: Trädgård & Inredning.

Megafonentidningen nr 4 2015  

Läs Megafonentidningen online här. Nöje, mode och mat i Skellefteå. Tema: Trädgård & Inredning.

Profile for megafonen