Page 33

Tips: Får du ikke napp på 15 min. så flytt litt på posisjonen din. Ved Grunnesundsholmen i Nordre Sund.

Båtplasser

Fiskeplasser

FRITIDSBÅTER HAR MANGE ANKRINGSMULIGHETER I SUNDET OG I EGERSUND GJESTEHAVN. Den lange og kuperte kyststripen gir mange muligheter for småbåt-folket. I sundet er det flere ankringsplasser for småbåter. På disse stedene er det toaletter og renovasjon.

FERSKVANNSFISKE OG LAKSEFISKE Områdene i og omkring Egersund byr på mange muligheter dersom du vil drive med ferskvannsfiske eller tradisjonelt laksefiske. Mennesker i alle aldre kan ta turen til Tengselven og la seg fascinere av laksens ferd, gjennom elv og laksetrapp, til sin faste gyteplass. En opplevelse som anbefales på det sterkeste. I tillegg har vi laksefisket langs elven i Bjerkreim. Elven har opparbeidet seg et rykte i inn- og utland som en av Norges aller beste.

1. MASTRASANDEN er et båtutfartsområde som også har atkomst fra fastland. Lun vik med langgrunn sandstrand. Fra parkeringsplassen ved Trosavigveien er det ca. 15 minutters gåtur på merket sti. bl.a. tilrettelagt med toalett og informasjon. 2. DYRØY ligger ytterst i nordre innseiling til Egersund og er kun tilgjengelig med båt. Øya er kledd med barskog og omgitt av svaberg og bratte klipper. Brygge, toalett, informasjonstavle og fortøyningsbolter. 3. SUNDSGABSHOLMEN er en av flere øyer i en mindre øygruppe som ligger i nordre innseiling til Egersund. Kun tilgjengelig med båt. Holmen er kledd med bergfuru og omgitt av bratte klippestrender. Tilrettelagt med bl.a. brygge, fortøyningsbolter, toalett og informasjon. 4. GYARHAMN er et av de mest populære båtutfartsområdene i Eigersund. Havna ligger i en kort ”fjordarm” med to mindre forgreininger. Veksler mellom bratte berg og svaberg omgitt av barskog. To tilretteleggingspunkt med brygger og informasjon. Fortøyningsbolter og toalett. 5. ÆSAND - NAVARSANDEN er en kyststrekning med fire små, men flotte strender. Strendene ligger kilt mellom bratte berg. De er langgrunne og består av små rullesteiner. Mest brukt i forbindelse med båtutfart. Ingen tilrettelegging. 6. SKADBERGVÅGEN er tilrettelagt med vekt på båtutfart. Strandlinjen består av oppsprukne svaberg som grenser til barskog. Tilrettelagt med brygge, informasjon, toalett og fortøyningsbolter. 7. EGERSUND GJESTEHAVN ligger i indre havn, har servicebygg med kiosk og utendørsservering. Toaletter, vaskerom, vaskemaskin og tørkerom. Gjestehavnen administreres av Egersund Seilforening.

GODE FISKEPLASSER PÅ SJØEN: Lyr: Sesong fra påsketider og utover sommeren rundt Storaflu (Losegrunn og Kjesholmgrunn) rundt Kjesholmen. Makrell: Den er over alt i sesongen mai til oktober.

SESONG Bjerkreimselva: 15. juni – 20. sept Hellelandselva: 1. juli – 20. sept. Hellvikselva: 1. juli – 20. sept Sokndalselva: 15. juni – 20. sept. LEIE AV BÅT OG REDNINGSVESTER Elveigarlaget låner ut båter for fiske i Slettebøvannet. Nøkkel fås utlevert hos YX. Redningsvester kan leies hos Dalane Friluftsråd, tlf. 51 46 10 38. FISKEKORT OG AVGIFTER Alle personer over 16 år må løse fisketrygdavgift til staten for å få kjøpt fiskekort. Avgiften kan betales på nett: fiskeravgift.miljodirektoratet.no. Du finner mer informasjon, kart og kan kjøpe fiskekort her: • Inatur – www.inatur.no • Dalane Miljø- og Ressurslag – www.dalafisk.no • Tengs og Fotlandsvannet fiskeeierlag – www.tengselva.no • Hellelandvassdraget – www.lakseelver.no/elver/hellelandvassdraget • Fiskeguiden – www.fiskeguiden.no • Fylkesmannen i Rogaland – www.fylkesmannen.no (søk: Fiske i vassdrag) • Eigersund kommune – Innlandsfiske i Eigersund / Sjøfiske i Eigersund Depositum for innløst fiskekort tilbakebetales når utfylt fangstrapport leveres til kortselger. Fangstrapport leveres så snart som mulig etter avsluttet fiske, og senest 1. oktober. Gjelder også i tilfelle null fangst. Fiskeren er selv ansvarlig for å sette seg inn i lover og regler som gjelder. SJØFISKE Langs kysten finnes mange gode fiskeplasser, både fra land og fra båt. Kontakt turistkontoret eller Magma Geopark for å bestille en guidet fisketur med båt for opptil 4-5 personer! Torsk: Hele området rundt Midbrød på Eigerøy og spesielt Øyagrunnen rett vest for Eigerøy fyr. Lange: Mellom Skarvøya og Stabbsædet er det veldig kupert terreng under havet og bra sted for å få tak på langen. www.visitegersund.no 33

Profile for megabiteJD

Opplev Egersund – Turistmagasin 2019  

Opplev Egersund – Turistmagasin 2019  

Advertisement