Page 1

ΤΕΥΧΟΣ 2

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε ΛΤ Ι Ο Ι Α Ν ΟΥ ΑΡ Ι Ο Υ — Μ ΑΡ Τ Ι Ο Υ 2 01 2 Σ’ αυτό το σπίτι το ψηλό, πέτρα να μη ραγίσει, κι ο νοικοκύρης του σπιτιού, χίλια χρόνια να ζήσει Πολλές ευχές για ένα δημιουργικό και ευτυχισμένο 2012 ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ ΤΕΥΧΟΥΣ: ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

1

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

2

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΘΕΟΦΑΝΕΙΑ— ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΥΔΑΤΩΝ 6 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Παρασκευή

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ

3

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ

3

Ο εορτασμός των Θεοφανείων θα γίνει στην ωραία Ερέτρια. Θα παρακολουθήσουμε τη θεία λειτουργία και τον αγιασμό των υδάτων. Θα ακολουθήσει γεύμα στο εστιατόριο «ΘΕΑΛΟΣ» (Δυτική Είσοδος Ερέτριας). Παρακαλούμε δηλώστε μας έγκαιρα, αν επιθυμείτε την μετάβαση σας με πούλμαν. Όσοι χρησιμοποιήσουν δικό τους μεταφορικό μέσο να μας γνωστοποιήσουν την συμμετοχή τους στο γεύμα.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΑΣΕΤΕ NA:

 Δηλώσετε μέχρι την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2011 τα πρωτάκια για ασημένια σταυρουδάκια καθώς και τους επιτυχόντες στα ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας φοιτητές και σπουδαστές για να τιμηθούν την ημέρα κοπής της πίτας  Προτείνετε το Ημερολόγιο 2012 σε φίλους!

14 Ιανουαρίου 2012, ημέρα Σάββατο, ώρα 18:00, Εστία Νέας Σμύρνης Το Δ.Σ. της Αδελφότητας μας, σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή κοπής της βασιλόπιτας. Φέτος θα παραστούν στην τελετή και πολύ φίλοι μας Μεγαρευμιώτες από την Πόλη, με επικεφαλής τους Μητροπολίτη Μυριοφύτου και Περιστάσεως κύριο Ειρηναίο και τον Πρόεδρο της κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος κύριο Γιώργο Παπαλιάρη. Την εκδήλωση θα τιμήσει επίσης με την παρουσία του και ο Άρχων Μέγας Χαρτοφύλακας της Μ.τ.Χ.Ε., πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης των Ρωμέϊκων Ευαγών Ιδρυμάτων της Πόλης και Εκπρόσωπος της Μειονότητας στη Διεύθυνση Βακουφίων , κύριος Παντελής Βίγκας ο οποίος ως κεντρικός ομιλητής της ημέρας θα αναπτύξει το θέμα «Η Ομογένεια στη Σημερινή Τουρκία…Ανασυγκρότηση…Προοπτικές». Θα ακολουθήσει σύντομη παρουσίαση της επανέκδοσης του βιβλίου «Ιστορία του Μεγάλου Ρεύματος» το οποίο σύντομα θα διατεθεί δωρεάν σε όλες τις Μεγαρευμιώτικες οικογένειες, προσφορά της Κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος. Στο ψυχαγωγικό μέρος θα έχουμε την τύχη να απολαύσουμε την χορωδία του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Θα ακολουθήσει δεξίωση.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 25 Ιανουαρίου ημέρα Τετάρτη ώρα 18:00 Ας τιμήσουμε τις γυναίκες. Στην αίθουσα μας θα γίνει κοπή πίτας γυναικών. Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή λόγω του περιορισμένου αριθμού θέσεων.


Σελίδα 2

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ—ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΜΕΣΗΜΕΡΙΑΝΟ ΟΥΖΟ 5 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Κυριακή ώρα 13:00, Αίθουσα Λίγο ντούζικο… λίγο μεζεδάκια, λίγο παρέα κάνουν την νοστιμιά… Σας περιμένουμε...

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 16 Φεβρουαρίου 2012 ώρα 21:00, Αίθουσα Σε πείσμα των καιρών ας βάλουμε μάσκες και ας γλεντήσουμε. Θα τσικνίσουμε, θα χορέψουμε, θα τραγουδήσουμε…

Να θυμηθώ : Να τοποθετήσω

ΠΑΙΔΙΚΟ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟ ΠΑΡΤΥ

το ενημερωτικό σε εμφανές

18 Φεβρουαρίου 2012 ημέρα Σάββατο ώρα 18:00, Αίθουσα Προσκαλούμε όλα τα παιδάκια στο αποκριάτικο πάρτυ να διασκεδάσουν με πολλά μπαλόνια και σερπαντινοπόλεμο.

σημείο για να δηλώνω έγκαιρα

ΗΜΕΡΑ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

συμμετοχή στις 7 Μαρτίου 2011 ημέρα Τετάρτη ώρα 18:00

εκδηλώσεις

Σας προσκαλούμε, στο απογευματινό μας τσάι για να παρακολουθήσουμε ομιλία με αφορμή την ημέρα της γυναίκας.

ΞΕΝΑΓΗΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΚΡΟΠΟΛΗΣ 18 Μαρτίου 2012 ημέρα Κυριακή ώρα 16:00 Συνάντηση στην Κεντρική Είσοδο του Μουσείου της Ακρόπολης. Απαραίτητη η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής για την έκδοση εισιτηρίων ομαδικού γκρουπ.

Δ΄ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ 23 Μαρτίου 2012 ημέρα Παρασκευή Δ΄ Xαιρετισμοί Θα παρακολουθήσουμε την ακολουθία των χαιρετισμών στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης στο Χιλιομόδι Κορινθίας.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ Εορτασμός Παμμεγίστων Ταξιαρχών

Συνάντηση γυναικών

Χριστουγεννιάτικο Bazaar Εστίας Κωνσταντινουπόλεως

Εκκλησιαστήκαμε στον Άγιο Ανδρέα και μετά ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα μας. Πολλοί φίλοι και συγχωριανοί μας τίμησαν με την παρουσία τους.

Συναντήθηκαν οι Μεγαρευμιώτισες και με τσάι «ντεμλίδικο» και γλυκάκια που έφτιαξαν, κουβέντιασαν, αντάλλαξαν απόψεις, σχεδίασαν. Τα αποτελέσματα της συνάντησης καρποφορούν.

Χαρά και συγκίνηση νοιώσαμε στην καθιερωμένη μας επίσκεψη στο Γηροκομείο. Αξίζει όλοι μας να στηρίζουμε την προσπάθεια όλων αυτών που μοχθούν για το καλό των συνανθρώπων μας.


Σελίδα 3

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ—ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ Την Κυριακή 20 Νοεμβρίου 2011 ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος χοροστάτησε στην εκκλησία του χωριού μας με την ευκαιρία της πανήγυρης αυτού. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Α.Θ. Παναγιότης, Ο Πατριάρχης «ανέγνωσε Τρισάγιον υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των εν τω αυλογύρω του Ιερού Ναού αναπαυομένων Οικουμενικών Πατριαρχών» Ακολούθησε δεξίωση στην αίθουσα του συλλόγου κατά την οποία ο Πρόεδρος της Αδελφότητας Μεγαρευμιωτών Αθηνών κ. Μηνάς Τσιτσάκος, πρόσφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, η οποία ιστορήθη από τον Μεγαρευμιώτη αγιογράφο Αναστάσιο Καθαρόπουλο , καθώς επίσης και το ημερολόγιο της Αδελφότητας για το νέο έτος. Έγινε επίσης η παρουσίαση της επανέκδοσης του έργου του Μητροπολίτη Ηλιουπόλεως και Θείρων Γενναδίου «Ιστορία του Μεγάλου Ρεύματος» το οποίο είχε πρωτοεκδοθεί το 1949. Την επιμέλεια της επανέκδοσης ανέλαβε ο Εντιμολ. καθηγητής Βασίλειος Θ. Σταυρίδης, άρχων διδάσκαλος του Ευαγγελίου.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΠΑΜΜΕΓΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙΑΡΧΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ (ARNAVUTKÖY AYA STRATİ TAKSİARHİ RUM ORTODOKS KİLİSESİ VAKFI) Γεώργιος Παπαλιάρης Ίωάννης Δημόπουλος Πέτρος Μπαζγκάρλο Μάριος Ηλιάδης Θεοδώρα Διακρούση Μιχάλης Χανούτογλου Γεώργιος Γκιούν

493 441 463 474 464 443 466

Λάζαρος Αλατερέζογλου Σωκράτη Μιλιάδης Νασίρ Γιρμί Αλέξανδρος Αλατερέζογλου Δημήτρης Δρέκο Γεώργιος Μιλιάδης Άρης Δημήτρης Δρέκο Σοφία Ταβουκτζούογλου

145 156 167 148 143 147 146 141

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΑΣ


ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ—ΜΑΡΤΙΟΥ 2012

Σελίδα 4

ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ-ΕΓΓΡΑΦΩΝ Η Αδελφότητά μας στην προσπάθεια της να καταγράψει την ιστορία του χωριού μας, έχει αρχίσει την ηλεκτρονική αρχειοθέτηση φωτογραφιών και εγγράφων. Πολύτιμοι συνεργάτες σε αυτή την σημαντική προσπάθεια είστε όλοι οι συγχωριανοί Μεγαρευμιώτες οι οποίοι ζήσατε στο χωριό και μετέπειτα εδώ. Όλο αυτό το υλικό θα αντιγραφεί (σαρωθεί), θα αρχειοθετηθεί σε ηλεκτρονική μορφή και θα επιστραφεί στον ιδιοκτήτη. Μπορεί επίσης να σταλεί με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο.

ΝΕΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ Ή νέα μας διεύθυνση του ηλεκτρονικού ταχυδρομείου είναι η παρακάτω: megarevma.taxiarhis@gmail.com Θα χαρούμε να μας στέλνετε τα μηνύματα σας, φωτογραφίες και ότι άλλο νομίζετε ότι θα είναι χρήσιμο.

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΤΡΑΠΕΖΗΣ Ευχαριστούμε που χρησιμοποιείτε για τις καταθέσεις σας τον λογαριασμό μας στην Τράπεζα. ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ / 67 23 52 82

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ "Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ"

Ο πλούτος χωρίς παιδείαν και αρετήν τόσον είναι μακράν από το να στολίζη τον έχοντα, ώστε και κάμνει φανερωτέραν αυτού τη γυμνότητα.

Βυζαντίου 42 Νέα Σμύρνη 171 21 Αθήνα

Αδαμάντιος Κοραής, 1748-1833, Έλληνας λόγιος και δάσκαλος του Γένους

Τηλέφωνο: 210-9330 607 Φαξ: 210-9346 961 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: megarevma.taxiarhis@gmail.com

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΓΙΑ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ Ηλίας Κουλουρίδης

Αλίκη Οικονόμου - Κόρακα

Σοφία Βουδούρη - Οντατζή

Τηλέφωνο: 210 95 17 597

Τηλέφωνο: 697 5583473

Τηλέφωνο: 210 98 45 506

Κινητό: 693 67 65 851

(μετά τις 18:00)

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο:

Κινητό: 693 77 34 570

Koulouridis.ilias@gmail.com

Ενημερωτικό δελτίο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012  
Ενημερωτικό δελτίο Ιανουαρίου - Μαρτίου 2012  

Ενημερωτικό δελτίο με τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος για το διάστημα Ιανουάριος - Μάρτιος 2012

Advertisement