Page 1

Τεύχος 3

Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου — Ιουνίου 2012 Σας Ευχόμαστε Ολόψυχα Καλή Ανάσταση και ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Περιεχόμενα τεύχους: Προσεχείς

1

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ

2-3

5 Απριλίου2012 - Ημέρα : Πέμπτη - Ώρα 19:00

εκδηλώσεις Εκδηλώσεις

Τόπος: Πνευματικό Κέντρο Κωνσταντινουπολιτών (Δημ. Σούτσου 46—Αμπελόκηποι)

που έγιναν Ενημερώσεις

4

Μην ξεχάσετε να:  Ενισχύσετε το πασχαλινό δέμα για τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας  Τοποθετείτε το ενημερωτικό σε εμφανές σημείο για να δηλώνετε έγκαιρα συμμετοχή στις εκδηλώσεις μας  Δηλώνετε τη διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου

Οι εκδόσεις Τσουκάτου θα παρουσιάσουν τα βιβλία του Θρασύβουλου Παπαστρατή: «Γειτονιές της Πόλης», «Γειτονιές του Βοσπόρου», «Γειτονιές της Χαλκηδόνας». Θα μιλήσουν οι κ.κ. Δημήτρης Αγάδης, Μηνάς Τσιτσάκος, Νίκος Ουζούνογλου

Τ Σ Ο Υ Γ Κ Ρ Ι Σ Μ Α ΑΥ Γ Ω Ν — Ε Κ Δ Ρ Ο Μ Η 29 Απριλίου 2012 - Ημέρα Κυριακή Μονοήμερη εκδρομή στα Τρίκαλα Κορινθίας. Παρακαλούμε δηλώστε έγκαιρα συμμετοχή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ε Τ Η Σ Ι Α Α Π ΟΛΟ Γ Ι Σ Τ Ι Κ Η Σ Υ Ν Ε Λ Ε Υ Σ Η 1 Ιουνίου 2012 - Ημέρα Παρασκευή ώρα 19:00 Τόπος συνεδρίασης: Έδρα της Αδελφότητας, Βυζαντίου 42– Ν. Σμύρνη Σε περίπτωση μη απαρτίας η Γ. Σ. θα επαναληφθεί την

10 Ιουνίου 2012 ημέρα Κυριακή ώρα 10:00

RAFTING - ΕΚΔΡΟΜΗ 16 - 17 Ιουνίου 2012 - Ημέρες Σάββατο και Κυριακή Διήμερη εκδρομή στην ορεινή Ναυπακτία για rafting στον ποταμό Εύηνο.


Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου — Ιουνίου 2012

Σελίδα 2

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ

Προβολή Πλανητάριο

Θεοφάνεια

Στο Ευγενίδειο Ίδρυμα έγινε η παρουσίαση της ταινίαςντοκιμαντέρ του κ. Γ. Μουτεβελλή με θέμα «Ο Άγιος Δημήτριος και το Ιερό Αγίασμα στην Ξηροκρήνη, στο Κουρού Τσεσμέ της Κωνσταντινούπολης». Η εκδήλωση άρχισε με την ομιλία του κ. Κ. Σταματόπουλου με θέμα, «Η Πόλη και τα αγιάσματά της» και συνεχίστηκε με την προβολή της ταινίας-ντοκιμαντέρ.

Παρακολουθήσαμε τον αγιασμό των υδάτων στην Ερέτρια. Ο αέρας και η βροχή μας ταλαιπώρησαν λίγο αλλά συνεχίσαμε απτόητοι ....Μετά στην θαλπωρή του κέντρου «Θεαλός» απολαύσαμε φαγητό και κρασάκι.

Δενδροφύτευση

Παιδικό αποκριάτικο πάρτυ

Συμμετείχαμε στη δενδροφύτευση της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ στις 12 Δεκεμβρίου 2011 στην περιοχή Χολαργού.

Ο Κουίκι, με τους κλόουν Μπέκυ και τον κλοουνοβοηθό του διασκέδασαν τα παιδάκια.

Ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης

Κοπή πίτας γυναικών

Γιορτή γυναικών

Στην αίθουσα μας έγινε η εκδήλωση για την κοπή πίτας των γυναικών. Η κα Καρτάλη, τέως Πρόεδρος της Αδελφότητάς μας, έκοψε την πίτα και ευχήθηκε για το νέο έτος. Το φλουρί κέρδισε η αγαπητή φίλη κα Καίτη Παπαδάκη.

Στο απογευματινό τσάι που διοργανώσαμε στο ξενοδοχείο Coral για την γιορτή της γυναίκας, η κα Ιφιγένεια Δανοπούλου, ιατρός δερματολόγος, Μεγαρευμιώτισσα, ανέπτυξε στην πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία της, με ταυτόχρονη προβολή διαφανειών, το θέμα «Πολίτισσες, Μικρασιάτισσες στην πρώτη γραμμή». Στη συνέχεια ακολούθησε χορός υπό τους ήχους του D.J. Δημήτρη.

Τσικνοπέμπτη Όντως σε πείσμα των καιρών εμείς ξεφαντώσαμε. Λιχουδιές πεντανόστιμες φτιαγμένες από τα χεράκια της Γεωργίας Κουλουρίδη, της Σοφίας Οντατζή και της Ζαχαρώς Εξαρχοπούλου. Όλα υπό την εποπτεία του Ηλία Κουλουρίδη και του Δημήτρη Οντατζή με βοηθό τον Κώστα Εξαρχόπουλο. Να είστε καλά παιδιά…….

Το βιβλίο «Η ιστορία του Μεγάλου Ρεύματος» βρίσκεται στην Αδελφότητά μας. Όσοι Μεγαρευμιώτες επιθυμούν μπορούν να το προμηθευτούν.

Δ΄Χαιρετισμοί Ιερά Μονή Φανερωμένης Χιλιομόδι Κορινθίας


Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου — Ιουνίου 2012

Σελίδα 3

Κ Ο Π Η Π Ι ΤΑ Σ 1 4 Ι α ν ο υ α ρ ί ο υ 2 0 1 2

H Εστία της Νέας Σμύρνης φιλοξένησε την εκδήλωσή μας για την κοπή της πίτας στην οποία παραβρέθηκαν από την Κωνσταντινούπολη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, ο οποίος ευλόγησε την πίτα, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Υποστήριξης Ρωμαίικων Κοινοτικών Ιδρυμάτων κ. Παντελής Βίγκας, ο Πρόεδρος της κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος και μέλος του Δ.Σ. του Συνδέσμου κ. Γιώργος Παπαλιάρης και ο κ. Γιάννης Δημόπουλος, ταμίας της κοινότητας Μεγάλου Ρεύματος. Χαιρετισμό απηύθυναν οι κ.κ. Γ. Παπαλιάρης και Μ. Τσιτσάκος. Ακολούθησε ομιλία του κ. Π. Βίγκα με θέμα : «Οι Ομογενείς στην σημερινή Τουρκία… Ανασυγκρότηση… Προοπτικές…” . Τα ασημένια σταυρουδάκια φόρεσε στα παιδάκια της πρώτης δημοτικού ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ν. Σμύρνης κ. Συμεών. Τις απονομές επαίνων στους νεοεισαχθέντες στο Πανεπιστήμιο έκανε ο Πρόεδρος της Οικουμενικής Ομοσπονδίας Κωνσταντινουπολιτών, καθηγητής του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου κ. Ν. Ουζούνογλου.

Ν Ε Α Α Π Ο Τ Η Ν Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η ΤΑ Μ Α Σ

ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ Πραγματοποιήθηκε μαθητικό συνέδριο, το πρώτο της ομογενειακής παιδείας της Πόλης, για τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη, το οποίο διοργανώθηκε από το Ζωγράφειο Λύκειο και τα Εκπαιδευτήρια Μαντουλίδη. Τους συνέδρους, στην πλειοψηφία τους μαθητές, δεξιώθηκε το Σάββατο 17 Μαρτίου 2012 η Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύματος.

Στις 5 Μαρτίου 2012 το Δ.Σ. της κοινότητάς μας έγινε δεκτό από το νέο Γεν. Πρόξενο της Ελλάδας.


Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου — Ιουνίου 2012

Σελίδα 4

Π Ρ Ο Σ Φ Ο ΡΑ 

H Φιλόπτωχος Αδελφότητα Μεγάλου Ρεύματος σε συνεργασία με το Συμβούλιο Φιλανθρωπικών Αδελφοτήτων απέστειλαν στη Μονάδα Κοινωνικής Φροντίδας Βρεφών και Νηπίων του ΠΙΚΠΑ Πεντέλης το ποσό των 400 ευρώ, ως συμβολική συνδρομή στον δοκιμαζόμενο σήμερα οικονομικά αυτό οργανισμό.

Επειδή μια πράξη έχει πάντα μεγαλύτερη αξία από μια ευχή, το φετινό Πάσχα η Αδελφότητά μας, επιλέγει αντί για αποστολή ευχετηρίων καρτών να διαθέσει το συγκεκριμένο ποσό για την ενίσχυση του Γηροκομείου της Εστίας Κωνσταντινουπόλεως, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της αλληλεγγύης προς όλους τους συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ 

Για την έκδοση του ημερολογίου τις εταιρίες FOS και ΔΙΑΣ Εκτυπωτική

Για την προσφορά ασημένιων σταυρών: τον κ. Παναγιώτη Καράμπελα

Για την προσφορά του χρυσού φλουριού: τον κ. Μανώλη Αρβανιτάκη

Για την ιστόρηση της εικόνας του Αρχαγγέλου Μιχαήλ: τον κ. Τάσο Καθαρόπουλο

Για την προσφορά του στην ανακαίνιση της έδρας της Αδελφότητας: τον δάσκαλο κ. Μέλλιο Λάζαρο

Για τη συμμετοχή τους στην εκδήλωση κοπής της πίτας τον μαέστρο Μιχάλη Οικονόμου και τα μέλη της χορωδίας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

Για τη συμμετοχή τους σε κάθε ψαλτική ανάγκη της αδελφότητας τον Σύλλογο Μουσικόφιλων, τον Πρόεδρο κ. Στ. Κίσσα και Γ. Γραμματέα κ. Γ. Κιοσέογλου.

Για την προσφορά δώρων στην κοπή πίτας γυναικών την Κορίνα Κούρτη από τις χειροποίητες δημιουργίες «Je-Je Jewels” και τη Μαρία Παντουβέρη από τα χειροποίητα κοσμήματα “Καφέ και Ζάχαρη”

Για την προσφορά της στην ανανέωση των τραπεζομάντηλων της αίθουσάς μας την κα Ευαγγελία Αποστολίδου

Για τον εμπλουτισμό του αρχείου φωτογραφιών, τον Αντώνη Αναστασίου, την Ήβη Κρασά-Καθαροπούλου και την Τούλα Αναστασίου-Μουζάκα.

Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Ι Κ Ο Σ Υ Μ Β Ο ΥΛ Ι Ο         

Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γ. Γραμματέας Ε. Γραμματέας Ταμίας Β. Ταμία Μέλος Μέλος Μέλος

Μηνάς Τσιτσάκος Ηλίας Κουλουρίδης Αλίκη Οικονόμου Κόρακα Αλέξανδρος Δαισπάγγος Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος Δημήτριος Οντατζής Πρόδρομος Μπαχτιάρ Χρήστος Χαρίσης Σοφία Βουδούρη Οντατζή

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ "Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ"

Βυζαντίου 42 Νέα Σμύρνη 171 21 Αθήνα Τηλέφωνο: 210-9330 607 Φαξ: 210-9346 961 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: megarevma.taxiarhis@gmail.com Ιστοσελίδα : www.megarevma.net

Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής Ηλίας Κουλουρίδης

Αλίκη Οικονόμου - Κόρακα Σοφία Βουδούρη - Οντατζή

Τηλέφωνο: 210 95 17 597 Κινητό: 693 67 65 851

Τηλέφωνο: 697 5583473

Τηλέφωνο: 210 98 45 506 (μετά τις 18:00) Κινητό: 693 77 34 570

Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου - Ιουνίου 2012  
Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου - Ιουνίου 2012  

Ενημερωτικό δελτίο με τις εκδηλώσεις της Αδελφότητας Μεγάλου Ρεύματος για το διάστημα Απρίλιος - Ιούνιος 2012

Advertisement