Page 1

Τεύχος 7

Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου-Ιουνίου 2013

ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ Τέταρτοι Χαιρετισμοί Ημερομηνία: 12 Απριλίου 2013 Ημέρα: Παρασκευή Θα παρακολουθήσουμε την Ακολουθία των Τέταρτων Χαιρετισμών στον Άγιο Γεώργιο της Αρκίτσας. Το μεσημέρι θα απολαύσουμε το μεσημεριανό μας φαγητό κοντά στη θάλασσα.

Mega Revma Junior Παιδικά “αυγοζωγραφίσματα” Ημερομηνία: 27 Απριλίου 2013 Ημέρα : Σάββατο Ώρα 18:00 Τόπος: Αίθουσα Μετά την μεγάλη επιτυχία από τα τσουρεκομαγειρέματα περιμένουμε όλα τα παιδάκια να διακοσμήσουν το “αυγό” τους για το Πάσχα. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής έως 19 Απριλίου.

Mega Revma Youth Ημερομηνία: 6 Απριλίου 2013 Ημέρα : Σάββατο Ώρα 15:00 Τόπος: Αίθουσα Αδελφότητας, Βυζαντίου 42, Νέα Σμύρνη

Περιεχόμενα τεύχους: Προσεχείς εκδηλώσεις

1-2

Decoupage & Macrame DIY Seminar

Εκδηλώσεις που έγιναν

3-5

Νέα από την Κοινότητα

5

Πίνοντας τον απογευματινό μας καφέ, θα μυηθούμε στην τεχνική του Decoupage και της τεχνικής κόμπων (μακραμέ). Το κόστος συμμετοχής είναι 17 ευρώ και περιλαμβάνει τα υλικά για τις χειροτεχνίες μας, καθώς και το απογευματινό μας καφέ/τσάι και τα σχετικά συνοδευτικά ζαχαρωτά.

Ενημερώσεις

6

Επικοινωνείτε με την Χαρά ή την Έρη στα e-mail: Χαρά Λόκα (xaraloka@yahoo.gr) και Έρη Κόρακα (erikoraka@gmail.com).


Ενημερωτικό δελτίο

Σελίδα 2

Εκλογική Γενική Συνέλευση ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΟΓΟΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝ/ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» Η τακτική Γενική Συνέλευση για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και αντιπροσώπων για την Οικουμενική Ομοσπονδία Κων/των (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) θα γίνει την Δευτέρα 27 Μαΐου 2013 και ώρα 19:00 στην έδρα της Αδελφότητας Βυζαντίου 42 Νέα Σμύρνη με θέματα ημερήσιας διάταξης όπως παρακάτω. Σε περίπτωση που δεν θα επιτευχθεί απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο και με την ίδια ημερήσια διάταξη την: ΚΥΡΙΑΚΗ 2 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 και ΩΡΑ 10:30 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ 1. 2. 3. 4. 5. 6. 7. 8. 9. 10.

Εκλογή προεδρείου και εφορευτικής επιτροπής Γενικής Συνέλευσης Ανάγνωση και επικύρωση πρακτικών προηγούμενης Γ.Σ. Ανάγνωση πεπραγμένων Διοικητικού Συμβουλίου Ανάγνωση οικονομικού απολογισμού παρελθούσης χρήσεως Ανάγνωση έκθεσης Εξελεγκτικής Επιτροπής Συζήτηση επί των πεπραγμένων και του οικονομικού απολογισμού Απαλλαγή Διοικητικού Συμβουλίου Ανάγνωση και έγκριση του προϋπολογισμού της νέας περιόδου Προτάσεις και τοποθετήσεις Εκλογή 9 μελών και τριών αναπληρωματικών για το Διοικητικό Συμβούλιο., 3 μελών για την εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπων για την ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. Υποψηφιότητες για το Δ.Σ. , την εξελεγκτική επιτροπή και αντιπροσώπων στην ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ. μπορούν να υποβληθούν μέχρι την Παρασκευή 24 Μαΐου 2013, ώρα 20:00, στην Γραμματεία της Αδελφότητας (Γ.Γ. κα Αλίκη Κόρακα τηλ. 697 55 83 473 e-mail : Megarevma.taxiarhis@gmail.com)

Ε κ λ ο γ ι κ ή Αν ά δ ε ι ξη Αν τ ι π ρ ο σ ώ π ω ν γ ι α τ η ν Ο Ι . Ο Μ . Κ Ω . ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ (ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ) ΤΗΣ ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ «Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ» ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 2 Ιουνίου 2013 Ώρα έναρξης : 10:30 Τόπος Συνεδρίασης : Βυζαντίου 42 - Ν. Σμύρνη Όπως ορίζεται από το καταστατικό της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ για κάθε δέκα ψήφους η Αδελφότητα θα εκπροσωπείται με έναν αντιπρόσωπο. Ανώτατος αριθμός είναι δέκα (10) αντιπρόσωποι και ένας (1) που διορίζεται από το Δ.Σ. Το Δ.Σ. κάνει έκκληση σε όλες τις Μεγαρευμιώτισσες και Μεγαρευμιώτες να προσέλθουν στη Γενική Συνέλευση ώστε στο εκλογικό αποτέλεσμα να διατηρηθεί η αριθμιτική σημερινή δύναμη των αντιπροσώπων στην ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ, ένδεκα (11) τον αριθμό και να συνεχίσει η προσφορά της Αδελφότητας στην επίτευξη των στόχων της ΟΙ.ΟΜ.ΚΩ οι οποίοι περιληπτικά έχουν ως ακολούθως:  Η ενίσχυση των σχέσεων, η ανταλλαγή ιδεών και η αλληλεγγύη μεταξύ των ανά των κόσμο Κωνσταντινουπολιτών με τους Ομογενείς που ζουν στην Κωνσταντινούπολη.  Η προάσπιση και προώθηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ειδικότερα των δικαιωμάτων των Κωνσταντινουπολιτών,  Η συμπαράσταση και υποστήριξη προς το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως  Η συστηματική μελέτη των προβλημάτων που απασχολούν την Ομογένεια Κωνσταντινουπόλεως.  Η προώθηση και διασφάλιση των συνθηκών για τη διατήρηση του Ελληνισμού της Κωνσταντινουπόλεως στην εστία του.  Η αναγνώριση των Κωνσταντινουπολιτών της διασποράς μαζί με τους Ομογενείς που ζουν στην Κωνσταντινούπολη ως κληρονόμων και διαχειριστών του πολιτισμικού πλούτου των Ελληνικών Κοινοτήτων και των Ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη. ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ ΑΣΤ. ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΟ !!!!! Το Διοικητικό Συμβούλιο


Σελίδα 3

Ενημερωτικό δελτίο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ Κ Ο Π Η Π Ι ΤΑ Σ

Όπως κάθε χρόνο η κοπή της πίτας, κορυφαία εκδήλωση της χρονιάς, έγινε στην Εστία Ν. Σμύρνης, στην οποία χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Νέας Σμύρνης, ο οποίος διάβασε μήνυμα του Οικουμενικού μας Πατριάρχη. Μέλη Αδελφών Σωματείων, πολλοί συγχωριανοί και φίλοι τίμησαν με την παρουσία τους την τελετή. Δόθηκαν έπαινοι κατά την τελετή κοπής της πίτας στους επιτυχόντες σε ΑΕΙ και ΑΤΕΙ :  ΓΡΗΓΟΡΙΟΣ ΠΙΡΠΙΡΗΣ του Παντελή και της Αικατερίνης ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΑΘΗΝΩΝ -ΤΜΗΜΑ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ του Τζανέτου και της Ευρυδίκης, εγγονός του Ανέστη και της Ευαγγελίας Αποστολίδη ΑΤΕΙ ΛΑΜΙΑΣ-ΣΧΟΛΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΩΝ ΕΦΑΡΜΟΓΩΝ/ΤΜΗΜΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ Δόθηκαν σταυρουδάκια κατά την τελετή κοπής της πίτας στα παιδάκια της πρώτης δημοτικού  ΣΟΦΙΑ ΤΣΟΠΕΛΗ του Νικολάου και της Αθηνάς, εγγονή της Νίνας και του Πέτρου Δουχάνη, Δισέγγονη της Αθηνάς Γεωργιάδου  ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΒΕΝΟΣ του Κώστα και της Λίας, εγγονός του Νίκου και της Αναστασίας Βασιλειάδου  ΤΖΟΑΝΝΑ ΒΕΝΟΥ του Κώστα και της Λίας, εγγονή του Νίκου και της Αναστασίας Βασιλειάδου  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΕΡΤΕΤΖΗΣ του Αντώνη και της Ιωάννας, εγγονός του Σταύρου και της Κυριακίτσας Περτετζή  ΗΛΙΑΝΑ ΚΑΠΑΡΑΚΗ της Ευδοξίας Τσάτη, εγγονός του Ηλία και της Τούλας Τσάτη  ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΤΣΑΤΗΣ του Ιωάννη και της Κατερίνας, εγγονός του Στέφανου και της Έλλης Τσάτη  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΣΟΥΡΙΔΗΣ του Αντωνίου και της Ειρήνης, εγγονός του Κωνσταντίνου και της Ζωής Κουσουρίδου  ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΓΚΛΑΒΑΝΗ του Στράτου και της Δήμητρας Νικήτα, εγγονή του Παναγιώτη και της Μαρίας Νικήτα  ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΙΔΗΣ του Βασιλείου και της Ελένης Αγγελίδη  ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΠΟΓΙΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ του Μιχάλη και της Αγγελικής, εγγονή του Γεωργίου και της Σοφίας Μπογιατζοπούλου


Π α ι δ ι κ ά Τσ ο υ ρ ε κ ο μ α γ ε ι ρ έ μ α τ α

Δεκέμβριος 2012 . Όλοι το καταευχαριστήθηκαν… Τα παιδάκια μας δουλέψανε με πολύ μεράκι και μας εξέπληξαν με τις δημιουργίες τους. Ήταν το πιο ελπιδοφόρο μήνυμα της χρονιάς.

Παρακολουθήσαμε τη Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο της ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ του Γηροκομείου Κωνσταντινουπολιτών στην Παλ. Φώκαια , με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη Αγίου του Γηροκομείου τον " Όσιο Στέφανο τον Γηροκόμο".

Ομιλία 6 Μαρτίου 2013 Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Σύλλογο Ιμβρίων, η ομιλία του ψυχίατρου-ψυχαναλυτή Παντελή Παπαδόπουλου με θέμα «Δεν είναι έτσι, αν έτσι νομίζετε»

Θεατρική Παράσταση 23 Φεβρουαρίου 2013 Παρακολουθήσαμε την θεατρική παράσταση «Ή Άλωση της Κωνσταντίας» στο θέατρο Μεταξουργείο

Θαλασσομεζέδες 2 Μαρτίου 2013 Απολαύσαμε τη μεσημεριανή λιακάδα στην Π. Φώκαια, και γευτήκαμε θαλασσινούς μεζέδες.


Ν Ε Α Α Π Ό Τ Η Ν Κ Ο Ι Ν Ο Τ Η ΤΑ

13 Ιανουαρίου 2013 Κοπή πίτας

24 Δεκεμβρίου 2012 Επίσκεψη στον Οικουμενικό Πατριάρχη

23 Μαρτίου 2013 Επίσκεψη του Κολλεγίου Μαντουλίδη Θεσσαλονίκης

17 Μαρτίου 2013 Απόκριες Θ ε ο φ ά ν ε ι α 6 Ιανουαρίου 2013 Στην Ερέτρια παρακολουθήσαμε τον Καθαγιασμό των Υδάτων και μετά ακολούθησε μεσημεριανό γεύμα και χορός.

Α’ Χ α Ι Ρ ε τ ι σ μ 22 Μαρτίου 2013 Στην Αγία Μακρίνα στο Κυβέρι Άργους παρακολουθή- ο ί σαμε την ακολουθία των Α΄Χαιρετισμών.


Ενημερωτικό δελτίο

Σελίδα 6

ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣ Για την εκδήλωση της κοπής της πίτας    

Την Εστία Νέας Σμύρνης για την παραχώρηση της αίθουσας Τον κύριο Παναγιώτη Καράμπελα για την προσφορά των ασημένιων σταυρών Τη χορωδία του συλλόγου Οδοντιάτρων Το Σύλλογο Μουσικόφιλων Κων/λεως και ιδιαίτερα τον κ. Στ. Κίσσα και κ. Γ. Κιοσέογλου

Για την εικόνα του Παντοκράτορα του Ιερού Ναού Προφήτη Ηλία 

Τον κ. Αναστάσιο Καθαρόπουλο

Αν α κ ο ι ν ώ σ ε ι ς Πασχαλινό δέμα Ας προσφέρουμε ότι θεωρούμε ότι θα φέρει λίγη χαρά στους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας τις Άγιες Ημέρες του Πάσχα. Κάθε προσφορά είναι απόδειξη αγάπης. Όποιος επιθυμεί να συνεισφέρει ας επικοινωνήσει με την Αδελφότητά μας. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣΤΕ ΜΑΣ…..

Στο Facebook στη δ/νση http://www.facebook.com/MegaRevmaBosphorus Κάντε κλίκ στο κουμπί “Like”, ή «Μου αρέσει» εάν έχετε προφίλ στα ελληνικά, που βρίσκεται επάνω δεξιά στη σελίδα)

Στo Youtube στη δ/νση http://www.youtube.com/MegaRevmaTaxiarhis

Στο issuu στη δ/νση http://issuu.com/mega_revma_taxiarhis

Παρακαλούμε επικοινωνείτε μαζί μας κατά τακτά διαστήματα, προκειμένου να ενημερώνεστε για δράσεις που αποφασίζονται μετά την έκδοση του ενημερωτικού δελτίου. Το πρόγραμμα εκδηλώσεων μπορεί να τροποποιηθεί κατόπιν αποφάσεως του ΔΣ.

Δ Ι Ο Ι Κ Η Τ Ι Κ Ο Σ Υ Μ Β Ο ΥΛ Ι Ο         

Πρόεδρος Αντιπρόεδρος Γ. Γραμματέας Ε. Γραμματέας Ταμίας Β. Ταμία Μέλος Μέλος Μέλος

Μηνάς Τσιτσάκος Ηλίας Κουλουρίδης Αλίκη Οικονόμου Κόρακα Αλέξανδρος Δαισπάγγος Κωνσταντίνος Εξαρχόπουλος Δημήτριος Οντατζής Πρόδρομος Μπαχτιάρ Χρήστος Χαρίσης Σοφία Βουδούρη Οντατζή

ΑΔΕΛΦΟΤΗΤΑ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ ΜΕΓΑΛΟΥ ΡΕΥΜΑΤΟΣ "Ο ΤΑΞΙΑΡΧΗΣ"

Βυζαντίου 42 Νέα Σμύρνη 171 21 Αθήνα Τηλέφωνο-fax : 210-93 30 607 Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: megarevma.taxiarhis@gmail.com Facebook: Mega Revma Bosphorus

Επικοινωνία για δηλώσεις συμμετοχής Ηλίας Κουλουρίδης Τηλ. : 210 95 17 597 693 67 65 851

Αλίκη Οικονόμου Κόρακα Τηλ. 697 55 83 473

Δημητρός Οντατζής Τηλ. : 210 95 61 930 210 98 45 506

Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου-Ιουνίου 2013  
Ενημερωτικό δελτίο Απριλίου-Ιουνίου 2013  

Οι δραστηριότητες της Αδελφότητάς μας για την χρονική περίοδο Απριλίου-Ιουνίου 2013

Advertisement