Page 1

Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη 8 - 11 Νοεµβρίου 2012

Πρόγραµµα εκδροµής

...ελάτε µαζί µας!


Φίλοι και φίλες, Σας προσκαλούµε να συµµετέχετε στο ταξίδι που διοργανώνουµε στην αγαπηµένη µας Κωνσταντινούπολη από 8-11 Νοεµβρίου 2012, µε την ευκαιρία της γιορτής των Ταξιαρχών, όνοµα στενά συνδεδεµένο µε την οµώνυµη εκκλησία του Μεγάλου Ρεύµατος, τον Ταξιάρχη. Το ταξίδι θα περιλαµβάνει µεταξύ άλλων ξεναγήσεις στα σηµαντικότερα αξιοθέατα της Κωνσταντινούπολης, βραδινή διασκέδαση στα πιο “ in” στέκια της πόλης, κρουαζιέρα στο Βόσπορο ειδικά για µας και φυσικά επίσκεψη στο... Μέγα Ρεύµα. Το πρόγραµµα της εκδροµής είναι µε τέτοιο τρόπο διαµορφωµένο, ώστε να περιλαµβάνει εναλλακτικές προτάσεις για όσους έχουν ήδη επισκεφτεί την Πόλη και τα αξιοθέατά της!

Πρόγραµµα εκδροµής 1 η Ηµέρα Ξεκινάµε από την Αθήνα µε την πρωινή πτήση της Olympic Air. Φτάνοντας στην Πόλη, η πρώτη µας στάση φεύγοντας από το αεροδρόµιο είναι η περιοχή Eyup για να απολαύσουµε τσάι και παραδοσιακό τούρκικο τοστ µε σουτζούκι στο διάσηµο για την εκπληκτική θέα του Cafe Pierre Loti, όπου θα ανέβουµε µε τελεφερίκ. Συνεχίζουµε µε ξενάγηση στο Μουσείο Μοντέρνας Τέχνης ( Istanbul Modern ), µε εξαιρετική θέα στο Βόσπορο και ότι πιο σύγχρονο από άποψη εκθεµάτων και contemporary art εκθέσεων στην άκρη του Κεράτιου. Άφιξη στο ξενοδοχείο και τακτοποίηση στα δωµάτια. Μετά από µικρή ξεκούραση, συνάντηση στο lobby του ξενοδοχείου και αναχώρηση για την πανοραµική ξενάγηση της πόλης για να πάρουµε µια σύντοµη γεύση και να αποτυπώσουµε τις πρώτες εικόνες. Τα φρούρια Anadolu και Rumeli θα αποτελέσουν τον τελευταίο σταθµό της ξενάγησής µας. Στη συνέχεια θα παρευρεθούµε στο κοκτέιλ/δείπνο που θα παραθέσει για µας η Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύµα-

τος στην Πόλη , όπου θα έχουµε την ευκαιρία να γνωριστούµε και να ανταλλάξουµε απόψεις µε τους νέους που µένουν µόνιµα στην Πόλη. Για όσους... αντέχουν θα συνεχίσουµε µε βραδινή διασκέδαση για ποτάκι στη νυχτερινή Πόλη.


2 η Ηµέρα Η δεύτερη µέρα της εκδροµής περιλαµβάνει ξεναγήσεις στα πιο σηµαντικά αξιοθέατα της Πόλης. Συγκεκριµένα ξεκινάµε µε επίσκεψη στην Παλιά Πόλη (SultanAhmet) και συγκεκριµένα, στην Αγία Σοφία, στο Μπλε Τζαµί, στο Υδραγωγείο και στη συνέχεια καταλήγουµε στα διάσηµα κλειστά παζάρια της περιοχής (Καπαλί Τσαρσί - Παζάρι µπαχαρικών - Αιγυπτιακή αγορά) καθώς και στη Γέφυρα του Γαλατά µε τους περίφηµους ψαράδες (balikci) και τις υπαίθριες νοστιµιές. Οι φίλοι µας που έχουν επισκεφτεί την Πόλη, θα περιηγηθούν στην Gallery Salt στην περιοχή του Beyoylou, για να πάρουν µια γεύση από τη µοντέρνα όψη της Πόλης, ενώ όλοι µαζί θα συναντηθούµε το µεσηµέρι για να επισκεφτούµε αρχικά το στούντιο/χώρο εργασίας της Ελληνίδας ζωγράφου Όλγας Αλεξοπούλου , η οποία θα µας µιλήσει για τη δουλειά της ενώ θα έχουµε την ευκαιρία να περιδιαβούµε τα στενά της περιοχής Τζουκούρτζουµα

( Cuk urcuma) γνωστή ως η «γειτονιά µε τις γκαλερί». Θα κλείσουµε την περιήγησή µας µε επίσκεψη στον Εκδοτικό Οίκο «ΙΣΤΟ», µια κοινή προσπάθεια επιχειρηµατικής δραστηριότητας, αποτέλεσµα σύµπραξης Ελλήνων και Τούρκων νέων για να δούµε από κοντά την αναβίωσή του, µετά από 50 χρόνια παύσης λειτουργίας. Το απόγευµα µας είναι ελεύθερο και σας προτείνουµε να απολαύσετε µια βόλτα στο Beyoylou, στο Πέραν, στο Kumkapi, µια από τις πιο πολυπολιτισµικές γειτονιές της Πόλης, ή ακόµα να περιπλανηθείτε στην αγορά του Kadikoy ή να επισκεφτείτε την Χαλκηδόνα. Λεπτοµέρειες για όλα τα παραπάνω περιλαµβάνονται στον οδηγό που θα δοθεί µε την επιβεβαίωση της συµµετοχής σας. Συνάντηση το βράδυ στο lobby του ξενοδοχείου και αναχώρηση για δείπνο στο περίφηµο « Σπίτι της Λωξάντρας » µε βραδινή διασκέδαση στη συνέχεια.

3 η Ηµέρα Η µέρα µας ξεκινάει µε την επίσκεψή στη Μεγάλη του Γένους Σχολή , το αρχαιότερο εκπαιδευτικό Ίδρυµα της Κωνσταντινούπολης. Νωρίς το µεσηµέρι, για όσους θέλουν να ζήσουν την µοναδική εµπειρία µιας περιποίησης σε παραδοσιακό χαµάµ, προτείνεται το Ayasofya Hurrem Sultan Hamami το οποίο χτίστηκε και λειτουργεί από το 16 ο αιώνα ή το Cagaloglu Hamami στην Παλιά Πόλη, γνωστό για τους διάσηµους πελάτες του. Το απόγευµά µας είναι ελεύθερο. Το βράδυ θα απολαύσουµε ιδιωτική κρουαζιέρα στο Βόσπορο, κλεισµένη αποκλειστικά για µας , κατά την οποία θα γευθούµε παραδοσιακή τούρκικη κουζίνα… εν πλω.

4 η Ηµέρα Η τελευταία µας µέρα στην Πόλη περιλαµβάνει επίσκεψη στο όµορφο Μέγα Ρεύµα, µια από τις πιο ευηµερούσες περιοχές της Πόλης, στα παράλια του Βοσπόρου, όπου θα παρακολουθήσουµε τη λειτουργία για την γιορτή των Ταξιαρχών στην εκκλησία - σύµβολο του «χωριού» τον Ταξιάρχη. Στη συνέχεια θα γευµατίσουµε στο εστιατόριο Nesemore στο Μέγα Ρεύµα , ενώ το γεύµα παραθέτει προς τιµή µας η Ελληνική Κοινότητα του Μεγάλου Ρεύµατος. Μέχρι την αναχώρησή µας µε τη βραδινή πτήση της Olympic Air έχετε ελεύθερη ώρα για βόλτα, καφέ και ψώνια!


...και κάποιες χρήσιµες λεπτοµέρειες!

Κόστος συµµετοχής Το κόστος κατ’ άτοµο για τη συµµετοχή στην εκδροµή είναι: 410€ σε δίκλινο δωµάτιο και 500€ σε µονόκλινο δωµάτιο. (ενώ αν έρχεστε στην εκδροµή µόνος / µόνη µπορείτε να µοιραστείτε δίκλινο δωµάτιο µε κάποιον από τους συµµετέχοντες προκειµένου να µην επιβαρυνθείτε το κόστος του µονόκλινου). Στην τιµή περιλαµβάνονται: •

Αεροπορικά εισιτήρια µε την Olympic Air συµπεριλαµβανοµένων των φόρων αεροδροµίων

Μεταφορές από και προς το αεροδρόµιο/ξενοδοχείο

3 διανυκτερεύσεις µε πρωινό καθηµερινά σε κεντρικό ξενοδοχείο 4****

Μεταφορές/ξεναγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραµµα

Ελληνόφωνος συνοδός/ξεναγός

Στην τιµή δεν περιλαµβάνονται: •

Είσοδοι σε µουσεία, αξιοθέατα και χώρους επίσκεψης

Γεύµατα / δείπνα για την 2η και 3η µέρα

Οτιδήποτε αναφέρεται ως προαιρετικό

Πτήσεις Αναχώρηση από το αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 8/11/2012, µε την πτήση 315 της ΟΑ στις 07:40 το πρωί και άφιξη στο διεθνές αεροδρόµιο Αtatürk στις 09:00. Αναχώρηση από το διεθνές αεροδρόµιο Αtatürk στις 11/11/2012, µε την πτήση 320 της ΟΑ στις 21:20 το βράδυ και άφιξη στο αεροδρόµιο Ελευθέριος Βενιζέλος στις 22:40.


∆ιαµονή

Το ξενοδοχείο που θα µείνουµε είναι το Metropark hotel - Istanbul (4**** ) και βρίσκεται στην κεντρική πλατεία Ταξίµ. Για περισσότερες λεπτοµέρειες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.taksimmetroparkhotel.com.

Προαιρετικά

1 η ηµέρα •

∆είπνο / Κοκτέιλ στην Πλατεία Ταξίµ (δεν υπάρχει κόστος)

2 η ηµέρα •

∆είπνο στο «Σπίτι της Λωξάντρας»: 23 € κατ’ άτοµο

3 η ηµέρα •

Περιποίηση σε χαµάµ. Προτείνονται τα παρακάτω: •

Ayasofya Hurrem Sultan Hamami (www.ayasofyahamami.com): 40 - 165 € κατ’ άτοµο ανάλογα µε την επιλογή του πακέτου περιποίησης

Cagaloglou (www.cagalogluhamami.com.tr): 30 - 110 € κατ’ άτοµο ανάλογα µε την επιλογή του πακέτου περιποίησης (παρέχεται έκπτωση 10% για αριθµό τουλάχιστον 10 ατόµων)

∆είπνο… εν πλω στο Βόσπορο σε ιδιωτικό κρουαζιερόπλοιο: 60 € κατ’ άτοµο

4 η ηµέρα •

Γεύµα στο εστιατόριο Nese More στο Μέγα Ρεύµα (δεν υπάρχει κόστος)


Συµµετοχή

Για την επιβεβαίωση της κράτησης απαιτείται προκαταβολή ίση µε το 50% του κόστους συµµετοχής, η οποία θα πρέπει να κατατεθεί µέχρι την Πέµπτη 4/10/2012. Για λεπτοµέρειες σχετικά µε την διαδικασία κατάθεσης επικοινωνήστε µαζί µας στα στοιχεία που δίνονται παρακάτω.

Σηµειώσεις

1.

Το κόστος της εκδροµής έχει υπολογιστεί για ελάχιστη συµµετοχή 30 ατόµων. Σε περίπτωση που ο αριθµός των συµµετεχόντων είναι διαφορετικός θα υπάρξει µικρή τροποποίηση στο κόστος των µεταφορών το οποίο θα απεικονιστεί και στην τελική τιµή της εκδροµής.

2. Καθώς οι θέσεις είναι περιορισµένες, η κατοχύρωσή τους θα γίνεται µόνο ύστερα από την κατάθεση της προκαταβολής. 3. Η εκδροµή αποτελεί πακέτο ειδικά σχεδιασµένο για γκρουπ, η τελική τιµή είναι ενιαία και δεν διαχωρίζεται βάσει των επιµέρους υπηρεσιών.

Στοιχεία επικοινωνίας

Έρη Κόρακα

e-mail: erikoraka@gmail.com κινητό: 697 43 19 523

Χαρά Λόκα

e-mail: xaraloka@yahoo.gr κινητό: 695 63 07 056

Θα χαρούµε πολύ να σας έχουµε κοντά µας!

Mega Revma Youth - Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη 8-11 Νοεμβρίου 2012 - Τελικό πρόγραμμα  

Τελικό πρόγραμμα εκδρομής νέων στην Πόλη τον Νοέμβριο 2012.

Mega Revma Youth - Ταξίδι στην Κωνσταντινούπολη 8-11 Νοεμβρίου 2012 - Τελικό πρόγραμμα  

Τελικό πρόγραμμα εκδρομής νέων στην Πόλη τον Νοέμβριο 2012.

Advertisement