Page 1

Factsheet model “De superspecialist” Aanleiding  

De concurrentie in de ‘generieke’ markt wordt steeds groter, met name voor (relatief dure) grote kantoren onhoudbaar om hier winstgevend te concurreren. Cliënten eisen in complexe zaken het allerbeste, maar shoppen voor het andere werk.

Omschrijving  

Dit kantoor bedient (niet langer) de generieke markt, maar biedt slechts een aantal (meer bijzondere?) specialisaties. Maar bieden hierbinnen wel het allerbeste antwoord.

Belangrijke implicaties    

Kantoren die hiervoor kiezen, zullen in omvang (aantal fe) afnemen, maar in winstgevendheid groeien. Size doesn’t matter…. Dit betekent bewust afscheid nemen van een aantal activiteiten. Durf te kiezen. Minimaal een landelijk werkveld, mogelijk een grote internationale praktijk. De allerbeste specialisten moeten aan dit kantoor verbonden worden, kennis, opleiding en ervaring zijn de key-resources van dit kantoor.

Financiële component  

(Zeer) hoge uurtarieven zijn de norm. Vermoedelijk is de 80/20-regel het uitgangspunt: die 20% van de huidige activiteiten die 80% van de omzet oplevert, is het vertrekpunt voor het ‘nieuwe’ kantoor.

Voor wie geschikt 

Een logische plek voor een aantal grotere kantoren, maar ook mogelijk voor kleinere nichekantoren.

Dit nieuwe business model voor de advocatuur is ontwikkeld door Meesters in Marketing

Factsheet model superspecialist  

Nieuwe business modellen voor de advocatuur: de superspecialist

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you