Page 1

Ångkvarnen – Kungsängen

Ångkvarnen

– pyser av ljusa utsikter


Pssst… Bo nära city, ån och grön-

områdena. Bada i ljus och njut av design som gör livet bekvämt. Bakom huset väntar Kungsgatan som leder dig till Resecentrum och stadens puls. Går du 200 meter åt andra hållet hör du Fyrisåns brus. Ångkvarnen sjuder av framtidstro – tradition och nytt möts när JM nu bygger moderna och genomtänkta lägenheter av hög standard. Ljusa bostäder i olika storlek med ovanligt generösa förvaringsmöjligheter. Alla har minst en balkong eller uteplats, många har två. Utsikten spänner över city, Stadsträdgården, Mjölnarparken, ån och den stora gröna innergården.

”Lösningarna och läget ger tillsammans huset en profil som tilltalar såväl familjer som andra som har en välfylld fritid och söker ett lika välordnat boende.”


Pssst…Sov en liten stund till, du! Först den putsade fasaden med sina små utsmyckningar, sedan en ram av klinker runt entrén. Ett hus ska både vara bra, och se bra ut. I lägenheterna har vi använt en dov sval färgsättning och golv i ekparkett. Tillsammans skapar det en harmonisk känsla i både sovrum och övriga rum. Att telefonabonnemang, bredband och 15 tv-kanaler ingår i månadsavgiften kan också vara rogivande.


”Vi ville finna en look som kändes lika aktuell som funktionell. De färger och material vi valt ska få byggnaden att andas stadens puls och samtidigt förmedla en touch av natur.”


Pssst…Visst känns det bra

när kökslådan glider upp så ljudlöst att ingen vaknar när du gör nattmackan. Många anser att köket är huvudrätten. Därför har vi inrett med attraktiva material som vitrinluckor med alu-kant och tre karaktärsskapande alternativ vad gäller bänkskivor. De mjukt dämpade lådorna och luckorna är praktiska detaljer som brukar uppskattas mer för varje dag man ”bor in sig”. Den inbyggda spishällen, ugnen och mikron likaså. Och varför titta ner på en diskmaskin varje dag när den istället kan förses med en snygg skåplucka som front och monteras på bekväm höjd! Energisnål kyl och frys. Skulle en av dem någon gång gapa lite tomt, eller om du bara längtar efter att själv bli serverad, planeras dessutom en restaurang i huset.


”Var sak har sin plats, säger det gamla ordspråket. Vi håller med!”


Pssst… En av hemligheterna bakom

god trivsel är goda förvaringsmöjligheter. Hallen ger första intrycket. Här har den fått skjutdörrsgarderober med otaliga möjligheter att placera hängare, hyllor och korgar som sväljer oordning och skapar reda. Till dig som gått och önskat dig en riktig klädkammare säger vi bara välkommen in! I din nya finns svängrum för ”amerika-trunken”, och plats att sortera in småsaker eller prova ut festmunderingen. Kläderna tvättar du bekvämt hemma, samtliga lägenheter har tvättmöjlighet i badrummen. Där finns en bra bänkskiva att vika kläderna vid och ovanför sitter ett rymligt väggskåp med ordentlig belysning.


Pssst… Närmaste park ligger inom ett

stenkast, närmaste gröna oas når du genom att ta hissen till entréplanet. Gröna innergårdar har blivit ett av JM:s adelsmärken. Här i Ångkvarnen finns olika ”rum” med alltifrån parkbänkarna och planteringarnas lummiga lugn till lekplats och härligt öppna ytor. Nu är det ”bara” att välja vad du ska göra just idag. Ska du njuta av den befriande gårdsmiljön eller kommer du att luta dig tillbaka i utefåtöljen på din sköna balkong eller uteplats med alla dina bekvämligheter nära tillhands?


Ångkvarnen – Kungsängen

Resecentrum

Domkyrkan D rb

ga

ra ru

Centrum

nn an

ra at Åg

ä Tr ds år

an

dg

t

t ro

at

sg

st Vä

n

ta

ga

g nin

Uppsala

nd

grä

B

ga

D

rns äve

ta n

n Ku än gs

St ra

n

ta

nd

ga gs

bo dg

Svandammen Flustret

n Ku

Uppsala konstmuseum

at an

tan

ga gs

Slottet

Fjärdingen

n ta

ga

s nd

a

Stadsträdgården

Isl

at

an

tan

S

Ku n

gs

tan

Ham

sga

rn

Dag

ga

ar ikt

va

gk

Ån

u

H

Kungsängen

an at Mu nin g

g gin

än

gs

ga

n

an

at

Studenternas IP

tan

åga

Akademiska sjukhuset

rg

tra

äg

ldsv

skjö

Ös

ga

mar

ta

ÅNGKVARNEN

De hus JM bygger idag ska stå i minst 100 år. Därför har vi ett stort ansvar för kommande generationers miljö. Alla de hus vi bygger ska vara bra miljöer för de som bor eller arbetar i dem. Vårt arbete för att minska miljöpåverkan genom energianvändning är lika självklart som arbetet för ständiga kvalitetsförbättringar. Där vi bygger använder vi material och metoder som ger minskad miljöbelastning och minimerar avfall. Vi deltar aktivt i kunskapsutveckling och jobbar hårt för att hela tiden öka medarbetarnas kun-skaper inom miljöområdet. JM är medlem i klimatnätverket BLICC, Business Leaders Initiative on Climate Change, en sammanslutning av företag som sedan lång tid arbetar aktivt med klimatfrågan.

JM AB Postadress BOX 1334, 751 43 Uppsala I Telefon 020-57 00 57 I Internet www.jm.se

Form & copy: MEDORI. Bilder och illustrationer kan innehålla avvikelser från standard samt rätt till ändringar förbehålles.

Stadsteatern

Stora Torget

Ångkvarnen JM  
Ångkvarnen JM  

Ångkvarnen broschyr

Advertisement