__MAIN_TEXT__

Page 1

Service

av 1. klasse!

Sjekk ut vår aktivitetskalender på side 4 - 7!

Aldri har vi hatt så mange kurstilbud! Rask og nøyaktig intraoral skanner

- uten lisenser eller avgifter! Se mer side 23

Vi har styrket vårt servicesenter ytterligere

Dentalnet nr. 70 - mars 2017

Kvalitet


Dentalnet 70 – mars 2017

Leder

Kjære leser! Et godt ordtak sier at «bitterheten over dårlig kvalitet varer lenger enn gleden over lav pris»!

Vi i Dental Sør legger ned store ressurser i å levere høy kvalitet. Vi leverer verktøyet ditt, og det skal bare fungere. Det skal gjelde helt fra prosjektet starter, til driften er i full gang og behovet for vedlikehold og reparasjoner melder seg. Det spiller liten rolle om vi er fortreffelige i egne øyne dersom dere ikke har samme oppfatning og erfaring.

2

Resultatet av Dental Sørs kundetilfredshets-undersøkelse Dental Sør ønsker tilfredse kunder, og det er en kontinuerlig prosess å måle ”fornøydhet”. Det er bare gjennom å være lydhøre for dere vi kan forbedre oss. Undersøkelsesmetoden vi har valgt er et enkelt, anonymt spørreskjema med 6 spørsmål som sendes til alle som har mottatt faktura fra oss i løpet av siste tre-månedersperiode.

Beste score er 6 og svakeste er 1. Vi ønsker å dele resultatet med dere så dere også kan følge med om vi blir bedre: For 2016 gjelder at vi fikk en svarprosent på 14% og poengscore på 4,88 av maksimalt 6 oppnåelige. Du kan også ta undersøkelsen på vår hjemmeside. Dersom det er konkrete saker du ønsker at vi skal ta tak i ber vi om at du oppgir navn så vi kan hjelpe deg.

Ta undersøkelsen på: www.dentalnet.no\aktuelt\

Vi legger bak oss et fantastisk år og da er det ikke først og fremst omsetning jeg tenker på. Dental Sør har levert en rekke klinikker, både til offentlig tannhelsetjeneste og til private.

Fusjon mellom Dental Sør og Dental Sør Laboratorieutstyr

Vi er innovative og er med å utvikle nye løsninger som skal gi deg større valgfrihet ved anskaffelse av bildedannende utstyr.

Morten hadde et ønske, etter 16 år som Dental Sør Laboratorieutstyr, om å bli en del av moderselskapet, og det fantes ikke den grunn i verden for ikke å innfri det ønsket.

Våre faglige kurs trekker fulle hus og deltagerne gir oss gode tilbakemeldinger. Jeg vet at jeg har alle ansatte med meg når jeg lover at vi skal gjøre vårt aller beste i 2017 også.

Den digitale verden har ført LAB og tannlegeutstyr nærmere hverandre enn den var da vi i 2001 bestemte oss for å etablere LAB som et eget selskap. Vi ønsker Morten hjertelig velkommen inn som en del av salgsteamet, og sammen skal vi tilby utstyr og tjenester på 1. klasse. Morten er for tiden mye på turné med vår nye intraorale skanner, men ta gjerne kontakt!

Vennlig hilsen Arne Marius Stenslund arne.marius.stenslund@dentalnet.no Daglig leder

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

morten.heltlevik@dentalnet.no - 481 26 211


Nye medarbeidere!

Dentalnet 70 – mars 2017 Riffat Khan Servicesenter - avd. Oslo

Sindre Fallet Salg - avd. Oslo

Riffat er ansatt som kunde/service koordinator ved vårt kontor i Oslo.

Sindre har erfaring fra salg, og supplerer nå vår salgsavdeling.

riffat.khan@dentalnet.no tlf. 922 39 708

sindre.fallet@dentalnet.no tlf. 924 01 112

Sander Falkenstein Servicetekniker - avd. Bergen

Kari Lea Hennestad Logistikk/lager - avd. Mandal

Sander supplerer og styrker vårt vestlandskontor på service.

Karis blide stemme kan du treffe på telefonen via vårt lager.

sander.falkenstein@dentalnet.no

kari.lea.hennestad@dentalnet.no tlf. 926 79 832

tlf. 485 055 15

Sjekk vår

aktivitetskalender på de 4 neste sidene!

Følg oss på facebook

Aktivitetskalender................................ s. 4-7

HIGHLIGHTS

Tast 2

Assistentkalleanlegg uten kabling......... s. 8

Tlf 38 27 88 88

Dental Sørs

servicesenter

www.facebook.com/dentalnet.no/

Innbyttekampanje.................................. s. 9 Turbin tilbud........................................... s.12 Nye nettsider - ny nettbutikk.......... s. 14-15 KaVo uniter - gratis lampe.................... s. 16 Profylakse......................................... s. 18-19 Heka UnicLine S..................................... s. 21 Intraoral skanner................................... s. 23 Spesialtilbud på utstillingsuniter.......... s. 27 Med forbehold om feil eller når annet er oppgitt, er tilbudene gyldige til 30. juni 2017.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

3


Dentalnet 70 – mars 2017

kurs

Aktiviteter 2017

kurs

4

Bjarte Grung

Bjarte Bjarte Grung Grung

Spesialist innen oralkirurgi og oral medisin. Utdannet tannlege ved UIB i 1965. Ferdig Spesialist utdannet i januar 1972. l Universitetet i Bergen: Oralkirurgisk og røntgenologisk avdelinger, 7 år l Universitetsykehuset i Linköping, Sverige 1 år l Rigshospitalet i København, Danmark 2,5 år l Sentralsykehuset i Karlskrona, Sverige 1 år 15. mars i D rammen 4. mai på G l Universitetssykehuset i Stavanger, 26 år jøvik 11. mai i Å l Drammen oralkirurgi siden august 2003 lesund Bodø, Kirke nes og flere l Utfører utelukkende oralkirurgisk behandling byer komm er. l Kirurgisk implantatbehandling siden november 1985

Kjell Størksen

Sykehustannlege, Haukeland Universitetssykehus

Kjell Størksen

l Kjell Størksen tok sin tannlegeutdannelse ved Universitetet i Bergen i 1979. Han har omfattende erfaring med protetiske tannerstatninger og har arbeidet med implan tatprotetikk siden 1990. I tillegg til vanlige protetiske erstatninger har han arbeidet mye med pasientgrupper med medfødte og ervervede defekter som krever helt spesielle protetiske løsninger. 23. mars i S arpsborg Siden 1988 har Størksen vært ansvarlig for oral og (Få plasser igjen) maxillofacial protetikk ved Kjevekirurgisk avdeling, Tromsø, Mo Haukeland Universitetssykehus. lde, Ålesund , Stavanger sa mt flere bye r l Velkjent og velrenommert foreleser nasjonalt og interkommer. nasjonalt i emner som protetikk med spesielt fokus på implantatbehandling.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

kurs Scandefa

Påmelding på www.dentalnet.no

København

Scandefa, København 27. - 28. april 2017

På McJoys fortsetter vi etter messen tradisjonen med å by på det 1. glasset. Vi reserverer hele puben torsdag og fredag, med trubadur begge dager.

Nytt i 2017: Vi har booket 50 plasser på Nyhavnskroen som er i etasjen over McJoys! Her kan du velge fritt i en tre-rettersmeny for kun DKK 300,- inkl. én drikke, bare du bestiller plass! Også i år har vi invitert Dental Direct med som medarrangør og sammen ønsker vi hele tannhelseteamet velkommen. Se dentalnet.no eller dental-direct.no for komplett meny og booking.

5

Italia

Røntgenkurs

med radiolog Gro W. Hustvedt, 8. - 11. juni 2017 i Italia

Vi gjentar suksessen - OBS påmelding innen 1 april! 2017 programmet (med forbehold om endringer): Tors. 8. juni: Ankomst Bologna. Fre. 9. juni: Fabrikkbesøk/produktpresentasjon og lunsj. Røntgenkurs. Felles middag. Lør. 10. juni: Frokost og røntgenquiz. Avslapning rundt bassenget, Ferrari testkjøring (mot tillegg om interessen er stor nok), eller shopping i Bologna. Om kvelden: utflukt og ekte italiensk fellesmiddag. Søn. 11. juni: Hjemreise. For komplett program og og påmelding, se: www.dentalnet.no/aktivitetskalender/ OBS! Begrenset antall deltagere! Egenandel kun kr 5 800,- + fly, alt inkludert!

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

kurs

Aktiviteter 2017 Mandal Bjarte Grung

Skalldyrkurs med VATF Mandal, august 2017

l Torsdag 10.08 - Traumetenner Hvordan redder vi stumpene? Kursholder: Jens Ove Andreasen. Overtandlege/Odont.dr.hc. Etter kurset inviterer vi alle på gratis grillfest hos Dental Sør l Fredag 11.08 - Svarte! Hva gjør jeg nå? Om komplikasjoner og problemer i praksis, samt antibiotikabehandling i odontologisk praksis. Kursholder: Heming Olsen-Bergem. Spesialist i oral kirurgi og oral medisin UiO. Fredag kveld blir det anledning å melde seg på havets festbord i Mandal sentrum.

6

Kontakt meg gjerne om du har spørsmål eller ønsker om kurs eller arrangement i samarbeid med din lokalforening. Sammen kan vi klare mer, og via våre kontakter i dentalverdenen har vi masse å bidra med! Ivar J. Hokland, salgssjef ivar.jakobsen.hokland@dentalnet.no - tel. 949 74 199 S Y S T E MS E R

ER T

01

90

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

TI

F IS

Se dentalnet.no for alle aktiviteter, påmelding og ytterligere info om disse.

ISO

Kurs-sjefen

Skalldyrfestivalen arrangeres i Mandal 10. til 13. august 2017 for 29. gang.

:2 0

15


Dentalnet 70 – mars 2017

kurs Nordental

Påmelding på www.dentalnet.no

Lillestrøm

Landsmøte, Nordental 2. - 4. november 2017

Vi vant Beste Stand i 2016 i Stavanger I begrunnelsen står det: Utstiller har klart å få frem et tydelig budskap og standen har en flott utforming. Standbetjeningen er serviceinnstilte og fremtoningen er profesjonell. Pluss for kreativ bekledning og at man har en rød tråd i henhold til budskap. Standen appellerer til publikum og selv om utstiller har flere produkter er det ryddig og visuelt bra. Pluss også for “kjøpmannsveggen”.

I 2017 skal vi gjøre alt for at vi beholder den flotte pokalen! Besøk oss på vår velfylte stand, og få faglig og sosialt påfyll. Programmet er under utforming, følg med på www.dentalnet.no og gled dere med oss til nok et vellykket Landsmøte!

Per Vult von Steyern Professor og overtannlege

Per Vult von Steyern

l Per Vult von Steyern er ansatt som overtannlege ved det odontologiske fakultet i Malmø. Han er også avdelingsleder for avdeling for materialvitenskap -og teknologi, samt prosjektansvarlig ved Futurum-klinikken, som er en arena der dentale aktører kan få teste sine idéer. 7. septemb er 2017 Han er også lærer og forsker innen oral protetikk. i Oslo 21. septem Materialutviklingen holder ikke følge med den ber 2017 tekniske utviklingen. i Tønsberg l Se dentalnet.no for utfyllende program og påmlding til de ulike kursene.

Følgende st eder komm er: Bergen, Trøm sø og Sarpsb org

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

7


Dentalnet 70 – mars 2017

Assistentkalleanlegg uten kabling! Dental Sørs trådløse assistentkalleanlegg er basert på kjente merkevarer, et eget trådløst nettverk uavhengig av klinikkens eget nett, og en programvare som gjør det enkelt å tilkalle hjelp ved kun ett trykk på displayet eller aktivisering fra unitens assistentkalleknapp eller fra unitens fotkontroll.

NETTO-tilbud: pr. display/rom

kun 4 945,8

Trådløs sender fra unit til display kun kr 881,-

NYHETER 2017: Nødkallefunksjon vises med blå blink som kun kan nullstilles fra der det ble foretatt, eller først i køen funksjon (valgfritt). DENTCALL Touch appen er låst til skjermen også ved omstart av displayet. Skjermbeskyttelse med justerbar tid før skjermen går i pause. Berøringsfri oppstart fra pauseskjerm: Hold hånden foran skjermen og den er klar igjen. Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

KaVo INNBYTTE-KAMPANJE 540 LED - operasjonslampe Ku

l kan

monteres på de fleste uniter

nden En fa e sier: ntast isk la m

pe!

l CompoSafe

mode - ideelt instrument når det jobbes med kompositt l naturlig l når

hvitt lys i beste kvalitet

kun det beste er godt nok

INNBYTTEKAMPANJE: Du får 7.000,- for den gamle lampen ved kjøp av ny!

9

Helt fornøyd - eller retur mot å betale for monteringskostnader.

Veil pris : 46.00 0,– Innbytt e: 7.0 00,= NY PRI S: 39.00 0,Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

X-Ray software

10

Bildebehandling fra alle tilgjengelige kilder, i ett og samme program!

Finn brosjyren pĂĽ www.dentalnet.no Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


X-Ray software Dentalnet 70 – mars 2017

Årets beste kombo-pakke:

OPG, skanner & VisiQuick

KAVO SCAN EXAM Dette er den perfekte løsningen for deg som ønsker ny skanner. Kan brukes av store klinikker opp mot 8 behandlere samtidig

VISIQUICK

11

Dette er programmet som sikrer alle dine bilder i ett og samme system uansett fabrikat. Pakkeprisen inkluderer: l 1 konvertering l opp til 6 brukere l 2 røntgensystem l lisens l kurs og installasjon

KAVO OPG PAN EXAM Pan Exam er den mest komplette og mest solgte OPG i Europa.

Pakkepris: Oppgrader hele klinikk for kun kr. 290 000.- alt inkludert.

t.no Tlf Tlf 38 38 Tlf27 27 3888 88 2788 88 88--88 www.dentalnet.no www.dentalnet.no - www.dentalnet.no -- post@dentalnet.no post@dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

KaVo Turbiner

INNBYTTETILBUD Innbyttetilbud: Du får toppmodellen for kun kr. 12 500,forutsatt innbytte. Se fordelen under:

MASTERtorque 9000L turbin

Innbyttepris kr. 12 500,-

Direktestopp-teknologi l Boret stanser innen 1 sekund l Hygienisk, uten tilbakesug l Kraftfull - 20% mer kraft 23W l Ekstrem lydsvak, kun 57db

12

Arne Kalvik

- vår ekspert på roterende arnekalvik46@gmail.com - 416 26 538

Ved vårt sertifiserte verksted for reparasjon av roterende instrument har vi lang erfaring! Kontakt Ketill på 900 83 658, eller ketill.kloster@dentalnet.no Adresse: Postboks 700, 4003 Stavanger

KaVo - tysk kvalitet i mer enn 100 år! Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

GUM kvalitets- og hygieniske reisetannbørste eller ORTHO sin foldbare, med gratis trykk! Kun kr 17,50 pr. stk. inkludert ditt trykk. Min. antall 480 stk. Din logo trykket på Selg dem, bruk dem som gave eller visittkort? Valget er ditt!

GUM 125T ORTHO

GUM 158T

0,www.helsedent.no - diskret på den andre siden og vi betaler trykkekostnadene*

Få din logo trykket på 480 sammenleggbare tannbørster! Trykk 40 x 7 mm i blått på transparent håndtak. Send inn tekst/logo - få et tilbud!

* Uten helsedent.no-trykket betaler du selv trykk- og klisjékostnader på kr 4,50 pr. børste. Uten trykk kr 17,50 pr. stk. og vagfritt antall. Pris “ut i butikk” fra kr 32,-

Kjøp alle våre profylakseprodukter på nye www.dentalnet.no!

www.helsedent.no er nettstedet for den vanlige forbruker! Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

13


Dentalnet 70 – mars 2017

Helt nye nettsider! • Enklere innlogging og navigering 14

• Utvidet aktivitetskalender med påmelding • Mange nye - produkter - brosjyrer - videoer • Mange nye klinikkfoto i ”Prosjekter”

www.dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

! Oppstartstilbud Kun i nettbutikken - og kun i mars

l 40% rabatt på alle

hygienposer til røntgen. Maks 10 pk. pr. klinikk

l Purekeys tastatur, kun kr. 1 999,-

Kun 25 stk.

l Opalescence til “gi-bort-priser”

HÅG Capis

co

Hygienep

oser

l CU2 HD intraorale kamera

USB-kame

ra

kun 19 999, Kun 10 stk.

l HÅG Capisco Sessel

kun kr. 1 999, Kun 28 hvite, og 5 div. farger

Opalescen

ce

Purekeys

Miele forb

ruk

l Miele forbruksvarer

Vi har fylt på utsalgssidene og økt rabattene kraftig! Alt skal ut!

www.dentalnet.no

15


Dentalnet 70 – mars 2017

KaVos unitfamilie Ekte tysk kjøreglede

16

E70 VISION

E50 LIFE

E80 VISION

Få lampe uten ekstra kostnader! Få en KaVo LUX 540 Led-lampe inkludert ved kjøp av ny unit innen 30.06.17 Be om brosjyre og et uforpliktende tilbud!

KaVo - tysk kvalitet i mer enn 100 år! Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

1058 LIFE


Dentalnet 70 – mars 2017

Leica M320 mikroskop Spar inntil 50 000,- ved kjøp av et High End Leica mikroskop: Produktspesialist: Mats Grønvold

Spar opp mo t 50 000, -

- Mulighet for integrert HD kamera for video og bilder - Multifokuseringslinse med variabel arbeidsavstand fra 200-300mm

mats.gronvold@dentalnet.no tel. 980 74 186

- Ingen utvendige kabler - 2 stk LED dioder for skyggefritt lys

Norsk brosjyre på dentalnet.no

17

E

Mikroskop Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

PROFYLAKSE l l l Vårt mestselgende blekeprodukt OPALESCENSE - til “gi bort”-priser!

Dental Sør er totalleverandør av TePe - og har alltid gode priser!

Mellomromsbørster

Hjemm eblekin alle sma gssett, ker

Kun kr. 30,pr. stk.

TePe original

kun kr. 750,Klin

ikksett, alle sma ker kun

TePe original soft

kr. 850 ,-

TePe Angle

TePe Original

10 eller 16% klinikksett 8x1,2ml 10 eller 16% pasientsett 8x1,2ml

Vi fører alle produktene til Ekulf

18 - til konkurransedyktige priser! EKULF ph

Classic White elektrisk tannbørst fra Oral-B PC 600 3D White Classic

1368

1364

1359

1356

40 x 1,2 ml 10 el. 1 6% refi ll

kr. 2 75 0,-

1368

Til utro

Interprof vinkel plus

lige:

kr. 290 ,pr. stk .

1740

1736

1738

NB: Begrenset antall

1742

Tanntråd fra

til fantastiske priser! KLORHEXIDIN

ALOE V ERA

kr. 49,-

kr. 64,-

kr. 68,-

pr. stk .

pr. stk .

pr. stk . 100/2 00 m

ORIGIN A

kr. 58,-L pr. stk .

DRY M OU

kr. 79,-TH pr. stk .

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

OPALESCENSE tannkrem er vår mestselgende tannkrem ity Sensitiv Relief 12 stk . 133ml,

0,kr. 1 09

Coolmin t 133ml, 12 stk .

kr. 1 09 0,-

NYHET! Opalescense Sesitivity Relief


l

Dentalnet 70 – mars 2017

PROFYLAKSE l l l Fortell oss hva du trenger

- og Sissel vil fylle et slikt stativ til deg med akkurat de produktene du har behov for! Vil du tilby våre profylakseprodukter, får du dette flotte stativet på kjøpet! 19

Du finner alle våre profylakseprodukter på www.dentalnet.no Kontakt: Sissel Nesse Bentsen Tannpleier og produktspesialist-profylakse sissel.nesse.bentsen@dentalnet.no Tlf. 400 34 414 Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

Røntgen for et hvert behov

Verdens minste OPG Kan monteres på vegg eller gulv

20

Ved bestilling innen 1. mai spanderer vi kurs i Italia se side 5.

X5 OPG fra kr. 189 000,X5 CBCT 3D fra kr. 549 000,-

Kontakt våre spesialister angående røntgenspørsmål! Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

20


20

Suksessen Heka UnicLine S

Dentalnet 70 – mars 2017

Fornøyd tannlege = fornøyde pasienter

Ta kontakt for et uforpliktende tilbud på din neste unit.

21


Dentalnet 70 – mars 2017

KaVo ScanExam - Instrumentarium Express

Kombinerer Dental Excellence med outstanding imaging ekspertise! Én scanner

som kan betjene opptil hele 8 brukere

Kvalitet Uslåelig finsk bildekvalitet

Ta kontak for vår t lig tilbud! e

22

Røntgen tilbehør: Originale hygieneposer, papp og fosforplater

FOCUS intraoralt fra Instrumentarium


Dentalnet 70 – mars 2017

CS 3600

ANY COMPANY CAN MAKE A SCANNER MAKING IT FAST, ACCURATE, EASY AND OPEN IS WHAT WE DO

23

Kontakt oss gjerne for en live demo på din klinikk! Kontakt produktspesialist: morten.hetlevik@dentalnet.no - 481 26 211 Carestream CS 3600 intraoral skanner vil bringe din klinikk til et nytt nivå. Høyhastighets kontinuerlig skanning registrerer over og underkjeve raskt og nøyaktig. Full HD 3D bilder gjør det enkelt å kommunisere med pasient, tanntekniker eller kollega. Carestream har designet CS 3600 med åpne systemfiler og uten skjulte lisenser for å bli best på digitale avtrykk. Det skal være raskt, nøyaktig, enkelt og åpent!

Intraoral skanning raskt og enkelt for deg! Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

Tannlegene i Bogstadveien Oslo Tannlegene i Bogstadveien 51 AS og Bogstadveien Oralkirurgiske Senter består av 14 tannleger og 6 tannhelsesekretærer. De har 6 spesialister som dekker områdene: oralkirurgi og oralmedisin, endodonti, periodonti og kjeve- og ansiktsradiologi. Siden 1994 har Dental Sør vært deres foretrukne leverandør, og har blant annet levert 7 Heka UnicLine uniter med røntgen, sterilutstyr, Climo inn24 redning, OPG og CBCT. Se alle bildene på www.dentalnet.no Foto: Freddy Bukkøy

Climo resepsjon

Climo innredning

Climo innredning, skjerm på unit

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

Heka stol på hjul, fontene og mobilunit

MyRay CBCT


Dentalnet 70 – mars 2017

Ås tannklinikk Climo steril med hygienemaskiner fra Miele, Castellini og DAC

Flott dekor og utsmykning i korridorene.

Smilene satt løst når nye Ås Tannklinikk ble høytidelig åpnet med bidragsytere, ansatte og prominente gjester.

25

Dental Sør er store på tegning og praksisplanlegging, og i forbindelse med nye Ås Tannklinikk har vi vært med Hele Veien. Onsdag 25. januar 2017 var det storslått åpning med alle involverte til stede.

KaVo unit og Climo innredning

Av utstyr har vi levert all innredning fra Climo, uniter fra KaVo og Heka, røntgen fra MyRay og assistenkalleanlegg fra DentCall. Siste, og stødige, hånd på verket har jentene fra StoreRom stått for.

Se alle bildene på www.dentalnet.no Foto: Gunn Asveig - StoreRom

DentCall displayet montert på kanal De ansatte med Dental Sørs innflytningsgave fra med eget Torunns Keramikk USB ladeuttak.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

Retningslinjer for håndtering og retur av amalagamholdig avfall Det har trådd i kraft nye forskrifter for deklarering og håndtering av amalgamavfall. Amalgamavfall skal nå deklareres på www.avfallsdeklarering.no Tidligere har serviceteknikere samlet inn amalgamholdig avfall, skrevet ut deklarasjonsblankett og samlet inn amalgam og amalagamfilter til oppsamling. Avfallet er deretter blitt sendt til DMT avfall AS. Nye strengere retningslinjer har medført krav til konsesjon for mellomlagring av spesialavfall og krav til ADR kurs for våre ansatte. Det er også blitt strenge krav til oppbevaring av amalgamavfallet i servicebiler og på lagringslokasjon.

26

Oppsamling og innsending av kassert amalgamholdig materiell etter service og reparasjoner vil måtte bli sendt til godkjent mottak for spesialavfall. Nye krav utløser kostnader for håndtering av avfallet som igjen ville medført et behandlingsgebyr. På bakgrunn av dette har vi valgt å ikke samle inn amalgamfiltre og amalgamavfall. DMT Avfall AS vil nå håndtere amalgamavfallet med direkte kontakt til tannklinikken uten Dental Sør AS som mellomledd.

Ta kontakt når dere har fått tilsendt filter så kan vi utføre kontroll av sugesystemet og teknisk rom samtidig. DMT Avfall AS har vært vår samarbeidspartner siden 1995 på håndtering av amalgamholdig avfall. De har spesialkompetanse på dette område og har alle konsesjoner for mottak og håndtering av amalgamavfall.

Dental Sør har miljøfyrtårnmerking og er ISO 9001:2015 sertifisert. Offentlige retningslinjer bør etterfølges av alle så vi ikke blir miljøsyndere. Vi er behjelpelig med å finne gode løsninger og vi anbefaler at tannklinikken tar kontakt med vår samarbeidspartner DMT ved behov for veiledning i forbindelse med innrapportering av amalgamholdig avfall. Det finnes også gode veiledninger for dette på DMT`s hjemmeside www.dmtavfall.no

Det vil uoppfordret bli sendt amalgamfilter fra DMT til tannklinikkene som har SRAB “sorte” amalgamfilter. Andre sedimenteringsfiltre og amalgamoppsamlingsbeholdere til Metasys og Durr bestilles som før hos Dental Sør AS, f eks i vår nettbutikk. Vi vil fortsatt, som før, bytte filtre for dere.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

Hilsen serviceavdelingen Dental Sør AS eddie.brandsvoll@dentalnet.no


Dentalnet 70 – mars 2017

AIR FLOW Master Piezon - en helt uunnværlig 3 i 1 maskin Dette er det siste og mest moderne innen ultralydscaling, periobehandling og Air-Flow.

Perio-Flow: En ny og spennende behandlingsform. Forebygging og behandling av periodontitt, mucositt og perioimplantitt.

Air-Flow

- med NO-Pain technology Dette er en fantastisk maskin både for tannleger, tannpleiere og ikke minst for pasientene. Fra Dental Sør får du med et praktisk trillebord, som gjør at scaleren enkelt kan benyttes i flere rom.

Ønsker du en demo, kjøps- eller leasingtilbud?

INKLUD

EMS Piezon Scaler

ERT

Luftpolérer til fjerning av plakk, misfarging, lim osv.

Kontakt: Sissel Nesse Bentsen Tannpleier og produktspesialist.

Dental Sør har sertifiserte teknikere på EMS som utfører reparasjoner og forebyggende serviser på eget verksted. Vi har utlånsmaskiner du kan bruke mens din repareres.

sissel.nesse.bentsen@dentalnet.no tlf. 400 34 414

Vi sender ikke til Sverige, så ventetiden blir betraktelig mindre.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

27


Dentalnet 70 – mars 2017

Landsdekkende servicesenter - ett telefonnummer! S Y S T E MS E R

enkle ta stevalg: Tast 1 for best illin utstyr, v g av arer elle r reser ved eler Tast 2 teknisk ser vice

ER T

Kontakt derfor vårt servicesenter, som straks vil aktivere oppdraget ditt.

HENG D E PÅ TAV T TE OPP L A I DA G!! To

F IS

Vi vil at du som kunde skal få den beste oppfølging, fra du løfter av røret til jobben er ferdig utført.

01

90

RING: 38 27 88 88

ISO

ENKLERE - SIKRERE - ALLTID SVAR

TI

:2 0

15

Dental Sør AS Hovedkontor Mandal Teknikere som dekker Agder, selgere, utstilling, lager, logistikk, innkjøp, markedsavdeling og administrasjon. Adresse: Saltverket 6, 4515 Mandal Dental Sør AS avd. Rogaland Teknikere/selgere og verksted for roterende instrumenter som dekker Rogaland Adresse: Solagata 7A, 4009 Stavanger Nord-Norge Dekkes av egne teknikere fra Oslo og Trondheim. Dental Sør AS avd. Bergen Teknikere/selgere og verksted som dekker Hordaland og Sogn og Fjordane Adresse: Statsminister Michelsensvei 62, 5230 Paradis Dental Sør AS avd. Telemark Teknikere/selgere som dekker Telemark og Vestfold Adresse: Kjørbekkdalen 12A, 3735 Skien Dental Sør AS avd. Oslo Teknikere som dekker Østlandet, salgsavdeling,  verksted og utstilling Adresse: Østensjøveien 18, 0661 Oslo Dental Sør AS avd. Midt-Norge Teknikere/selgere og verksted som dekker Møre, Sørog Nord Trøndelag og halve Nordland Adresse: Fossegrenda 7B, 7038 TRONDHEIM

Dental Sør AS - tlf. 38 27 88 88 - fax 38 27 88 89 - post@dentalnet.no - www.dentalnet.no

Profile for Dental Sør AS

Dentalnet 70 mars 2017  

Kundeavis for Dental Sør AS

Dentalnet 70 mars 2017  

Kundeavis for Dental Sør AS

Profile for medon
Advertisement