Page 1

Hovedfokus p책 profylakse!

Dentalnet nr. 63 - mars 2014


Dentalnet 63 – mars 2014 side 2

Kjære lesere Det er alltid en glede å åpne nye klinikker. Det gjelder både nyetablerte og «nyrenoverte». Å se gleden hos de som skal få nye arbeidsplasser og nytt utstyr er både hyggelig og morsomt. Vårt fokus er gjennomtenkte løsninger som gir god arbeidsflyt, god hygiene ikke minst effektiv pasienthåndtering. Vi i Dental Sør tenker på slike løsninger hver eneste dag. Vi bekymrer oss og gleder oss sammen med dere. Vi høster av vår årelange erfaring for å finne det som vi mener passer best hos deg. Det er et stadig større fokus på pris og det er bra i den forstand at det presser både produsenter og forhandlere til å finne gode løsninger. Vi er stolte og glade for at vi fortsatt klarer å holde et konkurransekraftig prisnivå. Invester fornuftig! Utstyret du kjøper skal gi arbeidsglede og ergonomi i mange år. Vi er stolte av å igjen ha vunnet avtalen om å levere utstyr til den offentlige tannhelsetjenesten i Buskerud, Telemark og Vestfold. Vi skal gjøre vårt beste for at alle parter skal bli fornøyd. For å opprettholde vårt mål om å være totalleverandør av service, utstyr og tilbehør lanserer vi Imaging som en ny produktgruppe. Der vil du blant annet finne OPG og skanner fra KaVo samt forbruksmateriell til røntgen. Vennlig hilsen Arne Marius Stenslund arne.marius.stenslund@dentalnet.no

ENKLERE - SIKRERE - ALLTID SVAR Vi vil at du som kunde skal få den beste oppfølging, fra du løfter av røret - til jobben er ferdig utført. Ring derfor til servicesenteret vårt, som straks vil aktivere oppdraget, og følge deg Hele Veien!

SERVICESENTER: TLF 38 27 88 88 UTSALG - på nett Vi oppdaterer hele tiden vårt brukt- og demovaresalg på: www.dentalnet.no/ produkter/utsalgshjoernet/

Velkommen til oss - vi betaler flybilletten! * Du er når som helst velkommen til en uforpliktende demo i vår utstilling i Mandal eller Oslo (ny i januar 2014). * Ved kjøp av ny unit eller andre varer for tilsvarende beløp

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 63 – mars 2014 side 3

NYE LOKALER I OSLO Østensjøveien 18

Her finner du vårt nye kontor, utstilling og verksted i Oslo. Lyst, trivelig og effektivt. Rundt et stort åpent utstillingsareal vil du finne serviceverksted, salgskontor og møterom. Alt er lagt til rette for at du som kunde kan komme innom og se løsninger som kan passe i din klinikk. Her kan du teste og prøvesitte det meste av instrumenter, småutstyr, stoler, innredning, røntgen og uniter. Besøk oss gjerne, og passer det bedre å komme utenom ordinær arbeidstid er det bare å ta kontakt. Hva med en liten pizzakveld for hele klinikken hos Dental Sør etter jobb en dag? Vi holder Pizza.

Ny tekniker Arbeidsmengden i Oslo/Østlandsområdet øker stadig og vi har ansatt en ny tekniker, Ottar Olsen, som skal ha base i Oslo. Ottar har erfaring innen avansert data og elektronikk fra sine mange år i Tandberg Data. Vi er overbevist om at han blir tatt godt imot ute hos dere.

Ny selger Vi har også fått en ny selger, Gunhild, som skal ha fokus på tannlegene i Oslo. Hun har tidligere solgt løsninger for datasikkerhet og begynte hos oss i november i fjor. Det er imponerende å se hvor mye dentalutstyr-kunnskap hun har klart å tilegne seg på så kort tid. Hun har også erfaring fra design av kjøkkenløsninger og det kommer godt med når praktiske løsninger i klinikken skal utarbeides.

Nytt fra Haydom:

Bli venn med oss akkurat som dine kolleger

Meld deg på nyhetsbrevet:

www.dentalnet.no

I løpet av 2013 var det to grupper, på til sammen 6 studenter som melde seg til tjeneste. Eneste “problemet” var at de trengte en veileder, siden de manglet endelig eksamen. Den utfordringen tok Berit S. Jørgensen på strak arm.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

Nå står to komplette behandlingsrom klare og vi venter spent på tilbakemeldinger fra turen. Følg med på våre Facebookog nettsider hvor tilbakemeldinger fortløpende legges ut.


Dentalnet 63 – mars 2014 side 4

Nytt diagnostikkverktøy UTEN røntgenstråler! Det helt nye DIAGNOcam fra KaVo betyder, at røntgenstråler ikke længere er en uundgåelig del af cariesdiagnosticeringen. Derudover er det både mere nøjagtigt og langt mindre besværligt. Av danske Hans Henrik Rasmussen I en menneskealder har røntgenstråler været en nødvendig del af cariesdiagnosticeringen, men med det netop lancerede DIAGNOcam fra KaVo kommer røntgenstrålerne ikke bare til at spille en langt mindre rolle, diagnosticeringen er også blevet mere nøjagtig og lettere at udføre i praksis. At man undgår de skadelige røntgenstråler er især en gevinst, når det er et barn, en gravid, en udviklingshæmmet eller en person med røntgenfobi, der sidder i tandlægestolen, men at diagnosticeringen er blevet langt mindre besværlig er selvfølgelig en fordel for alle patienter og ikke mindst for behandleren selv. Hvor røntgenapparaterne betyder, at patienten skal iklædes blyovertøj, og at behandleren forlader rummet, fungerer DIAGNOcam ved lys, og ingen af delene er derfor nødvendigt. Derudover fungerer kameraet via Plug & Play, så det eneste, der kræves, er en pc med usbindgang,ligesom kameraet også kan tilsluttes direkte til tandlægestolen, hvis denne er udstyret medusb-port. Teknologien til DIAGNOcam er udviklet for en del år siden, men det er først nu, man har opnået en tilstrækkelig høj opløsning samt fået videnskabeligtbevis for, at det virker så godt, som det gør.

For uforpliktende prøve, ta kontakt med en av våre selgere!

Tandstrukturerne som lysleder

DIAGNOcam er baseret på en teknologi, der kaldes DIFOTI-teknik (Digital Imaging FiberopticTransillumination), og som anvender selve tandens struktur til at påvise caries. Den oplyser således tanden med lys af en specifik bølgelængde, som går ind og bruger tandens strukturer som lysleder. Tandstrukturerne gør det muligt, at lyset transporteres fra indgangsstedet til kameraet, og områder, som f.eks. kariøse læsioner, der afbryder transporten, imponerer som afgrænsede, mørke områder. Et digitalt videokamera optager billedet og viser det live på en computerskærm. Denne metode betyder blandt andet, at man straks kan vise patienterne billederne på skærmen og derved tydeliggøre

behandlingsbehovet, og man kan naturligvis også lagre billederne, udskrive dem, og bruge dem til regelmæssige kontroller til vedvarende overvågning. Diagnosticeringssikkerheden er meget høj og er mindst lige så god, og i nogle tilfælde højere, end ved røntgendiagnosticering. Især approksimalt og okklusalkaries kan dokumenteres væsentligt nemmere med DIAGNOcam, og derudover kan sekundærkaries ligeledes observeres op til en vis fyldningsstørrelse.

Lynhurtig indkøringstid I mange tilfælde er det også muligt at identificere revner, sprækker og infraktioner. Grunden er, at når DIAGNOcam lyser tanden op, vil lyset brydes anderledes, hvis der er en sprække eller infraktion, som dermed kan identificeres.Herudover oplever man ikke burnouts eller overlap som ved røntgen, hvor sådanne kan forstyrre billedet, ligesom plakaflejringer heller ikke vil forstyrre billedet. Når selve diagnosticeringen således bliver bedre, er det altså ikke kun børn, der vil kunne få glæde af den nye metode, og dertil kommer, at kameraet er meget let at bruge, så alle på klinikken vil kunne betjene det efter et kort kursus på en halv times tid. Behandleren skal blot placere spidsen af kameraet over en tand, og kan så tage et billede eller lave en videooptagelse. Takket være den specielle software med VDDS-grænseflade er kommunikation med anden praksissoftware også mulig.

Se mer på www.diagnocam.com

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 63 – mars 2014 side 5

Klassifisering av DIAGNOcam funn Findings Classification of DIAGNOcam Ludwig-Maximilians-University Munic 2013

Ludwig-Maximillians-University, Munchen 2013 Description

DIAGNOcam

Clinical Situation

Treatment options

(possible Dentin-Extension in dotted lines) 0

meell EEnnaaam m e

Sound surface

Enn a mel EEn a mell

Dentin

Monitoring & Preventive intervention

Dentin Dentin Dentin Dentin

Enamel-Dentin-Junction

Enamel-Dentin-Junction Enamel-Dentin-Junction Enamel-Dentin-Junction Enamel-Dentin-Junction

1

First detectable signs of an enamel caries lesion

Caries Monitoring & Preventive intervention

2

Established enamel caries lesion

Caries Monitoring & Preventive intervention

3

Established enamel caries lesion which reached the EDJ at a single point

Caries Monitoring & Preventive intervention

4

Dentin caries due to an established enamel caries lesion with an extended involvement of the EDJ

(Minimal)-Invasive operative treatment*

5

Established dentin caries

Invasive operative treatment*

KaVo DIAGN

Ocam

Pictures th at will change your world KaVo DIAGN Oca

m

*A parallel bitewing might be indicated to predict the dentine caries extension in relation to the pulp.

Finn all informasjon du ønsker på Dental Sørs hjemmeside www.dentalnet.no

* APreventive parallel Intervention: bitewing might indicated predict the caries Plaque be control, fluorideto application, cariesdentine infiltration etc. extension in relation to the pulp. Preventive Intervention: Plaque control, fluoride application, caries infiltration etc.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no KaVo Dental GmbH · D-88400 Biberach/Riß · Telefon +49 7351 56-0 · Fax +49 7351 56-1488 · www.kavo.com


TEMA: PROFYLAKSE

Dentalnet 63 – mars 2014 side 6

PROPHYflex 3

Profyflex 3 Profesjonell tannrensning – lett og elegant

Kun kr 14 500,-

Klare fordeler for både behandler og pasient. Ergonomi – funksjon og design møter hverandre, og gir deg en perfekt fornemmelse for arbeidet som skal utføres. Kan brukes i et hav av indikasjoner f.eks. fjerning av misfarging og plakk, før fissurforseglinger for bedre retensjon og ikke minst til fore- byggende behandlinger f.eks. på inplantat eller abutment.

Inkl. en boks pulver 80 x 15 gr. pr boks

Velg mellom forskjellige pulvertyper f. eks.: Sodium-bikarbonat eller KaVos ProphyPEARLS – eller nyeste pulver – Glycin til subgingivale indikasjoner og behandlinger. PEACH

ORANGE

BLACCURRANT

MINT

Få en boks PROPHYpearls Neutral på kjøpet 80 poser a´ 15 gr. pr boks

NEUTRAL

KaVo - SonicFlex scaler Uansett om du skal scale tannstein, fikse retrograd eller mikro invassiv karies terapi, er SONICflex en god følgesvenn! Det komplette håndstykke med 3 kraftfulle justeringsmuligheter arbeider effektivt og med meget høy presisjon, og kan kobles både til sterilt- eller unitvannforsyning. SONICflex arbeider i et unikt elipseformet bevegelsesmønster under 6500 hz, som gir optimal arbeidsfrekvens for scalerspisser med eller uten diamantbelegg. Det store utvalget av spisser gjør Kjøp 6 valgSonicFlex til en god investering, frie KaVo og og byr dessuten på tidsbesparende behandlinger til gagn EMS spisser. for både behandler og pasient.

Betal for 5.

Vi spanderer den rimeligste

En klassiker – mer populær enn noensinne. Et komplett spissprogram – kun hos KaVo

Komplett profylakseprogram finner du på: www.dentalnet.no/produkter/profylakse/ Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


TEMA: PROFYLAKSE KaVo DURAtec Prophy 2953

Kjøp 3 for kun kr 11 800,-,-

Dentalnet 63 – mars 2014 side 7

KaVo DURAtec 2933 Pussevinkelstykke som garanterer at ingen pussepasta havner utenfor pasientens munn! Markedets letteste, mest ergonomiske og garantert mest populære profylakse-vinkelstykke, som med sine 60 graders occilerende bevegelsesmønster, sørger for en optimal polering, uten risiko for større varmeutvikling under selve poleringen.

Hvis du polerer ofte, prøv denne! – du vil elske den !!

KaVo - PiezoLED scaler

PiezoLED

Kavo´s eget ultralydscaler-system som tenker selv! PiezoLED fra Kavo – intelligentstyrt Piezoscaler, med stort spiss-utvalg til mange indikasjoner. F. eks. diamantspisser til endokanalsøking, scaler og preparasjonsspisser. Scalerhåndstykke med LED lys - meget lett og høy prestasjon.

Velg 6 valgfrie spisser fra EMS eller KaVo - betal for 5! Vi spanderer den rimeligste

Komplett profylakseprogram finner du på: www.dentalnet.no/produkter/profylakse/ Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 63 – mars 2014 side 8

Hvorfor skal du velge oss som leverandør?

SERVICESENTER:

Dagens utstyrspark er både avansert og kostbar. Godt vedlikeholdt vil utstyret tjene deg i mange år. Vi i Dental Sør leverer både det utstyret du har behov for og den servicen som utstyret trenger etter at det er installert. Vi har svært god kontakt med våre produsenter og arrangerer jevnlig kurs for både tannleger og annet personell. De produktene vi forhandler kommer fra store velrennomerte selskap, og vi setter vår ære i å yte service i tiden etter at utstyret er montert, og helt frem til du vil fornye det. Dental Sør betjener hele landet, vi er en utpreget teknisk bedrift, hvor kun et fåtall ikke har teknisk bakgrunn. Vi har en desentralisert organisasjon som foruten hovedkontoret i Mandal, har stedlige representanter i Oslo, Trondheim, Bergen, Stavanger og Skien. Vi har innholdsrike utstillinger i Mandal og Oslo hvor du kan besøke oss og ta og føle på det nyeste utstyret innen dentalbransjen. Nytt i år er at vi har samlet tradisjonelt utstyr og utstyr for bildedannende diagnostikk i samme organisasjon. Hygiene er en viktig del av all behandling. Vi har komplette løsninger for at du skal kunne tilby dine ansatte, og ikke minst kunder, en hygienisk standard i toppklasse. Våre priser er konkurransedyktige og du skal alltid få hjelp raskt. Våre kunder skal ha minimal nedetid på det utstyret de har kjøpt fra Dental Sør AS. Det mener vi er den beste måten å sikre god driftsøkonomi på. Det er din hverdag, lykke til med valg av utstyr.

Åse og Jorunn i vårt unike Servicesenter som straks formidler og organiserer kontakten mellom kunde og tekniker. Alltid like blide og hjelpsomme, og det er ikke få tannleger rundt omkring i vårt langstrakte land som har fått dagen reddet av disse to som velfortjent får kundekommentarer som: - “Eg elsker deg” - “Min lille perle”, osv. Vår egen tekniker, Roald, ble en gang spurt hva han gjorde om han hadde en dårlig dag? “ “Da ringe e bare Åse, og så er det over!” 8. mars lover vi blomster til alle våre kvinnelige ansatte, som alle gjør en kjempejobb hver eneste dag! Så får vi bare finne opp mannedagen en annen gang!

LAGER: Lageret, her representer med Grete og Ørjan, sørger for at det ikke går lange stunden fra du eller en av våre teknikere har bestilt varer, deler eller utstyr, til det blir hentet av posten. I avdelingen jobber også Lena, Petter, Tone og Edina med blant annet å sørge for at varer blir bestilt og levert til rett tid, hele året!

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 63 – mars 2014 side 9

PRAKSISPLANLEGGING: Praksisplanlegging gjør vi hver eneste dag, hele året. Det gir oss en unik kunnskap du som kunde kan nyte godt av både økonomisk, ergonomisk og trivselsmessig. Vi kan hjelpe deg fra A til Å, og sammen realiserer vi dine drømmer!

Sitat:

Praksisbygging “Jeg kan ikke få sagt hvor takknemlig jeg er. Dental Sørs faglige dy ktighet, personlige enga sjement og fantastiske resu ltat gjør at jeg uten tvil ha dde valgt samme igjen.”

Her diskuterer servicesjef Eddie og tegner Rasim tekniske og praktiske løsninger med kunden.

VERKSTED:

Solveig Knobel Atkinson Tannlege Venn esla

www.dentalnet.no Følg med på våre hjemmesider - og hold deg oppdatert!

l Tilbud og demosalg l Tannlege for Haydom l Aktivitetskalender l Konkurranser l Utstyrsinformasjon l ...og mye, mye mer...

Neste gang...

Dentalnet nr. 64

I neste Dentalnet har vi følgende tema: Selv om de fleste reparasjoner foregår ute på klinikkene, har vi verksteder både i Trondheim, Oslo, Skien, Mandal, Stavanger og Bergen. Våre serviceinnstilte og faglig dyktige teknikere, her representert ved Anders og Roald i Mandal, står til tjeneste nær sagt 365 dager i året når våre kunder kaller.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

l Dypdykk i KaVo unitene l Kirurgi l Nytt august-skalldyrkurs i Mandal l Betydningen av ren og tørr luft l Bilder fra nok en flott klinikk levert av Dental Sør l Presentasjon av de nye Oslo-lokalene


TEMA: HEKA UNITER

Dentalnet 63 – mars 2014 side 10

Vi gjør et dypdykk i de mange fordelene og den store fleksibiliteten til Heka Unic og UnicLine unitene. Heka er meget driftssikre uniter og sannsynligvis de mest fleksible og tilpasningsdyktige uniter blant de kjente merkene her i landet med sitt varierte utstyrsprogram og fleksible produksjonslinje. Uniten er enkel i bruk, hvor behandlingsstol og unit styres hver for seg. Dette gir stor fleksibilitet og en overlegen ergonomi.

Fleksibilitet: Unitene produseres og leveres etter de spesifikasjoner og behov som er skissert i samarbeid med kjøper. Heka unitene er frittstående i forhold til behandlingsstol. Man kan derfor velge å kjøpe ny unit, men fortsette å benytte eksisterende stol om dette er ønskelig. Unitene er moduloppbygget og er derfor meget fleksible med tanke på evt. ombygging. Bryggen kan leveres i størrelser tilpasset 4 – 6 moduler og det er meget enkelt å bygge ut bryggen til flere moduler senere. Man kan fritt velge instrumentrekkefølge.

Air-Flow Modul: På Heka Unic Line er det mulig å bygge inn EMS sin airflow med egen pulverbeholder fast montert på brygge.

Røntgen blir montert på egen mast. Dette for å unngå konflikter med lampe og instrumentarm samt at det øker stabiliteten når røntgenet stå på egen mast og ikke på samme mast som bryggen, lampen eller skjermen.

Pisker eller hengende, høyre eller venstre er valgfritt uten prisforskjell på Heka unitene. Den fleksible UnicLine teleskoparmen på uniten gjør at operatør også kan arbeide alene med god ergonomi. En kan fritt velge om man ønsker lukkede sugeholdere eller åpne (se bilde). De lukkede holderne gjør at tannlegen kan slippe suget etter bruk uten å måtte ta øynene vekk fra arbeidet og suget vil skli tilbake til utgangspunktet av seg selv.


TEMA: HEKA UNITER

Dentalnet 63 – mars 2014 side 11

UnicLine operasjonsstol med dobbeltartikulerende nakkestøtte har både manuelle og automatiske programmer som gjør det enkelt å gjøre individuelle innstillinger. Den er meget behagelig å ligge i for pasienten med bred rygg, da den har ekstra bredde i arm/albue området. Stolen kan veldig enkelt om stilles fra voksne til barn. Ryggen smalner av lengre opp slik at den skal være mest mulig ergonomisk riktig for tannlegen. Både tannlegen og assistent kommer godt under stolen. Det er god plass fra kl. 9 til 15. Stolen kan leveres med avtakbare armlener og med soft eller supersoft stoltrekk. Armlenene kan både svinges ut i 90 gr. og låses, kan brukes som støtte inn og ut av stolen og løftes helt av.

Pasientstolen kan også monteres med hjulsett slik at stolen enkelt kan trilles bort når man for eksempel skal behandle pasient i rullestol eller seng. Dette i kombinasjon med den svært fleksible teleskoparmen med sugeholder letter behandlingen av rullestolpasienter.

Teleskopsuget

Sugeslangerens kan leveres ferdig inne-

kan stolmonteres (i senter) om uniten har både høyre og venstrehendt bruker. Det kan skiftes til venstrebetjent på sekunder uten behov for ekstra plass eller verktøy, og man oppnår samme gode ergonomiske forhold.

Sterilvannsanlegg med arm for og henge sterilvannsposer på bryggen til bruk ved kirurgi e.l.

Vannvarmer gir temperert vann i alle moduler og vannglass.

bygget, denne doserer vann og rensevæske etter kun et trykk på en knapp plassert på sugeslangeholderen. Funksjonen kan også benyttes til gjennomspyling av kun vann, f.eks ved behandlinger med mye blod. Uniten kan også leveres med hygienisk vannutluftning som tømmer hele uniten og instrumentslanger for vann, f.eks før ferier, helger og lignende for og unngå groing i vannslanger/rør.

Vannflaskesystem kan integreres

Hygiene:

i uniten. Ved hjelp av en vippebryter kan det kommunale vannet skrues av og flaskevann koples til instrumentene.

Uniten er fremstilt i pulverlakkert aluminium, og tåler derfor alle typer desinfeksjonsvæsker uten å bli misfarget. Heka tåler avspritning bedre enn de fleste andre unitmerker, da det er minimalt med plast.

Kontakt oss gjerne for ytterligere informasjon om Heka-uniter - eller andre produkter! Vi gjør vårt ytterste for å hjelpe deg Hele Veien!


Dentalnet 63 – mars 2014 side 12

TEMA: PROFYLAKSE

Bra utstyr er helt vesentlig for å kunne gjøre en god jobb - uansett hvilket håndverk du skal utføre! av tannpleier Linda Kjølstadmyr Når det kommer til periobehandling og tannstensfjerning er det mye nytt og spennende. Før var det kun depurering med håndinstrumenter som gjaldt, mange sverget også til Wærhaugs diamant. Man snakket om rotplanering og tennene ble nesten «høvlet inn til pulpa». Når det kommer til tannstensfjerning i dag, har vi kommet langt i utviklingen. EMS har ultralydscaler som føler tannstein i lommer og kun fjerner det som skal fjernes: Tannstein - ikke rotoverflate! Håndinstrumenter er fremdeles veldig viktig, men brukes mer til å kontrollere jobben til ultralydscaleren, samt å gjøre en siste finish. Det er mange fordeler med moderne utstyr. Behandler får mindre belasting av hånd, arm, skulder osv. og ikke minst for pasienten, da behandlingen går mye raskere og innebærer mindre smerte. Studier viser at ultralydscaling er mye mer effektivt og man bruker mye kortere tid enn med håndinstrumenter. I tillegg til å fjerne tannstein raskt og effektivt, oppstår en kavitasjonseffekt (gjør at bakterienes cellemembran imploderer) og akustisk strøm, som virvler alt som løsner i lommen opp og ut.

Air-Flow har også kommet mye lenger i utviklingen enn mange vet. Det er utviklet egne pulver for å fjerne biofilm på tenner, rundt implantater og i lommer. Studier i dag viser at antibiotika alene ofte ikke er nok til å fjerne biofilm. Bakterier i kolonier er sterke og må helst fjernes fysisk. Gjerne med egnet Air Flow pulver, luft og vann. Gå på kurs, følg med i utviklingen, både innen tannbehandling og på utstyrsfronten!

Her er det virkelig mye å lære, våre produsenter jobber daglig med å utvikle metoder og utstyr for å gjøre vår hverdag bedre og enklere. Dette burde vi ha stor respekt for. EMS har i over 30 år jobbet med å utvikle medisinsk utstyr og de har mye å lære oss. Se nærmere på EMS sin suksessmaskin innen periobehandling, og gjør din periohverdag enklere!

ed m e k s e lgfri a v ver l p u ø j p K w ir-Flo A r e k s 4 fla batt a r % 5 Få 1 Kontakt en av våre selgere eller se alle profylakseproduktene på: www.dentalnet.no/produkter/profylakse/ Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


TEMA: PROFYLAKSE

Dentalnet 63 – mars 2014 side 13

AIR-FLOW® MASTER PIEZON Ultralyd scaling, iPIEZON® med NO PAIN teknologien. Håndstykke med LED lys. AIR-FLOW® for effektiv fjerning av belegg og missfarginger supragingivalt.

Kun

90,kr 66 4

PERIO-FLOW® fjerner biofilmen i lommer og rundt implantater.

ebord

rt trill e d u l k In

KURS! Kontakt en av våre selgere

EMS pulveret

Vi har rimelige trillebord til div. bordapparater.

EMS Air-Flow Handy 3.0 Ny Air-Flow Handy, Handy PLUS* og Handy PERIO** Passer din turbinkoblinger, bare oppgi fabrikat.

CLASSIC

PLUS *

Natriumbikarbonat (65 my)

Fjerner effektivt all misfarging. 6 ulike smaker. 300 g flasker

100 g flasker

Perio **

SOFT

COMFORT CLASSIC

Aminosyrer (25 my) Fjerner biofilm rundt tenner og implantater, helt ned til 10 mm lommer.

Aminosyrer (65 my) Skånsom fjerning av biofilm og enkel misfarging på f.eks eldre, barn, kjeveortopedi osv.

Natriumbikarbonat (40 my)

Nytt classic pulver, mindre pulverstørrelse som fjerner misfarging skånsomt og er mer komfortabelt for 250 g flasker pasienten.

Erythritol (14 my) Fjerner biofilm og misfarging sub- og supragingivalt, inneholder 0,3% klorhexidin.

200 g flasker

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

120 g flasker


Dentalnet 63 – mars 2014 side 14

TEMA: OPERASJONSBELYSNING

KaVoLUX 540LED

Vil endre ditt synspunkt! *

* * * *

ris

gnp

esi rs d e n r je 5 St

Kundene sie r

:

En fantastis

Alt som skal til er at du aksepterer et åpent kjøp på en helt fantastisk LED lampe fra KaVo. Blir du ikke fornøyd tar vi lampen tilbake.

k lampe!


TEMA: OPERASJONSBELYSNING

KaVoLUX 540LED

Dentalnet 63 – mars 2014 side 15

540 LED garanterer 40.000 LUX ! 5 står for antall LED, 40 for antall LUX

Naturlig hvitt lys i den beste kvalitet oppnås gjennom en optimal miks av forskjellige fargede LED lys.

Compo safe mode:

Idéell innstilling når det arbeides med kompositt.

- Perfekt avgrenset lysfelt med muligheter for 5 innstillinger av fargetemperaturen. - Fleksibel innstilling av lampehodet. - Avtagbare håndtak og glatte overflater for hurtig og grundig desinfeksjon. - Kan monteres på de fleste uniter. og i tak. - Lyset kan reguleres til optimal fargetemperatur mellom 4000 - 6000 kelvin

Når kun det beste er godt nok: Kavo vil aldri slippe produkter før de vet at det er av aller beste kvalitet og har ekstremt lang levetid. Derfor ventet de til det var utviklet en LED teknologi som garantert gir et hvitt og riktig lys slik at resultatet blir perfekt. Kavolux 540 LED gir alle fordeler som finnes i den mest moderne LED-teknologien. De energibesparende LED-diodene har en levetid på opptil 15 år. Lavt energiforbruk og lave servicekostnader gjør dette til et økonomisk fordelaktig valg. Med den intelligente temperaturstyringen trengs ingen vifte, noe som gir et mye bedre arbeidsmiljø.

KAMPANJE Skulle du mot formodning ikke bli 100% fornøyd tar vi lampen tilbake og krediterer fakturaen. Kontakt en av våre selgere i dag!


Dentalnet 63 – mars 2014 side 16

Vi spiller på ditt lag! God service er et spørsmål om trygghet for deg som kunde. Vårt Servicesenter håndterer årlige servicer, akutte og ordinære reparasjoner for å sikre deg operativt utstyr og lave driftskostnader. Vi spiller på ditt lag og vil alltid yte den aller beste service med kortest mulig responstid. Vennlig hilsen eddie.brandsvoll@dentalnet.no Servicesjef

s! p i t ns Dage

- Fra servicesjefen:

Velger man vått eller tørt sug?

Vått system Det mest vanlige i dag er våte sugeanlegg med separasjonstank og maskiner plassert i et teknisk rom. Et vått sugeanlegg får alt vann, sekret, amalgam, blod etc. fra unitene for å frakte dette i vakumrør til en stor separasjons-tank hvor vann og vakuum blir separert og amalgam og andre tyngre stoffer blir filtrert ut i et amalgamfilter eller en separator. Vått sug er normalt veldig driftssikkert, og for klinikker med to eller flere uniter er det også en gunstig økonomisk løsning. Imidlertid må rørsystem, dimensjoner og fallhøyder vurderes av f.eks oss, før man velger system, og sugemotoren må dimensjoneres riktig.

Tørt system Fra starten var det vanlig å sette et amalgamfilter ved uniten, disse er stort sett overtatt av innebygde amalgamseparatorer som skiller ut metallene før avløpet går ut i det kommunale ledningsnettet.

Kostnaden pr. unit ved innkjøp og vedlikehold er noe høyere enn ved vått system, men antall uniter og praktiske utfordringer kan gjøre dette til et riktig valg

Vedlikehold: Om man ikke følger produsenten- eller leverandørens anbefalinger på rensing og vedlikehold, ser vi at det skjer avleiringer i unit, utskillere, rørsystem og i separasjonstank. Mangel på vedlikehold vil redusere sugeeffekten og levetiden på utstyret over tid. Spør oss gjerne om vedlikeholdsråd, valg av riktige metoder og produkter. Vi lagerfører diverse fabrikat.

Amalgamavfall Dental Sør er mottager av slikt avfall, og vi sender alt til gjenvinning og destruksjon. Vi selger selvfølgelig alt mulig utstyr til maskinrommet, pluss filter og oppsamlingsbeholdere til ulike amalgamutskillere og systemer.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 63 – mars 2014 side 17

Effektiv destruering av sprøytespisser! I henhold til forskrift av juni 2013 skal spisse og skarpe gjenstander håndteres så nærme brukerstedet som mulig.

!

NYHET

Apparatet virker ved at den varmer opp metallet til over 1400 grader og smelter spissen. Denne varmen desinfiserer resten av metallet og fjerner den spisse enden. Når batteriet er fulladet kan apparatet destruere 200-800 spisser avhengig av tykkelse.

NEBUR er i stand til å destru- NeedleBurner ere spøytespisser opp til 15 Gauge, endospisser og filer, små kutteinstrumenter som skalpeller o.l.

NeBur

Intro-tilbud: 2.495,Tillegg for modell med ampull-varmer 495,-

Pluss versjon med ampullvarmer

• Sikker • Praktisk • Hygienisk

På tide å pensjonere ditt gamle håndstykke? Verdens beste og mest brukte håndstykke, KaVo K9, har fått avløsning. Dagens standard er KaVo K5, børsteløst håndstykke med samme lange levetid og gode kvalitet.

Vi kjører nå kampanje og du får kr. 5.800,- i innbytte for din gamle K9 v/kjøp av ny K5 Plus med valgfri kontroller.

Få 5.800,- for ditt gamle håndstykke.

KaVo K5

morten.hetlevik@dentalnet.no - Telefon: 481 26 211


Dentalnet 63 – mars 2014 side 18

Spesialistklinikken, Union brygge av Thorarinn Sigurdsson - er en moderne tannklinikk i Drammen sentrum som ble åpnet i september 2013. UNION BRYGGE er det nye bosteds og kulturelle området i Drammen der du også finner Høgskolen i Buskerud, Biblioteket, NAV samt mange kafeer og restauranter. Vi er en ren spesialistklinikk og driver med behandling av periodontitt, protetikk og implantat. Vårt team består av spesialister i periodonti (dr. odont Thorarinn Sigurdsson og tannlege Jon F. Vatne) og protetikk (tannlege Elisabet Henderson), men også tannpleiere og tannhelsesekretærer. Vår filosofi er å utføre de behandlinger som pasientene er henvist for. Kompliserte terapiforslag gjøres felles av protetikker og periodontist og henvisende kollega er involvert i terapiplaneringen. Henvisende kolleger får bra epikriser som forklarer hva vi har gjort og hvilken type oppfølging pasienten trenger. Vi samarbeider tett med mange erfarne og flinke kolleger på Østlandet for å kunne gi våre pasienter helhetlig behandling. De fleste av våre pasienter kommer via henvisning fra sin fasttannlege.

Dental Sør Med lang erfaring i tannlegebransjen visste vi, eierne av klinikken, Thorarinn Sigurdson og Hildur Karadottir, hva som skulle fungere når det kom til planløsning og logistikk i klinikken. Vi hadde bra samarbeid med Dental Sør med å utføre våre idéer, og alle uniter og teknisk utstyr ble leverert av Dental Sør. Materialer, fargesetting og møbler har vi selv tatt hånd om. I det store og hele har samarbeidet med Dental Sør fungert meget bra og vi har fått en arbeidsplass der alle i teamet trives med sine oppgaver.

Sterilen er godt utrustet med Climo innredning av beste kvalitet. Valget av desinfektor falt som en selvfølge på Miele sin G7862TD. Ellers er sterilen utstyrt med Dac universal og W&H Lisa autoclave.

Behandlingsrommet er utsmykket med Heka sin toppmodell, Heka Unic. Innredningsvalget falt også her på Climo. Med Climo Stileview armen montert på veggen kan skjerm og tastatur flyttes til ønskelig plassering.

Med markedets beste operasjonslampe, Kavo 540 LED på hele 40.000 Lux er brukerne garantert et fantastisk arbeidslys i mange mange år.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no


Dentalnet 63 – mars 2014 side 19

Her er reiser og arrangement du burde vurdere å delta på i år! For nærmere info, og evt andre arrangement, se våre nettsider: www.dentalnet.no http://dentalnet.no/om-oss/aktivitetsplan/

København, 2.-4. april

FRA VÅR AKTIVITETSKALENDER 2014:

SCANDEFA 2014

Tradisjonen tro blir vi å treffe på Scandefa-messen, onsdag (nytt), torsdag og fredag - og selvfølgelig på McJoy´s, torsdag og fredag kveld! P.s fredag er det besøk til Heka fabrikken!

PRAKSISPLANLEGGINGSTUR TIL CLIMO i Danmark, 23.-25. mai

gså Sjekk o set rkur Skalldy st! i augu

Har du innredningsplaner? Nå har du sjansen til å bli med på en unik praksisplanleggingstur til Climo nær Randers i Danmark! Vi har svært gode erfaringer med det å komme ut av kontoret og praksisen, og uforstyrret kunne diskutere idéer og lage gode, kreative løsninger for prosjektene. Alt mens man sitter midt i utstillingen og umiddelbart kan ta og føle på alt.

Tlf 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no

FABRIKKBESØK HOS KAVO

i Tyskland, 11.-13. september

Mens det enda er sommer i Syd-Tyskland, inviterer vi til fabrikkbesøk hos KaVo, - inkludert en weekend rundt Bodensee. I KaVos store utstillings- og treningssenter vil du få prøvd og demonstrert det siste innen unit, imaging/røntgen, 3D, scanning og annet utstyr. Begrenset med plasser, meld deg på i dag!


Dentalnet 63 – februar 2014 side 20

Stolt leverandør av de aller beste produktene i verden:

rsal

ive DAC Un

Kvalitet hele veien... det merkes! Tlf. 38 27 88 88 - www.dentalnet.no - post@dentalnet.no - www.facebook.com/dentalnet.no

Dentalnet 63 februar 2014  

Kundeavis for Dental Sør

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you