Page 1

Dentalnet 53 - oktober 2011

Tlf. 38 27 88 88 www.dentalnet.no Post@dentalnet.no


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 2

Alle som har lyst kan melde seg på, -vi skal på juleshopping, festmiddag i byen, og vi tar en dansk ”jule-lunsj” hos Heka, -og ikke minst, vi skal oppleve Tivoli i sin beste julestas og det store julemarkedet der.

l u erf

d n o Bli med til København 2.-4. desember! w , l u f . r . . e n d e n g o W openha C Førjulstur med både faglig og sosialt innhold!

RESTAURANT CASSIOPEIA

Se Om oss/Aktiviteter på dentalnet.no - for priser, program, påmelding, eller møt oss på LM standen. Du kan også ringe oss på 38 27 88 88 for mer info! Vi har reservert et bra hotell på Rådhusplassen, og en dansk julebord på Restaurant Cassiopeia som er en del av Tycho Brahe planetariet.

Meld deg på mens det enda er plass!


Dentalnet 53 – oktober side 3

Nordental Dental Sør Gruppen finner du på standene DG4-06 og DG5-09.

Åpningstidene er: torsdag og fredag fra 8:30 til 17:00, lørdag 9:30 til 14:00 Heka, sammen med Dental Sør, kjører vedlikeholdskurs for tannleger og assistenter på unit. Dette blir avholdt på en unit på standen rett ved trappen ned til utstillingshallen. Dental Sør Røntgen feirer med kake på standen kl 15. Vedlikeholdskurs tidspunkt: Torsdag 11:00 til 11:45 og 14:00 til 14:45 Fredag 11:00 til 11:45 og 14:00 til 14:45 Lørdag 11:00 til 11:45

Landsmøtepub! Igjen blir det After Messe treff med Dental Sør, nå i samarbeid med Landsmøtekomiteen. Det er flyttet til Galleri Nygaten siden Banco Rotto rett og slett er bankerott! Men det hindrer oss selvsagt ikke i å gjenta suksessen fra tidligere år. Til å hjelpe oss med det tar vi med oss Sørlandets beste partyband Svein & De. Se mer på siste siden, på Facebook og på dentalnet.no

Laser 3 Seminar 13.- 16. november 2011 Laserinstituttet ved Universitetet i Ulm med forelesninger og pasientbehandling.

Kjære leser Nå står vi igjen foran en av årets store begivenheter - Nordental og NTF’s landsmøte, som denne gang avholdes i Bergen. Vi bestreber oss på å skape en flott utstilling og gleder oss til at dere tar turen innom oss for å bli oppdatert på våre produkter, løsninger og tjenester. I år gleder vi oss virkelig til å vise frem svært mange nyheter som ikke er vist på det norske markedet tidligere. Dental Sør lanserer håndinstrumenter fra Medesy, mikroskop fra Leica og bordautoklav fra Miele. I tillegg er Dental Sør nå også forhandler av hvitevarer fra Miele og stoler fra Håg, for å kunne komplettere ethvert behov for klinikkens funksjoner og fasiliteter. I tillegg viser vi flere nyheter fra Kavo, Heka, Climo, Support Design, D-tec, W&H, Cattani osv. Dental Sør Røntgen viser revolusjonerende nyheter innen 3D (CBCT) og OPG. Dental Sør Røntgen feirer også DIGORA nr. 1000 i Norge med kake kl. 15, torsdag og fredag under messen. NextSys viser det nyeste og beste innen journalsystemer - nå også som nettportal! Dental Sør Gruppen samarbeider i år med tannlegeforeningen som sponsor for landsmøtepuben som nå er flyttet til Galleri Nygaten. Dental Sør stiller også med en unit i samarbeid med tannlegeforeningen hvor det skal holdes ”vedlikeholdskurs på tannlegeuniter” i Dovregubbens hall. Du kan også lese mer om andre aktiviteter fremover, slik som tur til København, laserseminar og FDI. Besøk gjerne våre nettsider for ytterligere informasjon om produkter og aktiviteter!

For mer informasjon og påmelding, se side 10.

Ansvarlig redaktør for Dentalnet: jan.thomassen@dentalnet.no

Hilsen daglig leder eivind.belsvik@dentalnet.no


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 4

Kjøp julekort til inntekt for Tannleger for Haydom Bestill dine julekort hos oss og hele summen går uavkortet til Tannleger for Haydom. Dental Sør sponser produksjonskostnaden. Rekrutteringen er nå veldig bra, av både unge og ”godt voksne” tannleger som ønsker å arbeide frivillig på Dental Unit Haydom. Selv om vi i Dental Sør holder alle forbruksvarer og alt utstyr til klinikken, blir det en del reiseutgifter som tannlegen selv må dekke i tillegg til å ta seg fri fra jobb. Alle gaver og inntekter til Tannleger for Haydom kontoen går uavkortet til dekning av reisekostnader og blir likt fordelt, år for år, blant de som ønkser bidrag.

GOD JUL & GODT NYTT ÅR! Julekortet er 4-sidig, og passer i en standard C5 konvolutt. Det blir trykket på papir av god kvalitet, og bildene på kortet er motiver fra Haydom. Det blir trykket en standard julehilsen inni, men har også plass til å skrive egen hilsen, pluss signaturer, hvis ønskelig.

Jan tar en service under besøket i vinterferien, 2011.

Tannlege Gunnar Kongsnes tester den digitale røntgenscanneren.

Du betaler kun kr. 15,- pr. kort. Se hele kortet, og bestill dine eksemplarer på dentalnet.no, eller 38 27 88 88. Se bookingoversikten og alle leserbrevene og bilder på dentalnet.no

Nextsys har spandert journalsystemet, og Dental Sør Røntgen en ny Digora scanner m/PC.


Dentalnet 53 – oktober side 5

Velkommen til landets flotteste dentalutstilling Fra og med 1. november har vi gleden av å invitere alle til å se vårt nye hovedkvarter i Mandal.

Utstillingen vil vi fylle med det siste innen innredning fra Climo, uniter fra Heka og KaVo.

Dette blir som en godtebutikk hvor det meste kan sees og prøves. Vi har i størst mulig utstrekning satset på egne leverandører og samarbeidspartnere.

Support sessler og sadler, Leica mikroskop, EMS prophylakse, Soredex OPG og scanner. Miele-, DAC- og Lisa autoklaver og desinfektorer, Cattani luft og sug, diverse LAB produkter, roterende instrumenter og annet småutstyr.

Her vil du blant annet finne et stort utvalg av kontor-, oppbevaring, bad og resepsjonsmøbler fra Climo, hvitevarer og kaffemaskin fra Miele, kontor og møteromsstoler fra Håg og belysning fra D-Tec.

Gi oss et vink, og vi tar i mot deg når som helst for en uforpliktende omvisning, utstyrsprat og en fersk kopp Miele kaffe.

Vi vil fremover legge stor vekt på å kunne ta i mot både store og små grupper for utstyrsdemonstrasjon, praksisplanlegging, kurs, eller om dere vil holde egne interne møter hvor vi kan få være tilretteleggere. Vi bygger derfor også et stort uteareale som kan benyttes. Møte- og kurslokalet kan tilpasses opptil 50 personer.

Hjertelig velkommen! Se mer på www.dentalnet.no


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 6

Uansett hvilken type du er...


Dentalnet 53 – oktober side 7

-og uansett hvilken type du foretrekker, så finnes det en Heka unit som passer! · · · · ·

Vil du ha det nyeste av det nye - eller det gjennomprøvde, som tusenvis av dine kolleger? Vil du ha hengende slanger eller pisk-opphengte slanger? Vil du ha 4, 5 eller 6 instrumenter? Design din egen helt personlige Heka unit, og få den bygget så den passer deg og din klinikk. Velg mellom mer enn 200 opsjoner - og det du ikke finner på listen, det lager vi!


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 8

I år har igjen igjenvi har vi en mengde mengde nyheter med med til Landsmøte landsmøtet

- · NY NY UnicLine UnicLine Compact Compact –- Norges mest populære populære unit unit har har fått et ansiktsløft, ansiktsløft som som har har gjort gjort den mer kompakt. den nye. Kom Kom inn inn og og nyt synet av dette nye. - · Nye Ny EMS med eller uten EMSScaler, Scalers, med eller uten LED-lys LED-lys - · Benstøtte Benstøtte til til UnicLine pasientstol - · Ny Ny multifunksjons multifunksjons fotkontroll fotkontroll til UnicLine til UnicLine


Dentalnet 53 – oktober side 9

Fabrikkbesøk og København-helg inkludert* Eller enda bedre, vinn Heka unit nr. 2000 I løpet av 2011 kommer Dental Sør til å levere Heka unit nr. 2000 i Norge! Så mange har ingen andre oppnådd å levere, så dette skal feires! Alle som kjøper eller bestiller en Heka unit i perioden 1/3 til 30/11 2011, deltar med ett lodd pr. unit i en trekning om å få den gratis**. Enten du prioriterer shopping, gå på Tivoli, festmiddag på Cassiopeia eller besøk på Heka fabrikken med dansk jule-lunsj?

Ta kontakt mens det enda er plass! Under festmiddagen lørdag trekker vi vinneren av Heka unit nr. 2000 i Norge. * Inkludert i komplett unit, stol og lampe får du fly, 2 døgn på hotell og festmiddag for 1 person. Offentlige anbud er unntatt. ** Basis unit med 3 instrumenter og selektivt sug, eks. stol og lampe.

Ta kontakt med en av våre selgere for mer informasjon. Sentralbord 38 27 88 88 – post@dentalnet.no


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 10

Har du lyst til å vite mer om tannbehandling med laser? KaVo KEY Laser 3 Seminar - 13.- 16. november 2011 Avreise søndag ettermiddag 13. november. Mandag og tirsdag tilbringer vi på Laserinstituttet ved Universitetet i Ulm (Tyskland) med forelesninger og pasientbehandling. Onsdag er det hands-on ved hovedkvarteret til KaVo i Biberach før hjemreise. Seminaravgift kr. 14.400,- inkluderer seminaret, 4 netter på Hotell Maritim Ulm, sosiale arrangement og alle måltider. Fly kommer i tillegg. Ved kjøp av KEY Laser 3 er laserseminaret inkludert for kjøper. Seminaravgiften vil bli kreditert om man kjøper laseren i etterkant av kurset. Påmelding snarest innen 7. oktober. Kontakt: Monica Sivertsen tel: 95088482 e-post: monica.sivertsen@dentalnet.no

Interessert i laser eller andre High Tech produkter? Kontakt vår produktansvarlig monica.sivertsen@dentalnet.no

KaVo KEY 3+: Laseren med det største indikasjonsområdet

- Kariesbehandling - Perio - Kirurgi - Implantologi - Endodonti

KaVo High Tech

KaVoLUX 540 LED Naturlig lys av høyeste kvalitet

NYpHå ET

øte Landsm 2011

Den ideelle arbeidssituasjonen begynner med KaVoLUX 540 LED, som gir deg et helt naturlig hvitt lys av den beste kvalitet opptil 40000 lux. Den nye lampen har et unikt visuelt system og fem ulike fargede LED-lys. Den perfekte fargemiksen garanterer hvitt lys innenfor belysningsfeltet. Den unike fargegjengivelsesindeksen gir deg mulighet til en eksakt sammenligning mellom tann og komposittfarge. Den naturlige og fullspektrede kvaliteten på KaVoLUX 540 LED, som er likt dagslyset, åpner opp for nye muligheter når det gjelder diagnoser og behandling.


Dentalnet 53 – oktober side 11

Vi lanserer KaVo E70 m/pisk Vises for første gang på Landsmøtet, så kom og få en demo på standen.

NYHET

på Landsm øte 2011

Allerede solgt flere i Norge.

- Søylehengt og lydløs stol - 6 instrumentplasser - Div. automatiske hygienefunksjoner som standard - Ny kavo børsteløs motor som standard (25% kortere og 30% lettere) - Nye KaVo Lux 540 LED operasjonslampe - Markedets lengste pisker med to låse posisjoner

KaVoLUX 540 LED - 5 stjernes lampe for perfekt belysning!

COMPOsave-modus Et vanlig problem: Lyset fra operasjonslampen, selv om den er neddimmet, herder kompositten før du er klar. Dette er ikke tilfelle med KaVoLUX 540 LED.

Gjør fargesammenligninger direkte i pasient-stolen - pga. det naturlige lyset med den glimrende farge-gjengivningen.

Det innovative COMPOsave modus, filtrerer ut alle blå deler av lyset og dermed forsinkes herding av fyllingsmaterialer. Det er derfor mulig å arbeide med lysherdede materialer i ro og mak, uten å måtte dimme lyset. Med en lysstyrke på 15.000 LUX, har du alltid den beste utsikten for optimal behandling og gode resultater.


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 12

leverer individuelt designede løsninger, skapt med dansk håndverk. ISO sertifisert siden 1993, som betyr prøveoppsatte kvalitetsprodukter utført med største presisjon og nøyaktighet.

- Det perfekte valg

Klinik

·

S t e r i l i s a t i on

·

K o nsul ta ti o n

·

La b o ra to ri um


Dentalnet 53 – oktober side 13

skaper rammer for velvære og arbeidsglede. Vi utvikler og designer tidens klinikker, individuelt tilpasset dine ønsker. Din drøm er vårt mål. Se stort billedgalleri på: w w w. d e n t a l n e t . n o

- Det perfekte valg

Køkk e n

·

Ba d

·

K o nto r

·

R e cepti o n

·

I n teri ø r


Dentalnet – oktober 2011 Dentalnet 5353 – oktober 2011 side 14 side 14

Mieles første frittstående kaffemaskin

Vi serverer alltid nypresset kaffe fra våre Miele maskiner!

Perfekt nytelse...

Slike og andre Miele hvitevarer kjøper du hos Dental Sør.

Velg cappuccino til frokost, espresso etter maten eller en latte macchiato akkurat når det måtte passe. Mieles nye kaffemaskiner maler friske kaffebønner som gir en fremragende aroma. Den praktiske koppevarmeren på toppen holder koppene varme. Nyt den god smaken med Miele. www.miele.no

Miele frittstående kaffemaskin CM 5100 fås i både hvitt og sort. Maskinen er utført i den velkjente Miele-kvaliteten fra våre innbyggings-kaffemaskiner, og er testet for å vare i 20 år eller 50 000 kopper kaffe.

Kontakt en av våre selgere eller se mer på www.dentalnet.no.


Dentalnet 53 – oktober side 15

PREMIERE! Miele Autoklav - alltid bedre!

NYpHå ET

øte Landsm 2011

Rask.

Fullt B-program med 6 instrumentbrett på kun 24 minutter. Hurtigstartsfunksjon for ditt mest kjørte program.

Sikker.

Sterilisering av alt gods med B-syklus og integrert vannrensingssystem. Patentert dobbeltkammer som sørger for jevn og sikker varme selv ved stor belastning.

Pålitelig. Driftssikker autoklav av ypperste Miele-kvalitet. Ejektorpumpen for vakuum er meget driftssikker, rask og gir svært lave vedlikeholdskostnader.

2 års garanti.

Rengjøring/desinfeksjon Sterilisering Dokumentasjon Garanti

Kontakt en av våre selgere eller se mer på www.dentalnet.no.


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 16 Vår INTERIØRkonsulent Ellen Britt geleider deg elegant fra start til mål. Ja, helt til åpningsdagen om du vil.

Våre TEGNERE Rasim og Trine tegner tannlegekontorer på heltid, og er forberedt på å hjelpe deg fra idè til befaring og helt frem til ferdig klinikk. Du får skisser, 3D-tegninger og tekniske tegninger.

Praksisplanlegging Dine ønsker - dine muligheter

Dental Sør har flere med kompetanse til å tegne din nye klinikk: Teknisk tegner, interiørkonsulent og fotograf. Vi er behjelpelige med vurdering av forskjellige lokaler, plantegning av rom og innredningsforslag. Climo leverer innredning til behandlingsrom, steril, resepsjon og til ditt private kjøkken/bad.

Du får også detaljerte tegninger, 3D skisser og komplette tekniske tegninger. Bli inspirert ved å bla i vårt velfylte billedgalleri på www.dentalnet.no - Dental Sør AS - Våre Prosjekter, hvor vi har proffe bilder fra mange flotte klinikker.

Detaljerte tegninger for el, vakuum, avløp, bly og luft sikrer at alt kommer på riktig plass, uten løse ledninger.

Innredningen blir perfekt med Miele hvitevarer og stoler fra Håg og Support Design. Mulighetene er mange når det gjelder kombinasjoner på innredning, skuffer/skap og fargevalg. Vi planlegger det tekniske opplegget og instruerer håndverkere. Alt i samarbeid med deg og dine ønsker. Vi kan også tilby sertifisert monteringshjelp over hele Norge.


Dentalnet 53 – oktober side 17

Stoler for et hvert behov og enhver lommebok Noen eksempler

HÅG 05 HÅG 09

HÅG 09

HÅG Futu

HÅG Sideways

HÅG Capisco

Priseksempler: Wing fra 1.650,- Futu fra 7.020,- 05 fra 7.590,09 fra 8.575,- Capisco fra 2.675,- Sideways fra 4.600,-

Kontakt en av våre selgere eller se mer på www.dentalnet.no.

HÅG Wing


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 18

Premiere for den nye

Lite Advanced Vises på NorDental 2011 13.-15. oktober

NYpHå ET

øte Landsm 2011

... sadelstolen som er spesielt utviklet for å passe både kvinner og menns sittestilling.

Sete og rygg, design Bruno Mathsson

Endelig er den her!

Support

fra kr. 7.300,-

Akka

fra kr 5.100,-

Sadelen har et lite og mykt sete med en utskjæring i front for best mulig sittekomfort. Kan utstyres med en rekke tilbehør. 5 års garanti.

Lite Advanced fra kr. 4.500,-

Introduksjonpris ut året!

Lite m/rygg fra kr. 6.500,-

Classic

fra kr. 4.500,-


Dentalnet 53 – oktober side 19

La solen skinne på din arbeidsplass Er du trett eller har hodepine når arbeidsdagen er over? I så fall har vi løsningen. Sammen med Dental Sør har vi utviklet et belysningsarmatur som takket være den høye lux-verdien, riktige fargegjengivning og korrekte fargetemperatur kan gjenskape et nesten perfekt dagslys innendørs. Døgnet rundt.

Messetilbud

Denta Hybrid 24

Under Landsmøtet gir vi 10 % rabatt på hele vårt sortiment.

Denta Hybrid 54

Denta Hybrid

Denta Hybrid 24 & 54

Denta Hybrider et banbrytende armatur med en unik kombinasjon av lysrør og LED-belysning der ulike farger kan skifte i valgfritt tempo. LED-belysningens beroligende innvirkning får dine pasienter til å kjenne seg trygge og avslappet og din arbeidsflyt blir raskere og mer effektiv.

Denta Hybrid 24 & 54 er spesielt utformet for arbeidsbenker i medisinske miljø. Armaturene er enkle å vedlikeholde og å bytte lysrør på. Denta Hybrid 54 er tilpasset for lengre arbeidsbenker og gir høyere lysstyrke.

D-TEC er et svensk firma som spesialiserer seg på design og produksjon av belysning for krevende arbeidsplasser. Dental Sør er vår ene-forhandler i Norge og sammen leverer vi belysning til private og offentlige miljøer, universiteter og laboratorier som både er fin å se på og behagelig for øynene. Se våre produkter på www-d-tec.se eller ta kontakt med Dental Sør for mer informasjon.

www.d-tec.se

www.dentalnet.no


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 20

Rydd gulvet med en KaVo Centro! Her er søylen vist med NYE KaVo 540 LED lampen, Leica M320 mikroskop og en 19” skjerm.

Centro leveres i 3 ulike lengder tilpasset ulike takhøyder, og er i tillegg teleskopisk.


Dentalnet 53 – oktober side 21

Leica M320

-det mest innovative mikroskopet på markedet Dobbel High Power LED - - - - -

Lyset sitter i selve mikroskophodet, ingen kabler langs armen LED varer i 60.000 timer (50 år), lav livsløpskostnad 100.000 Lux ved 250mm Dobbel lysstråle= bra for trange og dype kaviteter Innebygd oransje-filter for kompositt Innebygd spot membran

NYHET

på Landsm øte 2011

Integrert HD Video Camera 720P for skjermvisning og lagring med integrert minnekort Den beste Leica optikk Moderne og slank design, kabelfri, hygienisk og antibakteriell overflate.

Bruk av mikroskop i tannbehandling - - - - -

Mer presist arbeide Tidligere diagnostikk av defekter Økt sikkerhet Bedre pasientkommunikasjon Bedre ergonomi for tannlegen og mindre belastende for øynene

Velkommen til vår stand for en demonstrasjon. Ellers som tannlegene selv sier det: - A microscope allows patients and staff to see the same incredible view the doctor sees. - Patient are mesmerized and grateful for the doctor‘s commitment to precision. (Dr. David J. Clark, DDS) - Operating microscopes relieve stress when vision is resolved in difficult access cases. - Down in a root canal, you start to realise that loupes are mere basic aids, whereas a microscopy seems to funnel light down a root canal just like a fibre optic tube. (Dr. Clem Maloof, BDS) - Periodontal flap surgery when done under the microscope, is able to remove much more damaged tissue, with much less damage to nearby healthy tissue, and hence give a better result. (Dr. Clem Maloof, BDS)


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 22

NYHET

på Landsm øte 2011

Norgespremiere! Dental Sør som eneforhandler lanserer nå kvalitetsinstrumentene fra Medesy!

EUROPE

RUSSIA

NORTH AMERICA ASIA AFRICA

SOUTH AMERICA AUSTRALIA

Eksempler på dette er: - minitenger som skjules i hånden ved behandling av barn - de nye lette speilhåndtakene, 8 mm, i aluminium - de kirurgiske saksene ”Black Sharp line” som kan kutte hardere materialer og holder seg skarpe lengre.

- Medesy er et resultat av viten og utvikling gjennom 6 århundre i den norditalienske håndverkerbyen Maniago. Deres kirurgiske instrumenter tillagt en ekstraverdi knyttet til kvaliteten av opp finnsomme, hardtarbeidende og stolte håndverkere. - Medesy er en ledende produsent av instrumenter som blir eksport ert til 103 land. Produktene, over 2.400 i tallet, er kjent for sin kvalitet og presisjon. Nye markeder og nært samarbeid med en rekke tannleger og professorer over hele verden gjør at instru mentporteføljen stadig blir utviklet og utvidet for å møte høyere og høyere forventninger. Slik er Medesy fremtidsrettet med innova tive ideer og konstant forskning av nye materialer og instrumenter

- den spesialutviklede 8`er-tangen: ”Dr. Fabrizio Comella`s tang” - mini–rothebler i titan - spesialdesignet ergonomisk periotom for å oppnå presis kutting - de spesielle dråpeformede speilene


Dentalnet 53 – oktober side 23

PERIODONTI

KIRURGI

FYLLINGSTERAPI

KJEVEORTOPEDI

IMPLANTOLOGI

LABORATORIUM


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 24

GOD HYGIENE OG PLEIE DAC Universal Gi dine roterende instrumenter det beste vedlikeholdet! Akkurat nå kan du kjøpe en DAC Universal med magasin + 6 adaptere, inkl NitraDem til kampanjepris

THE POWER OF PURE WATER!

65.500,-

Med bare vann rengjør og steriliserer DAC Universal 6 stk. instrumenter på 12 minutter. Sterilisering med vanndamp har lenge vært den mest foretrukne metoden pga. økonomiske og miljøvennlige fordeler.

• 6 vaskede, smurte og steriliserte instrumenter på 12 minutter! • Forenkler håndteringen av turbiner og vinkelstykker. • DAC UNIVERSAL er en veldig effektiv og rask maskin som sparer både tid og penger! • DAC bruker bare avionisert vann og olje. Dette gjør den veldig økonomisk i bruk.

Så enkelt er det: Monter instrumentene på magasinet, trykk på startknappen, etter 12 minutter pluss avkjøling er instrumentene klare til bruk. Nitradem er et vannanlegg, spesialutviklet til bruk sammen med DAC. Dette anlegget gjør at maskinen automatisk fylles med avionisert vann.

Lisa autoklav ”fully automatic” NY MODELL! Kampanjepris:

66.500,inkl vannsystem

En ny autoklav med en rekke forbedringer tilpasset dagens tøffe hygienekrav. Lisa 517 er for eksempel utstyrt med:

• Innebygget minnekort • Automatisk luftdetektor • Touch-panel der all informasjonen vises • B-program på bare 20 minutter • Service etter 4000 sykluser

Kampanjepriser gjelder til og med 30. desember. Prisene er inkl. mva.

EN-060: Piezon® håndstykke med LED lys NY MODELL!

EN-041: Piezon® håndstykke uten lys


Dentalnet 53 – oktober side 25 ® ® AIR-FLOW® OG PIEZON® AIR-FLOW OG PIEZON

NÅ KAN DU BEHANDLE PERIIMPLANTITT NÅ KAN DU BEHANDLE PERIIMPLANTITT ® ® OG PARODONTITT MED AIR-FLOW ! OG PARODONTITT MED AIR-FLOW ! De problemer som oppstår rundt fiksturer og i tannkjøttlommer De problemer som oppstår rundt fiksturer og i tannkjøttlommer beror på bakterier. Disse trives i dype lommer og rundt tennene beror på bakterier. Disse trives i dype lommer og rundt tennene noe som til slutt kan føre til at tennene løsner. Dette gjelder også noe som til slutt kan føre til at tennene løsner. Dette gjelder også for implantater der bakteriene forårsaker beintap. Dette kan føre for implantater der bakteriene forårsaker beintap. Dette kan føretil at implantatet løsner. Uansett konstruksjon, så er problemet til at implantatet løsner. Uansett konstruksjon, så er problemetbakterier og biofilm i støttevevet. Det er altså ikke tannen eller bakterier og biofilm i støttevevet. Det er altså ikke tannen ellerfiksturen som er syk. Det er festet rundt som skaper problemer. I fiksturen som er syk. Det er festet rundt som skaper problemer.dag I finnes muligheten til å fjerne biofilmen i lommen uten å skade dag finnes muligheten til å fjerne biofilmen i lommen uten å skade mykvevet eller implantatet med spesialpulveret, PERIO-FLOW®, mykvevet eller implantatet med spesialpulveret, PERIO-FLOW®, som brukes med AIR-FLOW® teknikken. som brukes med AIR-FLOW® teknikken. !

!

Beintap rundt implantat Foto prof Stefan Renvert

ED DL

LYS

Beintap rundt implantatME E KK Foto prof Stefan SRenvert TY ND

KE

K STY

D ME

LED

LYS

D ÅN

H

® AIR-FLOW Master Piezon®AIR-FLOW Master Piezon

• PIEZON® • AIR-FLOW® • PERIO-FLOW

• PIEZON® • AIR-FLOW® • PERIO-FLOW

3 maskiner i 1! Piezon®, AIR-FLOW® OG AIR-FLOW® PERIO i en og same maskin. 3 maskiner i 1! Piezon®, AIR-FLOW® OG AIR-FLOW® PERIO i en 1ogbeholder same maskin. til valgfri væske for scaling med nye No Pain håndstykke med LED 1 beholder til valgfri væske for scaling med nye No Pain håndstykke LED for AIR-FLOW pulver for supragingival AIR-FLOW og 1 beholder lys. 1med beholder lys. 1 beholder for AIR-FLOW pulver for supragingival AIR-FLOWforogPerio 1 beholder pulver til subgingival AIR-FLOW. Alt i samme maskin. for Perio pulver til subgingival AIR-FLOW. Alt i samme maskin. Elektronikken i nye i.PIEZON® leverer en mykere effektkurve til spissen. Spissen Elektronikken i nye i.PIEZON® leverer en mykere effektkurve til spissen. i sin tur Spissen føler og sender informasjon tilbake til elektronikken som hele tiden avi sin tur føler og sender informasjon tilbake til elektronikken som hele spissvibrasjonene tiden avpasser etter depurasjonsteknikken. EMS sin nye scaler jobber passer spissvibrasjonene etter depurasjonsteknikken. EMS sin nye scaler jobber bare når den finner tannstein. i.Piezon = NO PAIN. bare når den finner tannstein. i.Piezon = NO PAIN.

AIR-FLOW® PULVER

Classic. Velg den smaken som du liker (eller som pasienten liker). Velg mellom sitron, solbær, kirsebær, mint eller tropical. Leveres i esker med 4 flasker à 300 g.

AIR-FLOW® PULVERAIR-FLOW® PERIO Classic. Velg den smaken som du liker (eller som

Pulver kirsebær, til subgingival pasienten liker). Velg mellom sitron, solbær, mint behandling. Brukes til å fjerne biofilmàsubgingivalt. Kan brukes i alle typer EMS eller tropical. Leveres i esker med 4 flasker 300 g. AIR-FLOW® maskiner. Brukes også til rengjøring av brackets. Høy pasientkomfort og effektiv rengjøring også rundt implantater takket være den fine kornstørrelsen på bare 25 µm. Tidsbesparende takket være enkel tilgang. Leveres i esker med 4 flasker à 120 g.

AIR-FLOW

Pulver til subgingi biofilm subgingiva AIR-FLOW® maski brackets. Høy pas også rundt implan relsen på bare 25 enkel tilgang. Lev


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 26

Totalleverandør til det digitale tannlegekontor Vi utgjør salgsteamet som kan hjelpe dere å ha riktig røntgenutstyr tilgjengelig! DAG RONNY

ROGER

RANDI

BENTE

Aust-Agder Vestfold Troms Finnmark Oppland Oslo

Telemark Hedmark Sør- og Nord Trøndelag Møre og Romsdal Buskerud Oslo

Akershus Østfold Oslo

Hordaland Rogaland Sogn og Fjordane Vest Agder

Dental Sør Røntgens reisemeny, 2011/2012: KØBENHAVN desember 2011 NEW YORK nov./des. 2011 CHICAGO midtvinter 2012

KAKEFEST

på Landsmøtet!

Vi feirer Digora nr 1000 i Norge, kl 15.00 torsdag og fredag, på vår stand


Dentalnet 53 – oktober side 27

- TILGANG TIL JOURNALSYSTEMET HVOR SOM HELST - SLIPP Å TENKE PÅ BACKUP - SLIPP Å TENKE PÅ OPPGRADERINGER - SLIPP OG TENKE PÅ AT NOEN KOPIERER DATABASEN

-nå i Nettskyen! Kom og se vår journal i web-versjon på Landsmøtet!

DIGORA fra 1994 til 2011

DIGORA Optime - først med UV desinfeksjonssystem DIGORA Optime - nå med Occusal filmstørrelse

Få DIGORA nr. 1000 i Norge GRATIS! Av alle de som kjøper Digora Optime før 2. desember trekker vi ut én som får maskinen gratis! 10 andre vinnere får gratis helgetur til København i desember. Se side 2.


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 28

- markedets rimeligste - unike bildekvalitet - enkel å bruke - driftssikker - koles i nettverket og har ”multiconnect”

- markedets mest solgte over 100 i Norge - best på bildekvalitet - størst kundetilfredshet - driftssikker KNALLPRISER PÅ LANDSMØTET!

KNALLPRISER PÅ LANDSMØTET!

Har dere ønske om OPG og 2,5m2 ledig, ordner vi resten! Som eneste røntgenleverandør tilbyr vi nå alle tannleger som er interessert i OPG et miljøsikkert røntgenrom uten bruk av bly.

Safeboards VEGGPLATER - miljøsikkert - uten bly - lyddempende - økonomisk - brannsikkert - enkelt oppsett - sikkert dørblad

Erstatter bly og er innenfor regelverk fra Statens Strålevern.


Dentalnet 53 – oktober side 29

CRANEX 3D - Dynamisk - Direct - Durable Kom å se den på Nordental ! - Oppgraderbar fra OPG til CBCT/3D - Topp bildekvalitet sikrer diagnostikk - Lett å betjene med touch panel - SCOUT BILDE - 2 størrelser på opptaks område XSFOV 61x41, MidiFOV 61x78 - Enkel å stille inn med motorisert hakeholder for 3D - Automatiske justering av eksponering verdier - Kvalitet, laget for å vare

50 års erfaring OP 300 - Viderefører med kvalitets OPG maskiner

Kom å se den på Nordental ! - 2 størrelser på opptaks området XSFOV 61x41, MidiFOV 61x78

- Oppgraderbar fra OPG til CBCT/3D - Topp bildekvalitet sikrer diagnostikk - Lett å betjene med touch panel - SCOUT BILDE - Enkel å stille inn med motorisert hakeholder for 3D - Automatiske justering av eksponering verdier


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 30

Ditt våpen mot bakteriene Cleankeys er markedets mest funksjonelle og hygieniske tastatur! Både glassversjonen og akrylversjonen overgår alt annet på markedet når det gjelder hygiene – spray på og tørk av! Begge versjoner leveres nå i trådløs versjon samtidig som du kan velge USB tilkobling hvis du vil (begge deler finnes i pakken).

kr. te

-

0,

0 .7

4

fla

r ve o ss

a

Gl

Akrylversjonen har en liten profil i hver tast som gjør det litt enklere å føle hvor man er på tastaturet.

,-

0 50

Bestill nå og prøv en uke før du bestemmer deg!

e

at

fl er v lo

. .4 r k

ry

Ak

Et tastatur er generelt en bakteriebombe. I helsesektoren er det derfor nødvendig å sikre seg mot kontaminasjoner og de alvorlige komplikasjoner dette kan gi. Plast over vanlige tastatur, eller andre mer eller mindre vellykkede løsninger for å ivareta en god hygiene, er vanskelig og det har vært forsket lenge på gode løsninger på dette området – nå er den her!


Dentalnet 53 – oktober side 31

Dental Sør

LABORATORIEUTSTYR Spesialist på leveranser av innredninger, teknisk utstyr og service til tanntekniske laboratorier og kjeveortopeder.

Produktspesialist morten.hetlevik@dentalnet.no Direkte 481 26 211

Trenger du å få litt orden på lystgass-anlegget ditt?

NYHET

på Landsm øte 2011

Master Flux Plus Et komplett lystgass-anlegg på hjul, med automatisk flow kontroll. Anlegget leveres med: 1 x Flow kontrollboks

1 x Pustekontroll belg

1 x Korrugert utslippsslange

1 x Krets med maske for voksne

1 x Krets med maske for barn

1 x Regulator for Okygen med kobling og slange

1 x Regulator for Lystgass med kobling og slange

1 x Kabinett på hjul med plass for 2 x 5 eller 10 liters flasker

Kom innom på vår stand og få enheten demonstrert, eller se video på www.tecnogaz.it


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 32

Gode tips

fra servicesjef Eddie Brandsvoll Unngå avvik i kvalitetssikringskontrollen fra kontrollmyndighet. Tegn serviceavtale for årlig tilstandsbasert service eller årlig service på din unit.

Vi har i samarbeid med Climo utviklet en hygienemaskin - og kameraskap Vi har stor pågang fra kunder som ønsker Air Flow og kamera ettermontert på behandlingskontorene med påfølgende utfordringer for plassering av slanger og kabler. Dette har vi nå løst.

Det er en utfordring å ettermontere skjermer på uniter for å vise intraorale bilder En løsning er å montere en 27” skjerm på vegg for bildevisning. Skjermen monteres enkelt på veggfeste og plasseres i synsfeltet til pasient. Skjermen kan stå som en informasjonskanal til pasient når det ikke vises intraorale bilder på den. Ta kontakt med vår serviceavdeling for ytterligere informasjon.

LANDSMØTEKAMPANJE KR. 3.730,Neovo 27” LED-skjerm.

Ønsker du å oppgradere din unit eller ditt kontor? Her er noen muligheter vi kan tilby :

Dette nye skapet kan monteres i eksisterende innredninger og gir mulighet for plassering av både Air Flow (eller annet bordapparat) og intraoralt kamera i samme ”skuffeskap”. Når fronten lukkes, er apparatet skjult inne i skapet.

Miscea blandebatteri har tre berøringsfrie soner En berøringsfri sone for vann, én for såpe og én for hånddesinfisering.

- Vannglassvarmer, kan bygges inn på de fleste uniter. - Kamera og skjerm, kan enkelt ettermonteres. - Ny LED herdelampe som pisk eller hengende? Vi løser det! - Led operasjonslampe, unngå pæreskift og øk styrken til mer enn det dobbelte. - Led lys på instrumentene, ny børsteløs motor, Bien Air Optima endo mikromotor innebygget på din unit. Oppgrader kontoret med ny lysflåte over uniten og spar øyet for hurtige forandringer ved for store variasjoner i rommets lysstyrke. Ta kontakt med service- eller salgsavdelingen for uforpliktende tilbud.

Den setter en ny standard til hygiene og du unngår dispensere som henger rundt omkring på kontoret. Et tysk kvalitetsprodukt som enkelt kan ettermonteres i alle vaskeskap.

LANDSMØTEKAMPANJE KR. 11.300,Tillegg for montering

Tromsø – Harstad – Bodø – Trondheim – Bergen Oslo – Porsgrunn – Stavanger – Mandal


Dentalnet 53 – oktober side 33

Vi kan ta godt vare på hjertet i praksisen din! Vi har levert kvalitetsprodukter fra Cattani siden 1988, og er best på å vurdere kvaliteten og driftssikkerheten i ditt maskinrom. Alle våre produkter fra Cattani er CE merket, kompressorene er 100% oljefrie og med filter som garanterer tørr og ren luft. 1 beh. rom

1-3 beh. rom

3-4 beh. rom

Opptil 6 beh. rom

Cattani sugemotorer Fra 1 til 100 behandlingsrom. Våre selgere og teknikere finner den rette størrelsen.

1 sylindre

2 sylindre

Priser fra kr. 8.875,-

3 sylindre

2 x 3 sylindre

Cattani - TurboSmart Sugemotor og amalgamutskiller i ett! Pålitelig og driftssikkert. Enkel montering, tar liten plass og kan enkelt utvides til å dekke flere uniter.

Cattani kompressorer Fra 2-6 sylindre på lager, større anlegg på forespørsel. Vi finner den rette størrelsen.

060900 Puli-Jet Pluss Effektiv sugeslangerens for alle våte og tørre sugesystemer. 4 x 1L fl. Kr. 3.145,-

Priser fra kr. 28.820,-

040786 Anti skum tabeletter Forhindrer driftsstans på sugemotorer og følere som reagerer på skum. Pakke à 50 stk. Kr. 225,-


Dentalnet 53 – oktober 2011 side 34

OPTIMAL OG SKÅNSOM HYGIENE! Gi utstyret den mest skånsomme og hygieniske pleien/vedlikeholdet med våre utstyrsleverandørers anbefalte rense-, vaske- og smøremidler. Mildt, miljøvennlig og effektivt! Her er noen eksempler! Ring 38 27 88 88, tast 2 eller mail på: post@dentalnet.no

Gratis dispenser

Green&Clean M2 Renser alle typer sug. Enkelt, drøy i bruk og tidsbesparende.

Best.nr. 6001 0002

Refill: 4 x 480 ml. Ca 6 mnd. forbruk kun kr. 2.097,-

Smøreoljer

Ta vare på setetrekkene dine med SK-renseskum for skinn og skai.

H1 til Heka

4 x 500 ml. refill suge-renseveske tilpasset Hekas automatiske sugeslangerens.

Kun kr. 104,-

Fåes også som 5 l. refill Best.nr. 6003 0110

Best.nr. 6001 0021

Kun kr. 995,-

KaVo Dekaseptol Renseveske for sug Fontenebørste! Børstedispenser med sitronsyre og enzymbasert løsning. Perfekt til rengjøring av fonteneskåler og vasker. 2 x 500 ml og 2 disp.fl.

Klar til bruk! Ingen blanding! Ingen risting! Vi lagerfører KaVo og W&H oljer til alle formål og maskiner. Ring, så hjelper vi deg å finne den riktige oljen til ditt bruk

Abena 1 liters såpe- og spritdispensere til Climo hygieneskap.

Såpe kr. 84,Best.nr. 692201

Sprit kr. 99,Best.nr. 6902

Ingen feil! Kun kr. 1.122,Best.nr. 1000 7204

3 x 1 liter og pumpe.

Neodisher MA oppvaskpulver Mildt, alkalisk rengjøringsmiddel i pulverform. Forpakning: 1 kg. Bestiller du 4 stk., så gir vi deg den 5! kr. 125,Best.nr. 9999 7817

Best.nr. 600 20001

Kun kr. 539,-

Mielclear glansemiddel - avspenningsmiddel. Nøytraliserer og gir hurtig og godt tørkeresultat Forpakning: 1 liter Bestiller du 4 stk., så gir vi deg den 5! kr. 125,Best.nr. 9999 7841


Dentalnet 53 – oktober side 35

NY KaVo Turbin E680L

KaVo PROPHYflex 3 – Airflow eller

Vi har gode priser på alt av KaVo roterende instrumenter. Priseksempel E680L turbin LANDSMØTEKAMPANJE kun kr. 7.200,-

Perfect II

Elektrokirurgi

Sonic Fill™

Det beste fra KaVo og Kerr!

EMS Air Flow - HANDY 2+

Biosonic Ultralydbad UC 50D inkl. kurv

Posteriore restaureringer - på under 3 minutter! Sonic Fill systemet kombinerer fordelene med flytende og universal kompositt. Ved å aktivisere kompositten med sonisk energi, fyller- og tilpasser man ved lav viskositet, for deretter å trykke og forme ved høy viskositet.

Rask:

Tidsbesparende ett-trinns-fyllinger opp til 5 mm.

Pålitelig:

Forutsigbare langtidsrestaureringer som følge av bedre tilpasning og redusert krymping.

Enkel:

Praktisk og presis levering gjennom kanyle med liten diameter samt fotkontroll.

Kom og prøv på vår stand!


Vi sees på

Landsmøtepuben Galleri Nygaten, 13 og 14 oktober! Velkommen til aftermesse treff, et samarbeid mellom NTF og Dental Sør Gruppen. Opplev Svein & De -sørlandets beste partyband - som trollbinder tusenvis, hver Skalldyrfestival i Mandal! For de som har opplevd Skalldyrfestivalen, ”Onsdagskonsertene” eller Sommerrevyen vet at: This is the band - her blir det stemning! Åpent for alle Landsmøtedeltagere, fra kl 17 og utover torsdag og fredag. Se bilder, filmsnutter og linker på dentalnet.no -og følg oss på Facebook. Dette bør ingen gå glipp av!

Tlf. 38 27 88 88 - www.dentalnet.no

Dentalnet 53 oktober 2011  

Kundeavis for Dental Sør Gruppen

Dentalnet 53 oktober 2011  

Kundeavis for Dental Sør Gruppen