Page 1

Dentalnet 51 - mars 201 1


Dentalnet 51 – mars 2011 side 2

Scandefa 2011

- Book deg inn på vårt hotell så spanderer vi buss til messen

- Vi har egen stand på Scandefa med kaffe og kalde drikker

- Vi har After Messe Treff på McJoy’s

- Få 20% rabatt på tre restauranter

Bilder fra 2010

Se mer på www.dentalnet.no


Dentalnet 51 – mars 2011 side 3 Dental Sør styrker organisasjonen! For å leve opp til vår visjon om å være best hele veien er det viktig at organisasjonen er godt sammensatt, riktig bemannet og kompetent.

Haydom trenger tannleger Se www.dentalnet.no eller ring 38 27 88 88

Bli med Dental Sør på tur til

Wonderful Copenhagen 2. til 4. desember. Vi skal på juleshopping, festmiddag i byen, og vi tar en dansk ”jule-lunsj” hos Heka. Og ikke minst, oppleve Tivoli i sin beste julestas og store julemarked. Meld deg på med en gang, dette blir fullt! Sjekk inn på www.dentalnet.no PS Kjøper du ny Heka unit før 30/11 kan du få turen inkludert, (se side 9).

FDI 2011 Reisedatoer 10.-25. september 2011.

Med fjorårets fantastiske tur til Brasil friskt i minne er det med forventning vi snart kan invitere til årets FDI-tur til Mexico City. På vei dit stopper vi først noen dager i New Orleans, og etter noen hyggelige og interessante dager på kongressen der, går turen videre til Belize - et lite land ved det karibiske hav. På hjemturen stopper vi i verdensmetropolen New York og bor et par dager midt på Manhattan for å nyte storbyens gleder. Vi ønsker gamle og nye turdeltagere hjertelig velkommen til å delta på tur, kongress og pre/post program som også inkluderer egne kurs. Sjekk inn på www.dentalnet.no eller Jarle Siring på tlf. 37 25 38 55 Ansvarlig redaktør for Dentalnet: jan.thomassen@dentalnet.no

Vi har de senere årene styrket teknisk serviceavdeling i flere regioner og vil få på plass en ekstra tekniker i Bergen så snart som mulig. Åse, vår ankerkvinne på Servicesenter/ sentralbord, går nå ut i barselpermisjon og erstattes av Jorunn Skjævesland Sagstad som allerede har vært hos oss en stund på opplæring. Nå er det innen salg og rådgivning vi tar grep og ansetter 2 nye medarbeidere for å gjøre en enda bedre jobb i markedet. Trine Gunnerud starter hos oss 1. april og vil spesielt få ansvar for praksisplanlegging og innredning. Trine er 52 år og har over 20 års erfaring innen forsikring og 6 års erfaring med innredningsprosjekter i Norema. Elisabeth Grutsch starter også 1. april og vil jobbe med hele vårt sortiment på østlandsområdet. Elisabeth er Bachelor of medical science og har de siste 6 årene jobbet i Nobel Biocare med østlandet som ansvarsområde. - Vi ønsker alle våre nye medarbeidere hjertelig velkommen og lykke til! Tiden før påske blir svært hektisk med mange arrangementer vi vil delta på i form av kundemøter, messer og andre aktiviteter. I midten av mars møtes vi på Midt-Norge møtet, umiddelbart etterpå er det IDS og i april kan du møte Dental Sør Gruppen på Scandefa hvor vi har egen stand, og selvfølgelig: – Mc Joy’s puben! Vi ser frem til å møte dere og håper innholdet i avisen er av interesse.

Vennlig hilsen daglig leder eivind.belsvik@dentalnet.no


Dentalnet 51 – mars 2011 side 4

Sitter du bra? Support er ergonomiske sadler og sessler med enkle innstillinger som tillater en aktiv sittestilling og hjelper deg å finne en god arbeidsposisjon, hele dagen.

Perfect Lite Sadel

Ta kontakt om du ønsker å prøve en stol

Med sitt smale sete og myke stopping, er Perfect Lite spesielt utviklet for kvinner.

Kr. 4 635,-

Perfect Classic Vår originale sadel, med mykt bredt sete passer utmerket til både kvinner og menn

Supportstolen

Kr. 4 635,-

Stolens utforming med det unike skålformede setet gir god kroppsholdning og er lett å bruke. Med et enkelt grep bytter du til en annen arbeidsstilling.

Kr. 7 380,Perfect Advanced Med utskjæring fremme på setet, passer denne sadelen utmerket for menn.

Kr. 5 310,5 års garanti mot material- og produksjonsfeil.

Be om et tilbud på riktig tilbehør til din nye sadel eller sessel fra Support Design Fotring

Relax armstøtte

Hydro armstøtte Fotaktivator


Dentalnet 51 – mars 2011 side 5

Ergonomiske nyheter Gjør din stol glad

Velg riktig stol!

Match din stol med passende fargeglade hjul.

Å velge riktig stol er et viktig valg som påvirker din fremtidige helse. Din arbeidsstilling er lett å påvirke, og det kan gi overraskende effekter for deg og dine medarbeidere.

Stolene finnes i 28 standardfarger men kan også leveres i spesialfarger tilpasset din unit eller ditt interiør.

Savner du en sadel med rygg?

Support Designs stoler gir deg variert sittestilling og en god kroppsholdning. Med enkle håndgrep veksler du lett til ny arbeidsstilling. Stolene kan utstyres med mange ulike tilbehør som armstøtter, fotaktivator og fotring

Akka En funksjonell stol med stort tilpasningsområde. Lett skålformet sete og avrundet korsryggstøtte gir en utmerket sittestilling hvor din rygg beholder sin naturlige posisjon.

Kr. 5 260,-

KAMPANJE Kjøp hvilken som helst Support stol og få med det populære vedlikeholdspakken LEATHERMASTER.

Selges for kr. 337,-

Colourmatch hjul som passer din sadel eller sessel fra Support Design? Kun kr 495,-

Lite Sadel med rygg Alle tre Support sadlene kan leveres med rygg

Kr. 6 775,-


Dentalnet 51 – mars 2011 side 6

Solen er vårt forbilde Når vi utviklet våre mest kjøpte produkter Denta og Dentaplus ville vi komme så nær verdens beste lys som mulig, sollyset. Et bra lysmiljø gir deg de beste forutsetningene for å bevare konsentrasjonen og energien, hele dagen.

Belysningstilbud Lys opp din arbeidsplass. Kjøper du en Denta eller Dentaplus innen 30. april så tilbyr vi gratis indirekte lys, verdi kr. 2400,-

Denta/Dentaplus Denta og Dentaplus er utviklet for å skape best mulig lysforhold på din arbeidsplass, så du kan konsentrere deg om ditt arbeid. Med en skyggeog flimmerfri belysning får du et arbeidsmiljø

som gir mindre øyestress og et bedre humør. Lysende fordeler som både du og dine omgivelser vil ha glede av.

D-TEC er et svensk firma som spesialiserer seg på design og produksjon av belysning for krevende arbeidsplasser. Dental Sør er vår ene-forhandler i Norge og sammen leverer vi belysning til private og offentlige miljøer, universiteter og laboratorier som både er fin å se på og behagelig for øynene. Se våre produkter på www-d-tec.se eller ta kontakt med Dental Sør for mer informasjon.

www.d-tec.se

www.dentalnet.no


Dentalnet 51 – mars 2011 side 7

Heka Dental A/S - ble grunnlagt I 1965 av HEnning og KArl Christensen. 1. januar 1975 ble firmaet kjøpt av B. Steen Nielsen. Den gang fungerte Heka som et importfirma, med salg til forhandlere i Danmark og Sverige. Selskapet er fremdeles 100% eiet av Steen Nielsen.

Fra Dentalnet nr. 4

I starten av 1980 introduserte Heka Dental sin første egenproduserte unit og firmaet endret seg til å satse på denne produksjonen. I dag eksporterer Heka til over 40 land, men stadig er de viktigste i Skandinavia og Nord-Europa. B. Steen Nielsen Heka’s design har alltid vært ”Skandinavisk”.

På bildet, Jan Thomassen, Jens Petter Fallet og Nils Person (tidligere tekniker i Oslo)

Heka Dental har alltid søkt etter den ekstra gode kvaliteten, derfor arbeider alle i produksjonen i selvstyrte grupper. Det er ingen sjefer, alle i gruppen kan lage alt og alle er ansvarlige for kvaliteten. Dette har vist seg å sikre en meget høy kvalitet på alt det Heka produserer. Heka Dental er selvfølgelig ISO sertifisert, og produserer i henhold til De medisinske direktiver. De aller fleste delene som inngår i unitene produserer Heka selv, og de delene Thomas Steen som vi ikke produserer, kommer utelukkende fra Nielsen CEO anerkjente europeiske leverandører. Kvalitet er ikke en avveining, kvalitet er løsningen.

- året er 1996 og dette var en av de første gangene vi annonserte med Heka uniten i Norge. Resultat: dobling av antall uniter solgt pr. år ”over natten”!

Under Scandefa 2002 - trakk vi

vinneren av Heka unit nr. 1000 i Norge. I år kommer vi til å selge Heka unit nr. 2000, og den kan bli din helt gratis!

Norge er et av de landene Heka har eksportert til lengst, og til nå har det resultert i ca. 2000 uniter til Norske klinikker. Ingen annen produsent kommer i nærheten av dette.

Heka Dental ApS og Dental Sør AS

I 1996 kom Jens Petter og Jan på besøk til vår fabrikk i København. Dette ble starten på et samarbeids-eventyr helt uten sidestykke! Det var suksess fra 1. dag, og blant annet doblet Dental Sør unitsalget over natten. Rundt årsskiftet 01/02 passerte vi 1000 Heka uniter levert til Norge og i løpet av 2011 passerer vi 2000 uniter.

Sigurd Holte får diplomet som bekrefter at han vant Heka nr. 1000 i Norge.

Denne uniten kan bli din helt gratis, og enten du kjøper en ny Heka unit eller ikke, kan du bli med på jubileumstur til fabrikken og København i desember. (Les mer på side 9).


Dentalnet 51 – mars 2011 side 8

UNIC Ergonomi Konsept Heka Dental Av tannlege Herluf Skovsgaard, Kursholder i ergonomi, arbeidsmetoder og praksisorganisasjon. www.netergonomie.com Herluf Skovsgaard er Europas mest erfarne spesialister i ergonomi og ergonomi-relaterte emner og har gjennom 37 år holdt kurs for mer enn 50.000 tannleger, klinikkassistenter og tannpleiere.

Her et par små tips fra Herluf til deg som skal velge ny unit

Balanserte unit-instrumenter - også ved sidebevegelser

Unit-instrumentene er avbalanserte, så din hånd ikke trenger å bli belastet med instrumentenes vekt eller opplever interaksjoner fra eksterne krefter, når du skal utføre ditt presisjonsarbeid. Balanserte unit-instrumenter reduserer trettheten og øker presisjonen av arbeidet. Sugeholderen skal plasseres tett ved pasientens hode. Sugekanylene er plassert på en bevegelig teleskoparm, hvor teleskoparmens display med aktiveringstaster også er plassert. Sugekanylene er enkle å få tak i for assistenten med høyre hånd. Dermed er assistentens venstre hånd fri til samtidig betjening av 3-funksjonssprøyten, eller for å rekke håndinstrumenter og evt. unit-instrumenter frem til tannlegen. Hvis sugeholderen vippes litt nærmere pasientens hode er sugekanylene også enkle å rekke for tannlegen med venstre hånd.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 9

Vinn unit nr. 2000! I løpet av 2011 kommer Dental Sør til å levere Heka unit nr. 2000 i Norge! Så mange har ingen andre oppnådd å levere, så dette skal feires! Alle som kjøper eller bestiller en Heka unit i perioden 1/3 til 30/11 2011, deltar med ett lodd pr. unit i en trekning om å få den gratis*.

Desembertur til København Vi inviterer alle** som handler i denne perioden med til en kombinert jule-innkjøpstur & fabrikkbesøk til København i desember, hvor vi under festlige omstendigheter trekker vinneren. Denne turen er i tillegg åpen for alle som har lyst på en ”Køben-tur” i desember, så lenge det er ledige plasser! Se www.dentalnet.no - aktivitetsplan, eller ring oss!

Priser fra kr. 224 000,- for komplett unit. Leasingeksempel kr. 3 195,- pr mnd. Rente: 4,25%

* Basis unit med 3 instrumenter og selektivt sug, eks. stol og lampe. ** Inkludert i komplett unit, stol og lampe får du fly, 2 døgn på hotell og festmiddag for 1 person. Offentlige anbud er unntatt.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 10

Om_

En rEvolution for Din HånDHygiEjnE:Om_ Ij_l[ncihQb_hnb_`[o]_ncm]ihh_]n_^&[ffm_]nilm /(, Ij_l[ncih mbiq[jofm[nchaqbcn_fcabn(Nbcmcm][ff_^ Qb_hnb_`[o]_ncm]ihh_]n_^&[ffm_]nilm nb_Ûb_[ln\_[nÊ( mbiq[jofm[nchaqbcn_fcabn(Nbcmcm][ff_^miscea Håndhygiejne System© /(,

nb_Ûb_[ln\_[nÊ(

Niij_l[n_nb_`[o]_n&siogomn[]ncp[n_nb_ m_]nilm(Nbcm[]ncp[n_mnb_ch`l[l_^m_hmilmch Niij_l[n_nb_`[o]_n&siogomn[]ncp[n_nb_ nb_m_]nilmi`nb_`[o]_nb_[^( m_]nilm(Nbcm[]ncp[n_mnb_ch`l[l_^m_hmilmch

 

 

nb_m_]nilmi`nb_`[o]_nb_[^(

Ni[]ncp[n_[m_]nil4 Ni[]ncp[n_[m_]nil4 Ù Bif^siolb[h^qcnbch/]gi`nb_ionmc^_ Ù Bif^siolb[h^qcnbch/]gi`nb_ionmc^_ i`nb_m_]nil("@ilq[n_lqcnbch+/]g# i`nb_m_]nil("@ilq[n_lqcnbch+/]g# È Nb_Ûb_[ln\_[nÊmnijm( È Nb_Ûb_[ln\_[nÊmnijm( È Nb_]bim_hm_]nilfcabnm( È Nb_]bim_hm_]nilfcabnm( È ;\__jmioh^m( È ;\__jmioh^m(

Berørings fri betjening

/(-

Kombineret armatur og dispenser

Ù

Hygiejnisk

/(- Mqcn]bnb_`[o]_nih Mqcn]bnb_`[o]_nih

Ù Jl_mmnb_IH)I@@\onnih"=#ihnb_ Jl_mmnb_IH)I@@\onnih"=#ihnb_ msmn_g\ir( msmn_g\ir( È Nb_Ûb_[ln\_[nÊmbiqm( È Nb_Ûb_[ln\_[nÊmbiqm(

Nimqcn]bnb_`[o]_ni``4 Nimqcn]bnb_`[o]_ni``4 Ù Jl_mmnb_IH)I@@\onnih"=#ihnb_ Ù Jl_mmnb_IH)I@@\onnih"=#ihnb_ msmn_g\ir( msmn_g\ir( È Nb_Ûb_[ln\_[nÊmnijm(

Elegant og økonomisk

È Nb_Ûb_[ln\_[nÊmnijm(

Aktiver den sektoren du ønsker ved å holde hånden 5 cm fra den aktuelle sektoren.

Aktiver:

Soap Water + – Desinfect

-

Så får du såpe Vannet starter For varmere vann For kaldere vann Du  får desinfeksjonsmiddel(vannet stopper automatisk etter 3 sek)

/(.Ù

Ù

L_gip_siolb[h^`lignb_q[n_lm_]ncih i`nb_`[o]_n( È ;`n_l-m_]ih^m&nb_q[n_lmnijm(

L_gip_siolb[h^`lignb_q[n_lm_]ncih i`nb_`[o]_n( Nimnijnb_q[n_l4 È ;`n_l-m_]ih^m&nb_q[n_lmnijm(;]ncp[n_nb_q[n_lm_]ncih( Nimnijnb_q[n_l4 È Nb_q[n_lmn[lnmniloh(Ù

;]ncp[n_nb_q[n_lm_]ncih( Q[mbsiolb[h^m È Nb_q[n_lmn[lnmniloh(/(.

Q[mbsiolb[h^m

Ù

 

 

Enklere eller mer hygienisk blir det ikke.

[h_qmn[h^[l^

+2

+2

a new standard

[h_qmn[h^[l^


Dentalnet 51 – mars 2011 side 11

Når kvalitet og funksjon teller

Fra vår danske hofflevererandør på innredning kan vi by på beste kvalitet og løsninger for både behandlingsrom, steril, resepsjon, kontor, oppbevaring/lager, kjøkken bad osv. osv. Noe er ”standard” løsninger, men alt lages fra bunnen og sammen kan vi løse ethvert innredningsbehov for deg!

På våre hjemmesider finner du et billedgalleri fra mange klinikker vi har tegnet og levert både innredning og annet utstyr til. Se www.dentalnet.no og ”Billedgalleri” som ligger under ”Praksisplanlegging” knappen.

Nyhet, Perfect C+

(den nyeste produktserien) Velkjent Climo kvalitet som kjennetegnes av elegante, tynne fronter. Perfect C+ byr på mange muligheter, og vises her med

På www.climo.dk finner du ytterligere informasjon og inspirasjon til hva du måtte ha på hjertet. Sammen kan vi uansett, hjelpe deg, Hele Veien.

runde hjørner (kan også være med tynne elegante side-bekledninger), samt skuffeskinner med ”soft close”. Vårt fokus ligger på godt design, funksjonalitet og ergonomiske

egenskaper, dermed sikrer vi rammene for et godt arbeidsmiljø. Bordplaten er her valgt i 12 mm kompaktlaminat, hvit overflate med sort kjerne og Miscea helautomatiske blandebatteri.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 12

Bestselgeren KaVo 1058. Pålitelighet for generasjoner.

Velg farge og design på din 1058 Interessert i laser eller andre High Tech produkter?

Plats för 6 st instrument Kontakt vår produktansvarlig monica.sivertsen@dentalnet.no

KaVo KEY 3+: Laseren med det største indikasjonsområdet

Høyeste driftsikkerhet Lengste levetid Laveste servicekostnad

-

Kariesbehandling Perio Kirurgi Implantologi Endodonti

KaVo High Tech Vær så god og skyll... i en fonteneskål av krystall

Priser fra kr. 254 000,- for komplett unit. Leasingeksempel kr. 3 618,- pr mnd. Rente: 4,25%

Dental Excellence.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 13

KaVo

- DNA kampanje GENTLEsilence 8000B turbin

INTRAcompact 2068LHC blått vst.

INTRAcompact 25LHC rødt vst.

3 Kavo pakker (Gjelder kun kjøp innen 30. april 2011)

Alt. 2 KaVo INTRAcompact 25 LHC Rødt 1:5 vst. KaVo INTRAcompact 2068 LHC Blått 1:1 vst. SUM - 25% rabatt = Netto kr 16 800,-

Alt. 1 KaVo GENTLEsilence LUX 8000 B turbin KaVo INTRAcompact 2068 LHC Blått 1:1 vst. SUM - 25% rabatt = Netto kr 16 800,-

Alt. 3 KaVo SUPERtorque LUX 660 B turbin KaVo INTRAcompact 2068 LHC Blått 1:1 vst. SUM - 25% rabatt = Netto kr 14 800,-

Velg mellom følgende superpakker fra KaVo.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 14

OC 200 D

OPG - Gjør hverdagen enklere Tannlege Einar Bjart er ikke i tvil ‘‘Digitalt panoramarøntgen er noe alle tannleger bør ha tilgang til. ‘‘

Cranex D

• • •

Op200 D er supplert med nye funksjoner: f.eks autocollimator og bitewing og core lateral ceph bildebehandlingsprogrammer. Også mulighet for oppgradering til Vollum Tomograph. CRANEX D inneholder en variabel panorama kollimator (VPC) som er en av nøklene til den fremragende panoramiske bildekvaliteten. Ved å kutte bredden på kollimatoren når man tar bilde av fronten blir focal trough ekspandert med 50 % sammenlignet med vanlige kollimering.Uansett pasients kjeve blir bildene skarpe og klare for din videre behandling.

Markedets mest solgte OPG! Unike bilder! Enkelt å bruke!


Dentalnet 51 – mars 2011 side 15


Dentalnet 51 – mars 2011 side 16

Norges mest solgte intraorale digitale røntgen:

DIGORA Optime

Liten.Rask.Smart

Intraoral digital bilde plate system


• • • • •

Dentalnet 51 – mars 2011 side 17 klargjort for norsk helsenett sms nå med svar klartgjort for ocr og kid nummer ved betaling journalføring ved makrofunksjoner vi lover mye, men leverer mer!

Scanora 3D SCANORA 3D tilbyr overlegen allsidighet med å kombinere cone beam 3D røntgen med 3 valgbare og en valgfri FOV (Field of view), samt en dedikert panorama sensor. Bare ved å trykke på en knapp kan man enkelt bytte mellom 3D eller panorama røntgen. Dette gjør den rask og effektiv å bruke. SCANORA 3D systemet tilbyr en ny og innovativ måte å se dentomaxillo ansiktsanatomi og løse diagnostiske problemer på. Med cone beam 3D røntgen kan man fritt velge bildesjikt, vinkel og visualiserings type etter eksponering ved hjelp av sylindriske volum. Sammenlignet med tradisjonell tomografi gir dette en stor fordel: all diagnostisk informasjon i det aktuelle området kan sees tydelig, undersøkes og nyttiggjøres.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 18

Ditt våpen mot bakteriene Cleankeys er markedets mest funksjonelle og hygieniske tastatur! Både glassversjonen og akrylversjonen overgår alt annet på markedet når det gjelder hygiene – spray på og tørk av! Begge versjoner leveres nå i trådløs versjon samtidig som du kan velge USB tilkobling hvis du vil (begge deler finnes i pakken).

e

at

fl er v o ss

a

Gl

Akrylversjonen har en liten profil i hver tast som gjør det litt enklere å føle hvor man er på tastaturet. Bestill nå og prøv en uke før du bestemmer deg! te

a rfl

e ov l y

r

Ak

Et tastatur er generelt en bakteriebombe. I helsesektoren er det derfor nødvendig å sikre seg mot kontaminasjoner og de alvorlige komplikasjoner dette kan gi. Plast over vanlige tastatur, eller andre mer eller mindre vellykkede løsninger for å ivareta en god hygiene, er vanskelig og det har vært forsket lenge på gode løsninger på dette området – nå er den her!


Dentalnet 51 – mars 2011 side 19

FARO Alya –F  aro Alya kan tilpasses og monteres på de aller fleste uniter, og gir umiddelbart fra 8 000 til over 40 000 LUX i over 50 000 timer. – Stort lysfelt på 170 x 85 mm –S  tor fleksibilitet i hodet takket være Faros 3 akse-system. – Elektronisk lyskontroll – Kobles enkelt til 17-24 eller 220v

Faktaboks - Styrke 1250mW/cm²

Kr 2 486,-

- 3 programmer

F 02 6 52 - O palscen Ø 5,5m t multim 200 ”Boost fiber 0mW/c er” guid m², 45 e, eks º vinke ORTHO l. praksis.

Standard Softstart Pulsmodus

- Anodisert aluminiums-håndstykke

Kun 160g m/batteri Ø 23mm - lengde 180mm

- Ingen vifte/kjøling nødvendig pga kontrolert lysemisjon

F 02 6 48 - O palscen Ø 7,5m t multim 125 Standa fiber 0mW/c rd guid m², 45 e for ef º vinke fektiv he l. rding

av kom posit.

- Bordmodellen leveres med ladestasjon inkl radiometer

- innbygningsmodell leveres med grå silikonslange

Kr 1 848,-

F 02 5 51 - O pals Ø 5,5m m 2000 cent mono-f “Booster iber mW/cm ” guide, ², 45 eks ORT HO prak º vinkel. si

Kr* 2 486,-

s.

Bordmodell Kr 13 500,-

F 02 5 50 - O palscen Ø 7,5m t mono m 12 Guide -fiber for effe 50mW/cm ², 45º ktiv he rding av vinkel. kompo sit unde r

5mm.

F 02 6 50 - R ett tran Ø 8,5m speran m 13 t mono Guide til f.eks 00mW/cm -fiber ², 45º bleking vinkel.

F 02 6 51 - O palscen Ø 3,5m t multim 110 Fokuse fiber 0mW/c rt guid m², 90 e til f.e º vinke sk endo donti. l.

Kr* 1 848,-

Kr 2 486,-

Kr 2 486,-

* Tips: Mono-fiber guidene er mer transparente, og slipper derfor mer lys ut på siden

Innbygnings-

500,modell Kr 11

Få LED belysning i alle ledd ved hjelp av våre teknikere! Dental Sør AS telefon 38 27 88 88 - telefax 38 27 88 89 - post@dentalnet.no - www.dentalnet.no

Kontakt oss på 38 27 88 88 eller post@dentalnet.no for pris ferdig montert


Dentalnet 51 – mars 2011 side 20 http://www.dentalnet.no/

1. april åpner vi helt nye nettsider!

www.dentalnet.no blir felles adresse for hele gruppen

Aktivitetsplan Her kan du melde deg på våre kurser og arrangementer. F.eks:

Scandefa 2011. FDI tur 2011.

Nyhetsbrev på mail Meld deg på vår nyhetsmail på våre hjemmesider! Gå ikke glipp av siste nytt om turer, kurs, produkter eller kampanjer.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 21

Kerr Seal-Tight Engangs sprøytespisser som beskytter mot smitteoverførsel og gir tørr luft, hele tiden. - Reduserer tidsforbruket dramatisk siden man slipper å bruke tid på rengjøring. - Bedre ergonomi siden den kan bøyes opptil 90 gr. uten å påvirke vannflowet. - Tørr luft, den gule gummiforseglingen fungerer som ny o-ring og sikrer tørr luft hele tiden. Gratis adapter til din 3-veissprøyte ved kjøp av minimum 200 spisser

For kun kr. 599,-

Tilbud! Ta vare på setetrekkene dine med SK-renseskum for skinn og skai.

KaVo

Daglig bruk av sprit på stoltrekkene tørker ut både skinn og skai og gir ofte både misfarginger og sprekkdannelser.

Luzzani

Forest/Heka

SK inneholder ikke alkohol men har lang virkningstid mot gjenoppbygging av luftbårne bakterier og viruskolonier, samtidig som det bevarer trekkene.

Kun kr. 104,-

Sirona

pr. flaske a 750 ml.

best.nr. 6003 0110

KaVo Dekaseptol Fontenebørste! Perfekt til rengjøring av fonteneskåler og vasker.

2 x 500 ml og 2 disp. flasker. Kun kr. 539,-

best.nr. 600 20001

WD servietter Formaldehydfrie desinfeksjonskluter. Boks m/150 servietter pluss 3 x 120.

Kun kr. 1 122,best.nr. 1000 7204

H1 til Heka 4 x 480ml suge-

best.nr. 6001 0021

Renseveske for sug Klar til bruk! Ingen blanding! Ingen risting! Ingen feil!

Abena 1 liters såpe- og spritdispensere til Climo hygieneskap.

renseveske tilpasset Hekas automatiske sugeslangerens.

Såpe kr. 84,-

Kun kr 995,-

Sprit kr 99,-

Varenr 692201 Varenr 6902

3 x 1 liter og pumpe.

best.nr. 6003 0011

Gratis dispenser

Kun kr. 326,-

Green&Clean M2 Renser alle typer sug. Enkelt, drøy i bruk og tidsbesparende.

best.nr. 6001 0002

Refill: 4 x 480 ml. Ca 6 mnd. forbruk Kun kr. 2 097,-

Ring 38 27 88 88 tast 2 eller send din bestiling til post@dentalnet.no


Dentalnet 51 – mars 2011 side 22

Unike produktfordeler

KaVo ESTETICA E50

Optimal ergonomi på grunn av den lave instrumentbordhøyden på 45 cm og de avbalanserte piskene med individuell innstillbar returfjær. Større frihet med hele 90 cm lengde på instrumentslangene. Trådløs fotkontroller Posisjoner Premium fotpedalen slik du ønsker. Med den trådløse versjonen har du maksimal frihet, og fordi den ikke har noen kabel får du enda større frihet og bedre hygiene. PiezoLED: Innovativ KaVo CAREteknologi med intelligent feed-back kontroll for høyeste standard innen pasientbehandling. SMARTdrive og ENDO program Smart drive (inkludert) gir deg full torque fra 100-40 000 omdr. og mot et lite tillegg kan du få komplett endo program på samme KaVo KL motor.

Unik brettholder Endelig en brettholder som ikke støter borti pasienten eller armlenet, og som i tillegg gir et mer stabilt brett enn noen andre brettholdere på markedet.

Priser fra kr. 309 000,- for komplett unit. Leasingeksempel kr. 4 372,- pr mnd. Rente: 4,25%

Kvalitet Hele Veien!

USB-grensesnittet på KaVo Estetica E50 kobler deg helt enkelt oppdatert. Dette er spesielt enkelt fordi det vanligvis er nødvendig å utføre ekstra innstillinger for USB. E50 registrerer og gjenkjenner den tilkoblede enheten automatisk.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 23

KaVo ESTETICA E50

Se demo-video på www.dentalnet.no


Dentalnet 51 – mars 2011 side 24

Miele G7862

- det klare 1. valget! Maskinen er skreddersydd til tannlegepraksiser og vasker, desinfiserer, skyller og tørker i et lukket system. Desinfeksjonen er sikret og tilfredsstiller normen ISO 15883. Den beste løsningen med maksimal sikkerhet. Den beste rengjøringseffekt og optimal instrumentflyt. Til den beste maskinen bruker du det beste middelet for det beste resultatet:

Neodisher MA

- mildt, alkalisk rengjøringsmiddel i pulverform • Fjerner blod, eggehvite, substrater, kjemikalier og rester av babynæring • Brukes i OP-avdelinger, intensivmedisin, laboratorier, tannlege- og legepraksiser Forpakning: 1 kg

Bestiller du 4 stk. så gir vi deg den 5!

Mielclear

- avspenningsmiddel. Nøytraliserende avspenningsmiddel som gir hurtig og godt tørkeresultat. Er korrosjonsforebyggende og nøytraliserer alkaliske rester. Forpakning: 1 liter

Bestiller du 4 stk. så gir vi deg den 5!


Dentalnet 51 – mars 2011 side 25

DAC Universal

* Rengjør

* Smører

* Autoklaverer

x 6

* Vinkelstykker

* Turbiner

* Piezon scaler hst.

Totalt 6 valgfrie instrumenter DAC Universal

DAC Universal

6 rengjorte, smurte og autoklaverte instrumenter på 12 minutter! Kombinasjonsautoklav med alt-i-en fullautomatisk prosess som forenkler og sikrer en optimal håndtering av dine roterende DAC UniversalDen diskar, autoklaverar 6 st instrument, oavsett fabrikat, instrumenter. kansmörjer brukesoch til alle instrumentfabrikat på markedet. Ipå tillegg til adapter for turbiner og vinkelstykker finnes også et egent endast 12 minuter. Den levereras med NitraDem för automatisk påfyllning av adapter for EMS scalerhåndstykke, samt for innpakkede instrumenter vatten. Nu finns det även adapter till EMS handstycken (som enda ultraljudsscaler og kurv for småinstrumenter. Vi leverer den med NitraDem vannpå marknaden) som vilketsikrer medför snabb och effektivogskötsel. rensingssystem ytterligere kvalitet, du sparer både tid og penger. NitraDem et vannrensingssystem spesialprodusert for ENKELT, SMIDIGT OCHer EKONOMISKT! Dac Universal som gjør at man får automatisk påfylling av renset, Ekstra magasin demineralisert vann filter. Smidig og enkelt. Kontakta oss gärna för via ytterligare information:

EMS adapter

EMS Adapter

Korg till DAC

Kurv til DAC


Dentalnet 51 – mars 2011 side 26

Noen fordeler: • • • • • • • • • •

Lisa autoklaven

er utviklet til den beste løsningen for sterilisering av dine instrumenter og utstyr

Innovativ touch-screen for enkel navigering • Service varje 4000 körningar. På de flesta kliniker innebär det service vart 7:e år! Integrert MMC kortleser De flesta andra fabrikat servas årligen. Lisa ger bäst ekonomi i längden. - en riktig edelsten når det gjelder design, teknikk og Stillegående sterilisering takket være vannseparasjons• Signera direkt på pekskärmen – frisläpp godset utan att behöva signera i loggboken! sikkerhet. • Lisa kan programmeras att köra tester redan innan ni kommer till kliniken! og filtreringssystem • Tyst, säkert & enkelt handhavande! Slipp rattar, spakar och vred. Luftdetektorsystem for sikker klasse B sterilisering Lisa er svært brukervennlig og styres enkelt via All information på en stor pekskärm! Økt livslengde pga. innebygd støvfilter touchdisplay, som viser all nødvendig informasjon om Kontakta din dentaldepå eller W&H Nordic AB för ytterligare information. prosessen, vedlikehold og service. Tidsbestemte og forprogrammerbare klasse B sykluser. t: 08-445 88 30, e: office@whnordic.se, wh.com Dobbel mikroprosessor Den har 3 programmer som alle er B-programmer. Vannkvalitetsmåler for å beskytte dine instrumenter For- og ettervakuum garanterer et sterilt resultat Turbovakuumpumpe for raskere sterilisering uavhengig av hvilket gods som kjøres. Programmene kan også, med mindre last, kjøres som hurtigproLave servicekostnader. Service først etter 4000 kjørte grammer. programmer (hvert 4. år)

Lisa kjører kun B-sykluser, det sikre alternativet Lisa 500 har automatisk sporbarhetssystem

Lisa 300 inkl. vannrenser, kun kr 59 990,Lisa 500 inkl. vannrenser, kun kr 69 990,Leasing på 5 år kun kr 1 290/1 490,- pr mnd


HEWTM!ASTER PIEZON

O

Dentalnet 51 – mars 2011 side 27

Inkludert i prisen ved kjøp av Master Piezon:

®

Heldags kurs i Stockholm for en person kr. 790,- inkl.

ner: nksjokursmateriell og lunsj. Reise tilkommer, men vi spanderer begge med 3 fu ll e d o m D lys. – bord d LEdu e N m O deler om kjøper en Master Piezon av oss før eller ettter kurset. Z e k IE k P . dsty MASTER gingivalt Nytt hån ger supra . n e k Ta kontakt for et uforpliktende tilbud eller kursplan. ik n rgin ” tek g missfa r. o NO PAIN e ” t g a d g t e n le m e la b p iPiezon rning av rundt im ektiv fjæ en i lommer og ff e r o F – film reper bio PERIO d

Kurs i profesjonell dental rengjøring. En ny æra innenfor profylaktisk behandling SWISS DENTAL ACADEMY KURS I PROFESJONELL DENTAL RENGJØRING. EN NY ÆRA INNENFOR PROFYLAKTISK BEHANDLING!

3

Vi inviterer tannpleiere og tannleger til kurs i Stockholm med fokus på profesjonell tannrengjøring med AIRFLOW® og subgingival PERIO-FLOW behandling i tillegg til ultralyd scaling med nye Piezon® ”NO PAIN” teknologi.

maskin er i en!

Antall deltakere: Tid: Pris: KURSDATOER:

kan ke, som

håndstyk ldere for tiske ho pel magne m se ek t! nial m for ren – ge taljer so k operatø Unike de assert ba nen er pl ki as m selv om ø

rengj nell tann jo s fe ro i ”P på henblikk Y kurs ACADEMleiere til kurs med – FLOW og L A T N E D nnp al AIR

nye r og ta gingiv tannlege jøring som sub depurasjon med g n d re ly n ra n ell ta mt ult ndling sa . OW beha knikken. – 16.00 over ” te l. 09.00 ”NO PAIN - 12 stk. Tid: k nsj. Kursene går 8 lu : g o eltagere ateriell kl. kursm holm. 90 kr. In s i Täby, Stock e ld o h v og a

en, s på unit plassere

ring”

8-12 personer pr kurs kl 09.00-15.00 790 nok inkl mva, kursmateriell og lunsj

Torsdag 3/2 Plasser igjen Fredag 4/2 Fullt Torsdag 24/3 Plasser igjen Fredag 25/3 Plasser igjen Torsdag 31/3 Plasser igjen Fredag 8/4 Plasser igjen Torsdag 26/5 Engelsktalende Fredag 27/5 Plasser igjen Fredag 10/6 Plasser igjen Kurset er et heldagskurs. For påmelding eller ytterligere informasjon kontakt: Norge: Linda Kjølstadmyr på tlf: 400 53 691 E-mail: lk@whnordic.no Sverige: Marie Forsgren på tlf: +46 8-445 88 30 E-mail: sda@whnordic.se

plantat t kring im Benförlus tefan Renvert S Foto prof

AIR FLOW MASTER PIEZON

en. ordic.se no ie Forsgr post: sda@whn whnordic. takt: Mar ler e: office@ el st 0 po 3 8 e684458 lf: 32853380, :T spørsmål

- Nye iPiezon med LED lys og NO PAIN teknikk

- AIR FLOW - for effektiv fjerning av belegg og misfarginger supragingivalt AIR FLOW PERIO - dreper biofilm i lommer og rundt implantater

OBS! Hvis dere er en stor gruppe / klinikk som ønsker eget kurs - kontakt oss for alternative datoer. W&H Nordic AB, Tillverkarvägen 6, 187 66 Täby tel: 08-445 88 30, office@whnordic.se, wh.com


Dentalnet 51 – mars 2011 side 28

Får utstyret ditt like god

behandling som dine pasienter? Ring vårt servicesenter på 38 27 88 88 tast 1 Dental Sør kan tilby serviceavtale/årlig ettersyn av det tekniske utstyret på ditt tannlegekontor. Ettersynet utføres som et tilstandsbasert serviceettersyn eller vedlikehold etter produsentenes anbefaling. eddie.brandsvoll@dentalnet.no servicesjef Tromsø – Harstad – Bodø – Trondheim – Bergen Oslo – Porsgrunn – Stavanger – Mandal

Tør du tenke på hva som skjer hvis hjertet i praksisen din slutter å slå? Eller med andre ord, hvis du mister luften eller vakuumsuget? Vi har levert kvalitetsprodukter fra Cattani siden 1988, og er best på å vurdere kvaliteten og driftssikkerheten i ditt maskinrom. Uten ren og tørr luft sliter både du og pasientene dine. Ring 38 27 88 88 eller mail: post@dentalnet.no


Dentalnet 51 – mars 2011 side 29

Spesialist på leveranser av innredninger, teknisk utstyr og service til tanntekniske laboratorier og kjeveortopeder.

Produktspesialist

morten.hetlevik@dentalnet.no

– Direkte 481 26 211

Vi har også utstyr for laboratoriearbeid på kjeveortopediske klinikker.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 30

Vår INTERIØRkonsulent Ellen Britt geleider deg elegant fra start til mål. Ja, helt til åpningsdagen om du vil. Akkurat nå gleder vi oss på hennes vegne over forestående fødsel og ønsker henne hjertelig velkommen tilbake etter sommeren en gang.

Vår TEGNER Rasim tegner tannlegekontorer på heltid, og er forberedt på å hjelpe deg fra idè til befaring og helt frem til ferdig klinikk. Du får skisser, 3D-tegninger og tekniske tegninger. rasim.maksumic@dentalnet.no

Fornebu Tannklinikk - har gjennom flere år opparbeidet kompetanse spesielt innen ombygginger og nyetablering av ”Tannlegeklinikker”. Bico hjelper med dokumenter mot offentlige myndigheter, som arbeidstilsyn og byggetillatelser. Gjennom tett samarbeid med eier, innhentes priser på alle fag. Full økonomisk oversikt og fremdriftsplaner utarbeides før beslutning tas. Eier/driver bestemmer hvor stor

Fra samarbeidsprosjektet tannlege Knobel Atkinson

deltagelse han ønsker i prosessen ved et samarbeid med Bico. God prosjektledelse handler om å være i forkant av utviklingen, både på tekniske og praktiske muligheter og på offentlige krav og forskrifter. Bico er etablert i Oslo og Kristiansand, og har et velutviklet nettverk av samarbeidspartnere over hele landet. Ta gjerne kontakt for en uforpliktende prat rundt dine idéer og tanker ved etablering eller endring av din klinikk. Aksel Andersen 40 41 20 03 aksel@bico.no


I serien ”bilder fra en kollega” presenterer vi denne gang: Arken Tannlegesenter, Åsane storsenter Bergen.

Fotograf: freddy.bukkoy@dentalnet.no Servivetekniker Bergen

Dentalnet 51 – mars 2011 side 31

Da Arken Tannlegesenter i 2010 utvidet med nye 5 behandlingsrom og ny steril, valgte de oss som leverandør av det tekniske utstyret pluss innredning til steril. Tilbakemelding fra kunden er at god service, samarbeid og kvaliteten på utstyret var grunnen til at det ble oss. Både tannlegene og assistentene er godt fornøyde og skryter av solide KaVo uniter med lite feil. De er også veldig fornøyd med den nye sterilen med innredning fra Climo. Vi takker tannlege Paul Arne Hordvik og hans team for oppdraget og et godt samarbeid som vi håper skal vare i mange år!

Klinikken består av 13 behandlingsrom pluss et kirurgirom, en stor steril og et opg. rom. De har i dag følgende utstyr levert av Dental Sør: Kavo 1060, 1065 og 1058 uniter. Turbosmart sugeanlegg, Miele dental desinfektorer, Dac Universal instrumentautoklaver, Lisa autoklave, Miniray røntgen, KaVo laser, opg og Digora fra Soredex.

Dessverre blir ikke våre nettsider med bilder oppdatert før nye nettsider åpner 1. april i år.


Dentalnet 51 – mars 2011 side 32

Vi tar hånd om din klinikk! – Service – Finansiering – Journalsystem – Kvalitetssikring – Billedbehandling – Praksisplanlegging – Utstyr og innredning Vi skal bli best på kundebetjening, og annonserer etter Norges beste sentralbordbetjening!

I mellomtiden benytter vi de gamle telefonnumrene: Dental Sør 38 27 88 88 – Dental Sør Røntgen 400 06 988 – Nextsys 930 49 210

post@dentalnet.no – www.dentalnet.no

Dentalnet 51 mars 2011  

Dentalnet avis for Dental Sør Gruppen

Dentalnet 51 mars 2011  

Dentalnet avis for Dental Sør Gruppen