Page 1

PETITA HISTÃ’RIA

del

tramvia


Un cop arriben a la parada, en Pol va amunt i avall per l’andana fixant-se en tot. —Àvia, i ara com sabrem quin tramvia hem d’agafar? Què volen dir aquests gràfics? I les pantalles, per a què serveixen? Necessitem targeta de transport? —Jo vull aixecar la mà per demanar la parada! —diu la Martina. —No cal aixecar la mà com als autobusos —l’àvia es posa a riure—. Veniu que us explicaré com va tot: a les parades del TRAM sempre hi surt el nom de la parada on ens trobem; ara som a Fòrum. Els quadres verds ens indiquen les línies que passen per la parada i a la via on som. És important assegurar-nos en quina via ens trobem per agafar el tramvia en el sentit correcte. Als plafons informatius podeu veure la xarxa del TRAM i del transport públic. També hi surten el plànol de les línies i els horaris del TRAM, a més d’un mapa amb els carrers propers a la parada. A la pantalla hi surt informació de la línia, la destinació i els temps d’espera fins que arriba el tramvia següent. També hi ha la màquina d’autovenda de títols i el botó SOS. —Àvia, a la pantalla diu «T4 Ciutadella–Vila Olímpica: 2 minuts». Això vol dir que ja arriba el tramvia? —pregunta en Pol. —Sí exacte, prepareu-vos per entrar-hi. Si hi ha gent que vol baixar, ens hem d’apartar per deixar espai per tal que puguin sortir i després hi pugem nosaltres. Amb el TRAM no hi ha pressa perquè el conductor o la conductora veu totes les portes d’accés i, fins que tothom no hi entra i es tanquen les portes, no es posa en marxa.


—Al tramvia hi pot entrar tothom? —pregunta la Martina. —Què vols dir amb tothom? —És que allà hi ha una mare amb el seu nadó en un cotxet i potser necessita que l’ajudem. —Molt bona observació, Martina, però no cal. El TRAM és un transport de fàcil accés, perquè les parades estan a peu de carrer i el tramvia para just arran d’andana. Això sí, han d’entrar per les portes dobles. Mireu! Ho indica aquest adhesiu de terra. —Ep, ja és aquí!, no l’he sentit. —Sí, el tramvia, pel fet de ser elèctric i d’estar fabricat amb uns materials molt lleugers, és molt silenciós. Un cop dins i tots tres asseguts, la Martina mira per la finestra, és molt agradable veure com passa tot. L’àvia planteja un repte a en Pol. —Pol, a veure si saps quantes parades hem de fer per anar al zoo. En Pol observa dins del tramvia fins que veu un esquema amb totes les parades. —Àvia, com ho puc saber si no sé a quina parada hem de baixar? —Vine, Pol, que ho buscarem a l’aplicació del mòbil del TRAM. —Sí, ja ho veig! Posa que és a Ciutadella-Vila Olímpica. És l’última!! I ara, des de Glòries, falten quatre parades. —Molt bé, Pol!


—Àvia, m’agrada molt anar amb TRAM, però qui el condueix? —diu la Martina. —Veniu, anirem a veure la cabina del conductor des del vidre —respon l’àvia Marisa—. Veieu que hi ha molts botons i una palanca groga més gran? Això és la palanca de conducció o manipulador. Si el conductor arrossega la palanca cap endavant, el tramvia accelerarà i si l’arrossega cap endarrere, el TRAM frenarà. Si vol anar cap a l’altra banda, el conductor ha de canviar de cabina. A dalt del manipulador hi ha un botó anomenat «botó de l’home mort», que els conductors han de polsar cada deu segons. Si no ho fan, sona una alarma molt forta dins del TRAM i el tramvia pot acabar aturant-se. És un sistema de seguretat per si el conductor es trobés malament.


—Atenció, la propera parada és la nostra —diu la Marisa. —Jo vull avisar —diu la Martina. —No cal, Martina, quan vulguem baixar no ens hem de preocupar de sol·licitar la parada perquè s’atura a totes. Al TRAM les parades s’indiquen tant al plafó lluminós com per megafonia. Un cop el tramvia s’ha aturat a la parada, podem obrir les portes polsant el botó lluminós. —Doncs jo toco el botó —diu la Martina. —Ara que ja hem baixat, fixeu-vos en el TRAM des de fora. Què veieu? —És de color blanc i verd —afirma en Pol. —Té unes coses molt estranyes al capdamunt —afegeix la Martina. —Aquest braç metàl·lic es diu pantògraf i el cable amb el qual fa contacte es diu catenària. Per aquí arriba l’electricitat que fa funcionar el tramvia —segueix explicant l’àvia.

Profile for Mediterrania

Petita història del tramvia  

Amb la Petita història del tramvia, coneixereu la història d’aquest mitjà de transport a la ciutat de Barcelona, des dels primers vehicles q...

Petita història del tramvia  

Amb la Petita història del tramvia, coneixereu la història d’aquest mitjà de transport a la ciutat de Barcelona, des dels primers vehicles q...

Advertisement