Page 1

Termékismertető


A Mediterrán tetőcserepek az 1920 óta a magyar tetőfedőanyag-piacon jelen lévő és 100%-ban magyar tulajdonú cégünk hazai üzemeiben készülnek, magyar alapanyagokból, magyar munkaerővel.

Érvényes: 2011. április 4-étől. A Gyártó a technikai változás jogát fenntartja! A kiadványban látható színek nyomdatechnikai okok miatt a valóságban árnyalatban eltérhetnek. A kiadványban található referencia épületek műszaki tartalmáért a Gyártó nem vállal felelősséget. A kiadványban megadott műszaki adatok tájékoztató jellegűek, az aktuális kivitelezési információk a kivitelezés időpontjában érvényes Alkalmazási útmutatóban találhatóak.


Tulajdonosi köszöntő Tisztelt Olvasó! 1

Ez egy magyar sikertörténet, amely túllépett az ország határain, hiszen a Mediterrán ma nem csupán hazánkban számít jelentős piaci szereplőnek, hanem már nemzetközileg is jegyzett tetőcserépgyártó. Sikerünk a folyamatosságban rejlik.

Engedje meg, hogy néhány szóban összefoglaljam Önnek, hogyan jutott idáig, hol tart, és mi motiválja cégünket és családunkat arra, hogy közel egy évszázada a tetőcserépgyártással foglalkozzunk. 1920-ban édesapám, egy vállalkozó kedvű ember, Mészáros Kálmán tetőcserépgyártásba kezdett a Felvidéken. Ekkor még nem sejthette, hogy a kis vállalkozás 2011-re egy közel 250 embernek munkát adó, nyolc országban jelen lévő, európai színvonalú vállalkozássá fejlődik. Annak is biztosan örülne, ha tudná, hogy a számára oly fontos küldetés – a tetők tartósságának biztosítása – tovább öröklődött generációról generációra, és a vállalat immár 90 éve a családunk kezében van. Manapság ritkaságnak számít, ha egy Magyarországon működő cég teljes mértékben magyar tulajdonban van. A tetőcserépgyártó szegmensben ez csupán a Mediterránra igaz.

Folyamatosan építkezünk. Már három, teljesen automatizált gyártóüzemmel rendelkezünk, ahol a legmodernebb technológiára épül a termelés, így mindig képesek vagyunk a gyors és minőségi termékellátásra. Folyamatosan terjeszkedünk. Külföldi leányvállalataink munkájának köszönhetően már 8 országban jelen vagyunk, és kiterjedt értékesítési hálózattal rendelkezünk. Folyamatosan lépést tartunk a kor technikai kihívásaival az építkezők állandóan változó igényeivel. „Hosszú ideje foglalkozunk már a tetővel. Kiismertük.” Tudjuk, mi teszi tartóssá, mi teszi ellenállóvá, mitől lesz otthonunk, életünk szerves része. Mindig is hittem, hogy nem csupán betoncserepet gyártunk és értékesítünk, hanem védelmet nyújtunk az embereknek, biztosítjuk otthonuk melegét, valamint díszítjük házaikat, amellyel visszatükrözzük ízlésvilágukat is, hogy még inkább otthon érezzék magukat a világban.

Dr. Mészáros Vilmos


90 év tetőcserépgyártás 2007 2000

2

A gyártási eljárások dinamikus fejlődése mellett, a komoly termékfejlesztések eredményeként megszületett a máig legnépszerűbb hullámos tetőcserépcsalád, a Danubia.

1920

Megjelent az izgalmas carbon színű, téglalap alakú, letisztult és homogén felületű Zenit tetőcserép, amely új irányzatot képvisel a hagyományos tetőcserepekkel szemben. Ez a termékvonal viselte magán elsőként a ColorSystem színvédelmet.

2010 Hosszas kutatómunka eredményeként kifejlesztettük a Resistor felületkezelési eljárást, amely prémium védelmet és tartósságot biztosít tetőcserepeinknek.

2005

Mészáros Kálmán a ma Szlovákiához tartozó Negyeden kezdett el betoncserépgyártással foglalkozni. Az ún. Mészároscserepeket ekkor még kézi munkával állították elő.

Jövőnk

Bevezetésre került a hornyolt, kettős íves vágású Rundo termékünk, amelyet még ugyanebben az esztendőben BNV Nagydíjjal tüntettek ki.

Termékeink fizikai tulajdonságából adódó időtálló minőségén túl egyedi formákkal és színekkel egy új, életörömöt árasztó hangulat megteremtése a vállalatunk filozófiája. Komoly termékfejlesztési lépéseket teszünk annak érdekében, hogy Ön – szabadon engedve fantáziáját – az ízlésének, stílusának legjobban megfelelő tetőfedést választhassa.

A hullámos Standard cserép forgalomba került a magyar piacon.

A kezdetek

Mészárosból Mediterrán

Egyre több cserép, egyre több elismerés

Innováció – új gyár, új technológia

Fenntartható fejlődés...

...még legalább 90 évig

1997 Belépett a vállalkozásba a család harmadik generációja, ezzel egy időben indult el a gyors technológiai fejlődés is.

1993 Mészáros Vilmos a dél-baranyai Bóly városába tette át a családi vállalat székhelyét.

2009 2004 A szlovákiai Farkasdon megépült a Mediterran Slovakia s.r.o. gyára, amelyben automata gyártósort helyeztünk üzembe.

2003 Továbbfejlesztettük kínálatunkat a speciálisan, többször felületkezelt Coppo termékvonallal, amely elnyerte a Construma Nagydíjat.

Standard termékcsaládunk már natúr színben is kapható, elérhető áron.

2008 A ColorSystem színvédelemmel ellátott termékek köre tovább bővült a Rundo, Danubia, Coppo termékvonalakkal, illetve a Zenit tetőcserepekkel. Kunszentmiklóson megkezdi működését a teljesen automata gyártósor.

Jelenünk Cégünk ma betoncserepek és komplett tetőfedési rendszerek nemzetközi hírű betoncserépgyártójaként működik. A Mediterrán Magyarország Kft.-nél alapvető követelmény a tudományos kutatófejlesztő munka és a legmagasabb minőség iránti igény mellett a szállítási fegyelem. Csak így érhető el legfontosabb célunk: az elégedett vevőkör.


Három gyár, három nemzetközi leányvállalat Cégünk dinamikus növekedése a bizonyíték rá, hogy melyek a jövőbeli céljaink: szeretnénk a piacvezető betoncserépgyártó lenni Magyarországon és a környező országokban is. Ezért növeljük folyamatosan gyártási kapacitásunkat. Ma már 3 teljesen automatizált technológiát alkalmazó üzemünkben folyik a Mediterrán betoncserepek gyártása.

Ezért bővítjük folyamatosan értékesítési hálózatunkat. Magyarországon kívül még 3 országban nyitottunk értékesítési központot, amelyek összesen 8 ország piacát látják el Mediterrán betoncseréppel.

Így biztosítjuk a gyors és folyamatos termékellátást.

Így csökkentjük a szállítási távolságokat, és tesszük könnyen elérhetővé termékeinket a hazai és a nemzetközi piacon is.

A Mediterrán cégcsoport Mediterran Slovakia s.r.o. Farkasd, Szlovákia gyártóüzem Mediterrán Magyarország Kft. Kunszentmiklós, Magyarország Csehország

gyártóüzem Szlovákia

Mediterrán Magyarország Kft. Bóly, Magyarország központi gyártóüzem Magyarország Szlovénia

Románia Horvátország

BoszniaHercegovina

Szerbia

Mediterran crijep d.o.o. Eszék, Horvátország

Mediterran ROM SRL. Kolozsvár, Románia értékesítési központ

értékesítési központ

Önhöz közeli területi képviselőink elérhetőségéről bővebb információt a kiadvány utolsó oldalán talál, vagy kérjen tájékoztatást Információs vonalunkon (06/69/569-950), vagy látogasson el honlapunkra, a www.mediterran.hu, illetve a www.mediterran.com címen.

Miért választottuk a betont cserepeink alapanyagául?

3


Azért választottuk a betont,… ...mert kiállta az idő próbáját 4

A beton, mint alapanyag több ezer éves múlttal rendelkezik. Az ókori görögök Kr. e. 2000-ben használták az égetett mész és homok keverékét, a rómaiak már vulkáni hamut is kevertek ehhez a mészhabarcshoz. A Rómában található 2000 éves Pantheon kupolájának építésekor is ezt a betont használták fel. Ennek köszönhetően a mai napig megcsodálhatjuk az építményt. A beton tehát időtálló alapanyagnak bizonyult.

...mert környezetbarát Természet ihlette színek A Mediterrán tetőcserepek természetes színeiknek köszönhetően harmonikusan illeszkednek a környezetükbe, ezáltal nagy szerepet vállalnak a környezet alakításában, de csakis esztétikai vonatkozásban.


Természetből vett alapanyagok A termékeink gyártásánál csak a következő környezetbarát alapanyagokat használjuk fel:

5

folyami homok: az üveggyártáshoz hasonlóan csak és kizárólag gondosan osztályozott, rendkívül tiszta homok kerül felhasználásra

hevített, majd finom porrá őrölt mészkő: vagyis cement, amely a gyártás alapja

vas-oxid: a festéshez felhasznált anyag, amely szintén természetben előforduló anyag. Egyes kozmetikumok, sőt élelmiszerek is, mint színezőanyagot tartalmazzák

víz: cementtel keverve adja a beton szilárdságát

Természetbarát gyártási folyamat Legújabb, kunszentmiklósi gyárunkban már zárt technológiát alkalmazunk, amelynek köszönhetően a cserepek előállítása sokkal kevesebb energiát emészt fel, amely így jóval kisebb károsanyag-kibocsátással is jár. Például a folyamat során keletkezett technológiai vizet visszaforgatja a rendszerünk további felhasználásra.

az energiafelhasználás és környezetterhelési (szén-dioxidés kén-dioxid-kibocsátás, hulladékának környezetterhelő értéke) szempontból a harmadik helyen áll, a nád, illetve a fazsindely után. Összökológiai helyzete alapján elmondható: Ideje környezetbarátként gondolni a betoncserépre!

A tetőfedő anyagok előállítására vonatkozó környezeti hatásvizsgálat* megállapítása szerint a betoncserépgyártás

...mert már több mint 90 éve dolgozunk vele ...és tökéletesen kiismertük előnyeit, kiküszöböltük hátrányait, és garantáltan a legtöbbet hozzuk ki belőle, amellyel csak a javára válhat az Ön tetőjének is!

*Forrás: www.foek.hu

Miért válassza Ön a betoncserepet?


Azért jó választás a betoncserép, mert… vízzáró 6

A beton tömörsége miatt a csapadékot teljes mértékben elvezeti, így az nem hatol a pórusok közé. Ennek előnye kettős: Nem mállik, így megnő a tartóssága. ÎÎ A fagyás-olvadás ciklusok a víz térfogatának változásával nem károsítják a cserepet. Nem szívja magába a vizet, így a tető súlya ÎÎ sem ingadozik, ami a tetőszerkezetre is jótékonyan hat.

ellenáll a környezeti hatásoknak Felületkezelési eljárásainknak köszönhetően betoncserepeink rendkívül időtállónak bizonyulnak. Ezek a védőrétegek (ColorSystem, Resistor), amelyek színében megegyeznek az alapelem színével, tartós védelmet biztosítanak: a csapadékkal ÎÎ az időjárás viszontagságaival (jégeső, erős ÎÎ szél, stb.) a koszolódással ÎÎ a mohásodással ÎÎ az UV sugárzással ÎÎ a szennyezett levegőjű városok káros ÎÎ füstgázhatásával szemben is. Összefoglalva tehát, taszítják a vizet, a koszt, a mohát, a napfényt. Gyakorlatilag öntisztítóak!


színtartó A beton alapanyagában színezett. A kívánt színt oxidfestékkel kapja, ezért az egyes cserepek színe nagy felületen is homogén. Ennek további előnye, hogy természetes, egyenletes felületi kopás sem észlelhető.

7

megőrzi formáját és praktikusan használható A termelési eljárás biztosítja az állandó formát, mely az elemek jobb illeszkedését teszi lehetővé a tetőn. Praktikus szempontok tetőépítésnél: méretpontosság ÎÎ könnyen javíthatók ÎÎ egyszerűen felrakhatók ÎÎ

nagy a teherbírása Nagyon magas a betoncserép felületmechanikai igénybevehetősége, így a nagy tömegű hó és jég sem okoz törést. ÎÎ A héjazat megfelelő súlyával nő a tető: viharállósága, ÎÎ hő- és hangcsillapító ereje. ÎÎ A tetőszerkezet méretezésénél azonban ez – a szél, a hó és a fedélszék terhei mellett – csupán 15–20%-ot jelent.


Felületkezelés Az alkalmazott 3 felületkezelési típus összetettségében és minőségében különbözik egymástól, eltérő fokban garantálják betoncserepeink szín- és kopásállóságát. 8

Innovatív felületkezelési technikákkal és új színekkel kívánunk folyamatosan megfelelni a piaci igényeknek és a kor magas minőségi elvárásainak.

Basic A legelterjedtebb felületkezelő anyagok használatával készült termékek tartoznak ebbe a csoportba. A felhasznált anyagok, festékek több évtizede beváltak és bizonyított tudásúak.


Colorsystem A technológia továbbfejlődésével ez az iparág is további előnyökkel bíró anyagokat tud felhasználni. A ColorSystem színvédelem elsősorban a színek tónusát, az újszerű állapotuk tartósságát célozta meg. Az így kezelt termék emellett már sokkal jobban kivédi az időjárási viszontagságokat. Felületvédő rendszerünkről bővebb tájékoztatást a www.color-system.info honlapunkon talál.

9

Resistor A mai technológiai tudás legmagasabb szintjét képviselő Resistor felületkezelési eljárás – a fokozott színvédelmen túl – már sok tulajdonságában túlmutat a korán. Olyan felület alakítható így ki, mely kidolgozottságával, felhasznált alapanyagaival a jelenlegi legmagasabb minőséget képviseli. Forradalmian új felületkezelési eljárásunkról bővebb információkat a www.mediterran.hu honlapunkon talál.


10

DUAL A rusztikus termékvonal Egyszerűsége és lágy vonalvezetése adja harmonikus stílusát. Jól illeszkedik a városi és vidéki tájba, valamint a modern és klasszikus felfogásban épült házakhoz egyaránt.


DUAL PIROS Színe élénken él bennünk 11

Kedvező árszínvonalú cserép, amely lágy tónusaival szervesen illeszkedik a napjainkban újra felfedezett vidéki tájakhoz. Ellenállhatatlan piros színe szenvedélyeket kell. „Már láttam valahol.”, „Ez kell nekem.” Megfogalmazhatatlan vonzalom, beteljesíthető tetőálom.


12


DUAL BARNA Méltóságteljes otthonosság 13

Könnyen alkalmazható termékünk rusztikus vonalvezetését, a forma, a funkció és a mély tónusok harmonikus összekapcsolódása jellemzi. A hatás pedig nem marad el: már ránézésre nyugalmat áraszt. Hát még alatta élni.


14

STANDARD A hagyományos termékvonal Megszokott forma, megszokott szín, amely biztonságérzetet nyújt, és sosem megy ki a divatból. Ésszerű választás már csak az ára miatt is.


STANDARD natúr Tető, ami sosem okoz csalódást 15

Szín és forma, ami a tetőről elsőre eszünkbe jut. Természetes szín, lágy vonalak és nagyon kedvező ár. Ez a Standard natúr cserepünk!


16


STANDARD PIROS Piros és hullámos: a tető definíciója 17

Leghagyományosabb tetőcserepünk komfortos külsőt kölcsönöz épületének, költséghatékony megoldást kínálva, mely nem jelent kompromisszumot a minőség és az esztétikum terén.


18


STANDARD BARNA Erőt sugároz, biztonságot nyújt 19

Finom, egyszerű vonalvezetésével és természetes színárnyalatával biztonságos és otthonos külsőt biztosít az épületeknek.


20

RUNDO A stílusos termékvonal Letisztult látvány és üde természetesség. A modern kor építészeti igényeit követő, de továbbra is a klasszikus stílust kedvelők választása.


RUNDO TÉGLA Stílusteremtő tető 21

A sokak által választott színű cserepet újonnan épített, modern hangulatú házakhoz, tetőfelújításokhoz, illetve a műemlék épületek újrafedéséhez is egyaránt ajánljuk.


22


RUNDO BORDÓ Frissen, fiatalosan, elegánsan 23

Sajátos jellege karakteres képet kölcsönöz épületének, egyszerre teremti meg környezete fiatalos dinamizmusát és szolid eleganciáját.


24


RUNDO ÓDON Kifinomult hangulata magával ragad 25

Végre egy tetőcserép, amely egyedi szín- és formavilágával tökéletesen megfelel a modern kor igényeinek, míg hagyományos stílusával felidézi a régmúlt hangulatát.


26

DANUBIA A klasszikus termékvonal Klasszikus tető kissé átértelmezve új színek által – hiszen hullámos forma nemcsak pirosban mutat jól. A holnap tetője, amely már ma is hódít.


DANUBIA TÉGLA Megnyugtató hullámok 27

A színe, a formája a klasszikus megoldásokhoz illik leginkább. Egyszerű, nyugodt rajzolatú, homogén felület kialakítására kiválóan alkalmas, ezért ideális cserép tetőfelújításokhoz.


28


DANUBIA BORDÓ Vörösen lüktető 29

A tetőcserép, amely az öntudatosság és a tradicionalitás megtestesítője. Markáns színével, világos vonalvezetésével határozottságot kölcsönöz épületének.


30


DANUBIA ANTRACIT Harmónia ég és föld között 31

Fekete hullámos cserepünk mind a hagyományos, mind a modern építészeti stílusú épületek, valamint tetőfelújítások kedvelt héjazata.


32

COPPO A mediterrán termékvonal Egyedi mediterrán karaktert kölcsönöz a háznak. Spontán változatos színeivel, visszafogott tarkaságával elrepít az olasz tájak maradandó értékeket hordozó, hangulatos stílusa felé.


COPPO ÓDON Napérlelte színek finom összhangja 33

A véletlenszerű színezési eljárással készülő cserepeinkkel is egyedi hatást érhet el, amely kiválóan alkalmas a napsütötte délvidéki hangulat megteremtéséhez.


34


COPPO FERRARA Tengernyi életöröm 35

Hullámos cserép, amely a speciális felületkezelésből származó „kolostorfedés” jelleggel igazi mediterrán hangulatot kölcsönözhet tetőjének. Különleges színével és formájával nem szab határt a kreativitásnak.


36


COPPO VELENCE A sokszínűség dícsérete 37

Tető, amely eredeti délvidéki hangulatot áraszt, felidézi itthon is a mediterrán életstílust. Speciális, szórt felületkezelésének köszönhetően exkluzív megjelenést biztosít épületének, mely ezzel együtt egyediséget és eleganciát sugall.


38

ZENIT A modern termékvonal Letisztultság, erő és design. Határozottan a legmodernebb igényekre fejlesztve. Ezek a cserepek új irányzatot teremtenek a tetőfedésben.


ZENIT CARBON Kifinomult ízlést, letisztult stílust tükröz 39

Izgalmas színével, rendhagyó téglalap alakjával alternatíva az eddigi hagyományos és megszokott tetőcserepekkel szemben azoknak, akik egyéniségükhöz egy egyéni összhatású házat, illetve tetőt választanak.


40


ZENIT ÓDON Egy lépésre a tökéletestől: szín és forma ideális párosításban 41

Geometriailag tiszta formája és karakteres színvilága a természetesség és a technikai tökéletesség szintézise. Kiegyensúlyozott arányai kellemes hatást biztosítanak bármely tető számára.


42


ZENIT tégla Téglavörös, modern design 43

Annak, aki ragaszkodik a hagyományos színekhez, de mégis szeretné új színben látni a háztetőjét. Számukra ideális választás a hagyományos téglavörös és a jövöbemutató forma ötvözete.


Teljes tetőrendszerben gondolkodunk Nemcsak tetőcserepet gyártunk és értékesítünk, hanem minden olyan beton-, fém- és műanyag kiegészítő rendszerelemet, amely a tető teljes, szakszerű kialakításához elengedhetetlen. Mindezt oly módon, hogy a kiegészítő a kiválasztott tetőcseréphez a legjobban igazodjon mind funkcióban, mind pedig színben. 44

M

editerrán

MediSOLAR napkollektor rendszer

tetőcserép

szolárpanel

te

beton, fém és műanyag rendszer­elemek

ereszcsatornarendszer

re n dsze

r

Tetőáttörés (antenna-, csatornaszellőzőés szolár átvezetés)

MediFol alátétfedések (minden igénynek megfelelően)

Ereszvonal kialakítás


Padlástér bevilágítás

Rögzítő elemek (kúp- és vágottcserép rögzítő, viharkapcsok) Biztonsági járórács rendszer

Taréj- és élgerinc kialakítás

Komplett betonkiegészítő választék

Komplett ereszcsatorna rendszer

Fal-, kémény- és oromszegély kialakítás

Vápakialakítás Hófogás

45


Általános tudnivalók Garancia Tetőt nem egy évre, hanem egy életre választunk. Éppen ezért cégünk 30 év írásos garanciát vállal a Mediterrán tetőcserepek: 46

ia

30 év

nc

í

ITERRÁ

N

MED

méretpontosságára, ÎÎ vízzáróságára, ÎÎ fagyállóságára. ÎÎ

s o s g a ra

Gyártói meglelelőségi nyilatkozat

Minőség Az alapanyagok minőségét, felhasználási arányát, a félkész- és végtermékek tulajdonságait folyamatosan ellenőrizzük, hogy Önhöz csak kifogástalan minőségű cserép juthasson el. A tetőcserepek minősége megfelel az MSZ EN 490 szabványban előírtaknak. A végtermék minőségét az MSZ EN 491 szabvány előírásainak megfelelően független, akkreditált vizsgálóintézetek is ellenőrzik.

Színek A színek a kiadványban nyomdatechnikai okok miatt a valóságostól eltérhetnek! A partnereinknél kiállított mintacserepek színei – elsősorban az antik és a felületkezelt színek esetében – eltérhetnek a tetőn várt összhatás színvilágától.


Szaktanácsadás A Mediterrán termékek szakszerű felhasználásáról Alkalmazási útmutatónkból tájékozódhat. Az esetlegesen felmerült kérdésekben mérnök szaktanácsadó kollégáink készségesen állnak rendelkezésükre munkaidőben a 06-69/569-950-es telefonszámon vagy a szaktanacs@mediterran.hu e-mail címen.

Alkalmazástechnikai útmutató

2. Termékvonalak elemei 2.1. Hullámos profilú termékvonalak

e ivit sk ői é z e v

d egé ői s lez

ek2.1.1. A Coppo termékvonal elemei let

yar mag ó -ban yárt 0% ép G és 10 r a oncser ben mus agya g Bet színek olupta men. am on rorszá alábbi t omm ulis no aut ac pl pi agya kínál az s et au de tip ed ut litio. ép t cser án M pe mni l cum saep tető iterr ndszer s co non pe ta zai qui Med tőre s este posa s sinc m am A ha onú te du du t de ps it jd pi plet ulliqui sum tinci . tula , cu vend . Iid C , ip kom am lupta ab mus men Kft. ákban. ssus ciduci vo sum upta aut no re . fa sitia quia ut pl pelitio mol tipulis form it dolo rum as ta ed i om or n ea t vend e et imai omnisc et au cum de ta saep qui no po ax qu l m nc hen nis Iid sanim lignit sape s si cipsam s pere vere com ve it lam cus estes dempo cupidu a tin orer untis . , te pt s ab qu Pos uidu ipsum ciam volu sum ibus , du sitia sant cear liq ia ta qu Cul ressus m faci ex as si i ta us lia or dolo et earu imai nisc re ve i ut in id ax nit om po e m re qu sani rrov velig quo be volo lam cus o et te esse Pos aut l invent it rrov nis de a isiti

er 1. T trajzok szle Ré

A hazai tetőcserép piacon a magyar a 100%-ban magyar tulajdonú Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. komplett tetőrendszert kínál az alábbi színekben és formákban. Culliquidus estes comnis et aut ommoluptamus vendit doloressus, ipsum demposapel cum de tipulis nomen. A hazai tetőcserép piacon a magyar a 100%-ban magyar tulajdonú Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. komplett tetőrendszert demposapel cum de tipulis nomen est dupolus komplett tetőrendszert demposapel cum de tipulis nomen est omen. Általános tudnivalók Tetőlécméret: min. 30/50 mm Fedési hossz, tetőléstávolság: max. 340 mm (hajlásszögtől függően) Átfedés oldalirányban: 30mm Átfedés egymás felett: min. 80 mm (hajlásszögtől függően) Rögzítés: lásd. 4.6. Cseréprögzítések c. fejezetrész alatt. Legkisebb átfedés

Legnagyobb léctávolság

Ajánlott ereszléctávolság

Ajánlott gerincléctávolság

Cserépszükséglet (db/m2)

16-22°

10 cm

32 cm

33 cm

5,0 cm

10,42

47,93

22-30°

9 cm

10,10

46,46

30° felett

8 cm

9,80

45,08

Tetőhajlásszög

yar 33 cm mag ó 33 cm 4,5 cm an rt 33 cm 4,5 cm %-bcm Gyá 034 erép n és us a 10 barna FIGYELEM! Ajánlott szín fém- és műanyag kiegészítők:r bordó, oncs és/vagybefekete. m agya Bet színek olupta men. a m zág ábbi omm ulis no aut on rs piac yaro l az al aut tip ut pl io. ag Akítetőfelület ép Alapcserép: a fedés alapeleme. ná nis ettöbb, de M er lit ed pe cum saep tőcs iterrán szer t com n mint 95%-ára pel s i tekerül. ta i no po nd te ed sa za nc qu re M es mpo tő s si am perem A ha onú dus t te de jd pidu cips s pletmm liqui sum tin tula 30/50 , cu Méret: min. orer ma kom n. Cul us, ip ciam lupta m m ab nt . por Kft. ákbamax. ss vo Fedési szélesség: 340 mm cidu(hajlásszögtől sa tia tem us cu ia su rm dolore m fa assi i taqu liasita id mo i ut in re im függően) fo it earu aior o id po vend e et im omnisc re ve vent ut rrov bere Tömeg: 30mm ax po qu in o volo Iid sanim lignit bere s del aquo o s et essequ lupt o ve ni qu nis m ni s a qu la am s vo a tecu esse n isiti daecte it aut mpo tincips t. isiti a nis. he Pos aut ov m te re rr au it a su lic isiti rrov isit ve odis rempo m ve volupt ipsunt sum nt m ci is Quu ptatur ers pe andu assitia ntium mod s su atur lu or mint Alapcserép: a fedés vo alapeleme. aborA tetőfelület aitöbb, ue undi aliq volupt sum faciduciam, exer max im 95%-ára kerül. Iid que etexearum cupidus a us atur sani lupt por m arib m imaior sincta saeped ut plaut lamcesanimax assitia volupta do m la t o te rem m plau ctevelignit tincipsam qui non pelitio. Postecus omnisci taquia o id ne vent bere pore veliasita sum aborers perempo rrovit co aut essequo l in sant quuntisit verehen isitia nisdedel invento id mo tempor ma voluptatur modis sum daectenis.

Te

Tömeg (kg/tető m2)

CD zői r ve

Méret: min. 30/50 mm Fedési szélesség: max. 340 mm (hajlásszögtől függően) Tömeg: 30mm

Mediterrán Centrumok A Mediterrán Centrumok olyan értékesítési pontok szerte az országban, ahol kiemelt szintű szolgáltatással várják az érdeklődőket: Teljes körű szerviz ÎÎ Anyagszükséglet-számítás ÎÎ Töréskárok, illetve pótlások rendezésének lehetősége ÎÎ azonnal, készletről Szaktanácsadás ÎÎ

47


Területi képviselőink Felmerülő kérdések, szaktanácsadás és anyagszükséglet-számítás esetében kérjük, forduljon bizalommal területi képviselő kollégáink felé, az alábbi felosztás figyelembevételével: 48

7 4

8 6 5

3 9 2

1

1

Peresztegi Csaba

20/2753-934

peresztegics@mediterran.hu

2

Vörös István

20/9308-213

vorosi@mediterran.hu

3

Ragasits Krisztina

20/5487-460

ragasitsk@mediterran.hu

4

Wágenhoffer Zsolt

20/5487-363

wagenhofferzs@mediterran.hu

5

Pankaczi Attila

20/2397-364

pankaczia@mediterran.hu

6

Fehér Péter

20/3535-624

feherp@mediterran.hu

7

Németh Csaba

20/4404-055

nemethcs@mediterran.hu

7

Dobos Péter

20/9617-655

dobosp@mediterran.hu

8

Váradi Zoltán

20/5487-399

varadiz@mediterran.hu

9

Mészáros Attila

20/5690-806

meszarosa@mediterran.hu

Bővebb információért kérjük, keressen bennünket: Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. Cím: 7754 Bóly, Tompa M. u. 10. Tel.: 69/569-950, Fax: 69/569-953, E-mail: vevoszolg@mediterran.hu Internet: www.mediterran.hu


Mediterrán Magyarország Betoncserép Gyártó Kft. H - 7754 Bóly, Tompa M. u. 10. Tel.: 69/569-950 Fax: 69/569-953 vevoszolg@mediterran.hu www.mediterran.hu www.color-system.info

Mediterrán termékismertető prospektus  

Mediterrán termékismertető prospektus

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you