Page 1

Utgåva Vår/sommar 2011

medi post Nyhetsblad för dig som använder kompressionsstrumpor från mediven.

Svårt att ta på och av kompressionsstrumporna? mediven comfort fick högsta betyg i mjukhet Nya trendfärger vilken är din favorit?


Det ska vara enkelt att må bättre medi Butler arm (bilden) är ett exempel på ett hjälpmedel som förenklar vardagen för dig med armstrumpor. Som en av de ledande tillverkarna av medicinska kompressionsstrumpor i världen känner vi ett ansvar. Vårt mål är att du som använder våra mediven kompressionsstrumpor ska må bättre. Vi vill att vår slogan „I feel better“ (jag mår bättre) ska betyda något. Därför gör vi allt vi kan för att göra din vardag med kompressionsstrumpor så enkel som möjligt. Förutom våra hudkrämer och tvättprodukter så satsar vi oerhört mycket på hjälpmedel för påoch avtagning. Vi vet om att detta är det största bekymret med kompressionsstrumpor. Vi har valt att inte blunda för detta problem. Istället försöker vi göra något åt det. Idag har vi Sveriges bredaste sortiment av hjälpmedel för både armoch benstrumpor. Fler är på väg. Besök vår hemsida regelbundet så riskerar du inte att missa något! medi post skickas ut två gånger om året i samband med leveransen av mediven kompressionsstrumpor. Syftet är att ge dig som använder mediven kompressionsstrumpor tips och råd som kan bidra till en bättre vardag och informera om nyheter i vårt sortiment. Vad vill du läsa om? Kontakta oss och ge oss din åsikt. medi Sweden AB

2 • medi post

Tycker du att det är svårt att ta på och av dina kompressionsstrumpor? Det är många som har svårt att ta av och på sina kompressionsstrumpor.

på sig sina kompressionsstrumpor för att de upplever att det är så svårt. Så ska det inte behöva vara.

En medicinsk kompressionsstrumpa har en så kallad korrekt avtagande kompressionsprofil. Det betyder att strumpans tryck är som högst vid vristen, precis där strumpan är som allra smalast. Det är alltså inte särskilt konstigt att det är svårt att få igenom foten genom detta område.

På medi anser vi att alla människor bör få en rimlig chans att klara sig på egen hand. Ingen ska behöva känna sig beroende av andra för att få må bra. En kompressionsstrumpa gör ju ingen nytta om den inte används. Vi satsar stora resurser på utveckling av nya hjälpmedel för både på- och avtagning. Tack vare detta kan vi idag erbjuda det bredaste sortimentet av hjälpmedel för både arm- och benstrumpor på den svenska marknaden. Chansen är därför stor att du kan hitta något som passar just dig och dina behov.

På grund av detta är många beroende av hjälp från hemtjänst eller anhöriga för att få på sina strumpor. Då och då hör vi också talas om att vissa helt enkelt struntar i att sätta


medi Butler Off helt enkelt genial

Hur får man tag på våra hjälpmedel?

Att få på strumporna är en sak.

Vi samarbetar med de flesta hjälpmedelscentraler i Sverige.

Att ta av dem är en helt annan sak. Det kan vara förvånansvärt enkelt. Tack vare medi Butler Off har det aldrig varit enklare att ta av kompressionsstrumporna. Placera skaftet mellan strumpan och benet och tryck ned det ergonomiskt utformade handtaget. Strumpan följer med automatiskt. Du behöver inte ens böja dig ned! medi Butler Off har utvecklats i samarbete med ergoterapeuter och doktorer.

Kontakta din vårdcentral och fråga om de har möjlighet att ordinera ett hjälpmedel till dig. Pris och villkor ser olika ut i olika landsting. Webbshop Du kan även köpa alla hjälpmedel direkt från oss via vår webbshop: http://medi.jetshop.se På vår webbshop och på vår hemsida www.medi.se finns mer information.

Tips och Råd Ta på dina kompressionsstrumpor direkt på morgonen. Då har inte benen hunnit bli så svullna. Under natten svullnar benen ofta av. Försök att som morgonrutin börja med att ta på strumporna så brukar det ofta gå lättare.

Börja med att vika strumpan ut och in tills du ser insidan på strumpans häl. Tänj sedan försiktigt ut det trånga området vid strumpans vrist. För in foten så långt du kan och dra upp strumpan över hälen. Känn efter så att hälen sitter korrekt. Nu är det bara att dra upp resten av strumpan. Tänk på att dina strumpor är mycket elastiska. Du får inte dra i dem för hårt. Det gäller att fördela materialet jämnt längs benet. Om du tycker att strumpan sitter för högt upp på benet har du dragit alldeles för hårt. Kontrollera slutligen att det inte bildats några veck någonstans. En kompressionsstrumpa som sitter korrekt på benet ska kännas bra och inte göra ont.

Kanske det mest populära hjälpmedlet i världen för påtagning av kompressionsstrumpor. medi Butler är ett hjälpmedel med cylinder och handtag. När strumpan träs på cylindern så vidgas det trånga området vid strumpans vrist. Foten kan då glida ned i strumpan nästan helt utan ansträngning. När foten kommit på plats, det vill säga när hälen sitter korrekt, dras resten av strumpan upp med hjälp av handtagen. Svårare än så är det inte! medi Butler finns i många versioner, även för armstrumpor, och principen är lika enkel för samtliga. På vår hemsida finns instruktionsfilmer som visar hur medi Butler fungerar.

Gummihandskar Vi rekommenderar att du alltid använder gummihandskar när du tar på och av dina strumpor. Förutom att du får bättre tag om strumpan så minskar risken att strumpan skadas av naglar och ringar. medi gummihandskar har räfflad insida men det går i princip lika bra med vilka gummihandskar som helst. Glidsockor En glidsocka tillverkas av glatt och halkigt material och tas på innan kompressionsstrumpan. Tack vare glidsockan glider strumpan väldigt lätt upp längs benet. medi 2in1 är en unik glidsocka som fungerar lika bra för på- och avtagning av såväl armsom benstrumpor med öppen eller sluten tå. Läs mer på vår hemsida: www.medi.se

medi post • 3


Högsta betyg i mjukhet av erkänt testinstitut

De nya trendfärgerna har inspirerats av världens modestäder

Vi ville undersöka om mediven comfort kunde bli ännu mjukare och lenare, utan att göra avkall på den medicinska effekten.

De nya trendfärgerna har inspirerats av de sju mest inflytelserika modestäderna i världen. Varje storstad är lika unik och fascinerande som den trendfärg staden fått ge namn till.

Vinnarna i förra numrets utlottning I förra utgåvan av medi Post lottade vi ut tre paket med medi Hudvårdsprodukter. Här är vinnarna!

Vi har länge bevisat att medicinska kompressionsstrumpor inte behöver vara tråkiga. Tvärtom kan de vara trendiga, eleganta och attraktiva. Som ett par mediven elegance i någon av årets nya trendfärger! Precis som förra årets kollektion har trendfärgerna tagits fram av den etablerade tyske modedesigern Wolfgang Joop. Vilken färg är din favorit? Om du väljer mediven elegance får du faktiskt välja vilken färg du vill. Det kostar ingenting extra! Visste du att mediven elegance är världens mest populära kompressionsstrumpa? Den uppfyller alla medicinska krav trots att den är så tunn och attraktiv. Be din ordinatör beställa din favoritfärg nästa gång!

Fråga precis vad du vill I en kommande utgåva av medi Post svarar våra experter på dina frågor. Har du en ven- eller lymfrelaterad fråga? Passa på att ställa den direkt till våra egna produktexperter Pia Bergholm och Barbro Svensson. Både Pia och Barbro är leg. sjukgymnaster och dipl. lymfterapeuter med många års erfarenhet. Maila din fråga till: info@medi.se

Marianne Nordstedt, Ödåkra Daisy Nyman, Göteborg Håkan Lindström, Katrineholm

Utlottning

Vi hoppas att ni kommer att uppskatta våra hudvårdsprodukter! Vi vill passa på att tacka er alla för det stora intresset! Det är glädjande att så många ville vara med. Prova gärna lyckan i denna utgåvas utlottning av speciella produkter för tvättvård.

Delta i utlottningen av medi Clean (200ml), medi Spotex (50ml) och ett medi Tvättnät genom att skicka ett brev till oss med namn och adress märkt med: “medi Tvätt“. Du hittar vår adress här till höger. Du kan även mejla till: info@medi.se Sista dag för att delta är 30:e juni och de lyckliga vinnarna publiceras i nästa utgåva.

4 • medi post

Kontaktuppgifter medi Sweden AB Box 6034 192 06 Sollentuna T 08-96 97 98 F 08-626 68 70 info@medi.se www.medi.se

Delta i vår utlottning av produkter för tvätt.

0 4 6 9 3 8 884769 884769 44 046938

99S01/03.11

Vi lyckades! I ett test genomfört av det erkända och oberoende institutet Hohenstein erhöll mediven comfort högsta möjliga betyg för sin mjuka kvalitet. Naturligtvis kunde man även konstatera att mediven comfort uppfyller alla gällande medicinska krav och riktlinjer. mediven comfort är därmed en unik kombination av medicinsk effektivitet och användarvänlig mjukhet. Kanske till och med världens mjukaste medicinska kompressionsstrumpa?

medi Post nr 2 - 2011  

Nyhetsblad till brukare av medicinska kompressionsstrumpor av märket mediven. Syftet är att ge tips som kan göra vardagen med kompressionsst...

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you