Page 1

Handleiding van: Popplet Doel van de tool: Online mindmappen Gebruik Opslaan Lay-out Opties/functies

Voordelen Makkelijk te gebruiken Online, vanaf elke computer met internetverbinding gemakkelijk te openen. Rustig en overzichtelijk Je kan er foto’s, video’s gemakkelijk mee uploaden. Ook is er de mogelijkheid om zelf tekeningen in de mindmap te maken.

Nadelen Voor inleveren op Iselinge eerst printscreens maken. -


Handleiding van : Popplet.com

Beschrijvi ng:

Ik ga naar: Account aanmaken : Hoe gebruik je het: Hoe sla je het op: Wat kun je ermee:

Met een Mind Map kun je alle informatie die je in je hoofd hebt opgeslagen eenvoudig vertalen naar een overzichtelijk schema op papier. Deze techniek geeft je de mogelijkheid om verder te denken dan je normaal zou doen. Je ziet nieuwe verbanden en kunt creatieve oplossingen bedenken. Zo’n Mind Map opzetten is helemaal niet zo moeilijk. https://popplet.com Ga naar de website, sign up free, vul je gegevens in en je hebt een account. Ga voor een instructie filmpje naar : http://www.youtube.com/watch?v=DU5q7ms4LfI Verder geeft het programma een duidelijke gebruiksaanwijzing wanneer je, je voor de eerste keer inlogt. De mindmap die je in popplet maakt kan online opgeslagen worden. Vanaf elke computer kan deze dan weer geopend worden. Je kan mindmaps voor jezelf maken, om bijvoorbeeld een onderwerp en de deelonderwerpen van een verslag duidelijk te maken voor jezelf. En je kan het ook in je stage gebruiken als instructie, maar natuurlijk ook kinderen zelf te laten mindmappen.

Voorbeeld :

Tips:

• • • • • •

Gebruik verschillende kleuren Teken plaatjes bij de woorden en concepten Schrijf in blokletters, niet in schrijfletters Kleine letters (in plaats van hoofdletters) onthoud je ook beter Verbind delen van je mindmap met pijlen en kleuren Wees creatief

handleiding popplet  

online mindmappen

Advertisement