Page 1

n. 21 juliol-setembre 2010

Propostes per viure l’estiu als albergs

Mag Lari: com seria fer mĂ gia en un alberg? Esports a la fresca Albergs internacionals: Alemanya


sumari n. 21 juliol-setembre 2010

Festivitats d’estiu a Europa Aquest estiu, Europa està de festa! Per això, des de la revista et proposem diversos esdeveniments que tindran lloc durant els mesos de calor al Vell Continent i els albergs més propers on et podràs allotjar.

Albergs internacionals Alemanya, el país que va veure néixer l’alberguisme, té una xarxa de més de 500 albergs. Aquests allotjaments es caracteritzen per l’especialització temàtica segons els interessos de cada hoste: culturals, de vida sana, mediambientals o esportius.

4 Albergs amb història

Ruta a peu i amb BTT Recórrer amb bicicleta la vall de Bianya i a peu l’extrem occidental del Parc Natural del Montnegre i el Corredor són les rutes que et recomanem per aquest estiu.

6 Actualitat Xanascat

L’alberg de Joventut L’Encanyissada, a Poblenou del Delta, va néixer l’any 1956 en una zona d’aiguamolls. Des d’aleshores, i amb la transformació que ha comportat la creixent demanda turística, ha viscut una gran evolució.

Els resultats que ha obtingut la Xanascat al Facebook, les III Jornades de formació per a monitors de L’Estiu és teu 2010 i el circuit de natura de l’alberg de La Molina, entre altres, són les notícies que conformen la secció de breus d’actualitat de la Xanascat.

10

12

8 Breus L’èxit de la música catalana al MySpace, el risc de consumir alcohol en excés, la Plataforma per la Llengua del Programa Joventut en Acció o el Campionat Europeu d’Atletisme a Barcelona són algunes de les notícies de l’Agència Catalana de la Joventut i la Secretaria de Joventut.

El convidat El Mag Lari fa molt més que màgia. Amb uns espectacles que també contenen humor i música, l’artista ens explica com seria fer màgia en un alberg i què en pensa de la cultura alberguista.

14 Altres móns Aquest estiu digues adéu a la calor. I la millor manera de fer-ho és practicant esports d’aigua com el lANQUEIGLITORAL ELCAIACDEMAR l’esnòrquel, el tresc aquàtic, el bodyboard o el ràfting.

18

16 El racó del lector

El Carnet d’alberguista Els avantatges que ofereix el Carnet d’alberguista, tant en oci i lleure com en cultura i esports d’aventura, són moltíssims. Descobreix-los!

20

Alguns lectors de la revista ens han explicat com són les seves experiències als albergs de la Xanascat. Explica’ns tu les teves i podràs guanyar una entrada gratuïta per anar a l’Illa Fantasia!

23


L’arribada de Sant Joan és sinònim de dies llargs i, per a molts, de vacances i repòs. A més, durant els mesos d’estiu hi ha barris, pobles i ciutats que celebren la seva festa major, un reclam per gaudir d’un bon ambient, amenitzat amb música i balls de tota mena. En aquest nou número de la Revista Xanascat hi trobareu un reguitzell d’idees per conèixer les festes que aquest estiu hi ha previstes arreu de Catalunya, però també de cites interessants o de festivals que hi ha programats arreu d’Europa. I perquè pugueu organitzar-vos una estada amb comoditat, el reportatge acompanya les propostes amb els albergs que hi ha situats a prop de cadascun dels actes. )SI COMALmESCOLA LmINICIDELmESTIUSIGNIÚCAEL començament de les vacances, també és el moment de fer les valoracions del curs. En aquest sentit, permeteu-me fer-vos partícips d’unes dades que demostren la bona salut de la qual avui gaudeix la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya. I és que, en els dos últims anys (2007-2009), les nostres instal·lacions han acollit un total de 1,2 milions d’alberguistes. Bona part dels que hi heu vingut ho heu fet com a alberguistes acompanyats d’amics, família, colles, entitats, associacions, corals, i un llarg etcètera de variables. I molts altres, ho heu fet a través de programes socials que en aquests darrers anys hem implantat a la Xanascat, i que han registrat creixements molt importants. A L’estiu és teu!, per exemple, hem passat dels poc més de 1.500 nois i noies el 1995, als gairebé 10.000 de l’any passat; i el Vacances en família no ha parat de créixer des de la seva creació el 2005: de 2.231 usuaris hem arribat a 16.843 el 2009. Aquesta bona resposta avala l’aposta que vam rellançar ara fa quatre anys, basada en tres pilars fonamentals: posar els albergs al servei de la ciutadania, de les entitats juvenils i dels joves en general; reforçar la qualitat del servei i la millora de les instal·lacions; i consolidar el caràcter nacional i internacional de l’alberguisme a Catalunya. Penso, modestament, que ho hem aconseguit, i per AIXÊVULLCOMPARTIRLACONSECUCIËDmAQUESTAÚTAAMB tots i totes vosaltres. Al capdavall, els alberguistes SOUSOM ELSQUI ÚNALMENT AMBLAVOSTRARESPOSTA entusiasta i massiva, doneu sentit a totes les iniciatives. Per tot plegat, felicitats! Julià Fernàndez i Olivares

Director General Agència Catalana de la Joventut

EDICIÓ Agència Catalana de la Joventut Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya Coordinació de l’edició: Àrea de Programes Xanascat Calàbria, 147. 08015 Barcelona Tel. 93 483 83 41 www.xanascat.cat /revista.xanascat@gencat.cat Realitza: Medigrup Digital S.A. Tel.: 932 800 008 - 915 351 467 D.L: B.42715-2008 ISNN: 2013-5866 Tirada: 30.000 exemplars

edi to ri al


4

www.xanascat.cat

Un estiu de festa per Europa!

,mESTIUà SLmÀPOCADELmANYPEREXCEL�LÀNCIA DELESCELEBRACIONSILESFESTES0ERAIXÊ vagis on vagis de vacances a qualsevol país d’Europa, segur que et toparàs amb una festivitat o altra. De moment, des de XanascatETFEMCINCCÀNTIMSDmALGUNESDELES celebracions mÊs importants. Ah! I siguis on siguis, els albergs de la Hostelling InternatioNALXARXAMUNDIALDmASSOCIACIONSDmALBERGS ESTARANALATEVADISPOSICIËPERQUÀTmHIPUguis allotjar amb confort i a un preu mòdic!

ALEMANYA La ciutat marítima de Bremen Bremen Ês una ciutat tradicional plena d’història i, a la vegada, una metròpoli activa i moderna que compta amb un dels ports comercials mÊs importants d’Alemanya. Del 13 al 15 d’agost celebra el Festival Internacional de Circ Strada, on es troben artistes i acròbates de tot el món. I del 21 d’agost a l’11 de setembre la ciutat es fa famosa pel seu Festival de Música Clà ssica Internacional, amb mÊs de 34 concerts. Alberg on allotjar-se: alberg Bremen, al costat del riu Weser i a UNAUBICACIËIDEALPEREXPLORARLA història mercantil de la ciutat i la cuina local.

PORTUGAL Art internacional: Allgarve 2010 El sud de Portugal celebra la quarta edició d’Allgarve, un macroesdeveniment que s’allargarà ÚNSALNOVEMBREIQUEREÛECTEIX l’esperit cosmopolita de la música, l’art, l’esport i la gastronomia. •Algarve Jazz (concert de Diana Krall, 24 juliol). •Allgarve Clàssic (Òpera al Castell de Silves, 10-11 juliol). •Allgarve Pop (Natalie Cole –16 juliol–, Anastasia –17 agost–). •Allgarve Esport (Le Mans Series, 1618 juliol). Alberg on allotjar-se: alberg de ,AGOS4à UNAUBICACIËEXCEL�LENT JA que està al centre de la ciutat però tambÊ a prop de la platja.

ÀUSTRIA Festival d’estiu de Salzburg

SUĂˆCIA Entre crancs i performances

BĂˆLGICA Brussels Summer Festival

3ALZBURGOFEREIXMà SDE esdeveniments culturals durant el bon temps, entre els quals cal destacar el 90 aniversari del Festival de Salzburg, els concerts simfònics de Mozart i la reobertura de la galeria d’art mÊs antiga de la ciutat. !Mà S DESCOBREIX3ALZBURGCOMA capital de la cervesa: la ciutat tÊ una llarga tradició en l’elaboració d’aquesta beguda des de fa segles. Tasta-la! Albergs on allotjar-se: ALAMATEIXA ciutat de Salzburg, tens quatre alternatives: Eduard Heinrich Haus, JUFA, Aigner Strasse i Haunspergstrasse.

La Festa del Cranc se celebra durant tot l’agost al país. Familiars i amics ESREUNEIXENPERGAUDIRDmUNSOPAR ESPECIALONELPLATPRINCIPALCONSISTEIX en quilos i quilos de crancs sencers de color vermell i servits freds. Del 10 al 15 d’agost, a GÜteborg tÊ LLOCEL&ESTIVAL#ULTURAL QUEUNEIXDE forma festiva la cultura i la música sueca. I de l’11 de juny al 15 d’agost es realitzen a MalmÜ espectacles gratuïts de música, dansa, teatre i performances a l’aire lliure. Albergs on allotjar-se: GÜteborgStigbergsliden (al costat del port), MalmÜ City (al centre d’aquesta peculiar ciutat coneguda pel pont QUEUNEIX3UÀCIAAMB$INAMARCA I MalmÜ Eriksfält (a prop de la platja).

Del 13 al 22 d’agost t’espera el Brussels Summer Festival, una gran festa urbana als emblemà tics escenaris del Quartier Royal, el barri CULTURALDE"RUSSEL�LES'AUDEIXDE concerts de rock, músiques del món, jazz, hip-hop, folk, reggae, electrònica, teatre de carrer, barbacoes urbanes i animacions infantils. Albergs on allotjar-se: la disponibilitat d’albergs juvenils en aquesta ciutat Ês molt àmplia. Podràs fer nit a l’alberg GÊnÊration Europe (modern, còmode i molt ben equipat), al Jacques Brel (al centre IPUNTDEPARTIDAIDEALPEREXPLORAR la ciutat) o al Bruegel (al costat del Grand Palace).


5

Els albergs europeus

Les festes de casa nostra Festa Major de La Pobla de Segur

REGNE UNIT La mà gia d’Edimburg

FRANÇA Entre tradició i modernitat

Aquest agost, Edimburg (Escòcia) s’inunda de festivals, com el Fringe, el Military Tatoo i el Festival Internacional del Llibre, entre altres. Fringe Ês un espai per a l’avantguarda i l’experiment, on els joves talents de tot el món s’hi donen a conèixer. El Military Tatoo Ês un gran espectacle militar escocès que se celebra a l’aire lliure amb el castell d’Edimburg com ATELËDEFONS) ÚNALMENT EL&ESTIVAL Internacional del Llibre reuneix cada any als jardins de Charlotte mÊs de 220.000 visitants que volen descobrir les últimes tendències literà ries. Albergs on allotjar-se: Edinburgh Central SYHA (tÊ el famós Princess Street i el barri vell al costat) i Edingurgh Metro SYHA (a cinc minuts de la Royal Mile).

Cada 4 de juliol, els francesos celebren el Dia de la Bastilla, la seva festa nacional, i reten homenatge al començament de la Revolució &RANCESAAMBFOCSARTIÚCIALS DANSES IMARXESMILITARS!ÚNALSDEJULIOL s’animen amb La Bayonne, un festival que intenta emular la bravura dels torejadors, tal com succeeix als Sanfermines de Pamplona. I ja cap a ÚNALSDmESTIU REMATENLAGRESCAAMB La Braderie de Lille, una celebració que tÊ lloc en un enorme mercat on es venen coses inimaginables. Una de les atraccions principals Ês l’enorme muntanya de cloïsses que els restaurants acumulen en una competició per veure qui n’ajunta mÊs. Alberg on allotjar-se: a l’alberg Lille, situat al costat del Museu de Belles Arts de la Ciutat.

ITÀLIA De Siena a Venècia Durant el juliol, el país balla al ritme de jazz a l’Umbria Jazz. Tot seguit, t’espera Siena, una de les ciutats mÊs boniques d’Ità lia que cada any celebra el Palio, una animada festa medieval. A l’agost, apropa’t a Arezzo per gaudir del Trofeu de la Quintana i, com no podia ser d’altra manera, a Venècia, ja que comença la Mostra Internacional de Cine i la Regata Històrica de la ciutat. Alberg on allotjar-se: alberg Venice, ubicat en un antic magatzem de blat restaurat, a l’illa de Guidecca, al cor de Venècia.

MĂŠs info a: Hostelling International www.hihostels.com

24-25 juliol, La Pobla de Segur (El Pallars Jussà ) Durant la Festa Major d’aquesta població de muntanya tÊ lloc una travessa tradicional al pantà de Sant Antoni, una prova de natació amateur, d’aproximadament 1 km. Albergs mÊs propers on allotjar-se: Del Pallars a Tremp i Monsec Mur a Guàrdia de Tremp.

Pedalada per La Ruta del Cister 25 juliol, L’Espluga de Francolí (La Conca de Barberà ) Pedalada BTT que recorrerà la distància entre el monestir de Poblet i el de Santa Maria de Vallbona, dins el camí de La Ruta del Cister. Alberg mÊs proper on allotjar-se: Jaume I a L’Espluga de Francolí.

CambriRock 19-22 agost, Cambrils (El Baix Camp) El CambriRock s’ha consolidat com un dels festivals musicals mÊs potents del país. Aquest any, les actuacions de Mago de Oz, Los Planetas, Antonio Orozco, Viva la Fete o Violadores del Verso seran el gran reclam. Alberg mÊs proper on allotjar-se: alberg residència esportiva Àster a L’Hospitalet de l’Infant.

Festa de l’Estany de Puigcerdà 28-29 agost, Puigcerdà (La Cerdanya) Aquesta festa singular consisteix ENUNADESÚLADADECARROSSES al¡legòriques fetes pels veïns del poble. Una autèntica obra d’art! Albergs mÊs propers on allotjar-se: Mare de DÊu de les Neus a La Molina i La Valira a La Seu d’Urgell.

Festival Internacional de Música Pau Casals 1 juliol-31 agost, El Vendrell (El Baix Penedès) L’auditori Pau Casals de Sant Salvador d’El Vendrell Ês un punt de trobada per als amants de la música clà ssica, en un festival que aposta per una programació eclèctica. Albergs mÊs propers on allotjar-se: Santa Maria del Mar a Coma-ruga i Casa Gran a Altafulla.

Festa de Sant Gil o dels Pastors de Queralbs 1 setembre, Queralbs (El Ripollès) Els pastors conserven la tradició de la festa grossa del santuari de la Mare de DÊu de Núria, Queralbs, i ho celebren amb actes lúdics i religiosos. Alberg mÊs proper on allotjar-se: Pic de l’Àliga a Núria.

Festival Terra de Trobadors de Castelló d’Empúries 11-12 setembre, Castelló d’Empúries (L’Alt Empordà ) La població recula 700 anys, quan Castelló era capital d’un dels comtats mÊs importants de l’antiga Catalunya i quan el comte Ponç Hug IV regentava la regió d’Empúries. Alberg mÊs proper on allotjar-se: Empúries a L’Escala.

Mercat de Música Viva de Vic 15-19 setembre, Vic (Osona) La 22a edició del festival arriba amb força. Concerts, congressos i exposicions es donen cita en aquesta trobada anual dels professionals de la indústria i l’espectacle musicals. Alberg mÊs proper on allotjar-se: Canonge Collell a Vic.


6

www.xanascat.cat

Grup de joves a l’alberg Born-Ibenhorst, al mar Bà ltic.

Albergs internacionals Alemanya, bressol de l’alberguisme Alemanya acaba de celebrar el centenari del naixement dels albergs. Des d’aleshores, aquesta manera d’allotjament s’ha consolidat i modernitzat, assolint una gran qualitat i servei. Els albergs alemanys es caracteritzen tambÊ per la seva especialització temà tica segons els interessos de cada hoste: culturals, de vida sana, mediambientals o esportius són algunes de les possibilitats que ofereix la xarxa alemanya de mÊs de 500 albergs.

scollir Alemanya com a destinació turística Ês assegurar-se un viatge extraordinari al cor d’Europa per la seva cultura i història; un viatge per descobrir impressionants paratges naturals o per entrar en contacte amb la modernitat de les seves ciutats cosmopolites. Sigui quina sigui la teva elecció, el que Ês segur Ês que aquest país, primera potència europea, ofereix una de les millors xarxes d’albergs del món, amb 541 establiments repartits a tot el territori ICLASSIÚCATSPERESPECIALITATS No en va aquest Ês el país que va veure nÊixer l’alberguisme fa 100 anys, quan el professor Richard Schirrmann, mentre estava d’excursió amb els seus alumnes, es va veure sorprès per una

E


7

Albergs internacionals

El castell renovat Diez a Rheinland-Palatine.

forta tempesta i, a la nit, van haver de dormir en una escola com a improvisat allotjament. A partir d’aquí es va començar a desenvolupar la idea dels albergs i es van començar a estendre rà pidament a tot Europa, de manera que, el 1931 ja hi havia mÊs de dos mil albergs al continent. Des d’aquells priMERSALLOTJAMENTS MOLTB¸SICS ÚNSA l’actualitat, ha passat tot un segle que ha servit per modernitzar-los i evolucionar els seus serveis sempre amb el mateix esperit: una acollida hospitalària a l’alberguista. Cadascun dels albergs alemanys Ês diferent i tÊ la seva pròpia personalitat. Uns 150 establiments de LAXARXATENENUNPERÚLCONCRET-OLTS s’han centrat a oferir serveis pensant en el turisme familiar i en infants. Altres posen especial atenció a la salut i el benestar. Uns altres s’han focalitzat a la promoció dels moviments socials o ecològics o a crear espais per experiències culturals. En canvi, tots coincideixen a seguir unes normes molt estrictes de qualitat i servei. Albergs culturals Sota el lema Sala de l’experiència – l’experiència dels somnis, aquests albergs són l’escenari en què els joves poden desenvolupar idees i crear cultura. Presenten programes amb activitats que van des de l’organització d’una expedició per la història de la cultura a la recerca de les seves empremtes, la realització de vídeos o una obra de teatre. Els joves disposen d’instal¡lacions per a tallers o reunions i un entorn mo-

dern i prà ctic on intercanviar idees. Hi ha 22 albergs culturals repartits pels 16 estats federats. On allotjar-se? Alberg JGH Am Ettersberg a Weimar. Aquest alberg està situat al nord de la ciutat, a la muntanya d’Ettersberg. TÊ 20 habitacions amb capacitat per 60 persones i uns excel¡lents equipaments. La ciutat Ês famosa per donar nom a la Constitució vigent al país durant el període d’entreguerres 19191933. Va ser bressol del moviment de la Bauhaus i ara compta amb un gran nombre de centres artístics, exposicions, museus i escoles de música. Albergs familiars Quan viatges amb família, l’allotjament ha de ser molt ben escollit per aconseguir la comoditat, seguretat i tambÊ la diversió de tots els seus membres. Per això, els albergs familiars són ideals per aquells viatgers que no volen renunciar a compartir l’experiència dels albergs amb els mÊs petits. Són albergs acollidors, amb lavabos mÊs baixos per als mÊs menuts, amb endolls assegurats, amb sales de jocs i tot un conjunt d’activitats per gaudir en família. De tots els tipus d’albergs, aquest à SELMà SNOMBRËS IALGUNSÚNSITOT COMPARTEIXENAQUESTPERÚLAMBALTRES com el d’esports o vida sana. On allotjar-se? Alberg Bacharach. Situat a l’impressionant castell Stahleck, a sobre de la ciutat, a la regió de Rhinland-Palatine. Una zona vitícola a la vall Loreley.

Albergs esportius L’espai està especialment pensat per aconseguir els millors resultats en la pràctica de l’esport. Tot i que l’esport Ês gairebÊ present al 75% dels albergs alemanys, els que reben aquest títol Ês perquè tenen unes instal¡lacions especials, un programa d’activitats, els menús i d’altres factors que els fan especialment dissenyats per a l’esport. On allotjar-se? Alberg Breisach. Situat a la regió de Baden-Wßrttemberg, aquest alberg està preparat per la pràctica del volei, el bàsquet, natació, ciclisme, ping-pong, BILLARISENDERISME ENTREDmALTRES-OLT a prop de la Selva Negra, el llac Constanza, les valls del Rin i el Danubi, Ês un alberg que permet moltes sortides i excursions. Albergs internacionals Estan especialment pensats per als visitants estrangers. Ofereixen molta informació sobre les excursions i visites que es poden realitzar i els llocs i els espais compartits estan dirigits a facilitar les relacions dels seus hostes i l’intercanvi d’impressions. On allotjar-se? Alberg Auf dem Stintfang, a Hamburg. Està localitzat al centre de la ciutat, per sobre del riu Elbe amb vistes a la part mÊs gran del seu port, el segon mÊs important del món.

Alberg de Cologne.

En xifres -EMBRES MILIONS d’alberguistes. Establiments: 541. Pernoctacions: 10,3 milions. Llits: 76.000. El preu per nit per persona ĂšNSAANYSENUNAHABI taciĂł amb mĂŠs llits (esmorzar i llençols inclosos): 20 euros de mitjana.

MĂŠs informaciĂł a: www.jugendherberge.de


8

+ q albergs

www.xanascat.cat

Ruta amb BTT

De la Garrotxa al Ripollès per la vall de Bianya

Alberg Ruta del Ferro a Sant Joan de les Abadesses

Vall de Bianya B ac

Collada de Sentigosa

de la Roca

Alberg Ruta del Ferro a Sant Joan Alberg Torre Malagrida a Olot

Fitxa tècnica: Punt d’inici: Alberg Torre Malagrida a Olot. 0UNTÚNALAlberg Ruta del Ferro a Sant Joan de les Abadesses. Distància: 32,5 km.

!SCENSACUMULAT831 metres. $ESCENSACUMULAT430 metres. Temps aproximat: 5 hores. $IÚCULTATalta. Tipus de recorregut: lineal.

Aquest recorregut, que uneix l’alberg Torre Malagrida d’Olot amb l’alberg Ruta del Ferro a la població de Sant Joan de les Abadesses, ens permetrà conèixer la vall de Bianya. Aquesta vall, exuberant i frondosa, està esquitxada per un munt d’esglésies romàniques que pinten de nostàlgia el paisatge que ens envolta. La singular església de Sant Andreu de Socarrats, LmESVELTAÚGURADE3ANTA Maria de Bianya, el bell campanar de Sant Pere del Puig o les evocadores formes de Santa Llúcia de Puigmal són algunes de les siluetes que, entre els faigs i els roures, s’alcen per observar els intrusos que gosem profanar, mun-

Olot

tats en les nostres bicicletes, aquesta preciosa vall. Un cop arribats a la Collada de Sentigosa, pas natural per anar de la Vall de Bianya a Sant Joan de les Abadesses, gaudirem de l’espessor dels boscos que ens envolten, boscos que la tradició popular omple d’històries de bruixes i misterioses desaparicions de traginers i llenyataires. Val la pena apropar-se al mirador i gaudir de l’extensa panoràmica amb els cims de l’Alta Garrotxa com a excepcional teló de fons on hi destaca el punxegut Bassegoda, a l’esquerra del Comanegra.

de les Abadesses

Alberg Torre Malagrida a Olot

Podreu trobar més informació sobre la ruta i descarregar-vos el roadbook i el track al web www.xanascat.cat


9

+ q albergs

www.xanascat.cat

Ruta a peu Paisatges mediterranis

Alberg Mas Silvestre a Canyamars

C

an

Br

u g era u

en Gel S erra d’

%NAQUESTITINERARIRECORREREMLmEXTREM OCCIDENTALDEL0ARC.ATURALDEL -ONTNEGREIEL#ORREDOR

d ll Co

e

o gent d’Ar rea R ie

na

Argentona

Mataró

Alberg Torre Ametller a Cabrera de Mar

Fitxa tècnica:

En aquest itinerari que iniciarem a l’alberg de Mas Silvestre, a Canyamars, recorrerem l’extrem occidental del Parc Natural del Montnegre i el Corredor, en un privilegiat racó de la Serra d’en Gel. El gran atractiu del recorregut que uneix aquest alberg amb el Torre Ametller, a Cabrera de Mar, és el paisatge típicament mediterrani amb la seva variada vegetació i les espectaculars panoràmiques de les quals podrem gaudir al nostre pas pel coll de Can Bruguera. Des d’allà iniciarem un suau descens que ENS DUR¸ ÚNS A LA RIE-

ra d’Argentona, un indret molt important en l’esdevenir d’aquest territori durant l’època romana, ja que al llarg d’aquest període era el pas natural utilitzat per comunicar dues zones intensament romanitzades, com la costa del Maresme central amb el Vallès.

Alberg Mas Silvestre a Canyamars

Alberg Torre Ametller a Punt d’inici: Alberg Mas Silvestre a Canyamars. 0UNTÚNALAlberg Torre Ametller a Cabrera de Mar. Distància: 15,2 km. !SCENSACUMULAT 345 metres.

$ESCENSACUMULAT 506 metres. Temps aproximat: 3-4 hores. $IÚCULTATbaixa. Tipus de recorregut: lineal.

Cabrera de Mar

Podreu trobar més informació sobre la ruta i descarregar-vos el roadbook i el track al web www.xanascat.cat


10

www.xanascat.cat

Albergs amb història

L’Encanyissada, aus entre canyes... Poblenou del Delta, el Montsià L’any 1956, en una zona d’aiguamolls, es va fundar Villafranco del Delta i, amb ell, l’ediÚCIQUEARAà SLm!LBERGDE*OVENTUT,m%NCANYISSADA !QUEST POBLE VA SORGIR COM UNA PEDANIADm!MPOSTA FRUITDmUNAINICIATIVADE l’Instituto Nacional de Colonización (agrària), DESTINADAAPERMETREQUEELSARROSSAIRESDE LAZONADISPOSESSINDmUNANOVARESIDÀNCIAA PROPDELSCONREUS

(9)


11

Albergs amb història

eh! ...el Delta de l’Ebre tÊ unes 325 espècies d’aus de les 600 existents a Europa. Els camps d’arròs abracen unes 21.000 hectà rees.

Aquesta vila està situada a la zona humida mÊs extensa de Catalunya –amb una superfície de 320 km2– i ofereix un paisatge de llacunes. La mÊs gran i propera dóna nom a l’alberg: L’Encanyissada. A la primavera i a l’estiu, els canyissars

oblenou del Delta –nom actual de Villafranco del Delta– va ser creat entre els termes municipals d’Amposta i Sant Carles de la Rà pita. Aquest era un pas mÊs en l’esforç secular de guanyar terrenys a les marjals per expandir els cultius d’arròs. En concret, aquesta vegada, desprÊs d’un sorteig, l’1 d’abril de 1956 Adolfo Suårez va lliurar tres hectàrees i una casa a cadascuNADELESFAMÅLIESBENEÚCI¸RIES

P

de L’Encanyissada alberguen les majors colònies de cria d’ardeids de tot el Delta.

Villafranco del Delta no va ser pas un cas aïllat. I Ês que el règim franquista va crear altres poblacions d’aquest tipus per impulsar la colonització agrà ria de diversos indrets de l’Estat espanyol. Encara que, en molts casos, va tenir una dimensió propagandística, mÊs que uns efectes econòmics reals i permanents.

Sigui com sigui, l’aspecte de Poblenou del Delta ens transporta en el temps uns quants segles enrere. De fet, aquest poble de nova planta, amb cases blanques de dues plantes i pati interior, ens recorda els pobles pesquers, que riberejaven tota la costa del nostre país. En realitat, en el seu origen, els terrenys que actualment ocupa Poblenou del Delta es destinaven a la pesca i a les pastures dels ramats que –amb lligallos– baixaven a passar l’hivern des de les muntanyes, principalment, des del Montsià i des dels Ports de Beseit. 5N DELS EDIÚCIS CONSTRUÇTS EL ES va destinar a allotjar-hi els mestres i a fer de petit hospital. Uns anys mÊs tard, desprÊs d’un llarg període en desús, l’Ajuntament d’Amposta decideix reaPROÚTAR LOCOMA!LBERGDE*OVENTUTPER satisfer la creixent demanda turística que s’interessa pel Delta. Amb el pas del temps, la millora de les comunicacions i el canvi a noves formes de vida han comportat una transFORMACIË SUBSTANCIAL EN LA ÚSONOMIA del Poblenou del Delta. Reinaugurat el 2003, un exemple d’aquesta evolució Ês l’Alberg de Joventut L’Encanyissada.

Adreça: Plaça del Jardí, s/n 43549 Poblenou del Delta Comarca: Montsià Any 1a construcció: 1956 Alberg des de l’any: 1985


Actualitat Xanascat

12

Instal¡lacions esportives de l’alberg de L’Hospitalet de l’Infant.

Dos nous albergs s’adhereixen a la Xanascat Des del passat mes de maig, la Xanascat compta amb dos albergs mÊs a la xarxa: l’Alberg Escola de Piragßisme de Sort a Sort, i la Residència Esportiva Àster a L’Hospitalet de l’Infant. L’alberg de Sort, amb 48 places, SmUBICA EN UNA ÚNCA PARTICULAR COM-

pletament delimitada amb tanques i disposa de molts metres quadrats de zona verda i equipaments especíÚCS PER LA PR¸CTICA DEL PIRAGÔISME I d’altres esports. I la Residència Esportiva Àster, amb 183 places, es troba a la urbanització Hifrensa de L’Hospitalet de l’Infant, en una zona

que compta amb un complex esporTIUMOLTRICPISCINACOBERTA GIMN¸S sales d’activitats dirigides, pistes de TENNIS PISTESDEP¸DEL CAMPDEGESPAARTIĂšCIAL ETC Amb aquestes dues instal¡lacions, la Xanascat suma un total de 42 albergs REPARTITSPERTOTELTERRITORICATAL¸

L’alberg Pere TarrÊs de Barcelona rep l’acreditació de l’alimentació saludable L’alberg Pere TarrÊs de Barcelona Ês el primer alberg de JOVENTUTDm%SPANYAQUEREPELCERTIÚCAT!-%$ COMAGARANTIAQUEOFEREIXUNACUINASALUDABLEIMEDITERR¸NIAALS SEUSCLIENTS0ERREBREAQUESTCERTIÚCAT ELSMENÒSQUE es preparen han hagut de complir certs criteris, com la utilització habitual d’oli d’oliva, la prioritat de verdures i llegums, la presència de productes integrals, el 50% de les propostes de segon plat de baix contingut en greix, una bona carta de postres a base de fruita fresca o lactis desnatats, i preparacions gastronòmiques que no incorporin greixos afegits. D’aquesta manera, els alberguistes de tot el món que passin per l’alberg Pere TarrÊs de Barcelona consumiran una alimentació de qualitat i saludable.

%LDIRECTORGENERALDE3ALUTDELA'ENERALITATDE#ATALUNYA EL$R!NTONI0LASĂ€NCIA LLIURAELCERTIĂšcat acreditatiu al director general de la FundaciĂł Pere TarrĂŠs, Josep Oriol Pujol.

Curs d’iniciació a les curses d’orientació a l’alberg de Cabrera de Mar

Imatge cedida per la revista Natura i Aventura.

Tot un èxit. Aquest Ês el balanç que fem des de la Xanascat del curs d’iniciació a les curses d’orientació que es va realitzar el cap de setmana del 19 i 20 de juny a l’alberg Torre Ametller de Cabrera de Mar. De fet SmEST¸ PLANTEJANT ORGANITZAR UN CURS de perfeccionament per desprÊs de l’estiu, i repetir el d’iniciació per a tots aquells que aquest juny s’han quedat sense poder fer-lo. Els ins-

tructors del programa han estat -ARC 2¸FOLS EXCAMPIË Dm%SPANYA DE-ARATËDmORIENTACIË I"IEL2¸FOLS ACTUAL CAMPIË Dm%SPANYA DE CURSESDmORIENTACIËDEMITJADIST¸NCIA Durant el curs, adreçat a totes les edats, els participants han conegut ELS ELEMENTS B¸SICS DEL FUNCIONAment de les curses d’orientació.


13

Actualitat Xanascat III Jornades de formació per a monitors de L’estiu Ês teu 2010 Els dies 4, 5, 11 i 12 de juny han tingut lloc les Terceres Jornades de Formació de L’Estiu Ês teu 2010, que s’han celebrat a l’auditori de la Secretaria de Joventut i a l’alberg Mare de DÊu de Montserrat de Barcelona. Aquestes jornades, adreçades als monitors del programa L’Estiu Ês teu, s’han centrat en diversos temes, com el lleure com espai educatiu i de transmissió de valors; el joc com a recurs i font d’aprenentatge; la importà ncia de la seguretat, i la prevenció d’accidents en les activitats de L’Estiu Ês teu.

L’alberg de La Molina inaugura un circuit de natura L’alberg Mare de DÊu de les Neus de La Molina ha posat en marxa un itinerari de descoberta de natura que transcorre dins del bosc d’avets que hi ha als voltants de l’alberg. Es tracta d’un circuit on cal trobar 11 paNELLS INFORMATIUS SOBRE ÛORA FAUNA i natura de La Cerdanya, o sigui que al mateix temps tambÊ es converteix en un simpà tic joc d’orientació per a PETITSIGRANS!LÚNALDELRECORREGUT hi ha unes preguntes que demostraran si heu seguit bÊ l’itinerari. I si Ês que sí, us podreu emportar un premi i tot! Així que, ja ho sabeu, si feu una visita a l’alberg de La Molina no dubteu a demanar a recepció el plànol de l’avetosa.

La Xanascat ja tĂŠ un miler de seguidors al Facebook!

Des que a l’abril la Xanascat va entrar al Facebook, una de les xarxes socials mÊs importants del món, ja ha aconseguit al voltant d’un

miler d’admiradors i ha ofert un munt d’avantatges per a tots els seus seguidors, des de nits gratuïTES ALS ALBERGS ÚNS A PROPOSTES

d’activitats per fer als voltants de les instal¡lacions amb descomptes. Així mateix, tambÊ ha regalat un vol en globus (mÊs una nit per a dues persones en un alberg), un descens en rà fting (mÊs una nit a l’alberg Del Pallars a Tremp per a dues persones) i un recorregut pel Bosc Vertical (mÊs una nit a l’alberg Torre Ametller a Cabrera de Mar per a dues persones). I això nomÊs Ês el començament... Estigues atent

perquè properament arribaran molts mÊs regals, avantatges, sortejos i propostes! Entra a www.facebook.com/xanascat i fes-te’n seguidor!


14

Breus

www.xanascat.cat

Gran èxit de la música catalana al MySpace Que triomfar en el món de la música no Ês gens fà cil ho saben tots els grups QUEHANCOMEN¿ATDESDEZEROIQUE a poc a poc, s’han anat fent un forat en l’escena musical del nostre país. Aquest Ês el cas d’artistes com MishiMA -ANEL #ESC&REIXAS *OAN-IQUEL Oliver, La Gossa Sorda, Mazoni o Els Amics de les Arts, que han descobert el potencial d’Internet com a mitjà de difusió de la seva música. Al marge dels canals convencionals coMERCIALS DE LES GRANS DISCOGR¸ÚQUES aquestes bandes catalanes han sabut APROÚTARLmEFECTIVITATDE-YSPACEIPEN-

jar-hi la seva música. Aquest espai web Ês una plataforma d’interacció social CONSTITUÇDAPERPERÚLSPERSONALSDmUSUaris que inclou xarxes d’amics, grups, blogs, fotos, vídeos i música, a mÊs d’una xarxa interna de missatgeria que permet comunicar uns usuaris amb uns altres i un buscador intern. A banda del MySpace, altres xarxes socials com Facebook i Twitter tambÊ han estat fonamentals per tal que la música en català hagi arribat al públic jove.

Dels Sopa als Amics de les Arts DesprÊs d’una gran embranzida del ROCKCATAL¸DEÚNALSDELSIPRINCIPIS DELS  ENCAP¿ALAT PER 3OPA DE #Abra, Sau, Els Pets i Sangtraït, ara feia anys que la música en català semblava que havia perdut vigor. Però gràcies a la irrupció d’Internet, s’han donat a co-

Joan Miquel Oliver (a dalt) i Mazoni (a sota).

nèixer molts grups musicals amb estils diversos que utilitzen el català com a llengua d’expressió. Els Amics de les Arts estan triomfant amb el seu disc de pop/electro/folk Bed&Breakfast, ja que es mantenen a dalt de tot de les llistes dels mÊs escoltats al MySpace. !LTRESGRUPS COM-AZONI #ESC&REIXAS o La Gossa Sorda, tambÊ estan agaFANTMOLTAFOR¿AGR¸CIESALAXARXA

Diversió sense alcohol? Avui dia, sortir de festa i divertirse s’associa al consum d’alcohol, una de les drogues legals mÊs acceptades socialment. Per això, consumir-ne Ês un acte mÊs que normalitzat en la societat i tambÊ entre la joventut. De fet, es tracta d’un patró de comportament que cada vegada s’assembla mÊs a l’anglosaxó, Ês a dir, els joves beuen molt durant el cap de setmana, quan van de festa. És evident que la prohibició o aplicar una llei seca seria

absurd. Segons recorda la Secretaria de Joventut (SJ), el que cal Ês mÊs informació i educació per tal que els joves disposin d’eines personals per conèixer els seus límits. Tothom ha de saber les conseqßències del consum d’alcohol i, a partir d’aquí, que cadascú prengui la decisió que consideri mÊs oportuna. En aquest sentit, Ês important tenir consciència del risc de sobrepassar els límits del propi cos. Evitar haver de conduir sota els efectes de l’alcohol, menjar abans de sortir i fer-ho tambÊ

durant la nit, controlar les quantitats d’alcohol ingerides i evitar les barreges són mesures que es poden prendre per tal que desprÊs no ens haguem de penedir de les conseqßències nefastes d’una borratxera. TambÊ Ês important sortir amb una actitud positiva de viure la festa i saber respectar les persones que, dins d’un grup, decideixen no beure. Perquè no fer-ho Ês una opció. I si ho fas, utilitza el cap. Beu amb seny perquè l’alcohol no et jugui una mala passada!


15

Aprendre la llengua al mateix temps que es

fan amics

L’exclusió social de molts joves immigrants tÊ l’origen, entre d’altres motius, en la no-capacitació lingßística, que limita les seves possibilitats d’integració, millora laboral i ascensió social. Per això, Ês de gran importà ncia el programa de parelles lingßístiques per a joves d’entre 16 i 30 anys que ha engegat la Plataforma per la Llengua, en el marc del Programa Joventut en acció de la Comissió Europea. En aquesta iniciativa, la parella lingßística queda un parell de cops a la setmana per conversar, passejar, dinar, etc. Un dels membres de la parella, que Ês un voluntari que sap català, s’encarrega d’ampliar coneixements sobre la llengua i Catalunya a l’altre membre de la parella, que Ês un nouvingut.

vinguts que s’han acollit al programa participen tambÊ en activitats paral¡leles en què, a travÊs de trobades col¡lectives, tenen l’oportunitat de conèixer millor la societat catalana, els seus valors, el respecte per la diversitat cultural i ampliar els cercles d’amistat. 6OLSPARTICIPARMà SENDAVANTALPROGRAMA Envia les teves dades a: vxljoves@plataforma-llengua.cat

Trobades i activitats El projecte, que tĂŠ com a objectiu la inclusiĂł social dels joves immigrants, no es limita nomĂŠs a la llengua, sinĂł que ĂŠs una oportunitat Ăşnica per fer nous amics. Tots els joves voluntaris i nou-

Barcelona, capital de l’atletisme L’Estadi Olímpic de Montjuïc Lluís Companys ja s’està preparant per acollir el Campionat Europeu d’Atletisme Barcelona 2010, que tindrà lloc del 26 de juliol a l’1 d’agost. L’Estadi, un recinte modern i d’utilitat total que tÊ la consideració d’estadi cinc estrelles per part de la Unió de Futbol Europea 5%&! TORNAR¸ACONVERTIR SEDURANTUNASETMANAENUNREferent de l’esport internacional, amb mÊs de 1.600 atletes procedents de 50 països, que posaran a prova la pista sintètica de nou carrers que s’ha instal¡lat al recinte. MÊs informació a: www.bcn10.org

Talla amb els mals rotllos! Una relació de parella Ês un oceà ple de dubtes i incerteses, i de vegades la superfície amaga un fons ple de perills. La violència masclista es disfressa d’amor, retalla la llibertat de qui la pateix i es converteix en un malson si no s’atura a temps. Si tu tambÊ vols col¡laborar a tallar amb els mals rotllos contra les dones, Ês molt fàcil! NomÊs cal que tinguis entre 21 i 29

anys i et converteixis en agent de prevenció de relacions abusives a travÊs de sessions de formació al voltant de la identitat de gènere, el concepte d’amor o les relacions abusives. Les inscripcions s’acaben al mes de setembre. Consulta-ho al web Jove.cat i suma esforços contra la violència!

Per a mÊs informació d’aquestes i d’altres notícies consulteu el web JOVE.CAT

Estiu de primera amb el Carnet Jove Ja ha arribat la millor època de l’any! Tenim temps per descansar, relaxar-nos, anar a la platja, a la muntanya... i de viatge! Per això, HAS DmAPROĂšTAR TOTS ELS AVANTATGES QUE ET proporciona el Carnet Jove. I ĂŠs que pel sol fet de ser-ne titular, quan viatgis fora de l’Estat espanyol anirĂ s molt mĂŠs segur, ja que estarĂ s cobert per una assegurança d’assistència en viatges internacional. 3IETQUEDESA#ATALUNYA TAMBĂ POTSAPROĂštar els vals del Pack Jove del Carnet Jove per PLANIĂšCARLESTEVESVACANCES4ENSMĂ SDE 80 vals de descompte: en activitats d’aventura, a PortAventura, als museus, albergs, cinemes, teatres... i molt mĂŠs! Ah! I si no pots viure sense la FĂłrmula 1, has de saber que tens un 10% de descompte en les entrades del F1 València Street Circuit, que se celebrarĂ  del 24 al 27 de juliol. Festivals per parar un tren! Amb l’arribada de l’estiu comencen un grapat de festivals i, la majoria d’ells, amb descomptes i tarifes especials. Per exemple, podrĂ s gaudir de valent amb els avantatges per al Festival Isaac AlbĂŠniz de Camprodon, per al Festival Internacional de MĂşsica de Cambrils, per al Festival de Jazz d’Arenys de Mar, la CruĂŻlla de Cultures de Barcelona, la Fira del Teatre de TĂ rrega, el Festival Internacional de MĂşsica de Ripoll, els concerts de l’estiu del Poble Espanyol, i un llarg etcètera! Torna el Fotoconcurs CJ I com no podia ser d’una altra manera, aquest juny ha tornat el Fotoconcurs del Carnet Jove, amb mĂŠs de 30.000 euros en PREMISVIATGESĂšNSITOTUNAVOLTAALMĂ‹N MOTOS C¸MERES REĂ›EX DIGITALS ORDINADORS passis anuals de cinema... Tens temps per PRESENTARLESTEVESPROPOSTESFOTOGR¸ÚQUES ĂšNSALDmOCTUBRE!QUĂ€EST¸SESPERANT


16

www.xanascat.cat

Mag Lari:

n%LSALBERGUISTES SËNMOLTAUTÀNTICSo Amb uns espectacles que uneixen dosis de mà gia, humor i música, Josep Maria Lari, mÊs conegut com a Mag Lari, ha aconseguit dissenyar un show màgic molt pròxim al teatre. Gran amant de l’escenari i de tot allò que l’envolta, tambÊ ens confessa com seria fer màgia en un alberg. I recomana a tots els joves utilitzar aquest tipus d’allotjament com la millor opció per emprendre un viatge.

Els teus espectacles combinen humor, música i mà gia. És difícil muntar una obra amb tots aquests ingredients? 3Å PERÊJAFAMOLTTEMPSQUEMmHIDEDICO I CADA VEGADA TREBALLEM Mà S DE FORMA INTUÇTIVA -mAGRADA FER RIURE AL MATEIXTEMPSQUEFAIGM¸GIA IAIXÅà S COMCONCEBOELSMEUSESPECTACLES No fas aparèixer animals ni utilitzes noies atractives lleugeres de roba... Has modernitzat el món de la màgia? !IXÊDIUEN0OTSERSÅ PERÊJONOENSËC CONSCIENT3IMPLEMENT INTENTOFERUNESTILDEM¸GIAQUESmADEQÔIALAMEVAPERSONALITAT 0ER EXEMPLE MmAGRADA MOLT ANARVESTITDECL¸SSIC IAIXÊEMSERVEIX PERTRENCAR à SADIR DESENTONAELQUE DICAMBLAIMATGEQUEDONO)NOFAIG M¸GIAAMBNOIESPOCVESTIDESPERQUÀ NOVULLTRANSMETREAQUESTASENSACIËDE LADONATRACTADACOMUNOBJECTE COMSI SERVÅSNOMà SPERSUBRATLLARALLÊQUEFA ELMAG(OTROBOUNAMICAINSULTANT0ER AIXÊ ENSHEMINVENTATLAMANERADEFER M¸GIAAMBNOIS IEST¸FUNCIONANTPROU Bà 0ELQUEFAALSANIMALS HEMDEIXAT DETREBALLARAMBELLSPERQUÀNOVOLEM QUESEMBLIQUEELSMALTRACTEM*OESTICAFAVORDELSANIMALS NOSUPORTOELS TOROS PEREXEMPLE INOVULLQUESEmM PUGUIPOSARDINSDELMATEIXSAC

Què ets, mag o il¡lusionista? És el mateix. La paraula il¡lusionista POTSER DEĂšNEIX MILLOR EL QUE FEM PERQUĂ€ CREEM ILÂ?LUSIONS SOM ENGANYADORS PERĂŠLAGENTAIXĂŠJAHOSAP IHO ACCEPTA0ERTANT NOSOMTRAMPOSOS PERQUĂ€LAGENTASSUMEIXAQUESTPACTE DEDEIXAR SEILÂ?LUSIONAR,AM¸GIAĂ SUN TERMEMĂ SGENĂ€RIC QUEINCLOUMOLTES ACCEPCIONS COMLAM¸GIADELAVIDA LA M¸GIADELmAMOR0ERĂŠĂ SMOLTMILLOR DIR SEMAGCOMANOMARTĂ…STICQUENO pas dir-se il¡lusionista. Amb quin mag t’has inspirat? -mHEGUIATAMBMOLTSMAGSALLLARGDE LAMEVACARRERA PERĂŠSEMPREHEINTENTATTREUREALLĂŠQUEMmAGRADAVAMĂ SDE CADASCUNDmELLSIADAPTAR HOALMEUESTILPERSONAL%MSENTOMOLTIDENTIĂšCAT AMBEN$AVID#OPPERĂšELDPERQUĂ€TAMBĂ FAESPECTACLES COMJO!MIMmAGRADA CREAR UN PAQUET VISUAL EN CONJUNT Ă SADIR DONOIMPORT¸NCIAALAM¸GIA PERĂŠTAMBĂ ALmESPECTACLEENSI Els teus amics t’insisteixen perquè els expliquis els trucs? .O AIXĂŠNOMĂ SMmHOFALAGENTQUENO EMCONEIX%LSFAMILIARSIAMICSJASABENQUEELSTRUCSSĂ‹NSECRETSIQUEFORMENPARTDELAMEVAFEINA)QUESIVO-


17

El convidat “Alberg ĂŠs sinònim de ser excursionista, aventurer i generĂłs. En aquestes instal¡lacions has de compartir els espais amb altres persones, o sigui que aprens què ĂŠs la convivència i el respecteâ€?

len continuar al meu costat, no m’han de fer preguntes, jeje!

mÊs. I quan ho vaig descobrir, m’hi vaig posar de ple.

Si et falla un truc en directe, què fas? El meu avantatge Ês que faig mà gia còmica, per tant, ho puc dissimular amb una broma o fent veure que l’error ha estat expressament. De vegades les coses fallen, no perquè el número s’ensorri estrepitosament, però sí petits detalls o petites parts. Sort que el públic no se n’adona!

Tot i així, vas decidir estudiar Filologia Catalana... Sí. En aquells moments, la mà gia era un hobby. Anava fent funcions i, tot i que m’agradava pensar que en un futur podria ser mag, encara no tenia clara la meva professió. I, per si de cas, i tambÊ per tenir la família contenta, vaig decidir FERUNACARRERADEPROÚT-ENTREESTAVA estudiant em va començar a sortir feina de mag durant les nits. I quan vaig acabar la carrera ja ho tenia claríssim.

Quin Ês el millor lloc per fer mà gia? El teatre Ês la casa de la màgia. És on el públic paga l’entrada i ve expressament a veure’t i disposat a deixar-se illusionar. Aquí s’ajunten dos ingredients: d’una banda, l’escenari i, de l’altra, el públic, que acudeix voluntàriament a la sala. Això, a la televisió, per exemple, no passa. El públic ja hi Ês, com a les festes privades o als sopars d’empresa. Des de quan t’agrada la màgia? Des de sempre. Quan era petit feia veure que era mag. Agafava les joguines i els madelmans i simulava que ELSTALLAVAPERLAMEITAT0ERÊÚNSQUE no vaig tenir un llibre de màgia no vaig entendre que, per aconseguir l’efecte màgic, t’ho havies de currar una mica

Si no fossis mag... TambÊ m’agradaria estar dalt dels escenaris i ser actor, director de teatre o dedicar-me a qualsevol professió relacionada amb l’espectacle.

quan era mÊs jovenet i feia excursionisme. A l’escola, amb l’esplai, tambÊ anà vem sempre d’albergs. I, en els darrers temps, quan hem fet funcions de màgia en festivals alternatius que no disposen de gaire pressupost, ens hem allotjat en albergs. Com els valores? Són perfectes per a la gent jove. Un alberguista Ês una persona autèntica, perquè allotjar-se en aquests espais implica moltes coses. Alberg Ês sinònim de ser excursionista, aventurer i generós. En aquestes instal¡lacions has de compartir els espais amb altres persones, o sigui que aprens què Ês la convivència i el respecte.

Natura o ciutat? La veritat Ês que jo sóc molt urbanita! Però de tant en tant tambÊ necessito fer alguna escapada per desconnectar i per respirar una mica d’aire fresc i pur.

Els albergs són ideals per... Viatjar. Surten mÊs econòmics que els hotels i, si no vols donar prioritat a dormir en un lloc amb molt confort i prefereixes prioritzar el viatge en si, l’alberg Ês l’espai ideal. T’estalviaràs diners en allotjament i podràs gastar-te’ls en aspectes mÊs importants del viatge.

Els albergs són un bon lloc per desconnectar? Sí. Ara fa temps que no hi vaig, però hi he estat moltes vegades, sobretot

Com seria fer mĂ gia en un alberg? Ho visualitzo rĂ pid... Una nit, desprĂŠs de sopar, apartes les taules i improvises un espectacle de mĂ gia davant de tothom.


18

www.xanascat.cat

Els esports mÊs refrescants Fer esport Ês sa i qualsevol època de l’any Ês bona per moure el cos. Ara bÊ, l’estiu i la caloreta fan que ens en vinguin mÊs ganes. En aquest sentit, els esports d’aigua són ideals, tot i que si el que vols Ês sentir una autèntica descà rrega d’adrenalina, alguns esports de terra com el ràpel o l’escalada et deixaran sense alè. Als voltants dels albergs de la Xanascat podràs practicar algunes de les activitats que et mostrem a continuació!

A l’aigua... Flanqueig litoral Una sensació indescriptible. Així Ês com es queda el cos desprÊs d’haver PRACTICATÛANQUEIGLITORAL UNAACTIVITAT que combina el desplaçament pel relleu litoral amb la natació en les seves proximitats. A mesura que et vas desplaçant vas pujant a poc a poc per LESROQUES ÚNSQUEARRIBAUNPUNTEN el qual ja no pots avançar i t’has de llençar a l’aigua per seguir amb el reCORREGUT!CONTINUACIË TORNESAINICIARLmESCALADAPERLESROQUESÚNSALSEgßent punt. La mà gia d’aquest esport à S QUE PODR¸S OBSERVAR EN PRIMERA LÅNIA LAFAUNAILAÛORAQUEHIHAALES

roques de les costes catalanes. Ah! Recorda d’anar degudament equipat! Caiac de mar Tot i que aquesta modalitat Ês molt RECENT A NIVELL COMPETITIU ES TRACTA d’una prà ctica molt arrelada al litoral CATAL¸ANIVELLRECREATIU3IMPLEMENT Ês una variant del piragßisme que es PRACTICAALMAR PERTANT LESEMBARCAcions estan dissenyades especialment per aguantar els cops de les onades. TambÊ van equipades amb departaments estancs per portar accessoris

o vitualles útils per les travessies. Si NO HAS PRACTICAT MAI AQUEST ESPORT NOETPREOCUPIS PERQUÀAMBUNCURS DmINICIACIË EN TINDR¸S PROU PER CONÀIxer les nocions bà siques per conduir ICONTROLARELCAIACAMBFACILITAT%TREcomanem que el teu kit de travessia INCLOGUI UNA SAMARRETA UN BANYADOR CREMA SOLAR ULLERES DE SOL I ROBA DE recanvi. Esnòrquel Mira quin peix mÊs bonic! I mira l’estrella de mar! Aquestes són algunes


19

Altres móns Als voltants dels albergs de la de les frases que segur que pronunciaràs si fas esnòrquel, una pràctica esportiva que consisteix a nedar per la superfície de l’aigua equipat amb unes ulleres de busseig, un tub per respirar (anomenat esnòrquel), una armilla per surar i, normalment, unes aletes. Gràcies a aquest equipament, podràs contemplar el fons marí (el de la Costa Brava Ês espectacular!) durant un període de temps llarg i sense gaire esforç. Tresc aquàtic El tresc o trekking aquàtic Ês una activitat de descens o ascens pel llit d’un riu de muntanya. Al llarg del recorregut podràs baixar pel curs d’un riu amb poc cabal, saltar per ressalts i progressar per petites marmites (piscines naturals) sense necessitat d’utilitzar cordes o altres elements similars. L’objectiu: descobrir la biodiversitat d’un torrent de muntanya. A Mà S ELSRECORREGUTSLLARGADA DIÚCULtat, etc.) sempre solen adaptar-se a les característiques dels participants i en funció del nivell que tinguin.

Xanascat podràs practicar algunes d’aquestes modalitats esportives. Arrisca’t i gaudeix!

Rà fting El ràfting o descens de rius Ês una activitat esportiva i recreativa que consisteix a baixar un tram de riu en la mateixa direcció que la corrent. Generalment, els rius utilitzats tenen algun grau de turbulència, i per això reben el nom de rius d’aigßes blanques, ja que aquest color Ês el característic de l’escuma que genera la turbulència. Una altra denominació típica d’aquests rius Ês ràpids. L’embarcació utilitzada à SUNBOTINÛABLEI ENCARAQUENOHAgis practicat mai aquesta activitat, no t’has d’amoïnar per res! Podràs gaudir de l’aventura de forma completament controlada perquè un guia expert t’acompanyarà en tot moment durant el descens.

A terra...

Bodyboard El bodyboarding (o taula-cos) Ês un esport basat en el lliscament sobre la superfície del mar sense trencar l’onada amb una taula d’escuma sintètica d’un metre de llarg anomenada boogie. Hi ha tres maneres de lliscar: estirat, agenollat d’una cama o totalment de peu. La primera Ês la forma mÊs estesa i la que dóna nom a aquest esport. Per tal de divertir-nos, el mÊs recomanable Ês fer diferents jocs sobre l’aigua i treballar la coordinació, l’equilibri i les normes bà siques de seguretat al medi aquàtic.

Senderisme La simbiosi perfecta entre esport, cultura i medi ambient. D’aquesta maNERA ES DEÚNEIX EL SENDERISME UNA activitat esportiva no competitiva que tÊ com a objectiu apropar les persones al medi natural i al coneixement de la zona a travÊs del patrimoni i els ELEMENTSETNOGR¸ÚCSICULTURALSTRADIcionals. Per aquells que vulgueu donar un pas mÊs en aquest esport i apujar el nivell, opteu pel trekking, una modalitat del senderisme mÊs complexa que es basa en recórrer durant diversos dies paratges aïllats, com zones muntanyoses o llocs remots sense camins.

Rà pel El ràpel Ês una tècnica de descens d’alçades mitjançant una corda. S’utilitza en excursionisme, muntanyisme, escalada en roca, espeleologia, barranquisme i altres activitats que requereixen de descensos verticals. Així doncs, no es practica com una activitat pròpia, sinó dins d’altres modalitats esportives. Per aprendre-la, t’aconsellem que t’inscriguis en algun curs d’iniciació a aquesta tècnica, on t’ensenyaran el maneig de les cordes i les diferents tècniques de ràpel en UNAZONAHABILITADAPERATALÚ Escalada Fortalesa física i mental. Aquestes són dues de les qualitats que es necessiten per ser un bon escalador. Si encara no has provat mai aquest esport, els rocòdroms són perfectes

per entrenar la tècnica de l’escalada. I quan ja et sentis mÊs segur, podràs sortir a l’exterior i escalar en roca o a l’alta muntanya. Com que la seguretat Ês essencial, l’equipament dels escaladors Ês molt ampli: arnès, sabates especials (peu de gat), mosquetons, anelles, sistemes de frenat, cordes i, sobretot, casc. T’hi animes?


20

www.xanascat.cat

El Carnet d’alberguista Avantatges oci i lleure Gimnàs Josep M. Vilà – Club Atlètic Vic 10% de descompte en totes les quotes. Està ubicat al Club Atlètic Vic, a les pistes d’atletisme. Activitats: step, circuit sèries, ciclo indoor, etc. TambÊ preparem curses de muntanya, proves de CAFE i de Mossos d’Esquadra. Disposem dels serveis de massatges i DEÚSIOTER¸PIA SEMPREAHORES convingudes. Alberg mÊs proper: Canonge Collell a Vic. www.cavic.cat

Illa Fantasia

Catalunya en Miniatura

25% de descompte al titular del Carnet d’alberguista. Piscina monumental, kamikazes, aquamania, espirals, minitous, tous, supertobogans, zig-zags, minigolf, riu salvatge... Fins a un total de 23 atraccions, amb 3 macropiscines, minigolf, parc d’aventures i zones d’esbarjo. L’únic complex d’oci amb mÊs de 10.000 m2 de zones enjardinades i mÊs de 900 taules de picnic a l’aire lliure. Albergs mÊs propers: Mas Silvestre a Canyamars, Torre Ametller a Cabrera de Mar, Josep M. Batista i Roca a El Masnou, i La Conreria a Tiana. I a Barcelona, l’alberg Mare de DÊu de Montserrat, Rambles #ENTER )N/UT 0ERE4ARRà S )DEAL 9OUTH(OSTEL "ARCELONA-ARI Barcelona Sound. www.illafantasia.com

10% de descompte en l’entrada al parc temà tic de maquetes en miniatura mÊs gran del món. Una exposició única i permanent que dóna a conèixer els monuments i indrets mÊs característics de les terres catalanes en un passeig a LmAIRELLIURE/BERTTOTLmANYIADIENT per a totes les edats. Zones de picnic i de pàrquing gratuïtes. Albergs mÊs propers: a Barcelona, l’alberg Mare de DÊu de Montserrat, 2AMBLES#ENTER )N/UT 0ERE4ARRà S )DEAL9OUTH(OSTEL "ARCELONA-ARI Barcelona Sound. www.catalunyaenminiatura.com

Patronat d’Esports, El Vendrell

La Xaquima, rutes a cavall 10% de descompte en rutes d’una HORAIODUESHORESMà SUNpasseig en poni gratuït per a nens menors de 6 anys (10 minuts). 2EHABILITEMCAVALLSIEQUINS necessitats mitjançant ensinistrament natural. Fem activitats amb cavalls que estan totalment recuperats, ja que La Xaquima tÊ com a prioritat el respecte del cavall i del seu entorn. Podreu gaudir de rutes a cavall, passejos amb poni, classes d’equitació i cursos, ensinistrament natural de poltres i cavalls, pupil¡latge en semillibertat i apadrinaments. Albergs mÊs propers: Del Pallars a Tremp i Montsec Muc a Guà rdia de Tremp. www.laxaquima.com

Pavelló Santa Maria del Mar: 10% de descompte en el lloguer d’espais per a la prà ctica d’esports individuals i d’equip. •1 pista de 44 x 23 m divisible en dues pistes transversals •6 vestidors col¡lectius •2 vestidors d’àrbitres •1 gimnàs d’entitats •200 places de grada Pavelló Municipal El Vendrell: 10% de descompte en el lloguer d’espais per a la pràctica d’esports individuals i d’equip. •1 pista de 45 x 27 m divisible en tres pistes transversals. •6 vestidors col¡lectius •3 vestidors d’àrbitres pSALADEÚTNESS CARDIOVASCULAR •308 places de grada Albergs mÊs propers: Santa Maria del Mar a Coma-ruga i Casa Gran a Altafulla. www.elvendrellesports.cat


21

El Carnet d’alberguista

Poble Espanyol de Barcelona

El Bosc Animat de Catalunya en Miniatura 10% de descompte en els circuits d’aventura pels arbres. El Bosc Animat t’ofereix 66 activitats d’aventura pels arbres repartides en 4 circuits. Endinsar-se pels arbres, escalar un tronc de pi, penjar-se d’una tirolina... A més, qualsevol circuit porta de regal l’entrada a la visita del parc temàtic Catalunya en Miniatura. Albergs més propers: a Barcelona, l’alberg Mare de Déu de Montserrat, Rambles Center, In/Out, Pere Tarrés, Ideal Youth Hostel, Barcelona Mar i Barcelona Sound. www.elboscanimat.com

39 MAIG 2010

Pedalades roents PELS COSTERS DEL FOIX

LA PICA D’ESTATS

Per la via Gabarró LES TORRES ROMANES DE MARTORELL

I el Pont del Diable

20% de descompte en l’entrada individual adult, 20% de descompte en la compra del carnet familiar i 10% de descompte en la compra del carnet x 1 i del carnet x 2. D’ençà que va ser concebut, l’any 1929, el Poble Espanyol ha estat contemplat com un espai diferent. Un veritable poble amb carrers per a vianants i ple de vida, idoni per passar un dia en família o en bona companyia. Gaudeix de bona música, espectacles en directe, activitats familiars, tallers, cinema a l’aire lliure, terrasses, gastronomia, artesania en viu, art i altres propostes culturals en un espai únic que et convida a sortir de la rutina diària de la ciutat sense moure’t de Barcelona. Consulta la modalitat d’abonament que més et convingui! Albergs més propers: a Barcelona, l’alberg Mare de Déu de Montserrat, Rambles Center, In/Out, Pere Tarrés, Ideal Youth Hostel, Barcelona Mar i Barcelona Sound. www.poble-espanyol.com

Foto: Joan Mariño (copyright Poble Espanyol)

Natura i Aventura, revista d’activitats a l’aire lliure a Catalunya i Andorra 15% de descompte en la subscripció a la revista Natura i Aventura. Aplicació de tarifa especial “subscriptors” per a qualsevol curs que organitzi Natura i Aventura. La subscripció Natura i Aventura TÁUNCOSTDE_ALmANYIINCLOU rebre a casa els 11 números de la revista que s’editen anualment; poder accedir a seccions del web exclusives per als subscriptors (descàrregues de mapes, tracks pel GPS, llibres de ruta...); pertànyer al Club Natura i Aventura i gaudir dels avantatges i descomptes que ofereix en cursos, activitats, botigues i allotjaments; i rebre, periòdicament, informació sobre les activitats i cursos que s’organitzen. Albergs més propers: a qualsevol alberg de la Xanascat. www.naturaiaventura.cat

Freixenet 20% de descompte en el preu de l’entrada d’adult per la visita tradicional a les caves. Descompte no acumulable a altres descomptes o promocions. Freixenet és una empresa familiar que ha aconseguit ser un dels productors de vi espumós més gran a nivell mundial i número u a Espanya. La nostra visita inclou: audiovisual sobre la història de la casa; visita guiada a les caves de l’any 1922, on podràs aprendre el procés

d’elaboració del cava, el seu servei i conservació; visita a la part moderna de les caves de l’any 1970 i 1990 en un petit tren; una copa de cava (most pels menors de 18 anys); i visita a la botiga “Dolors Ferrer by Freixenet”. Albergs més propers: Santa Maria del Mar a Coma-ruga i Vila-Nova a Vilanova i la Geltrú. I a Barcelona, l’alberg Mare de Déu de Montserrat, Rambles Center, In/Out, Pere Tarrés, Ideal Youth Hostel, Barcelona Mar i Barcelona Sound. www.freixenet.es

>>


22

www.xanascat.cat

Avantatges esports d’aventura

i les tradicions del Delta de l’Ebre. Albergs mÊs propers: Mn. Antoni i Batlle a Deltebre, L’Encanyissada a 0OBLENOUDEL$ELTA -ASDELA#OIXA a Móra la Nova, Ca la Jepa a Prat de Comte i alberg Residència Esportiva Àster a L’Hospitalet de l’Infant. www.parcdeltaventur.com

Esportèc, Llac d’aventura

Rogles Aventura 10% de descompte en les activitats de piragßisme, vies ferrades, bicicleta, senderisme, tir amb arc i jocs d’orientació. Activitats que no imaginaves en una terra que et sorprendrà . Amb Rogles Aventura APROÚTAR¸SALM¸XIMELTEUTEMPSALES Terres de l’Ebre. Albergs mÊs propers: Mn. Antoni i Batlle a Deltebre, L’Encanyissada a 0OBLENOUDEL$ELTA -ASDELA#OIXA a Móra la Nova, Ca la Jepa a Prat de Comte i alberg Residència Esportiva Àster a L’Hospitalet de l’Infant. www.rogles.org

Deltaventur, Parc d’Aventura i Natura 10% de descompte en activitats d’aventura: senderisme, descens de barrancs, escalada, espeleologia, quads, paintball EXCURSIONSEN bicicleta, busseig, vela lleugera, canoa, ruta de piragua, jocs aquà tics, etc. El Parc d’Aventura i Natura Deltaventur NEIXDELAUNIËDEL0ARCDE.ATURA Deltarium, inaugurat el 2005, i el Parc d’Aventura Deltaventur, creat el 2009. %LRESULTATà SUNCOMPLEXDmOCIÒNIC a Catalunya on Ês possible gaudir al M¸XIM ENUNMATEIXENCLAVAMENT DE la natura, els esports i les activitats a l’aire lliure, el paisatge, la gastronomia

10% de descompte en qualsevol de les activitats al Llac o en qualsevol DELESEXCURSIONSGUIADES%L,LAC d’aventura està situat a Ventalló, a 5 minuts de L’Escala. T’oferim la possibilitat de gaudir de tot el seu entorn amb activitats com BTT, caiac, circuits acrobàtics, paintball, tir amb arc, etc. Alberg mÊs proper: %MPÒRIESA L’Escala. www.esportec.net

telecabina Ês el punt de referència de les activitats d’estiu. És la via d’accÊs AL"IKEPARKILAPASSEJADAIDEALÚNSA la zona mÊs alta de l’estació, el refugi Niu de l’Àliga. Activitats: barques, big air bag, bowling, busseig d’altura, parc d’aventura als arbres, ponis, quads, segway, tubbing i moltes mÊs! Albergs mÊs propers: Mare de DÊu de les Neus a La Molina, La Valira a La Seu d’Urgell, Pere Figuera a Planoles i Anna Maria Janer a Llívia. www.lamolina.cat

La Molina 10% de descompte en el forfet de dia d’hivern de l’estació d’esquí de La Molina. 10% de descompte en el forfet de dia d’estiu del Bikepark de La Molina i 10% de descompte en el tiquet d’una pujada al telecabina durant la temporada d’estiu. Tots els descomptes seran sobre els preus publicats. A La Molina hi podreu trobar tots els serveis d’una gran estació en un entorn natural incomparable. El

Avantatges cultura Fundació Museu del Cinema – Col¡lecció Tomàs Mallol 10% de descompte sobre el preu DELmENTRADAALmEXPOSICIËPERMANENT del museu, un dels pocs del món on podràs fer un viatge a travÊs de 500 anys d’història de les imatges. Descobriràs els antecedents i orígens del cinema, i com va evolucionar ÚNSALmARRIBADADELATELEVISIË)EN aquest viatge ens acompanyarà la Col¡lecció Tomàs Mallol, una de les COL�LECCIONSDmAPARELLSCINEMATOGR¸ÚCS IPRECINEMATOGR¸ÚCSMà SRECONEGUDES a nivell internacional, adquirida per l’Ajuntament de Girona l’any 1994. Alberg mÊs proper: Cerverí de Girona a Girona. www.museudelcinema.org

/lCINAĂ?DEĂ?4URISMEĂ?DEĂ?,AĂ? Pobla de Segur

Museu d’Història de la Ciutat de Girona

Una visita guiada gratuïta al titular del Carnet d’alberguista i a un acompanyant als indrets d’interès cultural de La Pobla de Segur, la segona població mÊs important de la comarca del Pallars Jussà . Un indret ideal per estar en contacte amb la natura i on podreu visitar el Conjunt Modernista Casa Mauri (que inclou Casa Mauri, el Molí d’Oli de Sant *OSEPILmACTUAL/ÚCINADE4URISME EL -USEUDELS2AIERSILmEDIÚCIDEL#OMÒ de Particulars amb un Antic Molí de farina, entre d’altres. Albergs mÊs propers: Del Pallars a Tremp i Montsec Mur a Guàrdia de Tremp. www.pobladesegur.cat

2x1 en l’entrada. El Museu d’Història de la Ciutat de Girona Ês un museu viu, que s’obre a la ciutat, que es mou i que convida a la participació. Els seus continguts s’escampen en DIFERENTSESPAISREPARTITSENTRELmEDIÚCI principal, situat al carrer de la Força, i LESSALESDmEXPOSICIONS EMPLA¿ADESA la placeta de l’Institut Vell i a la Pujada Sant Feliu. Tot al cor del Barri Vell de Girona. Alberg mÊs proper: Cerverí de Girona a Girona. www.girona.cat/museuciutat

Museu de la Vida Rural 20% de descompte en l’entrada general al museu. Vine al nou Museu de la Vida Rural i veuràs com era la vida al camp fa mÊs de cent anys. Perquè en el nou museu hi ha lloc per a tot: des DmEINESDmABANSDELÚNS a unes innovadores galeries de teatre virtual o un espai de jocs interactius. Segur que et sorprendrà tot el que podria ensenyar-nos un pagès de fa dos segles. Coses com el valor del reciclatge i de l’esforç, o la paciència, o el que costa dur a taula un parell de tomàquets. Alberg mÊs proper: Jaume I a l’Espluga de Francolí. www.museuvidarural.cat


23

El racĂł del lector En aquesta secciĂł els usuaris de la Xarxa Nacional d’Albergs Socials de Catalunya podreu donar la vostra opiniĂł o explicar les vostres experiències als albergs, aixĂ­ com enviar totes les FOTOGRAĂšESQUEVULGUEU%NAQUESTNĂ’MERO TRESLECTORSHAN compartit amb nosaltres les seves estades als albergs i ens DIUENQUESmHANQUEDATAMBGANESDEREPETIRĂ˜

FamĂ­lia Vives – GonzĂĄlez “Recomanem els albergs de la Xanascat a tothomâ€? Amb unes breus paraules voldrĂ­em explicar les fantĂ stiques vacances que vam passar l’estiu del 2009 grĂ cies al programa Vacances en famĂ­lia 4ENIMUNAĂšLLADEANYSIVAMDECIDIR APUNTAR NOS EN AQUEST PROGRAMA %NS van adjudicar l’alberg Mare de DĂŠu de LES.EUS A,A-OLINA ONHIVAMPASSAR UNASETMANAFANT¸STICA,ACONVIVĂ€NCIA amb les altres famĂ­lies va ser tan bona i VAMFERTANTAAMISTATQUE ĂšNSITOTARA ENSANEMRETROBANTBASTANTSOVINT!IXĂ… mateix, el menjar era bonĂ­ssim i tot el personal ens tractava com si estiguĂŠsSIMACASANOSTRA6ASERLANOSTRAPRImera experiència familiar en un alberg i, INDUBTABLEMENT NOSER¸LmĂ’LTIMA Recomanem els albergs de la Xanascat i, sobretot, el programa Vacances en famĂ­lia ATOTESLESNOSTRESAMISTATSĂ˜

A l’Illa Fantasia, gratis!

FamĂ­lia Vinyes – Rossell “NomĂŠs puc dir coses positives dels albergsâ€? Nosaltres no sabĂ­em com de grans eren les possibilitats que t’ofereixen ELSALBERGSĂšNSQUEHIVAMANAR4ENIM UNAĂšLLAI MITJANÂżANTELSORTEIGQUEES realitza en el programa Vacances en famĂ­lia, ens va tocar poder anar a l’alBERG%MPĂ’RIESA,m%SCALA!QUESTVA ser el punt d’inici d’una experiència MOLTGRATIĂšCANT TANTPERLAGENTAMB qui vam coincidir com per les possiBILITATSQUEVAMDESCOBRIRALmALBERG DesprĂŠs d’aquelles primeres vacances ens vam plantejar que anualment farĂ­em estades de caps de setmana a diferents albergs de la Xanascat per poder conèixer altres indrets i gaudir dels espais de convivència i relaciĂł QUETmOFEREIXEN .OMĂ STINCCOSESPOSITIVESPERDEĂšNIRELSALBERGSĂ˜

Aconseguir una entrada gratuĂŻta per anar a l’Illa Fantasia ĂŠs molt fĂ cil. NomĂŠs cal que enviĂŻs un correu electrònic a l’adreça revista. xanascat@gencat.cat i ens expliquis la teva experiència en algun alberg de la Xanascat o quina activitat has realitzat des d’algun alberg. I no t’oblidis d’acompanyar el text AMBUNAFOTOGRAkAĂœ2EGALEM cinc entrades, o sigui que els cinc primers que envieu el correu sereu els guanyadors. Vinga, que el temps passa VOLANTĂœ

FamĂ­lia GonzĂĄlez – Ortiz “Els albergs sĂłn la nostra prioritat a l’hora de passar un cap de setmana en famĂ­liaâ€? L’any passat, grĂ cies al programa Vacances en famĂ­lia, vam anar a l’alberg Santa Maria del Mar a Coma-ruga i, des que vam descobrir la xarxa d’albergs de la Xanascat, ĂŠs la nostra PRIORITATALmHORADEPASSARUNCAPDESETMANAAMBELSNENS Recomanem moltĂ­ssim aquest alberg de Coma-ruga perquè LmAMBIENTĂ SFAMILIAR HIHAZONADELUDOTECAPERALSMĂ SPETITS PINPONI ĂšNSITOT UNATELEVISIĂ‹PERVEUREELSPARTITSDE FUTBOL%ST¸MOLTBENSITUATAMETRESDELAPLATJAIAUNS METRESDELACASA MUSEU0AU#ASALS%LRECOMANEMA totes les famĂ­lies que tinguin nens i no vulguin fer gaires quiLĂŠMETRESAMBELCOTXE

g%LSPARTICIPANTSIGUANYADORSCONSENTENIACCEPTENQUELESSEVESDADESDECARÂźCTERPERSONALSINCORPORINENUNkTXER automatitzat, el responsable i titular del qual ĂŠs l’Agència Catalana de la Joventut, i siguin tractades sempre de conformitat amb el previst a la Llei orgĂ nica de protecciĂł de dades de carĂ cter personal (LO 15/1999, de 13 de desembre); podent exercir el DRETDACCÂœS OPOSICI“ RECTIkCACI“ICANCELrLACI“ ENVIANTUNASOLrLICITUDPERESCRITAL!GÉNCIA#ATALANADELA*OVENTUT##ALÂźBRIA 147 de Barcelona). AixĂ­ mateix, consenten i accepten que la Xanascat pugui dirigir-los informaciĂł i ofertes comercials dels seus PRODUCTESISERVEIS PODENTREVOCARELCONSENTIMENTENQUALSEVOLMOMENTEXERCINTELDRETACANCELrLACI“ABANSESMENTATu


www.xanascat.cat 24

Revista Xanascat 21  

La revista de la Xarxa Nacional d'Albergs Socials de Catalunya

Read more
Read more
Similar to
Popular now
Just for you