Page 1

12 Sørlandsparken /mai 12

Hele bilaget er en ANNONSE

Wenche Munkelien og Reidar Fuglestad med Kaptein Sabeltann i mellom seg. Kapteinen henger i gullinnrammet i alle boligene.

– Hiv o´Hoi, snart flytter vi inn i Abra Havn! Sjørøverne, konsernsjef for Dyreparken Utvikling, Reidar Fuglestad og direktør for Dyreparken Overnatting, Wenche Munkelien, gliser bredt. De gleder seg vilt til pinse. Lørdag 26. mai kan de ønske de første overnattingsgjestene velkommen til sjørøverlandsbyen på østsiden av Grashavet. Dagen før blir det storstilt åpningsfest. – Dette har vi kjempestor tro på. Det er jo verdens største sjørøverlandsby som nå åpner portene. Her blir det liv og røre i sommer, sier Fuglestad og Munkelien mens de går gjennom smale smug, danser over broer og brygger og åpner dørene til mange av de skeive husene. Abra Havn er tematisert på Kaptein Sabeltanns univers. Byen er unik, det finnes ingen liknende i hele verden. De nye husene ser slitte og skitne ut, akkurat slik ekte sjørøverhus skal være. Til sammen er det 171 boenheter; 15 temahus, 144 sjørøverkåker og borgen Villa Rosa med 12 leiligheter, deriblant leiligheten til Rosa. – Her er sengeplass til 750 personer. Dersom de doble sovesofaene også benyttes, kan det bo rundt 1000 personer her samtidig. Bookingen så langt forteller at det blir mange folk her i sommer, sier Munkelien fornøyd.

Hun og Fuglestad har låst seg inn i Ravns hus og satt seg til rette i den sort-grå, kongelige sofaen. På veggen bak sofaen pryder et stort portrett av kapteinen selv, han pynter for øvrig opp i alle boenhetene. Fra balkongen er det utsikt over Grashavet. Alle de 15 temahusene er innredet forskjellig. For eksempel er Kaptein Sabeltanns suite innredet i sort, rødt og gull. Han skal også få egen tronestol i rød plysj. – Se gullkranen og gullkontaktene, smiler Fuglestad og innrømmer at det er lov å si at Sabeltann har en meget spesiell smak. Men gjennomført er det, og suiten er allerede leid ut nesten hele høysesongen. Alle hus og leiligheter er innredet med stue kombinert med et minikjøkken med oppvaskmaskin, kokeplater, mikrobølgeovn, det er bad og ett eller flere soverom. Her er leiligheter fra de minste med to sengeplasser til store temahus hvor åtte personer kan bo sammen. Tilbake på brygga går sjørøverne om bord i et skip som har strandet. – Det er Valdemars skip, Saragossa, sier de to og skuer ut over Grashavet. De ser etter Den Sorte Dame og Grevinnen, Kaptein Sabeltanns skip. – De skal komme seilende inn til byen. Og dersom gjestene skulle ønske det, kan de gå om bord og seile over Grashavet til spisesteder i Kaptein Sabeltanns verden.


Sørlandsparken 13

Hele bilaget er en ANNONSE

Valdemars Skip Saragossa har strandet, og omdannet til en spennende labyrint.

Sjørøverne erobrer

Abra Havn

Reidar Fuglestad og Wenche Munkelien finner seg godt til rette på Ravns balkong. Herfra er det fin utsikt over Grashavet.

Abra Havn i Sørlandsparken avis  

Sjørøverne Reidar og Wenche sjekker inn i Abra Havn. De to Dyreparkensjefene gleder seg som unger til åpningen.