Page 38

mad / Af/ Malene Tonnung Foto/ Privat og fra bogen ‘Slut med snot’

Skal dette være året? Hvor jeres familie går snotfri?

I mange familier har man efterhånden vænnet sig til de evige 11-taller fra børnenes næser. Men så normalt behøver det heller ikke være. Anette Straadt – alternativ sundhedsplejerske og skribent i Naturli – vil gerne gøre op med den tankegang, at børn skal være syge hele tiden. Så det er der kommet en bog ud af.

Hvem drømmer ikke om sunde og robuste børn, der sjældent er syge, sover godt om natten og våg­ ner veludhvilet med energi og højt humør? Og måske er du slet ikke så langt fra denne drøm, som du tror, når snot- og febersyge børn endnu en gang hiver dig hjem fra arbejde. Måske er det bare mindre ju­ steringer, der skal til i jeres livsstil, for at børnene stortrives? Måske døjer dit barn med en intolerance eller allergi, der står i vejen for et

gennemgodt helbred? Måske har hele familien godt af at få strammet op på kost og søvn? Under alle omstændigheder er der inspiration, gode råd og input at hente i Anette Straadts nye bog ‘Slut med snot’. Her får du på enkle og konkrete red­ skaber til at styrke dit barns immunforsvar, så det kan modstå de sygdomsfremkaldende virus og bakte­ rier, det møder i vuggestuen, børnehaven og skolen. Vi har fået lov at bringe nogle smagsprøver – både på nogle af de gode råd og på nogle af de skøn­ ne opskrifter, som du også får med bogen.

70-80 pct. af immunforsvaret sidder i fordøjelsessystemet. Så hvis du gerne vil give dit barn et robust immunforsvar, så skal du optimere dit barns fordøjelse mest muligt.

I ‘Slut med snot’ får du viden om: • Hvordan du skaber et sundt tarmsystem. • Hvor vigtig søvnen er, og hvordan du optimerer den. • Hvorfor dit barn skal have et stabilt blodsukker, og hvordan du skaber det. • Hvilke vitaminer og mineraler dit barn skal have hver dag. • Hvorfor sundt fedt er vigtigt, og hvordan du inkluderer det i dit barns hverdagsmad. Og så får du 20 lækre opskrifter, der er sunde og lette at tilberede. Anette Straadt er sygeplejerske og sundhedsplejerske. Hun har mere end 18 års erfaring i at arbejde professionelt med børns sundhed. Anette er mor til tre og stifter af firmaet Æblebørn, hvor hun vejleder børnefamilier og professionelle om børns naturlige sundhed.

38

Et par tips til at styrke dit barns immunsystem

Det gør I ved at: Spise hele fødevarer i mange farver– især grønt og fuldkorn, der indeholder gode fibre og næringsstoffer. Spise sunde bakterier f.eks. via kefir, A38 og fermenterede grøntsager. Undgå konserveringsmidler, farvestoffer og emulgatorer. Drik rent vand og eventuel urtete. Giv dit barn tilskud af D-vitamin fra september-april. D-vitamin er meget vigtigt for immunforsvaret. Optimer dit barns søvn ved at lade det sove i mørke.

Profile for Mediegruppen as

Naturli-2020-01  

Danmarks alternative sundhedsmagasin

Naturli-2020-01  

Danmarks alternative sundhedsmagasin