Page 44

krop /

Hvorfor først modne i uge 37? Hvorfor skal den fødselsmodnende akupunktur/akupressur først gives fra uge 37? Ja, mange tror, det er, fordi der er risiko for at sætte en fødsel i gang, og at dette ikke må ske for tidligt. Men det er slet ikke forklaringen. Indtil uge 37 skal der egentlig bare være ro i mors krop og især i hendes underliv. Babyen skal have ro til at vokse og udvikle sig. I uge 37 er babyen helt færdig, og først der giver det mening at bruge noget af moderens qi/energi på at modne hendes egen krop til den forestående fødsel.

få det samlede budskab ud til alle verdens fødende: Hjælp ad naturlig vej. Derfor har jeg udgivet en bog om emnet, der fortæller, hvordan man med akupressur selv kan modne den gravide krop til fødslen, hvordan man kan være ”problemløser” med akutryk under selve fødslen (der er jo meget andet end lige smerter), og så har jeg valgt at tage perioden efter fødslen med også, den såkaldte ‘golden month’, hvor fami-

lien dannes og alle skal finde på plads i deres nye roller. Her kan du med akutryk behandle bryst­ betændelse, blødninger, uro osv. Nu skal det ikke lyde alt for hippieagtigt, men en naturlig fødsel ER at foretrække for alle. Prøv selv … I bogen anbefaler jeg, at kvinden giver sig selv/ får behandling med punkter, der modner og forbereder kroppen til fødslen fra uge 37.

Punktforslag til at modne og fødselsforberede den gravide krop: Mave 36 Hvis kvinden bliver udmattet og træt:

Blære 60 Modner livmodermunden fra uge 37.

Sådan giver du akupressur Tryk et par minutter. Eller til det ikke er rart mere. Bruger du akutryk under veerne, så skal du vide, at en fødende kan være meget kort for hovedet, hvilket kan påvirke kommunikationen. Vend evt. tilbage til punktet igen senere. Du behøver ikke at mase og give blå mærker for, at det virker. Gør det rart for alle.

“I den gruppe, der havde fået modnet kroppen inden fødslen, var der 35 pct. færre indgreb” 44

Hjælp til under fødslen

Milt 6 Dette punkt anbefales ikke før uge 37. Det er et distalt punkt til underlivet, dvs at det sender energi direkte hertil. Som skrevet i faktaboksen skal der være ro i mors krop indtil uge 37. Efter uge 37 er det til gengæld virkelig velegnet til at skabe energi og flow til bækken og underliv.

efter fødslen

SMERTER I RYG OG LÆND: Lungemeridianen afbalancerer hele ryggen og korsbenet. Du trykker op ad indersiden på underarmen under tommelfingeren. De ømme punkter dvæler du ved. I UDVIDELSESFASEN:

Nyre 1 og hæl – Hvis kvinden er angst og skal beroliges.

Colon 4 regulerer flowet på den måde kroppen har behov for.

Ren 17 Alt bagefter handler om bryst. Spændte bryster, brystbetændelse, hæmmet nedløbsrefleks.

Naturli-2018-07  

Danmarks alternative sundhedsmagasin

Naturli-2018-07  

Danmarks alternative sundhedsmagasin