{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 37

+ MOTION

- Jeg har prøvet at træne selv og at træne i et traditionelt fitnesscenter. Men det er kun her jeg rent faktisk er lykkedes med at få trænet regelmæssigt. Og DET kan mærkes, såvel på min krop som på mit humør, siger Trine Just.

men med øvelser der hjælper mig igennem, holder mig i gang og fortsat styrker de dele af min krop der ikke er direkte påvirkede af rygbøvlet.

Følsomme kroppe

Johannes Hess fra Havnegadens Fysioterapi er en erfaren fysioterapeut, som bl.a. er certificeret inden for GLA:D ryg og knæ/hofte (se faktaboks). Han siger: – Vi lever efterhånden alle et meget statisk liv: Vi sidder måske i bilen til arbejde, på stolen foran computeren i 7 timer om dagen, og synker ned i sofaen når vi kommer hjem. Det kan for nogle give udfordringer for kroppen. Ved at træne hos en fysio­terapeut kan du komme i gang med målrettet træning i trygge omgivelser, og som instruktør har jeg mulighed for at dele min viden om kroppen og årsagerne til smerter. – Jeg anbefaler tit at starte med et 6-ugers forløb med cirka 12 gange træning, hvorefter vi laver status på forløbet. Det folk generelt giver udtryk for, er at de er glade for altid at have en mulighed for at spørge til træningen og blive korrigeret i øvelserne – hvis jeg da ikke kommer dem i forkøbet, uddyber han.

Ekstra fordele – Det du får ekstra ved at træne hos en fysioterapeut, er trygheden ved at der er en fagperson der løbende kan vejlede dig, at du kan få justeret dit program lige præcis når der er behov for det, og at du kan få viden som kan give dig en forståelse for hvorfor du har smerter, og hvad du kan gøre for at mindske dem, opsummerer Johannes Hess, mens der lyder småsnak og grin fra Trine og de andre stamkunder, som hver især er ved at afslutte deres individuelt tilrettede øvelser.

GLA:D® FOR DINE KNÆ, HOFTER OG RYG? GLA:D® Ryg er et nyt behandlingstilbud til patienter med langvarige eller tilbagevendende rygsmerter, der påvirker hverdagen negativt. Tilbuddet er udviklet af forskere og behandlere på Syddansk Universitet. Programmet bygger på principper for hjælp-til-selvhjælp på samme måde som GLA:D® for patienter med knæ- og hoftesmerter, som er et tilbud der med succes har været tilbudt hos fysioterapeuter landet over i flere år. Du kan finde en fysioterapeut i dit lokalområde på klinikguiden på www.krop-fysik.dk. Alle klinikker tilbyder individuel træning, og mange klinikker har tilknyttet træningscenter og/eller tilbyder holdtræning.     012020

37

Profile for Mediegruppen design:kommunikation

Krop+fysik-2020-01  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.

Krop+fysik-2020-01  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.