{' '} {' '}
Limited time offer
SAVE % on your upgrade.

Page 3

+ LEDER

TEMA

NYE VANER

Træt af manglende energi

Sta sammen om sundhed

Bevægelse giver energi til krop og sind

BØRN OG STYRKETRÆNING Få mest muligt ud af dit fitnessabonnement

FOKUS PÅ LEDDEGIGT

+

Mon jeg er den eneste som synes at denne vinter er usædvanlig mørk? Og våd? Og energidrænende? Ved nærmere eftertanke har jeg det vist sådan hvert år på denne tid. Jeg elsker sommeren, og jeg medgiver at efteråret har sin egen gyldne charme. Og så kommer julen og suger belejligt opmærksomheden væk fra den snigende træthed og får ovenikøbet med succes iscenesat mørket som den hyggeskaber det også er. Men når så januar og februar melder sig, og det stadig er mørkt, og der – som i år – hverken er snehvide flader eller frostklar luft at bade sig i, så er det at samtalerne uvægerligt begynder at dreje rundt om det samme emne: Vi er så trætte! Vi mangler energi! Og i tiltagende grad hører jeg folk fortælle at selvom de er konstant trætte, så sover de dårligt om natten. Lyset er selvfølgelig afgørende. Det er mørkt når vi står op, mørkt når vi går på arbejde, og mørkt når vi kommer hjem igen. Mange dage er det sågar også en variation af mørkt når det er lyst. Sådan er vilkårene når man bor i Danmark. Hvilket vi heldigvis gør. Så hvad kan vi stille op? Det har vi sat os for at blive klogere på i dette nummer af Krop+fysik. Og ikke overraskende er der mange veje til mindre træthed og mere energi. Blandt de oplagte og sandsynligvis velkendte er søvn, dagslys, kost og motion. Mere overraskende kan det fx også være værd at tjekke om luften på din arbejdsplads er for tør. Vi håber læsningen kan give dig ideer du kan omsætte til energi, og samtidig inspirere dig til at få det bedste ud af vinteren, mens dagene bliver længere og lyset finder sin vej tilbage.

Michael har genfundet glæden og lært at lytte til kroppens alarmklokker. Nu har han kurs mod sit femte OL

+

Vintermotion Indeklima: Luftfugtighed Opskrifter Personlig træner

NR.01 2020 / MAGASIN FRA FYSIOTERAPEUTERNE: MOTION + FYSIOTERAPI + SPORT + FRITID + ENERGI + VELVÆRE + JOB

Forsidefoto: Lars H. Laursen Udgiver: Forlaget Mediegruppen Horsensvej 72A, 7100 Vejle, tlf. 7089 0022 Redaktion: Ansv. redaktør Marianne Nørup, redaktionen@krop-fysik.dk, tlf. 2639 6026 (ma-to 8-14) Art Director: Camilla Riber, Forlaget Mediegruppen Tryk: Aller Oplag: 18.000 eksemplarer. ISSN 1397-4963 Krop+fysik anvender nyt komma, som anbefalet af Dansk Sprognævn.

ANNONCESALG: Forlaget Mediegruppen, Lars Burchardt, tlf. 7640 6410 Annoncer i Krop+fysik er ikke udtryk for at Krop+fysik har godkendt eller anbefaler det annoncerede produkt, ligesom vi forbeholder os ret til at afvise annoncer der er i uoverensstemmelse med Krop+fysik’s politik. Temabladet kan citeres i uddrag ved angivelse af kilde. Krop+fysik udkommer 6 gange årligt. Temabladet sælges med rabat i kasser med 5-200 blade. Krop+fysik udgiver også informations-pjecer i samarbejde med Danske Fysioterapeuter: Ondt i ryggen, Stræk, Skærmarbejde, Graviditet og bækkensmerter, Sunde fødder, ­Bækkenbunden, Hovedpine og ­nakkesmerter, Langvarige rygsmerter, Knæskader, Knogleskørhed, Idrætsskader, Skulderproblemer, På ski uden skader. Yderligere information ved henvendelse på tlf. 7089 0022 eller www.krop-fysik.dk.

N VA

EM ÆRK

E

T

MARIANNE NØRUP REDAKTØR

Lyset er selvfølgelig afgørende. Det er mørkt når vi står op, mørkt når vi går på arbejde, og mørkt når vi kommer hjem igen. Mange dage er det sågar også en variation af mørkt når det er lyst.

Fra pension til OL-kvalifikation pa under 4 ar

S

Træt af at være træt?

Michael Maze

Tryksag 5041-0806

Denne publikation er trykt på papir lavet af træ fra europæiske skove. FN opfordrer til at benytte træ fra europæiske skove, hvor skovarealet vokser og drives velforvaltet. Svanemærket er udtryk for en mindre miljøbelastende produktion.

012020

3

Profile for Mediegruppen design:kommunikation

Krop+fysik-2020-01  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.

Krop+fysik-2020-01  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.