Page 43

+ JOB

Frem mod dagen hvor det hele skulle skydes i luften, dirrede nysgerrigheden og forventningerne. Det viste sig at missionen i praksis var et frivilligt 8-ugers forløb med fokus på motivation, kost, bevægelse, tilstedeværelse, fællesskab – og meget mere. I overført betydning var det en to-måneders rejse i det ydre rum, hvor de ansatte som astronauter skulle kæmpe sig gennem meteorstorme og stå sammen om at dirigere rumskibet mod endedestinationen. – Afdelingerne blev inddelt i mindre hold – både for at skabe sammenhold, men også for at øge motivationen til at deltage aktivt i de forskellige udfordringer, forklarer Mette Flansmose.

Mads og Lina var nogle af de bærende drivkræfter i Orbicon, som, sammen med Mette (th.) fra 7Peaks, fik sparket arbejdsglæde og sundhed ind i virksomheden.

Det skal være sjovt at være sund Orbicon var blevet skubbet ud af kurs af økonomiske udfordringer og de konsekvenser det havde haft for medarbejder-

Bliv medlem www.osteoporose-f.dk

600.000

90.000

er i behandling

knoglebrud om året

Knogleskørhed har ingen synlige ydre tegn, men svækker knoglerne indefra. Resultatet er porøse og skøre knogler, der er så afkalkede og svage, at de let får brud. Risikoen for knogleskørhed stiger med alderen.

Kun ca. 90.000 er i behandling. Opdages sygdommen i tide, kan forebyggelse og behandling minimere risikoen for brud og være med til at sikre et aktivt liv.

Årligt behandles mindst 35.000 danskere for brud på grund af knogleskørhed. Brud på ryg og hofte kan medføre invaliditet. 15-20% dør efter et hoftebrud.

er ramt af knogleskørhed*

35.000

* Tal i følge WHO og Sundhedsstyrelsen

062019

43

Profile for Mediegruppen as

Krop+fysik-2019-06  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.

Krop+fysik-2019-06  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.