Page 19

+ TEMA OPLEVER DU EN INDRE URO NÅR DIN MOBIL IKKE ER I NÆRHEDEN?

ER DIN GENNEMSNIT­LIGE SKÆRMTID OGSÅ STILLE OG ROLIGT ØGET TIL FLERE TIMER OM DAGEN? TJEKKER DU HELT AUTOMATISK DIN MOBIL FLERE GANGE OM DAGEN?

ER DIN MOBIL TÆNDT NÅR DU SOVER?

Du er ikke alene! Der ses i vores samfund en stigende ­tendens til denne form for digital stress og afhængighed. Tidligere generationer har ikke skullet forholde sig til den stigende mængde af informationer, men det skal vi!

Vi skal finde balancen igen Vores krop og hjerne, som ikke har udviklet sig synderligt siden vores tidlige forfædre, udfordres af ovenstående krav. Den trives nemlig bedst når der er balance mellem perioder af aktivitet og ro og hvile. Når vi nu mentalt kan være ”på” døgnet rundt, bliver denne balance forskubbet, og vi ser symptomer som koncentrationsbesvær, motorisk og psykisk uro, søvnforstyrrelser, ligesom vores manglende nærvær påvirker vores samvær med andre.

Vi tjekker gennemsnitligt mobilen ca. 100-150 gange om dagen, viser en undersøgelse.

ER DET SVÆRT FOR DIG AT VÆRE NÆRVÆRENDE – OGSÅ NÅR DU ER SAMMEN MED ANDRE? Derfor er det vigtigt at vi lærer at komme tilbage i balance igen. Det kan vi gøre ved at sørge for at vi har flere aktiviteter og perioder hvor vi er afslappede og i ro, fordi her regenererer – reparerer – vores krop og hjerne sig og samler ny energi. Netop dét gør mindfulness. Den lærer os at komme tilbage i balance. I mindfulness lærer du at være fuldt ud og afslappet til stede i det du gør: Du træner nærvær. Du kan blandt andet lære mindfulness på kurser, via øvelser i ­meditation og yoga og ved psyko­ edukation. Både national og international forskning har vist at mindfulnessbaserede metoder er særdeles velegnede til behandling af stress, angst, depressioner og stressrelaterede sygdomme, men også til dig som “bare” vil have mere overskud og nærvær i dagligdagen! Du kan finde kilder til denne artikel på www.krop-fysik.dk

Knoglestærk NATUR hele livet

ENERGI

Calcium er nødvendigt for vedligeholdelse af normale knogler og muskelfunktionen. Magnesium, vitamin D og vitamin K bidrager til at vedligeholde normale knogler og muskler.

www.Solaray.dk Solaray købes i din lokale Matas, Helsekostbutik, Helsemin, Netbutikker samt apoteker.

052019

19

Profile for Mediegruppen as

Krop+fysik-2019-05  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.

Krop+fysik-2019-05  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.