Page 36

+ DIÆTISTEN

foto Scanpix/Iris

GØR

protein-tilskud DIN TRÆNING mere effektiv? Fitnesscentrene flyder over med proteinprodukter, og man kan få indtryk af at protein er et wonderdrug når det gælder træning og muskelopbygning. Men er det virkelig nødvendigt? Eller gør du i virkeligheden dig selv en bjørnetjeneste, hvis dit mål er at tabe dig?

TIP:

F

AF LISA CHRISTIANSEN Cand.scient. i human ernæring, Sundhedscenter Tårnby

36

012019

ornuftigt tilrettelagt træning og en målrettet regelmæssig indsats er nødvendig hvis man vil træne kroppen effektivt. Men vil du have mest muligt ud af din træning, er det nødvendigt at have fokus på mere end hvor meget og hvor hårdt du træner. Kroppen har brug for de rigtige næringsstoffer for at kunne yde sit bedste og restituere efter træning. Det kan måske allerede lyde kompliceret, men det gode budskab er at de fleste motionister faktisk får det kroppen har brug for, hvis de spiser efter de officielle kostråd. Der er dog et makronæringsstof som ofte får et særligt fokus i forbindelse med træning, nem-

Vil du finde ud af hvor meget protein du får i løbet af en dag, kan du fx benytte app’en MyFitnessPal, hvor du kan indtaste dine måltider/føde­ varer og se hvor meget protein du har fået ved de forskellige måltider, og over hele dagen.

lig protein, som både giver kroppen energi og er kroppens byggesten. Ikke mindst i fitness­ verdenen promoveres proteinbarer, proteinpulvere og andre fødevarer der reklamerer med at være ekstra rige på protein. Men hvor meget protein skal der reelt til når man træner? Og skal proteinerne indtages på et bestemt tidspunkt?

Har tidspunktet betydning? De fleste har sikkert hørt at det er godt at få proteiner lige efter sin træning, idet musklerne de første par timer efter træning skulle være mere modtagelige og

Profile for Mediegruppen as

Krop+fysik-2019-01  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.

Krop+fysik-2019-01  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.