Page 33

+ ØVELSER

4

VÅD-BÆNK OG BÆNKEBIDDER (SQUAT OG DIPS)

3 x 10-15 gentagelser af hver øvelse Her kan du bruge en bænk eller en træstub. ’Squat’ er en god styrkeøvelse til lårene, og ’dips’ styrker dine overarme. Kombinationen af de to har til formål at holde intensiteten oppe (dine arme får en pause, mens benene er i gang, og visa versa). Squat: Stå med en hoftebredde mellem fødderne, spænd bækkenbunden, bøj i knæene og skub bagdelen bagud, stræk op igen. Knæene peger hele tiden lige ud over fødderne. Dips: Placér hænderne på en træstamme bag dig. Bøj albuerne, så bagdelen nærmer sig jorden, og stræk armene igen.

5

7 STEP UP 3 x 10-15 gentagelser Udse dig en sten, en stub, en væltet træstamme, en bænk eller blot et trappetrin, som har en max højde lige under knæene. Træd op og ned. Sørg for at komme helt op og strække i hoften hver gang.

DIAGONAL-TRÆK

3 x 10-15 gentagelser Brug en træstamme, en stub eller blot et solidt rækværk. Sæt hænderne på og gå ud i ’planke’, så kroppen danner en lige linje fra dine hæle op til dine skuldre. Spænd i de dybe ryg- og mavemuskler, og pas på ikke at ”tabe” bagdelen. Løft skiftevis en arm og modsatte ben, mens du holder den lige linje.

6

TUMLE TRÆ

3 x 10-30 gentagelser Find en gren på ca. 1,5 meter med en passende vægt. Kom godt ned i knæ når du samler pinden op (spænd samtidigt i ­bækkenbunden og de dybe mavemuskler). Vip pinden over, mens du strækker benene, så du skaber kraften helt nede fra fødderne 062018

27

Krop+fysik-2018-06  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.

Krop+fysik-2018-06  

Magasin fra Fysioterapeuterne. Motion, fysioterapi, sport, fritid, energi, velvære.