Page 56

--- ÅRSKURSUS ---

Af: Malene Tonnung Foto: Boensvang & Boensvang, Colourbox

Nudge dine patienter ige i den rigt retning

De fleste patienter ved egentlig godt, hvordan de skal passe deres tænder – i hvert fald, hvis du spørger dem. Men hvorfor gør de det så ikke? Det er der flere forklaringer på, og det handler ikke om ond vilje. Men egentlig bør vi måske spørge: Hvordan får vi dem til det?

Hvorfor er det så svært at bruge tandtråd eller at møde op til en aftale hos tandlægen? Vi har stillet spørgsmålet før her i KlinikLiv: Hvorfor gør patienter ikke bare, hvad der er bedst for deres tandsundhed? Denne gang har vi talt med adfærdsforsker og adjunkt ved Roskilde Universitet Pelle Guldborg Hansen om, hvad tandlæger bør undlade at gøre – og i stedet gøre, hvis patienterne skal ændre opførsel:

56

Hvordan får jeg min patient til at børste tænder ordentligt? – En grundlæggende fejltaDon´t gelse, som man ofte begår, er at tro, at når vi bare ved, hvad der er det rigtige og det fornuftige at gøre i en given situation, så gør vi det. Men vi er langt mere komplekse, når det kommer til opførsel. – Når det handler om forebyggelse, så er det noget, der har omkostninger i

Profile for Mediegruppen as

Klinikliv 01 2015  

Magasin til alle der arbejder på tandlægeklinik - udgivet af Tandlægebladet

Klinikliv 01 2015  

Magasin til alle der arbejder på tandlægeklinik - udgivet af Tandlægebladet