Page 39

--- ÅRSKURSUS ---

– Jeg kender ikke noget fag som vores, hvor man er låst så meget fast til en stol, og hvor man arbejder så koncentreret så længe ad gangen. Så vi er nok et meget fagligt fag. Derfor er det heller ikke nødvendigvis et fag, der appellerer vildt meget til holdspillere. Men i og med, at tandlæger næsten altid arbejder i teams med forskellige faggrupper, burde teamsamarbejde måske på skemaet på tandlægehøjskolen? – Det ville være rigtig fint, hvis vi lærte lidt mere om at være holdspillere. Nogle har talent for det, mens andre skal lære det. Men uanset, om vi får egen klinik eller ej, skal vi være holdspillere i vores arbejdsliv. Ledelsen gør forskel, men ikke alt Hanne Nørgaard vil rigtig gerne undervise hele teams i teamsamarbejde, da det er det, der rykker mest, men man kan sagtens få noget ud af hendes foredrag uden at have sine kolleger eller chefen med. – Mange af os ledere tror, at vi skal vide alt. Men det hverken kan eller skal vi! Vi skal få øje på kompetencerne omkring os og bruge dem.

Hun mindes, hvordan det var en lang og dyr proces at få sin egen klinik ISO-certificeret, fordi man her var nødt til at beskrive alle klinikkens procedurer og blive enige. Men at processen også var særdeles værdifuld for teamsamarbejdet. – Vi fik jo øje på alle de kompetencer, som vores medarbejdere havde, og alle fik ansvar for hver deres felt. Alle kom på banen og havde noget at byde ind med, og så gik de op i deres eget felt med liv og sjæl! Så hvis dine medarbejdere nogle gange spørger om noget, du ikke har svar på, så kan du spørge tilbage, hvad de selv tænker. Det ligger der en anerkendelse i, og anerkendelse får folk til at vokse, opfordrer Hanne. Hun er dog ikke i tvivl om, at ønsket om at blive bedre til teamsamarbejde også skal komme fra ledelsen. Lederen skal gå forrest, ellers sker der ikke noget. – Men medarbejderne skal også være med på den. Her handler det måske om at være lidt mindre krævende på sit eget fagområde og lidt mere fleksibel, selv om det kan gå en lidt imod. Alle har et ansvar for hverdagen Dybest set bunder meget godt teamsamarbejde i, at alle tager ansvar.

Gør tandbørstningen til en leg med Jordan Det er vigtigt at få børstet børns tænder rigtig godt både morgen og aften, men nogle gange kan tandbørstningen blive en sur pligt. Hos Jordan har vi derfor udviklet et sødt og sjovt univers, der skal gøre tandbørstningen lidt lettere. Kom og besøg os på Scandefa d. 16. og 17. april på stand nr. 020C og hør om vores tandbørstesang, tegnefilm og mini-børnebog. Du kan få bogen ”Løven får børstet bisser”, som du kan uddele på din klinik. Vi glæder os til at se dig.

Kontaktinfo: Orkla Health Tlf. 43 56 56 56 Mail: kontakt.jordan@orkla.dk Web: jordan.dk eller facebook.com/jordandanmark

KlinikLiv

39

april 2015

Svært ved at jonglere samarbejdet? Hanne Nørgaard tager ud til klinikker og andre teams, der gerne vil have input til bedre samarbejde. Mere information og kontaktinfo finder du på www.dinteamcoach.dk

Profile for Mediegruppen as

Klinikliv 01 2015  

Magasin til alle der arbejder på tandlægeklinik - udgivet af Tandlægebladet

Klinikliv 01 2015  

Magasin til alle der arbejder på tandlægeklinik - udgivet af Tandlægebladet